search

Ons nieuws van maandag 5 augustus 2024

Mis geen moment: De allernieuwste afleveringen op NPO Start van deze week
Series / Nieuws

Mis geen moment: De allernieuwste afleveringen op NPO Start van deze week

De Nederlandse omroepen zijn begonnen met een periode vol internationale misdaadseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Max Vakantieman


Verschijnt op: Maandag 5 augustus | Release: Seizoen 6 - aflevering 5 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.



De Slimste Mens


Verschijnt op: Maandag 5 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 11-15 | Genre: Spelprogramma | Kijk op: NPO Start

Quiz met een knipoog, waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Stream elke werkdag een nieuwe aflevering.



The Suspect


Verschijnt op: Dinsdag 6 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: NPO Start

Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.




Overige series nieuw op NPO Start


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

7 augustus: The Corridors of Power (seizoen 1 - aflevering 6) - Documentaire - Aan de hand van archiefbeelden en interviews met politici als Henry Kissinger, Hillary Clinton en Madeleine Albright wordt getracht de vraag van voormalig VN-ambassadeur Samantha Power te beantwoorden: waarom lukt het Amerikaanse leiders steeds niet om genocide te stoppen?

8 augustus: The Inheritance (seizoen 1 - aflevering 1) - Drama - Na de dood van vader Dennis blijkt hij zijn drie kinderen niets te hebben nagelaten. Dat roept vragen bij ze op. Ze denken dat hij geen natuurlijke dood is gestorven, al wijst in eerste instantie niets erop dat hij vermoord is. Ze gaan op onderzoek uit, wat niet zonder gevaar is.

9 augustus: Detective#24 (seizoen 1 - aflevering 1-2) - Misdaad / Drama / Mysterie - Deze serie olgt de misdaadzaken van een roekeloze ex-officier van justitie die is gedegradeerd tot een baan in een vluchtelingendetentiecentrum en haar partner - een asielzoeker uit Somalië die een geniale politieonderzoeker blijkt te zijn.

10 augustus: Untill I Kill You (seizoen 1 - aflevering 1-2) - Misdaad - Delia Balmer, een uitzendverpleegster, ontmoette Sweeney, die bekende zijn ex-vriendin te hebben vermoord. Hij viel haar aan voordat hij wist te ontkomen. Zeven jaar later, nadat hij was gearresteerd voor een andere moord, herbouwde Balmer haar leven om Sweeney onder ogen te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: 9 onweerstaanbare nieuwe series op Netflix die je deze week kunt streamen
Series / Nieuws

Mis het niet: 9 onweerstaanbare nieuwe series op Netflix die je deze week kunt streamen

Deze week zie je indrukwekkende documentaires, actie, spanning en veel leuks voor de kinderen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Secret World of Sound with David Attenborough


Verschijnt op: Woensdag 7 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

In deze meeslepende docuserie, die wordt verteld door Sir David Attenborough, legt geavanceerde audiotechnologie het geluid van de natuur vast zoals je nog nooit hebt gehoord.



The Umbrella Academy


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 4 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Een familie van voormalige kindersuperhelden, die nu uit elkaar zijn gegroeid, moet weer samenkomen om de wereld te blijven beschermen.



Sahmaran


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Avontuur / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Wanneer Sahsu naar Adana reist voor een lezing, krijgt ze de ideale gelegenheid om haar vervreemde grootvader onder ogen te komen. Al snel bevindt ze zich echter midden in een legende.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

5 augustus: Gabby's Poppenhuis (seizoen 10) - Animatie / Komedie / Familie - In deze kleurrijke kinderserie beleven een meisje en haar poezenvriendjes avonturen in een magisch poppenhuis.

6 augustus: Rising Impact (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Wanneer de natuurlijke gave van een derdeklasser voor golf per ongeluk wordt ontdekt door een profspeler, begint de jongen aan een avontuur om 's werelds beste golfer te worden.

6 augustus: The Influencer (seizoen 1 - aflevering 1) - Spelprogramma / Reality-TV - YouTube, TikTok, Instagram: 77 topinfluencers laten zien hoe ze op strategische wijze de meeste aandacht naar zich toetrekken in deze sociale survivalserie met hoge inzet.

9 augustus: Blue Ribbon Baking Championshop (seizoen 1) - Reality-TV / Spelprogramma - De bakkers die Blue Ribbon-winnaar zijn geworden op nationale beurzen in de VS strijden voor de eerste keer in een bakwedstrijd om de hoogste eer en een geldprijs van $100.000.

9 augustus: Pokémon Horizons (seizoen 3) - Animatie / Actie / Avontuur - Dankzij een hanger en een oeroude Pokéball reizen Liko en de Volttackle-aeronauten van de Kanto-regio naar Paldea en ontdekken nieuwe mysteries, vrienden en Pokémon!

10 augustus: Romance in the House (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Nadat zijn bedrijf failliet is gegaan, heeft een man elf jaar lang geen contact met zijn familie. Wanneer hij terugkeert als hun rijke huisbaas, volgt een chaotische hereniging.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hitserie vol guilty pleasures houdt de Netflix top 10 in beweging
Series / Nieuws

Netflix-hitserie vol guilty pleasures houdt de Netflix top 10 in beweging

De serie Élite staat nu in zijn geheel op Netflix: achtste en laatste seizoen scoort opnieuw.

Sinds vrijdag 26 juli staat het achtste en laatste seizoen van de Spaanse successerie Élite op Netflix. De Original, die in 2018 startte, is een van de langstlopende series van de streamingdienst en trekt nog altijd veel bekijks.

Seizoen acht van Élite staat nu op de negende plaats in de Netflix Top 10 en had zijn vizier gericht op de koppositie, op dit moment in handen van de Netflix-serie A Good Girl's Guide to Murder, maar wist die in Nederland niet te bemachtigen.

Sterk ontvangen
De eerste seizoenen van Élite werden sterk ontvangen, maar er zijn weinig tot geen recensies beschikbaar over de latere seizoenen op Rotten Tomatoes. De complete serie staat op de Tomatometer op een prima 71 procent.

SerieTotaal-recensent Arjan Welles over het laatste seizoen, in zijn recensie met slechts 1,5 ster: "Dat de koek nu wel echt op is lijken de makers ook in te zien. Het is haast verfrissend dat de personages in het laatste shot een realitycheck te verduren krijgen."

Nu op Netflix
Wil je het achtste seizoen van Élite graag zien? Je vindt de acht afleveringen van het laatste seizoen nu op Netflix.



De synopsis voor de complete serie: Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A Good Girl's Guide to Murder': het uiteindelijke plaatje is te groot voor zijn eigen kader
Recensie

'A Good Girl's Guide to Murder': het uiteindelijke plaatje is te groot voor zijn eigen kader

Meer Veronica Mars dan Pretty Little Liars, dankzij een zelfverzekerd hoofdpersonage.

Regie: Dolly Wells, Tom Vaughan | Cast: Emma Myers (Pippa), Zain Iqbal (Ravi), India Lillie Davies (Andie), Asha Banks (Cara), Henry Ashton (Max), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-51 minuten | Jaar: 2024

Een goed moordmysterie is bedacht vanuit de verklaring en vervolgens opgebroken in stukjes die leiden naar de introductie. Het is een kunst om van start te gaan met een kleine doch pakkende intrige en die via onverwachte wegen met spanning naar de ontknoping te laten leiden. A Good Girl's Guide to Murder heeft absoluut zo'n intrige die de aandacht vasthoudt. Maar de steel blijkt bovenaan ineens wel heel breed te zijn en er zit een knoeperd van een vork op. En die vork heeft sowieso te veel hooi opgeschept.

In een Engels dorpje verdwijnt het meisje Andie. Kort daarna pleegt haar vriendje zelfmoord nadat hij heeft bekend haar te hebben vermoord. Pippa voelt zich een beetje schuldig omdat ze kort daarvoor was betrokken bij een ruzie tussen die twee. Vijf jaar later besluit ze het onderzoek te heropenen omdat ze vermoedt dat er iets niet in de haak is. Daar heeft ze geen ongelijk in.

De serie Pretty Little Liars was zo'n groot succes dat hiervan nog steeds spin-offs verschijnen. Maar die gaan over een groepje dat wordt gestalkt, terwijl A Good Girl's Guide to Murder gaat over een moordzaak die nooit volledig is afgesloten – en vooral over één tienermeisje dat zich daarover buigt. Pip is een ongewoon personage; met name haar intelligentie en zelfvertrouwen blinken uit. Daardoor doet A Good Girl's Guide to Murder meer denken aan het heerlijke Veronica Mars, alhoewel deze Britse serie geen plaats heeft voor popcultuur.

Pip is een mooie en vooral realistische weergave van een hoogbegaafd meisje. Geen betweter, geen geniale slechterik, geen betuttelende en arrogante houding, niet het uiterlijk van een covermodel en bovendien niet perfect. Wel slim – ze pikt dingen op die anderen hebben gemist – en met een enorme drive. Ze wisselt sociaal tussen handig en lomp en is een rebelse tiener zonder onverstandige keuzes te maken en een grote mond te hebben tegen haar ouders.

Niet alleen haar vertolker, Emma Myers, acteert opvallend goed. Praktisch de hele cast van jonge acteurs toont veel talent. Het helpt dat de dialogen organisch zijn geschreven. Ook fijn dat het voornamelijk om meiden draait die wat beters te doen hebben dan het alleen maar over jongens te hebben. Dit is allemaal dik in orde. Het is het mysterie dat iets te veel van het goede is.

De eerste vier afleveringen zijn een wat kalmere opzet. Allerminst traag maar Pip volgt, soms met hulp van Ravi (de broer van de jongen die zelfmoord heeft gepleegd), de kleine aanwijzingen die ze op haar pad tegenkomt. Ondertussen gaat het leven door, thuis heeft ze voornamelijk last van een moeder die zeker haar rol goed vervult maar misschien iets te zeer Pip stuurt naar een toekomst waar dochterlief eigenlijk geen interesse in heeft.

Er ontstaat ook een romance tussen Pip en Ravi, wederom op slakkentempo maar evengoed mooi en niet al te voor de hand liggend uitgevoerd. Deze serie is ook voor hogere leeftijden, maar de bedoelde doelgroep is nou eenmaal een jonger publiek. Ook in dat opzicht is het personage van Pip een verademing, een keertje geen puber met lange tenen en de wens om allerlei drank en drugs uit te proberen – zonder dat ze wordt neergezet als een braaf sukkeltje.

Maar dan komen de laatste twee afleveringen die de zaak buitenproportioneel maken. Er komen wat gebeurtenissen bovendrijven die verklaren waarom sommige personages zich op een bepaalde manier hebben gedragen of uitgelaten maar verder niet met elkaar verbonden zijn. Dat dit alles gebeurde in een korte tijd in één regio breekt de geloofwaardigheid.

Hierdoor wordt er ook niet meer omgekeken naar bepaalde beantwoorde vragen. Aan het begin van de laatste aflevering loopt er zo'n grote onthulling; het is eigenlijk een extreem heftige situatie, maar niet dé conclusie dus dit wordt afgerond en daar blijft het bij. Een personage is net geïntroduceerd en wordt enkele minuten later afgevoerd, en komt niet meer aan bod.

Zie het als een aflevering van Baantjer waarin het team stuit op een poging tot terrorisme, maar ook mensenhandel en de toeslagenaffaire. Waar Pip een zelfverzekerde meid is toont het verhaal wat minder moed en meent overgrote wendingen nodig te hebben om het interessant te houden. Mooi dat het verhaal zich afrondt en niet eindigt met een cliffhanger. Maar dit mag best ooit een tweede seizoen krijgen waarin Pip zich buigt over een andere onopgeloste zaak – zonder uit de kluiten gewassen wendingen.



A Good Girl's Guide to Murder is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel kort maakte de prachtige 'Tawnia Baker' haar opwachting in 'The A-Team', maar ze werd snel weer gedumpt
Series / Specials

Heel kort maakte de prachtige 'Tawnia Baker' haar opwachting in 'The A-Team', maar ze werd snel weer gedumpt

Marla Heasley was even te zien in 'The A-Team' als Twania Baker.

Naast de vier hoofdpersonages van The A-Team, werd het team geholpen door andere personages in de serie. Tot de eerste helft van het tweede seizoen werd het team bijgestaan door verslaggeefster Amy Amanda Allen (Melinda Culea), die daarna vervangen werd.

In de tweede helft van het tweede seizoen werd Allen vervangen door collega-verslaggeefster Tawnia Baker, gespeeld door Marla Heasley. Heasley had eerder een kleine rol gespeeld in het tweede seizoen van The A-Team als Cherise in de aflevering Bad Time on the Border.

Tawnia Baker


De voornaam van het personage komt van mede-bedenker van de serie Stephen J. Cannell's dochter Tawnia, terwijl haar achternaam afkomstig is van de meisjesnaam van Cannell's moeder.

Tawnia Baker was een relatief kortstondige vervanging in het tweede seizoen van Amy. Ze werd geïntroduceerd in de 15e aflevering van seizoen twee, The Battle of Bel Air, waarin haar voornaam verkeerd gespeld was als Tanya op een computerscherm.

Verslaggeefster


Tawnia was net als Amy een verslaggeefster. Ze zag wat Amy's associatie met het A-Team voor haar carrière deed en wilde dezelfde boost. Ze maakte gebruik van enkele informatiebronnen op een plek waar ze aan een niet-gerelateerd verhaal werkte en gebruikte die om contact op te nemen met het A-Team en eiste om erbij te mogen horen.



Tawnia hielp het A-Team een paar keer, hoewel ze zich nooit volledig bij het team voegde zoals Amy dat had gedaan, gereflecteerd door het feit dat ze nooit aan de openingscredits werd toegevoegd en niet aanwezig was in twee verhalen, Harder Than It Looks en Semi-Friendly Persuasion, tijdens haar tijd in de serie.

Geschrapt


Het personage werd geschrapt in The Bend In The River, het tweede, langere verhaal van het derde seizoen, wat zou komen door het aandringen van George Peppard (die Hannibal speelde) dat de serie geen vrouwelijk personage nodig had.



Maar Tawnia kreeg wel een waardig einde, aangezien ze trouwde met ontdekkingsreiziger Brian Leftcourt (Barry Van Dyke), die het team had gered van rivierpiraten in de Amazone, en op een wereldreis ging met een huwelijksreis met alle kosten betaald.

Kijken?


Wil je Heasley als Tawnia Baker zien in The A-team? Dat zal alleen lukken als je de serie op dvd hebt, want enkel het eerste seizoen is te streamen op Prime Video en SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze raadselachtige Netflix-thriller combineert dystopie met ijzersterk drama
Series / Specials

Deze raadselachtige Netflix-thriller combineert dystopie met ijzersterk drama

Een makkelijke zwendel verandert onverwacht in een web waar de hoofdpersoon in betrokken blijkt.

Wanneer je de lijst met gewonnen prijzen bekijkt van de Canadese serie Orphan Black dan valt onmiddellijk het aantal trofeeën in de categorie Beste Montage op. Dit verraadt een kernelement van het verhaal: hoofdrolspeelster Tatiana Maslany speelde de vijf hoofdpersonen stuk voor stuk zelf. De serie gaat namelijk over vijf jonge vrouwen die erachter komen dat ze klonen zijn door een luguber experiment. Orphan Black (2013 -2017) liep vijf seizoenen en werd hoog gewaardeerd door zowel kijkers als critici.

Sarah, Cosima, Rachel, Alison en Helena zijn stuk voor stuk klonen. Ze werden of geadopteerd, of ze groeiden op in de pleegzorg. Het griezelige Dyad Instituut houdt achter de schermen een vinger aan de pols, terwijl een enge religieuze sekte huurmoordenaars stuurt om alle klonen om te brengen. Orphan Black is een verhaal dat enerzijds dystopische science-fiction laat zien, maar dit combineert met een sterke verhaallijn over vrouwen die letterlijk en figuurlijk ontdekken waar ze vandaan komen.

Zwendel


Sarah Manning is een Britse vrouw die, samen met haar pleegbroer Felix "Fee" Dawkins (Jordan Gavaris), is opgegroeid in de pleegzorg. Ze is een oplichtster en woont in Toronto. Op een avond ziet ze een vrouw die er precies hetzelfde uitziet als zijzelf voor de trein springen. Hoe tragisch dit ook is, Sarah ziet haar kans schoon en neemt de tas van de omgekomen Beth mee. Haar plan is om de bankrekening van de omgekomen vrouw te plunderen. Met dit geld kan ze verder leven en haar dochtertje Kira (Skyler Wexler) ophalen, dat op dat moment bij Sarah's pleegmoeder verblijft.

Haar pleegbroer Felix maakt onderdeel uit van de zwendel en hij vertelt tegen de politie dat de dode vrouw zijn pleegzus is. Sarah's effectieve plan wordt echter gedwarsboomd wanneer ze erachter komt dat ze een kloon is. Ze heeft met andere woorden geen biologische ouders, net zoals tientallen andere vrouwen, die verspreid leven over Noord-Amerika en Europa. Alle klonen zijn als onvruchtbaar 'ontworpen' en Sarah blijkt de enige te zijn die een kind heeft gekregen. Dit maakt haar tot een doelwit van de sinistere organisatie die het hele project op touw heeft gezet: het Dyad Instituut.

Experimenten


Naarmate Sarah dieper in deze bizarre geschiedenis duikt, ontmoet ze andere klonen en vormt een band met drie van hen: de keurige Alison uit een nieuwbouwwijk, de wetenschappelijk onderzoeker Cosima en de excentrieke huurmoordenaar Helena. In eerste instantie werd de Oekraïense Helena getraind door een verknipte religieuze groep om klonen uit te moorden. Door de connectie met de andere klonen verandert ze echter van gedachten en ze ziet hen als haar zussen. De 'sestre' ('sestra' betekent 'zus' in diverse Slavische talen) komen erachter dat het Dyad Instituut hen hun hele leven al in de gaten houdt. Hun partners blijken stuk voor stuk hun monitors te zijn, wat een behoorlijke schok teweegbrengt bij de 'sestre'.



De vijfde hoofdpersoon in Orphan Black is de kloon Rachel, die een van de voornaamste antagonisten van het verhaal vormt. Rachel is geadopteerd door de wetenschappers die aan de top van het Dyad Instituut staan. Ze weet vanaf haar jeugd al dat ze een kloon is en vindt dat ze om deze reden verder 'geëvolueerd' is vergeleken met de andere klonen. Haar doel is om de mensheid verder te helpen middels de experimenten van het instituut en mede om die reden is het belangrijk om te weten te komen hoe een kloon als Sarah zwanger is geraakt.

Achter de schermen


Tatiana Maslany kreeg voor haar rol in Orphan Black een welverdiende Emmy Award, aangezien de actrice sterk verschillende persoonlijkheden neerzet. De 'sestre' knokken als een bezetene om te ontkomen aan de figuren die, achter de schermen, hun levens willen besturen. Gaandeweg leren ze meer over zichzelf, hun eigen identiteit en vormen zo hun eigen familie. De serie kent elementen van een thriller, een science-fiction dystopie maar is gek genoeg ook een goed uitgewerkte dramaserie. Om deze reden blijft Orphan Black de moeite van het bekijken waard.

Waar te bekijken?


Orphan Black kun je in zijn geheel bekijken op Netflix. De spin-off Orphan Black: Echoes speelt zich tientallen jaren na het oorspronkelijke verhaal af en we zien Sarah's dochter Kira (Keeley Hawes) als volwassen vrouw. Kira wil de hoofdpersoon Lucy (Krysten Ritter) helpen met haar geheugenverlies.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batman: Caped Crusader': een waardige reboot van de jarennegentigcartoon
Recensie

'Batman: Caped Crusader': een waardige reboot van de jarennegentigcartoon

Bruce Timm blijkt nog steeds de juiste persoon om Batman nieuw leven in te blazen.

Regie: Christina Sotta, Christopher Berkeley, Matt Peters | Cast (stemmen): Hamish Linklater (Batman/Bruce Wayne), Jason Watkins (Alfred Pennyworth), Diedrich Bader (Harvey Dent/Two-Face), Krystal Joy Brown (Barbara Gordon), Michelle C. Bonilla (Renee Montoya), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 22-24 minuten | Jaar: 2024

Eind jaren tachtig maakte Tim Burton iedereen Batman-gek door de DC-superheld terug te brengen naar zijn film noir-roots, met een duister Gotham City dat oogde alsof het in de jaren veertig was blijven hangen. Kort daarna volgde een animatieserie die dat trucje misschien nog wel beter deed. Batman: Caped Crusader is een zeer geslaagde reboot daarvan.

Zo'n dertig jaar na dato wordt Batman: The Animated Series nog steeds gezien als een van de beste superheldenseries ooit. Showrunner Bruce Timm was grotendeels verantwoordelijk voor de stijl en de ontwerpen en pakte daarmee goed door op de toon van de Batman-films van Tim Burton. Timm werd hofleverancier van DC-animatieseries, zoals Superman en Justice League, en heeft nog steeds een legendarische status onder fans.

Vandaar dat Warner Bros. hem vroeg een nieuwe Batman-animatieserie te maken voor streamingdienst HBO Max. Vanwege bezuinigingen werd de serie verkocht aan Amazon en dus kun je hem nu zien bij concurrent Prime Video. Een domme zet van Warner Bros., want Batman: Caped Crusader is uitstekend. De serie doet eigenlijk niets nieuws, maar perfectioneert de setting en rol van de superheld, als een detective die werkt binnen het juridisch grijze gebied van een corrupte stad in de jaren veertig.

Miljardair Bruce Wayne is pas net begonnen als Batman en heeft daarom net zoveel bonje met de politie van Gotham City als met zijn misdadigers. Commissaris Gordon krijgt zelfs opdracht van de burgemeester om Batman te vangen, met name omdat dit zijn herverkiezingscampagne kan bespoedigen. Gordons dochter Barbara, een advocate, ontwikkelt echter een speciale band met Batman. Net als zij vecht de superheld tegen de corruptie in Gotham, waarmee een ongemakkelijke samenwerking ontstaat.

Corruptie is eigenlijk de grootste vijand in het eerste seizoen van Caped Crusader. Sommige agenten spelen onder één hoedje met de maffia, net als bepaalde advocaten en zelfs enkele miljonairs. Het wordt allemaal een stukje genuanceerder gebracht dan in de jaren negentig, al betekent dat niet dat deze Batman-serie The Wire probeert te zijn. Qua actie en diepgang haalt Caped Crusader het ook niet bij speelfilms zoals The Dark Knight of The Batman van regisseur Matt Reeves, die een van de producenten van deze animatieserie is.

Caped Crusader bewijst zich desondanks een waardige opvolger van de jarennegentigserie door niet te tornen aan diens formule, maar deze hooguit te perfectioneren. De 2D- en 3D-animaties wisselen elkaar zo goed af dat het amper opvalt wanneer Batman in een scène plotseling een 3D-model is. Ook de nieuwe stemacteurs verrichten uitstekend werk en de aanpassingen aan de superschurken zijn over het algemeen erg geslaagd. Dat de Penguin nu een vrouw is verandert weinig aan het personage, maar Harley Quinn die een superschurk met eigen agenda wordt, helemaal zonder hulp van de Joker, levert een interessantere aflevering op.

Het beste avontuur gaat over de transformatie van Harvey Dent naar Two-Face, inclusief zijn psychologische aftakeling, maar eerlijk gezegd heeft Caped Crusader geen enkele zwakke aflevering. De meeste zijn bovendien opzichzelfstaand, net als vroeger, en in klassieke film noir-stijl eindigen ze vaak heerlijk mistroostig of onheilspellend. Batman komt zelden voor een probleem met een simpele oplossing te staan en meer dan eens laat hij zijn tegenstanders mentaal gebroken achter.

Bruce Waynes eigen mentale gesteldheid krijgt ook meer ruimte. Hij is vooral geobsedeerd met het redden van Gotham, maar wanneer hij het vleermuispak uitdoet is hij ronduit onaangenaam, bijvoorbeeld tegen zijn butler Alfred. Een tweede seizoen is al in productie en hopelijk bestelt Prime Video er nog veel meer. Deze Batman-formule is dan wel bedacht in de jaren negentig, maar Caped Crusader laat zien dat het een tijdloze versie van de superheld is.



Batman: Caped Crusader is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verwijderalarm: kijk nog snel deze ijzingwekkende thriller voordat deze verwijderd wordt
Series / Specials

Netflix verwijderalarm: kijk nog snel deze ijzingwekkende thriller voordat deze verwijderd wordt

Ontdek welke films en series deze week van Netflix verdwijnen inclusief kijktips en thriller.

Netflix heeft een zeer groot aanbod aan de beste films en series. Helaas moet de streamingdienst ook elke week ruimte maken voor nieuwe titels. Elke week verdwijnen er dan ook enkele parels. In dit artikel lees je de volledige lijst van alle films en series die verwijderd worden en geven we een leuke kijktip.

The Alienist



Van alle films en series die deze week van Netflix verdwijnen, scoort de thriller The Alienist het hoogste. Deze misdaadserie is geregisseerd door Jakob Verbruggen, vooral bekend van zijn werk aan de film In Bruges uit 2008.

The Alienist speelt zich af in New York in 1896 en volgt de politiecommissaris Theodore Roosevelt. Er worden verschillende dakloze jongens vermoord en Roosevelt schakelt psychiater Laszlo Kreizler in om de moordenaar te vinden.

Laatste kans: tot en met 10 augustus op Netflix



Laatste kans


Lees hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week verwijderd worden.

  • Baahubali: The Beginning (English Version) (2015) - 6 augustus
  • Baahubali: The Beginning (Hindi Version) (2015) - 6 augustus
  • Baahubali: The Beginning (Malayalam Version) (2015) - 6 augustus
  • Baahubali: The Beginning (Tamil Version) (2015) - 6 augustus
  • Faithfully Yours (2022) - 6 augustus
  • Sebastian Maniscalco: Why Would You Do That (2016) - 6 augustus
  • The Devil Wears Prada (2006) - 6 augustus
  • Duplex (2003) - 7 augustus
  • A Man Called Otto (2022) - 8 augustus
  • Colin Quinn: Red State Blue State (2019) - 8 augustus
  • Animals United (2010) - 9 augustus
  • Paddington (2014) - 10 augustus
  • The Alienist (2020) - 10 augustus
  • Allied (2016) - 11 augustus
  • Black Lotus (2023) - 11 augustus
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    'House of the Dragon' seizoen 2: eindelijk krijgen we de langverwachte drakenoorlog
    Recensie

    'House of the Dragon' seizoen 2: eindelijk krijgen we de langverwachte drakenoorlog

    Het tweede seizoen zet niet alleen Westeros maar ook alle kijkers in vuur en vlam.

    Regie: Clare Kilner, Geeta Vasant Patel, Alan Taylor, e.a. | Cast: Matt Smith (Daemon Targaryen), Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Fabien Frankel (Criston Cole), Rhys Ifans (Otto Hightower), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 56-72 minuten | Jaar: 2024

    Met het eerste seizoen van House of the Dragon bewees HBO al een waardige prequel van Game of Thrones te kunnen maken, maar na het tweede seizoen mag daar gerust een uitroepteken achter worden gezet. Met het escaleren van de machtsstrijd tussen de twee Targaryen-facties verschijnt de langverwachte drakenoorlog eindelijk in beeld.

    Westeros raakt steeds meer verscheurd door de burgeroorlog tussen de Zwarten en de Groenen. De eerste factie bevindt zich op Dragonstone, het eiland vlakbij King's Landing, en wordt geleid door Rhaenyra Targaryen. Zij was door de laatste koning aangewezen als zijn opvolger, maar zonder precedent voor een vrouwelijke heerser werd ze gepasseerd door haar verwende halfbroer Aegon, die nu als koning op de IJzeren Troon zit. De echte leider van de Groenen is zijn moeder, koningin-weduwe Alicent, maar zij verliest steeds meer haar grip op het conflict.

    Interessant is dat deze twee koninginnen worden neergezet als elkaars tegenpolen, maar dat zij beiden eigenlijk het meest de stem van de rede vertegenwoordigen. Hun heethoofdige familieleden maken de grootste troep, zoals Alicents andere zoon Aemond, die één brok rancune is en ook nog eens vliegt op de grootste en sterkste draak van het land. Rhaenyra's man Daemon is niet veel beter; hij stikt van de jaloezie omdat hij eigenlijk koning wil zijn. Tegelijkertijd houdt hij te veel van zijn vrouw om haar af te vallen, al wordt die liefde in de nieuwe afleveringen zwaar op de proef gesteld.

    Wat direct opvalt is dat er ditmaal een aanzienlijk hoger budget was dan bij het eerste seizoen. Er zijn meer veldslagen, grotere sets en zelfs de draken zijn regelmatig op de achtergrond zichtbaar, puur om een scène er authentieker uit te laten zien. Toch duurt het even voor de eerste draken naar elkaars strot bijten. Qua formule hoef je geen revolutionaire veranderingen verwachten in de nieuwste afleveringen. Wat hoogstens opvalt is dat de erotische scènes een stuk smaakvoller in beeld worden gebracht, wat je overigens ook bij andere hedendaagse HBO-series ziet.

    Net als Game of Thrones is House of the Dragon op haar best tijdens het politieke gekonkel. Immers, maar weinig schrijvers kunnen twee personages die verbaal met elkaar schaken zo spannend maken als George R.R. Martin. En hoewel sommige plannen succesvol worden uitgevoerd, gaan ze net zo vaak spectaculair mis. Zoals wanneer huurmoordenaars de verkeerde persoon in zijn slaap vermoorden of wanneer een draak in zijn woede het verkeerde leger in een berg as verandert. Het laat vooral zien dat de Targaryens uiteindelijk maar mensen zijn, ook al bezitten ze het middeleeuwse equivalent van kernwapens.

    Doordat de serie zich afspeelt voor de gebeurtenissen van Game of Thrones weten we al wat er gaat gebeuren met de Targaryen-dynastie. Toch blijft House of the Dragon van de eerste tot de laatste aflevering boeien. Wel eindigt het seizoen op een bijzonder frustrerende cliffhanger, misschien zelfs wel de ergste van de hele franchise. Doordat dit seizoen twee afleveringen korter is dan het vorige voelt het sowieso alsof er wat bekaaid vanaf komen, maar deze frustratie is vooral een teken dat HBO weer goud in handen heeft.

    House of the Dragon is opnieuw een van de beste series van het jaar. De fantasysetting en thema's van politiek, liefde en oorlog zijn inmiddels bekend, maar de makers weten die elementen telkens weer op een verrassende manier in te zetten. De serie wijkt niet af van haar formule, dus haters van de eerdere Westeros-avonturen hoeven geen nieuw streamingabonnement te nemen. Ieder ander kan dat serieus overwegen, want dit is de kwaliteit waarvoor je HBO Max in huis haalt.



    House of the Dragon is te zien bij HBO Max.

    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Aangrijpende en heftige beelden 'The Last of Us' seizoen 2: "Wat heb je met haar gedaan?"
    Series / Video/clip/featurette

    Aangrijpende en heftige beelden 'The Last of Us' seizoen 2: "Wat heb je met haar gedaan?"

    HBO Max komt komende periode met heel wat gave nieuwe series en seizoenen.

    Begin 2023 verscheen op HBO Max het eerste seizoen van de post-apocalyptische dramaserie The Last of Us, met hoofdrollen voor Pedro Pascal en Bella Ramsey. Volgend jaar verschijnt het tweede seizoen, en nu hebben we daaruit de eerste beelden.

    Het eerste seizoen draaide zeker niet alleen om de "zombies". De relatie tussen met name Joel (Pascal) en Ellie (Ramsey) was het centrale middelpunt. Maar er waren uiteraard meer personages en gebeurtenissen te zien in de eerste negen afleveringen.

    Eerste beelden


    In de 2024-2025 preview van HBO Max krijgen we nu de eerste beelden te zien uit het tweede seizoen. In een mooie twintig seconden zien uiteraard Joel en Ellie, maar ook de nieuwe personages van Catherine O’Hara, Isabela Merced, Kaitlyn Dever en Jeffrey Wright.

    Maar er is meer. We zien ook hoe Abby probeert te ontsnappen aan een groep zombies. Daarnaast zien we de Seraphites in actie en de Clickers tijdens een actiescène in de metro.

    "Wat heb je gedaan?"


    Aan het einde zien we een emotionele scène met Joel. Het personage wordt gevraagd wat hij met vermoedelijk Ellie heeft gedaan. Zijn emotionele reactie: "Ik heb haar gered". Bekijk de beelden hieronder, vanaf 1:17.



    In bovenstaande preview zie je ook de eerste uit de 2025-series The White Lotus (seizoen 3), Welcome to Derry en A Knight of the Seven Kingdoms en nog veel meer. Alles verschijnt in 2024 of 2025 op HBO Max.

    Ook interessant
    Deze spin-off over een legendarisch 'Star Wars'-personage is officieel morsdood
    Ondanks vergevorderde plannen gaat de serie over dit iconische personage niet door... Lees verder
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Na $300 miljoen kostende 'Citadel' is er nu de trailer voor 'Citadel: Honey Bunny'
    Series / Trailer

    Na $300 miljoen kostende 'Citadel' is er nu de trailer voor 'Citadel: Honey Bunny'

    De wereld van Citadel wordt in november uitgebreid met Citadel: Honey Bunny.

    Met een productiebudget van $300 miljoen verscheen in 2023 de serie Citadel op Prime Video. De spionagethriller van uitvoerend producenten Anthony en Joe Russo (Avengers: Endgame) was geen doorslaand succes, maar later dit jaar verschijnt er wel een tweede én derde serie in de reeks.

    In oktober verschijnt de Italiaanse spin-off Citadel: Diana en de maand daarna is het tijd voor Citadel: Honey Bunny, een Indiase spin-off.

    Citadel: Honey Bunny


    Honey Bunny is bedacht, geschreven en geregisseerd door het duo Raj & DK en de hoofdrollen zijn voor Varun Dhawan en Samantha Ruth Prabhu, die respectievelijk Bunny en Honey spelen.

    "Citadel: Honey Bunny is een roekeloze mix van rauwe, snelle actie en meeslepend drama met uitzonderlijke optredens. We zijn verheugd Varun te introduceren als een edgy actieheld. En Samantha tilt haar actietalent naar een hoger niveau," zeggen Raj & DK tegenover Variety. "We zijn ook verheugd opnieuw samen te werken met de krachtpatser Kay Kay Menon, en hebben het geluk dat we een ongelooflijke cast hebben."

    November


    Op 7 november debuteert Citadel: Honey Bunny op Prime Video, en dit is nadat Citadel: Diana in première is gegaan op 10 oktober. De originele Citadel met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas start binnenkort met de opnames voor het tweede seizoen. Hieronder de trailer voor Honey Bunny.

    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Recensies van de eigenaardige serie 'The Decameron': Top of flop?
    Series / Nieuws

    Recensies van de eigenaardige serie 'The Decameron': Top of flop?

    Nieuwe Netflix-serie The Decameron krijgt gemengde kritieken en een verrassende score op Rotten Tomatoes.

    Boekverfilmingen zijn altijd een moeilijk onderwerp. Sommige verfilmingen zijn geweldig en zorgen voor veel nieuwe fans. Andere verfilmingen zijn gewoonweg niet goed genoeg, waardoor trouwe fans boos worden. In welke categorie valt de nieuwe Netflix-serie The Decameron? De beste critici op Rotten Tomatoes laten het je weten.

    The Decameron is gebaseerd op het gelijknamige boek van Giovanni Boccaccio met een collectie van korte verhalen uit de 14e eeuw. Deze verhalen zijn in 1620 naar het Engels vertaald.

    Rotten Tomatoes


    Zoals veel verhalen uit de middeleeuwen is The Decameron te omschrijven als een episch, erotisch en tragisch verhaal. De serie speelt zich namelijk af in 1348 in Florence. Op dat moment wordt de stad geteisterd door de Pest. Een groep edelen probeert de epidemie te overleven op het platteland in Toscane. De twee belangrijste dingen voor die situatie? Wijn en seks.

    Hoewel het een eeuwenoud verhaal is, wist de serie de beste critici op Rotten Tomatoes niet volledig te overtuigen. Zij gaven de serie namelijk een score van 66%, wat zeker niet de slechtste, maar ook niet de allerbeste score ooit is.

    Mooi, maar middelmatig


    "[The Decameron] ziet er prachtig uit, maar probeert te veel verschillende dingen te zijn en schiet tekort in elke optie. De cast is zeer getalenteerd en komisch, inclusief Zosia Mamet en Saoirse-Monica Jackson", aldus Craig Mathieson van The Age (Australia).



    Romey Norton van Film Focus Online vergelijkt het oude verhaal met hedendaagse datingshows: "Denk aan datingshows, maar dan terug in de tijd, met kastelen, korsetten en de pest. Dan heb je The Decameron."

    Netflix


    Ben je nieuwsgierig geworden naar The Decameron? Stream de serie dan op Netflix.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.