search

Ons nieuws van woensdag 7 augustus 2024

'The Umbrella Academy' seizoen 4: een korte maar krachtige afsluiter
Recensie

'The Umbrella Academy' seizoen 4: een korte maar krachtige afsluiter

Bewijst zich opnieuw als een van de grofste en grappigste superheldenseries ooit.

Regie: Paco Cabezas, Neville Kidd, Jeremy Webb | Cast: Elliot Page (Victor), Tom Hopper (Luther), David Castañeda (Diego), Emmy Raver-Lampman (Allison), Aidan Gallagher (Five), Robert Sheehan
(Klaus), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 47-69 minuten | Jaar: 2024

De broers en zus van de Umbrella Academy proberen nog één keer de wereld te redden. Ditmaal in een seizoen van slechts zes afleveringen. En nee, die zijn niet langer dan de gebruikelijke tien in de voorgaande drie seizoenen. Een slecht voorteken of weet deze serie precies wanneer ze moet stoppen?

Aan het einde van het vorige seizoen reisden de Hargreeves-kinderen met hun adoptievader Reginald mee naar een andere tijdlijn. Een waarin Reginalds vrouw nog leeft, wat ook precies zijn einddoel in de vorige avonturen was. Als troostprijs verliezen de leden van de Umbrella Academy hun superkrachten en krijgen ze de kans om een normaal leven op te bouwen. Dat is dan ook precies wat er gebeurt aan de start, want het avontuur begint vijf jaar later.

Na die tijdssprong hebben ze nog amper contact met elkaar en lijken ze redelijk gelukkig met hun saaie burgerleventjes. Luther heeft geen groot apenlijf meer en gebruikt zijn normale mannenlichaam als (behoorlijk slechte) stripper, Diego sticht een gezinnetje met Lila en ze vervelen zich beiden de pleuris, Allison is geen Hollywoodactrice meer maar verdient de kost met reclamespotjes en Klaus woont in haar kelder, bang voor de hele wereld omdat hij niet langer met zijn superkracht uit de dood kan terugkeren.

De rest lijkt minder veranderd. Zo is Five weer een agent maar nu voor de FBI, woont Viktor in een uithoek van Canada voor zijn geestelijke rust en zit Ben in de gevangenis vanwege oplichterspraktijken. Toch worden ze in de gaten gehouden en niet alleen door medewerkers van Reginald, die in deze realiteit een gigantisch zakenimperium heeft. Andere mensen beginnen ook langzaam maar zeker te beseffen dat ze in een andere tijdlijn leven. Sterker nog, ze zijn ervan overtuigd dat het de foute tijdlijn is.

Deze groep complotdenkers wordt geleid door het kleurrijke koppel Gene en Jean Thibedeau, fantastisch gespeeld door Nick Offerman en Megan Mullally. Ze denken dat de Hargreeves-kinderen de sleutel zijn om iedereen naar de echte tijdlijn terug te brengen. Daarvoor moet dan wel eerst deze realiteit compleet worden vernietigd. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het complotkoppel heeft een manier gevonden om een wereldwijde ramp te ontketenen.

The Umbrella Academy heeft al vanaf het eerste seizoen de meest belachelijke mysteries en einde-van-de-wereld-scenario's. Dit laatste avontuur zoekt opnieuw de grenzen op en doet dat met een kleinere hoeveelheid afleveringen en minder opvulling dan gebruikelijk is. Dat maakt de logicasprongen af en toe wel héél abrupt, maar na zo veel jaren van entertainment gun je de serie dat ook wel.

De kracht van deze superheldenserie was nooit het verhaal, maar de ijzersterke hoofdpersonages en de uitstekende cast. De beste scènes van het vierde seizoen zijn degene waarin de Hargreeves-kinderen gewoon weer ruzie met elkaar maken, zoals alle broers en zussen doen. Ze kunnen letterlijk niet met of zonder elkaar. De makers gebruiken deze laatste kans ook om de resterende ruzies tussen de familieleden uit te praten, vaak op hilarische wijze. Want aan humor ontbreekt het nooit in The Umbrella Academy. Aan extreem geweld evenmin.

Natuurlijk heb je geen superheldenserie als de hoofdrolspelers geen krachten hebben, dus het zal geen verrassing zijn dat de Hargreeves-kinderen een manier vinden om die terug te krijgen. De visuele effecten voor de superheldengevechten en bloederige slachtpartijen tegen monsters zien er beter uit dan ooit. Seizoen vier is een kort maar krachtig einde. Niet perfect – daarvoor wordt het verhaal net wat te snel afgerond – maar het bevestigt opnieuw dat The Umbrella Academy haar eigen plekje in de Netflix-geschiedenisboeken verdient.



The Umbrella Academy is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Inheritance': sterke cast, minder sterk plot
Recensie

'The Inheritance': sterke cast, minder sterk plot

Drie kinderen vechten voor hun erfenis in een wat ongeïnspireerde thriller.

Regie: Aku Louhimies | Cast: Robert James-Collier (Daniel), Jemima Rooper (Chloe), Gaynor Faye (Sian), Pauline McLynn (Jenny Roche), Adil Ray (Pete), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 41-42 minuten | Jaar: 2023

Nadat Succession vorig jaar ten einde kwam, is dit jaar de categorie familiedrama over opvolging en erfenissen aangevuld met Prime Video-serie Apples Never Fall en valt er met het vierdelige The Inheritance nu ook zo'n serie van Britse bodem te bekijken. We hebben duidelijk veel te bespreken over familiedynamiek, met name wanneer het om geld gaat. The Inheritance behandelt deze thematiek met een sterke cast, maar een iets minder sterk plot.

Door de dynamiek en de verborgen geheimen van een gezin met drie volwassen kinderen is deze Britse thriller her en der al vergeleken met Succession. Maar waar die serie draaide om een rijke familie met een aanzienlijke status in de mediawereld, komen de personages in The Inheritance uit een doorsnee middenklassegezin dat worstelt met financiële problemen en persoonlijke ontevredenheid. De inzet is minder hoog en de risico's minder groot, maar de kinderen zijn desalniettemin bereid ver te gaan voor het geld.

Deze hoofdpersonages zijn gebrekkige maar herkenbare individuen. Sian is teleurgesteld in haar mislukte liefdesleven, restauranteigenaar Daniel ziet zich geconfronteerd met financiële ondergang en hoewel Chloe ogenschijnlijk de meest stabiele van het drietal is, heeft ook zij haar problemen. Wanneer blijkt dat hun overleden vader al zijn bezittingen aan een mysterieuze vrouw heeft nagelaten, trekken ze alles wat ze dachten te weten over deze man en hun familie in twijfel. De achterliggende reden is voor elk van hen weliswaar verschillend, maar ze gaan alle drie op dezelfde manier met de teleurstelling om: ontkenning.

Het mysterie rond de dood van vader Dennis en zijn erfenis houdt de personages en het publiek goed in spanning. In elke aflevering worden lagen van de familiefaçade afgepeld, waardoor diepgewortelde problemen en begraven geheimen worden blootgelegd. Hoewel het verhaal soms wat voorspelbaar is, wordt het dankzij meerdere plotwendingen toch boeiend gehouden. Wat tevens helpt is het format: als vierdelige miniserie hoeft de spanning niet al te lang te worden vastgehouden en wordt het materiaal niet uitgerekt. De laatste aflevering levert een bevredigende, doch enigszins ongeïnspireerde afronding.

De kracht van The Inheritance ligt in de prettige opbouw en sterke acteerprestaties. Robert James-Collier, Gaynor Faye en Jemima Rooper brengen authenticiteit in hun rollen, zowel individueel als in de onderlinge relaties, en krijgen bijval van ervaren acteurs als Samantha Bond en Larry Lamb. Desondanks zal The Inheritance zich bij de meeste kijkers waarschijnlijk niet in het langetermijngeheugen nestelen. Daarvoor is er namelijk te weinig waarmee de serie zich onderscheidt van soortgelijke thrillers.

Overigens is dat genre enkel in de breedste zin van het woord toepasbaar, aangezien niemand bij The Inheritance op het puntje van zijn stoel zal zitten. Wat er gebeurd is met Dennis en waarom hij zijn erfenis niet aan zijn kinderen heeft toegekend, is vooral een intrigerende onduidelijkheid. Maar echt sinistere praktijken lijken daarin geen rol te spelen, ook al proberen de makers met krakerige homevideo's wel die suggestie te wekken.



The Inheritance is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende eerste beelden uit derde 'Game of Thrones'-serie 'A Knight of the Seven Kingdoms'
Series / Nieuws

Opvallende eerste beelden uit derde 'Game of Thrones'-serie 'A Knight of the Seven Kingdoms'

De heldhaftige avonturen van Dunk & Egg staan op het punt te beginnen.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is pas net tot een einde gekomen, maar HBO geeft fans meteen meer materiaal uit de wereld van Westeros. De streamer deelt namelijk de eerste (bewegende) beelden van A Knight of the Seven Kingdoms.

De Game of Thrones-spinoff is een verfilming van de Dunk & Egg-novella's van schrijver George R.R. Martin. In een teaser trailer zien we voor het eerst de hoofdpersonages Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg in actie.

Teaser trailer


De teaser komt relatief erg vroeg; de serie begon namelijk pas in de tweede helft van juni met filmen. Dat verklaart wellicht ook de korte duur van de trailer, die niet voor niets wordt omschreven als een 'sneak peek'.

Nadat we eerder al een setfoto zagen van acteur Peter Claffey in kostuum als Ser Duncan the Tall, biedt de teaser nu ook de eerste bewegende beelden. Daarnaast zien we ook Dexter Sol Ansell in actie als de jonge Aegon 'Egg' Targaryen de Vijfde.

Westeros


De zes episodes van A Knight of the Seven Kingdoms staan op het programma voor de eerste helft van 2025. Als je in afwachting daarvan wat tijd wilt doorbrengen in Westeros doe je dat op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vermakelijke en misdadige Netflix Original: vanaf vrijdag zie je 'Mission: Cross' op Netflix
Films / Specials

Vermakelijke en misdadige Netflix Original: vanaf vrijdag zie je 'Mission: Cross' op Netflix

De nieuwe Netflix Original 'Mission Cross' belooft spannend en grappig te zijn.

Netflix voegt binnenkort een film vol humor en actie toe aan zijn aanbod. Vanaf 9 augustus bekijk je op de streamingdienst de misdaadfilm Mission: Cross, over een getrouwd stel dat in een achtervolging terechtkomt.

Mission: Cross (originele titel: Keuroseu) is een Koreaanse actiefilm, geschreven en geregisseerd door Lee Myung Hoon. De film is een Netflix Original, wat betekent dat hij meteen op Netflix verschijnt.

Geheim verleden


In Mission: Cross zien we Park Kang-moo. Hij is een huisman die zijn verleden verborgen houdt voor zijn vrouw Kang Mi-seon, die misdaaddetective is. Zij weet niet dat haar man vroeger als special forces-officier werkte.

Op een dag verschijnt er een vreemde vrouw in het leven van Kang-moo, waardoor Mi-seon ervan uit gaat dat hij een affaire heeft. Hierdoor begint er een achtervolging, waarbij Mi-seon haar man op de hielen zit.

Misverstand


Kang-moo is echter op jacht naar iets heel anders… Dit kat-en-muisspel leidt tot onverwachte situaties, waarbij hij zijn nieuwe vredige leventje als huisman snel achter zich moet laten.



De rol van Park Kang-moo wordt gespeeld door Hwang Jung-min (The Wailing, Sinsegye) en die van Kang Mi-seon door Yum Jung-ah (A Tale of Two Sisters, Life is Beautiful). Daarnaast zien we Kim Joo-hun (Train to Busan) als Joong-san en Jeon Hye-jin (Sado) als Jang Hee-joo.

Adrenaline


In de trailer van de film gaat het er al heftig aan toe. Netflix belooft dat de film in ieder geval zal zorgen voor veel adrenaline, gelach en hartverwarmende momenten. De film verschijnt nieuw op Netflix dus hij heeft nog geen beoordelingen gehad van critics.

Bekijk Mission: Cross vanaf vrijdag 9 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste en krachtigste filmreeksen kijk je binnenkort in zijn geheel op Videoland
Films / Specials

Een van de beste en krachtigste filmreeksen kijk je binnenkort in zijn geheel op Videoland

Vanaf 9 augustus de zes Rocky-films en spin-offs te zien op Videoland.

Zin in een leuke, sportieve filmavond? Vanaf vrijdag 9 augustus is de Rocky filmreeks, bestaande uit maar liefst zes films, te bekijken op Videoland. Genoeg kijkplezier dus.

De filmreeks is volledig geschreven door niemand minder dan Sylvester Stallone, ook bekend van onder andere de Rambo films en The Expendables. De eerste Rocky film kwam al uit in 1976 en de laatste onder die naam in het jaar 2006. Hier bleef het niet bij, ook kreeg de reeks een spin-off: Creed.

Verhaal


Stallone was niet alleen verantwoordelijk als scenarist, hij speelde ook de hoofdrol in de films als bokser Rocky Balboa. Andere rollen werden onder andere vertolkt door Talia Shire, Burt Young en Bill Conty.

De films gaan over Rocky, een Italiaanse bokser uit Philadelphia. Zijn carrière lijkt wel nooit begonnen, maar hij krijgt de kans zichzelf te bewijzen door te vechten tegen de huidige zwaargewichtkampioen

In de prijzen
De films werden goed ontvangen en hebben meerdere prijzen gewonnen. De eerste film heeft wereldwijd zo’n 225 miljoen dollar opgeleverd en ook de andere films hebben veel in het laatje gebracht.



Op Rotten Tomatoes heeft de eerste uit de reeks een score van maar liefst 92% gekregen. De andere films hebben een veel lagere score ontvangen. Toch heeft de filmreeks een spin-off gekregen, die ook uit meerdere films bestaat.

Thuis op de buis
Benieuwd naar de films? Het is al een tijdje geleden dat de films in de bioscoop te zien waren, maar vanaf vrijdag 9 augustus kan het thuis bingen beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote ster uit 'The Big Bang Theory' is een flop in Hollywoodfilms
Series / Specials

Deze grote ster uit 'The Big Bang Theory' is een flop in Hollywoodfilms

Jim Parsons is vooral bekend door zijn rol als Sheldon Cooper in 'The Big Bang Theory'.

Iedereen kent Jim Parsons vooral door zijn hoofdrol in de serie The Big Bang Theory. Van 2007 tot 2019 speelde hij de rol van Sheldon Cooper, waarvoor hij heel wat prijzen won, waaronder Emmy Awards en een Golden Globe. Maar in films heeft hij nooit echt kunnen doorbreken.

Parsons heeft geschat dat hij auditie heeft gedaan voor tussen de 15 en 30 televisiepilots, maar bij veel van de gelegenheden waarbij hij werd gecast, vond de serie geen televisienetwerk dat bereid was deze aan te kopen. De uitzondering hierop was The Big Bang Theory.

Sheldon Cooper


Na het lezen van het pilot-script van The Big Bang Theory, had Parsons het gevoel dat de rol van Sheldon Cooper erg goed bij hem zou passen. Hoewel hij geen persoonlijke band voelde met het personage, was hij betoverd door de structuur van de dialogen, de manier waarop de schrijvers "op briljante wijze die woorden gebruiken die de meesten van ons niet herkennen om dat ritme te creëren, en dat ritme greep me. Het was de kans om door die dialogen heen te dansen en dat is het in veel opzichten nog steeds."

Bij zijn auditie maakte Parsons indruk op de bedenker van de serie, Chuck Lorre, die aandrong op een tweede auditie om te zien of Parsons de prestatie kon herhalen. Parsons werd gecast als Sheldon Cooper, een natuurkundige met sociale apathie die zijn vrienden vaak kleineert. De rol vereiste dat Parsons "regel na regel van strak gecomponeerde, ritmische dialogen moest opdreunen en vervolgens iets met zijn gezicht of lichaam moest doen tijdens de stilte die daarop volgde."

Young Sheldon


Voor zijn rol als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory heeft Parsons heel wat prijzen gewonnen. Zo won hij een Emmy Award in 2010, 2011 en 2013 en nam hij in 2011 ook een Golden Globe in ontvangst.



Na 279 afleveringen was het in 2019 gedaan met The Big Bang Theory, maar sinds 2017 was er ook de spin-offserie Young Sheldon, die een jonge Sheldon Cooper volgde. Eerder dit jaar kwam de laatste aflevering uit waarin Parsons zijn rol als Sheldon hernam.

Broadway en films


Naast zijn televisiewerk, heeft Parsons ook in tal van toneelstukken gespeeld op Broadway. Hij maakte zijn Broadway-debuut als Tommy Boatwright in het toneelstuk The Normal Heart van Larry Kramer (2011). Sindsdien is hij teruggekeerd naar Broadway met rollen in de toneelstukken Harvey (2012), An Act of God (2015), The Boys in the Band (2018) en Mother Play (2024).



In films heeft Parsons ook verschillende rollen gehad, maar nooit de hoofdrol, behalve in de animatiefilm Home (2015). Zo was de voorlopig laatste film waarin hij een bijrol had Spoiler Alert. Hij speelt in deze film de rol van de onzekere schrijver Michael Ausiello. Spoiler Alert flopte commercieel maar werd goed ontvangen door critici.

Andere filmrollen


Het was echter Parsons' vertolking van de ingenieur Paul Strafford in de biografische dramafilm Hidden Figures die echt indruk maakte op kijkers, omdat de acteur het seksisme en racisme waar de zwarte vrouwelijke wiskundigen die belangrijk werden voor NASA's ruimteprogramma mee te maken kregen, goed wist over te brengen.



Parsons was ook te zien in een bijrol in de films A Kid Like Jake (2018) en Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019) en hij hernam in 2020 ook zijn rol in de verfilming van The Boys in the Band. Ondanks zijn veelzijdigheid, blijft Parsons' televisieberoemdheid zijn filmcarrière ver overtreffen.

Kijken?


Wil je Parsons als Sheldon Cooper zien in The Big Bang Theory? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot personage op gave poster 'The Rings of Power' S2 is klaar voor de strijd
Series / Nieuws

Groot personage op gave poster 'The Rings of Power' S2 is klaar voor de strijd

Elrond is in volle oorlogsmodus in de nieuwe reeks afleveringen van de Lord of the Rings-serie.

Lord of the Rings-serie The Rings of Power keert later deze maand terug met een tweede seizoen, en dat nieuws laat Prime Video niet aan ons voorbij gaan met een grote marketingcampagne.

Na meerdere promotiematerialen is er nu ook een behoorlijk gave poster vrijgegeven waarop het personage Elrond (Robert Aramayo) centraal staat. De stoere elf is duidelijk klaar voor een epische strijd!

Een wereld vol duisternis


Deze nieuwe poster maakt opnieuw duidelijk dat het nieuwe seizoen duisterder wordt, maar ook meer actie zal bevatten. Of dat genoeg is om kritische fans te overtuigen, is nog maar de vraag.

De poster past perfect in het rijtje van andere recente posters waarop we Morfydd Clark's Galadriel zagen (met haar ring Nenya), maar ook Charlie Vickers als Annatar.

Sauron heeft het zwaar


Sauron is terug in seizoen 2 van The Rings of Power. Hij is verbannen door Galadriel en heeft geen leger of handlangers, dus moet er nu alles aan doen om aan te sterker en te zorgen voor de creatie van de Rings of Power, waarmee hij alle volken van Middle-earth onder zijn heerschap krijgt.



Deze situatie zorgt voor een hoop duisternis in de levens van de andere hoofdpersonages. Vriendschappen dreigen verloren te gaan, koninkrijken dreigen te vallen en het goed moet het kwaad zien te verslaan.

Eind augustus


In het tweede seizoen zien we acteurs als Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman en Sara Zwangobani.

The Rings of Power seizoen 2 is vanaf 29 augustus te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische komedieserie staat op het punt om een reboot te krijgen, bekijk het origineel
Series / Specials

Deze hilarische komedieserie staat op het punt om een reboot te krijgen, bekijk het origineel

De serie en de ensemblecast hebben hun eigen plaats in de televisiegeschiedenis verdiend.

In Nederland was de komische ziekenhuisserie Scrubs op Comedy Central te bekijken. De afleveringen duren ongeveer een half uur en toonden het leven van jonge artsen in opleiding, oftewel de 'scrubs'. John Michael "J.D." Dorian (Zach Braff) is de verteller van het verhaal en je ziet de belevenissen in het Sacred Heart ziekenhuis vanuit zijn perspectief.

Scrubs (2001 - 2010) liep gedurende negen seizoenen en bedenker Bill Lawrence baseerde de opzet op die van M*A*S*H. Het gaat over een groep jonge artsen, met een mix van slapstickhumor, scherpe teksten en serieuze momenten. Scrubs werd weliswaar nooit zo'n cultureel fenomeen als M*A*S*H, maar heeft middels een eigen stijl, met een groep sterke hoofdrolspelers, een eigen plek in televisieland bemachtigd. Momenteel zijn er plannen voor een revival.

Dagdromen


Scrubs had een uitgebreide cast waarbij vrijwel ieder personage even belangrijk was en als zodanig werd uitgewerkt. Iedereen had in dat opzicht zijn eigen kenmerken en eigenaardigheden. J.D. is letterlijk de verteller van het verhaal, aangezien zijn stem in een voice-over gedurende de hele serie te horen is. Hij is een nogal romantisch aangelegde student geneeskunde die zijn co-schappen loopt in dat ziekenhuis. J.D. heeft daarnaast een aanleg voor dagdromen en deze dagdromen worden regelmatig in beeld gebracht als ware dit echt.

Hij sluit vriendschap met zijn mede-artsen en Christopher Turk (Donald Faison) wordt zijn beste vriend. De intelligente maar sociaal onhandige Elliot (Sarah Chalke) wordt in de loop van de serie J.D.'s vriendin. De afgrijselijke chef de clinique is dokter Kelso (Ken Jenkins) en de sarcastische dokter Cox (John McGinley) is J.D.'s leidinggevende. Cox haalt de jonge artsen flink door de mangel en verkondigt luid en duidelijk wat zijn standaard is.

Mentor


De serie had een indrukwekkende rij aan gaststerren, zoals Colin Farrell (The Penguin), Brendan Fraser (The Whale), Heather Graham (The Stand) en de veel te vroeg overleden Matthew Perry. Naast de nodige komische verwikkelingen schuwden de makers de serieuze dramatische momenten niet. Dit is onder andere te merken aan het personage van de arrogante en veeleisende dokter Cox. Naast zijn onmogelijke gedrag zie je ook zijn menselijkheid en zijn problemen. In de loop van de serie ontwikkelt Cox een band met J.D. en wordt een mentor voor hem.



Dit is te zien in de afleveringen waarin Cox worstelt met zijn alcoholisme en de gevolgen die dit heeft gehad. Ook onderwerpen zoals de dood komen aan bod, zoals de aflevering waarin J.D. en Turk de avond doorbrengen met de terminale George (Glynn Turman), in plaats van hun traditionele mannenavond. De combinatie van humor en serieuze momenten heeft de komedie uiteindelijk een sterke status opgeleverd.

Waar te zien?


Alle negen seizoenen van Scrubs kun je streamen op Disney+ en op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier kijktips op NPO Plus: perfecte mix van romantiek, spanning en misdaad
Series / Specials

Vier kijktips op NPO Plus: perfecte mix van romantiek, spanning en misdaad

Geniet van geweldige series op NPO Start/ Plus, waaronder een serie die een knipoog geeft naar de iconische film Psycho.

Sommige serieliefhebbers denken dat een duur abonnement van grote streamingdiensten noodzakelijk is om de beste series te bekijken, maar niets is minder waar. Op de Nederlandse NPO Start/ Plus staan namelijk veel fantastische series, waaronder deze vier kijktips.

Captivated



Deze spannende misdaadserie is in Engeland bekend onder de naam Too Good to Be True en is gewoon te streamen op NPO Start. Captivated is volgens velen een kleine knipoog naar Psycho uit 1960 met Anthony Perkins.

In Captivated krijgt alleenstaande moeder Rachel een fantastische baan aangeboden. Ze mag beginnen als schoonmaakster voor een zeer rijke zakenman,Elliot. Deze baan is haar redding, maar in de schaduwen lurken grote gevaren.



Lost Boys & Fairies



Lost Boys & Fairies is gemaakt door Daf James en geregisseerd door James Kent. Hun serie met Siôn Daniel Young en Fra Fee in de hoofdrollen is te streamen op NPO Plus.

In Lost Boys & Fairies worstelen Gabriel en Andy om een kind te adopteren. Gabriel twijfelt echter door zijn carrière als dragqueen en zijn problemen in het verleden met zijn drugsverslaving. Dan ontmoeten ze Jake, een jongen die huiselijk geweld heeft meegemaakt.



The Inheritance



Deze Britse dramaserie op NPO Plus heeft een ware sterrencast. Zo spelen onder andere Samantha Bond (James Bond) en Robert James-Collier (Downton Abbey) de hoofdrollen.

Op het eerste gezicht is The Inheritance een beetje te vergelijken met de hitfilm Knives Out.De drie kinderen van de patriarch Dennis komen na zijn dood bij elkaar, maar ontdekken dan dat ze niet zijn genoemd in zijn testament. Ze denken dat hun vader vermoord is.

A'dam - E.V.A.



Ook A'dam - E.V.A. is uiteraard gewoon te streamen op NPO Plus. De afkorting in de titel zijn een knipoog naar Adam en Eva en staan tegelijk voor 'Amsterdam en vele anderen' en dat is dan ook precies waar de serie over gaat.

A'dam - E.V.A. volgt in Amsterdam verschillende situaties die gelinkt zijn aan de hedendaagse Adam en Eva. Hierdoor wordt duidelijk hoe iedereen met elkaar verbonden is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'The Bear'? Kijk dan naar deze comedy-dramaserie op HBO Max
Series / Specials

Ben je klaar met 'The Bear'? Kijk dan naar deze comedy-dramaserie op HBO Max

Fans van The Bear zullen smullen van deze serie op HBO Max.

Twee jaar geleden ging het, nu uiterst populaire, psychologische drama The Bear in première. Ondertussen heeft de serie al drie seizoenen en een totaal van 28 afleveringen. Ben je groot fan van de serie en ben je op zoek naar iets vergelijkbaars? Dan is deze serie de perfecte aanrader voor jou.

The Bear liet een andere kant van de horeca zien. De serie gaat over een jonge, getalenteerde chef die zijn leven en carrière op pauze moet zetten wanneer zijn broer overlijdt en hij het familierestaurant over moet nemen.

Julia


Als je geen genoeg kan krijgen van The Bear, dan is het biografische drama Julia het perfecte alternatief voor jou. Deze serie is ook in 2022 in première gegaan en heeft ondertussen 2 seizoenen met een totaal van 16 afleveringen.

Sarah Lancashire schittert in de hoofdrol als Julia Child, een Amerikaanse chef-kok die bekend werd door haar kookboeken en haar televisieprogramma's. Haar bekendste serie is The French Chef uit 1963.

Het plot


Julia volgt de carrière van de getalenteerde kok en laat zien hoe de publicatie van haar iconische kookboek 'Mastering the Art of French Cooking' haar leven op zijn kop zette.



Door haar populariteit kreeg ze namelijk het eerste kookprogramma ooit, maar werd tegelijkertijd ook slachtoffer van seksistische en elitaire producenten. Toch is het haar gelukt om controle te nemen over haar kwetsbare positie en haar programma eigen te maken.

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Julia? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'Shogun' geeft update over seizoen 2
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'Shogun' geeft update over seizoen 2

De Emmy-genomineerde Hiroyuki Sanada zal ook in het tweede seizoen van Shogun de hoofdrol spelen.

Shogun seizoen 1 is een van de best ontvangen nieuwe series van 2024, en kreeg onlangs de meeste Emmy-nominaties voor een dramaserie van het afgelopen jaar.

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het eerder aangekondigde tweede seizoen, waarover hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada nu een update over heeft gegeven.

Aparte voortzetting


Seizoen 1 van de serie was een verfilming van het beroemde boek Shogun van James Clavell uit 1973, maar dat boek had een definitief einde. Het bijzondere aan seizoen 2 is dan ook dat de makers van de serie zelf met een verhaal op de proppen moeten komen.

Sanada maakte zijn opwachting tijdens de Awards Circuit-podcast van Variety, waar hij werd gevraagd naar het tweede seizoen en wat we ervan kunnen verwachten.

Respect voor bronmateriaal


Fans vragen zich nu af hoe het verhaal met eenzelfde complexiteit en authenticiteit kan worden voortgezet zonder de historische accuratesse uit Clavells boek. Sanada reageerde hierop als volgt:



"We hebben geen boek, maar hebben nu wel vrijheid. Ik hoop dan ook dat onze schrijvers zullen genieten van deze vrijheid, maar dat ze tegelijkertijd het originele boek zullen respecteren."

Grondlegger van vrede


Daarnaast zei de markante acteur het volgende over zijn personage Toranaga, die een fictieve versie is van Lord Ieyasu Tokugawa, de grondlegger van de Tokugawa-heerschappij die ruim twee eeuwen regeerde over Japan en behoorlijk wat invloed had:

"Hij werd mijn held omdat hij een periode van oorlog tot een halt riep en zorgde voor 260 jaar vrede."

Het eerste seizoen van Shogun stream je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze (bijna) gecancelde scifi-serie dan toch snel terug?
Series / Nieuws

Keert deze (bijna) gecancelde scifi-serie dan toch snel terug?

Na een lange periode van onzekerheid komt deze goed ingelichte bron met een officieus bericht.

Het blijft stil rond de populaire scifi-serie The Orville. Er lijkt eindelijk een einde te komen aan deze periode van onzekerheid, aangezien hoofdrolspeler Scott Grimes met een opvallend bericht kwam.

Volgens de acteur, die luitenant Gordon Malloy speelt, staat het nieuwste seizoen in de startblokken. De opnames zouden begin 2025 van start gaan. Een officiële bevestiging van dit bericht moet echter nog komen.

Niet officieel


Grimes deed zijn uitspraak tijdens een recente Star Trek-conventie in Las Vegas. De cast van The Orville neemt hier ook aan deel, aangezien er overeenkomsten zijn tussen de twee series.

De X'-er @TrekProfiles plaatste dit bericht vervolgens op zijn account. Het is overduidelijke dat Grimes geen officieel kanaal is in dit opzicht. Hij werkt echter al jarenlang samen met de maker Seth MacFarlane. Voor The Orville maakte Grimes uit van American Dad! en is tevens een onderdeel van MacFarlane's serie Ted.

Goed ingelicht


De acteur is gezien zijn betrokkenheid bij het werk van MacFarlane potentieel goed ingelicht. We houden jullie uiteraard op de hoogte wat de voortzetting van The Orville betreft.



Kijk The Orville op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is nagenoeg zeker wanneer HBO's 'House of the Dragon' stopt
Series / Nieuws

Het is nagenoeg zeker wanneer HBO's 'House of the Dragon' stopt

Besluiten de makers het kort en krachtig te houden, of gaat het net iets te lang door?

Nu de seizoensfinale van het tweede hoofdstuk House of the Dragon erop zit en de kijkers weer aan de buis gekluisterd zaten, komen de producenten nu met een update over hoeveel seizoenen we nog kunnen verwachten.

Showrunner Ryan Condal sprak na de seizoensfinale wat er nog meer voor de serie in het verschiet ligt. Over het aankomende seizoen werd niet veel losgelaten maar één ding is duidelijk: House of the Dragon zal in totaal uit vier seizoenen bestaan.

Het kan niet altijd vuurwerk zijn


Het tweede seizoen zag een afname van tien afleveringen in het eerste seizoen, naar acht afleveringen in seizoen twee. Condal ging niet in op hoe de vermindering van afleveringen leidde tot een relatief rustige seizoensfinale, of waarom de beslissing werd genomen om niet met een knal te eindigen.

De showrunner liet weten dat er altijd een balans moet worden gevonden tussen het vertellen van het verhaal en de middelen die beschikbaar zijn om dat verhaal te vertellen. Seizoen twee stond in het teken van het opbouwen naar een epische strijd, die we hoogstwaarschijnlijk in seizoen drie zullen gaan zien.

Nog weinig bekend


Condal was vrij terughoudend over het delen van belangrijke plotpunten uit seizoen drie, behalve dat hij bevestigde dat House of the Dragon vier seizoenen zal duren, er was aanvankelijk sprake van drie à vier seizoenen, en dat de productie aan seizoen drie begin 2025 zal beginnen. Hij wilde niet zeggen hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen zal hebben, noch of we meer draken kunnen verwachten.



Voorlopig wordt het dus nog even wachten op het volgende seizoen. Kijk in de tussentijd nog eens alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Mexicaanse 'Women in Blue': geweldig of tragisch?
Series / Nieuws

Eerste recensies Mexicaanse 'Women in Blue': geweldig of tragisch?

Mexicaanse dramaserie "Las Azules" op Apple TV+ krijgt lof van critici op Rotten Tomatoes.

Veel series op grote streamingdiensten zijn Engelstalig en gemaakt door grote studio's in Noord-Amerika. Hoewel deze series ijzersterk kunnen zijn, zijn er ook series uit andere delen van de wereld die net zo goed zijn. Critici op Rotten Tomatoes zijn bijvoorbeeld helemaal fan van deze Mexicaanse dramaserie.

Deze Mexicaanse dramaserie is gebaseerd op ware gebeurtenissen, wat deze serie een rauw en intens randje geeft. Bovendien is het een poging van Apple TV+ om een groter internationaal publiek te bereiken en dat is zeker gelukt met deze serie.

Rotten Tomatoes


Women in Blue (in het Spaans: Las Azules) speelt zich af in 1971 in Mexico. Op dat moment wordt de eerste vrouwelijke politiedienst in Mexico opgericht en vier vrouwen worden aangewezen om een seriemoordenaar te ontmaskeren. Om deze taak te volbrengen moeten ze diepgewortelde conservatieve normen doorbreken.

De serie heeft laten zien dat een ijzersterke serie niet per se Engelstalig hoeft te zijn. Critici op Rotten Tomatoes hebben namelijk genoten van Women in Blue en dat is terug te zien in de score. De serie heeft namelijk een perfecte score van 100% gekregen. Ook het publiek is zeer enthousiast. Zij geven de serie 87% (op het moment van schrijven).

Een thriller met een vleugje warmte


"De eerste aflevering heeft een vleugje Police Academy, aangezien de cadetten hun training krijgen. Daarna wordt het een thriller, waarbij de verhalen van de vrouwen warmte toevoegen aan het moordmysterie", aldus criticus Anita Singh van Daily Telegraph (UK).



Volgens Chris Joyce van Movies and Munchies weet de serie de perfecte balans te vinden: "Las Azules combineert de maatschappelijke kritiek op genderongelijkheid met de intrige en spanning van een seriemoordenaarsmysterie. De twee genres worden op kundige wijze gecombineerd tot een indrukwekkend en meeslepend verhaal."

Apple Tv+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Women in Blue/ Las Azules? Stream de Spaanstalige serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.