search

Ons nieuws van donderdag 8 augustus 2024

'Detective #24': anonieme asielzoeker blijkt briljante detective
Recensie

'Detective #24': anonieme asielzoeker blijkt briljante detective

Een slordige officier van justitie zet een asielzoeker in om haar werk voor haar te doen.

Regie: Zaida Bergroth, Patrik Gyllström | Cast: Malin Levanon (Tilda), Nasir Dhagole (Ibraahin), Kristofer Kamiyasu (Mats), Dag Malmberg (Ralf), Ellen Jelinek (Laila), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-44 minuten | Jaar: 2022

Wie toe is aan iets vernieuwends, zit wel goed bij Detective #24. Dit Zweedse drama geeft het concept misdaadserie namelijk een heel nieuwe invulling. De makers nemen het gebruikelijke format van een standaard politieserie en weten dat verrassend te maken door het plot aan te passen aan de actualiteit.

Tilda is een ietwat slordige officier van justitie, die aan het werk gaat (of eigenlijk moet) bij een asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze de mysterieuze Ibraahin, die niet veel van zichzelf laat zien. Terwijl ze hem helpt asiel aan te vragen, leert ze hem steeds beter kennen en komt erachter dat hij een briljante detective is. Een die haar kan helpen ingewikkelde moordzaken op te lossen.

En dus zet ze hem in om haar baan terug te krijgen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot, want Tilda is veel te impulsief en eigenlijk helemaal niet capabel om haar functie naar behoren te vervullen. Ze heeft zich echter flink afhankelijk gemaakt van Ibraahin, dus zorgt hij er op zijn beurt voor dat hij minstens zo afhankelijk wordt van haar.

Waar de serie aanvankelijk lijkt te draaien om het oplossen van diverse moordzaken, is het verhaal van Ibraahin de daadwerkelijke rode draad. Net als de personages weet je als kijker lange tijd vrijwel niets over zijn verleden. Door flarden van zijn herinneringen leren we deze bijzondere man steeds een beetje beter kennen. Doordat hij veel heeft meegemaakt kan hij rekenen op de sympathie van de kijker, terwijl Tilda zich steeds minder populair maakt. Ze lijkt Ibraahin in eerste instantie te willen helpen, maar gebruikt hem alleen maar om er zelf beter van te worden.

Nasir Dhagole verdient alle lof voor zijn sterke vertolking van de bijzondere Ibraahin. Malin Levanon zet Tilda echter nogal overdreven neer, waardoor dit hoofdpersonage soms bijna een typetje wordt. Hierdoor lijkt haast de spot te worden gedreven met hoe deze officier van justitie te werkt gaat, terwijl haar werkwijze juist om een serieuze kritische noot vraagt.

Door het unieke verhaal weet Detective #24 in voldoende mate te boeien. En toch mist dat verhaal ook iets. Het is allemaal wat grauw en somber en door de beperkte context ontbreekt het aan diepgang. Er zijn wat zijlijntjes over de gezinssituatie en jeugd van Tilda, maar het verhaal beperkt zich bijna geheel tot haar werk en haar connectie met Ibraahin.

Detective #24 is een makkelijk wegkijkende dramaserie, die prettig afwijkt van de norm, maar verwacht echter geen spannende cliffhangers, onverwachte wendingen of spectaculaire actie. De serie zit behoorlijk aan de andere kant van het spectrum: terughoudend, voorzichtig en soms zelfs een beetje saai. Het geheel had best een beetje meer opsmuk kunnen gebruiken. Al heeft die Zweedse kneuterigheid ook wel weer zo zijn charme natuurlijk.



Detective #24 is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie had in 2014 een enorme hit moeten worden, maar scoorde 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze serie had in 2014 een enorme hit moeten worden, maar scoorde 0% op Rotten Tomatoes

'Saint George' is mede-gemaakt door George Lopez, die ook de hoofdrol speelt.

George Lopez had van 2002 tot 2007 al eens zijn eigen serie gemaakt, getiteld George Lopez of vaak ook The George Lopez Show. Deze sitcom was een succes en liep zes seizoenen. In 2014 probeerde Lopez het opnieuw met Saint George, maar dat eindigde in een grote flop.

Saint George is gemaakt door Lopez, samen met David McFadzean en Matt Williams. Lopez speelt in de serie ook de hoofdrol. Dit was zijn eerste hoofdrol in een gescripte serie sinds zijn sitcom George Lopez. Ook te zien in de serie zijn Jenn Lyon, Olga Merediz, Kaden Gibson, David Zayas en Danny Trejo.

Verhaal


Saint George draait om het hectische leven van George Lopez, een onlangs gescheiden Mexicaans-Amerikaanse man uit de arbeidersklasse die een succesvolle ondernemer is geworden.

Lopez worstelt om een balans te vinden in zijn gezinsleven - bestaande uit zijn veeleisende ex-vrouw Mackenzie, zijn 11-jarige zoon Harper, zijn moeder Alma, oom Tio en neef Junior - en geeft een keer per week geschiedenisles op een avondschool.

Grote flop


Saint George had een enorme hit moeten worden, maar werd uiteindelijk een grote flop. Recensies op Rotten Tomatoes waren zeer vernietigend met de serie die een score van 0% heeft. De kritische consensus op de website luidt: "Je zou het geduld van een heilige nodig hebben om een aflevering van Saint George uit te zitten, een vermoeide sitcom met slechte grappen over poep en oppervlakkige personages."



Hoewel de beoordelingen van het publiek minimaal waren, werd Saint George vergeleken met Lopez' eerdere serie George Lopez, maar over het algemeen als zwakker beschouwd. Saint George duurde slechts één seizoen, wat duidelijk te begrijpen is.

Kijken?


Wil je Saint George toch zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de bruutste monsterfilms uit 2023 heeft bijzondere release op Netflix gekregen
Films / Specials

Een van de bruutste monsterfilms uit 2023 heeft bijzondere release op Netflix gekregen

'Godzilla Minus One/Minus Color' is een bijzondere nieuwe versie van de film.

Vorige week kreeg een van de grootste monsterfilms van de afgelopen jaren een wel heel bijzondere release op Netflix. De film staat nu namelijk niet alleen in kleur op de streamingdienst, maar ook in een speciale zwart-wit versie.

Godzilla Minus One is geschreven en geregisseerd door Takashi Yamazaki. De Japanse film verscheen in oktober 2023. Het is de 37e film in de Godzilla-franchise en wordt genoemd als een van de betere.

Een ramp in Japan


De film speelt zich af in Japan na de Tweede Wereldoorlog. Het land worstelt met alle verwoesting die er heeft plaatsgevonden en probeert zich te herstellen van de economische en sociale rampen.

Tot overmaat van ramp verschijnt er echter al snel een nieuwe, onverwachte dreiging in de vorm van een reusachtig monster: Godzilla. De opkomst van het monster brengt het land opnieuw aan de rand van de afgrond.

Nieuwe versie


De film volgt de inspanningen van mensen die wanhopig proberen deze catastrofe te overleven en het vernietigende wezen te stoppen, terwijl ze geconfronteerd worden met de immense kracht van Godzilla. Lukt het ze om veiligheid te vinden?



Op Netflix zie je naast de originele versie nu ook Godzilla Minus One/Minus Color. Deze versie is geheel in het zwart-wit. Misschien denk je dat dat geen groot verschil zou maken, maar de beleving is wel degelijk compleet anders als je alles zonder kleur ziet.

Netflix


Vanaf 1 juni was de gewone versie op Netflix te zien. Vorige week, op 31 juli, verscheen de zwart-witte versie daar. In sommige landen was deze ook een week lang in de bioscoop te zien.

Bekijk Godzilla Minus One/Minus Color op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Vampire Diaries' eerder had moeten stoppen: "Daarna werd van alles verzonnen"
Series / Specials

Waarom 'The Vampire Diaries' eerder had moeten stoppen: "Daarna werd van alles verzonnen"

'The Vampire Diaries' is een van die series die veel te lang door zijn gegaan.

Het maakt niet uit hoe succesvol een serie is: hoe langer deze doorgaat, hoe groter de kans dat de kwaliteit omlaag gaat. Dit was volgens sommige kijkers ook het geval bij The Vampire Diaries.

The Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev), een tienermeisje in het stadje Mystic Falls. Haar wereld verandert drastisch wanneer ze de mysterieuze en charismatische Stefan Salvatore (Paul Wesley) ontmoet, die een eeuwenoude vampier blijkt te zijn.

8 seizoenen


Ook ontmoet ze zijn broer Damon (Ian Somerhalder), waardoor er een driehoeksverhouding ontstaat. Terwijl Elena meer over hun wereld ontdekt, wordt ze ongewild betrokken bij bovennatuurlijke conflicten die de geschiedenis en toekomst van Mystic Falls beïnvloeden.

De serie kreeg in totaal 8 seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2017. Hoofdrolspeelster Dobrev besloot de serie na het zesde seizoen te verlaten, waardoor de laatste 2 seizoenen het dus zonder haar moesten doen.

Eerder einde?


Maar eigenlijk had de serie al na seizoen 6 moeten stoppen, beweert Buzzfeed-gebruiker @Jeffatkinsgirl. Die zegt het volgende: "De serie had absoluut moeten eindigen toen Elena vertrok, want daarna leek het alsof de schrijvers ter plekke dingen verzonnen".



De scores op Rotten Tomatoes spreken dit alleen tegen. Het enige seizoen dat in verhouding lager scoort is seizoen 4, met 69%. De andere seizoenen scoren allemaal boven de 70%, waarvan er twee zelfs 100% krijgen.

Goed uitgepakt


Hoewel niet alle kijkers fan waren van de beslissing om Elena uit de serie te schrijven en door te gaan met het verhaal, lijkt het volgens de critics dus toch goed uitgepakt te hebben. Misschien is de serie dus juist precies op tijd gestopt.

Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verandering in 'House of the Dragon' ten opzichte van het boek
Series / Nieuws

Grote verandering in 'House of the Dragon' ten opzichte van het boek

De seizoensfinale kwam met een heftige verandering ten opzichte van het boek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De slotaflevering van House of the Dragon kwam met een stevige draai in het verhaal. We zien Daemon (Matt Smith) die opnieuw in contact treedt met Alys Rivers (Gayle Rankin). De Targaryen-prins ziet een visioen waarin hij een blik werpt in de toekomst.

Wat je als kijker totaal niet ziet aankomen is dat hij zijn nichtje Helaena (Phia Saban) te zien krijgt. In een interview met EW gaf Saban haar kijk op deze bijzondere scène en geeft haar idee over de toekomst van haar personage.

Bevestigd


Daemon ziet flitsen van toekomstige gebeurtenissen en wanneer hij zich omdraait ziet hij opeens Helaena staan. Zij is degene die hem uitlegt dat hij een rol speelt binnen een groter geheel.

Middels deze scène wordt Helaena officieel een zogeheten 'dragon dreamer', oftewel een Targaryen die profetische gaven heeft. Hoewel House of the Dragon hier door het verhaal al op gehint heeft, is het in de slotaflevering bevestigd.

De serie wijkt hiermee significant af in het boek 'Vuur & Bloed', waar de fantasyhit op gebaseerd is. Saban geeft aan dat deze verandering goed binnen het verhaal past. Saban: "Ik vind het idee dat iets veranderd kan worden eerder opwindend dan negatief.".

Bekijk op instagram



De actrice geeft aan dat ze niet weet hoe Helaena's verhaal verdergaat. "Het lijkt me een boeiende ontwikkeling om Helaena vaker te zien verschijnen in een soort droomwereld, maar ik weet niet wat de plannen van de schrijvers zijn. Het zou tof zijn als ze wat meer rondhing met de figuur met het hertegewei in Daemons visioen," besluit Saban.

Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze enorme uitdaging kun je in 'Squid Game' seizoen 2 verwachten
Series / Specials

Deze enorme uitdaging kun je in 'Squid Game' seizoen 2 verwachten

De aankondiging van een derde seizoen levert een structureel probleem op voor de Netflix-hit.

Squid Game, de Koreaanse survivalthriller, krijgt een derde seizoen. Topnieuws voor de miljoenen fans van deze onverwachte hit, maar dit betekent automatisch een pittige uitdaging voor de makers. Je weet van tevoren al hoe het tweede seizoen eindigt, wat voor andere kijkersverwachtingen kan zorgen. De vraag is hoe de makers dit in willen kleden.

De kernelementen van Squid Games zijn de hoofdpersoon Gi-hun (Lee Jung-jae), de dodelijke spelen en de rijke en machtige organisatoren. Hieruit vloeit een maatschappelijk commentaar voort over sociale klasse en het effect dat deze heeft op mensen. Aangezien vaststaat dat er een derde seizoen komt is de grote vraag hoe dit uitgewerkt wordt zonder het publiek te vervelen. De makers kunnen de spelen aanpassen óf voor een meer drastische aanpak kiezen.

Wraak


Gi-hun is een gescheiden vader met gokschulden bij de plaatselijke maffia. Hij loopt het risico gedwongen een orgaan af te moeten staan voor de zwarte markt. Daarom besluit hij deel te nemen aan een geheimzinnige wedstrijd en komt erachter dat hij meer op zijn bord krijgt dan hij had kunnen vermoeden. De deelnemers aan de zogeheten 'squid games' maken weliswaar kans op een enorme geldprijs, maar worden gedood als ze verliezen. Het zijn stuk voor stuk mensen die gedreven zijn door wanhoop. Gi-hun wint weliswaar het spel, maar kan het gebeuren niet van zich afzetten.

Het debuut heeft een solide basis gelegd voor het vervolg. Toen werd immers bekend dat het spel al meerdere jaren georganiseerd wordt. Een van de bewakers, de geheimzinnige Front Man (Lee Byung-hun), blijkt zelfs een van de vorige winnaars te zijn. Gi-hun is geschokt door deze onthulling en de figuren die zich hiermee bezig houden. Gi-hun besluit aan het einde van het eerste seizoen om wraak te nemen. Voor de kijker betekent dit een nieuwe ronde met nieuwe, dodelijke spelen. De hoofdpersoon heeft een ander motief dan eerst, maar het verhaal steekt logisch in elkaar. Doordat je echter van tevoren al weet dat er een derde seizoen komt, lijkt er iets van de spanning weg te vallen.

Weinig belangrijks


Het lijkt van tevoren bevestigd dat Gi-hun de spelen zal overleven en je vraagt je af wat er in het derde seizoen te gebeuren staat. Je krijgt hierdoor de indruk dat er weinig belangrijks zal gebeuren in het vervolg. Als je de kernelementen wilt behouden, dan doe je er als maker tenslotte verstandig aan om de climax voor de afronding te bewaren.



Een andere optie is natuurlijk om het verhaal totaal om te gooien. Dit kan door Gi-hun om te laten komen, waardoor je laat zien dat er écht niemand veilig is. Een andere insteek is om de spelen na het tweede seizoen helemaal los te laten en het verhaal een andere richting te doen inslaan. Dit brengt natuurlijk weer het risico met zich mee dat je drastich van koers wisselt, wat niet altijd door kijkers gewaardeerd wordt. De makers hebben hier ongetwijfeld bij stilgestaan en het tweede seizoen zal om die reden waarschijnlijk in een bredere context opgezet worden.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 2 van Squid Game wordt op 26 december verwacht op Netflix. Het derde, tevens laatste seizoen van de hitserie zal in 2025 te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze uitstekende en geliefde BBC-miniserie met een 8,8 op IMDb kun je nu gewoon streamen
Series / Specials

Deze uitstekende en geliefde BBC-miniserie met een 8,8 op IMDb kun je nu gewoon streamen

Voordat de film er kwam, was er tien jaar eerder de serie 'Pride and Prejudice'.

In 2005 kwam de film Pride & Prejudice uit, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen uit 1813. Maar tien jaar eerder, in 1995, kwam er al een BBC-miniserie uit gebaseerd op het boek.

Pride and Prejudice werd geproduceerd door Sue Birtwistle en geregisseerd door Simon Langton met Jennifer Ehle en Colin Firth die respectievelijk de rollen van Elizabeth Bennet en Fitzwilliam Darcy speelden. De serie bestaat uit zes afleveringen.

Verhaal


Pride and Prejudice speelt zich af in Engeland aan het begin van de negentiende eeuw en draait om de vijf ongehuwde dochters van Mr. en Mrs. Bennet op hun landgoed Longbourn. De rijke en aantrekkelijke Mr. Bingley en zijn statusbewuste vriend Mr. Darcy komen bij hen in de buurt wonen.

Terwijl Bingley onmiddellijk voor de oudste dochter, de tweeëntwintigjarige Jane, valt, heeft Darcy moeite met de lage status van de lokale gemeenschap en ligt hij regelmatig verbaal in de clinch met de tweede dochter uit het gezin, de twintigjarige Elizabeth.

Groot succes


Pride and Prejudice was een groot succes en won verschillende prijzen, waaronder een BAFTA Television Award voor Jennifer Ehle en een Emmy Award voor de kostuums. De serie werd ook kritisch geprezen.



Zo noemde The New York Times de serie "een geestige mix van liefdesverhalen en sociaal gekonkel, slim verpakt in de ambities en illusies van een provinciale adel." Op IMDb heeft Pride and Prejudice dan ook een hoge score van 8,8 op 10 en staat het 66e in hun lijst van best beoordeelde series.

Sterrenstatus


De rol van Mr. Darcy in de serie verhief Firth, die tot dan toe nog vrij onbekend was, tot sterrenstatus. Een scène waarin Firth in een nat shirt te zien is, werd erkend als "een van de meest onvergetelijke momenten in de Britse tv-geschiedenis."



De serie inspireerde auteur Helen Fielding om de populaire Bridget Jones-romans te schrijven, die daarna verfilmd werden. In de films speelde Firth vervolgens de rol van een van Bridget's aanbidders, Mark Darcy.

Kijken?


Wil je Pride and Prejudice zien? Je kan de serie bekijken op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega neemt haar controversiële woorden over 'Wednesday' terug
Series / Nieuws

Jenna Ortega neemt haar controversiële woorden over 'Wednesday' terug

De uitgesproken jonge actrice heldert bepaalde zaken op in een interview met Vanity Fair.

Wednesday behoorde tot Netflix' grootste hit van het jaar 2022. Het lezen van interviews met hoofdrolspeelster Jenna Ortega was minstens zo vermakelijk als de fantasyserie zelf.

Ortega acteert al sinds haar kindertijd en kent hierdoor het klappen van de zweep. Ze is gedreven en niet bang om voor zichzelf op te komen, maar af en toe komt ze daarbij ietwat ongelukkig uit de hoek.

Respectloos


Zo weigerde Ortega om bepaalde regels tekst uit te spreken. Ze was van mening dat dit niet bij haar personage paste.

Dit leverde haar positieve aandacht van de fans op, maar de Hollywoodschrijvers waren beduidend minder te spreken. Ze vonden Ortega's gedrag behoorlijk respectloos, om nog maar te zwijgen over de kritiek van de actrice op bepaalde verhaallijnen.

Flapuit


In het gesprek met Vanity Fair nam Ortega haar eerdere uitspraken terug. "Ik had eerlijk gezegd mijn woorden beter kunnen kiezen. Ik denk dat ik een beetje een flapuit ben. Als ik bepaalde zaken wat tactischer had verwoord, dan waren mijn opmerkingen denk ik ook anders ontvangen," aldus de actrice.

Bekijk op instagram



Voor het tweede seizoen is Ortega ook betrokken als producent, waardoor ze vanaf nu officieel meer invloed heeft dan eerst. Blijkens haar interview met VF wil ze bepaalde zaken in de toekomst wat diplomatieker aankaarten.

Waar te zien?


Wednesday is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nagelbijtende spanning in eerste beelden 'Disclaimer' met Cate Blanchett
Series / Nieuws

Nagelbijtende spanning in eerste beelden 'Disclaimer' met Cate Blanchett

De serie lijkt verplicht kijkvoer te zijn voor liefhebbers van psychologische thrillers.

De Mexicaanse grootmeester Alfonso Cuarón is terug van weggeweest. Nadat zijn film Roma uit 2018 overladen werd met lof door kijkers en critici nam de schrijver-regisseur alle tijd voor zijn nieuwe grote project: Disclaimer.

Cuarón begon zijn carrière in televisie, maar toen hij succes vond zette hij de stap naar film. Naast Roma is Cuarón ook bekend van films als Gravity, Children of Men en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, voor veel fans de beste film uit de reeks.

Disclaimer


Met Disclaimer keert hij weer terug in serieland. De miniserie is een verfilming van de gelijknamig roman van Renee Knight. Het vertelt het verhaal van een televisiejournaliste die ontdekt dat ze zelf een personage is in een boek dat een geheim onthult dat ze haar hele leven verborgen heeft gehouden.

De hoofdrol wordt gespeeld door niemand minder dan Cate Blanchett. Ook in de bijrollen duiken bekende namen op als Sacha Baron-Cohen, Indira Varma, Lesley Manville en Kodi Smit-McPhee.

Apple TV+


Disclaimer is een project van Apple TV+. De streamer heeft inmiddels de eerste teaser trailer vrijgegeven, die je hieronder bekijkt. De serie telt zeven afleveringen, die vanaf 11 oktober te streamen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 4 angstaanjagende horrorseries op Netflix die je waarschijnlijk gemist hebt
Series / Nieuws

Ontdek deze 4 angstaanjagende horrorseries op Netflix die je waarschijnlijk gemist hebt

Misschien ken je ze nog niet, maar deze huiveringwekkende titels zijn zeker aan te raden.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Brand New Cherry Flavor



Het komt weinig voor dat zowel publiek als de critici op Rotten Tomatoes het volledig met elkaar eens zijn, maar in dit geval kunnen ze niet meer eensgezind zijn. Het krijgt van beiden een prima waarderingscijfer van 74%. Stream alle acht afleveringen op Netflix.

In de onconventionele horrorserie Brand New Cherry Flavor spreekt een filmmaker een vloek uit over de producent die haar werk heeft gestolen.



Black Summer



Deze serie begeeft zich in het Z Nation-universum en staat met twee seizoenen op Netflix. Op Rotten Tomatoes doet de serie het met een waarderingscijfer van 87% hartstikke goed.

In de grauwe, eerste dagen van een zombie-apocalypse sluiten een groep vreemden in Black Summer een band met elkaar om de kracht te vinden de verschrikkingen te overleven en terug te keren naar hun geliefden.



All of Us Are Dead



De Koreanen hebben inmiddels ook een behoorlijke horror-industrie ontwikkeld. Eén van die producten uit de rijke Koreaanse horror-catalogus is deze serie. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitstekende score van 89%. Een tweede seizoen komt eraan, het eerste stream je op Netflix.

Het is een gewone dag op school ... tot een zombievirus vrij spel krijgt. Wees snel, ren voor je leven en het allerbelangrijkste: laat je niet bijten. Ontdek het in All of Us Are Dead.



The Order



Tieners, weerwolven en een perfecte score. Vooral de critici zijn idolaat, en geven de serie de foutloze score van 100% op de Tomatometer. Bekijk alle twee de seizoenen op Netflix.

Om de dood van zijn moeder te wreken, sluit een student zich in The Order aan bij een geheime orde. Hij belandt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een klassieke 'Lord of the Rings'-schurk keert terug in 'The Rings of Power' S2
Series / Nieuws

Nog een klassieke 'Lord of the Rings'-schurk keert terug in 'The Rings of Power' S2

Begint The Rings of Power iets te zwaar te leunen op schurken uit de beroemde Lord of the Rings-trilogie?

We wisten al dat een aantal iconische schurken uit de Lord of the Rings-franchise hun opwachting zullen maken in The Rings of Power seizoen 2, maar dat komt nu nóg een naam bij.

Sauron is natuurlijk de opperschurk en staat centraal in seizoen 2, maar ook de Balrog die in de dwergenmijn Khazad-dum woont zien we terug en de zombie-achtige Barrow-Wights.

Een geduchte tegenstander


De toevoeging aan dit al indrukwekkend lijstje bad guys wordt nog eens extra pikant door de monsterlijke toevoeging van de griezelige reuzenspin Shelob.

In The Lord of the Rings: The Return of the King zagen we al hoe Frodo Baggins en Samwise Gamgee het opnamen tegen Shelob (en wonnen), maar nu is het de beurt aan Isildur.

Oorsprong van Isildur


Isildur is degene die uiteindelijk de vinger met de One Ring afhakt van Sauron en hem zo verslaat, maar we zitten nu nog vroeg in zijn verhaal. Shelob gaat in seizoen 2 al vroeg een waardige tegenstander zijn.



Acteur Maxim Baldry, die Isildur speelt in The Rings of Power deed de onthulling over Shelob in een interview met Entertainment Weekly.

Karakterontwikkeling


"Ik word wakker en moet met Shelob vechten om in veiligheid te komen. Een obscene manier om een seizoen te starten. We zien hoe Isildur groeit van jongen tot man in de nieuwe afleveringen", aldus Baldry.

The Rings of Power seizoen 2 is vanaf 29 augustus te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.