search

Ons nieuws van vrijdag 9 augustus 2024

'Until I Kill You': hoe een verpleger samenwoonde met een seriemoordenaar
Recensie

'Until I Kill You': hoe een verpleger samenwoonde met een seriemoordenaar

Vooral de atypische vertolking van Anna Maxwell Martin geeft dit waargebeurde verhaal meerwaarde.

Regie: Julia Ford | Cast: Anna Maxwell Martin (Delia Balmer), Shaun Evans (John Sweeney), Jack Franklin (Joshua Wilson), Simon Harrison (Glenn Saunders), Claire Foster (Eloise Chapman), Sallie Harmsen (Astrid de Vries), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44-46 minuten | Jaar: 2024

De veertigjarige Delia Balmer is zonderling en in zichzelf gekeerd. De Canadees-Amerikaanse verpleger vindt maar weinig aansluiting bij haar Londense collega's, die haar op zijn zachtst gezegd behoorlijk typisch vinden. Toch vragen ze haar na het werk mee naar een pub. Daar ontmoet ze leeftijdsgenoot John Sweeney, met wie ze een behoorlijk intense relatie krijgt. Wat ze echter niet weet, is dat Sweeney betrokken is bij de moord op een Amerikaanse actrice in Nederland.

Het duurt niet lang voor ze ondervindt met wat voor monster ze het heeft aangelegd. Sweeney blijkt een gewelddadige maniak die zijn nieuwe vriendin alle hoeken van de kamer laat zien en haar zelfs op het bed vastbindt. Ondanks de fysieke mishandelingen en toxiciteit van de relatie blijft het stel bijna vier jaar bij elkaar.

Dit waargebeurde verhaal is door Balmer opgetekend in het autobiografische Living with a Serial Killer. Dit boek vormt de basis voor de vierdelige miniserie Until I Kill You, waarin op chronologische wijze wordt verhaald over Balmers ervaringen met het ernstige huiselijk geweld en vooral de emotionele nasleep daarvan. Er waren namelijk ettelijke momenten waarop Balmer er bijna niet meer was geweest. Ze werd vaak meer dood dan levend in het ziekenhuis opgenomen.

Anna Maxwell Martin blijkt een opmerkelijke keuze voor de veeleisende hoofdrol. Het is namelijk niet zo eenvoudig om Delia gelijk heel sympathiek te vinden, ondanks de compassie die je voor haar voelt vanwege het gruwelijke leed dat haar wordt aangedaan. Delia is een complexe vrouw die volledig autonoom handelt en zelf haar eigen boontjes kan doppen. Toch is ze ook slachtoffer van zowel een moordzuchtige man als de autoriteiten die haar tot het uiterste testen om deze gek uiteindelijk achter de tralies te krijgen.

Dalia uit zich op momenten volkomen grillig en onvoorspelbaar, op het agressieve af. Ze wordt niet zozeer getekend door angst of wraak, maar vooral door een immense woede. Dit heeft zijn weerslag op een nieuwe man in haar leven, een enorme goedzak die Delia zelfs blijft steunen wanneer er geen land mee te bezeilen valt. In de rechtszaal gaat deze vrouw helemaal los, waarbij haar slechte dronk niet bepaald constructief is voor het proces.

Until I Kill You is onder te verdelen in twee aktes: de aanloop naar en het ontvouwen van de gewelddadige relatie met Sweeney en de nasleep, wanneer Delia fysiek van de gek is verlost, maar hij nog steeds in haar hoofd zit. Het eerste deel is intens, bruut en meedogenloos. Het tweede deel onderstreept dat voor deze vrouw de nachtmerrie nog lang niet over is; ze is voorgoed beschadigd door deze gebeurtenissen.

Terwijl de politie doet er alles aan doet om Delia een verklaring te laten afleggen, worden in Nederland de connecties gelegd met de gebeurtenissen in Londen. Dit laatste deel doet wat gehaast aan, door te veel samenkomende plotlijntjes en invalshoeken. De zaken die Delia nog voor zichzelf op te lossen heeft zorgen weliswaar voor de interessantste thematiek, maar die wordt overschaduwd door juridisch getouwtrek. Desondanks is Until I Kill You een uiterst degelijke Britse truecrimeproductie die dankzij de uitstekende vertolkingen stevig onder je huid gaat zitten.



Until I Kill You is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Maternal': drie hoogopgeleide moeders houden alle ballen in de lucht
Recensie

'Maternal': drie hoogopgeleide moeders houden alle ballen in de lucht

Drie vrouwelijke artsen proberen hun gezinsleven te onderhouden en tegelijkertijd carrière te maken. Dat blijkt niet eenvoudig.

Regie: Amanda Blue, Rebecca Gatward, James Griffiths | Cast: Parminder Nagra (Maryam), Lara Pulver (Catherine), Lisa McGrillis (Helen), Oliver Chris (Guy), Raza Jaffrey (Jack), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-46 minuten | Jaar: 2022

Vrouwen die een carrière willen combineren met een gezin hebben het niet makkelijk. Menig serie is daar al aan gewijd, maar het onderwerp blijft tot de verbeelding spreken. De Britse ziekenhuisserie Maternal draait om drie vrouwelijke artsen die hogerop willen komen, terwijl ze ook als moeder alle ballen hoog moeten houden.

Met een stevige focus op deze artsen en alles waar zij mee worstelen, zowel zakelijk als privé, valt Maternal niet echt te betitelen als medisch drama. Er wordt zeker het een en ander getoond van de werkzaamheden in het ziekenhuis, maar puur om het leven van deze vrouwen van enige context te voorzien.

Hoewel de opzet allesbehalve vernieuwend is (Workin' Moms deed zeven seizoenen lang iets soortgelijks), weten de makers met een boeiend plot te komen. De drie vrouwen zijn niet alleen collega's, maar – hoe kan het ook anders – ook met elkaar bevriend. Gelukkig niet in extreme mate; elk van hen heeft buiten het ziekenhuis duidelijk een eigen leven.

Maryam heeft een eigen kind én een adoptiekindje en kampt op haar werk met PTSS, terwijl haar man druk op haar legt om meer thuis te zijn. Als hun adoptiekind dan ook nog een zusje krijgt en ze gevraagd worden haar te adopteren, wordt de druk ineens extreem hoog. Catherine moet als alleenstaande moeder haar eigen boontjes doppen, maar is vastbesloten promotie te maken. Helen werkt zich helemaal het schompes en kampt met flinke huwelijksproblemen omdat haar man zich liever aan de drank vergrijpt dan aan haar.

Een goed recept voor een boeiend verhaal vol drama en wendingen, geholpen door drie talentvolle actrices die elk hoofdpersonage een sterk eigen karakter weten te geven. Verwacht geen bloedstollende scènes, maar genoeg sappige en vooral herkenbare momenten om de goedgevulde afleveringen er op een lekker tempo doorheen te jagen. Er is niets wat er echt uitspringt of zo vernieuwend is dat niemand deze serie mag missen, maar onder de streep is Maternal gewoon goed. Interessant, vermakelijk en boeiend. Zoals een dramaserie zou moeten zijn.

De makers laten enkel kansen liggen door het maatschappelijk relevante onderwerp niet optimaal te benutten. Vrouwen in hogere functies vormen momenteel nogal een hot item, dus had daar best wat meer aandacht aan kunnen worden besteed. Bijvoorbeeld wanneer Catherine naar een hogere functie solliciteert en voor een commissie komt te staan waarvan het mannelijke hoofd duidelijk een voorkeur heeft voor haar mannelijke collega. Ze krijgt een subtiele knipoog van een vrouwelijk lid van deze commissie, maar daar blijft het bij. Het had de makers gesierd als ze hier een andere wending aan hadden gegeven of dit onderwerp verder hadden uitgediept.

Een klein punt van kritiek dus, want zoals gezegd is Maternal 'gewoon goed' en dus de moeite waard om een paar avondjes aan te besteden. Een sterk verhaal, een uitstekende cast en geen ongeloofwaardige rommel die het plot vertroebelt. Dit is hoe we een dergelijke serie graag zien.



Maternal is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayor of Kingstown' seizoen 3: nieuwe schrijvers brengen meer diepgang
Recensie

'Mayor of Kingstown' seizoen 3: nieuwe schrijvers brengen meer diepgang

'Burgemeester' Mike komt voor een nieuwe uitdagingen te staan wanneer de Russische maffia in zijn stad arriveert.

Regie: Christoph Schrewe, Paul Cameron, Guy Ferland, e.a. | Cast: Jeremy Renner (Mike McLusky), Hugh Dillon (Ian), Tobi Bamtefa (Deverin 'Bunny' Washington), Taylor Handley (Kyle McLusky), Emma Laird (Iris), Yorick van Wageningen (Konstantin Noskov), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 37-64 minuten| Jaar: 2024

Na de gevolgen van een grote gevangenisuitbraak te hebben overzien denkt Mike, de onofficiële burgemeester van Kingstown, eindelijk de rust te hebben teruggebracht in zijn stad. Maar wanneer de Russische maffia plotseling opduikt, geleid door niemand minder dan onze eigen Yorick van Wageningen, lijkt de vrede ineens weer heel ver weg.

Na twee succesvolle seizoenen neemt Mayor of Kingstown een risico door voor het derde seizoen nieuwe schrijvers aan te stellen. Gelukkig kwijten die zich prima van hun taak. De personages zijn even gelaagd als voorheen en hebben allemaal nog steeds iets mystieks, waardoor je nooit kunt voorspellen wat ze zullen doen. Ook dit seizoen zorgt dat voor een hoop spanning.

Wel valt op dat er ineens een stuk meer wordt gescholden. Door de grote hoeveelheid scheldwoorden (honderd keer 'fuck' per aflevering lijkt geen overdreven schatting) hoor je na verloop van tijd haast niets anders meer. Het vele gescheld lijkt bedoeld om de tekst van de personages kracht bij te zetten, maar zorgt eerder voor lachwekkende taferelen. Het komt de spanning in ieder geval niet ten goede.

Wat gelukkig onveranderd blijft, is het sublieme gebruik van belichting en kleurcorrectie. Visueel is de serie ontzettend donker. Niet alleen de nachtscènes; ook overdag afspelende scènes bevatten volop donkere kleuren en maar weinig licht. Dit geeft Mayor of Kingstown een kille sfeer die perfect aansluit bij de uitzichtloosheid van het fictieve plaatsje uit de titel. Het is dan ook aan te bevelen om deze serie niet overdag te kijken. Een donkere kamer is een absolute vereiste.

De Nederlandse Yorick van Wageningen draaft voor de zoveelste keer op als slechterik, maar weet in die hoedanigheid toch weer indruk te maken. Hij speelt de maffiabaas Konstantin Noskov vol overtuiging. Het lijkt aanvankelijk een wat impulsief idee om dit seizoen de Russische maffia op te voeren, maar deze insteek pakt goed uit omdat onze hoofpersoon daarmee een nieuwe uitdaging krijgt. Mike heeft weinig tot geen ervaring met de dreiging die hij ditmaal het hoofd moet bieden.

In seizoen drie raakt Mikes werk steeds meer vervlochten met zijn privéleven. Tot dusver zagen we vooral de gevolgen van zijn daden bij onbekende personages, maar nu komt de dreiging steeds dichter bij huis. Dit geeft Mike een nieuw moreel dilemma, waardoor we hem als personage op een andere manier leren kennen. Deze sterke verhaallijn zorgt voor een extra laag die deze harde actieserie goed kan gebruiken.

De nieuwe richting die het derde seizoen neemt, komt goed uit de verf. De serie is nog even spannend als in de voorgaande seizoenen, maar met iets meer diepgang. Het wordt wel steeds meer de vraag hoeveel criminaliteit er in Kingstown kan heersen voordat de landelijke politiek en media er lucht van krijgen, maar tot op heden weet de serie die kwestie op creatieve wijze te omzeilen. Een spetterend einde maakt alvast benieuwd naar het volgende seizoen.



Mayor of Kingstown is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Targaryen toegevoegd aan de derde 'Game of Thrones'-serie
Series / Nieuws

Nieuwe Targaryen toegevoegd aan de derde 'Game of Thrones'-serie

We krijgen steeds meer zicht op de gezichten die we gaan zien in 'A Knight of the Seven Kingdoms'.

HBO pakt flink door met de nieuwe Game of Thrones-serie A Knight of the Seven Kingdoms. Eerder deze week kregen we al een eerste trailer. Nu is er nog meer leuk nieuws over de spinoff.

De serie, die momenteel gefilmd wordt, voegt namelijk maar liefst zeven acteurs toe aan de cast. Een van de personages die gecast is behoort tot de populairste familie in het Westeros van George R.R. Martin.

Daeron Targaryen


Edward Ashley speelt Ser Steffon Fossoway, Youssef Kerkour is Steely Pate en Daniel Monks vertolkt Ser Manfred Dondarrion. Shaun Tomas is Raymun Fossoway, terwijl Tom Vaughan-Lawlor de rol van Plummer op zich neemt en Danny Webb Ser Arlan of Pennytree speelt.

De Targaryens zullen in de spinoff veel minder prominent aanwezig zijn dan in House of the Dragon. Toch zijn ze zeer zeker van de partij. Henry Ashton speelt namelijk Daeron Targaryen. Een belangrijke opmerking: deze Daeron is niet dezelfde als de Daeron Targaryen die we de afgelopen tijd zagen in seizoen 2 van House of the Dragon.

HBO Max


In afwachting van A Knight of the Seven Kingdoms stream je nu Game of Thrones en House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie met Courteney Cox heeft 89% op Rotten Tomatoes: "Geweldige, hilarische serie"
Series / Specials

Deze serie met Courteney Cox heeft 89% op Rotten Tomatoes: "Geweldige, hilarische serie"

Courteney Cox speelt de hoofdrol in de komedieserie 'Cougar Town'.

Courteney Cox is vooral bekend door haar rol als Monica Geller in Friends, maar een paar jaar later speelde ze ook de hoofdrol in een andere sitcom. Cougar Town liep van 2009 tot 2015 gedurende zes seizoenen.

Cougar Town werd bedacht door Bill Lawrence en Kevin Biegel met Cox in de hoofdrol als Jules Cobb. Ook te zien in de serie zijn Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez, Brian Van Holt en Bob Clendenin.

Verhaal


Cougar Town speelt zich af in het fictieve stadje Gulfhaven, Florida, dat de bijnaam "Cougar Town" heeft omdat de mascotte van het plaatselijke highschoolteam een cougar oftewel poema is.

De serie volgt Jules Cobb, een onlangs gescheiden vrouw van in de 40, die de vaak humoristische uitdagingen, valkuilen en beloningen van het volgende hoofdstuk in haar leven onder ogen ziet. Samen met haar tienerzoon, haar ex-man en haar wijnliefhebbende vrienden vormt ze een disfunctionele maar ondersteunende en zorgzame uitgebreide familie.

Minder eerste seizoen


De eerste drie seizoenen van Cougar Town werden uitgezonden op de zender ABC, waarna de serie voor de resterende drie seizoenen verhuisde naar TBS, die de serie overnam. Het eerste seizoen werd niet zo positief ontvangen en heeft slechts een score van 48% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website voor het eerste seizoen luidt: "Courteney Cox is een sterke hoofdrolspeelster, maar te vaak overdrijft Cougar Town in zijn pogingen om edgy te zijn, terwijl het zijn potentieel interessante ideeën negeert."

Perfecte score


Vanaf het tweede seizoen waren de critici veel positiever en kreeg de serie veel hogere scores. Zo hebben de andere seizoenen van Cougar Town bijna allemaal een perfecte score van 100%, enkel seizoen vier haalde wat minder met 88%. Zo komt de serie op een gemiddelde score van 89% op Rotten Tomatoes.



Zo zegt Willa Paskin van New York Magazine/Vulture dit over het tweede seizoen van de serie: "Cougar Town mag dan een ongelukkige naam hebben, maar het is uitgegroeid tot een werkelijk geweldige en hilarische televisieserie die iedereen die van grappige tv-series houdt, zou moeten kijken."

Kijken?


Wil je Cougar Town zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na drie jaar krijgt deze fantastische fantasyserie van Netflix in 2025 eindelijk een nieuw seizoen
Series / Specials

Na drie jaar krijgt deze fantastische fantasyserie van Netflix in 2025 eindelijk een nieuw seizoen

Hitserie 'The Sandman' krijgt in 2025 eindelijk zijn langverwachte tweede seizoen.

Het is alweer twee jaar geleden sinds het eerste seizoen van The Sandman Netflix veroverde. En nu is het dan eindelijk zover: er is meer duidelijkheid over het tweede seizoen van de hitserie.

The Sandman volgt een van de zeven eeuwige wezens die over essentiële aspecten van het bestaan heersen. Dream, ook bekend als Morpheus, is de belichaming van dromen en verhalen. Na decennia van gevangenschap in de moderne wereld, wordt hij vrijgelaten en moet hij zijn rijk herstellen.

Lange tijd stil


Terwijl hij zijn macht en domein terugwint, komt hij in contact met zowel menselijke als bovennatuurlijke entiteiten. De serie is gebaseerd op de comics van Neil Gaiman en is een mix van fantasy en horror.

Seizoen 1 van The Sandman verscheen in augustus 2022 op Netflix. De serie veroverde de streamingdienst compleet en werd een van de meest bekeken series van dat jaar. Maar daarna bleef het een hele tijd stil.

Filmen afgerond


Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten. Het tweede seizoen van The Sandman verschijnt namelijk in 2025. De productie van het seizoen begon in november van 2023. Het filmen zal nu ongeveer afgerond zijn.



Het is nog niet bekend in welke maand het seizoen zal verschijnen, maar het lijkt er dus op dat de post-productie vanaf nu kan beginnen. Het zou goed kunnen dat The Sandman al wat eerder in 2025 zijn release krijgt.

Waar gaat seizoen 2 over?


Seizoen 2 zal nieuwe personages introduceren die in de originele comics te zien waren. Voor fans van Gaiman is dat dus goed nieuws. Ook zal er dieper in worden gegaan op de verhaallijnen, waarmee het mythische universum uitgebreid wordt.

Bekijk The Sandman op Netflix.

Ook interessant
Een van de bruutste monsterfilms uit 2023 heeft bijzondere release op Netflix gekregen
Vorige week kreeg een van de grootste monsterfilms van de afgelopen jaren een wel heel bijzondere release op Netflix. De film staat nu namelijk... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off van 'John Wick' aangekondigd: waar gaat de nieuwe serie over?
Series / Specials

Spin-off van 'John Wick' aangekondigd: waar gaat de nieuwe serie over?

Regisseur Chad Stahelski en Keanu Reeves slaan de handen ineen voor dit project.

De vierde film in de populaire franchise liet het einde van de hoofdpersoon zien. Huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) kwam aan zijn einde en dit leek tegelijkertijd een logisch einde voor deze eenvoudige, maar tegelijkertijd loeistrakke franchise. Onlangs werd echter een onverwachte aankondiging gedaan: de films krijgen een vervolg!

Berichten over een spin-off in de vorm van een serie doen al sinds november 2023 de ronde, maar de kogel is nu toch echt door de kerk. Regisseur Chad Stahelski en Reeves zelf staan aan het roer van dit boeiende nieuwe project, dat de naam John Wick: Under the High Table draagt. Reeves zal voornamelijk achter de schermen actief zijn en keert niet terug in zijn rol.

Streep onder het verleden


John Wick is een geheimzinnige man, die furore maakte als huurmoordenaar voor de Russische maffia, onder de codenaam Baba Yaga. In de eerste film leren we hem kennen als iemand die een streep heeft gezet onder zijn verleden en geniet van een rustig bestaan. Hieraan komt een einde wanneer hij tegen wil en dank weer in de onderwereld terechtkomt. In deze wereld gelden specifieke wetten en regels voor de 'beroepsgroep' van John, met aan het hoofd de High Table.

Deze organisatie is weliswaar corrupt, maar tegelijkertijd het enige orgaan dat in elk geval iets wegheeft van een bestuur. In John Wick: Under the High Table zullen nieuwe personages de strijd aanbinden met deze club. Dit wordt een behoorlijke onderneming, aangezien de High Table zo ongeveer gelijkstaat aan de gevestigde orde en dus compleet vervlochten is met alles in het 'John Wick'-universum.

Baba Yaga


Reeves heeft eerder aangegeven dat hij bereid is om terug te keren als John Wick, mits het een goed verhaal betreft. Hij zal zal echter niet in John Wick: Under the High Table te zien zijn. De acteur is actief betrokken bij de vervolgserie, maar dit zal uitsluitend achter de schermen zijn.



Reeves is uitvoerend producent en zal zijn rol dus niet opnieuw spelen. Dit betekent natuurlijk niet dat we zijn personage nooit meer terug zullen zien, maar dat het directe vervolg op de films het voor nu zonder Baba Yaga moet stellen.

Waar te zien?


De vier 'John Wick'-films en de miniserie The Continental zijn allemaal te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis deze niet op Netflix: Opvallende oorlogsthriller met Brad Pitt wordt binnenkort verwijderd
Series / Specials

Mis deze niet op Netflix: Opvallende oorlogsthriller met Brad Pitt wordt binnenkort verwijderd

Bekijk deze twee fantastische films voordat ze na 14 augustus van Netflix verdwijnen.

Als je de leukste films en series wilt kijken, dan is een abonnement op Netflix onmisbaar. Helaas verdwijnen er elke week enkele pareltjes om ruimte te maken voor nieuwe titels. Ook deze twee films verdwijnen, maar gelukkig heb je nog even de tijd om ze nog een laatste keer te bekijken.

Senna



Deze documentairefilm over één van de beste formule 1-coureurs aller tijden is internationaal bekroond. De film heeft dit grote succes mede te danken aan het werk van de getalenteerde regisseur Asif Kapadia.

Senna volgt het leven en de carrière van de Braziliaanse Ayrton Senna. Hij is drievoudig Formule 1-kampioen en zonder twijfel één van de meest getalenteerde coureurs aller tijden. De film begint in 1984, toen Senna zijn carrière begon bij Toleman en Lotus.

Laatste kans: tot en met 14 augustus op Netflix



Allied



De tweede kijktip van dit artikel is een bloedstollende thriller geregisseerd door Robert Zemeckis, vooral bekend van zijn werk aan Forrest Gump. Voor de film Allied werkte Zemeckis samen met een sterrencast met onder andere Brad Pitt, Marion Cotillard en Jared Harris.

Allied speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en volgt de geallieerde agent Max Vatan. Hij wordt verliefd op een Franse spion en wanneer hij erachter komt dat ze een dubbelagent is, moet hij alles op alles zetten om haar onschuld te bewijzen.

Laatste kans: tot en met 14 augustus op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ken jij deze eyecatcher uit 'One Tree Hill' en 'Gilmore Girls' nog?
Series / Specials

Ken jij deze eyecatcher uit 'One Tree Hill' en 'Gilmore Girls' nog?

In de 00's dook Chad Michael Murray op in iedere film en serie, maar hoe gaat het nu met hem?

Aan het begin van deze eeuw kon je niet om hem heen, want hij zat in enorm veel populaire tienerseries- en films: Chad Michael Murray. Daarna verdween hij alleen in de vergetelheid. Hoe gaat het nu met de acteur?

Murray werd geboren in New York en begon zijn carrière in Hollywood als model, op 18-jarige leeftijd. Zijn eerste ervaring met acteren was in 2001, in een gastrol in de dramaserie Undressed op MTV.

Hoogtepunten carrière


Later dat jaar volgde de grote doorbraak van Murray, in de populaire serie Gilmore Girls. Hierin was hij gedurende het eerste seizoen te zien als Tristin DuGray. Dit was een grote hit, waardoor hij hierna in meerdere series van het netwerk The WB te zien was.

Hij speelde in de jaren daarna in verschillende grote tienerseries. Hij kreeg onder andere de rol van Charlie Todd in Dawson's Creek, van 2001 tot 2002, en van Lucas Scott in One Tree Hill van 2003 tot 2009.

Schrijver


Ook in tienerfilms was hij niet te missen. In 2003 was hij te zien in Freaky Friday, naast Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis. En in 2004 speelde hij naast Hilary Duff in de film A Cinderella Story.



Na de vele films en series begin deze eeuw werd het wat stiller rondom de acteur. Hij is al die jaren blijven acteren, maar wist geen grote projecten meer te bemachtigen. Hij was daarnaast dan ook bezig met andere dingen, want in 2011 en 2017 bracht Murray een boek uit.

Hoe gaat het nu?


In 2005 trouwde Murray met zijn One Tree Hill-collega Sophia Bush, maar een jaar later waren zij weer gescheiden. Tijdens de serie Chosen ontmoette hij actrice Sarah Roemer. Zij trouwden in 2015 en hebben inmiddels drie kinderen.

De meest recente acteerprojecten van Murray zijn de film Mother of the Bride op Netflix en de dramaserie Sullivan's Crossing. Bovendien is hij binnenkort te zien in een tweede deel van een van zijn bekendste films, namelijk Freaky Friday 2.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is officieel: Seizoen 2 van de Netflix-hit 'The Diplomat' is vanaf déze datum te bekijken
Series / Nieuws

Het is officieel: Seizoen 2 van de Netflix-hit 'The Diplomat' is vanaf déze datum te bekijken

Na uitstel als gevolg van de Hollywoodstaking keert de spannende serie eindelijk terug.

Netflix had met The Diplomat een dikke hit te pakken. Keri Russell en Rufus Sewell spelen de hoofdrollen in deze politieke thriller, over een getrouwd stel beroepsdiplomaten.

Het eerste seizoen eindigde met een bloedstollende cliffhanger. Netflix heeft op het officiële X-account eindelijk bekendgemaakt wanneer we het vervolg te zien krijgen: seizoen 2 start op 31 oktober.

Draad opgepakt


Eerder werd al bekendgemaakt dat de draad direct wordt opgepakt na de dramatische gebeurtenissen in de slotaflevering. Hierin zagen we een gigantische explosie die potentieel de nodige mensenlevens gaat kosten.

Behalve Hal zijn ook Stuart Hayford (Ato Essandoh), Ronnie (Jess Chanliau) en parlementslid Merritt Grove (Simon Chandler) ter plekke. Merritt wilde een belangrijke onthulling doen aan Hal voor deze gebeurtenis.

Bezetting


Showrunner en uitvoerend producent Deborah Cahn heeft ook in het tweede seizoen een ijzersterke bezetting. Zo zal Oscarwinnares Alison Janney te zien zijn als de vice-president van de Verenigde Staten. Eerder werkten Cahn en Janney samen, in The West Wing.



Vanaf 31 oktober kun je het tweede seizoen van The Diplomat streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassieker keert terug: Nieuw seizoen van deze sitcom is dichterbij dan je denkt
Series / Nieuws

Klassieker keert terug: Nieuw seizoen van deze sitcom is dichterbij dan je denkt

Gelukkig voor de fans blijft de oorspronkelijke maker ook betrokken bij het project.

Het is het tijdperk van de reboots. Klassiekers van sitcoms als That '70s Show, Full House en Frasier kregen er al een, maar nu maakt producent Bill Lawrence bekend dat ook van Scrubs een reboot op de planning staat.

Ondanks kritieken dat er te weinig originele series verschijnen, blijken vele reboots toch succesvol. Volgens Lawrence, de bedenker van Scrubs, is een heropleving uit de wereld van Sacred Heart slechts een "kwestie van tijd".

Nog even geduld


Lawrence liet onlangs weten dat hij zeker van plan is om terug te komen met Scrubs en dat hij verwacht binnen de komende zes maanden meer duidelijkheid te hebben over hoe dit eruit gaat zien. Het is voor fans een bevestiging dat het creatieve brein van het origineel nog steeds de kracht achter de serie zal zijn.

Hoewel hij enthousiast is over de terugkeer van Scrubs, stelt hij wel enkele voorwaarden. Hij heeft aangegeven geen interesse te hebben in een filmversie, maar staat wel open voor meerdere nieuwe seizoenen. Hij vindt het interessant om te zien hoe de personages zich hebben ontwikkeld en hoe de jonge artsen zich nu bewegen in de medische wereld.

Glansrijk succes


Scrubs werd voor het eerst uitgezonden in 2001 en liep negen seizoenen. De serie draaide om John 'J.D.' Dorian, gespeeld door Zach Braff, en zijn ervaringen in het fictieve Sacred Heart Hospital. De serie stond bekend om zijn unieke vertelstijl en wisselde humor af met aangrijpende en emotionele momenten.



Nog een paar maanden wachten dus op meer duidelijkheid van Lawrence. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Scrubs op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.