search

Ons nieuws van zaterdag 10 augustus 2024

De volgende Marvel-serie op Disney+ hint naar groot nieuw personage
Series / Foto's

De volgende Marvel-serie op Disney+ hint naar groot nieuw personage

Op Disneys grootse fan-evenement kregen de fans een voorproefje van deze nieuwe Marvel-schurk.

D23 is een groots Disney-evenement in Californië, waar alle liefhebbers een weekend lang kunnen genieten van panels, presentaties, voorstellingen en nog veel meer. Alle grote franchises uit Disneys wereld zijn hier vertegenwoordigd.

Het is duidelijk dat Daredevil: Born Again hier niet mocht ontbreken en de fans kregen een voorproefje van de beruchte nieuwe Marvel-schurk. Deze werd namelijk op een bijzondere manier geïntroduceerd.

Graffiti


De Phase Zero podcast postte foto's van wat er achter een TVA-deur te zien was. De Time Variance Authority bewaakt de diverse tijdlijnen in de wereld van Marvel.

Fans die door deze deur stapten zagen graffiti, wat verwijst naar de nieuwste schurk: de seriemoordenaar Muse. In de strips was dit een beruchte tegenstander, die met het bloed van zijn slachtoffers graffiti maakte.

Uitdaging


Muse heeft daarnaast een vermogen dat de zintuigen van Matt Murdock/Daredevil evenaart: hij kan namelijk sensorische informatie opnemen uit de omgeving. Dit duistere personage belooft een behoorlijke uitdaging te worden voor Daredevil en de kijkers hebben duidelijk een spannend seizoen voor de boeg.



Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weet bijna niemand over de gewelddadige jaren 80-serie 'The A-Team'
Series / Specials

Dit weet bijna niemand over de gewelddadige jaren 80-serie 'The A-Team'

Hoewel 'The A-Team' een actieserie is, vallen er niet echt doden in de serie.

The A-Team was een van de grootste actieseries uit de jaren 80. In de serie is er veel geweld te zien en explosies en wordt er vaak met wapens geschoten, maar toch zijn er geen of toch bijna geen doden gevallen in de serie.

The A-Team liep van 1983 tot 1987, gedurende vijf seizoenen, en werd bedacht door Stephen J. Cannell en Frank Lupo. De hoofdrollen zijn voor George Peppard als John "Hannibal" Smith, Dirk Benedict als Templeton Peck, Dwight Schultz als H.M. "Howling Mad" Murdock en Mr. T als Bosco "B.A.", or "Bad Attitude", Baracus.

Verhaal


The A-Team volgt deze vier personages, die voormalige leden waren van een fictieve speciale eenheid van het Amerikaanse leger. De vier leden van het team werden berecht door een militaire rechtbank voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd.

Ze werden veroordeeld en kregen een straf om in een militaire gevangenis te verblijven, maar ontsnapten later naar Los Angeles. Daar begonnen ze als huurlingen te werken, terwijl ze probeerden hun naam te zuiveren en ontsnappen aan de opsporing door wetshandhaving en militaire autoriteiten.

Weinig doden


Fans zullen zich herinneren dat bijna elke aflevering van The A-Team culmineerde in explosies en geweervuur, met slechteriken die alle kanten op vlogen. Er was dus veel actie en veel kans dat iemand zou sterven, maar niemand raakte ooit echt gewond in de serie.



Boeven werden afgebeeld terwijl ze uit auto’s kropen voordat die explodeerden of wegvluchtten nadat ze uit een raam werden gegooid. Er was uiteindelijk maar één dood die op het scherm te zien was gedurende de hele serie. Die enige dood op het scherm was die van Generaal Harlan Fulbright in de aflevering The Sound of Thunder.

General Fulbright


General Fulbright werd gespeeld door Jack Ging en werd geïntroduceerd in het vierde seizoen van The A-Team, waarbij hij de rol van Kolonel Decker overnam. Hij had een grote passie voor het vangen van het A-Team. Hij wilde slagen waar anderen keer op keer gefaald hadden. Hij geloofde sterk in de zaak van het opsluiten van het A-Team. Aan het begin van seizoen vier zou het moeilijk te voorspellen zijn geweest dat Generaal Fulbright zou komen te denken dat het A-Team onschuldig was.



In Generaal Fulbright’s laatste aflevering van seizoen vier huurde hij het A-Team in om zijn tot dan toe onbekende dochter uit Vietnam te redden. Hij had de hulp van het A-Team nodig en, als de goede jongens die ze zijn, redde het team zijn dochter voor hem. Na de redding was Generaal Fulbright overtuigd dat het A-Team ten onrechte beschuldigd was en geen vluchtelingen zouden moeten zijn. Helaas werd Generaal Fulbright tijdens de redding van zijn dochter neergeschoten en hij stierf.

Kijken?


Wil je The A-Team zien? Generaal Fulbright zal je niet kunnen zien, want enkel het eerste seizoen is te vinden op SkyShowtime. Wil je de rest van de serie kijken, dan moet je de dvd ervan kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de opvallende nieuwe series op Prime Video voor aankomende week
Series / Nieuws

Dit zijn de opvallende nieuwe series op Prime Video voor aankomende week

Hou je van romantiek, humor en geweldig kleffe reality-tv? Dan zit je deze week goed op Prime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

FBoy Island


Verschijnt op: Donderdag 15 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek | Kijk op: Prime Video

FBoy Island is een humoristisch stijlvol datingprogramma, gepresenteerd door Gwen van Poorten en Jani Kazaltzis. Drie vrouwen reizen af naar een tropische bestemming om daar de liefde van hun leven te vinden. Ze worden vergezeld door een groep mannen die strijden om hun hart, of tenminste dat is wat ze claimen, want niets is wat het lijkt.



Betty la Fea: The Story Continues


Verschijnt op: Vrijdag 16 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Komedie | Kijk op: Prime Video

Twee decennia later probeert Betty de band met haar opstandige tienerdochter Mila te herstellen, terwijl haar huwelijk met Armando op de klippen loopt. Dit zet haar aan het denken over de keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste grote Pixar-serie 'Win or Lose' krijgt een prachtige trailer
Series / Trailer

De eerste grote Pixar-serie 'Win or Lose' krijgt een prachtige trailer

Win or Lose is na enkele korte animatiseries de eerste grote Pixar serie op Disney+.

Pixar is weer helemaal hot. Vorig jaar scoorde de animatiestudio van Disney nog sterk met Elemental die bijna $500 miljoen ophaalde en op dit moment rijgt Inside Out 2 alle records aan elkaar. Dit jaar verschijnt ook nog eens de eerste grote serie van Pixar op Disney+.

Uiteraard verschenen er al de nodige korte animatieseries gebaseerd op producties van Pixar. Win or Lose wordt de eerste echte originele Pixar-serie met een doorlopend verhaal. De regie ligt in handen van het duo Carrie Hobson en Michael Yates, die de serie ook bedacht en schreef.

Win or Lose


De animatieserie volgt een gemengd softbalteam van een middelbare school, genaamd de Pickles, in de week voorafgaand aan hun grote kampioenswedstrijd. Elke aflevering van 20 minuten belicht dezelfde gebeurtenissen vanuit een ander lid van de Pickles.

Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, zien we hoe de spelers, hun ouders en de scheidsrechter met alles omgaan, waarbij twee verhalen in het bijzonder worden uitgelicht.

December


Belangrijke stemmen zijn voor Will Forte als Coach Dan en Rosa Salazar als Vanessa, de alleenstaande moeder van het personage Rochelle.



Vanaf 6 december is Win or Lose, bestaande uit acht afleveringen, te streamen op Disney+.

Ook interessant
De nieuwe 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew' krijgt magische trailer
Na het tegenvallende The Acolyte is het nu tijd voor het sprankelende Skeleton Crew met.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew' krijgt magische trailer
Series / Trailer

De nieuwe 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew' krijgt magische trailer

Na het tegenvallende The Acolyte is het nu tijd voor het sprankelende Skeleton Crew met Jude Law.

Tijdens het grote fanevent D23 van Disney heeft Lucasfilm de eerste trailer onthuld voor de nieuwe Star Wars-serie Skeleton Crew waarin Hollywoodster Jude Law een belangrijke rol speelt.

De serie is ontwikkeld door Jon Watts (Spider-Man: No Way Home) en Christopher Ford en speelt zich af tijdens de periode waarin The Mandalorian zich ook afspeelt. De serie wordt omschreven als een 'coming-of-age'-verhaal.

Skeleton Crew


De serie volgt vier kinderen die een ontdekking doen op hun thuisplaneet. Hierdoor raken ze verdwaald in het sterrenstelsel en beleven ze een groots avontuur om hun weg naar huis te vinden.

Law speelt Jod Na Nawood, een gebruiker van de Force, die zijn intelligentie en charme inzet om uit verschillende scenario's te komen.

Acht afleveringen


Vanaf 3 december kun je Skeleton Crew gaan volgen op Disney+. Er verschijnen uiteindelijk acht afleveringen waardoor de serie in januari 2025 wordt afgerond.



Naast Jod Na Nawood van Jude Law zie je ook personages gespeeld door Ravi Cabot-Conyers, Ryan Kiera Armstrong, Kyriana Kratter, Robert Timothy Smith, Tunde Adebimpe, Kerry Condon en Nick Frost.

Poster
Hieronder zie je de eerste poster voor Skeleton Crew, na The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Andor, Ahsoka en het recente The Acolyte de zevende live action-serie van Disney+.



Ook interessant
'The Acolyte': honderdtachtig miljoen dollar door de wc gespoeld
Schrijvers, regisseurs, acteurs, decorbouwers en computeranimators zakken volledig door de ondergrens. Een beschamende... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix baalt: meerdere afleveringen van 'Arcane' al online gelekt
Series / Nieuws

Netflix baalt: meerdere afleveringen van 'Arcane' al online gelekt

De streaming-gigant kreeg met een aanzienlijk beveiligingslek te maken en het nieuwe seizoen belandde voortijdig online.

In november gaat het tweede, en tevens laatste, seizoen van de populaire animatieserie Arcane van start. Een aantal afleveringen is echter nu al te bekijken, wat totaal niet de bedoeling is.

IGN bericht dat Netflix als gevolg van een beveiligingslek met lede ogen moest aanzien hoe er veel van hun anime online belandde. Hieronder valt dus ook de populaire verfilming van Riot Games.

Intern gebruik


Het gaat om vijf afleveringen van het tweede seizoen, wat betekent dat niet het volledige seizoen gelekt is. De afleveringen zijn voorzien van het watermerk 'voor intern gebruik' en hebben daarnaast ingebedde tijdsaanduidingen.

De serie is duidelijk nog niet helemaal klaar, aangezien er ook aantekeningen bij zaten wat de geluidseffecten en de bijpassende muziek betreft. Het nieuwe seizoen lijkt direct de draad weer op te pakken waar seizoen 1 eindigde.

Spetterend einde


In het slotseizoen van de serie staan Caitlyn en Vi aan het hoofd van Piltovers troepen. Zowel Piltover als Zaun bereiden zich voor op de strijd na de aanval van Jinx. Het einde van Arcane belooft wat dat betreft spetterend te worden.



Het tweede seizoen van Arcane is vanaf november te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zie je allemaal nieuw op HBO Max vanaf aankomende maandag
Series / Nieuws

Dit zie je allemaal nieuw op HBO Max vanaf aankomende maandag

Nu de ene grote HBO-serie is afgerond volgt de andere, plus een hele hoop reality-tv.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Industry


Verschijnt op: Maandag 12 augustus | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



In Pursuit with John Walsh


Verschijnt op: Donderdag 15 augustus | Release: Seizoen 5 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Reality-TV | Kijk op: HBO Max

In deze serie volgen we John Walsh bij zijn levenslange missie om voortvluchtigen op te sporen



Rick and Morty: The Anime


Verschijnt op: Vrijdag 16 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Avontuur / Komedie

In deze tiendelige anime-serie bevindt Rick zich ontspannen in een pseudowereld tussen multiuniversums, helpt Summer Space Beth in de strijd tegen de kwaadaardige Galactic Federation en wordt Morty verliefd op een mysterieus meisje dat toevallig een tijdloos wezen blijkt te zijn.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

11 augustus: Naked Attraction (seizoen 7) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - In deze serie geven vrijgezellen zich letterlijk bloot, in de hoop de ware te vinden.

15 augustus: Louisa & Rowan: De Italiaanse bruiloft (seizoen 1) - Reality-TV - De grootste wens van Louisa & Rowan is uitgekomen: het stel is voor de kerk getrouwd! Tien jaar geleden gaven Louisa & Rowan elkaar al eens het ‘ja-woord’, maar wel beiden nog officieel als vrouw, en nog niet voor de kerk.

16 augustus: Eating with my Ex: Going Dutch (seizoen 1) - Reality-TV - Bekende koppels gaan voor het eerst in gesprek over hun mislukte relatie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook de nieuwste 'Yellowstone'-spin-off krijgt grote naam als hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Ook de nieuwste 'Yellowstone'-spin-off krijgt grote naam als hoofdrolspeler

Grote namen weten steeds meer hun weg te vinden naar Taylor Sheridan's universum.

De wereld van Taylor Sheridan's Yellowstone wordt steeds meer uitgebreid. Eerder volgden al twee spin-offs, en nu is voor de serie The Madison een hoofdrolspeelster gevonden in actrice Michelle Pfeiffer.

Pfeiffer is al jarenlang een van de bekendste gezichten in Hollywood. Ze is vooral bekend van blockbusters als Scarface, Dangerous Minds en het huiveringwekkende What Lies Beneath. Naast de hoofdrol gaat ze ook als uitvoerend producent aan de slag voor The Madison.

Nieuwe, en dit keer moderne, spin-off


Vorig jaar werd het einde van de populaire serie Yellowstone officieel aangekondigd, en tegelijkertijd kondigde Paramount Network twee nieuwe spin-offs aan. Een daarvan is een vervolgserie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Yellowstone, met de werktitel 2024.

Uiteindelijk is besloten om de spin-off The Madison te noemen. De serie wordt omschreven als een diepgaande studie van rouw en menselijke verbinding, waarin een gezin uit New York centraal staat dat zich vestigt in de Madison River-vallei in centraal Montana.

Grote namen voelen zich hier op hun plek


De 66-jarige Pfeiffer is niet de enige grote naam die aan deze franchise verbonden is. Eerder sloten ook sterren als Harrison Ford en Helen Mirren zich aan bij de Yellowstone-prequelserie 1923. Hoewel er eerder geruchten gingen dat Matthew McConaughey een hoofdrol zou spelen in The Madison, is er nooit een deal gesloten.



Op 10 november gaat het vijfde en laatste seizoen verder waar het gebleven is, na de ingelaste pauze. Tot die tijd kun je alle afleveringen van Yellowstone nog eens kijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Must-see: vier fantastische kijktips op NPO Start en NPO Plus
Series / Specials

Must-see: vier fantastische kijktips op NPO Start en NPO Plus

Ontdek vier geweldige series op NPO Start/Plus voor drama, misdaad en romantiek.

Er staan heel veel leuke series op Netflix, maar dat is zeker niet de enige streamingdienst met leuke titels. Veel mensen sluiten meteen een duur abonnement af op een internationale site, maar op de Nederlandse NPO Start/Plus staan ook enkele pareltjes, zoals deze vier kijktips.

Break Free



Deze documentaire op NPO Start zal je op het puntje van je stoel houden. En als je alle afleveringen van seizoen één gekeken hebt, staan er nog vier seizoenen voor je klaar!

Break Free gaat over verschillende jonge mensen die hun dagelijks leven wilden doorbreken. Ze besloten allemaal om naar het buitenland te gaan, maar zijn nooit meer teruggekomen.



Before We Die



Deze tweede kijktip blijft een beetje hangen in de grimmige en duistere toon van Break Free. Before We Die op NPO Plus is namelijk een misdaadserie.

Rechercheurs Hanna Svensson en Björn onderzoeken een misdaadsyndicaat van de familie Mimica uit Kroatië. Hun spoor lijkt dood te lopen, maar dan wordt er belangrijke informatie gelekt. Wie is hier verantwoordelijk voor?



Hollands Hoop



Hollands Hoop is één van de best bekeken series op NPO Plus. De serie heeft op het moment van schrijven maar liefst drie seizoenen. Genoeg afleveringen om te bingen, dus!

Hollands Hoop gaat over Fokke Augustinus. Hij is een forensisch psychiater, maar heeft een burn-out. Samen met zijn vrouw en kinderen verhuist hij naar Groningen om het boerenbedrijf van zijn vader over te nemen. Dan ontdekt hij dat een criminele organisatie gebruik maakt van de boerderij.



Victoria



De laatste kijktip op NPO Plus is een romantische serie om bij weg te zwijmelen. Ook deze serie heeft drie seizoenen, elk van ongeveer tien afleveringen.

Victoria is een kostuumdrama dat zich afspeelt tussen 1819 en 1901. De serie volgt het privé- en liefdesleven van de Britse koningin Victoria, maar laat ook zien hoe de jonge koningin het land heeft geregeerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.