search

Ons nieuws van woensdag 14 augustus 2024

Brute trailer 'Lord of the Rings: The Rings of Power' S2 brengt oorlog naar Middle-earth
Series / Nieuws

Brute trailer 'Lord of the Rings: The Rings of Power' S2 brengt oorlog naar Middle-earth

De nieuwste trailer laat zien hoeveel grote actie we kunnen verwachten in het tweede seizoen.

De oorlog barst los in Middle-earth in de laatste trailer voor het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De serie, die zich duizenden jaren vooraf aan The Hobbit en The Lord of the Rings afspeelt, is een enorme hit voor Prime Video en een van de eerste grote franchises die een nieuw seizoen krijgt op de streamingdienst.

Sauron aan de macht


In het tweede seizoen, dat later deze maand verschijnt, wordt alles een stuk duisterder, nu Sauron steeds meer de macht krijgt over Middle-earth.

We zien dit in de trailer onder andere aan de Siege of Eregion, een van de grootste veldslagen in de Second Age van Middle-earth.

Grote gebeurtenissen


Sauron blijft alles om zich heen manipuleren om chaos te veroorzaken, en we gaan zien hoe hij meer Rings of Power smeedt. Daarnaast zien we hoe allianties worden gevormd en hoe de rijken van Eregion, Khazad-dûm, Lindon en Númenor moeilijke besluiten moeten nemen.



In het tweede seizoen zien we acteurs als Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman en Sara Zwangobani.

Nog twee weken!


The Rings of Power seizoen 2 is vanaf 29 augustus te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 series gaan in 2025 iedereen omverblazen op Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video
Series / Specials

4 series gaan in 2025 iedereen omverblazen op Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video

De grote franchises komen in 2025 met series die waarschijnlijk iedereen wel wil zien.

De grote streamingdiensten Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video hebben uiteraard heel wat grote series voor ons in petto. In 2024 verschijnen er zeker nog een paar, maar het jaar 2025 lijkt ook erg mooi te gaan worden.

Hieronder kijken we naar vier series die volgend jaar op streaming in première gaan. Te starten met HBO Max en Disney+.

HBO Max en Disney+


Op HBO Max kunnen we het eerste seizoen verwelkomen van de tweede Game of Thrones-prequelserie. De titel is A Knight of the Seven Kingdoms en in 2025 verschijnt een kort eerste seizoen met zes afleveringen. De hoofdrollen zijn voor Peter Claffey als Dunk / Ser Duncan en Dexter Sol Ansell als Egg / Prince Aegon Targaryen.

Op Disney+ verschijnen in maart 2025 ten minste twee series in het Marvel Cinematic Universe. De eerste is Daredevil: Born Again, een grauwe superheldenserie die eigenlijk begin 2024 zou verschijnen. In de 18 afleveringen zien we onder andere Charlie Cox als Matt Murdock / Daredevil, Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk / Kingpin en Jon Bernthal als Frank Castle / Punisher.

Netflix en Prime Video


In 2025 verschijnen enkele grote series op Netflix, en waarschijnlijk is Stranger Things seizoen 5 de allergrootste. Het nieuwe seizoen gaat de reeks, gestart in 2016, afronden met acht afleveringen.



Prime Video komt in 2025 met het eerste seizoen van een live action Tomb Raider-serie van schrijver Phoebe Waller-Bridge, bekend van Killing Eve, No Time to Die. De serie zou een universum als het Marvel Cinematic Universe moeten gaan lanceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaskrakers van $825 miljoen veroveren Netflix-kijkers en kapen de top 10 volledig
Films / Nieuws

Kaskrakers van $825 miljoen veroveren Netflix-kijkers en kapen de top 10 volledig

De twee eerste Kingsman-films staan nu bovenaan de Netflix Top 10.

Regisseur Matthew Vaughn was eerder al succesvol met de films Kick-Ass (2010) en X-Men: First Class (2011) toen hij in 2014 met de stevige spionage-actiefilm Kingsman: The Secret Service en later Kingsman: The Golden Circle (2017) opleverde. Beide films hebben flink wat fans, en ze staan nu bovenaan de Netflix Top 10.

De Kingsman-films zijn gebaseerd op de stripboeken van Mark Millar and Dave Gibbons en in 2021 verscheen de derde film in de reeks, de prequel The King's Man en het eerder dit jaar verschenen Argylle was een losstaande spin-off. In de toekomst moeten meer films in de reeks verschijnen.

Kaskrakers


Het gezamenlijke budget van de eerste twee Kingsman-films is met $200 miljoen vrij hoog, maar de wereldwijde bioscoopomzet van ongeveer $825 miljoen was ruimschoots voldoende.

De ontvangst van de eerste film was lekker positief. De Tomatometer van The Secret Service staat op een keurige 75 procent. Het tweede deel The Golden Circle scoort duidelijk minder met 50 procent.

Nu te zien


Mocht je beide films (nog) een keer willen zien? Zowel The Secret Service en The Golden Circle vind je nu op Netflix. Voor The King's Man moet je naar Disney+ en Argylle staat op Prime Video.



De synopsis voor deel één: Een zeer geheime Britse inlichtingendienst rekruteert een jeugdige crimineel, die door een stijlvolle mentor de fijne kneepjes van het vak wordt geleerd.

The Golden Circle


In deze tweede film uit de Kingsman-serie zoeken Eggsy en Merlin de hulp van hun Amerikaanse tegenhanger, Statesman, nadat hun agentschap is aangevallen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spectaculaire nieuwe Netflix Original blaast je vanaf aankomende vrijdag omver
Films / Specials

Deze spectaculaire nieuwe Netflix Original blaast je vanaf aankomende vrijdag omver

De spannende actiefilm 'The Union' zie je vanaf vrijdag op Netflix.

Zoek je nog de perfecte film om wat spanning toe te voegen aan komend weekend? Dat komt perfect uit, want vanaf vrijdag zie je op Netflix de nieuwe actiethriller The Union.

The Union is een Netflix Original, geregisseerd door Julian Farino. Deze Engelse producent en regisseur is vooral bekend van de eerste drie seizoenen van de HBO-serie Entourage.

Spionage


De film gaat over Mike, een gewone bouwvakker uit New Jersey. Hij wordt onverwacht meegesleurd in de spionagewereld. Zijn ex-vriendin van de middelbare school, Roxanne, werkt nu bij de inlichtingendienst en verschijnt opnieuw in zijn leven.

Ze zet zijn hele leven op zijn kop wanneer ze hem betrekt in een gevaarlijke missie. Mike zit ineens gevangen in een web van intriges en gevaar. Van zijn ooit zo doodnormale leventje is niets meer over, nu hij zich ineens bevindt in de complexe en riskante wereld van een geheim agent.

Mike Wahlberg en Halle Berry


In de rol van Mike zien we Mark Wahlberg, bekend van The Departed, Ted en de Transformers-franchise. Wahlberg en Farino werkten al eerder samen voor Entourage.



Naast hem zien we de geweldige Halle Berry (Die Another Day, Catwoman en Gothika) als Roxanne. Ook spelen in de film Mike Colter (Luke Cage, The Good Wife), J.K. Simmons (Whiplash, La La Land) en Jackie Earle Haley (Breaking Away, Bad News Bears).

Trailer


De film heeft een uitgebreide trailer gekregen van bijna drie minuten. Hierin gaat het er al heftig aan toe, dus bereid je voor op veel actie en spanning.

The Union is vanaf vrijdag 16 augustus te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ongebruikelijk hemelse serie is onverminderd populair gebleven: Nog steeds te bekijken
Series / Specials

Deze ongebruikelijk hemelse serie is onverminderd populair gebleven: Nog steeds te bekijken

Een ongewone serie over een doodgewone tiener, die nergens sentimenteel wordt.

Producent Barbara Hall verdiende haar sporen met series als Chicago Hope en Judging Amy. Ze liep al langere tijd rond met het idee om een verhaal te maken waarin ze haar fascinatie voor Jeanne d'Arc kwijt zou kunnen. Dit negentienjarige boerenmeisje leefde in de 15e eeuw in Frankrijk, en verdedigde het land in de oorlog tegen de Engelsen. Ze wordt door de Fransen gezien als een nationale heldin. Er was wel een klein dingetje: volgens Jeanne voerde ze haar missie uit omdat God tegen haar praatte.

Hall ontwikkelde Joan of Arcadia, een intrigerende serie, die fantasy-elementen combineert met een tienerdrama. Joan Girardi (Amber Tamblyn) woont in het stadje Arcadia met haar ouders en twee broers: de oudere, sportieve Kevin (Jason Ritter) en de nerd Luke (Michael Welch). Joan loopt echter regelmatig God tegen het lijf, die telkens een andere gedaante aanneemt. Ze voert opdrachten uit waarbij ze achteraf pas beseft wat überhaupt het nut was.

Nergens zoetsappig


Joan komt niet uit een gelovig gezin, maar in de nacht dat Kevin een ernstig ongeluk krijgt vraagt ze God om hem te redden. Haar broer overleeft, maar zit in een rolstoel, en kan zijn ambities om beroepsatleet te worden wel vergeten. Wanneer Joan een aantal dagen later een tienerjongen tegenkomt die haar vertelt dat hij God is, weet ze niet wat ze hiervan moet denken. Vanaf dat moment komt ze God tegen in allerlei soorten en maten: een goth tiener, een oudere vrouw, een fitness-instructeur, een klein meisje in het park en een excentriek kattenvrouwtje. Ze krijgt opdrachten die op zich goed uitvoerbaar zijn, maar waarbij je je afvraagt welk doel deze dienen.

Ondanks het element van God, die letterlijk iedereen is en overal rondloopt, is Joan of Arcadia een realistische serie, die nergens zoetsappig wordt. Zo worden Joans ouders aangeklaagd in een bizarre rechtszaak, over het ongeluk waarbij Kevin in een rolstoel belandde. De ouders van zijn vriend Andy, die dronken achter het stuur zat, vinden dat Andy nogal last heeft van depressie door het ongeluk. Ze zijn van mening dat de ouders van Kevin een schadevergoeding moeten betalen. Er is dus weinig goddelijks aan het dagelijkse leven van het gezin Girardi, en hetzelfde geldt voor het gezinsleven van haar vrienden.

Geloofwaardige ontwikkeling


Joans ontwikkeling als tiener vindt op een geloofwaardige manier plaats: ze is een knap meisje, maar geen verpletterende schoonheid, ze is slim maar geen genie, en ondanks haar 'hemelse connectie' moet ze uitzoeken wie ze is en waar ze voor staat. Zo krijgt ze van God het verzoek om met Steve Ramsay (Frederick Koehler) naar het schoolfeest te gaan. Werkelijk niemand ziet de jongen zitten, aangezien hij zich behoorlijk vervelend kan gedragen. Het schoolfeest loopt uit op een drama, waarbij Ramsay zelf van school wordt gestuurd. Wanneer Joan God vervolgens tegen het lijf loopt zegt ze op een sarcastische manier: "Jij bent erg goed in opduiken wanneer niemand op je zit te wachten". Vervolgens vraagt ze of er "nog een taak is waarbij ik kan falen". Het is een van de weinige afleveringen waarin ze tekst en uitleg krijgt waarom haar mislukte missie eigenlijk helemaal niet mislukt is.



De serie liep gedurende twee seizoenen en telt in totaal 45 afleveringen. Doordat de kijkcijfers begonnen te dalen in het tweede seizoen besloot de tv-zender om een einde te maken aan de serie. Dit was tot groot ongenoegen van de fans, die later diverse campagnes opgezet hebben om Joan of Arcadia terug te brengen. Dit is niet gelukt, maar de serie wordt tot op de dag van vandaag herinnerd als een bijzonder verhaal over een gewone tiener.

Waar te bekijken?


Joan of Arcadia is momenteel niet in Nederland te streamen. De dvd-box kun je online aanschaffen bij diverse webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke jaren 2000s-hit is beter: 'The Sopranos' of 'The Wire'?
Series / Nieuws

Welke jaren 2000s-hit is beter: 'The Sopranos' of 'The Wire'?

De series 'The Sopranos' en 'The Wire' worden vaak beschouwd als de beste ooit, maar welke is nu beter?

In de jaren 2000 zijn er heel wat goede series uitgebracht, vooral door HBO. Twee van die series zijn de misdaaddramaseries The Sopranos en The Wire, die allebei beschouwd worden als de beste series ooit gemaakt. Beide series waren ook een groot succes, maar welke is nu beter?

The Sopranos liep van 1999 tot 2007 gedurende zes seizoenen en werd gemaakt door David Chase. The Wire liep van 2002 tot 2008 gedurende vijf seizoenen en werd gemaakt en voornamelijk geschreven door de auteur en voormalige politieverslaggever David Simon.

The Sopranos


The Sopranos gaat over Tony Soprano (James Gandolfini), een Italiaans-Amerikaanse maffiabaas uit New Jersey die worstelt met het balanceren van zijn gezinsleven en zijn rol als leider van een criminele organisatie. De serie is gewijd aan het doorgronden van alle lagen van zijn psyche, die hij onderzoekt tijdens therapiesessies met psychiater Jennifer Melfi (Lorraine Bracco).

Naast Tony, toont de serie ook zijn verschillende familieleden, maffiacollega's en rivalen in prominente rollen, waaronder zijn vrouw Carmela (Edie Falco) en zijn protegé en verre neef Christopher Moltisanti (Michael Imperioli).

Sympathie


We leren Tony zeer intiem kennen en kunnen niet anders dan nog steeds sympathie te voelen voor de kwaadaardige moordenaar. Tony is het uitschot van de aarde, een van de meest walgelijke afbeeldingen van een menselijk wezen en toch begrijpen we waarom hij is zoals hij is en voelen we enigszins sympathie voor sommige van zijn dagelijkse worstelingen.



The Sopranos wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke televisieseries aller tijden. De serie wordt geprezen om het op gang brengen van de Tweede Gouden Eeuw van de Televisie en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder Peabody Awards voor de eerste twee seizoenen, 21 Primetime Emmy Awards en vijf Golden Globe Awards.

The Wire


The Wire is een brute weergave van het leven in een stad waar de systemen en instellingen gefaald hebben. De serie is gesitueerd en geproduceerd in Baltimore, waarbij de stad waarschijnlijk de belangrijkste rol speelt.



Net als bij The Sopranos, bestond de grote cast van The Wire voornamelijk uit acteurs die onbekend waren bij het publiek, maar die nu succesvolle carrières hebben. Zo speelden onder andere Dominic West, Idris Elba, Lance Reddink, Wendell Pierce, Andre Royo en Michael K. Williams mee in de serie.

Realistisch


In elk seizoen introduceert The Wire een andere instelling van de stad Baltimore en de relatie daarvan met de wetshandhaving, terwijl het personages behoudt en verhaallijnen uit eerdere seizoenen voortzet. Het is een ongelooflijke sociale commentaar en is misschien nog relevanter vandaag de dag dan toen het werd uitgebracht.



The Wire wordt geprezen om zijn literaire thema's, de ongewoon accurate verkenning van de samenleving en politiek, en de realistische weergave van het stadsleven. Tijdens de oorspronkelijke uitzending ontving de serie slechts gemiddelde kijkcijfers en won nooit grote televisieprijzen, maar wordt nu vaak genoemd als een van de grootste series in de televisiegeschiedenis.

Kijken?


Is The Sopranos of The Wire nu beter? Beide series hebben een grote invloed gehad in de televisiewereld en waren de start van een mooie carrière voor tal van acteurs. Ze staan heel dicht bij elkaar en dus kiezen tussen de twee is bijna onmogelijk. Wat vind jij?



Wil je The Sopranos en The Wire zien? The Sopranos kan je bekijken op HBO Max, net als The Wire die ook te vinden is op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies spannende thriller 'Lady in the Lake': een grote hit of een dikke teleurstelling?
Series / Featured

Eerste recensies spannende thriller 'Lady in the Lake': een grote hit of een dikke teleurstelling?

Grimmige thriller Lady in the Lake krijgt hoge scores van critici door het fantastische acteerwerk.

De miniserie Lady in the Lake is een nieuwe Amerikaanse drama en thriller. Is deze serie de moeite waard om te kijken of kan je beter iets anders opzetten? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun mening gegeven.

Lady in the Lake is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Lippman uit 2019. Enkele jaren later nam maker en schrijfster Alma Har'el de taak op zich om het project te verfilmen.

Rotten Tomatoes


Lady in the Lake speelt zich af in de jaren 60 in Baltimore en volgt Maddie Scwartz (Natalie Portman), een Joodse huisvrouw. Ze raakt geobsedeerd door de mysterieuze dood van Cloe Johnson (Moses Ingram). Door deze obsessie brengt ze echter iedereen van wie ze houdt in gevaar.

Deze grimmige thriller krijgt een fantatsische score van critici op Rotten Tomatoes. Zij geven de serie namelijk 77%. Ook het kijkerspubliek is zeer enthousiast en beloont de serie met een stevige 72% (op het moment van schrijven).

Geweldig acteerwerk


Volgens Ronda Racha Penrice van TheWrap tilt het acteerwerk van Ingram de serie op een hoger niveau: "Gelukkig vertelt Cleo, dankzij een geweldige prestatie van Ingram, haar eigen verhaal met een kracht die zelden op tv is gezien voor een vrouw die zoveel kansen tegen haar heeft."



Het acteerwerk van Portman wordt echter zeker niet over het hoofd gezien. Zo schrijft Carla Meyer van San Francisco Chronicle: "Lady in the Lake bevestigt wat de film May December uit 2023 suggereerde over Portman: dat de vriendelijke voormalige kindster haar ware talent vindt in het spelen van vrouwen met geheimen – en soms zelfs geheime agenda’s."

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Lady in the Lake? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Start kijktips: Vier fantastische series - waaronder één gratis zonder abonnement
Series / Specials

NPO Start kijktips: Vier fantastische series - waaronder één gratis zonder abonnement

Ontdek vier must-see series en documentaires op NPO Start en NPO Plus.

Als je van series houdt, heb je vast wel een abonnement op een streamingdienst. Misschien kijk je op Netflix, Disney+ of Prime Video. Vaak wordt de Nederlandse NPO Start echter over het hoofd gezien, wat heel erg zonde is. Er staan namelijk heel veel leuke series op deze site. Waaronder deze vier kijktips.

Until I Kill You



Deze thriller op NPO Plus is één van de nieuwste series op de site. Until I Kill You gaat over Delia Balemer en John Sweeney.

Wanneer zij elkaar leren kennen, hebben ze meteen een klik. John heeft echter zijn ex vermoord en wordt hiervoor opgepakt. Wanneer hij vrijkomt, probeert hij Delia weer te vinden.



D-Day: The Unheard Tapes



Naast thrillers, drama's en romantische series staan er op NPO Plus ook documentaires, zoals deze over de Tweede Wereldoorlog. D-Day: The Unheard Tapes gaat namelijk over 6 juni 1944.

Deze documentaire onderzoekt het verhaal van D-Day vanuit het perspectief van ongehoorde opnames uit die tijd. Hoewel deze zeldzame opnames echt uit die tijd komen, worden ze in de serie gesynchroniseerd door acteurs.

The Spectacular



Deze volgende serie is te streamen op NPO Start, wat betekent dat je helemaal geen abonnement nodig hebt om van deze vier afleveringen te genieten.

De thriller The Spectacular vertelt het verhaal van de jacht op de IRA-cel vanuit het perspectief van teamhoofd recherche Jeanine Maes en Fiona Hughes, een lid van de IRA-cel.



Four Lives



Four Lives op NPO Plus vertelt in drie afleveringen van elk ongeveer een uur het bloedstollende en hartverscheurende waargebeurde verhaal van vier homoseksuele mannen.

In een buitenwijk in Londen, Barking, worden kort na elkaar vier mannen vermoord. Zij blijken allemaal homoseksueel te zijn en de nabestaanden eisen antwoorden: Wat is er gaande in Barking?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update over seizoen 3 geeft hoop na controversiële seizoensfinale 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Update over seizoen 3 geeft hoop na controversiële seizoensfinale 'House of the Dragon'

Gaat het geduld van de kijkers dan eindelijk beloond worden in seizoen 3?

Het is inmiddels alweer ruim een week geleden dat seizoen 2 van House of the Dragon tot een einde kwam. Net zoals de rest van het seizoen oogste ook de seizoensfinale gemengde reacties.

Op IMDb scoort slotepisode The Queen Who Ever Was een lauwe 6.3, terwijl op Rotten Tomatoes de score een zeer gemiddelde 50% is. De 'critics consensus' op die laatste website is ''De finale was meer een grom dan de brul die kijkers verwachtten, een bittere anticlimax die zorgt dat het seizoen meer aanvoelt als een 'tease' voor wat gaat komen dan als een traktatie''.

Vuur & Bloed


Veel Westeros-fans hadden duidelijk gehoopt op meer vuur en bloed in de finale. Dat de vurige climax ontbrak komt waarschijnlijk doordat het seizoen door HBO werd ingekort van 10 naar 8 afleveringen. Het spektakel van de laatste twee episodes ontbrak daardoor in seizoen 2.

In een persconferentie ging showrunner Ryan Condal in op de finale – en op wat kijkers te wachten staat in de toekomst. ''Sorry voor het lange wachten'', zei Condal over de lauwe seizoensfinale. ''Maar we gaan flink scoren met The Battle of the Gullet.''

George R.R. Martin


Daarmee verwijst Condal naar een van de meest spektakelrijke momenten uit Fire & Blood, het boek van George R.R. Martin waar de serie op gebaseerd is. ''We bouwen op naar dat moment, en het gaat heel snel gebeuren in het verhaal. We wilden gewoon de tijd en ruimte hebben om het te doen op een niveau dat fans tof en bevredigend gaan vinden.''



Wil je zelf oordelen over The Queen Who Ever Was? Kijk dan House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassieke filmfranchise krijgt een animatieserie op Netflix
Series / Nieuws

Klassieke filmfranchise krijgt een animatieserie op Netflix

Na de aankondiging in 2022 is er eindelijk uitsluitsel: de animatieserie heeft het groene licht gekregen.

Variety komt met een heuglijk bericht: Ghostbusters wordt een animatieserie op Netflix! De plannen voor deze serie lagen er al een tijdje en Jason Reitman, Gil Kenan en Eliott Kalan zijn er helemaal klaar voor als we de berichten mogen geloven.

De serie krijgt dezelfde toon als de originele vier 'Ghostbuster'-films, waarbij de reboot van 2016 buiten beschouwing wordt gelaten. De inhoud van het verhaal is momenteel nog niet bekend.

Slecht ontvangen reboot


De filmserie is in 2021 weer opgepakt, nadat eerdere plannen niet doorgingen. Hoofdrolspeler Bill Murray had niet echt zin in een vervolg en Harold Ramis, die Egon Spengler speelde, overleed in 2014.

In eerste instantie werd er een 2016 een reboot gemaakt, met onder andere Chris Hemsworth en Melissa McCarthy. Deze werd echter slecht ontvangen, waardoor besloten werd om het originele verhaal weer voort te zetten. Ghostbusters: Afterlife werd in 2021 gemaakt en deze werd vervolg door Ghostbusters: Frozen Empire (2024).

Overig


De makers van deze twee recente films, Jason Reitman en Gil Kenan, zijn bij de animatieserie betrokken als uitvoerend producent. Deze taak delen zij met Elliot Kalan. De serie zal waarschijnlijk in 3D gemaakt worden, waarbij nog geen details over het verhaal zijn bekendgemaakt.



Je kunt alle vier 'Ghostbusters'-films bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijferkanon leek al afgerond, maar nu is er goed nieuws: seizoen 4?
Series / Nieuws

Kijkcijferkanon leek al afgerond, maar nu is er goed nieuws: seizoen 4?

Als het aan de makers ligt wel, maar het hangt vooral van één factor af.

Vaak gebeurt er achter de schermen van een populaire serie van alles om te bepalen of een serie nog wel door kan gaan. Zo ook bij de komedieserie Ted Lasso. Volgens bedenker Bill Lawrence hangt seizoen vier af van één factor.

Lawrence heeft onlangs gesproken over de mogelijkheid van een vierde seizoen van de sportkomedie. Volgens Lawrence ligt de beslissing volledig in handen van Jason Sudeikis, de ster van de show.

Het draait voornamelijk om hem


Het ligt dus vooral aan het besluit van Sudeikis dat zal bepalen of de serie op Apple TV+ wordt voortgezet. Lawrence vertelt in een interview: "Wat Jason ook besluit, wij staan er allemaal achter."

Hij vervolgt: "Hij is niet alleen de hoofdrolspeler, maar ook de hoofdschrijver en de persoon wiens leven volledig op zijn kop zou worden gezet door met jonge kinderen naar het buitenland te verhuizen."

Mogelijke Ted Lasso-spin-off?


Ted Lasso liep drie seizoenen op Apple TV+ en eindigde in 2023. In juni van dit jaar besprak Channing Dungey, de grote baas van Warner Bros. TV, de mogelijkheid van een vierde seizoen of een spin-off binnen het Ted Lasso-universum.



"Ik denk dat Jason Sudeikis openstaat voor het idee, maar alleen als het verhaal juist voelt," zei Dungey. "We willen niet zomaar meer afleveringen maken omdat het kan, maar alleen als er een goed verhaal te vertellen is. We zullen zien wat er gebeurt."

Wat er ook gebeurt, je kunt alle drie de seizoenen van Ted Lasso nog eens streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.