search

Ons nieuws van donderdag 15 augustus 2024

'Boiling Point': alles binnen het restaurant is puur goud, alles daarbuiten meer bruin
Recensie

'Boiling Point': alles binnen het restaurant is puur goud, alles daarbuiten meer bruin

De perfect weergegeven kokende stress in de keuken vergeeft het ongeïnspireerd drama.

Regie: Mounia Akl, Philip Barantini | Cast: Vinette Robinson (Carly), Stephen Graham (Andy), Hannah Walters (Emily), Gary Lamont (Dean), Izuka Hoyle (Camille), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 57-58 minuten | Jaar: 2023

In Boiling Point, het serievervolg op de gelijknamige film uit 2021, is voormalig souschef Carly nu de hoofdchef in haar eigen restaurant. Ze heeft meerdere teamleden meegenomen uit het restaurant waar ze is opgestapt, maar dat iedereen in de keuken elkaar kent betekent niet dat alles soepel verloopt. En dat is slechts de werkvloer. Ook daarbuiten blijkt ieder zijn eigen sores te hebben.

De film toonde in 'real time' een drukke avond in een toprestaurant. Volledig handheld gefilmd, wat bijdroeg aan het gevoel dat dit een documentaire betrof. De eerste aflevering van de vierdelige serie is ook zo, maar daarna volgen we de personages wanneer ze naar huis gaan en nemen we een kijkje in hun privélevens. Waar de schrijvers vrijwel perfect weergeven hoe het er in zo'n keuken aan toegaat, hebben ze geen idee hoe ze daarbuiten sterk drama kunnen creëren.

Iemand is alcoholist, iemand is suïcidaal, iemand heeft losse handjes; behalve dat het misschien iets te veel is om realistisch te blijven, zijn het ook behoorlijk clichématige conflicten. Het enige dat afwijkt van de gebruikelijke onderwerpen is de lichamelijke aandoening van een serveerster – die pas in de laatste aflevering wordt geïntroduceerd – maar helaas werkt dit plotpunt eerder op de lachspieren.

Het is ook lastig om het geloofwaardig te houden. In de eerste aflevering verlaat Carly de keuken op een drukke avond omdat haar moeder beweert haar dringend nodig te hebben, ook weet Carly dat dit weer eens vals alarm is. Het is háár restaurant dat net pas is opgezet en een leidinggevende eigenaar loopt niet zomaar weg. Of neem de nieuw aangenomen kok, die zich er bij gebrek aan ervaring maar doorheen bluft: dat kan misschien bij een fastfoodketen, maar niet in een chic restaurant.

Het drama beperkt zich ook telkens tot de aflevering waarin het wordt geïntroduceerd. Carly's moeder heeft nooit meer last van haar been en belt haar nooit meer tijdens werk. De onervaren kok maakt zich nergens meer zorgen over. De alcoholist kampt slechts éénmalig met een terugval. Geen enkel conflict wordt afgerond, maar schuift evengoed opzij om plaats te maken voor een ander.

Gelukkig zijn de meeste scènes gesitueerd in het restaurant, waar de kern en de kracht van deze serie liggen. De stress slaat haast over op de kijker doordat altijd duidelijk is wat er op het spel staat. Het is begrijpelijk dat perfectie een must is en de culinaire creaties die in beeld komen zijn echt kleine meesterwerkjes. Jammer dat WonkaVision nooit is gerealiseerd, zodat de kijker de televisie zou kunnen graaien om het eten eruit te plukken.

De meeste castleden kenden elkaar al en zullen ongetwijfeld op hun gemak zijn geweest, maar los daarvan spelen ze goed. Een van de nieuwe personages wordt gespeeld door Steven Ogg, die naast zijn film- en televisiewerk vooral bekend is vanwege de videogame Grand Theft Auto V, waarin zijn personage zelfs zijn uiterlijk heeft. Die mag hier lekker de Amerikaan met het uiterlijk en gedrag van een subtiele smeerlap uithangen.

Alles buiten het restaurant is simpelweg niet best; het is voornamelijk ongeïnspireerd en inconsistent. Maar alles op de werkvloer is zó smeuïg en spannend dat je het de serie graag vergeeft. De makers hadden kennelijk de intentie om dit het eerste seizoen van vele te laten zijn, aangezien er geen afronding is. Op den duur zullen de stressvolle avonden in de keuken minder indruk gaan maken, dus het is van belang dat de personages driedimensionaal worden en hun persoonlijke verwikkelingen niet te soapachtig. Hopelijk komt dat goed.



Boiling Point is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende actiethriller uit 2000 bleek een enorme flop: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende actiethriller uit 2000 bleek een enorme flop: 0% op Rotten Tomatoes

'Saw'-ster Costas Mandylor speelt de hoofdrol in 'Secret Agent Man'.

Secret Agent Man klinkt misschien wel goed, maar de serie was een grote flop. Deze spionageserie liep van 7 maart tot 28 juli 2000 en werd gemaakt door schrijver Richard Regen. De serie werd uitgezonden op de Amerikaanse zender UPN (United Paramount Network), die sinds 2006 niet meer bestaat.

Secret Agent Man zou oorspronkelijk in september 1999 op UPN in première gaan, maar de lancering werd uitgesteld. Dit gebeurde omdat men de producenten meer tijd wilde geven om te werken aan rekwisieten en speciale effecten. Er werden slechts 12 afleveringen geproduceerd en uitgezonden voordat de serie werd geannuleerd vanwege slechte kijkcijfers.

Verhaal


In Secret Agent Man speelt Costas Mandylor de rol van Monk, een avontuurlijke geheim agent, die deel uitmaakt van een team van agenten bestaande uit Holliday, gespeeld door Dina Meyer, en Davis, gespeeld door Dondre Whitfield.

Het team rapporteert aan Brubeck, gespeeld door Paul Guilfoyle. De periodiek opduikende gastschurk is de voormalige agent Prima, gespeeld door Musetta Vander. Alle hoofdpersonages dragen de achternamen van jazzmuzikanten: Thelonious Monk, Billie Holiday, Miles Davis, Dave Brubeck en Louis Prima.

Te voorspelbaar


Hoewel er geen publieksbeoordeling is, gaven de critici van Rotten Tomatoes Secret Agent Man een score van 0%. De critici vonden de serie te voorspelbaar en bijna niet te onderscheiden van andere tv-series met spionagepersonages.



De kritische consensus op de website luidt: "Met stijve acteerprestaties en vol clichés uit het genre, is Secret Agent Man een spionageserie die door kijkers koste wat het kost moet worden afgewezen."

Kijken?


Er was ook kritiek op de dialogen van de serie, die vaak monotoon werden bezorgd en een gebrek aan humor vertoonden. Hoewel de cast de Saw-ster Mandylor omvatte, slaagde de acteur er niet in om de dramatische prestaties te repliceren waarvoor hij al bekend stond.



Wil je Secret Agent Man toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De compleet nieuwe moordfilm 'Jackpot!' met grote Hollywoodsterren kun je vanaf deze week streamen
Films / Specials

De compleet nieuwe moordfilm 'Jackpot!' met grote Hollywoodsterren kun je vanaf deze week streamen

In de nieuwe film 'Jackpot!' zien we hoe de winnares van een loterij moet vechten voor haar leven.

Prime Video heeft zijn aanbod alvast verruimd met een film die je weekend een stuk grappiger gaat maken. De nieuwe film Jackpot! is vanaf vandaag te streamen.

Jackpot! is een actie-comedy, geregisseerd door Paul Feig en geschreven door Rob Yescombe. Feig is vooral bekend als regisseur van Bridesmaids, A Simple Favor en de remake van Ghostbusters uit 2016.

Schimmige loterij


In het economisch worstelende Californië is er een loterij opgezet waarbij de winnaar een grote geldprijs kan winnen. Er zit alleen een addertje onder het gras: wie de winnaar voor zonsondergang vermoordt, mag de prijs zelf houden.

Katie, die net naar LA is verhuisd, krijgt per ongeluk een ticket voor de loterij in handen. Ze blijkt de gelukkige winnaar van de geldprijs te zijn, maar ontdekt al snel dat dit ervoor zorgt dat ze in levensgevaar is.

Bekende cast


Samen met loterijbeschermer Noel moet Katie zien te overleven tot zonsondergang, terwijl ze achterna wordt gezeten door mensen die haar prijs willen afpakken. Tot overmaat van ramp is Noels rivaal Louis Lewis ook van de partij.



Jackpot! zit vol met bekende gezichten. De rol van Katie wordt gespeeld door comedian Awkwafina, die je kunt kennen van Crazy Rich Asians en The Farewell. Ook zien we in de film John Cena (Blockers, The Suicide Squad) als Noel en Simu Liu (Simulant, Barbie) als Louis Lewis.

Prime Video


De film is niet in de bioscoop verschenen en komt dus direct op Prime Video. In een trailer van bijna vier minuten zien we al de eerste beelden van de film, speciaal geïntroduceerd door de hoofdrolspelers.

Bekijk Jackpot! vanaf donderdag 15 augustus op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Section 31' over de geheime dienst van de Federation: Deze oude bekenden keren terug
Series / Specials

'Star Trek: Section 31' over de geheime dienst van de Federation: Deze oude bekenden keren terug

Het filmen is in maart afgerond en er is inmiddels meer bekend over de film.

De nieuwste film in de wereld van 'Star Trek' brengt meer over het verleden van Philippa Georgiou (Michelle Yeoh). Uit eerdere berichten is bekend dat de film zich zowel op bestaande fans als op nieuwe kijkers richt. Dit sluit echter niet uit dat de makers putten uit de rijke geschiedenis aan 'Star Trek'-verhalen.

De film speelt zich af in de 'vergeten' periode, namelijk aan het begin van de 24e eeuw. Dit is het tijdperk tussen Star Trek: The Original Series en Star Trek: The Next Generation. De anti-held Philippa bracht hier tijd door bij het beruchte Section 31, die bekendstaat om haar bedenkelijke tactieken. Verder keren twee rassen terug die we lang niet gezien hebben in de wereld van 'Star Trek': de Deltans en de Chameleoids.

Klassiek


Humberly Gonzalez speelt een Deltan in de film en Sam Richardson speelt een lid van een ander 'klassiek' ras, namelijk een Chameleoid. De Deltans waren eerder te zien in Star Trek: The Motion Picture. Hierin maakten de fans kennis met luitenant Ilia (Persis Khambatta). De Deltans kwamen ook voorbij in Star Trek: Picard: Soji (Isa Briones) en dokter Agnes Jurati (Allison Pill) bezochten de Deltans op Raritan IV. Dit ras staat bekend om hun kale hoofden en seksuele intensiteit. In de franchise vormden de Deltans een blauwdruk voor het Betazoid-ras, waartoe Deanna Troi (Marina Sirtis) behoort.

De Chameleoids kunnen iedere gedaante aannemen die ze maar willen, wat hun naam al verraadt. In Star Trek VI: The Undiscovered Country zagen we het beroemde model, en weduwe van David Bowie, Iman in de rol van Martia. Kirk en McCoy hebben in haar een geduchte tegenstander in hun tijd op de Klingon-strafkolonie. De Chameleoids raakten op de achtergrond toen in Star Trek: Deep Space 9 het personage van Odo (Rene Auberjonois) werd geïntroduceerd. Hij behoorde tot het ras van de Founders, die letterlijk vloeibaar zijn en in die zin van vorm, én van gedaante, kunnen veranderen.

Verankerd


De namen van Gonzalez' en Richardsons personages zijn op dit moment nog niet bekend. Het lijkt er echter op dat Star Trek: Section 31 een film wordt die verankerd is in de wereld van 'Star Trek'. Dit wordt gedaan op een toegankelijke manier, zodat zowel de trouwe fans als de nieuwe kijkers de film kunnen volgen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Spider-Man'-serie van Marvel Studios krijgt opmerkelijke stijl: eerste beelden onthuld
Series / Foto's

De 'Spider-Man'-serie van Marvel Studios krijgt opmerkelijke stijl: eerste beelden onthuld

Op D23 waren de eerste beelden te zien: de oorsprong is opmerkelijk.

De nieuwste serie over de avonturen van Peter Parker/Spider-Man, getiteld Your Friendly Neighborhood Spider-Man komt eraan. Op D23 waren de eerste beelden te zien.

Deze beelden zijn op X te bekijken, je kunt ze hier, hier en hier bekijken. De animatieserie is gebaseerd op de oorspronkelijke strips, in de stijl van Steve Ditko. Ook heeft Spider-Man een andere oorsprong in het verhaal.

Levendige kleuren


Tijdens de groots opgezette D23 werden fans getrakteerd op de allereerste beelden van de animatieserie Your Friendly Neighborhood Spider-Man. Hierin wordt verteld hoe Peter Parker uiteindelijk Spider-Man werd.

De unieke visuele stijl heeft duidelijk veel oog voor detail en is gebaseerd op de periode dat Steve Ditko deze strip verzorgde. De levendige kleuren maken het geheel nog aantrekkelijker.

Andere oorsprong


In deze serie wordt Peter (Hudson Thames) ook door een spin gebeten, maar het is geen kwestie van radioactiviteit. Er opent zich een portaal, waaruit Doctor Strange, diverse monsters en een spin op aarde terechtkomen. De serie heeft duidelijk een meer magisch karakter vergeleken met de volwassen Peter, die gebeten wordt.

Bekijk op instagram



Naar verwachting zal Your Friendly Neighborhood Spider-Man in de loop van 2025 te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies van 'Solar Opposites' onthullen: baanbrekende hit of grote teleurstelling?
Series / Featured

Eerste recensies van 'Solar Opposites' onthullen: baanbrekende hit of grote teleurstelling?

Is het vijfde seizoen van Solar Opposites net zo goed als de eerdere seizoenen?

Al sinds 2020 is Solar Opposites een favoriet onder kijkers. Onlangs is het vijfde seizoen van de geanimeerde serie uitgekomen. Is deze net zo sterk als de eerdere seizoenen? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

De Amerikaanse geanimeerde serie Solar Opposites is gemaakt door Justin Roiland en Mike McMahan. Vorige maand is de serie officieel verlengd voor een zesde seizoen, maar hoe wordt het vijfde seizoen ontvangen door critici en kijkers?

Rotten Tomatoes


Solar Opposites volgt de aliens Korvo, Terry, Jesse en Yumyulack. Zij zijn naar een andere planeet gestuurd om deze te koloniseren, maar door een crash zijn ze gedwongen om op aarde te blijven.

De serie heeft een zeer hoge gemiddelde score van 98% op Rotten Tomatoes. Seizoen vijf volgt dit gemiddelde met een score van 100% (op het moment van schrijven).

Seizoen vijf is een sterk vervolg


Jammer genoeg komt het vaak voor dat latere seizoenen veel slechter zijn in vergelijking met de eerdere seizoenen. Dit is volgens Adrian Ruiz van But Why Tho? A Geek Community niet het geval met Solar Opposites. Hij schrijft: "Seizoen 5 slaagt erin de kenmerkende mix van absurditeit, satire en karaktergedreven humor van de serie te behouden."



Johnny Loftus van Decider deelt deze mening: "Solar Opposites verloopt in het vijfde seizoen op een comfortabele en chaotische manier, waarbij de gekte en grofgebekte aard van de Shlorpiaanse familie nog steeds op de voorgrond staan."

Disney+


Ben je nieuwsgierig geworden naar seizoen 5 van Solar Opposites? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit briljante detail in de '80-serie 'The A-Team' is niemand ooit opgevallen
Series / Specials

Dit briljante detail in de '80-serie 'The A-Team' is niemand ooit opgevallen

In de openingscredits van een aflevering van 'The A-Team' zit een grap over een andere bekende franchise.

Een van de hoofdrollen in The A-Team wordt gespeeld door Dirk Benedict. Hij speelt in de actieserie de rol van Templeton "Faceman" Peck. Maar Benedict is ook bekend door zijn rol in de originele Battlestar Galactica-serie. In The A-Team is er een leuke crossover te zien tussen beide series.

Van 1978 tot 1979 speelde Benedict in de originele serie van Battlestar Galactica de rol van luitenant Starbuck voordat hij de rol van Faceman zou spelen in The A-Team. Beide series werden gemaakt door Glen A. Larson en waren een succes. Zo is The A-Team een van de beste series uit de jaren 90 en Battlestar Galactica ontwikkelde een cultstatus en groeide uit tot een uitgebreide mediafranchise.

Cylon


In de openingscredits van een aflevering van The A-Team, die zich gedeeltelijk afspeelt op een Universal Studios-lot, is er een leuke crossover te zien tussen The A-Team en Battlestar Galactica. Dit gebeurde in de elfde aflevering van seizoen 2, getiteld Steel.

In de scène zie je een Cylon, een van de slechteriken uit Battlestar Galactica, langs een verbaasd kijkende Faceman wandelen. Het verschijnen van een Cylon uit de originele Battlestar Galactica in deze openingscredits van The A-Team was niet gepland. Dit optreden was eerder een inside joke die uiteindelijk in The A-Team zelf terechtkwam.

Grap


Het verschijnen van de Cylon in de openingscredits van The A-Team is geheel te danken aan Benedict. Volgens een interview dat Benedict in 2012 gaf, was de acteur aanvankelijk van plan om de crossover als een eenmalige inside joke te gebruiken. Hij legde uit:



"Ik neem de volledige verantwoordelijkheid en eer voor dat idee. We filmden The A-Team eigenlijk nooit op in een studio, maar af en toe waren we bij Universal omdat het een Universal-serie was. We waren altijd op locatie, maar voor deze ene aflevering filmden we op het terrein, en daar liep een Cylon voorbij van de tour die ze deden. Ik zag hem en ging naar de regisseur en zei: 'Oh, oh, oh! Voordat we met deze volgende scène beginnen, laat die Cylon gewoon voor mij langs lopen.' 'Oh, waarom?' Ik zei: 'Nee, gewoon, ik heb een idee.' Wat ik deed, was gewoon naar hem kijken alsof ik dacht: 'Ken ik jou niet?' En toen gingen we verder met de scène, gewoon als een grap."

Benedict's titelmontage


Natuurlijk zorgde de kleine grap die Benedict had opgezet ervoor dat de makers van The A-Team genoeg vermaakt waren om het moment in de openingscredits op te nemen, waarbij de clip werd gebruikt als onderdeel van Benedict's titelmontage.



Gezien de uiteenlopende aard van Battlestar Galactica en The A-Team is het duidelijk dat het korte moment waarop Faceman een Cylon tegenkomt niet bedoeld is als een soort crossover tussen beide series, maar gewoon als een leuke verwijzing naar Benedict en Larson's andere werk.

Kijken?


Zin om The A-Team te zien? De complete serie met vijf seizoenen kijk je op Prime Video. Of wie weet heb je The A-Team thuis als Dvd-box liggen. Beide seizoenen van Battlestar Galactica uit 1978 kan je ook bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 8,5 op IMDb en waarschijnlijk heb je nog nooit van deze topserie gehoord
Series / Specials

Een 8,5 op IMDb en waarschijnlijk heb je nog nooit van deze topserie gehoord

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar 'Schitt's Creek' krijgt een hoge score en is gewoon te bekijken op HBO Max.

Deze hilarische serie scoort geweldig op de IMDb, maar er is een grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt: Schitts Creek. En dat is goed nieuws, want je kijkt hem gewoon op HBO Max.

Het eerste seizoen van de Canadese sitcom verscheen in 2015. Daarna volgden er nog vijf seizoenen, tot het einde van de serie in 2020. De serie werd gecreëerd door Dan Levy en zijn vader Eugene Levy.

Voormalig rijke familie


In Schitt's Creek volgen we de rijke familie Rose, die plotseling alles verliest door een financieel schandaal. Hun enige bezit is een klein, vervallen stadje genaamd Schitt's Creek, dat ooit is ontstaan als grap van de vader van de familie.

De familie is nu gedwongen om daar te gaan wonen en om hun luxueuze levensstijl in te ruilen voor een eenvoudige manier van leven. En dat alles ook nog in een hechte gemeenschap.

Cast


Terwijl ze zich aanpassen aan hun nieuwe omstandigheden ontdekken ze steeds meer over zichzelf en elkaar. Zowel de goede als minder goede dingen…



In de serie zien we Eugene Levy (Splash, Waiting for Guffman) als Johnny Rose, de vader binnen de familie. Als moeder en voormalig actrice Moira Rose zien we Catherine O'Hara (Beetlejuice, After Hours).

HBO Max


De volwassen zoon David en dochter Alexis worden gespeeld door Daniel Levy (Happiest Season, Good Grief) en Annie Murphy (Black Mirror, Russian Doll). Ook zien we in de serie Emily Hampshire (Boy Meets Girl, The Rig) en Chris Elliott (Everybody Loves Raymond, How I Met Your Mother).

Op de IMDb scoort de sitcom een indrukwekkende 8,5/10. Bekijk Schitt's Creek op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington over het laatste seizoen van 'Game of Thrones': "het werkte niet"
Series / Nieuws

Kit Harington over het laatste seizoen van 'Game of Thrones': "het werkte niet"

De Jon Snow-acteur is open en eerlijk over de beruchte seriefinale.

Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat het teleurstellende slotseizoen van Game of Thrones de wereld schokte. Fans zijn de finale nog niet vergeten, en datzelfde geldt voor sommige acteurs.

De Britse acteur Kit Harington staat momenteel weer in de schijnwerpers vanwege zijn rol in de HBO-serie Industry. In een interview met GQ keek hij echter ook in de achteruitspiegel naar zijn grote doorbraak als Jon Snow in Game of Thrones.

Seizoen 8


De acteur ging in het bijzonder in op seizoen 8 van de fantasy-serie. ''Als er iets fout was aan het einde was het dat we allemaal compleet uitgeput waren, we konden niet langer verder'', zei Harington. ''En dus begrijp ik dat mensen het afgeraffeld vonden, en misschien ben ik het met ze eens.

Maar ik weet niet of er een alternatief was. Als ik foto's zie van mezelf tijdens dat laatste seizoen ben ik compleet uitgeput, compleet op. Ik had niet nóg een seizoen in me.''


HBO Max


''Iedereen heeft recht op z'n eigen mening'', liet de acteur optekenen over de kritiek. ''Ik denk dat er richting het einde fouten zijn gemaakt, verhaaltechnisch gezien. Er waren een aantal interessante keuzes die niet echt werkten.''



De controversiële finale van de verfilming van A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin – en alles wat daaraan vooraf ging – kijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Minder bekend maar briljant: 4 internationale Netflix-series die je nog moet zien
Series / Nieuws

Minder bekend maar briljant: 4 internationale Netflix-series die je nog moet zien

Van Korea tot Nederland, Netflix biedt ook aanraders van over de hele wereld.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

The Silent Sea



Deze Koreaanse serie kwam in 2021 met acht afleveringen naar Netflix. Het mysterieuze verhaal dat zich afspeelt in de ruimte, krijgt op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 80%.

Tijdens een missie van 24 uur op de maan proberen ruimteverkenners in The Silent Sea monsters terug te halen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die vol geclassificeerde geheimen zit.



Boy Swallows Universe



Dit aangrijpende en mysterieuze verhaal over een jongen in Australië kan op goedkeuring rekenen van publiek en critici. Het krijgt op Rotten Tomatoes een heel goed waarderingscijfer van 87%. Stream alle afleveringen op Netflix.

Het leven van een jongen wordt in op zijn kop gezet door de criminele onderwereld van Brisbane, in de dramaserie Boy Swallows Universe die gebaseerd is op de bestseller van Trent Dalton.



Into the Night



Deze serie is in zowel zijn setting als casting erg internationaal. Sinds de komst naar Netflix zijn er twee seizoenen verschenen. Op de Tomatometer voegt de serie met een score van 89% zich bij het rijtje topseries.

In de apocalyptische sciencefiction-serie Into The Night moeten overlevenden van een wereldwijde zonneramp zich zien aan te passen aan hun nieuwe realiteit.



Ferry: de serie



Deze spin-off van de film Ferry kwam vorig jaar uit en kreeg veel publiciteit. Het is inmiddels niet meer zoveel in het nieuws, maar op Rotten Tomatoes blijft de serie onverminderd populair onder het publiek. Zij geven het een geweldige score van 90%. Alle acht afleveringen zie je op Netflix.

In de spannende dramaserie Ferry: de serie werkt een onbeduidende drugshandelaar zich op tot een van de grootste dealers in Noord-Brabant.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote series zijn dit jaar gecanceld: keren ze misschien toch terug?
Series / Specials

Deze grote series zijn dit jaar gecanceld: keren ze misschien toch terug?

De series Halo, Tokyo Vice en The Brothers Sun zien we waarschijnlijk niet meer terug, al is er een kleine kansje voor twee van de series.

Dit jaar zijn er al enkele grote series gecanceld. En dan niet alleen door Netflix, de streamingdienst die regelmatig (onterecht) wordt verweten veel series snel te cancelen.

Het valt zelfs op dat Netflix dit jaar nog geen enkele (grote) serie officieel heeft gecanceld. Sowieso lijken er steeds minder series te worden gecanceld, en dat lijkt goed nieuws. Op een overzichtelijke lijst van Rotten Tomatoes zien we vooral veel series die zijn hernieuwd of zijn afgerond na een gepland aantal seizoenen.

Costner en scifi-serie


De Noord-Amerikaanse streamingdienst Paramount+ (SkyShowtime in Nederland) heeft dit jaar al twee series gecanceld, in beide gevallen gaat het om grote series. Het pijnlijkst lijkt het annuleren van Yellowstone na seizoen 5 nadat bekend werd dat Kevin Costner niet wilde terugkeren voor het zesde seizoen. De Yellowstone-fans moeten het nu hebben van de vele spin-offs.

Recenter werd duidelijk dat Paramount+ de stekker uit de scifi-serie Halo heeft getrokken na twee seizoenen. De langverwachte verfilming van de gamereeks zou het qua kijkcijfers niet goed hebben gedaan en was tevens een erg prijzige productie. Productiehuizen 343 Industries en Amblin Television zoeken naar een ander platform voor het derde seizoen.

Tokyo Vice


Ook HBO Max heeft dit jaar een grote serie gestopt. Na twee seizoenen was het over en uit voor Tokyo Vice met onder andere Ansel Elgort en Ken Watanabe.

Ondanks dat Tokyo Vice erg goed werd ontvangen, zijn er nog geen berichten over een terugkeer op een andere streamingdienst. De producenten hopen dat dit wel gaat gebeuren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.