search

Ons nieuws van vrijdag 16 augustus 2024

'The Tyrant': verwarrende en onbevredigende strijd om een biowapen
Recensie

'The Tyrant': verwarrende en onbevredigende strijd om een biowapen

Het complexe plot krijgt niet de heldere vertelling die nodig is om echt betrokken te raken.

Regie: Hoon-jung Park | Cast: Yoon-su Jo (Ja-gyeong Chae), Seon-ho Kim (Director Choe), Seung-won Cha (Lim Sang), Kang-woo Kim (Paul), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 37-51 minuten | Jaar: 2024

Het Zuid-Koreaanse The Tyrant heeft een fijne premisse: meerdere geheime organisaties, waaronder de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse overheden, voeren een felle strijd om een dodelijk biowapen. Dit klinkt als de perfecte opzet voor een spannende thriller vol actie en intrige, maar helaas worden de hoge verwachtingen niet waargemaakt.

The Tyrant is lastig om in te komen. De eerste aflevering begint zo abrupt dat het bijna lijkt alsof de voorgaande aflevering ontbreekt. Ook daarna krijgt het complexe plot niet de heldere vertelling die nodig is om echt betrokken te raken. Want in plaats van de spanning goed op te bouwen, is er een chaotische presentatie van gebeurtenissen. Het zorgt ervoor dat het verhaal niet goed te volgen is en bepaalde momenten hun impact verliezen.

Een van de interessantste elementen is de dissociatieve identiteitsstoornis van Ja-gyeong. Het alter ego waarmee deze jonge vrouw worstelt is haar overleden tweelingbroer, wat een fascinerend psychologisch aspect toevoegt. Dit had de serie een extra laag en emotionele diepgang kunnen geven, maar helaas blijft dit element onderbelicht. Een gemiste kans.

Daarnaast worden belangrijke plotpunten, zoals de brute moord op Ja-gyeongs vader en haar betrokkenheid bij de race om het biowapen, te oppervlakkig of rommelig gepresenteerd. Het ontbreekt aan de nodige context en opbouw, terwijl personages zonder enige uitleg verschijnen en verdwijnen. Hierdoor voelt het alsof er essentiële details en achtergronden ontbreken.

Hoewel de serie vol zit met goed uitgevoerde actiescènes en de donkere, bloederige beelden zorgen voor een passende sfeer, blijft het geheel vaak onsamenhangend. De verschillende verhaallijnen zijn niet altijd even goed uitgewerkt, wat voor verwarring zorgt over de motivaties van de personages en de richting van het verhaal. Gaandeweg wordt het lastiger alles te blijven volgen. Momenten die bedoeld zijn om grote impact te hebben, boeten aan kracht in doordat ze te abrupt komen. De personages blijven ook wat vlak, waardoor het moeilijk is om echt met ze mee te leven.

De climax, waarin alles samen zou moeten komen, voelt gehaast en rommelig. De slotaflevering geeft geen bevredigende afronding en laat veel vragen onbeantwoord. Ondanks hints naar een mogelijke connectie tussen The Tyrant en de Witch-films van regisseur Hoon-jung Park, blijf je als kijker vooral onbevredigd en verward achter door de gebrekkige uitwerking.



The Tyrant is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke domper voor de bejubelde Netflix-serie 'Blue Eye Samurai'
Series / Nieuws

Dikke domper voor de bejubelde Netflix-serie 'Blue Eye Samurai'

De scherpe samoeraizwaarden kunnen voorlopig helaas blijven roesten op zolder.

Seriejaar 2023 kende een spetterend einde met Blue Eye Samurai. De animatieserie van Netflix verscheen in november en werd overladen met lof door zowel kijkers als critici.

Blue Eye Samurai is een animatieserie voor volwassenen die zich afspeelt in het Japan van de 17e eeuw. De serie vertelt het verhaal van Mizu, een vrouwelijke samoeraistrijder die op bloederige wijze jaagt op wraak.

Seizoen 2


Het succes van de serie leidde al snel tot de aankondiging van een tweede seizoen. Wereldwijd hoopten fans in 2024 het vervolg te kunnen zien van de avonturen van de wraakzuchtige Mizu.

In gesprek met The Direct ging showrunner Michael Green in op de stand van zaken voor seizoen 2. ''We hebben meer dan de helft van de episodes geschreven. En we zijn aan het beginnen met het produceren van de eerste twee afleveringen'', zei Green.

Wreed nieuws


Ook schrijver en producent Amber Noizumi was aanwezig bij het interview. Zij liet weten dat seizoen 2 waarschijnlijk in 2026 zal verschijnen op Netflix. Dat is wreed nieuws voor fans, die nu dus minimaal 26 maanden wachttijd hebben tussen seizoen 1 en 2.



Het voordeel van de lange wachtperiode is wel: fans hebben nu alle tijd Blue Eye Samurai te (her)zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante serie met 85% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk vergeten
Series / Specials

Deze briljante serie met 85% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk vergeten

'Don't Trust the B---- in Apartment 23' werd ondanks veel lof van critici geannuleerd na twee seizoenen.

Ken je de sitcom Don't Trust the B---- in Apartment 23 nog? Deze komedieserie liep van 2012 tot 2014 en bestond uit twee seizoenen met in totaal 26 afleveringen. Het werd gemaakt door Nahnatchka Khan en ontving veel lof van de critici.

Het eerste seizoen van Don't Trust the B---- in Apartment 23 bestaat uit zeven afleveringen, terwijl het de bedoeling was dat het zou bestaan uit 13 afleveringen. De overgebleven zes afleveringen van het eerste seizoen werden uiteindelijk uitgezonden als onderdeel van het tweede seizoen, zonder rekening te houden met de continuïteit.

Verhaal


Krysten Ritter speelt in Don't Trust the B---- in Apartment 23 de rol van Chloe, de "Bitch in Apartment 23" uit de titel, een hard-feestende, onverantwoordelijke profiteur die seksueel avontuurlijk is en zich gedraagt als een oplichtster. Ze wordt beschreven als iemand met "de moraal van een piraat."

Chloe gaat op zoek naar huisgenoten door vooraf huur te vragen en zich vervolgens zo schandalig te gedragen dat ze vertrekken. Haar nieuwste huisgenoot, June Colburn (Dreama Walker), blijkt moeilijker weg te jagen, en de vrouwen vormen uiteindelijk een onverwachte vriendschap.

Apartment 23


Naast Ritter en Walker spelen ook onder andere Michael Blaiklock en Eric André mee in de serie samen met James Van Der Beek, die een gefictionaliseerde versie van zichzelf speelt en een vriend van Chloe is.



De serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Fox en had de titel You Can't Trust the Bitch in Apartment 23. Fox besloot de serie niet voort te zetten, waarna ABC een pilot opnam onder de titel Apartment 23. Vervolgens werd de titel van de serie gewijzigd naar een verzachte versie van de oorspronkelijke naam en werd ook het begin van de titel veranderd.

Lof


Don't Trust the B---- in Apartment 23 kreeg heel wat lof van de critici en heeft dan ook een score van 85% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Een 'odd couple'-sitcom met een moderne twist, Don't Trust the B---- in Apartment 23 is eleganter en slimmer dan verwacht, dankzij sterk acteerwerk en pittige dialogen."



Jammer genoeg daalden de kijkcijfers, wat uiteindelijk leidde tot de annulering van de serie na twee seizoenen. Er werden verschillende petities opgesteld om Don't Trust the B---- in Apartment 23 te redden of nieuw leven in te blazen na de annulering, maar geen van deze pogingen was succesvol.

Kijken?


Ritter vond het zelf ook erg jammer dat de serie geannuleerd werd. Ze zei hierover: "Dat was het moeilijkste. Ik was verrast, maar ik hield er ook zoveel van. Ik heb gehuild. Ik had daarvoor al gehuild. Er waren dagen dat ik naar huis reed van de set en huilde, wetende dat het nooit meer zo goed zou worden als dit. Omdat ik de beste dag had gehad."



Wil je Don't Trust the B---- in Apartment 23 zien? Je kan de serie op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze duistere thriller is binnenkort nieuw op Netflix en zou zomaar hoge ogen kunnen gooien
Series / Specials

Deze duistere thriller is binnenkort nieuw op Netflix en zou zomaar hoge ogen kunnen gooien

In 'The Accident' zien we de nasleep van een tragisch ongeval. Maar was het wel een ongeval?

Op Netflix kijk je vanaf volgende week de spannende en duistere nieuwe serie The Accident. Hier lees je het antwoord op vijf vragen die je waarschijnlijk hebt over de serie.

Waar gaat The Accident over?
In de serie The Accident staan de gevolgen van een tragisch ongeval centraal. Vier families zijn aanwezig op een kinderfeestje, dat op een gegeven moment een drastische wending neemt.

We zien hoe de families omgaan met de nasleep van dit ongeval. We zien de invloed van schuld, geweld, spijt en hoe dit leidt tot gevoelens van wrok in een voorheen hechte gemeenschap. Bovendien blijft er de volgende vraag: was de gebeurtenis die plaatsvond wel een ongeluk, of was het opzet?

Uit welk land komt de serie?


The Accident is een Mexicaanse productie voor Netflix. De serie is dan ook Spaanstalig, met als originele titel Accidente.

Door wie is deze serie gemaakt?


De schrijver en regisseur van de serie is de Venezolaanse Leonardo Padrón. In zijn eigen land maakte hij meerdere succesvolle dramaseries en is hij daar ook bekend door.



Waar is de serie opgenomen?


De serie speelt zich af in een kleine stad in Mexico. De opnames vonden plaats in het Mexicaanse stadje Tepoztlán. De omgeving in de serie dient als een mooie achtergrond voor het verhaal.

Voor wie is dit een aanrader?


Als je op zoek bent naar een serie die de donkere kant van het menselijk bestaan opzoekt, is dit een aanrader. De thriller is zowel spannend als droevig, dus bereid je voor op een emotionele rollercoaster.

Bekijk The Accident vanaf woensdag 21 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'Emily in Paris' nog steeds de meest gehate serie op Netflix?
Series / Featured

Is 'Emily in Paris' nog steeds de meest gehate serie op Netflix?

Seizoen 4 van Emily in Paris ontvangt gemengde reacties van critici over de personages en verhaallijnen.

Te midden van de wereldwijde corona-pandemie kwam de Amerikaanse romantische komedie Emily in Paris uit. Het was voor veel kijkers een kleine ontsnapping uit de verplichte quarantaine naar het mooie Parijs, de stad van de liefde. Onlangs zijn de eerste afleveringen van seizoen 4 uitgekomen, maar wat vinden critici er eigenlijk van?

Emily in Paris is bedacht door Darren Star. Hij heeft eerder al gewerkt aan series zoals Sex and the City en Beverly Hills, 90210. Lily Collins speelt al sinds seizoen 1 in de hoofdrol als Emily Cooper.

Rotten Tomatoes


In Emily in Paris krijgt Emily de kans om voor haar werk bij een marketingbedrijf naar Parijs te verhuizen. De cultuurshocks zijn groot, maar langzaam begint ze haar draai te vinden. Ook bloeit er liefde op, maar Emily kan haar langeafstandrelatie niet zomaar vergeten.

De eerdere seizoenen hebben veel kritiek gekregen op de manier waarop de serie Frankrijk en Europeanen afbeeldt. Hierdoor scoorde seizoen 1 een matige 61% op Rotten Tomatoes. Volgens critici is de serie niet veel beter geworden, maar ook zeker niet slechter! Seizoen 4 krijgt namelijk een score van 62% (op het moment van schrijven).

Is Emily de slechterik?


Veel critici hebben kritiek gegeven op het personage van Emily. Zij vinden haar egoïstisch en ondankbaar. Zo ook Sherin Nicole van Geek Girl Riot: "Na bijna 4 seizoenen heb ik de cheatcode ontdekt om van Emily in Paris te kunnen genieten. Emily is in haar eigen hoofd een held, maar in dit verhaal de slechterik."



Ondanks de negatieve opmerkingen krijgt de serie ook positieve reacties, onder andere van Emily Semler: "Emily is net zo belachelijk als sommige verhaallijnen, maar Star en de schrijvers hebben er slim voor gezorgd dat we om iedereen geven, in plaats van dat ze ons willen laten meeleven met Emily."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar het vierde seizoen van Emily in Paris? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' gaat het niet redden zonder dit element te verfilmen
Series / Specials

'The Wheel of Time' gaat het niet redden zonder dit element te verfilmen

De fantasyserie kan het zich niet veroorloven om dit element weg te laten.

Het filmen van het nieuwste seizoen van The Wheel of Time is in maart 2024 afgerond. Gezien de uitgebreide post-productie die de fantasyserie nodig heeft, is het realistisch om de première in 2025 te verwachten.

Lotsvuur is een belangrijk element in de wereld van 'The Wheel of Time'. Deze vaardigheid is voor Geleiders taboe, maar in de strijd tegen de Verzakers van het grootste belang. Het derde seizoen is een verfilming van het vierde boek, 'De Komst van de Schaduw'. Lezers maakten echter al in het derde boek, 'De Schaduw van de Draak', kennis met Lotsvuur.

Allesvernietigend


Lotsvuur ('balefire') is een van de weefsels van de Ene Kracht. Het wordt omschreven als een koepel van licht en het is in staat om alles te vernietigen. In de boeken legt Moiraine uit dat het Lotsvuur dusdanig sterk is dat het de levendraad van slachtoffers uit het Patroon kan branden. Diegene is dus niet alleen dood, het is ook alsof diegene nooit bestaan heeft. Dit geldt ook voor de daden van die persoon: ze hebben nooit plaatsgevonden.

Ook is deze vaardigheid van onschatbaar belang in de strijd tegen de Verzakers ('Forsaken'), die moeilijk te doden zijn. De vraag is dus hoe The Wheel of Time Lotsvuur zal introduceren in het verhaal. Gezien het belang van deze kracht en het gebruik ervan door Rand, Moiraine en Nyneave, kunnen de makers dit verhaalelement niet vermijden. De hoofdperonages komen in het derde boek in een wanhopige situatie terecht en dit is wanneer dit weefsel voor het eerst gebruikt wordt. Ook vindt er een belangrijke strijd plaats in het verhaal, waarin het Lotsvuur een cruciale rol speelt.

Verleden veranderen


Op dit moment bestaat er nog geen noodzaak om deze allesverzengende kracht in The Wheel of Time te verwerken. Gezien de implicatie dat Lotsvuur het verleden kan veranderen, is het mogelijk dat de makers kiezen voor een geleidelijke introductie. Je kunt hierbij denken aan een verhaallijn waarbij duidelijk wordt waarom deze kracht überhaupt verboden is. Vaststaat dat Lotsvuur als wapen tegen de Verzakers onmisbaar is en om deze reden een prominente rol zal krijgen in The Wheel of Time.



Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 12 series van 'The Walking Dead' gerangschikt volgens het IMDb-cijfer
Series / Specials

Alle 12 series van 'The Walking Dead' gerangschikt volgens het IMDb-cijfer

Er zijn al 12 series gemaakt in de 'The Walking Dead'-franchise en hier zijn ze van goed naar slecht.

In 2010 kwam het eerste seizoen van The Walking Dead uit. Sindsdien zijn er heel wat spin-offs en vervolgseries gemaakt. De The Walking Dead-franchise is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks en gaat over een zombie-apocalyps.

De The Walking Dead-franchise speelt zich af in één fictief gedeeld universum en is uitgegroeid tot zeven live-actionseries, met nog een extra serie in ontwikkeling. Het omvat ook een aantal webseries die verband houden met de eerste twee series, The Walking Dead en Fear the Walking Dead. Hier zijn de 12 The Walking Dead-series gerangschikt volgens hun IMDb-cijfer, van goed naar slecht.

The Walking Dead en The Walking Dead: The Ones Who Live


We beginnen met de originele serie, waarmee alles begon: The Walking Dead. Het liep van 2010 tot 2022 gedurende 11 seizoenen. De serie heeft een grote ensemblecast die bestaat uit overlevenden van een zombie-apocalyps die proberen te overleven onder de bijna constante dreiging van aanvallen door zombies, bekend als "walkers".

Het hoofdpersonage in de originele serie, Rick Grimes, kreeg in 2024 zijn eigen spin-offserie met The Walking Dead: The Ones Who Live. Nadat Andrew Lincoln, die Rick Grimes speelde in The Walking Dead, in seizoen 9 vertrok, kwam het idee om hem terug te brengen. Dit gebeurde in The Walking Dead: The Ones Who Live, waarin hij te zien is samen met Danai Gurira en Pollyanna McIntosh die ook hun rol hernamen van de originele serie. Deze serie speelt zich af na The Walking Dead.

The Walking Dead: Daryl Dixon en The Walking Dead: Red Machete


Een ander personage dat zijn eigen spin-offserie kreeg is Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. The Walking Dead: Daryl Dixon kwam uit in 2023 en speelt zich af na de originele serie. Het volgt Daryl die in Frankrijk aanspoeld en een manier probeert te vinden om terug naar huis te keren. De serie werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, die gepland staat om uit te komen in september 2024. Dit tweede seizoen heeft de titel The Walking Dead: Daryl Dixon – The Book of Carol met Melissa McBride die haar rol herneemt als Carol Peletier uit de originele serie. Het werd ook al verlengd voor een derde seizoen.



Naast de televisieseries van The Walking Dead, kwamen er ook webseries uit. Van The Walking Dead kwamen er vier webseries gebaseerd op de serie uit via de website van AMC, waarvan drie zich afspelen voor The Walking Dead: Torn Apart (2011), Cold Storage (2012) en The Oath (2013). De vierde is Red Machete (2017), die zich afspeelt tijdens de apocalyps, voornamelijk tijdens en na de seizoenen 4, 5, 7 en 8 van The Walking Dead. Deze zesdelige webserie vertelt het oorsprongsverhaal van Rick Grimes' rode machete. In de serie spelen onder andere Jose Rosete, Anais Lilit, Sofia Esmaili en Jeff Kober, die zijn rol als Joe opnieuw vertolkt.

The Walking Dead: Dead City en Fear the Walking Dead


We zijn intussen bijna in de helft met op de vijfde plaats The Walking Dead: Dead City. Dit is de eerste vervolgserie van The Walking Dead en werd gemaakt door Eli Jorné. Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan hernamen hun rollen als Maggie en Negan uit de originele serie. Het volgt Maggie en Negan die naar een post-apocalyptisch Manhattan reizen. Het eerste seizoen van The Walking Dead: Dead City ging in première in 2023 en de serie werd verlengd voor een tweede seizoen, dat gepland staat voor 2025.



Op de zesde plaats vinden we de eerste spin-offserie die gemaakt werd van The Walking Dead. Fear the Walking Dead liep van 2015 tot 2023 gedurende acht seizoenen met een nieuwe groep personages. De eerste drie seizoenen van de serie dienen als prequel en richten zich op een samengesteld gezin dat de begindagen van de zombie-apocalyps meemaakt. De daaropvolgende seizoenen lopen gelijktijdig met de originele serie, waarbij Morgan Jones (Lennie James) uit The Walking Dead een crossover maakt naar de serie.

Fear the Walking Dead: Flight 462 en Fear the Walking Dead: Dead in the Water


Van The Walking Dead zijn er webseries gemaakt en van Fear the Walking Dead ook. Er zijn er in totaal vier gemaakt en twee ervan vind je op de zevende en achtste plaats. Je hebt Fear the Walking Dead: Flight 462, die liep van oktober 2015 tot maart 2016 en zich afspeelt tijdens de derde aflevering van het eerste seizoen van Fear the Walking Dead. Het vertelt het verhaal van een groep passagiers aan boord van een commercieel vliegtuig tijdens de vroegste momenten van de uitbraak.



De andere is Fear the Walking Dead: Dead in the Water, die in première ging op 10 april 2022 en zich afspeelt voor het zesde seizoen van Fear the Walking Dead. De webserie vertelt het verhaal van een bemanning van een onderzeeër die vecht om te overleven, afgesneden van de wereldoppervlakte net op het moment dat de apocalyps begint. De onderzeeër verandert in een door kernenergie aangedreven, door walkers bevolkte doodstrik zonder uitweg.

Fear the Walking Dead: Passage en Tales of the Walking Dead


Na Flight 462 kwam een tweede Fear the Walking Dead-webserie uit, getiteld Fear the Walking Dead: Passage. Het werd uitgebracht van 17 oktober 2016 tot 27 maart 2017 en speelt zich af voor het derde seizoen van Fear the Walking Dead. De webserie volgt Sierra, een bekwame overlevende, die een gewonde vrouw genaamd Gabi helpt terwijl ze proberen een veilig toevluchtsoord te vinden. De serie werd geschreven door Lauren Signorino en Mike Zunic, en geregisseerd door Andrew Bernstein.



Op de tiende plaats vinden we Tales of the Walking Dead, een zesdelige anthologieserie die uitkwam in 2022. Channing Powell, die eerder schreef voor zowel The Walking Dead als Fear the Walking Dead, fungeerde als showrunner. Het is een episodische anthologiereeks die nieuwe en bestaande personages binnen het The Walking Dead-universum toont. De serie zal worden opgevolgd door een nieuwe serie getiteld More Tales from the Walking Dead Universe.

Fear the Walking Dead: The Althea Tapes en The Walking Dead: World Beyond


De vierde webserie die gemaakt werd rond Fear the Walking Dead is The Althea Tapes en vinden we op plaats elf. Deze zesdelige webserie werd uitgebracht in 2019 en speelt zich af voor het vierde seizoen en voor de tweede helft van het vijfde seizoen van Fear the Walking Dead. In de webserie interviewt Althea (Maggie Grace) verschillende overlevenden om hun verhaal te horen.



We eindigen de lijst met The Walking Dead: World Beyond. Deze miniserie liep van 2020 tot 2021 gedurende twee seizoenen. Het richt zich op de eerste generatie kinderen die zijn opgegroeid tijdens de zombie-apocalyps en zichzelf de "Endlings" noemen. Ze weten hoe ze moeten overleven als ze met zombies worden geconfronteerd, maar zijn verder opgegroeid achter muren. De hoofdrollen worden vertolkt door Aliyah Royale, Alexa Mansour, Annet Mahendru, Nicolas Cantu, Hal Cumpston, Nico Tortorella en Julia Ormond.

Kijken?


Wil je al deze The Walking Dead-series zien? De originele The Walking Dead-serie kan je bekijken op Netflix en Disney+, Fear the Walking Dead bekijk je op Prime Video, net als The Walking Dead: World Beyond die ook te vinden is op Prime Video. The Walking Dead: The Ones Who Live is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, net als The Walking Dead: Daryl Dixon, The Walking Dead: Dead City en Tales of the Walking Dead.



De webseries The Walking Dead: Red Machete, Fear the Walking Dead: Flight 462, Fear the Walking Dead: Dead in the Water, Fear the Walking Dead: The Althea Tapes en Fear the Walking Dead: Passage vind je ook niet op de verschillende streamingdiensten, maar een aantal kun je online wel terugvinden op onder andere YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verwijderalarm: bekijk nog snel deze twee toppers
Series / Specials

Netflix verwijderalarm: bekijk nog snel deze twee toppers

Laatste kans: kijk snel deze twee films voordat ze van Netflix worden verwijderd.

Netflix heeft een heel groot aanbod aan leuke films en series. Helaas verwijdert de streamingdienst ook elke week enkele titels. In dit artikel lees je twee fantastische kijktips die je de komende dagen nog snel een keer kunt bekijken.

Avengement



De film Avengement komt uit 2019 en is geregisseerd door Jesse V. Johnson. De film scoort een fantastische vier van de vijf sterren op Netflix.

Avengement vertelt het verhaal van een gedetineerde man. Hij werd verraden door zijn eigen broer, maar weet plots te ontsnappen. Hij besluit wraak te nemen op iedereen die hem onrecht heeft aangedaan.

Laatste kans: tot en met 21 augustus op Netflix



Wonder



De tweede kijktip van deze week is de film Wonder van regisseur Stephen Chbosky. Julia Roberts en Owen Wilson schitteren in hun rollen, maar Jacob Tremblay blaast iedereen weg met zijn optredens als August Pullamn.

Wonder gaat over de lieve August, een jongen met een afwijkend gezicht. Hij gaat voor de eerste keer naar een gewone school, maar komt hier al snel oog in oog te staan met grote pestkoppen.

Laatste kans: tot en met 22 augustus op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt deze actieknaller op Prime Video straks wegbezuinigd?! Hollywoodstudio opgedoekt
Series / Nieuws

Wordt deze actieknaller op Prime Video straks wegbezuinigd?! Hollywoodstudio opgedoekt

De studio die verantwoordelijk is voor de productie gaat definitief dicht.

The Hollywood Reporter komt met het bericht dat Paramount Global gaat fuseren met Skydance in verband met een gat in hun begroting. Om deze reden vallen er ontslagen en wordt een grote studio gesloten.

Skydance heeft beloofd in Paramount Global te investeren zodat het gat van $ 14,9 miljard gedicht kan worden. Zo'n 15% van de medewerkers van Paramount Global wordt ontslagen en Paramount TV Studios gaat definitief dicht.

Succesvolle producties


Deze studio is verantwoordelijk voor de kijkcijferknaller Reacher van Prime Video, maar ook voor andere succesvolle producties. Denk hierbij aan Time Bandits van Apple TV+.

Nicole Clemens, hoofd van Paramount TV Studios, en Paramount Global-baas George Cheeks hebben hun medewerkers in de afgelopen week hierover in kennis gesteld. Clemens vertrekt bij de grote studio en de overige ontslagen zullen in de loop van 2024 plaatsvinden. Het doel is om in totaal $ 500 miljoen te bezuinigen.

Bezuinigingen


De eerste vraag die opkomt is natuurlijk wat er gebeurt met hitseries zoals het populaire Reacher. Volgens Variety wordt deze ondergebracht bij CSB Studios, die ook onder Paramount Global vallen. Voor nu is de serie dus veilig, hoewel toekomstige veranderingen nooit kunnen worden uitgesloten.

Bekijk op instagram



Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overlijden 'Friends'-acteur Matthew Perry: Meerdere arrestaties na onderzoek doodsoorzaak
Series / Nieuws

Overlijden 'Friends'-acteur Matthew Perry: Meerdere arrestaties na onderzoek doodsoorzaak

Het lijkt erop dat na het tragische voorval er nu consequenties volgen voor bepaalde leveranciers.

Het nieuws sloeg in als een bom, toen vorig jaar oktober bekend werd dat Matthew Perry, de geliefde acteur en ster uit de populaire sitcom Friends, was overleden. Nu het onderzoek is afgerond, blijken er meerdere arrestaties verricht.

Aanklagers in Amerika hebben gisteren in de vroege ochtend een aantal personen gearresteerd in verband met de betrokkenheid bij de levering van de dodelijke hoeveelheid ketamine aan Perry. Deze drug werd in grote hoeveelheden aangetroffen in het bloed van de Friends-acteur.

Overheidsorganisaties zitten er bovenop


Het strafrechtelijk onderzoek werd afgelopen mei gestart door onderzoekers van de politie van Los Angeles, de Drug Enforcement Administration (DEA) en de Amerikaanse postdienst. De rechercheurs gaven aan dat ze hebben geprobeerd de herkomst van het illegale drugsgebruik van de acteur te achterhalen.

Perry’s lichaam werd op 28 oktober vorig jaar door een assistent gevonden in de jacuzzi van zijn huis in Los Angeles, nadat de dodelijke dosis ketamine een hart en ademhalingsstilstand had veroorzaakt.

Drugs voor verslaving of therapie?


Volgens het rapport van de lijkschouwer van Los Angeles County was de hoeveelheid ketamine in zijn bloed vergelijkbaar met wat zou worden gebruikt bij een algehele anesthesie. De hart- en ademhalingsstilstand hebben ertoe geleid dat de acteur verdronk in zijn jacuzzi.



Na zijn dood bevestigden vrienden dat Perry ketaminetherapie onderging, hoewel zijn laatste sessie anderhalve week vóór zijn overlijden plaatsvond. In zijn memoires, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, schreef Perry over zijn ervaring met ketaminetherapie, waarbij hij aangaf dat het voor hem niet de juiste behandeling was.

Voor altijd Chandler Bing


Perry was altijd open geweest over zijn langdurige worsteling met verslaving aan alcohol en opioïden, en had in zijn memoires gedeeld hoe hij op het hoogtepunt van zijn verslaving tot 55 Vicodin-pillen per dag gebruikte.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen te bekijken van het werk van Perry in betere tijden. Stream alle afleveringen van Friends op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies duistere komedie 'Bad Monkey': Het nieuwe meesterwerk of totale mislukking?
Series / Featured

Eerste recensies duistere komedie 'Bad Monkey': Het nieuwe meesterwerk of totale mislukking?

Critici prijzen de duistere komedie Bad Monkey met Vince Vaughn om zijn unieke humor en personages.

Er bestaan heel veel duistere komedies, maar zeker niet elke serie in dit genre is de moeite waard om te kijken. De eerste recensies van de gloednieuwe Bad Monkey zijn binnen en hierin geven critici hun eerlijke mening over de serie. Moet je Bad Monkey gezien hebben of is de serie een grote flop?

Bad Monkey is een Amerikaanse duistere komedie en misdaaddrama van uitvoerend producent Bill Lawrence. Hij heeft meerdere grote series gemaakt, waaronder Ted Lasso. Ook werkte hij als schrijver aan onder andere The Nanny en Boy Meets World.

Rotten Tomatoes


Bad Monkey volgt Andrew Yancy (Vince Vaughn), een voormalig politierechercheur. Nu werkt hij als restaurantinspecteur in Zuid-Florida. Zijn baan wordt ineens veel interessanter als er een afgehakte arm wordt gevonden door een toerist.

Critici op Rotten Tomatoes zijn zeer enthousiast over de gloednieuwe serie. Zij belonen Bad Monkey namelijk met een score van maar liefst 91%. Daarnaast is ook het kijkerspubliek groot fan met een waardering van 86% (op het moment van schrijven).

Net niet te gek


Fiona Sturges van Financial Times geeft de serie vier van de vijf sterren: "Bad Monkey is een vermakelijk verhaal dat optimaal gebruikmaakt van de zonnige omgeving en de vreemde personages die net niet helemaal gek zijn."



Ook Vaughn krijgt complimenten over zijn acteerwerk. Zo schrijft Dave Nemetz van TV Line: "[Deze serie heeft een] cast vol kleurrijke personages en een duivels duister gevoel voor humor. Bovendien voelt het alsof het op maat is gemaakt om Vaughns unieke sterke punten als een hoofdrolspeler te benutten."

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Bad Monkey? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de altijd opvallende 'Lorelai Gilmore' uit 'Gilmore Girls'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de altijd opvallende 'Lorelai Gilmore' uit 'Gilmore Girls'?

Lauren Graham kennen we allemaal uit 'Gilmore Girls', maar wat heeft ze daarna allemaal gedaan?

Gilmore Girls is sinds het begin van de serie een favoriet van velen. Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat de serie ten einde kwam. Hoe zou het nu gaan met hoofdrolspeelster Lauren Graham?

Graham werd geboren in Hawaii in 1967. Ze groeide op bij haar vader in Virginia en New York, en begon op de middelbare school al met acteren. In 1995 verhuisde ze naar Hollywood, waar ze haar acteercarrière begon in commercials.

Lorelai Gilmore


Tussen 1996 en 1997 was Graham als gastrol te zien in verschillende series te zien van netwerk NBC, waaronder Seinfeld, Caroline in the City en 3rd Rock from the Sun. Haar echte doorbraak kwam echter pas in 2000, toen ze haar rol kreeg in Gilmore Girls.

In die serie speelde ze de rol van Lorelai Gilmore, een gevatte vrouw die haar tienerdochter opvoedt in een klein stadje. Vanaf seizoen 7 was ze ook producent van de serie. Gilmore Girls liep tot 2007.

Verdere carrière


Daarna keerde Graham weer terug naar het voornamelijk spelen van gastrollen. Daarnaast maakte ze in 2009 haar Broadwaydebuut in Guys and Dolls en deed ze stemwerk in Cloudy with a Chance of Meatballs.



Vanaf 2010 was Graham te zien in dramaserie Parenthood als Sarah Braverman, een rol die ze zes seizoenen zou spelen. Door de jaren heen was ze ook te zien in verschillende films, waaronder It's Kind of a Funny Story en Max.

A Year in the Life


In 2016 keerde Graham terug in haar rol van Lorelai Gilmore, in de miniserie Gilmore Girls: A Year in the Life. Haar meest recente project was de sportserie The Mighty Ducks: Game Changers in 2021.

Vanaf 2010 had Graham een relatie met acteur Peter Krause. In 2021 werd bekend dat de twee na 11 jaar uit elkaar gingen. Bekijk Gilmore Girls op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.