search

Ons nieuws van zaterdag 17 augustus 2024

Matig ontvangen Netflix Original doet het ijzersterk en zet de top 10 in vuur en vlam
Series / Nieuws

Matig ontvangen Netflix Original doet het ijzersterk en zet de top 10 in vuur en vlam

De hitserie Emily in Paris is terug met het vierde seizoen en staat gelijk op nummer één in de Netflix Top 10.

Fans van de Netflix-serie Emily in Paris zullen dolgelukkig zijn. Deel één van het vierde seizoen van de komedieserie staat nu online. En het mag duidelijk zijn: Emily heeft heel wat fans, aangezien de serie nu bovenaan de Netflix Top 10 staat.

Emily in Paris, met Lily Collins als Emily Cooper, startte in oktober 2020 en kan niet rekenen op een uitzonderlijke ontvangst. De komedieserie van Darren Star, bedenker van series als Beverly Hills, 90210 en Sex and the City, staat zelfs op een matige 61 procent op de Tomatometer.

Nummer één


Toch staan de eerste vijf afleveringen van seizoen 4 van Emily in Paris direct bovenaan de Netflix Top 10. De ontvangst van het nieuwe seizoen is wel wat mager. De Tomatometer staat op slechts 58 procent na 19 recensies. Overigens verschilt het niet veel met de ontvangst van de eerdere seizoenen: seizoen 1 (61%), seizoen 2 (61%) en seizoen 3 (67%).

Over het nieuwe seizoen schrijft Nicole Gallucci van Decider: "Als je Emily in Paris al drie seizoenen volgt, dan krijg je meer van wat je leuk vindt (of wat je liever niet ziet)..."

Fanleger
"Little Berets (zo noem ik Emily’s fanleger), vrees niet! Emily in Paris blijft een vederlichte soufflé van werkplekkomedie, flauwe romantiek en schaamteloze vermarkting," schrijft Alison Herman van Variety.



Wil je het nieuwe seizoen van Emily in Paris graag zien? Je vindt alles van de serie nu op Netflix. Deel twee van seizoen vier staat vanaf 12 september op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit staat komende dagen helemaal nieuw op Prime Video
Series / Release-lijsten

Dit staat komende dagen helemaal nieuw op Prime Video

Het wordt volgende week kiezen tussen tienerdrama en toegankelijke reality-tv.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Classified


Verschijnt op: Donderdag 22 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama

Ella's leven staat op zijn kop wanneer ze naar Zuid-Afrika wordt gestuurd om bij haar vervreemde vader te wonen. Haar tijd op een elite internationale school lijkt echter eigen verborgen agenda's en geheimen te hebben, vooral wanneer ze ontdekt dat haar stiefmoeder voor de CIA werkt.



FBoy Island


Verschijnt op: Donderdag 22 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek | Kijk op: Prime Video

FBoy Island is een humoristisch stijlvol datingprogramma, gepresenteerd door Gwen van Poorten en Jani Kazaltzis. Drie vrouwen reizen af naar een tropische bestemming om daar de liefde van hun leven te vinden. Ze worden vergezeld door een groep mannen die strijden om hun hart, of tenminste dat is wat ze claimen, want niets is wat het lijkt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier fantastische series die je niet mag missen op NPO Start en NPO Plus
Series / Specials

Vier fantastische series die je niet mag missen op NPO Start en NPO Plus

Vier kijktips voor internationale series en komedies op NPO Start.

Op de Nederlandse NPO Start staan zeker niet alleen Nederlandse series of televisieprogramma's. Op deze streamingsite staan onder andere internationaal bekroonde series, thrillers en komedies. In dit artikel lees je vier leuke kijktips op NPO Start.

Detective #24



De eerste kijktip is één van de nieuwste series op NPO Start. Deze serie bestaat uit één seizoen met zes afleveringen, waarvan de eerste twee zonder abonnement te streamen zijn.

Detective #24 gaat over Tilda Renström. Eerst werkte ze als advocaat, maar nu werkt ze bij een asielzoekerscentrum. Ze krijgt plots de kans om haar oude baan als advocaat terug te krijgen.

Cold Feet



Deze Britse komedie is geschreven door Mike Bullen als een vervolg op de gelijknamige serie uit 1997. Bullen is vooral bekend door zijn werk aan Life Begins en All About George.

Cold Feet op NPO Plus gaat over drie verschillende koppels die elk hun eigen hoogte- en dieptepunten hebben in hun relaties.



The Responder



Seizoen 1 van The Responder bestaat uit zes afleveringen, van ongeveer 45 minuten per aflevering. De serie is uiteraard te streamen op NPO Plus.

The Responder volgt Chris Carson, een politieagent in Liverpool. Hij draait vaak de nachtdienst en krijgt daardoor veel te maken met de criminele onderwereld. Door zijn aanhoudende psychische problemen kan hij hier lastig mee omgaan.



Top of the Lake



De eerste twee seizoenen van Top of the Lake zijn te streamen op NPO Plus. Seizoen 1 en 2 bestaan beide uit zes afleveringen. Een fantastische serie om te bingen dus!

In Top of the Lake heeft detective Robin Griffin moeite om haar privéleven op orde te krijgen. Ze besluit locaties uit haar verleden te bezoeken, maar ondertussen neemt ze verschillende zaken van vermoorde meisjes en jonge vrouwen op zich.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' keert terug: luisteren de makers wel naar de kritische geluiden?
Series / Featured

'The Rings of Power' keert terug: luisteren de makers wel naar de kritische geluiden?

De aankondiging van seizoen twee maakte het nodige los op social media.

In een recent interview met GQ gaven showrunners J.D. Payne en Patrick McKay hun kijk op de fanreacties. Toen in juni een teaser op X werd geplaatst, liet het Twitterversum van zich horen. Sommigen zouden zeggen dat het nodige virtuele trompetgeschal te horen was.

De teaser zelf, én de reacties, zijn hier te zien. De makers gaven aan dat ze alles lezen, maar hebben het volste vertrouwen in hun eigen visie voor de fantasyserie.

Onvrede


In 2017 kocht Amazon de rechten op de 'In de Ban van de Ring'-boeken, de appendices die erbij horen en 'De Hobbit'. Payne en McKay hadden weinig ervaring met grote producties, maar waren zo enthousiast dat ze The Lord of the Rings: The Rings of Power mochten maken.

Het eerste seizoen kreeg de nodige kritiek van de fans en op X gaven ze opnieuw uiting aan hun onvrede. Zo viel onder andere het volgende te lezen: "Ik heb wel zin in een goede komedie", "het is inderdaad een gevecht......voor de ziel van Midden-aarde" en "fans bereiden zich inderdaad voor op een groot kwaad". De fans zijn duidelijk klaar voor een verbale veldslag.

Interessant


De showrunners gaven aan dat ze online reacties stuk voor stuk lezen, maar hun opzet voor de serie is al uitgewerkt. McKay: "We zijn bij Amazon gekomen met een plan voor vijf seizoenen. Een groot deel van het tweede seizoen was dus al geschreven voor het eerste seizoen te zien was. We houden ons aan ons plan, ook al lezen we alles". Payne voegt hieraan toe: "Het is altijd goed om te lezen wat mensen te zeggen hebben. We hebben vertrouwen in onze visie en ons plan, net zoals Tolkien dat had".



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weet niemand over Alf uit de briljante jaren 80-serie
Series / Specials

Dit weet niemand over Alf uit de briljante jaren 80-serie

ALF verscheen niet enkel in zijn eigen serie, maar ook in andere populaire televisieseries.

De populaire sitcom ALF uit de jaren 80 blijft na al die jaren nog steeds een iconische serie, die humor, hart en een vleugje sciencefiction combineert om een blijvende erfenis te creëren. Heel wat merchandise werd er gemaakt van ALF, die niet enkel in zijn eigen serie te zien was.

De sitcom ALF draait om een buitenaards wezen genaamd Gordon Shumway, die op Aarde neerstort en bij de familie Tanner in hun huis in de voorsteden komt wonen. Gordon, beter bekend als ALF (een acroniem voor Alien Life Form), wordt een ongebruikelijk maar geliefd lid van het gezin Tanner.

Paul Fusco


ALF werd in de serie tot leven gebracht door poppenspeler Paul Fusco, die ook de serie mede creëerde samen met Tom Patchett. Fusco verzorgde de stem van ALF en bediende de pop in de meeste scènes. Voor scènes waarin ALF in zijn geheel te zien was, werd het personage echter vertolkt door acteur Michu Meszaros.

De serie ALF werd vier seizoenen lang uitgezonden, met in totaal 99 afleveringen. Ondanks de populariteit eindigde de serie met een cliffhanger, waardoor veel fans teleurgesteld achterbleven. Het onopgeloste einde werd uiteindelijk behandeld in een televisiefilm getiteld Project: ALF, die als afsluiting van het verhaal diende.

Gastoptredens


Door zijn populariteit, verscheen ALF niet enkel in zijn eigen serie, maar had hij ook tal van gastoptredens in andere populaire televisieseries. Zo was ALF een regelmatige gast in de jaren '80-versie van Hollywood Squares, waar hij in maart 1987 ook een deel van een aflevering presenteerde. Later, in februari 2003, verscheen ALF als gast in de nieuwere versie van de serie, gepresenteerd door Tom Bergeron.



ALF verscheen ook in een aflevering van seizoen 2 van Matlock in 1987 en in de Blossom-aflevering The Geek. In Blossom Russo's droom, waarin ze is overleden, verschijnt ALF als de bewaker van de poorten van de hemel.

Recente cameo's


Ook in recentere series was ALF te zien. Zo verscheen hij in 2016 in de zesde aflevering van seizoen twee van Mr. Robot, tijdens het grootste deel van een droom die een parodie is op sitcoms uit het midden van de jaren '80 tot begin jaren '90.



In januari 2019 verscheen ALF in de Young Sheldon-aflevering A Race of Superhumans and a Letter to Alf en in 2023 verscheen hij in de The Simpsons-aflevering The Many Saints of Springfield. Er zijn er nog heel wat, te veel om allemaal op te noemen. Dit toont wel aan dat ALF nu nog steeds heel geliefd en populair is.

Kijken?


Wil je de serie ALF zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft een van zijn grootste successen uit 2024 een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft een van zijn grootste successen uit 2024 een nieuw seizoen

The Gentlemen verscheen eerder dit jaar op Netflix en is nu verlengd voor een nieuw seizoen.

Wekenlang stond de misdaadserie The Gentlemen in de Netflix Top 10. De originele serie van de streamingdienst moet dan wel een kijkcijfersucces zijn geweest. Nu is er goed nieuws voor de serie.

The Gentlemen is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2019 van regisseur Guy Ritchie. De spin-off op Netflix is eveneens door Guy Ritchie bedacht en geschreven en hij regisseerde de eerste twee afleveringen.

Nieuw seizoen


Het eerste seizoen van The Gentlemen verscheen op 7 maart op Netflix. Het duurde dus nog redelijk lang voordat de verlenging werd aangekondigd. Het nieuwe seizoen bestaat opnieuw uit acht afleveringen.

Zowel Theo James als Kaya Scodelario keren terug als hun personages, respectievelijk Eddie Horniman en Susie Glass. Ritchie keert ook terug, evenals schrijver Matthew Read.

Start


Het zal nog wel even duren voordat het tweede seizoen te zien is. Pas later dit jaar wordt de rest van de cast onthuld en de opnames starten naar verwachting volgend jaar. Tot die tijd kun je het eerste seizoen uiteraard (nog een keer) kijken op Netflix.



Het eerste seizoen staat op een nette 74 procent op de Tomatometer en het IMDb-cijfer is met een 8,1 - na 131 duizend stemmen - zelfs erg goed.

Enorme hit


"The Gentlemen was een enorme hit bij het publiek in 2024. Niet echt een verrassing, aangezien Guy Ritchie nog steeds een van de meest iconische mensen is die authentieke Britse verhalen vertelt met zijn kenmerkende lef en humor," aldus een voorlichter van Netflix tegenover Variety.

En: "We zijn verheugd dat de serie terugkeert naar Netflix voor een tweede seizoen en kunnen niet wachten om te zien wat er gebeurt als de werelden van oud geld en drugsgeld opnieuw botsen.”
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer nieuwe horrorserie van 'The Conjuring'-makers: 'Teacup'
Series / Trailer

Trailer nieuwe horrorserie van 'The Conjuring'-makers: 'Teacup'

James Wans meest recente project is de verfilming van een bestseller.

Robert McCammons boek 'Stinger' gaat over een buitenaardse invasie en is nu een serie geworden. Het is zijn eerste project sinds Archive 81 in 2022.

Wan maakte de serie samen met Ian McCulloch (Yellowstone). Teacup gaat over een groep mensen in de staat Georgia die geconfronteerd worden met een onbekende dreiging.

Perfecte mix


De hoofdrollen worden gespeeld door Yvonne Strahovski, die we kennen uit Dexter en The Handmaid's Tale. Scott Speedman is bekend uit Grey's Anatomy.

Wan liet in een verklaring weten dat het hele team "zich sterk geïïnspireerd voelde na het lezen van McCammoms boek". "Het is de perfecte mix van horror, mystery en suspense," aldus Wan.

Overig


McCulloch is naast schrijver en showrunner ook uitvoerend producent van de serie. Dit doet hij samen met Wan, McCammom, E.L. Katz, Michael Clear, Rob Hackett, Francisca X. Hu, en Kevin Tancharoen. Naast Strahovski en Speedman zien we onder andere ook Chaske Spencer, Kathy Baker, Boris McGiver, Caleb Dolden, Emilie Bierre, Luciano Leroux, Adelina Anthony en Ashley Shelton.



Teacup gaat op 10 oktober in première op de Amerikaanse zender Peacock. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of, en zo ja wanneer, de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt aankomende week met 6 indrukwekkende nieuwe afleveringen
Series / Release-lijsten

HBO Max komt aankomende week met 6 indrukwekkende nieuwe afleveringen

Maak komende week je keuze tussen documentaires, misdaad, of aangrijpende drama´s.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Chimp Crazy


Verschijnt op: Maandag 19 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire

Voormalig verpleegkundige en nu handelaar in exotische dieren, Tonia Haddix, besteedt haar dagen aan de zorg voor dieren in gevangenschap. Haar liefde voor één bepaalde chimpansee leidt echter tot een spannend kat-en-muisspel met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.



Industry


Verschijnt op: Maandag 19 augustus | Release: Seizoen 3 - aflevering 2 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



The Thaw


Verschijnt op: Vrijdag 23 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

In ijskoud water wordt een dode vrouw gevonden. De vermoorde vrouw heeft kort voor haar dood een kind gebaard. Maar waar is het gebleven?



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

19 augustus: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 21) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

20 augustus: Unbelievably Vegan with Chef Charity (seizoen 1) - Documentaire - De bekende chef-kok Charity Morgan is vastbesloten om veganistische opties toe te voegen aan het menu van de geliefde Germantown Pub in Nashville, een lokale sportbar die wordt gerund door een eigenzinnige chef-kok die vasthoudt aan zijn vleesgerichte keuken.

22 augustus: In Pursuit with John Walsh (seizoen 5 - aflevering 6) - Reality-TV / Misdaad - In deze serie volgen we John Walsh bij zijn levenslange missie om voortvluchtigen op te sporen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heeft HBO met deze spraakmakende docuserie een nieuwe 'Tiger King' te pakken?
Series / Nieuws

Heeft HBO met deze spraakmakende docuserie een nieuwe 'Tiger King' te pakken?

Als we de critici mogen geloven, heeft iedereen het binnenkort over 'Chimp Crazy'.

Toen Netflix in 2020 met de docuserie Tiger King kwam, werd het al snel een van de meest besproken en gestreamde docuseries van de streamingdienst. Binnenkort komt HBO met een titel die veel doet denken aan de Netflix-hit.

Maandag verschijnt namelijk Chimp Crazy op HBO Max, en net zoals Tiger King is het een intrigerend verhaal over het houden van exotische en potentieel gevaarlijke dieren. De eerste reacties zijn alvast positief.

Dierenhouders versus de autoriteiten


Chimp Crazy volgt het verhaal van Tonia Haddix, een voormalige verpleegster die zich ontpopt tot handelaar in exotische dieren. Haar bijzondere band met één specifieke chimpansee leidt tot een spannende strijd met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.

Critici prijzen de serie als een waardige opvolger van Tiger King. Margaret Lyons van The New York Times beschrijft Chimp Crazy als een verbetering op Tiger King, vooral vanwege de grotere aandacht voor het welzijn van de dieren.

Eerste signalen zijn goed


Lyons staat niet alleen in haar oordeel. Haar collega's van The Hollywood Reporter, The Daily Beast en The Wall Street Journal beamen dat de serie de moeite waard is. Ze benadrukken dat de docuserie een diepere laag heeft omdat het niet alleen om de bizarre personages draait, maar ook om het leed van de dieren.



Aanstaande maandag 19 augustus gaat het nieuwe Chimp Crazy in première op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende nieuwe serie van 'American Horror Story'-makers: eerste beelden onthuld
Series / Nieuws

Angstaanjagende nieuwe serie van 'American Horror Story'-makers: eerste beelden onthuld

We kunnen ons weer opmaken voor de huiveringwekkende horror die we van Murphy gewend zijn.

Medianetwerk FX heeft de eerste beelden onthuld voor Grotesquerie, de aankomende nieuwe horrorserie van Ryan Murphy. De duistere trailer, die religieuze beelden combineert met misdaadscènes, kondigt flink wat angstaanjagend vermaak aan.

Acteur Travis Kelce maakt zijn acteerdebuut in de nieuwe serie waarin Niecy Nash-Betts de hoofdrol speelt. Laatstgenoemde werkte eerder samen met Murphy aan het bekroonde Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Angstaanjagende misdaadzaken


De nieuwe serie Grotesquerie laat zich omschrijven als volgt: een reeks gruwelijke misdaden heeft een kleine gemeenschap opgeschrikt. Detective Lois Tryon (Nash-Betts) merkt dat deze misdaden angstaanjagend persoonlijk aanvoelen. Alsof iemand, of iets, haar uitdaagt.

Zonder aanwijzingen en geen idee waar ze moet beginnen, accepteert ze de hulp van zuster Megan (Micaela Diamond), een non en journalist bij de Catholic Guardian. Terwijl Lois en zuster Megan de aanwijzingen aan elkaar rijgen, raken ze verstrikt in een sinister web dat meer vragen dan antwoorden oproept.

Murphy geeft ruimte aan talent


Kelce, wiens bekendheid is gegroeid sinds zijn relatie met superster Taylor Swift, debuteert als acteur in Grotesquerie. Het is niet de eerste keer dat Murphy sterren laat debuteren die van huis uit geen acteur zijn. Zo liet hij ook Kim Kardashian debuteren in het twaalfde seizoen van American Horror Story.



Grotesquerie gaat op 25 september in première in Amerika. Wanneer de serie in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend. Kijk in de tussentijd nog eens alle afleveringen van American Horror Story op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur heeft zes keer 'Doctor Who' geweigerd, maar speelde uiteindelijk toch in een kleine rol
Series / Nieuws

Deze acteur heeft zes keer 'Doctor Who' geweigerd, maar speelde uiteindelijk toch in een kleine rol

Deze acteur weigerde zes keer een rol in Doctor Who voor hij uiteindelijk ja zei.

Doctor Who is een zeer grote en populaire serie. Veel goede acteurs en actrices vinden het dan ook leuk om een cameo te hebben in deze serie. Op één iemand na dan. Deze acteur heeft zes keer een rol in de populaire Doctor Who geweigerd.

Bijna iedereen die geïnteresseerd is in de filmindustrie heeft wel eens van de Britse acteur Ian McKellen gehoord. Hij is vooral bekend als Magneto in de X-Men-films en als Gandalf in The Lord of the Rings-films.

McKellen en Doctor Who


In 1964 kreeg hij zijn eerste rol in de serie The Indian Tales of Rudyard Kipling. Vandaag de dag heeft hij in meer dan 80 films en series gespeeld. Het is dan ook goed te begrijpen dat Doctor Who McKellen meerdere keren heeft uitgenodigd voor een rol.

Doctor Who probeerde al in het begin van de jaren 2000 McKellen aan boord te krijgen. Hij is toen gevraagd voor de rol van Aukon, een mens die King Vampire moest dienen in de E-Space. Mckellen wees deze rol echter af.

Zes keer afgewezen


McKellen is in de jaren daarna ook gevraagd voor de rollen van Captain Cook in The Greatest Show in the Galaxy, Cyrian in Time, The Eighth Doctor, Martin Bannister in Deadline en Doctor Moon in Silence in the Library & Forest of the Dead.



Na jaren van vragen, heeft McKellen toch ja gezegd. Hij is te zien in de kerstspecial The Snowmen als the Great Intelligence. Het is een redelijk kleine rol, maar waarschijnlijk had McKellen helemaal geen tijd in zijn drukke agenda om een grotere rol op zich te nemen.

Disney+


Wil je de aflevering met Ian McKellen terugkijken? Dat kan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.