search

Ons nieuws van zondag 18 augustus 2024

'Chimp Crazy': regisseur van 'Tiger King' duikt opnieuw in de wereld van excentrieke dierenverzamelaars
Recensie

'Chimp Crazy': regisseur van 'Tiger King' duikt opnieuw in de wereld van excentrieke dierenverzamelaars

Een verscholen deel van het rurale Amerika wordt open en bloot afgebeeld.

Regie: Eric Goode | Afleveringen: 4 | Speelduur: 53-57 minuten | Jaar: 2024

Chimpansees delen achtennegentig procent van hun DNA met mensen. Omdat ze zich kunnen gedragen als mensen en kunnen worden getraind, worden ze door sommigen als huisdier gehouden. In de Verenigde Staten zijn deze wilde dieren al jarenlang populair: ze zijn te zien in films, op bijzondere kinderfeestjes en soms bij mensen thuis. Chimp Crazy biedt een kijkje in de wereld van deze huisaapjes en hun bijzondere eigenaren, maar is daarbij iets te kwistig met de dramatische saus.

Na het succesvolle Tiger King ging regisseur Eric Goode op zoek naar een nieuwe groep verzamelaars van exotische dieren, maar door zijn eerdere succes zijn die mensen huiverig om met hem te praten. Goode maakt zijn liefde voor dieren duidelijk kenbaar, maar portretteert hun eigenaren vaak minder gunstig. In zijn series ligt de nadruk op sensatiezucht, wat betekent dat de verhalen zo absurd mogelijk worden weergegeven.

Vanwege zijn reputatie huurt Goode voor Chimp Crazy een fictieve regisseur in. Op deze manier wil hij bij deze dierenverzamelaars over de drempel komen en voorkomen dat zij niet het achterste van hun tong laten zien. Dit resulteert al snel in een metatekstuele vertelling, waarin de regisseur ineens een belangrijke rol speelt. Op bepaalde punten wordt de documentaire behoorlijk gedefinieerd door de subjectieve sfeer, zeker wanneer Goode zijn sturende interviewtechnieken open en bloot durft te tonen.

Met Tonia Haddix, een levensechte barbiepop met een dierentuin aan huisdieren, heeft Chimp Crazy net zo'n excentrieke hoofdpersoon als Tiger King had met Joe Exotic. Haddix ontdekt haar liefde voor chimpansees bij een 'chimparty', waarbij mensen voor een paar honderd met babyaapjes mogen knuffelen. Vanaf dat moment is zij verkocht en verricht zij vrijwilligerswerk voor eigenares Connie. Een aantal maanden later trekt zij in, om zo dicht mogelijk bij de babychimpansees te kunnen zijn.

Dit is waar Chimp Crazy haar dramatische lijn vindt, want dit portret komt met een hoop drama. Dierenwelzijnsorganisatie PETA beschouwt het houden van chimpansees en andere primaten als onethisch en wil dat dit aan banden worden gelegd. Het argument van PETA is concreet: hoe veel chimpansees ook op mensen lijken, het blijven wilde dieren en zo moeten ze ook worden behandeld. Hieruit ontstaat een juridische strijd, die gedurende de vier afleveringen van deze documentaire wordt uitgevochten.

Dit is ook waar Chimp Crazy de meeste aandacht op vestigt. De eerste aflevering lijkt nog te hinten op een overwegend luchtige bedoening, maar de tweede zwenkt meteen een andere kant op. Vanaf hier draait de serie vooral om voorvallen waarbij chimpansees hun eigenaren hebben aangevallen. Van deze verschrikkelijke situaties worden schokkende, bloederige beelden getoond waar niet ieders maag tegen bestand zal zijn.

Uiteindelijk is dit de crux van de serie: er wordt vooral geleund op intense beelden en dramatische verhalen, met enige hulp van de montage. Door de korte duur schiet de uitdieping van de hoofdpersoon er bij in, maar de positieve keerzijde daarvan is dat het verhaal centraal blijft staan en de personages niet worden verheerlijkt of verguisd, vooral in vergelijking met Tiger King. En toch weet de persoonlijkheid van Tonia in die vier afleveringen door te schemeren, als een gebroken spiegel waarin steeds weer een nieuwe scherf zichtbaar wordt.

Chimp Crazy is een documentaire, maar laat zich vaker bekijken als een dramaserie, vooral door de nepfilmploeg en Haddix' excentrieke persoonlijkheid en manier van vertellen. Met een excentrieke dierenverzamelaar die onderdeel is van een allesbehalve legale situatie en de zoektocht naar een vermist personage, wordt gaandeweg steeds duidelijker dat Chimp Crazy het verhaal van Tiger King grotendeels herhaalt. Maar hoewel de vertelling minder innovatief is, maakt dat het verhaal niet minder bizar. Zo komt deze ver-van-ons-Nederlands-bed-show dichterbij dan ooit.



Chimp Crazy is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2013 moest dit dé sitcom van het jaar worden, maar faalde compleet: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

In 2013 moest dit dé sitcom van het jaar worden, maar faalde compleet: 0% op Rotten Tomatoes

De sitcom 'Dads', met Seth Green in de hoofdrol, was een grote flop.

Seth Green kan je kennen van de Austin Powers-filmserie, waarin hij de rol van Scott Evil, Dr. Evils zoon, speelde. Hij speelde ook de hoofdrol in de sitcom Dads, die liep van 2013 tot 2014. Terwijl de Austin Powers-films een succes waren, was Dads een grote flop.

Dads werd gemaakt door Wellesley Wild en Alec Sulkin, die ook uitvoerende producenten zijn. Green speelt de hoofdrol van Eli Sachs, naast Giovanni Ribisi, Peter Riegert, Martin Mull, Brenda Song, Tonita Castro en Vanessa Lachey.

Verhaal


Dads volgt Eli (Green) en Warner (Ribisi), twee succesvolle videogame-ontwikkelaars die samen een bedrijf hebben. Hun leven verandert onverwacht wanneer hun respectieve vaders bij hen intrekken. Eli wordt gepresenteerd als de creatieve kant van het bedrijf, Warner wordt vaak afgebeeld als de zakelijke kant van het bedrijf.

Terwijl Warner vaak in een net overhemd en stropdas wordt gezien, draagt Eli meestal T-shirts en sweaters. Hij is een vrouwengek en wordt vaak belachelijk gemaakt als het hem niet lukt vrouwen te versieren. Warner is erg neurotisch en heeft een verstoorde relatie met zijn vrouw, Camilla, met wie hij twee kinderen heeft.

Flop


Hoewel Austin Powers-ster Green de hoofdrol speelde in Dads, werd de serie na slechts één seizoen geannuleerd, net voordat de seizoensfinale werd uitgezonden. Ondanks een verhaal dat had moeten leiden tot veel hilarische situaties, vonden critici de personages nogal zeurderig en bevooroordeeld, en over het algemeen slechte stereotypen. Dads werd uiteindelijk een grote flop.



Op Rotten Tomatoes heeft Dads dan ook een score van 0%. De kritische consensus op de website luidt: "Een bijna volledige ramp, Dads maakt de fatale fout te denken dat de racistische grappen een randje kunnen geven aan het agressief voorspelbare schrijven en de onaangename personages."

Kijken?


Wil je Dads toch eens zien? Je kan de serie op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Chimp Crazy': meesterwerk of misser? Ontdek wat critici zeggen over de docuserie
Series / Featured

Eerste recensies 'Chimp Crazy': meesterwerk of misser? Ontdek wat critici zeggen over de docuserie

Chimp Crazy op HBO Max onderzoekt de ethische complexiteit van het houden van chimpansees.

Binnenkort komt de Amerikaanse documentaire met Tonia Haddix uit. Het lijkt de perfecte serie voor mensen die van dieren houden, maar is dat wel zo? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben alvast hun mening gegeven over de documentaire. Is Chimp Crazy de moeite waard?

Chimp Crazy is geproduceerd en geregisseerd door Eric Goode. Hij is vooral bekend van zijn serie Tiger King, een true-crime documentaire over de crimineel Joe Exotic.

Rotten Tomatoes


De documentaire volgt Tonia Haddix, een vrouw die een voorliefde heeft voor chimpansees. Ze zorgt voor haar favoriete chimpansee, Tonka. Dan krijgt ze echter te maken met de autoriteiten en de dierenrechtengroep PETA.

Critici op Rotten Tomatoes hebben alle afleveringen al gekeken en zijn diep onder de indruk. Zij geven de serie dan ook een score van 89% (op het moment van schrijven).

Een nieuwe kijk op dieren


Criticus Christopher Campbell van Nonfics schrijft dat hij de serie zeer goed in elkaar vindt zitten:

"De serie is een goed gemonteerd onderzoek naar de vraag waarom het houden van chimpansees als huisdier gevaarlijk en verkeerd is. Door de geweldige aanpak van Goode als regisseur worden de ethische kwesties die bij Chimp Crazy horen, belicht."



Andere critici delen dat hun kijk op dieren is veranderd na het zien van de documentaire. Zo ook Nina Metz van Chicago Tribune:

"Ik merkte dat de docuserie nog dagenlang in mijn geheugen gegrift stond nadat ik hem had bekeken. Het heeft invloed gehad op de manier waarop ik denk over onze interacties met dieren, zowel gedomesticeerde als wilde dieren."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Chimp Crazy? Stream de serie dan vanaf 19 augustus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 10 beste series uit de 00's: van 'The Big Bang Theory' tot 'Breaking Bad'
Series / Specials

De 10 beste series uit de 00's: van 'The Big Bang Theory' tot 'Breaking Bad'

Heel wat goede series kwamen uit in de jaren 2000, maar hier zijn de tien beste.

De jaren 2000 waren een gouden tijdperk voor televisie, met een mix van baanbrekende drama's, gedenkwaardige komedies en alles daartussenin. Wanneer we de beste series uit de jaren 2000 bespreken, duiken we in een schat aan series die een blijvende indruk op kijkers hebben achtergelaten en de definitie van wat televisie kan zijn, hebben herzien.

Deze series vermaakten niet alleen, maar groeiden ook uit tot culturele fenomenen, met personages en verhaallijnen die nog steeds resoneren. Er zijn zoveel geweldige series uitgekomen in de jaren 2000, dat er heel wat de lijst niet hebben gehaald, zoals How I Met Your Mother, The Sopranos, Dexter, House, Supernatural en Gilmore Girls. Hier zijn de tien series die het wel gehaald hebben.

Breaking Bad


We beginnen met misschien wel de beste serie uit de jaren 2000. Breaking Bad werd gemaakt en geproduceerd door Vince Gilligan, en liep van 2008 tot 2013 gedurende vijf seizoenen. Het speelt zich af en is gefilmd in Albuquerque, New Mexico en volgt Walter White (Bryan Cranston), die zich tot een leven van criminaliteit wendt en samenwerkt met een voormalige student, Jesse Pinkman (Aaron Paul).

Breaking Bad kreeg onmiddellijk positieve recensies en werd door critici geprezen als een van de beste series aller tijden. Het heeft zelfs een cultstatus verworven. De serie ontving tal van prijzen, waaronder 16 Emmy Awards. In 2013 werd Breaking Bad opgenomen in het Guinness World Records-boek als de meest kritisch geprezen serie aller tijden. De serie leidde tot de grotere Breaking Bad-franchise, met de prequelserie Better Call Saul en de vervolgfilm El Camino: A Breaking Bad Movie.

The Office


Van The Office was er eerst de Britse versie die uitkwam van 2001 tot 2003. Maar de Amerikaanse versie die gebaseerd is op de Britse versie, is veel populairder geworden en liep ook langer, namelijk van 2005 tot 2013. The Office US werd voor NBC aangepast door Greg Daniels. Het volgt het dagelijkse werkleven van de kantoormedewerkers van het filiaal in Scranton, Pennsylvania, van het fictieve Dunder Mifflin Paper Company.



De originele hoofdcast van The Office bestond uit Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer en B.J. Novak. Daarnaast speelden ook andere bekende sterren in de serie zoals Ed Helms, Rashida Jones, Amy Ryan, Mindy Kaling, Craig Robinson, James Spader, Ellie Kemper en Catherine Tate. The Office werd een groot succes en won tal van prijzen, waaronder een Peabody Award in 2006, twee SAG Awards, een Golden Globe voor Carells optreden en vier Emmy Awards.

That '70s Show en Friends


Sitcoms waren in de jaren 2000 heel populair. Naast The Office had je onder andere ook That '70s Show, die liep van 1998 tot 2006. De serie richt zich op het leven van een groep van zes tienervrienden die wonen in het fictieve stadje Point Place, Wisconsin, van 1976 tot 1979. Heel wat castleden uit de serie werden grote sterren, zoals Mila Kunis, Ashton Kutcher en Wilmer Valderrama. Een vervolgserie, That '90s Show, die zich afspeelt in 1995 en zich richt op de kinderen van de hoofdpersonages uit That '70s Show, werd in 2023 uitgebracht op Netflix.



Een andere populaire sitcom uit die periode is Friends. De serie liep van 1994 tot 2004 en werd gemaakt door David Crane en Marta Kauffman. Het draait om zes vrienden die in Manhattan wonen. Die worden gespeeld door Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer. Friends werd heel positief geprezen en groeide uit tot een van de populairste series aller tijden.

The Big Bang Theory en Malcolm in the Middle


De volgende twee series zijn ook sitcoms, die heel populair waren en beschouwd worden als twee van de beste sitcoms aller tijden. Je hebt The Big Bang Theory, die liep van 2007 tot 2019 gedurende 12 seizoenen en gemaakt werd door Chuck Lorre en Bill Prady. De serie richtte zich oorspronkelijk op vijf personages die in Pasadena, Californië wonen. Parsons, die de rol van Sheldon Cooper speelde, won vier Emmy's en een Golden Globe en de serie werd ook genomineerd voor tal van prijzen. Er kwam een prequelserie met Young Sheldon en er staat een nieuwe serie gepland met Georgie & Mandy's First Marriage.



De andere sitcom is Malcolm in the Middle, die liep van 2000 tot 2006 en gemaakt werd door Linwood Boomer. De serie volgt een disfunctioneel werkend gezin waarin Frankie Muniz de hoofdrol speelt als Malcolm. Het ontving brede kritische lof en staat op verschillende lijsten van de grootste tv- en sitcomseries aller tijden. De serie heeft een Peabody Award gewonnen, zeven Emmy Awards, één Grammy Award en heeft ook zeven Golden Globe-nominaties gekregen.

Parks and Recreation en Buffy the Vampire Slayer


Voordat we naar een ander soort serie uit de jaren 2000 gaan, is er nog een laatste sitcom die toen heel populair was. Parks and Recreation (ook bekend als Parks and Rec) werd gemaakt door Daniels (die ook The Office heeft gemaakt) en Michael Schur en liep van 2009 tot 2015. Amy Poehler speelt de hoofdrol als Leslie Knope, een enthousiaste ambtenaar op de afdeling Parken van het fictieve stadje Pawnee, Indiana. Parks and Rec ontving verschillende prijzen en nominaties, waaronder 14 nominaties voor Emmy Awards, een Golden Globe Award voor de prestaties van Poehler en een nominatie voor de Golden Globe Award.



De sitcoms zijn gepasseerd, nu is het tijd voor een ander soort serie dat heel populair was in de jaren 2000: bovennatuurlijke series. Buffy the Vampire Slayer kreeg heel veel lof toen het uitkwam en staat vaak op lijsten van de beste series aller tijden. Het werd gemaakt door Joss Whedon en liep van 1997 tot 2003. Het concept is gebaseerd op de film uit 1992, die ook door Whedon is geschreven. Sarah Michelle Gellar, die de hoofdrol speelde van Buffy Summers, werd een grote ster door de serie.

Scrubs en Criminal Minds


We eindigen met een van de beste medische series en een van de beste politieseries. Je hebt Scrubs, dat gemaakt werd door Bill Lawrence en liep van 2001 tot 2010. De serie volgt het leven van de medewerkers van het fictieve Sacred Heart Hospital. De titel is een woordspeling op chirurgische scrubs en een term voor een laaggeplaatste persoon, omdat de meeste hoofdpersonages aan het begin van de serie medische stagiairs zijn. Het centrale personage was John "J.D." Dorian, gespeeld door Zach Braff. Scrubs ontving veel lof van critici, die de cast, de personages en de humor van de serie prezen.



We eindigen de lijst met de serie die het begin was van een franchise: Criminal Minds. Deze politieserie werd gemaakt en geproduceerd door Jeff Davis en ging in première in 2005 en eindigde oorspronkelijk in 2020, maar in 2022 werd de serie nieuw leven ingeblazen. Het volgt een groep criminele profilers die voor de FBI werken als leden van de Behavioral Analysis Unit (BAU). De originele hoofdcast bestond uit zeven personages, gespeeld door Mandy Patinkin, Thomas Gibson, Lola Glaudini, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, A. J. Cook en Kirsten Vangsness. Criminal Minds werd een grote hit en het succes van de serie heeft geleid tot een franchise met verschillende spin-offs.

Kijken?


Wil je deze series zien? Breaking Bad kan je bekijken op Netflix, net als The Office die je kan bekijken op Netflix en ook op SkyShowtime. That '70s Show is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland en Friends vind je op HBO Max.



The Big Bang Theory kan je bekijken op HBO Max, Malcolm in the Middle op Disney+, Parks and Recreation vind je op dit moment niet op de verschillende streamingdiensten in Nederland en Buffy the Vampire Slayer kan je bekijken op Disney+. Scrubs vind je ook terug op Disney+, net als Criminal Minds die je ook kan zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onaantastbare en unieke kijkcijferhit met een 8,7 op IMDb staat voor je klaar op Netflix
Series / Specials

Deze onaantastbare en unieke kijkcijferhit met een 8,7 op IMDb staat voor je klaar op Netflix

De geweldige serie 'Mad Men' is gewoon te zien op Netflix.

Op zoek naar een serie die alles heeft? Dan is de kijkcijferhit Mad Men de perfecte aanrader voor jou. En weet je wat extra leuk is? Sinds een tijdje kijk je de serie gewoon op Netflix.

Mad Men is een dramaserie gemaakt door Matthew Weiner. Het eerste seizoen verscheen in 2007. Daarna volgden er nog zes seizoenen, tot het einde van de serie in 2015. In Nederland werd de serie uitgezonden door de VARA.

Jaren 60


De serie speelt zich af in de jaren zestig, een periode van grote sociale en culturele verandering in de Verenigde Staten. We volgen het leven van Don Draper (Jon Hamm), een getalenteerde maar mysterieuze creative director bij het reclamebureau Sterling Cooper in New York.

De serie begint met Don aan de top van zijn carrière, maar al snel blijkt dat hij een complex en geheimzinnig verleden heeft. Terwijl hij werkt aan grote reclamecampagnes voor prominente klanten, probeert Don zijn professionele en persoonlijke leven in balans te houden.

Beste serie ooit?


Bovendien zien we de relaties tussen zijn collega's van het bedrijf, waaronder Peggy Olson (Elisabeth Moss), een ambitieuze secretaresse die opklimt in de reclamewereld, en Joan Harris (Christina Hendricks), de kantoorleider.

@netflixnl Peggy = HET voorbeeld 💅 📺 Mad Men #netflix #netflixnl #whattowatch #madmen ♬ maneater - favsoundds


Mad Men werd meteen enorm goed ontvangen. De serie heeft inmiddels al een iconische status bereikt en wordt vaak genoemd als één van de beste series ooit gemaakt. De serie won dan ook meerdere Primetime Emmys.

IMDb


Op de IMDb is goed terug te zien dat de serie goed beoordeeld wordt. Op de site krijgt Mad Men maar liefst een 8,7/10 als cijfer, wat zeldzaam hoog is.

Bekijk Mad Men op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max verrast zijn abonnees volgende week met de terugkeer van een bloedstollende thrillerserie
Series / Nieuws

HBO Max verrast zijn abonnees volgende week met de terugkeer van een bloedstollende thrillerserie

'The Thaw' is een Poolse misdaadserie over mysteries onder het ijs.

Voordat je The Thaw op HBO Max gaat kijken, zijn er vijf vragen die je moet weten om helemaal voorbereid te zijn. Met deze informatie ben je klaar om de geheimen en intriges van deze serie te ontdekken.

Waar gaat de serie over?


The Thaw is een meeslepende Poolse misdaaddrama waarin rechercheur Katarzyna Zawieja de mysterieuze dood van een jonge vrouw onderzoekt, gevonden in het ijskoude water van de Oder. Terwijl Zawieja dieper in de zaak duikt, stuit ze op duistere geheimen die haar zowel professioneel als persoonlijk uitdagen, wat leidt tot een complex netwerk van leugens, verraad en verborgen waarheden.

Waar is de serie door geïnspireerd?


De serie haalt echter inspiratie uit echte misdaaddrama's en het Nordic Noir-genre, dat bekend staat om zijn donkere sfeer, moreel complexe personages en ingewikkelde verhaallijnen.

Wie spelen er in de serie?


The Thaw heeft een cast van Poolse acteurs, met Katarzyna Wajda in de hoofdrol als rechercheur Katarzyna Zawieja. Wajda staat bekend om haar rol in de Poolse film Wszystko dla mojej matki. Andere opvallende acteurs zijn Bartłomiej Topa, die Zawieja's collega speelt, en Andrzej Grabowski, bekend van de geprezen serie The Mire, die een senior onderzoeker met een mysterieus verleden speelt.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor liefhebbers van misdaaddrama’s, vooral voor degenen die genieten van psychologische thrillers met een donkere en sfeervolle toon. Als je series als Broadchurch of True Detective waardeerde, zal The Thaw je zeker boeien met zijn intense verhaallijn en complexe personages. De show is bijzonder aantrekkelijk voor kijkers die graag ingewikkelde mysteries ontrafelen en de menselijke psyche verkennen.

Is de serie te bingen?


De serie heeft momenteel één seizoen, bestaande uit zes afleveringen van elk ongeveer 45-50 minuten. Je kunt de hele serie gemakkelijk in één dag bingen, wat het een perfecte keuze maakt voor een weekend vol spanning en sensatie.

The Thaw is nu te zien op HBO Max. Mis het niet!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars'-serie krijgt een verpletterend einde belooft een van de hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-serie krijgt een verpletterend einde belooft een van de hoofdrolspelers

In het slotseizoen van deze unaniem geprezen serie wordt de lat nog hoger gelegd.

Disney heeft meerdere nieuwe films en series gemaakt sinds het bedrijf Lucasfilm, en de 'Star Wars'-franchise, overnam. De ontvangst van de producties is wisselend te noemen, met een grote uitzondering.

De prequelserie Andor wordt door vriend en vijand geroemd vanwege de volwassen benadering van de mythologie. Cassian Andor (Gabriel Luna) keert in 2025 terug in het slotseizoen van de serie. Volgens Adria Arjona, die Bix Caleen speelt, belooft het een ongelooflijke afsluiting te worden.

Overtroffen


Bix Caleen is Andors vertrouwde vriendin en bondgenoot in het verhaal. Arjona werd ongelooflijk enthousiast toen ze het scenario voor het tweede seizoen las.

Arjona: "Ik moest mezelf knijpen. Ik dacht bij mezelf 'Tony [Gilroy, de showrunner] kan me niet verrassen', maar het tweede seizoen is f***ing beter. Dat is het echt. Hij heeft zichzelf overtroffen met het tweede seizoen".

Uitzonderlijk


Het interview was op zich al uitzonderlijk, aangezien Lucasfilm niet de gewoonte heeft om series te promoten die voorlopig nog niet in première gaan. Gezien de enorme populariteit van Andor is er in dit geval echter een uitzondering gemaakt. Dit geeft uiteindelijk aan hoeveel vertrouwen er in wat deze scifi-thriller betreft.



Het tweede en tevens laatste seizoen van Andor wordt in 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze manier sluit 'Daredevil: Born Again' aan op 'Daredevil' van Netflix
Series / Nieuws

Op deze manier sluit 'Daredevil: Born Again' aan op 'Daredevil' van Netflix

De hoofdrolspelers lichtten een tipje van de sluier op tijdens D23.

De liefhebbers van de avonturen van Daredevil, Karen en Foggy konden hun geluk niet op tijdens D23. Hun favoriete serie is vernieuwd met een tweede seizoen en Charlie Cox en Vincent D'Onofrio verklappen hoe de serie verbonden is met Netflix' Daredevil.

EW had een interview met de hoofdrolspelers die aangeven dat er requisieten uit het verleden opnieuw gebruikt zullen worden. Daarnaast grijpt de huidige verhaallijn terug op het gedeelde verleden van Matt Murdock/Daredevil en Wilson Fisk/Kingpin (D'Onofrio).

Niet geacteerd


Cox onthulde dat er niet echt geacteerd hoefde te worden omdat hij zijn collega's al een tijdje niet meer had gezien. Cox: "Tijdens onze eerste dag werd een scène gefilmd waarin Deborah [Karen], Elden [Foggy] en ik terugkijken op het verleden. Het gesprek dat we voerden was ongeveer hetzelfde gesprek dat we achter de schermen hadden gevoerd".

De acteur geeft vervolgens aan dat zijn personage en dat van Woll vervolgens door een doos met snuisterijen uit het verleden gaan. Ze halen hier een ingelijste foto uit die we in de Netflix-serie zagen.

Geschiedenis


D'Onofrio voegde hier aan toe dat de "gedeelde geschiedenis" tussen Daredevil en Kingpin voor extra diepgang zorgt in het verhaal. Er komt een conflict aan en de "gebeurtenissen uit het verleden hebben alles te maken met waar de personages nu zijn en welke kant ze opgaan". De connectie lijkt subtiel van aard te zijn, waarbij de trouwe kijkers de verwijzingen er ongetwijfeld makkelijk uit zullen halen.



Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het vervolg op 'Game of Thrones' dat we nooit te zien krijgen: 'Snow' krijgt verrassende mooie fantrailer
Series / Nieuws

Het vervolg op 'Game of Thrones' dat we nooit te zien krijgen: 'Snow' krijgt verrassende mooie fantrailer

De trailer geeft fans een idee van hoe de sequel eruit had kunnen zien.

Afgelopen voorjaar werd officieel bekend dat HBO de Jon Snow-serie definitief op de plank had geplaatst. De sequel over een van de meest populaire Game of Thrones-personages was jarenlang in ontwikkeling geweest, maar ontving uiteindelijk geen groen licht.

In de verfilming van de A Song of Ice and Fire-boeken van George R.R. Martin eindigt de verhaallijn van Jon Snow in het ijzige Noorden: na de moord op Daenerys Targaryen wordt hij aan het eind van de serie verbannen naar de Night's Watch en zien we hem noordwaarts trekken met de Wildlings.

Trailer


Nu de sequel niet doorgaat zullen we nooit weten wat hij daar allemaal beleefd zou hebben. Toch krijgen we nu een blik op hoe de serie eruit had kunnen zien in de vorm van een onofficiële trailer.

De trailer is afkomstig van het YouTube-kanaal Wicked AI. We zien beelden van Jon Snow in het diepe Noorden, terwijl een voice-over met de stem van acteur Kit Harington vertelt over het personage. Je vindt de trailer onderaan dit artikel.

Game of Thrones


Als je Jon Snow toch echt in actie wilt zien doe je dat natuurlijk in Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf volgende week op SkyShowtime: bekijk de unieke line-up met topseries
Series / Release-lijsten

Vanaf volgende week op SkyShowtime: bekijk de unieke line-up met topseries

Komende week zie je weer de vertrouwde line-up aan topseries van SkyShowtime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mr. Bigstuff


Verschijnt op: Vrijdag 23 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Mr. Bigstuff volgt twee vervreemde broers: Glen (Ryan Sampson), een nerveuze perfectionist en tapijtenverkoper die streeft naar een ideaal leven in de buitenwijken, en Lee (Danny Dyer), een alfaman met een verslaving aan medicijnen en een blikje vol met de as van hun vader.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 23 augustus | Release: Seizoen 23 - aflevering 11 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.



Knuckles


Verschijnt op: Zaterdag 24 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Komedie / Familie / Avontuur | Kijk op: SkyShowtime

De nieuwe live-actionserie volgt Knuckles op een hilarische reis vol actie en zelfontdekking, terwijl hij Wade onder zijn hoede neemt om hem te leren wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Disney+: sciencefiction, avontuur en misdaad
Series / Release-lijsten

Nieuw op Disney+: sciencefiction, avontuur en misdaad

De streamingdienst heeft voor komende week weer veel nieuwe avonturen klaarstaan.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama


Verschijnt op: Dinsdag 20 augustus | Release: Seizoen 12 - aflevering 3 | Genre: Animatie / Komedie / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.



OceanXplorers


Verschijnt op: Dinsdag 20 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur | Kijk op: Disney+

Gemaakt door James Cameron. Volg een zorgvuldig samengesteld team van specialisten die de grenzen van de oceaanexploratie verleggen op 's werelds meest geavanceerde onderzoeksschip.



Will Trent


Verschijnt op: Donderdag 22 augustus | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

21 augustus: Selenkay (seizoen 1) - Avontuur / Drama / Fantasy - Na constant rondreizen vanwege het werk van haar ouders, wil de 16-jarige Sofía stabiliteit: naar school gaan en vrienden hebben. Wanneer ze naar het bergdorp Río Vivo verhuist, krijgt ze eindelijk wat ze wil, totdat een vreemde, aan water verbonden kracht haar normale tienerleven waar ze zo hard voor gewerkt heeft, in gevaar brengt.

21 augustus: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 17) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

23 augustus : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

24 augustus: The Fable (seizoen 1 - aflevering 21) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na één seizoen cancelt Prime Video een populaire serie
Series / Nieuws

Na één seizoen cancelt Prime Video een populaire serie

Ondanks hoge waarderingscijfers is het over en uit voor het romantische sprookjesverhaal.

Het streaminglandschap is heden ten dage bijzonder grillig. Nieuwe series worden steeds vaker geannuleerd voordat er überhaupt een tweede seizoen verschijnt. Zo is dus ook het geval voor Prime Video's My Lady Jane.

Ondanks het gebrek aan promotie vanuit Prime Video, heeft de serie een een bescheiden publiek bereikt dat het, samen met de critici, toch enorm waardeert. Op IMDb krijgt My Lady Jane een score van 7,4 en op Rotten Tomatoes krijgt het zelfs een waarderingscijfer van 94%.

Simpelweg te weinig kijkers


Hoewel de serie creatief gezien goed werd ontvangen, is de annulering niet geheel onverwacht. My Lady Jane combineert genres die zelden samenkomen, zoals historische romantiek, fantasie, avontuur, komedie en klucht, en werd als een van de best beoordeelde nieuwe series van het jaar gezien.

Het wist echter nooit het grote publiek te bereiken en haalde nooit de Amerikaanse lijst voor meest bekeken nieuwe series. Tegenwoordig hanteren streamingdiensten bepaalde formules om te meten of een serie rendabel genoeg is. Dus hoe goed een serie ook gewaardeerd wordt, bij te weinig kijkers gaat er een streep doorheen.

Romantisch en historisch sprookjesverhaal


De serie is gebaseerd op de fictieboeken uit 2016 van Gemma Burgess en biedt een alternatieve benadering van de geschiedenis, waarbij het verhaal draait om Lady Jane Grey, een van de monarchen van Engeland met de kortste regeerperiode.



Het eerste seizoen eindigde met een hint naar wat er nog komt en waarin verteld werd dat "ons verhaal nog niet voorbij is." Toch krijgen de hoofdpersonages, Lady Jane Grey (gespeeld door Emily Bader) en Lord Guildford Dudley (Edward Bluemel), een bevredigend en gelukkig einde aan hun liefdesverhaal.

Bekijk alle afleveringen van My Lady Jane op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.