search

Ons nieuws van maandag 19 augustus 2024

'Agent': de ultieme kluns regelt het (niet) voor de Deense sterren
Recensie

'Agent': de ultieme kluns regelt het (niet) voor de Deense sterren

Een impresario die overal een rotzooi van maakt zorgt voor komische taferelen, maar de verveling slaat snel toe.

Regie: Nikolaj Lie Kaas | Cast: Esben Smed (Johan/Joe), Selma Dali Pape (Tallulah), Julie Agnete Vang (Hannah), Ina-Mariam Rosenbaum (Vibeke), Thomas Blachman (zichzelf), Dar Salim (zichzelf), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 39-45 minuten | Jaar: 2023

Als impresario heeft Johan maar één taak: zorgen dat de sterren die hij vertegenwoordigt de beste deals krijgen, zodat ze hun reputatie hoog kunnen houden. Een aanzienlijke opgave, want zelf maken zij er geregeld een zooitje van. Wat niet helpt, is dat Johan een ontzettende kluns is en dus regelmatig door hem ontstane schade moet beperken. Tot overmaat van ramp is zijn privéleven een puinhoop.

De Deense sterrenwereld vertoont best veel gelijkenissen met die van ons polderlandje, al was het maar omdat je ook in Deense films en series steeds dezelfde koppen voorbij ziet komen. Acteur Nikolaj Lie Kaas kon voor de door hem bedachte, geschreven en geregisseerde serie Agent dan ook putten uit zijn eigen ervaringen én een aantal van zijn bekende collega's optrommelen voor gastrollen, waaronder Ulrich Thomsen, Sidse Babette Knudsen en Nikolaj Coster-Waldau.

De stuntelige Johan, beter bekend als Joe, heeft net een scheiding achter de rug en de omgangsregeling met dochter Tallulah is geen makkie. Keer op keer verzaakt hij zijn vaderlijke plichten omdat er weer eens een cliënt uit de brand moet worden geholpen. Zijn ex Hannah is het zat en schakelt de autoriteiten in. En dan weet Joe zijn problemen nog groter te maken door geld te lenen van Thomas Blachman, een muzikant die in Denemarken vooral bekend is als jurylid van een talentenshow.

Het is komisch hoe Kaas deze Blachman neerzet als een halve maffioso die Joe altijd en overal achtervolgt om maar zijn geld terug te krijgen. Joe heeft het geld overduidelijk niet en moet steeds extremere capriolen uithalen om uitstel van betaling te krijgen. Ondertussen staat Dar Salim, Joe's grootste acteur, op het punt een rol te bemachtigen in de Verenigde Staten, maar dan moet hij wel uit de problemen zien te blijven. En dan is er nog een ster die gedoe krijgt om een compromitterend privéfilmpje dat Joe per ongeluk een naar een journalist heeft doorgestuurd.

Het Deense sterrenwereldje is uitermate amusant, maar het wordt vermoeiend dat Joe het ene probleem nog niet het hoofd heeft geboden of zich alweer drie nieuwe aandienen. Het geeft Kaas' serie een ongemakkelijk en opgefokt karakter. Uit de tragiek van een dochter die altijd maar op de tweede plaats komt en het drama van een moeder die het meer dan zat is om haar zoon voortdurend uit de brand te helpen wordt dan weer teleurstellend weinig gehaald.

Joe handelt steeds extremer en dat geldt ook voor de verhaallijnen van Kaas. Nu is het hem overduidelijk niet te doen om een realistisch beeld van de Deense artiestenkliek te schetsen, maar plotmatig vliegt hij gedurende de acht afleveringen steeds vaker uit de bocht. De satirische ondertoon zal voor iedereen duidelijk zijn, maar Kaas' hoofdpersoon kan werkelijk niets tot een fatsoenlijk einde brengen.

Het leidt tot Hangover-achtige taferelen, variërend van een bijtgrage dwerg in een wasmachine tot een naakte man achter een deur terwijl de kinderbescherming het huis komt inspecteren en van een hitsige Knudsen tot een gewelddadige Salim. De serie roept door de al dan niet fictieve ego's van de sterren bovendien associaties op met het Britse Extras.

Agent mag dan lekker veel vaart hebben en zichzelf absoluut niet serieus nemen, de serie is tevens onmiskenbaar vluchtig en episodisch van aard. De rode draad van een man die gewoon eens voor zichzelf moet bepalen wat er in zijn leven nou werkelijk toedoet, schiet er regelmatig bij in om in de slotaflevering er nog even met de haren bij te worden gesleept.



Agent is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al een omvangrijke LEGO-set voor de nieuwe 'Star Wars'-serie: ruim 1.300 stenen en 5 minifiguren
Series / Nieuws

Nu al een omvangrijke LEGO-set voor de nieuwe 'Star Wars'-serie: ruim 1.300 stenen en 5 minifiguren

Star Wars: Skeleton Crew start pas in december 2024, maar je kunt al een LEGO-set van de serie komen.

LEGO maakt van heel wat bekende films en series LEGO-sets, uiteraard ook van de Star Wars-series die op Disney+ verschijnen. In december dit jaar start de nieuwste serie Skeleton Crew en LEGO heeft er nu al een set van beschikbaar.

Skeleton Crew wordt omschreven als een coming-of-age verhaal en is medebedacht door Jon Watts, regisseur van de laatste drie Spider-Man-films met Tom Holland.

The Onyx Cinder


De LEGO-set is gebaseerd op het schip The Onyx Cinder, een schip dat logischerwijs in de serie te zien zal zijn. Het schip heeft de afgeleefde droid SM 33 als eerste stuurman, ingesproken door acteur Nick Frost.

Enigszins merkwaardig is dat de SM 33 niet een van de minifiguren is in het pakket. Je krijgt wel de personages Jod, Wim, KB, Fern en Neel meegeleverd, inclusief de nodige attributen. Het voertuig is na het bouwen circa 11 cm hoog, 36 cm lang en 27 cm breed.

Nu verkrijgbaar


De set is al sinds begin augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van ongeveer 140 piek. Wil je de set goed bekijken? Op de website van LEGO kun je dat uiteraard doen. Er worden aankomende periode meer sets van Skeleton Crew verwacht.

Bekijk op instagram


Vanaf 3 december is de serie Skeleton Crew, bestaande uit acht afleveringen, te zien op Disney+. Er zijn rollen voor Jude Law, Ravi Cabot-Conyers, Ryan Kiera Armstrong, Kyriana Kratter, Robert Timothy Smith, Tunde Adebimpe en Kerry Condon.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spionageserie met 97% op Rotten Tomatoes en absolute topcast krijgt actierijke nieuwe trailer
Series / Nieuws

Spionageserie met 97% op Rotten Tomatoes en absolute topcast krijgt actierijke nieuwe trailer

De spionnen onder leiding van Gary Oldman zijn alweer toe aan hun vierde seizoen.

In 2022 ging op Apple TV+ Slow Horses van start. De spionageserie raakte enigszins ondergesneeuwd door de grotere shows van de streamer, maar is desondanks enorm populair bij kijkers en critici.

Slow Horses is een verfilming van het gelijknamige boek van Mick Herron. De serie vertelt het verhaal van een bijeengeraapt zooitje mislukte spionnen van MI5, die vanuit een speciale afdeling proberen Engeland te beschermen tegen sinistere dreigingen.

Topcast


De absolute topcast van de serie wordt aangevoerd door Oscarwinnaar Gary Oldman, vooral bekend van zijn rollen uit de Harry Potter en Batman-films. Hij wordt vergezeld door een reeks andere grote namen als Kristin Scott-Thomas, Hugo Weaving en Jonathan Pryce.

Inmiddels is de serie alweer toe aan het vierde seizoen, en Apple TV+ heeft een nieuwe spectaculaire trailer uitgebracht voor de spionagethriller. Die trailer vind je onderaan dit artikel.

September


Maakt de trailer je enthousiast? Dan heb je geluk, want het vierde seizoen van Slow Horses komt op 4 september al uit. De eerste drie seizoenen zie je op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de enorme bedragen die Michael C. Hall betaald krijgt voor zijn enige hit: 'Dexter'
Series / Celebrity

Dit zijn de enorme bedragen die Michael C. Hall betaald krijgt voor zijn enige hit: 'Dexter'

Michael C. Hall verdiende miljoenen door zijn rol als Dexter

Sinds zijn avontuur als Dexter begon in 2006 heeft Michael C. Hall een indrukwekkend salaris opgeleverd. Waar het begon als een bescheiden salaris van $295.000 per aflevering, groeide dit uit tot maar liefst $40 miljoen.

In de serie Dexter speelt Hall het personage Dexter Morgan, een seriemoordenaar die alleen in zijn ogen "slechte" mensen te pakken neemt. De serie groeide uit tot een cultuurfenomeen, wat ervoor zorgde dat Hall een begrip werd, waarbij niet alleen de kijkcijfers groeiden maar ook zijn salaris.

Van bescheiden begin tot groot succes
Van de huidige acht seizoenen verdiende Michael C. Hall in de eerste zes seizoenen $21,34 miljoen. Toen de populariteit toenam, nam zijn salaris ook toe. In 2011 liep het contract van Hall af, waarna hij onderhandelde over een nieuw salaris. En niet zomaar een nieuw salaris. Hall eiste maar liefst $24 miljoen voor twee extra seizoenen. Door deze hoge inzet kwam de serie bijna tot stilstand. Desondanks steeg Halls totale verdienste naar een overweldigende $41,2 miljoen.

In de laatste twee seizoenen verdiende Hall $830.000 per aflevering, een grote sprong in vergelijking met de eerdere $295.000 per aflevering. Met deze sprong verdiende hij maar liefst $9,96 miljoen per seizoen, dit zorgde voor een plekje op de lijst van top 10 best betaalde acteurs aller tijden.

Toekomstige projecten
Dit is echter niet waar Dexter stopt, nieuwe projecten zijn op komst. Hall keert terug naar de wereld van Dexter met Resurrection, waarbij hij weer duikt in zijn iconische rol als Dexter. In Resurrection wordt de reis van zijn personage naar het heden beschreven. Daarnaast zal hij terugkeren in de prequel serie Original Sin. In deze spin off, die zich afspeelt in de jaren 90, vertelt Hall de innerlijke monoloog van de jonge Dexter.

Bekijk op instagram



Fans kijken vol verlangen uit naar deze spin offs waarin ze de duistere geest van Dexter verder kunnen ontdekken. In januari 2025 gaat Dexter: Resurrection in productie maar verder zijn er nog geen details bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: Onsmaakvolle en briljante horrorserie met een twist staat nu op Netflix
Series / Specials

SerieTotaal tipt: Onsmaakvolle en briljante horrorserie met een twist staat nu op Netflix

De maker van 'Veronica Mars' geeft een eigen draai aan het detectivegenre.

De stripverfilming iZombie van Chris Roberson en Michael Allred liep vijf seizoenen en telde in totaal 71 afleveringen. Rob Thomas, die ook Veronica Mars ontwikkelde, knipoogt naar het zombiegenre. Olivia "Liv" Moore (Rose McIver) studeert geneeskunde, totdat ze door een speling van het lot gebeten wordt door een zombie en zelf transformeert.

Het verhaal kan ruwweg verdeeld worden in twee gedeeltes: in de eerste drie seizoenen zie je hoe Liv zich aanpast aan haar nieuwe leven als zombie. Het is vooral van belang om haar bewustzijn te behouden en niet in een stereotypisch wandelend lijk te veranderen. Dit doet ze door misdrijven op te lossen, aangezien ze door het eten van hersenen van moordslachtoffers clues oppikt over de dader. In de laatste twee seizoenen komen de zombies massaal uit de kast en moet Liv partij kiezen tussen de diverse fracties die ontstaan.

Begaafd


De naam Liv Moore ('leef meer') is een veelzeggende woordspeling. Liv is namelijk een zeer ambitieuze en hardwerkende student in Seattle, die een grote carrière voor de boeg heeft. Wanneer ze op een avond slachtoffer wordt van een zombieslachting, besluit ze om haar leven totaal om te gooien. Ze stopt met haar studie, verbreekt haar verloving en neemt een baantje bij het plaatselijke mortuarium. Op die manier kan ze op een discrete manier haar zucht naar mensenvlees bevredigen.

Liv merkt echter dat ze, standaard na de maaltijd, tijdelijk de eigenschappen van de dode overneemt. Daarnaast krijgt ze flitsen van zowel het leven als de dood van de overledene. De arts die in het mortuarium werkt, dokter Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) wordt een goede vriend en vertrouweling. Hij is als wetenschapper geïnteresseerd in het vinden van een geneesmiddel voor Livs 'kwaal'. Liv leert daarnaast rechercheur Clive Babineaux (Malcolm Goodwin) kennen. Ze doet zich voor als een paranormaal begaafde, totdat Clive uiteindelijk achter de waarheid komt.

Komische talenten


In de twee laatste seizoenen stijgt het aantal geïnfecteerden explosief en moet Liv zien te schipperen tussen de diverse fracties, die stuk voor stuk hun eigen ideeën hebben over hoe de zombies als groep verder moeten. iZombie is een serie die het zombiegenre op de hak neemt en McIver bewijst haar komische talenten in het uitbeelden van de verschillende figuren wiens dood ze onderzoekt. De makers weken af van de strips in de zin dat ze meer nadruk legden op de verhoudingen tussen de personages, maar dit maakte iZombie er uiteindelijk alleen maar beter op.



Je kunt iZombie streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 mooie en bekende actrices waren bijna strandwachten in 'Baywatch'
Series / Specials

Deze 4 mooie en bekende actrices waren bijna strandwachten in 'Baywatch'

Een lange lijst van actrices werd overwogen voor Baywatch, onder wie deze vier mooie en bekende actrices.

Wanneer je denkt aan Baywatch, dan komen vooral de namen David Hasselhoff en Pamela Anderson in je op. De twee acteurs zijn grote sterren geworden door de serie. Maar wist je dat tal van andere bekende actrices werden overwogen om in Baywatch te spelen en uiteindelijk geen rol kregen?

Baywatch was in de jaren 90 een groot succes. Het liep van 1989 tot 2001 en werd gemaakt door Michael Berk, Douglas Schwartz en Gregory J. Bonann, die de serie gedurende de 11 seizoenen produceerden.

Popcultuurfenomeen


Baywatch volgt strandwachten die de stranden van Los Angeles County en Hawaii bewaken. De serie richt zich op zowel de professionele als persoonlijke uitdagingen van de personages.

Het werd de meest bekeken televisieserie ter wereld, met een wekelijks publiek van meer dan 1,1 miljard kijkers, ondanks negatieve kritische recensies. Dit leverde Baywatch een reputatie op als een popcultuurfenomeen.

Alicia, Teri, Neve, Denise


Heel wat mooie actrices waren te zien in Baywatch. Er is echter ook een lange lijst van actrices die overwogen werden om in de serie te spelen, maar uiteindelijk geen rol kregen. Vier daarvan zijn actrices die uiteindelijk wel een mooie carrière hebben opgebouwd.



Deze vier actrices zijn Alicia Silverstone, Teri Hatcher, Neve Campbell en Denise Richards. Silverstone kan je vooral kennen door haar rol als Cher Horowitz in de film Clueless. Halverwege de jaren 90 werd ze een tieneridool door haar optredens in de videoclips van Aerosmith bij de nummers Cryin, Amazing en Crazy. Kort daarop volgden rollen in films als Clueless, The Crush en Batman & Robin. Silverstone acteert nu nog steeds en was onlangs nog te zien in de Nederlandse film Krazy House.

Lois Lane en Sidney Prescott


Hatcher is vooral bekend geworden door haar rol als Lois Lane in de serie Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1993–1997). Ze speelde ook Paris Carver in de James Bond-film Tomorrow Never Dies (1997) en Susan Mayer in de serie Desperate Housewives (2004–2012). Voor haar rol in Desperate Housewives won ze een Golden Globe Award en drie SAG Awards, en werd ze genomineerd voor een Emmy Award. Dit jaar was Hatcher te zien in de film The Killer Inside: The Ruth Finley Story.



Campbell kan je vooral kennen door haar rol als Sidney Prescott in de Scream-films. Hierdoor heeft ze erkenning gekregen als een "scream queen" en heeft ze een belangrijke rol in de popcultuur. Campbell behoort tot de actrices met de hoogste opbrengsten en wordt geprezen als een van de heldinnen in het horrorgenre. Campbell zal haar iconische rol als Sidney hernemen in de zevende Scream-film.

Starship Troopers


Richards heeft net als de andere drie actrices een mooie carrière opgebouwd. Ze werd onder meer bekend door haar rol als piloot en tegenspeelster van Casper Van Dien in Starship Troopers (1997) van Paul Verhoeven en ze speelde ook Bond-girl Christmas Jones in The World Is Not Enough (1999).



De voorbije jaren was Richards nog steeds druk bezig. Zo was ze te zien in The Bold and the Beautiful (2019-2022) en in de realityserie The Real Housewives of Beverly Hills. Vanaf volgend jaar zal Richards haar eigen realityserie hebben met Denise Richards and the Wild Things. Deze vier actrices hebben uiteindelijk geen rol gekregen in Baywatch, maar dat stopte hen niet om een mooie carrière op te bouwen en andere populaire projecten te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwijderalarm: 12 spraakmakende films snel van Netflix
Series / Specials

Verwijderalarm: 12 spraakmakende films snel van Netflix

Lees over de films en series die deze week van Netflix verdwijnen, inclusief kijktips.

Netflix heeft van alle streamingdiensten misschien wel het grootste aanbod aan ijzersterke films en series. Helaas worden er ook elke week weer enkele pareltjes verwijderd. In dit artikel lees je een leuke kijktip en alle titels die deze week verdwijnen.

Paddington 2



Eén van de titels die deze week verwijderd wordt is Paddington 2. Dit is een echte feel-good film en een perfecte aanrader om nog één keer te kijken.

Paddington 2 is het vervolg op Paddington en gaat over dezelfde beer. Wanneer hij graag een boek wil kopen voor tante Lucy, wordt hij van diefstal beschuldigd. Paddington moet er alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.

Laatste kans: tot en met 24 augustus op Netflix



Laatste kans


Lees hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week verwijderd worden.

  • The Silencing (2020) - 20 augustus
  • American Assassin (2017) - 21 augustus
  • Avengement (2019) - 21 augustus
  • Tip de muis (2018) - 21 augustus
  • What Men Want (2019) - 21 augustus
  • Missing (2023) - 22 augustus
  • Wonder (2017) - 22 augustus
  • Taxi 5 (2018) - 23 augustus
  • Ted & de magische smaragd (2022) - 23 augustus
  • Gods of Egypt (2016) - 24 augustus
  • Paddington 2 (2018) - 24 augustus
  • The River Runner (2021) - 24 augustus
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Spannende en uiteenlopende series op NPO Start gaan door: deze week nieuwe afleveringen
    Series / Release-lijsten

    Spannende en uiteenlopende series op NPO Start gaan door: deze week nieuwe afleveringen

    De Nederlandse streamingdienst biedt komende week meer dan genoeg vermakelijke titels aan.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Max Vakantieman


    Verschijnt op: Maandag 19 augustus | Release: Seizoen 6 - aflevering 7 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

    In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.



    De slimste mens


    Verschijnt op: Maandag 19 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 21-25 | Genre: Spelprogramma | Kijk op: NPO Start

    Quiz met een knipoog, waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Stream elke werkdag een nieuwe aflevering.



    Agent


    Verschijnt op: Dinsdag 20 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: NPO Start

    Joe werkt als impresario, en dat doet hij met enthousiasme en af en toe een leugentje om bestwil. Hij werkt voor zijn moeder, maar die is wel klaar met zijn roekeloze gedrag. Hij moet ook nog zijn ex, zijn dochtertje en een maffiabaas tevreden zien te houden, en dat moet een keer misgaan.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    19 augustus: Roosen & Borst (seizoen 4 - aflevering 2) - Documentaire - Zoektocht van Adelheid Roosen en Hugo Borst naar de omgang met dementie. Wat ervaart iemand met dementie? Hoe is de zorg voor mensen met dementie geregeld, thuis en in een verpleeghuis? En hoe ga je om met afscheid nemen en rouw bij een ziekte die het leven binnensluipt en meestal lang duurt?

    20 augustus: Redding na de ramp (seizoen 1 - aflevering 2) - Documentaire - In de nieuwe zesdelige WNL-serie Redding na de Ramp ontmoet Welmoed Sijtsma Nederlanders die ooit slachtoffer werden van ongelukken, aanslagen, epidemieën en andere rampen die in ons collectieve geheugen staan gegrift.

    21 augustus: Tieners tegen kwalen (seizoen 1 - aflevering 2) - Medisch / Documentaire - Het nieuwe programma draait om een bijzonder sociaal experiment: welke invloed hebben jong en oud op elkaar? Acht ouderen en acht tieners ontdekken wat er gebeurt zodra ze intensief met elkaar optrekken.

    21 augustus: The Corridors of Power (seizoen 1 - aflevering 8) - Documentaire - Aan de hand van archiefbeelden en interviews met politici als Henry Kissinger, Hillary Clinton en Madeleine Albright wordt getracht de vraag van voormalig VN-ambassadeur Samantha Power te beantwoorden: waarom lukt het Amerikaanse leiders steeds niet om genocide te stoppen?

    22 augustus: The Inheritance (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama - Na de dood van vader Dennis blijkt hij zijn drie kinderen niets te hebben nagelaten. Dat roept vragen bij ze op. Ze denken dat hij geen natuurlijke dood is gestorven, al wijst in eerste instantie niets erop dat hij vermoord is. Ze gaan op onderzoek uit, wat niet zonder gevaar is.

    23 augustus: Detective#24 (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Misdaad / Drama / Mysterie - Deze serie olgt de misdaadzaken van een roekeloze ex-officier van justitie die is gedegradeerd tot een baan in een vluchtelingendetentiecentrum en haar partner - een asielzoeker uit Somalië die een geniale politieonderzoeker blijkt te zijn.

    24 augustus: The Reunion (seizoen 1 - aflevering 1) - Drama / Thriller - Een elite-kostschool bedekt onder een dikke laag sneeuw. Drie vrienden verbonden door een tragisch geheim. Een meisje dat vijfentwintig jaar geleden verdween in de nacht. Haar lichaam werd begraven in de muur van de gymzaal, dezelfde muur die nu op het punt staat gesloopt te worden.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Deze week veel nieuws op Netflix: angstaanjagende horror, maar ook veel romantiek
    Series / Release-lijsten

    Deze week veel nieuws op Netflix: angstaanjagende horror, maar ook veel romantiek

    Deze vrachtlading aan nieuwe series laat zien dat Netflix in de zomer niet stil zit.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Terror Tuesday: Extreme


    Verschijnt op: Dinsdag 20 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Horror / Thriller | Kijk op: Netflix

    Deze serie is geïnspireerd op de Thaise horrorradioshow 'Angkhan Khlumpong' en bevat acht verhalen van waargebeurde paranormale ervaringen van luisteraars.



    Skruk


    Verschijnt op: Donderdag 22 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

    Skruk (Engels: Baby Fever) is een romantische komedie-dramaserie over het leven van arts voortplantingsgeneeskunde Nana en de cliënten die ze ontmoet en behandelt.



    That '90s Show


    Verschijnt op: Donderdag 22 augustus | Release: Seizoen 3 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

    In deze coming of age-komedie beleeft een nieuwe generatie tieners een zomer van 'eerste keren' in Point Place.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    19 augustus: CoComelon Laan (seizoen 3) - Animatie / Familie / Komedie - De nieuwsgierige JJ, Nina, Cody, Bella en Nico groeien samen op in CoComelon Laan en gebruiken hun fantasie om te leren over de wereld om hen heen.

    21 en 22 augustus: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 24-25) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

    21 augustus: Accidente (seizoen 1) - Drama / Thriller - Als een verjaardagsfeestje een tragische wending neemt, verwoest de nasleep een hechte gemeenschap waarbij families, vriendschappen en harten worden verscheurd.

    21 augustus: Love is Blind: UK (seizoen 1 - aflevering 10-11) - Reality-TV / Romantiek - De cabines staan dit keer in Groot-Brittannië, waar Britse singles op zoek gaan naar liefde voordat ze elkaar in het echt ontmoeten. Lopen ze een leuke partner tegen het lijf?

    21 augustus: De Volta aos 15 (seizoen 3) - Komedie / Drama - Deze serie over tijdreizen, met de Braziliaanse actrices Maisa en Camila Queiroz, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Bruna Vieira.

    21 augustus: Wyatt Earp and the Cowboy War (seizoen 1) - Documentaire / Drama / Western - De legendarische vete tussen Wyatt Earp en Ike Clanton komt tot leven door nagespeelde scènes in dit rauwe docudrama over het vuurgevecht dat een tijdperk definieerde.

    21 augustus: Pop Star Academy: KATSEYE (seizoen 2) - Documentaire / Muziek - Twintig beginnende popsterren doorlopen een K-pop-trainingsprogramma in deze docuserie over de vorming van de eerste wereldwijde meidengroep van YBE x Geffen: KATSEYE.

    21 augustus: Wyatt Earp and the Cowboy War (seizoen 1) - Documentaire / Drama / Western - De legendarische vete tussen Wyatt Earp en Ike Clanton komt tot leven door nagespeelde scènes in dit rauwe docudrama over het vuurgevecht dat een tijdperk definieerde.

    22 augustus: Mermaid Magic (seizoen 1) - Animatie / Familie / Avontuur - Een jonge, vastberaden meerminnenprinses en haar vrienden willen haar koninkrijk redden en moeten samenwerken met de wezens die ze het meest vrezen: mensen.

    22 augustus: GG Precinct (seizoen 1) - Actie / Komedie / Misdaad - Een beginnende politiechef en een maffe detective moeten zo snel mogelijk een seriemoordenaar stoppen die moorden ensceneert als huiveringwekkende woordspelletjes.

    23 augustus: The Frog (seizoen 1) - Misdaad / Drama / Thriller - Een mysterieuze vrouw checkt tijdens een zomer in bij een vakantiehuis en zet daarmee gebeurtenissen in gang die het leven van de eigenaar en iedereen om hem heen ontwrichten.

    24 en 25 augustus: Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Komedie / Romantiek - Een vrouw keert terug naar Korea, waar ze opnieuw wil beginnen. Ze raakt verstrikt in een relatie met een jeugdvriend met wie ze een gecompliceerd verleden heeft.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Eerste recensies voor 'Pachinko' seizoen 2: monsterscore voor pakkende dramaserie
    Series / Featured

    Eerste recensies voor 'Pachinko' seizoen 2: monsterscore voor pakkende dramaserie

    Het tweede seizoen van Pachinko krijgt lovende kritieken met een perfecte score van 100%.

    In 2022 kwam het eerste seizoen van de dramaserie Pachinko uit. Deze serie was zeer populair onder kijkers en daarom werd er een tweede seizoen gepland. De beste critici hebben onlangs de kans gekregen om als eerste seizoen 2 te bekijken en ze hebben hun mening gedeeld.

    Pachinko is gemaakt door Soo Hugh. Zij heeft eerder al gewerkt aan series als Under the Dome, See en The Whispers van Steven Spielberg. Het eerste seizoen kreeg veel complimenten over de cinematografie en de cast.

    Rotten Tomatoes


    De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Min Jin Lee dat in 2017 uitkwam. Het verhaal gaat over vier generaties van een Koreaanse familie. Sunja verlaat in 1931 haar familie om in Japan een nieuw leven te beginnen. De serie gaat in op de discriminatie en de slechte leefomstandigheden waar veel Koreaanse immigranten mee te maken kregen.

    Het eerste seizoen van Pachinko kreeg een fantastische score van 97% op Rotten Tomatoes. Seizoen 2 overtreft dit met een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven)!

    "Een van de beste series"


    Volgens Elijah Gonzalez van Paste Magazine is Pachinko één van de beste series van dit moment. Hij schrijft: "In het tweede seizoen heeft Pachinko zich opnieuw bewezen als een van de beste tv-series van de laatste tijd. De serie is onverzettelijk in zijn weergave van de geschiedenis, maar niet te heftig."



    "Pachinko is een pijnlijke, vreugdevolle, melancholische en ontroerende ervaring; een meesterlijke serie met de kracht om levenslang mee te gaan," aldus criticus Chase Hutchinson van Collider.

    Apple TV+


    Ben je nieuwsgierig geworden naar het tweede seizoen van Pachinko? Stream de serie dan vanaf 23 augustus op Apple TV+.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.