search

Ons nieuws van dinsdag 20 augustus 2024

Feestelijk nieuws voor fans van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Feestelijk nieuws voor fans van 'The Last of Us'

Het zal niet lang meer duren voor we acteurs Pedro Pascal en Bella Ramsey weer in actie zien.

Een van de series waar wereldwijd het meest naar wordt uitgekeken is seizoen 2 van The Last of Us. De post-apocalyptische serie startte begin 2023 op HBO Max en deed dat op zeer succesvolle wijze.

Fans van de serie hoopten dus dat seizoen 2 in 2024 op de streamer zou verschijnen. Mede door de Hollywood-stakingen van vorig jaar ging die droom helaas in rook op. Inmiddels is er echter wel goed nieuws.

Wrap party


Seizoen 2 is namelijk officieel klaar met filmen. De editor van de serie, Timothy Good, deelt op X foto's van de wrap party die cast en crew hielden. De serie gaat nu de post-productie in.

The Last of Us is een verfilming van de gelijknamige game. Het verhaal van het tweede deel van de game is groter dan dat van de eerste. Daarom wordt verwacht dat het tweede deel in seizoenen 2 en 3 van de serie verfilmd zal worden.

2025


Seizoen 2 van The Last of Us staat op het programma voor volgend jaar. Een exacte datum moet nog bekend worden. Seizoen 1 is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dé meest besproken scifi-serie uit de 00s staat nu op Netflix en dendert de top 10 binnen
Series / Nieuws

Dé meest besproken scifi-serie uit de 00s staat nu op Netflix en dendert de top 10 binnen

De bovennatuurlijk scifi-serie Lost staat nu in zijn geheel op Netflix.

Netflix zet de afgelopen periode flink wat afgeronde series uit de oude doos online. Een paar dagen terug verscheen de complete serie Lost op de streamingdienst en deze weet nu indruk te maken in de Netflix Top 10.

Lost startte in 2004 op de zender ABC en verscheen ook in Nederland op de zender Net5. Er verschenen in totaal zes seizoenen met 121 afleveringen, waarvan de slotaflevering nog altijd veel besproken is.

J. J. Abrams


De serie is een van de vele producties van medebedenker en regisseur J. J. Abrams (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens). Hij was ook verantwoordelijk voor hits als Felicity, Alias en Fringe. Voor Lost kreeg hij twee Emmy Awards, waaronder voor 'Beste dramaserie' in 2005.

De serie volgt een groep mensen die is neergestort op een onbewoond eiland. De mensen moeten zich aanpassen aan hun nieuwe thuis en kampen ze met de vreemde krachten van het eiland. Belangrijke rollen werden vertolkt door onder andere Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Evangeline Lilly, Matthew Fox, Jorge Garcia en Maggie Grace.

Nu te zien


Wil je Lost graag (nog een keer) zien? Je vindt de complete serie nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze miniserie met 82% op Rotten Tomatoes heb je waarschijnlijk niet gezien: "een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama"
Series / Specials

Deze miniserie met 82% op Rotten Tomatoes heb je waarschijnlijk niet gezien: "een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama"

'The Lost Flowers of Alice Hart' is een Australische dramaserie met onder andere Sigourney Weaver in de hoofdrol.

Sigourney Weaver is vooral bekend om rollen in scifi- en horrorfilms. Denk maar aan haar iconische rol in de Alien-franchise. Vorig jaar speelde ze echter ook een indrukwekkende rol in de Australische dramaserie The Lost Flowers of Alice Hart, die een groot succes was.

The Lost Flowers of Alice Hart werd gemaakt door Sarah Lambert en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Holly Ringland. Alle zeven afleveringen werden geregisseerd door Glendyn Ivin en uitgebracht door Amazon Studios van 4 augustus tot 1 september 2023.

Verhaal


Weaver speelt in de serie de rol van June Hart, de grootmoeder van het titelpersonage Alice Hart, die gespeeld wordt door Alyla Browne en Alycia Debnam-Carey. Browne vertolkt de rol van Alice als kind, terwijl Debnam-Carey haar als jongvolwassene speelt.

Alice is een meisje dat door haar vader wordt mishandeld en wees wordt na een brand. Ze wordt opgenomen door haar grootmoeder June (Weaver), die een kwekerij runt die tevens dienst doet als toevluchtsoord voor "Flowers", vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Positieve recensies


The Lost Flowers of Alice Hart kreeg positieve recensies voor de regie en acteerprestaties, vooral die van Weaver. De serie ontving 12 nominaties bij de AACTA Awards en won er vier, waaronder die voor Beste Miniserie en Beste Cinematografie op televisie.



Op Rotten Tomatoes heeft The Lost Flowers of Alice Hart dan ook een mooie score van 82%. De kritische consensus op de website luidt: "Sigourney Weaver is uitstekend als een stekelige matriarch in The Lost Flowers of Alice Hart, een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama."

Kijken?


Wil je The Lost Flowers of Alice Hart zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer: Na de gruwelserie 'Jeffrey Dahmer' uit 2022 komt Netflix nu met 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'
Series / Trailer

Trailer: Na de gruwelserie 'Jeffrey Dahmer' uit 2022 komt Netflix nu met 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'

Bekijk de eerste trailer voor de opvolger van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story.

Na het veelbesproken Monster: The Jeffrey Dahmer Story uit september 2022 verschijnt binnenkort op Netflix de nieuwe gruwelserie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. Bekijk nu de eerste trailer.

De opvolger laat uiteraard een nieuwe gruwelijke misdaad zien. Dit keer volgen we de broers Menendez die hun ouders José en Mary Louise ‘Kitty’ Menendez in 1996 hebben vermoord.

Monster 2


Net als The Jeffrey Dahmer Story is The Lyle and Erik Menendez Story geregisseerd door Ryan Murphy en Ian Brennan. In de serie zien we een grote naam in actie. Javier Bardem speelt namelijk José Menendez. Nicholas Alexander Chavez is te zien als Lyle Menendez.

Andere rollen komen van Chloë Sevigny als Mary Louise ‘Kitty’ Menendez, Cooper Koch als Erik Menendez, Nathan Lane als Dominick Dunne en Ari Graynor als Leslie Abramson.

In september te zien


Vanaf 19 september om 21:00 uur is Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story te zien op Netflix. Hieronder zie je de eerste beelden uit de nieuwe Monster.



De synopsis van Netflix: Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story duikt in de geruchtmakende zaak die de wereld in zijn greep hield en waarbij het publiek begon te twijfelen over wie nu de echte monsters in dit verhaal waren. Volgens het OM waren ze uit op de erfenis van hun familiefortuin. De broers hielden echter vol - zelfs nu nog, nu ze hun levenslange gevangenisstraf uitzitten - dat ze tot deze daad waren gekomen uit angst voor een leven dat draaide om fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun ouders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit opmerkelijke detail in de jaren 80-serie 'The Cosby Show' weet bijna niemand
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail in de jaren 80-serie 'The Cosby Show' weet bijna niemand

De iconische sitcom The Cosby Show is nog altijd een van de grootste tv-hits.

Tegenwoordig hebben niet veel mensen het over The Cosby Show. Hoofdrolspeler Bill Cosby werd in 2015 door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Toch blijft de sitcom een van de meest iconische series uit de jaren 80.

De serie volgt de familie Huxtable uit New York. De vader en arts Heathcliff "Cliff" Huxtable werd gespeeld door Cosby en zijn vrouw en advocaat Clair door Phylicia Rashad. Ze hebben in de serie vijf kinderen.

Vijfde kind


Opvallend is dat het gezin in eerste instantie bestond uit de twee ouders met vier kinderen. In de allereerste aflevering zegt Clair zelfs: "Waarom hebben we vier kinderen?" Hierop reageert Cliff met: "Omdat we er geen vijf wilden."

Later bleek er toch een vijfde kind te zijn naast hun thuiswonende kinderen Denise, Theo, Vanessa en Rudy. Het personage Sondra werd later geïntroduceerd. Het bleek dat ze al uit huis was en aan Princeton studeerde.

Succesvol


De introductie van Sondra, gespeeld door Sabrina LeBeauf, was een keuze van Cosby. Het toevoegen van Sondra was een voorbeeld van succesvol ouderschap.



Een grappig detail is dat actrice LeBeauf in het echte leven slechts 10 jaar jonger was dan haar televisiemoeder. Tijdens de casting wist de actrice, die op dat moment net afgestudeerd was aan Yale, een diepe indruk achter te laten. Whitney Houston en de latere Miss America Suzette Charles grepen naast de rol.

Cosby Show


The Cosby Show werd een groot succes en bestaat uit acht seizoenen die liepen van 1984 tot en met 1992. Daarna volgde de spin-off A Different World met vijf seizoenen.

De serie zorgde ervoor dat meer series met een voornamelijk zwarte cast gemaakt konden worden, zoals In Living Color en The Fresh Prince of Bel-Air. The Cosby Show lijkt in Nederland niet beschikbaar te zijn op streaming. Een Dvd-box biedt ongetwijfeld uitkomst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Lara Croft in eerste trailer voor 'Tomb Raider' van Netflix
Series / Trailer

Nieuwe Lara Croft in eerste trailer voor 'Tomb Raider' van Netflix

De animatieserie met Hayley Atwell als Lara Croft speelt zich af in de wereld van de reboot-trilogie.

In 2013 ging de bekende gamereeks Tomb Raider in de reboot. Er verschenen drie spellen in de meer grauwe Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy. De nieuwe animatieserie Tomb Raider the Legend of Lara Croft speelt zich af na de drie games.

Niemand minder dan Hayley Atwell heeft de stem ingesproken van Lara Croft. Atwell ken je mogelijk van haar rol als Peggy Carter in het Marvel Cinematic Universe.

Tomb Raider op Netflix


De serie is niet alleen een vervolg op de benoemde trilogie games. De animatieserie is volgens Netflix eveneens een schakel tussen de trilogie en de originele reeks games.

Er is ook een opvallende terugkeer uit de gametrilogie. Earl Baylonis is in de rebootreeks te horen als het personage Jonah Maiava en keert terug voor Tomb Raider the Legend of Lara Croft. Ook de terugkeer van het personage Zip is interessant. Hij is sinds de game Tomb Raider: Underworld uit 2008 niet meer te zien geweest in de franchise.

Trailer en première


Hieronder zie je de teaser trailer voor Tomb Raider the Legend of Lara Croft. De animatieserie van showrunner Tasha Huo is vanaf 10 oktober te zien op Netflix.



Een andere streamingdienst, Prime Video, werkt aan een live action-serie over Lara Croft. Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, No Time to Die) werkt aan het script. Er zou een heel nieuw universum met meerdere series en films moeten verschijnen. Eerder verschenen er films met Angelina Jolie en later Alicia Vikander (zie foto) als Lara Croft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-knaller '3 Body Problem' moest een belangrijke scène schrappen
Series / Specials

Netflix-knaller '3 Body Problem' moest een belangrijke scène schrappen

De drie showrunners verklappen welke scène in '3 Body Problem' het niet heeft gehaald en waarom.

David Benioff, D.B. "Dan" Weiss en Alexander Woo kunnen om meerdere redenen hun geluk niet op. De boekentrilogie 'Het Drielichamenprobleem' van de Chinese schrijver Liu Cixin werd lange tijd gezien als moeilijk te verfilmen. De boekenserie werd ervaren als zogeheten 'harde scifi' en dat is een behoorlijke kluif om te vertalen naar het scherm.

Dit is de makers niet alleen gelukt, 3 Body Problem werd een gigantisch kijkcijfersucces en kreeg een Emmy-nominatie in de categorie Beste Dramaserie. In een interview sprak het drietal over de serie en onthulde meer over het creatieve proces. Diverse scènes werden toegevoegd, maar een bepaalde scène uit de boeken is geschrapt.

Verbitterd


De wetenschapper Ye Wenjie (Zine Tseng en Rosalind Chao) werkt voor de Chinese regering na de Culturele Revolutie. Bij contact met buitenaards leven wordt de jonge vrouw gewaarschuwd om niet langer te reageren. De overige buitenaardse wezens zijn namelijk meer dan bereid om de aarde over te nemen. De ongelukkige en verbitterde Ye geeft toch antwoord, waardoor de wezens in staat zijn de locatie van de aarde precies vast te stellen.

De drie showrunners legden aan THR uit dat ze gedwongen waren om een scène met Ye Wenjie, die in de boeken veel betekenis had, uit het scenario te schrappen. Benioff: "Er is een passage waarin Ye Wenjie van de militaire basis vertrekt naar een dorpje, op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuwe basis. De passage speelt zich in de avond af, en ze komt een oude vrouw tegen. Ze kijkt naar de sterren, grijpt haar vervolgens bij de arm en vraagt 'vertel me waarom de sterren nooit vallen. Wat houdt ze in de lucht?' Dit vonden we een mooie passage die ons meer leert over het karakter van de hoofdpersoon".

Beperkingen


Ondanks het ruime budget waren de middelen er niet naar. "We hadden gewoon niet de tijd en niet het budget. We hadden een totaal nieuwe set moeten bouwen, van een Chinees dorpje uit het verleden," aldus Benioff. Daarom besloot het drietal om deze scène helemaal niet te verfilmen, Ook zijn er scènes die wel gefilmd zijn, maar die niet werkten binnen het geheel van het verhaal, waaronder een cameo-rol van een ster uit Doctor Who. Woo: "Ik kan niet verklappen wie het was, dat is nogal vervelend voor de acteur in kwestie". Het drietal weet inmiddels al wel dat ze drie seizoenen nodig hebben om 3 Body Problem volledig te verfilmen, waarbij er momenteel aan het tweede seizoen gewerkt wordt.



3 Body Problem kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Noteer alvast: Deze veelbelovende Britse thriller wordt een van de grootste hits op Netflix in 2025
Series / Specials

Noteer alvast: Deze veelbelovende Britse thriller wordt een van de grootste hits op Netflix in 2025

'The Choice' is een veelbelovende serie die Netflix gaat veroveren in 2025.

We zijn al ruim over de helft van het jaar, dus wordt het tijd om vooruit te kijken naar wat volgend jaar ons gaat brengen. Veelbelovend is in ieder geval de Britse politieke thrillerserie The Choice, die in 2025 op Netflix zal verschijnen.

The Choice is een aankomende Britse serie, gemaakt door Matt Charman. Hij werkte eerder mee aan de films Suite Française en Bridge of Spies. De serie wordt geproduceerd door Netflix.

Frankrijk en Groot-Brittannië


Details over de serie zijn nog niet bekend, maar we weten grofweg waar het verhaal over gaat. In The Choice wordt de man van de Britse premier gekidnapt. Tegelijkertijd wordt de Franse president gechanteerd.

Ze moeten hun rivaliteit aan de kant schuiven om een complot aan het licht te brengen dat een bedreiging vormt voor hen beiden. Hiermee staan zowel hun politieke toekomst als hun persoonlijke levens op het spel.

Politiek


De fictieve Franse president wordt gespeeld door Julie Delpy. Haar kun je kennen van Voyager, Before Sunrise en Avengers: Age of Ultron. Als de fictieve Britse premier zien we Suranne Jones, bekend van Doctor Who, Coronation Street en Vigil.



Het ziet ernaar uit dat The Choice de aandacht van kijkers zal grijpen. Series over de worstelingen van politieke figuren hebben we al eerder gezien, denk aan Borgen en The Regime, en dat zorgt vaak voor een intrigerend verhaal.

Release


The Choice combineert de levens van politieke figuren bovendien nog met elementen van spanning. Dit zorgt samen voor een veelbelovende politieke thriller, die waarschijnlijk in zal gaan op thema's als persoonlijke vrijheid, morele dilemma's en sociale verwachtingen.

In 2025 verschijnt The Choice op Netflix, de precieze releasedatum is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max lanceert deze week een serie gebaseerd op een filmklassieker uit 2002
Series / Nieuws

HBO Max lanceert deze week een serie gebaseerd op een filmklassieker uit 2002

'City of God: The Fight Rages On' onderzoekt geweld, armoede en ongelijkheid in Rio's favelas.

Ben je klaar om opnieuw de gevaarlijke straten van Rio de Janeiro in te duiken? De nieuwe serie City of God: The Fight Rages On neemt je mee terug naar de beruchte favela waar de strijd om overleving nog steeds in volle gang is. Maar voordat je je gaat onderdompelen in deze meeslepende serie, zijn er vijf dingen die je moet weten.

Waar gaat de serie over?


City of God: The Fight Rages On is een aangrijpende serie die terugkeert naar de beruchte wijk Cidade de Deus in Rio de Janeiro, bijna twee decennia na de release van de iconische film City of God. De serie onderzoekt hoe de bewoners van de favela nog steeds worstelen met geweld, armoede en sociale ongelijkheid, en toont de blijvende impact van deze harde realiteit op hun dagelijks leven.

Waar is de serie op gebaseerd?


Deze serie bouwt voort op de wereld die werd geïntroduceerd in de film City of God uit 2002, geregisseerd door Fernando Meirelles. Hoewel de film zelf fictie was, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de favela, richt de serie zich op de huidige situatie in Cidade de Deus en laat zien hoe weinig er is veranderd, ondanks de wereldwijde aandacht die de film bracht.

Wie komen er in de serie aan het woord?


In City of God: The Fight Rages On komen zowel de originele acteurs uit de film als de huidige bewoners van de favela aan het woord. Hun verhalen en ervaringen vormen een krachtige getuigenis van het leven in een van de meest beruchte wijken ter wereld. De serie laat de overlevingsstrijd zien die nar 20 jaar nog steeds woedt.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in sociale kwesties, stedelijke armoede en de gevolgen van geweld. Als je gefascineerd was door City of God of documentaires zoals The Interrupters, dan zal City of God: The Fight Rages On je zeker raken. Het is een diepgaande en ontroerende kijk op een wereld waar de strijd om overleving nog altijd centraal staat.



Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit zes afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. Dit betekent dat je in een intensieve maar boeiende sessie de volledige serie kunt bekijken. Perfect voor een weekend waarin je je wilt onderdompelen in de rauwe realiteit van Rio's favela's.

City of God: The Fight Rages On is vanaf 25 augustus te zien op HBO Max. Mis deze krachtige serie niet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney cancelt zijn nieuwe 'Star Wars'-serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Disney cancelt zijn nieuwe 'Star Wars'-serie na slechts één seizoen

Lucasfilm heeft ook door dat The Acolyte niet in de smaak viel bij het publiek.

Met The Mandalorian hebben Lucasfilm en Disney+ een enorme hit. In 2026 moet er zelfs een bioscoopfilm over het personage verschijnen. Maar niet alle Star Wars-series zijn een hit op de streamingdienst.

In juni startte op Disney+ de serie The Acolyte, met een verhaal in het High Republic-tijdperk. De serie speelt zich ongeveer 100 jaar voor Star Wars: Episode I – The Phantom Menace af. Een gewaagde keuze.

Gecanceld


Via Deadline wordt duidelijk dat Lucasfilm en Disney+ geen tweede seizoen van The Acolyte laten maken. Met name de reacties van het publiek lijken de doorslag te hebben gegeven. De publieksscore op Rotten Tomatoes staat op 18 procent na meer dan een kwart miljoen stemmen.

De Star Wars-serie, ontwikkeld en geregisseerd door showrunner Lesley Headland, had nog de succesvolste première op Disney+ in 2024 met ongeveer 11,1 miljoen kijkers in de eerste vijf dagen na de release. Daarna daalden de kijkcijfers snel en de slotaflevering werd zelfs het zwakst bekeken van alle finales van Star Wars-series op Disney+.


Tomatometer


De ontvangst onder critici was een stuk beter. The Acolyte staat op een nette 78 procent op de Tomatometer. De critics consensus: "The Acolyte is een Padawan-serie met de potentie om een ​​Master te worden. De serie neemt nieuwe risico's met de Star Wars-lore en beleeft tegelijkertijd aanstekelijk plezier met de stijlkenmerken van 'a galaxy far, far away'."



The Acolyte, met rollen van Amandla Stenberg, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith en Carrie-Anne Moss, bestaat uit acht afleveringen en deze kun je uiteraard gewoon nog zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen op Netflix: Deze 4 brutale en stevige series verdienen een groter publiek
Series / Nieuws

Verborgen op Netflix: Deze 4 brutale en stevige series verdienen een groter publiek

Soms is het tasten in het duister waarom aanraders van dit kaliber niet meer publiciteit hebben gekregen.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Workin' Moms



Het leven van een moeder kan soms hectisch en druk zijn. Van deze komedieserie stream je maar liefst zeven seizoenen op Netflix. Het publiek op Rotten Tomatoes kan de serie wel waarderen, te zien aan de score van 79%.

In de brutale komedie-dramaserie Workin' Moms zoeken vier moeders van ergens in de dertig hun weg door liefde, vriendschap, gezin en werk.



V Wars



Dit is typisch zo'n serie waar het publiek helemaal voor valt. Het krijgt op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 96%. Je ziet alle afleveringen op Netflix.

Door een ziekte die slachtoffers in bloedzuigende vijanden verandert, nemen twee beste vrienden het in V Wars tegen elkaar op in een gevecht voor de toekomst van de mensheid.



Top Boy



Voor echte misdaad en drama uit de Engelse probleemwijken kun je met deze serie terecht op Netflix. De pers krijgt geen genoeg van deze serie. Het krijgt een indrukwekkende score van 97% op de Tomatometer.

Grammy-winnaar en artiest Drake is uitvoerend producent van Top Boy, de keiharde dramaserie over drugsbaronnen die vechten om de macht in de door misdaad geteisterde straten van Londen.



Parasyte: The Grey



De serie is eigenlijk nog maar net uit, alleen raakte al snel een beetje uit zicht. Desondanks hebben publiek en critici niets dan lof voor deze Koreaanse productie. Het weet als een van de weinige series de perfecte score van 100% te halen op Rotten Tomatoes. Kijk de serie op Netflix.

In Parasyte: The Grey komen parasieten naar de aarde om mensen te infecteren en op te eten. Wanneer één van hen een vrouw niet volledig infecteert., moeten de twee samenwerken om de indringers te stoppen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met 'Jaime Lannister' uit 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met 'Jaime Lannister' uit 'Game of Thrones'?

Nikolaj Coster-Waldau werd bekend door zijn rol als Jaime Lannister in 'Game of Thrones'.

Het is intussen al vijf jaar geleden dat de laatste aflevering van Game of Thrones uitkwam. Een van de hoofdpersonages in de serie was Jaime Lannister, de broer van Cersei, die gespeeld werd door de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau. Hoe gaat het nu eigenlijk met hem?

Coster-Waldau groeide op in Denemarken, waar hij ook naar school ging. Hij studeerde in 1993 af aan de Deense Nationale School voor Podiumkunsten in Kopenhagen en brak een jaar later in Denemarken door met de film Nightwatch (1994).

Debuut in VS


Nadat hij in een aantal Deense films speelde, maakte Coster-Waldau in 2001 zijn debuut in de Verenigde Staten met Ridley Scott's Black Hawk Down, waarin hij de Medal of Honor-ontvanger Gary Gordon speelde.

Coster-Waldau zei hierover: "Mijn eerste Amerikaanse film was Black Hawk Down en een vriend hielp me om een opname van mezelf te maken op de zolder boven mijn appartement in Kopenhagen. We stuurden het op en ik had geluk."

Game of Thrones


Scott bracht Coster-Waldau terug voor de film Kingdom of Heaven uit 2005 en in 2007 speelde hij John Amsterdam, een onsterfelijke rechercheur in New York die sterfelijk wordt na het vinden van ware liefde, in de kortstondige televisieserie New Amsterdam. Hij verscheen ook in de televisiefilm Virtuality (2009).



Zijn wereldwijde doorbraak maakte Coster-Waldau in 2011 toen hij de rol van Jaime Lannister speelde in Game of Thrones. Hij speelde deze rol tot het einde van de serie in 2019. Voor deze rol ontving Coster-Waldau verschillende onderscheidingen, waaronder twee Emmy Award-nominaties voor Beste Mannelijke Bijrol in een Dramaserie. Hij zei over het personage: "Wat is er niet leuk aan Jaime? Als acteur kon ik me geen betere rol wensen."

Films


Tijdens de periode dat Coster-Waldau te zien was in Game of Thrones, speelde hij ook in tal van films. Zo speelde hij in 2011 in Headhunters, die de succesvolste Noorse film aller tijden werd en zeer positieve recensies kreeg, waaronder een BAFTA Award-nominatie voor Beste Buitenlandse Film. Coster-Waldau speelde in de horrorfilm Mama uit 2013 naast Jessica Chastain, die op nummer één debuteerde in de Amerikaanse box office en wereldwijd meer dan 140 miljoen dollar opbracht.



Vervolgens speelde hij Sykes, een militaire wapenexpert, in Oblivion (2013). Datzelfde jaar speelde hij samen met Juliette Binoche in A Thousand Times Good Night. In 2014 speelde hij in de Deense thriller A Second Chance en in 2016 verscheen Coster-Waldau in Gods of Egypt als Horus. Begin 2017 speelde Coster-Waldau de hoofdrol in Small Crimes om vervolgens te verschijnen in de Deense film 3 Things. Hij speelde daarna ook in de films Shot Caller (2017), Domino (2019), Suicide Tourist (2019) en The Silencing (2020).

Opnieuw op tv


In 2022 was Coster-Waldau te zien in de film Against the Ice, die hij mede-geschreven en geproduceerd heeft. In 2023 speelde hij in God Is a Bullet en maakte hij een kleine cameo in superheldenfilm The Flash als pizza man. Dat jaar was Coster-Waldau voor de eerste keer sinds Game of Thrones opnieuw te zien in een televisieserie. Hij speelde de rol van Owen in The Last Thing He Told Me.



Sinds dit jaar kan je Coster-Waldau ook zien in de documentaireserie An Optimist's Guide to the Planet, die hij presenteert en waarin we hem volgen terwijl hij de wereld rondreist op zoek naar de mensen, concepten en tradities die milieupessimisme kunnen omzetten in hoop.

Toekomst


Coster-Waldau is dan ook veel bezig met goede doelen en het klimaat. Daarnaast blijft hij natuurlijk acteren. Zo zal hij binnenkort opnieuw te zien zijn op televisie in de nieuwe historische dramaserie King and Conqueror. Hij zal in de serie de rol van William the Conqueror spelen. De productie begon eerder dit jaar en dus is het nog even wachten op de serie.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Wil je Coster-Waldau zien als Jaime Lannister in Game of Thrones? Je kan de serie bekijken op HBO Max. De recente serie The Last Thing He Told Me waarin hij speelde kan je terugvinden op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de exacte locatie waar 'House of the Dragon' zich afspeelt in de wereld van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Dit is de exacte locatie waar 'House of the Dragon' zich afspeelt in de wereld van 'Game of Thrones'

Ontdek de belangrijkste locaties in de wereld van House of the Dragon en Game of Thrones.

House of the Dragon is een prequel van de populaire en langlopende Game of Thrones. De franchise is zeer groot en er is dan ook heel veel gebeurd. Kleine details hebben grote betekenis en ook de locaties zijn zeer belangrijk. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste locaties van House of the Dragon.

Er bestaan heel veel belangrijke locaties in de wereld van House of the Dragon en Game of Thrones. Te veel om allemaal op te noemen. Daarom hebben we enkele van de belangrijkste plekken uitgekozen om meer uitleg over te geven.

Dragonstone


Als je Game of Thrones of House of the Dragon gezien hebt, weet je hoe belangrijk Dragonstone is voor Huis Targaryen. Vroeger zijn alle drakenrijders hier naartoe gekomen om onderdak te zoeken na hun ontsnapping uit de Ondergang van Valyria.

Later verhuisden ze allemaal naar King's Landing. Daarna is Dragonstone in gebruik genomen als residentie voor de troonopvolger.

King's Landing


De lijst van belangrijke plekken is natuurlijk niet compleet zonder King's Landing. Dit is de grote hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. Maar wist je dat de naam een link is naar de historische betekenis?



De naam King's Landing (in het Nederlands te vertalen naar de aankomst van de koning) is een knipoog naar Aegon the Conqueror. Dit is namelijk de eerste plek waar hij voet zette op het vasteland van Westeros. In de jaren daarna werd deze plek de kern van alle macht van Huis Targaryen.

Het oude huis van de Targaryens


Voordat alle Targaryens in Dragonstone woonden, leefden ze in Old Valyria. Dit is de voormalige hoofdstad van het rijk Valyrian Freehold. De stad werd verwoest door de Doom of Valyria, lang voordat Aegon voet zette op Westeros.

Apple TV+


House of the Dragon is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.