search

Ons nieuws van woensdag 21 augustus 2024

Sterk ontvangen megaflop uit 2024 domineert de Top 10 op HBO Max
Films / Nieuws

Sterk ontvangen megaflop uit 2024 domineert de Top 10 op HBO Max

De film Furiosa: A Mad Max Story staat nog maar kort op HBO Max, en direct bovenaan de top 10.

In 2015 was Mad Max: Fury Road een doorslaand succes. Er werden zes Oscars gewonnen en wereldwijd was de film goed voor bijna $400 miljoen. Een opvolger kon niet uitblijven. Regisseur George Miller koos voor een prequel die zich richt op de jonge Furiosa, het personage van Charlize Theron in Fury Road.

Furiosa: A Mad Max Saga bleek echter geen succes. De ontvangst was prima, maar financieel werd de film een van de grootste flops van het jaar. Nu staat de Furiosa op HBO Max.

Bovenaan de Top 10


Sinds afgelopen vrijdag staat de post-apocalyptische actiefilm met Chris Hemsworth (Thor) en Anya Taylor-Joy (The Menu) op HBO Max en wordt op de streamingdienst erg goed bekeken. Furiosa heeft namelijk direct de eerste plaats in handen.

De film werd dus goed ontvangen. De Tomatometer staat op een indrukwekkende 90 procent na maar liefst 412 recensies. De publieksscore op Rotten Tomatoes staat slechts een procent lager. Het IMDb-cijfer staat op een 7,6.

Nieuwe kans


Na de snelle en een succesvolle video-on-demand-release staat de film nu op HBO Max. Hopelijk weet de film voldoende indruk te maken, want de fans kijken vast uit naar nog een film in de "wasteland".



De synopsis: Synopsis: Terwijl de wereld instort, wordt de jonge Furiosa weggerukt uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote bikergang.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk kunnen de fans van deze mysterieserie op Disney+ het nieuwste seizoen gaan kijken
Series / Specials

Eindelijk kunnen de fans van deze mysterieserie op Disney+ het nieuwste seizoen gaan kijken

'Only Murders in the Building' gaat vanaf 27 augustus weer verder op Disney+.

Goed nieuws voor de fans: het is bijna tijd voor het vierde seizoen van Only Murders in the Building. Wij beantwoorden vijf vragen over het nieuwe seizoen.

Waar stopte het vorige seizoen?


Only Murders in the Building volgt Charles, Oliver en Mabel, drie bewoners van een chique appartementencomplex in New York. Ze delen een obsessie met true crime-podcasts en besluiten er zelf een te maken wanneer er een moord in hun gebouw plaatsvindt. Hun onderzoek zorgt voor gevaarlijke ontdekkingen​.

Aan het einde van seizoen 3 werd het moordmysterie rondom Ben Glenroy eindelijk opgelost. Daarna volgde er een schokkende gebeurtenis: de stunt double van Charles, Sazz, werd neergeschoten in appartement van Charles.

Waar gaat seizoen 4 over?


Seizoen 4 gaat natuurlijk weer over een nieuw moordonderzoek. Ongetwijfeld zal de moord op Sazz centraal staan. Er zal onderzocht moeten worden wie hem neergeschoten heeft en waarom.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we een aantal enorm bekende gezichten in de hoofdrollen, waaronder Selena Gomez, Steve Martin en Martin Short. Ook zijn Meryl Streep en Paul Rudd in de serie verschenen als speciale gastrollen.



Hoeveel seizoenen komen er nog?


Het lijkt er momenteel niet op dat seizoen 4 het laatste seizoen van Only Murders in the Building zal zijn. Een vijfde seizoen is alleen nog niet bevestigd, dus zal het waarschijnlijk afhangen van hoe dit nieuwe seizoen wordt ontvangen.

Moet ik deze serie gaan kijken?


Als je houdt van series over moord en mysterie, maar dan gecombineerd met een hoop humor, is Only Murders in the Building zeker een aanrader.

Seizoen 4 van Only Murders in the Building is vanaf dinsdag 27 augustus te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos' zijn terug op HBO Max: bekijk de eerste beelden uit 'Wise Guy'
Series / Trailer

'The Sopranos' zijn terug op HBO Max: bekijk de eerste beelden uit 'Wise Guy'

De tweedelige docu Wise Guy: David Chase and The Sopranos verschijnt volgende maand.

Nog altijd staat The Sopranos bovenaan de lijst met meest toonaangevende tv-series. De misdaadserie van HBO startte in 1999 en bestaat uit zes seizoenen met 86 afleveringen. Begin september verschijnt Wise Guy: David Chase and The Sopranos, uiteraard een must voor de fans.

Wise Guy: David Chase and The Sopranos is een tweedelige documentaire waarin bedenker David Chase een inkijkje geeft in het werk dat hij verrichtte voor de iconische serie.

Wise Guy


De serie debuteerde ruim 25 jaar geleden en wordt nog altijd gezien als het startschot van 'de kwaliteitsserie'. Wise Guy is gemaakt door de Oscarwinnende documentairemaker Alex Gibney (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief) en dat betekent dat de serie net zo goed in elkaar zit als het bronmateriaal.

In de tweeluik wordt er flink ingezoomd op Chase. Er wordt gekeken naar hoe de serie werd bedacht, en welke invloed het eigen leven van Chase heeft gehad op de verhalen en personages in The Sopranos.

Diepgaand


Overigens komen er veel meer mensen voorbij, met de schrijvers, producenten en uiteraard de acteurs, zoals Lorraine Bracco, Edie Falco en Michael Imperioli. Uiteraard wordt ook het personage van wijlen James Gandolfini (1961-2013) uitvoerig besproken. Hieronder de eerste beelden middels de trailer.



Op 7 september verschijnen beide afleveringen van Wise Guy: David Chase and The Sopranos op HBO Max.

Meeslepend


Op Rotten Tomatoes is voorlopig een recensie opgenomen van een Topcritic, namelijk die van Owen Gleiberman van Variety. Hij schrijft: "Boordevol inzichten, vol onthullende interviews, anekdotes en archiefbeelden, zo smaakvol als een gebakken ziti en op zijn eigen manier net zo meeslepend als de serie zelf."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze eigenwijze mysteryserie werd een moderne klassieker in het genre
Series / Specials

Deze eigenwijze mysteryserie werd een moderne klassieker in het genre

Deze bewerking wist haar eigen plek te verwerven in het canon.

De mysteryserie Elementary (2012 -2017) liep gedurende zeven seizoenen en bood een eigentijdse bewerking van de verhalen van Sherlock Holmes. De makers gaven echter een eigenwijze draai aan het geheel. De boeken en verhalen van Sir Arthur Conan Doyle vormden weliswaar het uitgangspunt, maar de dynamiek werd toch anders. Zo werden zowel dokter John Watson als Sherlocks aartsvijand James Moriarty vrouwelijke personages in de populaire serie.

De serie speelt zich niet af in Londen, maar in de Newyorkse wijk Manhattan. Sherlock (Jonny Lee Miller) is echter geen Amerikaan geworden: hij is net zo Brits als in de boeken, maar is gedwongen om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Zijn drugsprobleem kostte hem zijn baan als consultant voor Scotland Yard en zijn vader heeft een sponsor voor hem geregeld: dokter Joan Watson (Lucy Liu).

Manisch


De veelzijdige Miller zet Sherlock neer als een charismatische, maar ook behoorlijk manische detective die constant op zoek is naar stimulatie. Drugs gebruiken zit er niet meer in, dus gooit de excentrieke Engelsman zich op de misdaad. Hij adviseert het politiebureau van het 11e district. Hier werkt hij samen met een oude bekende, commissaris Thomas "Tommy" Gregson (Aidan Quinn). Tommy is een bijfiguur in de klassieke verhalen, maar heeft in de serie een hoofdrol. Hij kent Sherlock uit de tijd dat hij tijdelijk werkzaam was bij Scotland Yard. Hoe lastig en irritant Sherloc ook is, er is wederzijds respect tussen de twee mannen.

Joan is een voormalig chirurg die zelf afgekickt is van haar drugsverslaving. Ze raakte haar carrière kwijt nadat ze een patiënt verloor en wordt door Sherlocks vader Morland (John Noble) uitgekozen om op zijn zoon te passen. Joans medische achtergrond komt goed van pas in de zaken die het tweetal oplost. Daarnaast ontdekt ze dat ze aanleg heeft voor speurwerk en wordt in de loop van de serie ook officieel Sherlocks partner bij het oplossen van misdrijven.

Totaal anders


Behalve Joan is er nog een personage uit Doyle's verhalen dat vrouwelijk is gemaakt: Jamie Moriarty, Sherlocks vijand en zijn ex-geliefde. Jamie deed zich tijdens Sherlocks tijd bij Scotland Yard voor als iemand anders en begon een verhouding met hem. Dit betekent dat de dynamiek in Elementary totaal anders van aard is dan die in de boeken. De serie geeft een eigenzinnige, moderne draai aan de geliefde verhalen van deze Britse speurneus, ook al wijken de makers in bepaalde opzichten behoorlijk af van het bronmateriaal. De droge humor en sterke acteerprestaties van de hoofdrolspelers maakt dat Elementary tot op heden op de Tomatometer met een ijzersterke 89% wordt gewaardeerd.



Je kunt Elementary in zijn geheel bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je echt niet over 'The A-Team': de ware betekenis achter de titel van de jaren 80-serie
Series / Specials

Dit wist je echt niet over 'The A-Team': de ware betekenis achter de titel van de jaren 80-serie

De titel van de serie 'The A-Team' is niet zomaar gekozen.

Hoewel The A-Team al zo'n 40 jaar oud is, blijft de serie heel populair. Het is een van de beste series uit de jaren 80 en is nu nog steeds heel geliefd bij fans. Maar wist je dat er een betekenis zit achter de titel van de serie?

The A-Team werd gemaakt door schrijvers en producenten Stephen J. Cannell en Frank Lupo op verzoek van Brandon Tartikoff, de president van NBC Entertainment. Cannell was begin jaren tachtig ontslagen bij ABC, nadat hij er niet in was geslaagd een succesvolle serie voor het netwerk te produceren en werd daarna aangenomen door NBC. Zijn eerste project was The A-Team.

Leger


The A-Team liep van 1983 tot 1987 en gaat over vier voormalige leden van een fictieve Special Forces-eenheid van het Amerikaanse leger, die beginnen werken als huurlingen. Alle vier hebben ze gevochten tijdens de Vietnamoorlog, waar ze de opdracht hadden gekregen om de Bank van Hanoi te beroven om te helpen de oorlog te beëindigen.

Als je weet dat The A-Team draait om vier voormalige leden van het Amerikaanse leger en Vietnamveteranen, dan kan je al een vermoeden hebben wat de titel betekent. Want A-team is een echte militaire term.

Alpha Team


Militaire acties, zoals een voorwaartse aanval, worden vaak uitgevoerd door een samengesteld Alpha Team. Het A-team rukt als eerste op en wordt daarna vaak ondersteund door een Bravo Team of B-Team. De term "A-Team" werd bedacht voor de Operational Detachments Alpha (ODA) van de U.S. Special Forces tijdens de Vietnamoorlog.



Het Amerikaanse leger gebruikt deze term nog steeds voor zijn 12-koppige teams voor directe operaties. Alpha Team kan ook verwijzen naar een kleine speciale eenheid, wat waarschijnlijk de aanduiding was in de serie.

Kijken?


Wil je The A-Team zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn 4 dikke aanraders op NPO Start/Plus: Een perfecte mix van thriller en drama
Series / Specials

Dit zijn 4 dikke aanraders op NPO Start/Plus: Een perfecte mix van thriller en drama

Vier kijktips om te streamen op NPO Start en NPO Plus, met spannende series en informatieve documentaires.

Er staan heel veel leuke programma's en series op NPO Start, maar het is soms lastig om uit dit grote aanbod leuke series uit te kiezen. In dit artikel lees je vier leuke kijktips die je gemakkelijk op NPO Start of NPO Plus kunt streamen.

The Gold



De eerste kijktip is te streamen op NPO Plus en heeft maar liefst zes afleveringen van ongeveer een uur. Genoeg avonturen om jezelf in te verliezen dus!

The Gold speelt zich af in 1983. Op 26 november wordt het geldbedrijf Brink's-Mat overvallen door zes mannen. Ze vinden ontelbaar veel goudstaven en beginnen een race tegen de klok om dit goud te witwassen terwijl ze achtervolgd worden door de beste inspecteurs.



Ik weet wie je bent



Ook de tweede kijktip is te streamen met een abonnement op NPO Plus. Ik weet wie je bent bestaat uit één seizoen van zestien afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten en vertelt het verhaal van de strafrechtadvocaat Daniel Elias.

Daniel wordt wakker in een bos, maar kan zich niet meer herinneren hoe hij hier terecht is gekomen. Om alles nog verwarrender te maken, wordt ook nog de telefoon van zijn verdwenen nichtje Anna in zijn auto gevonden. Het lijkt alsof Daniel betrokken is bij haar verdwijning, maar hij weet zelf van niets.



Nederland van Boven



Naast de spannendste thrillers zijn er op NPO Start ook de beste documentaires te vinden, zoals Nederland van Boven.

In tien afleveringen wordt je meegenomen in een buitengewoon perspectief op ons unieke land. De dagelijkse gang van zaken zien er ineens anders uit en te midden van alle individuele chaos zoekt de serie naar gezamenlijke patronen en ritmes.



Call Me Dad



Op NPO Plus zijn ook de beste dramaseries te vinden, zoals Call Me Dad. Deze Scandinavische serie bestaat uit één seizoen van zes afleveringen en volgt jeugdvrienden Emil en Viktor.

Ze zijn samen opgegroeid en runnen tegenwoordig een cateringzaak. Alles lijkt helemaal perfect te gaan, totdat Viktor een relatie krijgt met de moeder van Emil. Betekent dit het einde van hun jarenlange vriendschap?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friday the 13th'-prequelserie van ondergang gered: Nieuwe kans voor 'Crystal Lake'
Series / Nieuws

'Friday the 13th'-prequelserie van ondergang gered: Nieuwe kans voor 'Crystal Lake'

De serie over de beginjaren van Jason Voorhees krijgt nu toch echt groen licht.

Na een tumultueuze ontwikkeling waarbij fans werden geënthousiasmeerd en teleurgesteld, lijkt het er nu toch op dat de Friday the 13th-prequelserie Crystal Lake het levenslicht gaat zien.

Productiebedrijf A24 en medianetwerk Peacock hebben namelijk na het ontslag van Bryan Fuller een nieuwe showrunner gevonden in Brad Caleb Kane. Laatstgenoemde is bepaald geen onbekende in de wereld van de horror.

Emotionele rollercoaster


SerieTotaal heeft in de loop der jaren de ontwikkelingen van het project nauwlettend in de gaten gehouden. Al in 2014 werd aangekondigd dat er een Friday the 13th-spin-off zou komen, waarop in 2016 de bevestiging kwam dat het project toch in de ijskast werd gezet.

Jaren later kregen fans een veelbelovende update dat het project weer tot leven kwam, maar dit optimisme bleek van korte duur. Een jaar later lieten producenten weten het project voortijdig te annuleren. Nu is Crystal Lake echter weer helemaal in ontwikkeling.

Nieuwe leiding met ervaring


Kane, de kersverse showrunner, is niet onbekend met het maken van prequels van bekende horrorfilms. Hij was recentelijk nog co-showrunner van IT: Welcome to Derry. Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan series als Fringe, Warrior en Black Sails.



De exacte details over de Friday the 13th-prequelserie blijven vooralsnog geheim. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Crystal Lake.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende 'Prison Break'-acteur speelt in Netflix-boekverfilming van bestseller van Jo Nesbø
Series / Nieuws

Bekende 'Prison Break'-acteur speelt in Netflix-boekverfilming van bestseller van Jo Nesbø

De morsige detective uit de beroemde boekenserie krijgt eindelijk een eigen serie.

De Noorse schrijver Jo Nesbø heeft een behoorlijke reputatie als crime-schrijver. Harry Hole (uitgesproken als 'hol-leh') is een van zijn bekendste personages. Inmiddels zijn er dertien boeken over Harry verschenen.

Deadline bericht dat er een nieuw castlid toetreedt tot de bezetting. Dit is niemand minder dan Peter Stormare, die we kennen als John Abruzzi uit Prison Break. Een andere grote naam is Joel Kinnaman, die de corrupte agent Tom Waaler zal gaan spelen.

Anti-held


Het is momenteel nog niet bekend in welke rol Stormare te zien zal zijn. In de boeken is Harry een anti-held, die niet bepaald geliefd is bij zijn leidinggevenden. In 2017 werd de verlopen Harry gespeeld door Michael Fassbender in The Snowman.

In de nieuwste serie zal Tobias Santelmann de rol van Harry neerzetten. De gepassioneerde detective werkt in Oslo, waar hij een seriemoordenaar moet zien te arresteren.

Twee tegenstanders


Zijn collega Tom zou hem hierbij moeten helpen, maar Tom is dusdanig corrupt dat hij bijna een tegenstander van Harry wordt. Andere belangijke rollen worden onder andere gespeeld door Pia Tjelta, Anders Baasmo, Ellen Helinder, Simon J. Berger, Ingrid Bolsø Berdal en Kelly Gale. De regie van de serie is handen van Anna Zackrisson en Øystein Karlsen.



De serie over Harry wordt in de loop van 2026 verwacht op Netflix. Je kunt The Snowman streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit vraagt iedereen zich af over 'That '90s Show', de spinoff van 'That '70s Show'
Series / Nieuws

Dit vraagt iedereen zich af over 'That '90s Show', de spinoff van 'That '70s Show'

Wie zijn de ouders van de hoofdpersonages in That '90s Show?

That '70s Show was enorm populair in de jaren 90 en een tijd terug is de spin-off That '90s Show uitgekomen. Alle personages zijn met elkaar gelinkt, maar wie is eigenlijk precies de familie van wie? In dit artikel krijg je meer uitleg over de personages van That '90s Show.

Leia (Callie Haverda) is het hoofdpersonage van That '90s Show. Zij is de dochter van Eric Forman en Donna Pinciotti. Dat betekent natuurlijk dat ze de kleindochter is van Kitty en Red Forman, bij wie ze logeert in de zomer.



Jay (Mace Coronel) is de liefdesinteresse van Leia en de zoon van Michael Kelso en Jackie Burkhart. Wij snappen wel dat Leia gevoelens heeft gekregen voor de zoon van dit powerkoppel. Michael en Jackie zijn gelukkig ook nog even te zien in een aflevering van That '90s Show.



De ouders van de andere personages zijn minder makkelijk te achterhalen. Wel wordt er gezegd dat Gwen (Ashley Aufderheide) de dochter is van Sherri Runck, de buurvrouw van Kitty en Red. Haar vader is een vrachtwagenchauffeur die niemand kent.



Nate (Maxwell Acee Donovan) is de zoon van Sherri, waardoor hij en Gwen halfbroer en -zus zijn. Sherri heeft verteld dat zijn vader een voormalig honkballer is die nu in Japan woont. Dit klinkt als een leugen, maar wie is dan wel Nates echte vader?



Nikki (Sam Morelos) is de vriendin van Nate, maar haar ouders worden niet genoemd. Hopelijk worden zij in een later seizoen geïntroduceerd, want Nikki is een zeer interessant personage en het zou leuk zijn als we haar ouders zouden ontmoeten.



Het laatste personage is Ozzie (Reyn Doi). Net als bij Nikki weten we vrijwel niets over zijn ouders. Ze worden één keer genoemd, maar verder zijn ze één groot mysterie.



Netflix


That '90s Show is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.