search

Ons nieuws van donderdag 22 augustus 2024

'Pachinko' seizoen 2: het Koreaanse verdriet in Japan
Recensie

'Pachinko' seizoen 2: het Koreaanse verdriet in Japan

Via een meeslepende familiekroniek toont dit epos de gespletenheid van Koreanen in Japan.

Regie: Leanne Welham, Arvin Chen, Sang-Il Lee | Cast: Yuh-jung Youn (bejaarde Sunja Kim), Min-ha Kim (jonge Sunja Kim), Jin Ha (Solomon Baek), Lee Min-ho (Hansu Koh), Steve Sang-Hyun Noh (Isak Baek), Soji Arai (Mozasu Baek), Anna Sawai (Naomi), Jimmi Simpson (Tom Andrews), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 48-60 minuten | Jaar: 2024

Het was uitkijken naar seizoen twee van Pachinko, want het eerste seizoen verfilmde slechts de helft van de gelijknamige bestseller. In het verhaal van een Koreaanse familie in het Japanse Osaka ontbraken vooral de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Seizoen twee lost vele verwachtingen in, maar bezondigt zich daarbij wel aan vele sentimentele momenten. Echter, de inhoud is zo boeiend, de personages zo rijk getekend en de historische achtergrond zo interessant dat je toch ademloos toekijkt.

In Europa weten we te weinig over de Koreaanse geschiedenis. Daar kan Pachinko zeker wat aan doen. Het oude Joseon-Korea, geplet tussen China en Japan, was korte tijd een keizerrijk, maar in 1910 volgde annexatie door imperialistisch Japan. Korea werd vijfendertig jaar lang een kolonie en vele Koreanen moesten naar Japan om er als slaven te werken aan het metrostelsel of in de mijnen. Dat heeft een enorme impact gehad op de identiteit van de Zainichi, de naar Japan geïmmigreerde Koreanen en hun nazaten. Lange tijd werden ze als tweederangsburgers beschouwd.

Die identiteitscrisis vormt de basis van het boek Pachinko, geschreven door de Koreaans-Amerikaanse Min Jin Lee, en de gelijknamige serie die dit verhaal verfilmt. Dit gebeurt relatief trouw, maar boek en serie verschillen wel in structuur. Terwijl de roman het leven van stammoeder Sunja en haar familieleden chronologisch behandelt, heeft de serie een vertelstijl à la The Godfather Part II. Er wordt heen en weer gesprongen in de tijd, in seizoen twee vooral tussen 1945 en 1989.

Tijdens de oorlogsjaren draait het plot om de jonge moeder Sunja en in een later stadium haar zoon Noa, terwijl haar zeer ambitieuze kleinzoon Solomon, die het Amerikaanse kapitalisme omarmde, het centrale personage is van het latere tijdsblok. Net zoals in de eerdergenoemde misdaadklassieker van Francis Ford Coppola zorgt dat voor een interessante vergelijking tussen twee generaties, namelijk Koreanen die pas later in Japan arriveerden en zij die er geboren en getogen zijn.

Showrunner Soo Hugh verrast door een paar originele ingrepen. Zo is de passage over de atoombom op Nagasaki in zwart-wit gefilmd en bevat deze aflevering geen begingeneriek. Een wijs besluit, want met zo'n immense tragedie is het niet bepaald gepast om de acteurs een vrolijk openingsdansje te laten opvoeren. Minstens zo interessant is de toevoeging van een platonische romance tussen oudere Sunja en een Japanner, die een onverwacht licht werpt op een door Japanse soldaten aangerichte slachting.

Pachinko is niet mals over de Japanse behandeling van Koreanen tijdens de periode 1910-1945. Begrijpelijk dat men in Japan niet gelukkig is met de serie. Dat zal met het tweede seizoen zeker niet veranderen. Toch had Pachinko met het tonen van de Japanse gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog nog veel verder kunnen gaan. Zo wordt er met geen woord gerept over de honderdduizenden Koreaanse vrouwen die tot prostitutie werden gedwongen. Vermoedelijk was dat een brug te ver.

Het was echter nooit de bedoeling dat de serie (en het boek) het proces van Japan zou maken. Het gevoel van gespletenheid bij de Zainichi moest de kern van de familiekroniek blijven. Die krijgt in dit tweede seizoen een climax via het verhaal van Noa, die in het eerste seizoen nog niet was opgedoken. Als kind van twee vaders, een prediker (adoptief) en een gangster (biologisch), weerspiegelt de oudste zoon van Sunja de keuze die zijn moeder jaren eerder moest maken en het innerlijke conflict tussen goedheid en verdorvenheid.

Pachinko is zeer rijk aan thema's, maar slaagt ook als puur entertainment. Toegegeven, de scenaristen rekken soms bepaalde scènes met (te) veel uitleggerige dialogen en de regisseurs voelen geen schroom om melodramatische wendingen te ondersteunen met veel te nadrukkelijke sentimentele muzak. Maar er gebeurt zo veel en je leeft zodanig mee met de personages, die allemaal een reden voor hun handelen, dat je die commerciële toegevingen gemakkelijk accepteert.

Mogelijk komt er nog een derde seizoen, al is inmiddels wel vijfentachtig procent van het boek verfilmd. Dat derde seizoen zou dan vooral gaan over de jaren zestig. Maar in feite is het hele verhaal al min of meer verteld. In ieder geval zullen de scenaristen, als ze andere pistes bewandelen en nieuwe personages willen scheppen, veel creativiteit aan de dag moeten leggen om de ideeën van Min Jin Lee te overtreffen. Hopelijk beseffen ze dat en trekken ze er een streep onder. Een kwestie van eindigen in schoonheid.



Pachinko is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende miniserie uit 2022 bleek niets waar te kunnen maken: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze spannende miniserie uit 2022 bleek niets waar te kunnen maken: 0% op Rotten Tomatoes

De Franse thrillerserie 'The Reunion' kon de critici niet overtuigen.

We hebben de afgelopen jaren een aantal goede Franse series gehad. Denk maar aan Lupin, La Forêt en Dix pour cent. Maar soms eindigt het ook op een flop. Dit was het geval met de thrillerserie The Reunion, getiteld La jeune fille et la nuit in het Frans.

De Franse miniserie The Reunion is een adaptatie van de roman La jeune fille et la nuit van Guillaume Musso, die door Marston Bloom voor televisie werd bewerkt. Bill Eagles regisseerde de serie met Ioan Gruffudd, Grégory Fitoussi en Vahina Giocante in de hoofdrollen.

Verhaal


De serie bestaat uit zes afleveringen, die werden uitgezonden in 2022 op de Franse televisie. The Reunion speelt zich grotendeels af aan de Franse Rivièra en vertelt een verhaal dat zich over verschillende tijdsperiodes uitstrekt, met twee hoofdverhaallijnen die zich afspelen in 1997 en 2022.

In 1997 is leerling Vinca op een nacht spoorloos verdwenen van haar school. Vijfentwintig jaar later komen de geheimen en schandalen rond de zaak opnieuw naar boven als Vinca's vrienden terugkeren voor een reünie op die school.

Grote flop


The Reunion was uiteindelijk een grote flop met een publiekswaardering van slechts 14% en 0% van de critici op Rotten Tomatoes. De belangrijkste kritiek was dat de sprongen tussen de tijdsperioden vaak onhandig aanvoelden en meer als flashbacks dan als afzonderlijke plotwendingen.



Zowel het publiek als de critici klaagden ook dat The Reunion moeilijk te volgen was en de lage productiewaarde droeg hier niet aan bij. Hoewel het een mysterieserie is, voelden talrijke plotwendingen vergezocht en ongeloofwaardig aan, waardoor het voor het publiek moeilijker werd om erin op te gaan.

Kijken?


Wil je The Reunion toch eens zien? Je kan de serie zien vanaf zaterdag 24 augustus 2024 om 23:10 uur op NPO 2 en NPO Start met wekelijks een nieuwe aflevering die getoond wordt. De volledige reeks is ook vanaf vandaag, donderdag 22 augustus, te zien bij NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de succesvolste horrorfilms uit 2023 staat aankomend weekend op Netflix
Films / Specials

Een van de succesvolste horrorfilms uit 2023 staat aankomend weekend op Netflix

Vanaf 24 augustus bekijk je de horrorfilm 'Scream VI' op Netflix.

Het komt niet vaak voor dat een franchise zolang succesvol doorgaat, maar Scream doet het: het zesde deel kwam in 2023 uit. En er is goed nieuws, want die film staat binnenkort op Netflix.

Scream VI is, zoals de naam al aangeeft, het zesde deel in de Scream-franchise. De eerste film in de franchise verscheen in 1996. De film is geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

Nieuwe aanvallen


De film is een directe sequel op Scream uit 2022, wat betekent dat we dezelfde personages volgen. Scream VI gaat over Sam en Tara en hun vrienden Chad en Mindy. Na de aanvallen die ze hebben overleefd, proberen ze een nieuw leven te beginnen in New York.

Hoewel ze hun best doen om aan hun verleden te ontsnappen, worden ze opnieuw het doelwit van een moordenaar die het Ghostface-masker draagt. De groep moet weer proberen om de identiteit van Ghostface te achterhalen, terwijl ze hun eigen leven beschermen.

Cast


In de film zien we Jenna Ortega als Tara, Melissa Barrera als Sam, Jasmin Savoy Brown als Mindy en Mason Gooding als Chad. Bovendien keren er bekende gezichten uit de originele film terug, waaronder Courteney Cox als Gale Weathers en Skeet Ulrich als Milly Loomis.



Neve Campbell zou eerst ook terugkeren als Sidney Prescott in dit deel van de franchise. In 2022 werd alleen duidelijk dat zij niet meer meedeed aan de film. In haar statement hierover kaartte ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op het vlak van salaris in de filmindustrie aan.

Netflix


Vanaf maart 2023 was Scream VI te zien in de Nederlandse bioscopen. En nu is het dan eindelijk zover: de film komt naar Netflix, waar je hem zeer binnenkort kunt gaan streamen.

Scream VI kijk je vanaf zaterdag 24 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijktip op Disney+: Mysterieuze fantasieserie over unieke krachten
Series / Specials

Kijktip op Disney+: Mysterieuze fantasieserie over unieke krachten

Ontdek de mysterieuze krachten in de nieuwe Japanse serie 'Land of Tanabata' op Disney+.

Land of Tanabata is een nieuwe Japanse serie op Disney+. Je kunt de serie al eventjes op de streamingdienst bekijken. We beantwoorden hieronder vijf essentiële vragen die je moet weten om optimaal te genieten van deze serie.

Waar gaat de serie over?


Land of Tanabata volgt Youji Minamimaru, een gewone student met een mysterieuze kracht om kleine gaten te creëren. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij ontdekt dat hij dezelfde kracht bezit als de oorzaak van een bizarre gebeurtenis waarbij lichamen verdwijnen door een zwevende bol. Hij reist naar Marukawa om de waarheid over zijn afkomst te ontdekken.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is gebaseerd op de populaire manga Tanabata no Kuni, die liep van 1996 tot 1999 in Shogakukan's Big Comic Spirits. De manga, geschreven door Hitshi Iwaka, bekend van Parasyte werd uiteindelijk verzameld in vier tankobon-volumes.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Kanata Hosoda als Youji Minamimaru, die je misschien kent van Bright Future. Ryoko Fujino als Sachiko Higashimaru, bekend van The Sun Also Rises. Hiroshi Mikami als Masami Murakami, eerder te zien in The Wind Rises. Daarnaast zien we Takayuki Yamada, Shuhei Uesugi, Mai Kiryuu, Aya Asahina, Houshi Ishida, en Satoshi Kanada in belangrijke rollen.

Voor wie is deze serie?


Land of Tanabata is ideaal voor fans van mysterie en bovennatuurlijke verhalen. Mensen die genoten hebben van series zoals Stranger Things of The X-Files zullen deze serie geweldig vinden. Het is een perfecte mix van intrige, avontuur en bovennatuurlijke elementen.

Is de serie te bingen?


Land of Tanabata bestaat uit één seizoen met tien afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. In totaal kost het je ongeveer 7,5 uur om de hele serie te bekijken, wat perfect is voor een weekendmarathon.



De serie is al vanaf 4 juli te zien op Disney+. Lees ook de recensie van SerieTotaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoeveel Andrew Lincoln per aflevering verdiende in 'The Walking Dead': Ongelooflijk bedrag
Series / Nieuws

Dit is hoeveel Andrew Lincoln per aflevering verdiende in 'The Walking Dead': Ongelooflijk bedrag

Dit is wat Andrew Lincoln en Norman Reedus verdienen aan The Walking Dead.

Veel filmliefhebbers hebben als kind weleens gedroomd om de bekendste acteur ter wereld te worden. Natuurlijk is alle glitter en glamour van Hollywood heel aantrekkelijk, maar stiekem (of juist heel openlijk) ging het je ook om het geld. Hoeveel verdienen acteurs eigenlijk per aflevering?

The Walking Dead is een zeer succesvolle franchise en was op een gegeven moment de grootste en populairste serie van de hele wereld. De serie heeft dan ook talloze spin-offs, sequels en prequels gekregen.

Salaris van Lincoln


Het hoofdpersonage en het gezicht van The Walking Dead was jarenlang Andrew Lincoln. Mede door zijn acteertalent is de serie zo groot geworden als deze nu is. Maar hoeveel verdiende hij eigenlijk per aflevering?

In seizoen 1 was zijn salaris veel lager dan in latere seizoenen. Toen kreeg hij namelijk 'maar' $ 10.000 per aflevering. Dit is omgerekend iets minder dan €9000. Toen de populariteit van de serie steeg, steeg ook het salaris van Lincoln.

Lincoln vs. Reedus


In latere seizoenen kreeg de acteur $650.000 per aflevering, maar dat is niets in vergelijking met wat de nieuwe hoofdrolspeler, Norman Reedus, krijgt.



Reedus kreeg in het laatste seizoen van The Walking Dead namelijk maar liefst $1 miljoen per aflevering. Voor de nieuwe spin-off, The Walking Dead: Daryl Dixon, krijgt Reedus naar verwachting niet meer dan dat.

Netflix


Alle 11 seizoen van The Walking Dead zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans eisen de directe terugkeer van deze tragische scifi-flop van Disney+
Series / Specials

Fans eisen de directe terugkeer van deze tragische scifi-flop van Disney+

Ondanks de gigantische commerciële flop lijken er genoeg liefhebbers te zijn.

'Fan' is een afkorting van 'fanatic' en dat kan zowel positief als negatief zijn. Dit wordt met name duidelijk wanneer het grote franchises betreft, waardoor het er verhit aan toe kan gaan op social media. De laatste aankondiging over het definitieve einde van een serie illustreert dit nogmaals. Op platform X is een verhitte campagne van start gegaan om het verhaal terug te brengen.

The Acolyte van showrunner en regisseur Leslye Headland was een dramatische mislukking. SerieTotaal was allesbehalve gecharmeerd en dit was met name om de erbarmelijk slechte uitvoering. Daarnaast waren zowel Headland zelf als de hoofdrolspelers nogal klungelig in hun interviews en gooiden hierdoor olie op het vuur. Toch lijkt The Acolyte een groep liefhebbers bereikt te hebben, die onder de hashtag #SaveTheAcolyte virtueel de strijd aangaan.

Niets te verwijten


Het idee was beslist boeiend te noemen en Headland valt in dat opzicht niets te verwijten. De periode van de High Republic toont een andere kant van de Jedi, een groep die zich nogal bemoeizuchtig opstelt. Zo reist een groep Jedi-ridders naar een planeet die officieel niet eens onder de High Republic valt en zwaait daar met de wettelijke regels over andermans kinderen. Daarnaast wordt een andere kant van de Force getoond, door een commune die haar eigen kijk heeft op spirituele krachten.

Spijtig genoeg vormden de plotgaten, de houterige dialogen en tegenvallende visuele effecten bij elkaar een ander soort kracht. The Acolyte werd hiermee een misser van jewelste, die de geïnvesteerde $ 180 miljoen niet waard bleek. De fans zien dit echter anders en eisen een vervolg. Per slot van rekening eindigde het eerste seizoen met de nodige losse eindjes en die moeten aan elkaar geknoopt worden.

Durf


Zo vindt Darth Thunder dat Headland vooral wordt afgerekend op het feit dat ze eens iets anders wilde proberen. "Ik bewonder haar omdat ze de moed en de durf had om een ander verhaal te willen vertellen".



Nathan voegt hier aan toe dat hij bijna niet kan geloven dat we "dit niveau van lichtzwaardgevechten gedag moeten zeggen".



Danibug727s reactie is kort maar krachtig: "Meer!".



De verguisde serie heeft duidelijk genoeg positiefs losgemaakt bij sommige kijkers om het nog niet op te geven.



Waar te zien?


Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na zijn enorme succes in 'Friends' ontgroeide deze acteur nooit zijn status als tv-acteur
Series / Specials

Na zijn enorme succes in 'Friends' ontgroeide deze acteur nooit zijn status als tv-acteur

Matt LeBlanc heeft vooral succes gehad met rollen in televisieseries.

Matt LeBlanc is vooral bekend door zijn rol als Joey in de sitcom Friends. Hij heeft deze rol zelfs verder gespeeld in de spin-off Joey. Daarnaast heeft LeBlanc in andere series gespeeld en ook in een aantal films, maar die waren niet zo succesvol als zijn televisieprojecten.

LeBlanc begon zijn carrière onmiddellijk op televisie. Zo had hij in 1988 een hoofdrol in het televisiedrama TV 101 voor één seizoen. In 1991 had hij een terugkerende rol in de populaire sitcom Married... with Children en hij speelde de hoofdrol in twee kortstondige spin-offs van Married... with Children: Top of the Heap (1991) en Vinnie & Bobby (1992).

Joey Tribbiani


Zijn grote doorbraak kwam er in 1994 toen hij te zien was als Joey Tribbiani in Friends. Hij zou deze rol spelen gedurende 12 jaar: tien seizoenen van Friends en twee seizoenen van de spin-off Joey. Voor zijn rol in Friends ontving LeBlanc drie nominaties bij de Emmy Awards, drie Golden Globe-nominaties en een nominatie bij de SAG Awards.

Zelfs nadat Friends eindigde in 2004, bleef LeBlanc een van de meest succesvolle sitcomsterren aller tijden. LeBlanc verschijnt zelden in films, maar hij speelde wel de hoofdrol in de romcom Lovesick en hij had een terugkerende rol in de Charlie's Angels-films.

Episodes


Zijn beste rol na Friends was echter het spelen van een satirische, narcistische versie van zichzelf in Episodes. Deze serie liep van 2011 tot 2017 en was zijn grote terugkeer op televisie nadat hij een pauze had ingelast. LeBlanc won een Golden Globe Award en ontving vier extra Emmy Award-nominaties voor deze rol.



Daarnaast speelde LeBlanc van 2016 tot 2020 de rol van patriarch Adam Burns in de sitcom Man with a Plan en van 2016 tot 2019 was hij ook co-host van Top Gear. Het is duidelijk dat LeBlanc een mooie carrière heeft opgebouwd op televisie, maar dat de filmwereld minder voor hem was. Het is afwachten of hij ooit nog zal doorbreken in de filmwereld.

Kijken?


Wil je LeBlanc zien in Friends? Je kan de serie bekijken op HBO Max. De andere sitcoms waarin LeBlanc speelde kan je op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De wrede waarheid achter het ontslag van 'The Big Bang Theory'-ster Melissa Rauch
Series / Nieuws

De wrede waarheid achter het ontslag van 'The Big Bang Theory'-ster Melissa Rauch

Melissa Rauch werd ooit afgewezen voor een rol die heel belangrijk was voor haar.

In het derde seizoen van de grote hitserie The Big Bang Theory werden Bernadette (Melissa Rauch) en Amy (Mayim Bialik) geïntroduceerd. Kijkers werden al snel helemaal verliefd op deze personages. Voordat Rauch deze rol kreeg, had ze echter veel minder geluk in haar carrière.

Het personage van Rauch paste helemaal bij haar. Bernadette zag er heel schattig en lief uit, maar had een heel stoer karakter. Rauch is een goede actrice, maar toch kreeg ze ooit om een rare reden een rol niet.

Haar handen


In een interview met Entertainment Weekly vertelde ze hoe belangrijk haar baan was voor haar voordat ze gecast werd in The Big Bang Theory. Deze afwijzing veroorzaakte dan ook veel onzekerheid bij Rauch.

Rauch werd namelijk niet afgewezen, omdat haar acteerkunsten niet goed genoeg waren. Ze werd afgewezen, omdat de regisseur haar handen niet mooi genoeg vond.

Onzekerheid


In vergelijking met haar kleine postuur heeft Rauch ietwat grote handen, of in haar woorden: "Hobbit-handen". De regisseur van de auditie vond dit echter veel te afleidend en heeft haar daarom de rol niet gegeven.



Dit resulteerde in een onzekerheid bij Rauch over haar handen. Gelukkig zijn haar handen nooit als vreemd beschouwd tijdens haar tijd bij The Big Bang Theory en is ze nu een zeer succesvolle actrice.

Apple TV+


Wil je meer The Big Bang Theory kijken? Stream dan alle seizoenen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geliefde en steengoede Britse serie scoort een 8,5 op IMDb: waarom nergens te zien?
Series / Specials

Deze geliefde en steengoede Britse serie scoort een 8,5 op IMDb: waarom nergens te zien?

'The IT Crowd' is een geweldige Britse serie, maar je kunt hem nergens streamen.

De geweldige sitcom The IT Crowd heeft door de jaren heen veel fans verzameld. Streamen is tegenwoordig alleen de manier om series te kijken, en gek genoeg is deze goed beoordeelde serie op geen enkel platform te vinden.

The IT Crowd is een Britse sitcom, gemaakt door Graham Linehan. De serie werd uitgezonden tussen 2006 en 2013, en kreeg 4 seizoenen. In Nederland was de serie te zien op Comedy Central.

IT-afdeling


In The IT Crows zien we de merkwaardige levens van drie medewerkers op de IT-afdeling bij het bedrijf Reynholm Industries, een groot bedrijf in Londen. De afdeling is bevindt zich in de karige kelder van het bedrijf, dat voor de rest uit luxe kantoren bestaat.

Het team van de afdeling bestaat uit de sociaal onhandige technische genius Maurice Moss, de cynische en luie Roy Trenneman en hun amateuristische manager Jen Barber, die is aangenomen vanwege haar managementvaardigheden, maar niets van IT weet.

IMDb


We zien de interacties tussen het team en andere medewerkers, waarmee vaak fratsen worden uitgehaald. De kloof tussen het team en de rest van de wereld en hun akkefietjes onderling zorgen voor veel hilarische situaties en misverstanden.



Op de IMDb krijgt The IT Crowd een indrukwekkende score van 8,5/10. Na de uitzending van de eerste aflevering werd de serie door BBC News omschreven als "teleurstellend", maar op de lange termijn wist de serie steeds meer kijkers te overtuigen.

Nergens te streamen


De serie wordt dus geweldig beoordeeld en heeft een cultstatus bereikt. Helaas, en verbazingwekkend genoeg, is de serie in Nederland helemaal nergens te streamen. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Toch erg benieuwd geworden? De dvd van de serie is online te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overweldigend slecht ontvangen scifi-serie op Netflix: 8% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Overweldigend slecht ontvangen scifi-serie op Netflix: 8% op Rotten Tomatoes

'The I-Land' is een van de slechtste Netflix-series ooit gemaakt.

Lost was een succesvolle serie over een groep die wordt gedumpt op een prachtig onbewoond eiland en de makers van de sci-fiserie The I-Land, die sinds 2019 op Netflix te zien is, probeerden met de serie hetzelfde te doen, maar dat is niet gelukt. The I-Land was een grote flop en eindigde met een score van 8% op Rotten Tomatoes.

The I-Land is een miniserie gemaakt door Anthony Salter en heeft een cast die bestaat uit Kate Bosworth, Natalie Martinez, Ronald Peet, Kyle Schmid, Gilles Geary, Sibylla Deen, Anthony Lee Medina, Kota Eberhardt, Michelle Veintimilla en Alex Pettyfer.

Verhaal


In The I-Land volgen we tien mensen die wakker worden op het strand van wat lijkt op een verlaten tropisch eiland. Geen van hen heeft enige herinnering aan wie ze zijn of hoe ze daar terecht zijn gekomen, en ieder neemt de naam aan die op hun kledinglabels staat gedrukt. De groep probeert in eerste instantie samen te werken, maar verschillende prioriteiten en sterke persoonlijkheden zorgen ervoor dat sommigen van hen botsen.

Zo heb je onder andere Gabriela Chase (Martinez), die het eiland wil onderzoeken en niet goed kan opschieten met KC (Bosworth), die wantrouwig is tegenover Chase's vermogen om hulpbronnen te vinden. De groep ontdekt dat het eiland waarop ze gestrand zijn een virtuele realiteitsgevangenis is, ontworpen met extreme psychologische en fysieke uitdagingen, waar de straf voor criminaliteit de dood is. Ze moeten de uitdagingen aangaan om te bewijzen dat ze klaar zijn om weer in de samenleving te worden vrijgelaten.

Flop


De serie heeft een vergelijkbaar thema als Lost en er wordt zelfs naar verwezen in de eerste aflevering. Maar het werd niet zo'n succes als Lost en wordt zelfs gezien als een van de slechtste Netflix-series ooit gemaakt. The I-Land kreeg heel veel negatieve reacties en eindigde met een score van 8% op Rotten Tomatoes. Ook het publiek was niet te vinden voor de serie en gaf het een score van 34%. De kritische consensus van de site luidt: "Verbijsterend slecht, het enige mysterie is hoe The I-Land in de eerste plaats is gemaakt."



Er zijn verschillende redenen waarom The I-Land zo slecht is. Zo zit de serie vol met clichés en de personages raken niet in paniek als ze wakker worden op het eiland. In de plaats gaan ze zwemmen en beginnen ze gezellig met elkaar te kletsen. Er zit totaal geen diepgang in de gesprekken en het acteerwerk is ook niet zo goed.

Kijken?


Wil je The I-Land toch eens zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende en onbekende misdaadseries op Netflix: deze 4 mag je niet missen
Series / Nieuws

Verrassende en onbekende misdaadseries op Netflix: deze 4 mag je niet missen

dit is een test om te zien dat je de

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

A Nearly Normal Family (En helt vanlig familj)



Deze Scandinavische drama-misdaadserie verscheen vorig jaar met zes afleveringen op Netflix. Op Rotten Tomatoes is de serie bij pers en publiek goed ontvangen. Het krijgt van hen een waarderingscijfer van 76%.

De wereld van een schijnbaar perfect gezin spat in A Nearly Normal Family uiteen wanneer een schokkende moord bewijst dat iedereen bereid is tot wanhopige daden om elkaar te beschermen.



When They See Us



Vanaf hier benaderen onze aanraders de perfecte scores op Rotten Tomatoes. Deze serie kan rekenen op een score van maar liefst 97%. Stream alle afleveringen van deze miniserie op Netflix.

Het leven van vijf tieners uit Harlem verandert in een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. When They See Us is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.



Unbelievable



Een aangrijpende misdaadserie met een ijzersterke uitvoering van actrice Kaitlyn Dever. Naast een Golden Globe-nominatie voor Dever en de serie, krijgt het op de Tomatometer een score van 98%. Stream alle acht afleveringen van deze miniserie op Netflix.

Een jonge vrouw wordt in beschuldigd van liegen over verkrachting. Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen. Ook Unbelievable is gebaseerd op ware gebeurtenissen.



Worst Roommate Ever



Heb je weleens een verschrikkelijke huisgenoot gehad? Dan kun je je vast wel herkennen in deze misdaadserie. Met twee seizoenen van deze onheilspellende titel op Netflix krijgt het op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100%.

Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. De angstaanjagende waargebeurde verhalen van Worst Roommate Ever onthullen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt voorstellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Furiosa-actrice Anya Taylor Joy in de nieuwe Netflix-thriller 'How to Kill Your Family'
Series / Nieuws

Furiosa-actrice Anya Taylor Joy in de nieuwe Netflix-thriller 'How to Kill Your Family'

De actrice is razend enthousiast over haar hoofdrol in de nieuwste Netflix-productie.

Anya Taylor-Joy timmert flink aan de weg met sterke rollen in The Witch, The Menu en recentelijk Mad Max: Furiosa en de Netflix-miniserie The Queen's Gambit. Onlangs werd bekendgemaakt dat ze opnieuw met Netflix in zee gaat.

De streaming-gigant verfilmt de bestseller 'Hoe Vermoord Ik Mijn Familie' ('How to Kill Your Family') van schrijver en journaliste Bella Mackie. Zij speelt hierin de hoofdrol van Grace Bernard.

Gruwelijke wraak


Grace is de dochter van de meedogenloze Simon Artemis, een biljonair die zijn dochter niet ziet staan. Op een bepaald moment besluit Grace gruwelijk wraak te nemen.

Taylor-Joy kan haar geluk niet op. Tegen Netflix zei de actrice hierover het volgende: "Zodra ik de laatste bladzijde had omgeslagen wist ik dat ik gewoon bij dit project móest zijn".

Overig


Behalve de hoofdrol treedt Taylor-Joy ook op als uitvoerend producent van de serie. Dit doet zij samen met Mackie, Emma Moran, Sally Woodward Gentle, Lizzie Rusbridger en Lee Morris. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Je kunt Furiosa: A Mad Max Saga streamen op HBO Max. The Queen's Gambit kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington geeft de reden waarom zijn kinderen nooit naar 'Game of Thrones' zullen kijken
Series / Celebrity

Kit Harington geeft de reden waarom zijn kinderen nooit naar 'Game of Thrones' zullen kijken

Kit Harington legt uit waarom zijn kinderen nooit zijn iconische rol in Game of Thrones zullen zien.

Kit Harington, ook wel bekend door zijn sterrol als Jon Snow in Game of Thrones, bekende tijdens een interview bij de première van de nieuwe hitserie Industry waarom zijn kinderen waarschijnlijk nooit naar de iconische serie Game of Thrones zullen kijken.

Game of Thrones, een van de bekendste fantasie drama series die zich afspeelt in een mythische wereld, zorgde naast zijn bekendheid ook voor een relatie met de mede-actrice Rose Leslie, in de serie ook wel bekend als Ygritte. De twee ontmoetten elkaar tijdens de opnames van seizoen twee, trouwden en kregen samen twee kinderen.

Waarom zijn kinderen niet willen kijken


Ondanks dat de serie alom bekend is, betwijfelt Harington dat zijn kinderen de serie zullen kijken. De acteur garandeert dat zijn kinderen zich onwijs ongemakkelijk zouden voelen bij het zien van de liefdesrelatie tussen hun ouders op het scherm.

Het maakt volgens Harington niet uit hoe beroemd de serie is, hij blijft geloven dat zijn kinderen de serie niet willen zien. Hij verwacht niet dat ze trots zullen zijn, maar eerder beschaamd. Voor de rest van de wereld zijn zij misschien bekende acteurs, maar voor hun kinderen zijn zij gewoon vader en moeder.

Harington's rol in Industry


Na zijn bekende rol in Game of Thrones wilde Harington weer een 'full character arc', een rol waarbij het personage transformeert gedurende de verhaallijn. Toen zijn manager vertelde over een mogelijke rol in Industry, aarzelde Harington geen moment. Zonder te weten waar het over ging zei hij ja tegen de rol in de serie.

Bekijk op instagram



Industry, een Brits-Amerikaanse dramaserie die in 2020 in première ging, biedt een intense kijk op de wereld van jonge bankiers die vechten om te overleven in de keiharde financiële wereld. Harington speelt de rol van Henry Muck, en de serie gaat inmiddels seizoen drie in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.