search

Ons nieuws van zondag 25 augustus 2024

'Accidente': een sterke premisse betekent nog geen sterke serie
Recensie

'Accidente': een sterke premisse betekent nog geen sterke serie

Mexicaanse serie over een ongeval dat een aantal families in een nachtmerrie stort, had baat gehad bij een realistischer en bondige aanpak kunnen gebruiken.

Regie: Klych López, Gracia Querejeta | Cast: Sebastián Martínez (Emiliano), Ana Claudia Talancón (Daniela), Alberto Guerra (Charro), Mark Lewis (Santos), Macarena García Romero (Lucia), Regina Reynoso (Salomé), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 40-50 minuten | Jaar: 2024

Het kan flink fout gaan met springkastelen. Een hevige rukwind die niemand voorzag, pennen die onzorgvuldig in de bodem zijn geslagen en oeps: dat kasteel gaat hoog boven de grond zweven. Inclusief de kinderen die erop spelen. Dergelijke ongevallen gebeurden in Australië, Duitsland en Spanje en inspireerden de Venezolaanse Leonardo Padrón voor de Mexicaanse serie Accidente. Maar ondanks de boeiende premisse en een stevige start ontwikkelt Accidente zich niet tot een realistisch drama, maar een bij momenten ridicule soap.

Voor de verjaardag van zijn zoontje Rodrigo organiseert advocaat Emiliano een tuinfeest waarvoor hij familie, buren en hun kinderen uitnodigt. Maar dan gebeurt het ondenkbare: een rukwind tilt het springkasteel hoog de lucht in. Drie kinderen storten te pletter en een vierde kind verdwijnt. Een van de slachtoffertjes is Rodrigo. Voor de nabestaanden begint een periode van immens verdriet. Niets zal nog hetzelfde zijn.

Buurman Charro, een gangster, heeft ook een zoontje verloren en het enige waar hij aan denkt is wraak. Want iemand moet verantwoordelijk worden gehouden voor wat er gebeurde. Blijkt dat een van de grondpennen niet was vastgemaakt, waardoor het springkasteel gemakkelijk kon loskomen. De rol van de schuldige word toebedeeld aan Moncho, de brave indiaanse bediende van Emiliano. Charro en nog andere ouders zinnen op bloedwraak. Dat heeft enorme gevolgen, met een volledig ontsporende situatie.

De eerste drie afleveringen beloven én leveren een intens drama op over hoe rijke Mexicanen de schuld afschuiven op de armen van indiaanse afkomst en hoe lafheid en hypocrisie een nog grotere tragedie kunnen creëren. Niet toevallig is Moncho de enige zuivere ziel onder de vele personages die in een recordtempo – en vrij slordig – worden geïntroduceerd. Er zijn onder meer politieagente Daniela, de vrouw van Emiliano, Lupa, de wraakzuchtige vrouw van Charro, advocaat David, de zwager van Emiliano die alleen aan geld denkt en journaliste Carla, de zus van Daniela die haar ziel zou verkopen voor een primeur.

Accidente is al snel uitgepraat over de tegenstelling tussen rijk en arm. Eenmaal in de derde versnelling verliest Padrón zich in de melodramatische toestanden en ongeloofwaardige wendingen. De indruk ontstaat dat het originele script slechts vijf afleveringen bevatte, maar dat de scenaristen extra plotlijnen bedachten om toch maar aan tien afleveringen te komen. Die dragen echter niet bij aan het centrale plot en werken soms op de lachspieren. Een van de rouwende ouders wil bijvoorbeeld zo snel mogelijk een nieuw kind van haar steriele man.

Qua regie is de serie op haar zwakst wanneer er actie in beeld komt – de montage van het ongeval is behoorlijk slordig – of wanneer er onnodige flashbacks volgen. De regisseurs voelen zich beter in hun vel wanneer ze dialoogscènes moeten inblikken, dankzij de uitstekende acteurs die het onderste uit de kan halen om sommige knullige dialogen geloofwaardig te maken. Accidente had beter gewerkt als een miniserie van een paar afleveringen met minder soapy scènes en minder nadrukkelijke muziek. Maar er is genoeg intrige, hoewel niet altijd geloofwaardig, om je bijna tien uur zoet te houden.



Accidente is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoveel kost die peperdure kleding in 'Emily in Paris': enorme bedragen voor grote merken
Series / Nieuws

Zoveel kost die peperdure kleding in 'Emily in Paris': enorme bedragen voor grote merken

Fans van de kleding en de bijhorende accessoires moeten deze Instagram-pagina zeker gaan volgen.

Als je fan bent van Emily in Paris en de vele kleding die in de serie voorbijkomt, dan wil je misschien wel weten waar je die kleding en accessoires kunt kopen. Een opvallende Instagram-pagina biedt verrassend veel info.

Op de fanpagina Emily in Paris Outfits worden vele kledingstukken en accessoires van onder andere Emily (Lily Collins), Mindy (Ashley Park) Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) en Camille (Camille Razat) in de serie vertaald in prijzen en de ontwerper/online shops.

Kijken en kopen


De pagina lijkt afkomstig van Marylin Fitoussi, de kostuumontwerper voor de eerste vier seizoenen van Emily in Paris. Het gevolg is dat exact duidelijk is uit welke items de kostuums van de personages bestaan.

Zo zien we een eerste foto van Emily in seizoen 4. Actrice Collins draagt een donzige jas van zo'n 1.100 dollar en laarzen van Christian Louboutin, met een prijskaartje van bijna 3.500 dollar. De koffer van RIMOWA kost slechts 1.500 dollar.

Heel veel outfits


Op Emily in Paris Outfits staan al een kleine tweehonderd outfits met vele kleurrijke en prijzige kledingstukken en de bijhorende accessoires. Duidelijk is wel dat je voor de meesten daarvan over een flinke portemonnee moet beschikken. Bezoek hier het opvallende Instagram-account.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2021 moest deze thriller flink gaan scoren, maar leverde weinig op: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

In 2021 moest deze thriller flink gaan scoren, maar leverde weinig op: 0% op Rotten Tomatoes

'Tandav' is een Indiase thrillerserie gemaakt, geregisseerd en geproduceerd door Ali Abbas Zafar.

Amazon Prime Video heeft al goede thrillerseries gemaakt, maar soms loopt het ook verkeerd af. Zo was de Indiase thrillerserie Tandav, die bestaat uit een seizoen van negen afleveringen, een grote flop toen het uitkwam in 2021.

Tandav is een politieke thriller, gemaakt, geregisseerd en geproduceerd door Ali Abbas Zafar, die zijn digitale debuut maakte, en met het scenario geschreven door Gaurav Solanki. Het heeft een ensemblecast bestaande uit Saif Ali Khan, Sunil Grover, Tigmanshu Dhulia, Dimple Kapadia, Mohammed Zeeshan Ayyub, Dino Morea en Anup Soni.

Verhaal


Tandav wordt gepresenteerd als een politieke serie die de duistere hoeken van de Indiase politiek verkent, waar machtige politici en degenen die dat willen, chaos zaaien en anderen manipuleren om het land te controleren. Onverbeterlijke pragmatiek contrasteert met de frustraties en aspiraties van het hedendaagse India en de idealen van de jeugd van het land.

Het volgt onder andere de charismatische leider van de vooraanstaande politieke partij Janata Lok Dal (JLD), Samar Pratap Singh (Khan), die voelt dat hij klaar is om de functie van premier over te nemen. Samars vader, de partijpatriarch en premier Devki Nandan Singh (Dhulia) is echter nog niet bereid om met pensioen te gaan. Daarnaast zijn er enkele andere leiders die zichzelf geschikt achten voor deze positie. Maar deze positie komt nooit gemakkelijk. Men moet voortdurend blijven strijden om deze te verkrijgen.

Flop en controverse


Tandav heeft op Rotten Tomatoes geen publiekscore, maar de critici waren heel negatief over de serie, die een score heeft van 0%. De critici vonden dat de politieke elementen van de serie op een geforceerde manier aan de kijkers werden gepresenteerd en te simplistisch waren. Het kreeg ook kritiek vanwege het gebruik van clichés en verouderde tropen, waardoor het niet bijzonder memorabel was.



De serie was niet enkel een flop, maar veroorzaakte ook controverse in India toen verschillende leiders van de Bharatiya Janata Party opriepen tot een ban en de makers en acteurs beschuldigden van het kwetsen van de religieuze gevoelens van hindoes en het bespotten van de hindoeïstische god Shiva in een van de afleveringen. De maker van de serie, Zafar, heeft toen zijn excuses aangeboden voor de ontstane problemen.

Kijken?


Wil je Tandav toch eens zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Stephen King-film verschijnt op deze dag direct op HBO Max
Series / Nieuws

De nieuwste Stephen King-film verschijnt op deze dag direct op HBO Max

Eindelijk weten we wanneer de langverwachte nieuwe verfilming van Salem's Lot te zien is.

Het mysterie over wanneer we de nieuwe verfilming van Stephen Kings beroemde boek Salem's Lot gaan zien lijkt eindelijk opgelost te zijn.

De film had oorspronkelijk al in 2022 moeten verschijnen, maar in maart dit jaar liet Warner Bros. Discovery weten dat de film exclusief op HBO Max te streamen zou zijn. Over een datum werd toen nog niet gesproken.

Warboel achter de schermen


In de tussentijd gingen er geruchten dat de film tóch in de bioscopen zou gaan draaien, maar nu lijkt het definitief zo te zijn dat de film in oktober op Max te streamen zal zijn.

Een aantal jaren terug zag New Line/Warner Bros. Salem's Lot als een horrorhit in spé na het succes van de IT-franchise die 1,1 miljard dollar opbracht in de bioscopen.

Van IT naar Salem's Lot


De studio huurde zelfs Gary Dauberman, een van de scenaristen van die films, in om Salem's Lot te schrijven, produceren en regisseren om zo een even groot succes te bewerkstelligen.



Salem's Lot moest uiteindelijk in hetzelfde weekend als de IT-films de bioscopen bereiken in 2022, maar werd opeens van het releaseschema gehaald.

Eindelijk gaan we de film zien


Na verschillende reshoots werd de release verplaatst naar april 2023, maar Evil Dead Rise nam die plek uiteindelijk in.

Een exacte releasedatum is dus nog niet vrijgegeven, maar horrorfans weten nu in elk geval dat Salem's Lot nog voor Halloween te streamen is op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'The Rings of Power' lijkt verdacht veel op 'Oppenheimer'
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'The Rings of Power' lijkt verdacht veel op 'Oppenheimer'

Een vergelijking die je niet direct zou verwachten tussen de fantasy-serie en de bloedserieuze film.

Volgens showrunner Patrick McKay zal het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power op momenten aanvoelen als de grote Oscarwinnaar Oppenheimer.

Een opmerkelijke vergelijking, maar McKay legt in een interview haarfijn uit waarom hij dit vindt.

Fictie ontmoet non-fictie


Tijdens een gesprek met ComicBook vertelde hij het volgende over seizoen 2:

"Het maken van seizoen 2 was deels zo plezierig omdat je in een kamer bent waar besluiten worden genomen en 'ringen worden gesmeed'. Maar er zijn ook mensen voor de eerste keer in die kamer die nog niet weten wat er gaat gebeuren. We vergelijken het een beetje met Oppenheimer: je hebt te maken met een wapen dat de wereld kan veranderen en niemand weet of dit voor goede of slechte doeleinden wordt gebruikt."

Gevaarlijke wapens


Voor wie de referentie niet volgt: Christopher Nolans Oppenheimer gaat over het leven van wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) die samen met zijn team door de ontwikkelingen op het gebied van kwantumfysica de eerste atoombom bedacht.



In seizoen 2 van The Rings of Power zien we acteurs als Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman en Sara Zwangobani.

Nog een weekje!


The Rings of Power seizoen 2 is vanaf 29 augustus te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bizarre en epische Netflix Original gaat de streamer vanaf donderdag helemaal veroveren
Series / Nieuws

Deze bizarre en epische Netflix Original gaat de streamer vanaf donderdag helemaal veroveren

'KAOS' herschrijft Griekse mythen met donkere humor, onverwachte wendingen en eigentijdse twists.

Als je klaar bent voor een gedurfde, nieuwe kijk op de klassieke Griekse mythologie, dan is KAOS de serie voor jou. Deze serie herschrijft oude verhalen op een manier die zowel verrassend als verfrissend is. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je deze unieke show gaat bekijken.

Waar gaat de serie over?


KAOS biedt een moderne hervertelling van bekende Griekse mythen. De serie volgt goden, titanen en stervelingen terwijl hun loten zich op onverwachte manieren ontvouwen. Het verhaal zit vol met donkere humor, onverwachte wendingen en een flinke dosis mystiek, waardoor de oude verhalen een nieuwe, eigentijdse twist krijgen.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is gecreëerd door Charlie Covell, die eerder verantwoordelijk was voor het succes van The End of the F***ing World. Met KAOS brengt Covell haar unieke, satirische stem naar de klassieke mythologie, waarbij ze traditionele verhalen ondersteboven keert en nieuwe betekenislagen toevoegt. De serie wordt geproduceerd door Netflix en Sister Pictures.

Wie spelen er in de serie?


De cast van KAOS bestaat uit een mix van bekende en opkomende talenten. Jeff Goldblum speelt Zeus, de koning van de goden, terwijl Janet McTeer te zien is als Hera, zijn gemanipuleerde echtgenote. David Thewlis speelt Hades, de duistere god van de onderwereld. Daarnaast zijn er rollen voor talenten zoals Cliff Curtis en Debi Mazar.

Voor wie is deze serie?


KAOS is ideaal voor liefhebbers van mythologie die openstaan voor een moderne, soms absurde herinterpretatie. Fans van series zoals American Gods of Good Omens zullen de mix van humor, drama en mythologie zeker waarderen. De serie biedt een frisse kijk op bekende verhalen, vol met onverwachte twists en visuele pracht.



Is de serie te bingen?


Ja, KAOS is volledig geschikt voor binge-watching. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer 45 minuten, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Bereid je voor op een reis door een magische wereld waar niets is wat het lijkt.

KAOS is 29 augustus beschikbaar om te streamen op Netflix. Zet deze serie zeker op je kijklijst!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De onverwachte en originele titel van 'Baywatch' is écht enorm slecht
Series / Specials

De onverwachte en originele titel van 'Baywatch' is écht enorm slecht

De hitserie 'Baywatch' had oorspronkelijk een volledig andere titel, die veel slechter is.

Wanneer je het woord "Baywatch" ziet, roept het waarschijnlijk onmiddellijk beelden op van strandwachten in rode badpakken die in slow motion over het strand rennen. De iconische serie, die liep van 1989 tot 2001, is misschien wel een van de bekendste series uit de televisiegeschiedenis.

Baywatch werd gefilmd in Californië en later in Hawaii en had grote namen zoals David Hasselhoff, Kelly Slater en Pamela Anderson in de cast. Hoewel het de aandacht van miljoenen kijkers trok, is er nog steeds een kans dat je niet alles weet over de serie. Zo was Baywatch niet de originele titel voor de serie.

Verhaal


Baywatch werd bedacht door Michael Berk, Douglas Schwartz en Gregory J. Bonann, die de serie gedurende de 11 seizoenen produceerden. De serie draait om het werk van een team van strandwachten en hun onderlinge relaties, waarbij de verhaallijnen meestal draaien om gevaren die verband houden met het strand en andere activiteiten die typisch zijn voor de Californische strandlevensstijl.

Het redden van mensen van verdrinking is een van de meest voorkomende situaties in de serie, maar een scala aan andere onderwerpen, zoals aardbevingen, haaienaanvallen en seriemoordenaars, dienen als plotconflicten in Baywatch.

ACES


Het idee voor Baywatch ontstond toen bedenker van de serie Bonann als strandwacht aan het werk was en twee kinderen van een medewerker van het televisieproductiebedrijf MTM-studio, genaamd Stu Erwin, redde. Bonann was zelf een strandwachter in de jaren 70 en inspireerde zich op zijn ervaringen voor de serie.



Bonann noemde de serie oorspronkelijk Aquatic Corps for Emergency Service (ACES), maar veranderde dit later in Baywatch, de naam van de reddingsboten die de Santa Monica Bay patrouilleerden. Het Baywatch-logo werd ontworpen door Bonann's vriend, strandwacht John Johnson.

Kijken?


De rest is geschiedenis. Baywatch werd een van de populairste series ooit en werd een popcultureel fenomeen. Wil je Baywatch zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het natuurlijk wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische en goed scorende serie met een 8,8 op IMDb zou iedereen direct moeten kijken
Series / Specials

Deze hilarische en goed scorende serie met een 8,8 op IMDb zou iedereen direct moeten kijken

'Ted Lasso' is gebaseerd op een personage dat Jason Sudeikis speelde in een reeks promotievideo's.

Jason Sudeikis speelde het personage Ted Lasso voor het eerst in 2013 en 2014 als onderdeel van twee promotievideo's voor NBC Sports. In 2020 ontwikkelde hij samen met Bill Lawrence, Brendan Hunt en Joe Kelly een serie gebaseerd op dat personage.

In de serie Ted Lasso herneemt Sudeikis zijn rol als het titelpersonage, dat gebaseerd is op het personage dat Sudeikis speelde in een reeks promotievideo's voor NBC Sports' verslaggeving van de Engelse Premier League. Daarnaast spelen onder andere ook Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Phil Dunster, Brett Goldstein en Juno Temple mee in de serie.

Verhaal


De serie volgt Ted Lasso, een Amerikaanse college football-coach die onverwacht wordt ingehuurd om een fictief Engels voetbalteam, AFC Richmond, te coachen, ondanks dat hij geen ervaring heeft met het coachen van voetbal. De eigenaar van het team, Rebecca Welton (Waddingham), kreeg het eigendom van het team na de scheiding van haar ontrouwe ex-man, Rupert.

Ze heeft Lasso ingehuurd in de hoop dat hij het team ten onder zal laten gaan en zo Rupert zal raken, aangezien hij meer om AFC Richmond gaf dan om wat dan ook. Ted's charme, persoonlijkheid en humor beginnen echter Rebecca, het team en degenen die sceptisch waren over zijn aanstelling voor zich te winnen.

Groot succes


Ted Lasso bestaat uit drie seizoenen met het derde en laatste seizoen dat in 2023 uitkwam. De serie was een groot succes en ontving lovende kritieken van de critici, vooral voor de acteerprestaties van Sudeikis, Waddingham, Dunster, Goldstein en Temple, de humor, de schrijfstijl, de thema's en de opbeurende toon.



De serie heeft dan ook een hoge score op onder andere IMDb, waar het een 8,8 op 10 heeft. Het staat op de 83e plaats in hun lijst van best gewaardeerde televisieseries. Vooral de twee laatste afleveringen van Ted Lasso zijn heel erg geliefd met een score van 9,3 op 10 voor aflevering 11 van seizoen 3 en een score van 9,4 voor de allerlaatste aflevering van de serie.

Prijzen


Ted Lasso werd genomineerd voor tal van prijzen. Het eerste seizoen alleen al was genomineerd voor 20 Emmy Awards, waarmee het de meest genomineerde eerste seizoen van een komedieserie in de Emmy-geschiedenis werd. Het won er toen zeven, waaronder Emmy's voor Sudeikis, Waddingham en Goldstein voor hun acteerprestaties en voor Beste Komedieserie.



Sudeikis won ook de Golden Globe Award voor Beste Acteur - Televisieserie Musical of Komedie en de SAG Award voor Beste Prestatie door een Mannelijke Acteur in een Komedieserie in zowel 2020 als 2021. In totaal werd Ted Lasso genomineerd voor 61 Emmy Awards en won het er 11.

Kijken?


Wil je Ted Lasso zien? Je kan de serie bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' maakt van 'Game of Thrones'-ster een opvallend duistere tovenaar
Series / Nieuws

'The Rings of Power' maakt van 'Game of Thrones'-ster een opvallend duistere tovenaar

Het kwaad in Midden-Aarde heeft er weer een gezicht bij.

Komende week gaat na bijna twee jaar wachten Rings of Power weer van start op Prime Video. In de laatste dagen voor de aftrap probeert de streamer de wereld enthousiast te maken voor het vervolg van de fantasy-serie.

Dat doen ze onder andere met een eerste goede blik op een belangrijk nieuw personage, wiens naam voorlopig nog niet bekend is. Wel is er een beschrijving vrijgegeven van de magische nieuweling.

Duistere tovenaar


Het personage wordt omschreven als ''een duistere en machtige tovenaar, wiens achtergrond en bedoelingen gehuld zijn in geheimzinnigheid, en die een legioen aan dienaren heeft met magische krachten die elk bevel van hem opvolgen''.

Ook weten we dat de nieuwe tovenaar gespeeld wordt door niemand minder dan Ciarán Hinds. In fantasy-land is de Ierse acteur een bekend gezicht: hij speelde onder andere Aberforth Dumbledore in de Harry Potter-films en Mance Rayder in Game of Thrones.

29 augustus


Het tweede seizoen van Rings of Power gaat van start op 29 augustus op Prime Video. Ter opwarming kun je daar nu al seizoen 1 bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegen alle verwachting in lijkt Netflix een spin-off te geven aan een van zijn grootste hits
Series / Nieuws

Tegen alle verwachting in lijkt Netflix een spin-off te geven aan een van zijn grootste hits

De uitvoerend producent is nog lang niet klaar met het verhaal.

De succesvolle Britse productie The Crown bood een fictieve weergave van de geschiedenis van het Britse koninklijk huis. Over zes seizoenen maakten de kijkers kennis met opeenvolgende monarchen, te beginnen in 1947 en eindigend met het huwelijk van koning Charles en Camilla Parker Bowles.

Als het aan uitvoerend producent Andy Harries ligt, blijft het hier echter niet bij. Deadline bericht over de uitspraken die Harries deed in The Media Show van de BBC.

Sterke positie


Harries legde uit dat de overeenkomst die destijds met Netflix werd afgesloten inhield dat zijn productiemaatschappij Left Bank Pictures, die The Crown maakte, de rechten mocht behouden. In zakelijk opzicht is dit een sterke positie.

Harries: "[De overeenkomst] voelt erg goed en biedt ons de gelegenheid om te kijken wat we verder willen doen met 'The Crown'. Er bestaan per slot van rekening enorme mogelijkheden".

Niet uitgesloten


De mogelijkheid om een spin-off te maken is duidelijk niet uitgesloten. The Crown kreeg maar liefst 87 Emmy-nominaties en heeft er 21 daadwerkelijk gewonnen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Alle zes seizoenen van The Crown kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Al een jaar lang wordt deze film grijs gedraaid op de streamingdienst Apple TV+
Films / Featured

Al een jaar lang wordt deze film grijs gedraaid op de streamingdienst Apple TV+

Kijkers blijven thuis op de bank smullen van dit epische verhaal.

Apple TV+ heeft in vergelijking met andere streamingaanbieders relatief weinig klassiekers in het aanbod. Deze film is hierop niet alleen een uitzondering, hij staat ook nog eens aan de top sinds het moment dat hij door Apple TV+ werd aangeboden.

Het feit dat de legendarische Martin Scorsese deze productie heeft geregisseerd, draagt hier ongetwijfeld aan bij. In de bioscoop deed Killers of the Flower Moon niet zo veel, maar maakt dit meer dan goed gezien de triomftocht die de film momenteel beleeft.

Verdachte omstandigheden


Scorsese's verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de staat Oklahoma, kort na de Eerste Wereldoorlog. Ernest (Leonardo Di Caprio) komt bij zijn oom William (Robert De Niro) wonen. William is een rijke industrieel wiens ranch midden op het land van de Osage stam staat.

De Osage zijn vermogend, mede dankzij de olie die hun land rijk is. Ernest krijgt een relatie met Mollie (Lily Gladstone), een Osage vrouw wier familie behoorlijk invloedrijk is. Wanneer stamleden onder verdachte omstandigheden beginnen te overlijden rijst de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is en waarom.

Misgrijpen


Een reden voor de tegenvallende opbrengsten is de lange speelduur: Killers of the Flower Moon duurt bijna drieëneenhalf uur. Het budget was $ 200 miljoen, maar jammer genoeg waren de opbrengsten $ 157 miljoen. Ook bij de Oscars greep Scorsese weer eens mis, doordat er van de tien nominaties niet een werd verzilverd. Het enorme streamingsucces fungeert hierbij ongetwijfeld als pleister op de wonde.



Killers of the Flower Moon kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime komt met mysterie, misdaad en een spin-off op een bioscoophit uit 2022
Series / Release-lijsten

SkyShowtime komt met mysterie, misdaad en een spin-off op een bioscoophit uit 2022

Komende week zet SkyShowtime met deze series in op kwaliteit boven kwantiteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 30 augustus | Release: Seizoen 23 - aflevering 12 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.



Knuckles


Verschijnt op: Zaterdag 31 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Komedie / Familie / Avontuur | Kijk op: SkyShowtime

De nieuwe live-actionserie volgt Knuckles op een hilarische reis vol actie en zelfontdekking, terwijl hij Wade onder zijn hoede neemt om hem te leren wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat door met drie bekende series: volgende week te zien
Series / Release-lijsten

Disney+ gaat door met drie bekende series: volgende week te zien

Naast het reguliere aanbod zie je komende de week de terugkeer van een komische moord-mysterie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama


Verschijnt op: Maandag 26 augustus | Release: Seizoen 12 - aflevering 3 | Genre: Animatie / Komedie / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Dinsdag 27 augustus | Release: Seizoen 4 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Will Trent


Verschijnt op: Donderdag 29 augustus | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

29 augustus: Are You Sure?! (seizoen 1 - aflevering 5) - Documentaire / Avontuur / Famile - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

30 augustus : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet iedereen is bij met het cancelen van de 'Star Wars'-serie van Disney+
Series / Nieuws

Niet iedereen is bij met het cancelen van de 'Star Wars'-serie van Disney+

Wat velen al van mijlenver zagen aankomen bleek voor de acteur een grote verrassing.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog voordat Disney met de Star Wars-serie The Acolyte uitkwam, waren de kritieken niet mals. Het stond bij de première al met 1-0 achter, en nu Disney de stekker uit de serie heeft getrokken, laat acteur Lee Jung-jae weten "erg verbaasd te zijn".

Nog maar een paar dagen geleden besloot Disney dat The Acolyte geen nieuw seizoen zal krijgen. De kritieken en waarderingen voor de serie waren zo slecht dat Disney zelfs besloot alle merchandise uit de handel te halen.

Behoorlijke verrassing


Bij het grote publiek is Jung-jae waarschijnlijk het meest bekend van zijn rol als de sympathieke Seong Gi-hun uit de Netflix-hitserie Squid Game. In een interview liet de acteur weten dat hij hoopte op een tweede seizoen.

Hij vertelde: "Zoals de mensen weten sterft het personage dat ik speelde in het eerste seizoen, dus ik zou sowieso niet terugkomen. Maar persoonlijk was ik helemaal weg van Lesley's [Headland] verhalen, dus ik keek erg uit naar een tweede seizoen onder haar leiding. Ik hoop dat er in de toekomst iets verandert zodat we meer van haar verhalen kunnen zien."

Compleet mislukt project


Disney's The Acolyte zal hoogstwaarschijnlijk de boeken ingaan als één van de slechtste Star Wars-projecten ooit. Het publiek bekritiseerde de serie vooral om de overbodige politiek-maatschappelijke lading, onzinnige verhaallijn en slechte acteerprestaties.



Op IMDb scoort de serie een zeer magere 4,1 en op Rotten Tomatoes krijgt het een bedroevend waarderingscijfer van 18%. Ook op SerieTotaal krijgt de serie een niet erg positieve waardering.

Bekijk desalniettemin alle afleveringen van The Acolyte op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.