search

Ons nieuws van dinsdag 27 augustus 2024

'Terror Tuesday: Extreme': acht opzichzelfstaande verhalen met niet één uitschieter
Recensie

'Terror Tuesday: Extreme': acht opzichzelfstaande verhalen met niet één uitschieter

Thailand heeft de horror ontdekt die ons twintig jaar geleden bang maakte.

Regie: Alisa Pien, Eakasit Thairaat, Chookiat Sakveerakul | Cast: Panisara Rikulsurakan (Milk), Chayanit Chansangavej (Oil), Nat Kitcharit (Bird), Charada Imraporn (Girl Next Door), Narupornkamol Chaisang (Linda), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 38-46 minuten | Jaar: 2024

Een bloemlezing, of het nou een boek, film of serie is, zou van start moeten gaan met een verhaal dat onder een van de beste in de reeks valt. Iedereen die Dan Simmons' Hyperion heeft gelezen zal het hoofdstuk met de Bikura nooit vergeten. Degene die de afleveringsvolgorde van Terror Tuesday: Extreme heeft bepaald, zou ontslagen moeten worden. De eerste drie afleveringen zijn allemaal hetzelfde verhaal met enkel een andere uitkomst aan het einde en sowieso de zwakste van het geheel. Om het bekijken van deze serie interessant te maken kun je beter beginnen bij aflevering vier.

Terror Tuesday was een Thaise radioshow waarin bellers een griezelige anekdote deelden met luisteraars. Terror Tuesday: Extreme is gebaseerd op enkele verhalen die daarin werden verteld. Dat men in Thailand dit soort onzinnige verhalen serieus neemt, sluit mooi aan op de stijl van de serie: het is horror die in het Westen twintig jaar geleden al werd gemaakt.

En die horror had dan weer zijn wortels in Japan: vrouwelijke geesten met een flinke bos haar (meestal nat) die hun demonische gezichten grotendeels bedekten en zich onnatuurlijk voortbewogen terwijl het gekraak van hun botten hoorbaar was. Toentertijd genoeg om klamme handjes van te krijgen, inmiddels achterhaald en zelfs vermoeiend.

Maar Terror Tuesday: Extreme gaat ervoor. De horror is echter niet bijster effectief omdat die vooral leunt op een zeker geloof dat dit je in het echt zou kunnen overkomen, wat voor veel Nederlanders waarschijnlijk niet opgaat. Daar komt nog eens bij dat aflevering twee en drie plotmatig gelijk zijn aan de eerste: een geest komt op een bepaalde manier vrij, iemand binnen het gezin begint zich vreemd te gedragen en blijkt te zijn bezeten, waarna een climax volgt.

Pas vanaf aflevering vier komt de serie wat los dankzij wat variatie. Niet dat het vanaf dat moment allemaal briljant is, maar in ieder geval valt de serie niet meer in herhaling. Er is zelfs een aflevering waarin de horror niet bovennatuurlijk is, maar draait om hoe drugs iemand totaal kunnen laten doorslaan (met een fantastische rol voor een oudere actrice).

De zevende aflevering is mogelijk de beste. Deze begint lekker vlot, bevat een duidelijk conflict en heeft het enige geslaagde en griezelige schrikmoment tijdens een potje verstoppertje. Maar in de laatste vijf minuten slaat men door en wordt het hilarisch. Geen idee of dat bedoeld of onbedoeld is, maar die flauwe plotwending op het einde is zeker opzettelijk.

Helaas, voor ons, voelt het niet erg Thais. Het is generieke en oubollige Aziatische horror die net zo goed uit Zuid-Korea of Japan had kunnen komen. Taiwan is misschien niet het armste land, maar zeker niet rijk en toch wonen heel wat personages in luxe huizen. Het is nota bene uitsluitend het blanke hoofdpersonage uit de laatste aflevering dat kampt met geldproblemen en redelijk sneu woont.

Wanneer het spannend moet zijn wordt het camerawerk goedkoop, maar op neutrale momenten bewijst ook Thailand dat ze op cinematografisch vlak sterker zijn dan wij Nederlanders. De geluidsafdeling gaat helemaal los en zet luide knallen onder elk uitgekauwd schrikmoment. In sommige afleveringen klinkt de achtergrondmuziek als die van Dick Maas ('uit de jaren tachtig' hoeft daar niet aan te worden toegevoegd, want muzikaal is de beste man nooit voorbij dat decennium gegroeid).

Het is een aardig idee om een Thaise horrorserie toe te voegen aan het Nederlandse Netflix-aanbod, maar helaas is deze niet best. Om een korte anekdote uit te rekken tot veertig minuten is er persoonlijk drama aan toegevoegd, maar op een enkeling na staat dat altijd los van het thema en het plot. Gewoon standaard sores als een drugsverslaving of een alleenstaande moeder die zich staande probeert te houden.

En moeders, kennelijk. Slechts eenmaal komt er geen moeder aan bod (maar wel een vader), maar voor de rest leert Terror Tuesday: Extreme ons dat in Thailand moeders levenslang in je nek staan te hijgen en je hebt het maar te accepteren! Eén voordeel: na het zien van deze serie weet iedere Nederlander hoe je in het Thais 'mam' zegt.



Terror Tuesday: Extreme is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De opvolger van 'Dahmer' laat twee nieuwe compleet gestoorde monsters los op Netflix
Series / Trailer

De opvolger van 'Dahmer' laat twee nieuwe compleet gestoorde monsters los op Netflix

Bekijk de nieuwe teaser trailer voor MONSTERS: The Lyle and Erik Menendez Story.

Volgende maand verschijnt de opvolger van de veel bekeken en gruwelijke misdaadserie Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. Dit keer zien we niet een compleet gestoorde moordenaar, maar twee.

De titel is Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story en we volgen in de miniserie de broers Joseph Lyle en Erik Galen Menéndez die in 1989 hun ouders, José and Mary Louise "Kitty" Menéndez, hebben vermoord.

Monsters


De vader José wordt gespeeld door een bekende Hollywood-acteur: Javier Bardem. De andere rollen komen van Nicholas Alexander Chavez en Cooper Koch, als de broers Lyle en Erik. De moeder Kitty wordt gespeeld door Chloë Sevigny.

De onderstaande teaser trailer laat een video zien van een familieportret en het wordt duidelijk dat de ouders een duister geheim hebben. Vervolgens zien we dat de broers elkaar omhelzen en er wordt gehint naar hun misdaad.

Teaser


Vanaf 19 september is de miniserie van bedenkers Ryan Murphy en Ian Brennan te zien op Netflix. Hieronder de teaser.



De synopsis: Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story duikt in de geruchtmakende zaak die de wereld in zijn greep hield en waarbij het publiek begon te twijfelen over wie nu de echte monsters in dit verhaal waren. Volgens het OM waren ze uit op de erfenis van hun familiefortuin. De broers hielden echter vol - zelfs nu nog, nu ze hun levenslange gevangenisstraf uitzitten - dat ze tot deze daad waren gekomen uit angst voor een leven dat draaide om fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun ouders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Britse serie met een perfecte score op Rotten Tomatoes bekijk je gewoon op Disney+
Series / Specials

Deze Britse serie met een perfecte score op Rotten Tomatoes bekijk je gewoon op Disney+

'Back to Life' werd geschreven door Laura Solon en Daisy Haggard, die ook de hoofdrol speelt.

Er worden heel wat goede Britse series gemaakt en een ervan is de comedy-dramaserie Back to Life, die werd geschreven door Laura Solon en Daisy Haggard, die ook de hoofdrol speelt.

Back to Life ging in première op BBC in 2021 en werd verlengd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2021. Harry en Jack Williams, die eerder de serie Fleabag produceerden, zijn uitvoerende producenten van Back to Life samen met Sarah Hammond. In 2023 werd aangekondigd dat de serie was geannuleerd na twee seizoenen, ondanks positieve reacties.

Verhaal


Haggard speelt de hoofdrol van Miri Matteson in Back to Life. Miri is net teruggekeerd naar huis in Hythe, Kent, na het uitzitten van een gevangenisstraf van 18 jaar. Terwijl Miri probeert haar leven weer op te bouwen, ontwikkelt ze een vriendschap met Billy (Adeel Akhtar), die zorgt voor de oudere vrouw naast haar.

Ook te zien in de serie zijn onder andere Geraldine James en Richard Durden als Miri's ouders, Jo Martin, Christine Bottomley en Juliet Cowan. De meeste scènes in de serie werden gefilmd in Hythe, waar het zich afspeelt. Daarnaast werden ook verschillende scènes gefilmd in Lydd-on-Sea, dat zich ook in Kent bevindt.

Perfecte score


Het eerste seizoen van Back to Life werd geprezen door critici, met veel lof voor het acteerwerk en het schrijfwerk van Haggard. Het tweede seizoen kreeg vergelijkbare positieve recensies. Back to Life heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website luidt: "Aangedreven door de geweldige Daisy Haggard, stelt Back to Life met humor, hart en een oprecht gevoel van verrassing de vraag wat het betekent om een mens te zijn."

Kijken?


Wil je Back to Life zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende Netflix Original jaagt je de stuipen op het lijf: 'The Deliverance' staat vrijdag online
Films / Specials

Angstaanjagende Netflix Original jaagt je de stuipen op het lijf: 'The Deliverance' staat vrijdag online

Horrorfilm 'The Deliverance' is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Netflix is van plan om haar abonnees dit weekend flink angst aan te jagen. De nieuwe horrorfilm The Deliverance verschijnt namelijk vrijdag op de streamingdienst.

The Deliverance is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm. De Netflix Original is geregisseerd door Lee Daniels, bekend van onder andere Precious, The United States vs. Billie Holiday en The Paperboy.

Onverklaarbare verschijnselen


De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt het leven van Ebony, een vrouw die worstelt met onverklaarbate verschijnselen in haar huis. Ze probeert te achterhalen wat er precies aan de hand is, maar ontdekt al snel dat zij niet de enige in haar familie is die er last van heeft.

Terwijl de situatie verslechterd wordt Ebony geconfronteerd met zowel paranormale als persoonlijke kwade geesten, waardoor ze gedwongen moeilijke keuzes moet maken om haar familie te beschermen.

Cast


De rol van Ebony wordt gespeeld door Andra Day, die al eerder samenwerkte met Daniels voor The United States vs. Billie Holiday. De beroemde actrice Glenn Close (The Big Chill, Albert Nobbs) speelt de rol van haar moeder Alberta.



Verder zien we in de film Caleb McLaughlin (Stranger Things, Concrete Cowboy) als Andre, Aunjanue Ellis-Taylor (King Richard, Men of Honor) als Reverend Bernice James, Mo'Nique (Precious, The Parkers) als Cynthia en Omar Epps (House, Juice) als Melvin.

Netflix


De opnames voor de film begonnen in 2022. Vanaf 16 augustus dit jaar was de film in een zeer klein aantal bioscopen te zien, omdat het een Netflix Original is en hij dus vrijwel meteen op Netflix verschijnt.

En nu is het zover: vanaf vrijdag 30 augustus is The Deliverance te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconisch tv-voertuig krijgt indrukwekkende 18+ LEGO-set: de gaafste van 2024?
Series / Nieuws

Iconisch tv-voertuig krijgt indrukwekkende 18+ LEGO-set: de gaafste van 2024?

De Batmobile uit de tv-serie Batman uit 1966 krijgt een flinke LEGO-set.

Eerder dit jaar verscheen een bijzonder fraaie LEGO-set van de film Jaws, bekijk deze op FilmTotaal, maar het bouwstenenmerk lijkt zich te overtreffen met een volgende set gebaseerd op de serie Batman uit de jaren 60.

LEGO komt met een 18+-set van de iconische Batmobile uit de tv-serie die van 1966 tot en met 1968 te zien was, bestaande uit drie seizoenen met 120 afleveringen. Hoofdrollen in Batman waren voor Adam West als Bruce Wayne / Batman en Burt Ward als Dick Grayson / Robin.

Enorme set


De LEGO-set met nummer 76328 bestaat uit 1.822 steentjes en heet voluit The Classic TV Series Batmobile. Je krijgt bij de set ook een minifiguur van Batman en een informatieplaatje met daarop details over het originele voertuig.

De iconische wagen uit Batman is gebaseerd op de Lincoln Futura-conceptauto, en werd ontworpen en gebouwd door ontwerper George Barris. In 2013 werd de originele Batmobile nog geveild en verkocht voor 4,2 miljoen dollar.

Oktober


Het voertuig is vooral bekend door de rode lijnen en opvallende cockpits. Uiteraard ontbreken in de set de Batphone en Batcomputer niet en zitten er flink wat Bat-emblemen rondom het voertuig. VVolgens Bricktastic is de set vanaf 1 oktober verkrijgbaar tegen een adviesprijs van bijna 150 euro.

Bekijk op instagram


Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'That '90s Show' seizoen 3: een hoog productietempo komt het schrijfwerk ten goede
Recensie

'That '90s Show' seizoen 3: een hoog productietempo komt het schrijfwerk ten goede

Onder de regie van Laura Prepon kan er eindelijk worden gelachen.

Regie: Laura Prepon | Cast: Kurtwood Smith (Red), Debra Jo Rupp (Kitty), Callie Haverda (Leia), Mace Coronel (Jay), Sam Morelos (Nikki), Reyn Doi (Ozzie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 21-25 minuten | Jaar: 2024

Gail Mancuso is een grote naam. Al sinds begin jaren negentig regisseert ze voornamelijk komedieseries, met of zonder live publiek. Afleveringen van Friends, Modern Family; te veel om op te noemen. Ze had de leiding over het hele tweede seizoen van That '90s Show, maar het lijkt erop dat de humor van makers Bonnie en Terry Turner haar niet ligt, want het resultaat was ronduit slecht. Waarschijnlijk dacht het koppel er ook zo over en gaven ze de regieklus daarom aan iemand die in elke aflevering van de originele serie speelde. Verstandige keuze, want het is weer grappig.

Wie haar niet kent als Donna uit That '70s Show is wellicht alsnog bekend met Laura Prepon, onder andere door haar rol in Orange Is the New Black. Toch lagen voor haar de rollen nooit voor het oprapen, dus nam ze ook weleens plaats in de regiestoel, zoals bij de laatstgenoemde Netflix-serie. Blijkt dat die ervaring plus haar kennis van welk type humor het beste werkt in Point Place, Wisconsin een praktisch afgeschreven serie weer leven inblaast.

Het derde seizoen van That '90s Show brengt twee grote veranderingen. De eerste is dat Leia niet meer zo prominent het hoofdpersonage is. Dat is nu de groep in het algemeen; de ene keer draait het wat meer om haar, een andere keer om een van haar vrienden. Of actrice Callie Haverda heeft opgepikt dat Leia niet op haar grappigst is als onschuldig en naïef meisje, maar juist als onbewust sociaal onhandig sulletje, is niet duidelijk – dat zal blijken uit het vierde seizoen – maar haar gelaatstrekken en maniertjes komen in dit seizoen goed tot hun recht.

De tweede verandering is dat er meer aandacht is voor de volwassen personages. Kitty heeft meer contact met puinhoop Sherri, de moeder van Gwen en Nate. Red spreekt Bob wat vaker. Laura Prepon zelf duikt vaker op als Donna. Meerdere afleveringen tonen de eerder geïntroduceerde Jay en Not-So-Silent-Bob, en er zijn diverse eenmalige optredens van volwassen personages.

Is dit omdat de makers hebben geleerd dat hun publiek niet bestaat uit jongeren maar uit volwassenen die vroeger That '70s Show keken? Waarschijnlijk niet. De reden is vermoedelijk dat de schrijvers de bezigheden van tieners in de jaren negentig niet onder de knie krijgen, ook niet in dit derde seizoen. Ja, er zijn duidelijk meer referenties aan de popcultuur, maar wat doen de tieners in hun vrije tijd dat typisch van die tijd is?

Bij de voorganger was het duidelijker: jarenzeventigjongeren gingen naar platenzaken om vinyl te kopen, speelden in snackbars op flipperkasten, rookten stiekem jointjes en hingen bij iemand thuis of ergens buiten bij elkaar. In kleding die aanzienlijk verschilde van die van twintig jaar later. De jeugd van de jaren negentig speelde videogames (beetje saai om personages altijd maar met een controller op de bank te laten zitten) of ging uit (beetje onhandig om ze in een club te laten zitten waar ze boven de house- of rapmuziek uit moeten schreeuwen) en de kledingstijl verschilde niet aanzienlijk van die van nu.

Kortom: de jaren negentig hadden absoluut een sfeer en jongeren uit die tijd hadden hun bezigheden, maar dat laten zien zou niet voor de meest boeiende televisie zorgen. Dus heeft de groep soms niet veel anders te doen dan neuzelen over verliefdheid en seks. En helaas herhalen wat de personages in That '70s Show deden.

Dat inzicht, de twee grote veranderingen en een voormalig castlid als regisseur van alle afleveringen hebben al een grote impact. Een mogelijk laatste bijdrage is dat dit derde seizoen rap is verschenen na het vorige. De schrijvers zaten dus nog 'in the zone'. Eindelijk zijn er goede grappen geschreven die uitgevoerd worden op een manier die werkt. Er kan voor het eerst hardop worden gelachen om That '90s Show. Niet aanhoudend. Soms een hele aflevering niet. Maar toch.

Door een milde cliffhanger voelt de laatste aflevering eigenlijk niet als de seizoensafsluiter. Het is niet duidelijk of het vierde seizoen snel zal volgen of dat het er überhaupt komt. Hopelijk wel, want de serie heeft eindelijk haar draai gevonden en kan van hieruit beginnen met groeien. Er is in ieder geval eindelijk een logische reden bedacht waarom iedereen in het huis van opa en oma Foreman bij elkaar komt.



That '90s Show is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voordat hij James Bond speelde, was Pierce Brosnan te zien in deze jarentachtigserie
Series / Specials

Voordat hij James Bond speelde, was Pierce Brosnan te zien in deze jarentachtigserie

Pierce Brosnan maakte zijn grote doorbraak in de serie Remington Steele.

Pierce Brosnan kan je vooral kennen door zijn rol als James Bond. Hij was de vijfde acteur die 007 speelde en deed dat in vier films van 1995 tot 2002. Maar voordat hij deze rol zou spelen, maakte Brosnan zijn grote doorbraak in een serie uit de jaren tachtig.

Deze serie is Remington Steele, die gemaakt werd door Robert Butler en Michael Gleason. Brosnan speelde de hoofdrol naast Stephanie Zimbalist. De serie liep van 1982 tot 1987 gedurende vijf seizoenen en bestaat uit 94 afleveringen.

Verhaal


Remington Steele mengde de genres romantische komedie, drama, detectiveprocedures en (tegen het einde van de serie) internationale politieke intrige en spionage. Het volgt Laura Holt (Zimbalist), een privédetective die een detectivebureau onder haar eigen naam opent, maar ontdekt dat potentiële klanten weigeren een vrouw in te huren, hoe gekwalificeerd ze ook is. Om dit probleem op te lossen, verzint Laura een fictieve mannelijke chef die ze Remington Steele noemt.

Door een reeks gebeurtenissen in de eerste aflevering, License to Steele, neemt het personage van Brosnan, een voormalige dief en oplichter (wiens echte naam zelfs hij zelf niet blijkt te weten en nooit wordt onthuld), de identiteit van Remington Steele aan. Achter de schermen ontstaat een machtsstrijd tussen Laura en Steele over wie echt de leiding heeft, terwijl de twee een informele romantische relatie onderhouden.

Invloedrijke rol


Remington Steele heeft de carrière van Brosnan gelanceerd. Na deze serie heeft hij een succesvolle carrière opgebouwd en speelde hij onder andere James Bond in vier films: GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day. Deze serie fungeerde ook als voorloper van de vergelijkbare, scherpere serie Moonlighting.



Het speelde ook een invloedrijke rol in de televisiegeschiedenis op zichzelf. Recente evaluaties, na de volledige uitgave van de serie op dvd, concluderen dat Remington Steele degelijk was opgebouwd, goed gespeeld en op zijn eigen manier baanbrekend. Andere recente beoordelingen hebben ook opgemerkt dat de serie beter is verouderd dan sommige andere series uit dezelfde periode en genre.

Kijken?


Wil je Brosnan zien in Remington Steele? Je kan de serie op dit moment in Nederland niet vinden op streamingdiensten, maar wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Selenkay': mooie omgeving, belachelijk verhaal
Recensie

'Selenkay': mooie omgeving, belachelijk verhaal

Deze fantasyserie lijkt te zijn samengesteld uit ander werk en genreclichés.

Regie: Eduardo Pinto, Martin Saban | Cast: Gina Mastronicola (Sofia Rivera), Manuel Ramos (Gael Fénix), Luisina Arito (Flox Rivera), Carolina Kopelioff (Emilia), Valentín Villafañe (Rafael Fénix), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 30-51 minuten | Jaar: 2024

Een tiener die ernaar verlangt normaal te zijn is een uitgemolken concept en bovendien achterhaald: willen kinderen en prepubers niet liever bijzonder zijn, dromend dat ze eigenlijk een geadopteerde prinses zijn? Toch is dit de insteek die Sofia sympathiek moet maken in Selenkay. Waarom zou ze niet normaal zijn? Ze komt net terug van de Zuidpool, waar haar ouders per se wilden wonen om onderzoek te doen, en na jarenlang thuisonderwijs verlangt Sofia naar normaal menselijk contact. Een begrijpelijk verlangen, maar het komt niet over.

Van het sociale isolement en de barre omstandigheden van Antarctica is geen enkel spoor achtergebleven bij de delicate Sofia, die eruitziet als een tot leven gekomen Vogue-cover. Zelfverzekerd en welbespraakt rolt ze moeiteloos met glittermake-up op een perzikhuidje haar nieuwe leven binnen. Het is moeilijk voor te stellen dat ze net nog zat te bevriezen op de Zuidpool. Zelfs pubers die daar niet hebben gewoond hebben doorgaans last van sociale angst en onzekerheid, dus dit maakt van Sofia geen personage waar jonge kijkers zich in kunnen verplaatsen.

Hoofdrolspeelster Gina Mastronicola is duidelijk alleen op haar uiterlijk uitgekozen, want acteren kan ze niet. Niet dat dat opvalt te midden van haar al net zo inhoudsloos overacterende collega's. Ze krijgen ook niet bepaald veel om mee te werken: de meeste personages hebben slechts één karaktertrek die tot vervelens toe eindeloos wordt gerecycled. En wanneer iemand meerdere karaktertrekken wordt gegund, zijn dit onduidelijke eigenaardigheden of tegenstrijdigheden. Dit alles zorgt voor personages waar de kijker zich absoluut niet emotioneel aan kan hechten.

Het verhaal maakt de serie er ook niet beter op. Naast het onoriginele was-ik-maar-een-gewoon-meisjeconcept komt een schare van clichés voorbij, zoals de interessante bad boy, compleet met gothic look en pluk in het gezicht hangend haar. En wat te denken van de concurrent met de gitaar en de beste vriendin zonder eigen persoonlijkheid, die tevens het enige zwarte personage is? Ook is er opvallend veel van andere series en films gekopieerd: naast de overduidelijke Twilight-plagiaat ziet de kijker ook Avatar: De Legende van Aang, The Karate Kid en zelfs animatiefilms Frozen en Elemental voorbijkomen.

Ook de visuele effecten zijn niet indrukwekkend, waardoor de fantasyscènes er knullig en kinderachtig uitzien. Opvallend is dat zowel beeld als geluid weinig intensiteit overbrengen en ondermaats worden ingezet, al is het geen verassing dat de makers van zo'n serie het belang van geluid in actiescènes onderschatten. Het enige positieve punt is de prachtige locatie, waarmee tenminste de titel, een verwijzing naar de idyllische plek Selenkay, passend is.

Naarmate de serie vordert wordt het verhaal rommeliger en onlogischer. Zowel de makers als de hoofdpersonen storen zich hier allerminst aan. Erg vervelend zijn de spannend bedoelde cliffhangers, die opbouwen naar gebeurtenissen die in de volgende aflevering hooguit worden uitgelegd met een paar korte flashbacks, maar meestal worden overgeslagen. Het lijkt haast of de makers hun best doen het toch al gammele verhaal nog meer schade aan te doen. Tegen het einde zijn er nog te veel losse eindjes om het eerste seizoen goed afgerond te kunnen noemen. Weinig kijkers zullen zin hebben in seizoen twee.



Selenkay is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keanu Reeves had bijna een aanzienlijke rol de nieuwste 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Keanu Reeves had bijna een aanzienlijke rol de nieuwste 'Star Wars'-serie

Lucasfilm wil Reeves nog steeds in het Star Wars-universum hebben, dus wie weet wat nog gaat gebeuren.

Na de negatieve ontvangst door het publiek heeft Lucasfilm ervoor gekozen om The Acolyte na slechts een seizoen te schrappen op Disney+.

De serie heeft een behoorlijk diverse cast, waaronder Koreaanse Lee Jung-jae (Squid Game) als de mysterieuze Jedi-meester Sol. Maar die rol zou naar verluidt bijna naar niemand minder dan Keanu Reeves zijn gegaan.

Reeves was 'the one'


'Hollywood-insider' Jeff Sneider liet in zijn laatste nieuwsbrief het volgende weten over de rol die Reeves bijna had in het Star Wars-universum:

"Reeves heeft weliswaar nooit een scène gefilmd voor The Acolyte, maar was wel in gesprek voor de rol die uiteindelijk werd gespeeld door Lee Jung-jae. Zijn personage kwam aan het einde van seizoen 1 om het leven."

Wick krijgt voorrang


Volgens Sneider zou studio Lionsgate dit echter hebben tegengehouden omdat Reeves de rol van John Wick opnieuw moest spelen in de spinoff-film Ballerina.



Aldus Sneider: "Hoewel studio's beweren dat Reeves de rol nooit officieel is aangeboden, toonde hij in elk geval behoorlijk veel interesse in de serie, waarin ook zijn Matrix-collega Carrie-Anne Moss in mee speelde. Ook dat maakte hem enthousiast."

Wie weet?


Sneider merkte daarnaast op dat we niet verbaasd moeten reageren als Reeves opeens in een Star Wars-project zit, want Lucasfilm is intern maar wat blij dat hij er interesse in heeft getoond.

Sneider sloot af met de opmerking dat Lucasfilm ervoor heeft gekozen om te stoppen met The Acolyte wegens de tegenvallende streamingcijfers en niet wegens de reactie van de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power': Midden-aarde vóór  'The Lord of the Rings' was heel anders
Series / Specials

'The Rings of Power': Midden-aarde vóór 'The Lord of the Rings' was heel anders

Midden-aarde vóór 'The Lord of the Rings' wordt voor het eerst op het scherm vertoond.

Als prequelserie van het geliefde The Lord of the Rings toont The Rings of Power hoe Sauron (Charlie Vickers) middels bedrog de macht grijpt in Midden-aarde. In de Tweede Era geloofden de verschillende rassen dat de duistere periode, met Saurons meester Morgoth, voorgoed achter hen lag. Midden-aarde kende een periode van voorspoed en dit werd weerspiegeld in de illustere koninkrijken van de Tweede Era.

The Rings of Power laat de kijkers nader kennismaken met het eiland Númenor, wier nakomelingen later Gondor en Andor stichten. Ook krijgen we het voorspoedige Elfenkoninkrijk Lindon te zien. Ten slotte zien we de heuvels van Rhovanion, waar de voorouders van de hobbits vandaan komen. De Tweede Era wordt hierdoor voor het eerst op het scherm vertoond, voor de eindstrijd losbarst in de Derde Era.

Glorietijd


Midden-aarde verkeerde in de Tweede Era in een goede positie en de kaart zag er in bepaalde opzichten beduidend anders uit. Weliswaar zijn de oostelijke landen niet helemaal pluis, maar de Tweede Era was voornamelijk een periode van voorspoed. Dit betekent dat de kijker in The Rings of Power kennismaakt met gebieden en koninkrijken die in de Derde Era vervallen waren tot legendes.

Het eiland Númenor, ten westen van de Baai van Belfalas, die bij het het latere Gondor hoorde, is een goed voorbeeld. Dit eiland was in de Derde Era verre geschiedenis, maar in de Tweede Era bestond het nog. De Valar, spirituele wezens die wat weg hebben van engelen, rezen dit land destijds op uit de zee als geschenk aan de Edain. De Edain waren de eerste mensen en vochten mee in de strijd tegen Morgoth. Hun koning was Elros Tar-Minyatur, een half-Elf en de broer van Elrond. Nadat het eiland op een gruwelijke manier verzonk, vluchtten de overlevenden naar het vasteland. Hun afstammelingen werden bekend als de Dúnedain en stichtten de koninkrijken Gondor en Andor.

In de Tweede Era waren daarnaast de Elfen nog prominent aanwezig in Midden-aarde. Hetzelfde gold voor het Elfenkoninkrijk Lindon, dat in de Eerste Era was gesticht door Koning Gil-Galad. Lindon lag aan de noordwestkust van Midden-aarde. De Grijze Havens voeren vandaaruit naar het westen, richting het land Valinor op het continent Aman. In de Tweede Era woonden er behalve Noldori-Elfen inmiddels ook andere Elfenrassen in het rijk. Hoewel Lindon in de Derde Era nog steeds bestond, was de glorietijd allang voorbij.

Op de vlucht


The Rings of Power brengt de fans ten slotte ook naar de streek waar de voorouders van de hobbits woonden: het heuvelachtige Rhovanion met in het oosten het Demsterwold. Dit was het grootste bos van Midden-aarde, dat in de Tweede Era nog bekendstond als het Groene Woud. Rhovanion lag ten oosten van de Nevelbergen en de Anduin stroomde door het gebied.



De hobbits bestonden in vroegere tijden uit drie groepen: Bruivels ('Harfoots'), Vavels ('Fallohides') en Stoerders ('Stoors'). De Bruivels waren de grootste en meest voorkomende groep en hadden een minder nomadisch bestaan vergeleken met de Vavels en de Stoerders. Ze leefden in Rhovanion en in de vroegste tijden hadden ze contacten met de Dwergen. Ze leefden in het zuiden van het Demsterwold/Groene Woud. Dit gebied werd later Saurons uitvalsbasis Dol Guldur. Daarom moesten ze uiteindelijk vluchten en vestigden ze zich in de Gouw.Het tweede seizoen van The Rings of Power toont de kijker dus gebieden uit de vroegere tijden van Midden-aarde. Dit zijn koninkrijken en regio's waar de diverse rassen in Tolkiens wereld voorouderlijke banden mee hebben.

Waar te zien?


Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na de opnames voor 'Mad Men' doken deze twee acteurs met elkaar het bed in
Series / Celebrity

Na de opnames voor 'Mad Men' doken deze twee acteurs met elkaar het bed in

Van de dramatische wereld van Mad Men naar een huwelijk: een liefde die begon op de set en bloeide in het echte leven.

De hitserie Mad Men staat bekend om de complexe personages en realistische en gedetailleerde weergave van de reclame wereld in de jaren 1960. Maar voor twee acteurs uit de serie betekende de serie het begin van hun liefdesverhaal.

Voor Alexis Bledel en Vincent Kartheiser, bekend in de serie als Beth Dawes en Pete Campbell, is de relatie van de personages overgegaan naar een echte romance. De twee ontmoetten elkaar op de set van de populaire show, waar hun personages een kortstondige maar complexe affaire hadden. Hun relatie liep uit tot een huwelijk.

Het huwelijk


Het geluk spat van het stel af, zo zei Kartheiser tegen Us Weekly dat hij een erg gelukkige man is en zichzelf er telkens aan moet herinneren dat hij 'verloofde' mag zeggen in plaats van 'vriendin'. Na twee jaar samen te zijn gaf het stel het jawoord in 2014.

Het koppel trouwde tijdens een kleinschalige, besloten ceremonie in Ojai, Californië. Het was een ontspannen en intieme familiegelegenheid. In 2015 werd hun gezin uitgebreid met een zoontje. De zwangerschap hield het stel geheim voor het publiek.

De breuk


Na een acht jaar durende relatie kwam er in 2022 toch een einde aan nadat Kartheiser een scheiding had aangevraagd. In de jaren ervoor verscheen het stel al niet meer samen in het openbaar. Deze groeiende afstand speelde ook een rol in de scheiding. Kartheiser werd beschreven als een eenzame wolf.

Bekijk op instagram



Bledel, bekend van Gilmore Girls en The Handmaid's Tale waarvoor ze in 2017 een Primetime Emmy Award won, trok zich terug uit de schijnwerpers na de scheiding. Wel blijft ze actief in de industrie en heeft ze aangegeven open te staan voor nieuwe projecten. Kartheiser bleef ook actief in de industrie, met regelmatig nieuwe projecten, met zijn laatste verschijning in het derde seizoen van Titans. Ze hebben beiden duidelijk gemaakt dat hun prioriteit bij hun werk en gezin ligt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building' op Disney+: kijken of skippen?
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' op Disney+: kijken of skippen?

Seizoen 4 van Only Murders in the Building ontvangt lovende recensies en is nu te streamen.

Drie jaar geleden kwam het eerste seizoen van Only Murders in the Building uit met Selena Gomez, Steve Martin en Martin Short in de hoofdrollen. De daaropvolgende seizoenen bleven zeer populair onder kijkers en onlangs is het vierde seizoen uitgekomen. Wat vinden de beste critici op Rotten Tomatoes eigenlijk van dit seizoen?

De succesvolle serie is gemaakt door Steve Martin en John Hoffman en heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Zo werd de serie genomineerd voor een Primetime Emmy Award en een Golden Globe en heeft de serie meer dan 30 prijzen gewonnen, waaronder een ASCAP Screen Music Award en een People's Choice Award.

Rotten Tomatoes


Seizoen 3 eindigde met een grote cliffhanger, namelijk de moord van Sazz (Jane Lynch), de stuntdubbel van Charles. In seizoen 4 keren Charles, Oliver en Mabel terug om dit mysterie op te lossen.

Seizoen 1 kreeg een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes en seizoen 2 en 3 bleven niet ver achter met 98% en 96%. Ook seizoen 4 is met een score van 96% zeer goed ontvangen (op het moment van schrijven).

Een groot spektakel


Criticus Gissane Sophia van Marvelous Geeks Media schrijft: "Only Murders in the Building seizoen 4 is net zo goed en vol met actie als altijd in wat misschien wel het grootste spektakel van de serie tot nu toe is."



Andere critici vinden dat seizoen 4 iets minder goed is dan de voorgaande seizoenen, maar toch zijn er ook veel critici die dit nieuwe seizoen geweldig vinden.

Zo ook Caitlin Albers van Looper.com: "Op de een of andere manier wordt Only Murders in the Building na vier seizoenen alleen maar beter en bewijst het dat de juiste chemie elke serie verder kan brengen dan verwacht."

Disney


Seizoen 4 van Only Murders in the Building is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 8 opvallende Netflix-series van september móet je zien: ontdek ze hier
Series / Release-lijsten

Deze 8 opvallende Netflix-series van september móet je zien: ontdek ze hier

Met het nieuwe schooljaar voor de deur heeft Netflix weer genoeg om je af te leiden komende periode.

Netflix zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Untold: Hope Solo vs. U.S. Soccer


Verschijnt op: Dinsdag 3 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Biografie / Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Wereldkampioene Hope Solo vertelt openhartig over haar bewogen opkomst in het vrouwenvoetbal, te midden van publieke schandalen en spanningen met voormalige teamgenoten.



Prison Break


Verschijnt op: Woensdag 4 september | Release: Seizoen 1-5 | Genre: Actie / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.



Jack Whitehall: Fatherhood with My Father


Verschijnt op: Dinsdag 10 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Documentaire | Kijk op: Netflix

Jack Whitehall en zijn vader gaan de wereld rond op zoek naar antwoorden op de belangrijke vragen die de comedian heeft nu hij vader is geworden.



Emily in Paris


Verschijnt op: Donderdag 12 september | Release: Seizoen 4 - deel 2 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Een jonge Amerikaanse vrouw uit het Middenwesten van de Verenigde Staten wordt aangenomen door een marketingbureau in Parijs om hen te voorzien van een Amerikaanse kijk op zaken.



Billionaire Island


Verschijnt op: Donderdag 12 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: Netflix

De meedogenloze eigenaar van een Noorse viskwekerij plant een vijandige overname van haar plaatselijke rivaal om de grootste zalmproducent ter wereld te worden.



Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Thriller / Drama | Kijk op: Netflix

Dit meeslepende waargebeurde misdaadverhaal gaat in op het leven van de voor moord veroordeelde broers Menendez en de brute moord op hun ouders in Beverly Hills in 1989.



The Queen of Villains


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Biografie / Drama / Sport | Kijk op: Netflix

In de jaren 80 transformeert een lief meisje in een bloeddorstige professionele worstelaar die gedijt in chaotische knokpartijen. Ze jaagt er zich een heel land mee in het harnas.



Everything Calls for Salvation


Verschijnt op: Donderdag 26 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: Netflix

In een psychiatrisch ziekenhuis aan zee ontvouwt zich een liefdesverhaal. Niet alleen tussen twee mensen, maar ook tussen een persoon, zijn nieuwe familie en zichzelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen Netflix-hits: 4 indrukwekkende series om nu te bekijken en van te genieten
Series / Nieuws

Verborgen Netflix-hits: 4 indrukwekkende series om nu te bekijken en van te genieten

Geen idee wat je nu moet kijken? Laat je inspireren door deze zeer gewaardeerde titels.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Manifest



Deze serie is met recht een publiekslieveling te noemen. Het is oorspronkelijk geproduceerd door NBC, maar werd na drie seizoenen al geannuleerd. Netflix pikte het op en het werd binnen no-time een van de meest gestreamde series. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 72% en alle afleveringen stream je op Netflix.

Wanneer een passagiersvliegtuig plotseling terugkeert na vijf jaar vermist te zijn geweest, moeten de inzittenden in Manifest zich opnieuw in de samenleving zien te integreren.



God's Favorite Idiot



Een fantasievolle komedie waarvan je acht afleveringen op Netflix ziet. Dit is weer typisch zo'n titel waar het publiek het totaal niet eens is met de pers. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een waarderingscijfer van 74%.

De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden. Clark is zo'n typische God's Favorite Idiot.



Clark



De dramaserie met It-hoofdrolspeler Bill Skarsgård kan rekenen op prima cijfers. Op de Tomatometer krijgt de serie een hele goede score van 85%. Stream alle afleveringen van deze miniserie op Netflix.

Clark Olofsson was schaamteloos, controversieel en duivels knap. Hij beroofde banken en brak harten in Stockholm, Beiroet, de Canarische Eilanden en elders. Zijn verhaal wordt verteld in Clark.



How to Sell Drugs Online (Fast)



Met een nieuw seizoen in aantocht, stream je alle drie de seizoenen van deze serie op Netflix. Het publiek op Rotten Tomatoes geeft deze serie een uitstekende score van 89%.

Om zijn ex-vriendin terug te winnen besluit een nerdy tiener in How to Sell Drugs Online (Fast) online ecstasy te verkopen vanuit zijn slaapkamer. Hij wordt een van de grootste dealers van Europa.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de blondine 'Kim Bauer' uit de thrillerserie '24'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de blondine 'Kim Bauer' uit de thrillerserie '24'?

Elisha Cuthbert is een Canadese actrice die wereldwijd bekend werd door haar rol als Kim Bauer in de serie '24'.

Ken je de thrillerserie 24 nog met Kiefer Sutherland in de hoofdrol? De serie liep van 2001 tot 2010. Sutherland, die de rol van Jack Bauer speelde, werd in verschillende seizoenen van de serie vergezeld door zijn dochter Kim Bauer, die gespeeld werd door Elisha Cuthbert. Ze werd wereldwijd bekend door deze rol, maar hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Cuthbert maakte haar televisiedebuut in 1999 als kind in Are You Afraid of the Dark?, waarin ze eerst een extra speelde en daarna een grotere rol kreeg. Van 1997 tot 2000 was ze ook co-presentatrice van Popular Mechanics for Kids. Ze maakte haar speelfilmdebuut in het Canadese familiedrama Dancing on the Moon uit 1997.

Eerste grote rol in Amerika


Haar eerste grote hoofdrol kreeg ze in de dramafilm Airspeed (No Control) uit 1998, naast Joe Mantegna. In 2001 speelde ze de hoofdrol in de film Lucky Girl, waarvoor ze haar eerste prijs ontving bij de Gemini Awards.

In 2001 verhuisde Cuthbert naar Hollywood waar ze de rol zou krijgen die haar wereldwijd bekend zou maken. Ze werd gecast als Kim Bauer in de serie 24, haar eerste grote rol in een Amerikaanse productie. Voor deze rol werd ze tweemaal genomineerd voor de SAG Awards. Cuthbert speelde de rol van Kim Bauer in de eerste drie seizoenen van 24, van 2001 tot 2004. Daarna verscheen ze soms nog in andere seizoenen tot 2010.

Filmcarrière


Haar Hollywood-filmcarrière begon Cuthbert met kleine rollen in onder andere Old School en Love Actually uit 2003. Haar eerste grote rol in een film was als Danielle in de tienerkomedie The Girl Next Door uit 2004, waarvoor ze werd genomineerd voor Best Breakthrough Performance bij de MTV Movie Awards in 2005.



Cuthbert speelde daarna in tal van andere films. Zo was ze te zien als Carly Jones in House of Wax uit 2005, waarvoor ze twee nominaties ontving voor de Teen Choice Awards, waaronder die voor Beste Actrice: Actie/Avontuur/Thriller. Vervolgens verscheen ze in de hoofdrol in het drama The Quiet (2005) en de horrorfilm Captivity (2007). Deze rol, samen met haar werk in Are You Afraid of the Dark?, de serie 24 en House of Wax, vestigden haar als een "scream queen".

Happy Endings en The Ranch


Na 24, speelde Cuthbert in tal van andere series. Van 2011 tot 2013 speelde ze de rol van Alex Kerkovich in de drie seizoenen van de komedie Happy Endings en in 2015 speelde ze de hoofdrol in de sitcom One Big Happy, die na één seizoen werd geannuleerd.



Van 2016 tot 2020 had ze een terugkerende rol als Abby Phillips in de Netflix-serie The Ranch, voordat ze een vast castlid werd in het tweede seizoen van de serie. Ze kreeg ook lof voor haar optreden in de Canadese komedieserie Jann (2020) en werd genomineerd voor de Canadian Screen Award voor Beste Prestatie in een gastrol.

Toekomst


De voorlopig laatste projecten waarin Cuthbert te zien was, waren de films The Cellar en Bandit uit 2022. Er staat ook een andere film gepland, getiteld Friday Afternoon in the Universe, die nog in ontwikkeling is.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Wil je Cuthbert zien in 24? Je kan de serie bekijken op Disney+. Je kan haar ook zien in The Ranch, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.