search

Ons nieuws van woensdag 28 augustus 2024

'KAOS': moderne satire gemixt met Griekse mythologie
Recensie

'KAOS': moderne satire gemixt met Griekse mythologie

Het lot valt niet te ontlopen, zelfs niet als je een god bent.

Regie: Georgi Banks-Davies, Runyararo Mapfumo | Cast: Jeff Goldblum (Zeus), Aurora Perrineau (Riddy), Nabhaan Rizwan (Dionysus), Janet McTeer (Hera), Stephen Dillane (Prometheus), Killian Scott (Orpheus), Misia Butler (Caeneus), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-56 minuten | Jaar: 2024

Jeff Goldblum verdubbelt altijd op schijnbaar laconieke wijze het komische gehalte van de producties waar hij in speelt. Ook de satirische serie KAOS profiteert ten volle van Goldblums unieke mimiek en mompelende manier van praten. Als oppergod Zeus steelt hij de show in een modern verhaal over liefde, lotsbestemming, ballenjongens en de grillen van de macht in de boven- en onderwereld.

Het rommelt in de kosmos. Zeus leeft onder het juk van een profetie die stelt dat de goddelijke familie zal vallen en chaos zal heersen. Een samenspel van drie mensen zal zijn ondergang teweegbrengen, maar de egocentrische oppergod is niet van plan zonder slag of stoot ten onder te gaan. Zeus beweegt hemel en aarde om aan zijn lot te ontkomen, maar elke handeling brengt hem natuurlijk juist dichter bij de voorspelde bestemming. Niemand kan de schikgodinnen foppen, zelfs de meester van de Olympus niet.

Die Olympus is trouwens met zijn tijd meegegaan. Het is een luxe villa met een zwembad, ligstoelen en ballenjongens in onberispelijk wit als bediening. Zoals de Griekse godenwereld in de mythologie van de oudheid de toenmalige mens vertegenwoordigde, zo reflecteren de goden in KAOS de emoties, relaties en onvolkomenheden van de nakomelingen van Eva in de eenentwintigste eeuw. Eigenlijk is er niet zoveel veranderd: hebzucht, narcisme en machtsmisbruik zijn van alle tijden, maar dat geldt ook voor genegenheid, opoffering en mededogen.

De moderne leefwereld en mythologie van KAOS steken prima in elkaar. De belangrijke gebeurtenissen op aarde vinden plaats op Kreta, waar een minidictator (Minos) op moet treden wanneer de Olympiadag – een ode aan de goden – door rebellen wordt verstoord. Allerhande Griekse mythen en sagen spelen in aangepaste vorm een rol. Cassandra is een zwerver die natuurlijk door niemand wordt geloofd en Daedalus de gevangene van Minos die op tragische wijze zijn zoon is verloren. Het aardse relaas wordt echter gedragen door de popster Orpheus en zijn grote liefde Eurydice (Riddy) die beter op moet letten bij het oversteken.

In KAOS treedt slechts een vijftal goden op, wat helpt om het gelaagde verhaal geconcentreerd te houden. Ondanks het soms trage tempo is het plot behoorlijk complex en bevat het een paar flinke verrassingen. De humor is soms absurdistisch – niet zo vreemd gezien het eigenaardige uitgangspunt – maar vooral onderkoeld en ironisch. De droge dialogen vol misverstanden zijn Goldblum en de andere acteurs op het lijf geschreven. Aurora Perrineau als Riddy en Janet McTeer als oppergodin Hera springen eruit, maar ook Stephen Dillane als de vastgeketende verteller Prometheus, die zich rechtstreeks tot de kijker richt, is niet te versmaden.

Alle humor ten spijt is KAOS een donkere serie over gebroken liefdesrelaties, vergankelijkheid en lotsbestemming. De serieuze thema's liggen dicht aan het oppervlak, met een overeenkomstige visuele presentatie. In stemmige zwart-witbeelden wordt de onderwereld getoond, waar het er bij tijd en wijlen behoorlijk bloederig aan toegaat. Riddy en de andere mensen staan voor lastige keuzes, waarbij ze de goden en de kijker tonen wat menszijn betekent. Onder moeilijke omstandigheden proberen ze aan die betekenis vast te houden. De maatschappijkritiek en zoektocht naar het goede geven deze serie een diepere laag, al blijft het natuurlijk satire.

KAOS is zeker niet voor iedereen, maar je hoeft niet per se gymnasiast te zijn om er plezier aan te beleven. Kennis van de Griekse mythologie is leuk om de nuances en verschillen te herkennen, maar showrunner Charlie Covell bouwt een oorspronkelijke wereld die interessant genoeg is om de kijker acht afleveringen lang te vermaken. De komische vertolkingen, leuke plotwendingen en hippe soundtrack doen de rest. De schikgodinnen bepaalden dat er een gunstige wind waait door deze productie met Goldblum en vrienden.



KAOS is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Terminator Zero': oost en west smelten perfect samen in deze filosofische actieserie
Recensie

'Terminator Zero': oost en west smelten perfect samen in deze filosofische actieserie

Skynet opent een nieuwe tijdlijn om zichzelf te beschermen tegen een bedreiging uit Tokio.

Regie: Masashi Kudō | Cast (stemmen): Yuuya Uchida (Malcolm Lee), Atsumi Tanezaki (Kokoro), Saori Hayami (Misaki), Toa Yukinari (Eiko), Yasuhiro Mamiya (Terminator), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 25-29 minuten | Jaar: 2024

Werden we recent nog opgezadeld met de animeversie van Rick and Morty, nu wordt ook Terminator voorzien van Japanse figuren, locaties en tekenstijl. Het is een perfecte match, want waar voelt een futuristische robot zich beter thuis dan in Tokio? En vooral: waar zal de drang om de allesvernietigende atoomaanval van Judgment Day af te wenden groter zijn dan in het land waar al twee keer de bom viel?

Terminator Zero steekt de karakteristieke elementen uit de franchise in een oosters jasje, maar is veel meer dan een optelsom van oude successen. De animatieserie voorziet het verhaal van een extra filosofische laag en weet een paar vette konijnen uit de hoge hoed te toveren. Het doelwit van de Terminator is dit keer Malcolm Lee, een weduwnaar met drie kinderen en de uitvinder van een super-AI die niet gelieerd is aan Skynet. Het verzet stuurt in het kielzog van de moordrobot natuurlijk een beschermer terug in de tijd. Naar 1997 welteverstaan.

De Terminator in deze serie is een redelijk basaal model (geen liquide T-1000 dus), maar hij is even vindingrijk en rucksichtslos als zijn neven. Terminator Zero biedt de kijker gruwelijke, bikkelharde actie. Uitpuilende darmen, kinderslachtoffers en afbladderend vlees in de nucleaire holocaust passeren allemaal de revue. Maar minstens even belangrijk als de snoeiharde actiescènes zijn de morele en existentiële vraagstukken die worden aangekaart. De Terminator en Skynet zijn eigenlijk maar kleine schakels in de keten van gebeurtenissen. De gesprekken van Malcolm met zijn super-AI vormen het middelpunt. Deze AI heet heel toepasselijk Kokoro, Japans voor 'hart'.

Kokoro is een fascinerende nieuwe speler in het Terminator-universum. Ze manifesteert zich als de computerprojecties van drie verschillende vrouwen. Door haar macht en filosofische honger wordt de inzet verhoogd op een manier die de Terminator-films maar zelden bewerkstelligden. Lotsbestemming en de verhouding van de mens tot oorlog en techniek waren altijd al belangrijke vraagstukken in deze franchise, maar Terminator Zero brengt het debat naar het volgende niveau en buigt zich in al haar complexiteit over de vraag: waarom zou de mensheid moeten blijven bestaan? De Japanse insteek pur sang.

Ondanks de grote vraagstukken en wereldwijde oorlogsdreiging, is er in Terminator Zero genoeg ruimte voor fluïde individuele relaties en ontwikkeling van de personages. Malcolm en zijn kinderen, maar ook het kindermeisje en de beschermer uit de toekomst hebben allemaal een gedetailleerde persoonlijkheid die tot uiting komt in kleine gebaren en interacties. Een robotkatje zet bijvoorbeeld een aantal gebeurtenissen in gang, maar verschaft de kijker tegelijkertijd belangrijke informatie over de personages en hun onderlinge verhoudingen. Hoge vertelkunst.

Visueel past het animejasje perfect. Terminator Zero ziet er schitterend uit, zowel de getekende als de computergeanimeerde componenten. De achtergronden hebben vaak een dromerige, zachte gloed die een schril contrast vormt met de harde werkelijkheid van het verhaal. De animatie van de uitdrukkingen en bewegingen van de personages is foutloos en de gevechten zijn explosief en overzichtelijk tegelijk. De soundtrack ondersteunt het filosofische karakter van de serie met etherische klanken en ritmes, maar ook echo's van de originele muziek uit de films zijn hoorbaar. De Terminator die met twee zware vuurwapens het karakteristieke basdeuntje reproduceert is heerlijke fanservice.

De kracht van de serie is echter ook haar zwakte. Niet iedereen die lekker gaat zitten voor een Terminator-productie zal blij zijn te worden getrakteerd op een filosofisch discours waarbij de actie vaak op de achterbank belandt. De gesprekken tussen Malcolm en Kokoro zijn meeslepend en worden prachtig weergegeven, maar het is een ander soort insteek dan we gewend zijn van deze franchise. Liefhebbers van serieuze anime vallen in een warm bad, maar kijkers die niet bekend zijn met de stijl en thema's van dit genre zullen verrast zijn. En wellicht niet in positieve zin.

Verder zijn er een paar kleine onvolkomenheden die soms afleiden van de meesterzetten die showrunner Mattson Tomlin en regisseur Masashi Kudō op het bord plaatsen. Zo zijn er iets te veel gevechten waarbij de menselijke beschermer de Terminator met blote vuisten te lijf gaat en besluit die laatste ook wel erg vaak om een sleutelfiguur voor het verhaal te sparen. Ach, het zijn slechts kleine rimpelingen. We mogen blij zijn dat we in een tijdslijn leven waarin Terminator Zero bestaat. 29 augustus is Judgment Day in het Terminator-universum, maar een gezegende dag voor Netflix-abonnees.



Terminator Zero is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston speelt onder deze voorwaarde nog één keer Walter White uit 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Bryan Cranston speelt onder deze voorwaarde nog één keer Walter White uit 'Breaking Bad'

Het zou zomaar kunnen dat de mythische Heisenberg terugkeert op onze schermen.

Het is alweer 16 jaar geleden dat de wereld kennismaakte met de legendarische Walter White. Het personage, gecreëerd door Vince Gilligan en gespeeld door Bryan Cranston, verscheen in 2008 voor het eerst op onze schermen in Breaking Bad.

Breaking Bad eindigde in 2013, maar dat betekende niet dat Walter White voor eeuwig verdwenen was van de televisieschermen. In zowel sequel El Camino als prequel Better Call Saul verscheen hij ook als de legendarische drugscrimineel.

Heisenberg


De vraag is dan ook: gaan we Cranston in de toekomst weer zien in de rol van Walter White, ook bekend onder zijn schuilnaam Heisenberg? Op die vraag gaf de acteur antwoord in gesprek met Awards Radar.

''Er staat niets op de planning, en ik weet dat Vince [Gilligan, red.] niet iets wil doen als hij het salarisstrookje niet nodig heeft'', zei Cranston. ''Maar als hij op een moment wakker zou worden uit een droom en zou zeggen 'Oh my god', en hij zou het aan mij pitchen, en ik zou ook zeggen 'Oh my god', dan zou ik ernaar kijken.''

Pitch


''Je hebt niet vaak een 'Oh my god'-reactie als je een pitch leest of aanhoort'', ging de acteur verder. ''Als iets je verrast en verbijsterd, dan moet je opletten. Dus als dat gebeurt – en ik ga ervan uit van niet– dan zou ik ernaar luisteren.''



Als je niet wilt wachten tot een mogelijke comeback van Bryan Cranston dan kun je hem natuurlijk ook gewoon in actie zien in Breaking Bad, El Camino of Better Call Saul op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?

Vooral het publiek was niet te spreken over het eerste seizoen van 'The Rings of Power', morgen start seizoen 2.

In september 2022 debuteerde het eerste seizoen van de peperdure The Lord of the Rings-serie The Rings of Power van Amazon Studios en New Line Cinema. De ontvangst onder de critici was ruim voldoende, maar het publiek was minder tevreden.

Het eerste seizoen staat op een prima 85 procent op de Tomatometer. Nu verschijnen de eerste recensies online en is er ook al een voorlopig percentage op de Tomatometer zichtbaar.

Eerste recensies


Opnieuw zijn de recensenten positief. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een nette 79 procent na 29 recensies. De individuele recensies hebben over het algemeen positieve woorden over het nieuwe seizoen. Zo schrijft Michael Idato van Sydney Morning Herald: "In zekere zin levert de serie de beloning op die het publiek verdient. Niet de hele lening plus rente, maar genoeg om het aanvankelijk intrigerende verhaal te laten uitmonden in iets dat nog boeiender is."

Ook Nick Schager van The Daily Beast is positief: "De serie blijft een waardige aanvulling op de met een Oscar bekroonde filmtrilogie van Peter Jackson." Minder positief is Angie Han van The Hollywood Reporter: "Het begint te voelen als een verhaal dat teruggrijpt op gebeurtenissen waarvan we al weten dat ze zich moeten voltrekken, in plaats van een verhaal dat wordt voortgestuwd door de motieven en keuzes van de personages."

Publiek


De Popcornmeter, de publieksscore op Rotten Tomatoes, kwam voor het eerste seizoen niet verder dan 38 procent. Het cijfer op IMDb staat op een toch iets magere 6,9 na maar liefst 365.000 stemmen.



Vanaf morgen is het tweede seizoen op Prime Video te zien. Daarna wordt duidelijk hoe de ontvangst van het nieuwe seizoen is onder het publiek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt megahit 'Yellowstone' een zesde seizoen zonder Kevin Costner?
Series / Nieuws

Krijgt megahit 'Yellowstone' een zesde seizoen zonder Kevin Costner?

Maar gaat de serie op deze manier nog wel net zoveel kijkers trekken?

Fans van het megapopulaire Yellowstone zullen verrast reageren op het nieuws dat de serie toch niet zal eindigen na vijf seizoenen. Volgens geruchten komt er namelijk gewoon een seizoen 6, maar dan wel zonder Kevin Costner.

Het zesde seizoen zou de focus moeten leggen op Beth Dutton (Kelly Reilly) en haar echtgenoot Rip Wheeler (Cole Hauser). Beide acteurs gaven eerder deze zomer al subtiele hints dat er een nieuw hoofdstuk over hun respectievelijke personages op komst is.

Vaag verhaal


Hauser zei er het volgende over:

"Ik ben zo gericht op het afronden met dit seizoen, dat ik weinig erover kan zeggen. We zullen zien waar het ons heen leidt. Ik weet dat Taylor plannen heeft voor Kelly Reilly en mij, en een aantal andere castleden. Maar nu is alles gericht op een sterke afronding van de huidige serie."

Hoe verder?


Er gaan een hele hoop gerichten over de laatste paar afleveringen die het vijfde seizoen van Yellowstone moeten afronden. Zonder Kevin Costner wordt het een flinke uitdaging, maar er komt dus wel degelijk een soort van einde.



Ondertussen wordt er al gewerkt aan een Yellowstone-vervolg met de titel The Madison. Hierin spelen acteurs als Michelle Pfeiffer, Patrick J. Adams, Elle Chapman, Beau Garrett en Matthew Fox de hoofdrollen.

Sequel-serie


Hoe The Madison precies zal aansluiten op Yellowstone is nog onduidelijk, maar naar verwachting wordt hier binnenkort meer over onthuld.

De laatste paar afleveringen van Yellowstone seizoen 5 worden vanaf 10 november beschikbaar gesteld door Paramount Network en vanaf 14 november in Nederland door SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet: 'The Boys' zou eigenlijk helemaal niet verschijnen als serie
Series / Specials

Dit wist je niet: 'The Boys' zou eigenlijk helemaal niet verschijnen als serie

Voordat 'The Boys' een hitserie werd, waren er eerst plannen om er een film van te maken.

De superheldenserie The Boys, die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks van Garth Ennis en Darick Robertson, is een grote hit op Prime Video. Onlangs kwam het vierde seizoen uit en er komt nog een vijfde en laatste seizoen. Maar wist je dat The Boys oorspronkelijk een film zou zijn?

The Boys is ontwikkeld door Eric Kripke en volgt het gelijknamige team van vigilantes terwijl ze strijden tegen superkrachtige individuen (bekend als "Supes") die hun krachten misbruiken voor persoonlijk gewin en werken voor een machtig bedrijf (Vought International) dat ervoor zorgt dat het grote publiek hen als helden ziet.

Adam McKay als regisseur


Gezien het succes van de serie, blijkt het een verstandige keuze te zijn geweest om een serie te maken van The Boys, zelfs als er dingen werden veranderd ten opzichte van de stripboeken. Maar voordat het een serie zou worden, werd er gewerkt aan een The Boys-film, die geregisseerd zou worden door Adam McKay.

In een gesprek met Variety besprak de filmmaker hoe The Boys zijn volgende project zou worden na het afronden van The Other Guys, en hij gaf aan dat het scenario niet ver verwijderd was van de overgang van papier naar camera. "Ze hebben al een scenario en we zijn bezig met een herschrijving, dus hopelijk hebben we het hele project in de herfst klaar, met misschien een opnamesessie in januari."

Ontwikkeling


De deadline van januari 2011 werd niet gehaald, maar McKay bleef nog jarenlang verbonden aan het project. Tegen die tijd was ook Seth Rogen, die uiteindelijk de serie produceerde, betrokken geraakt bij de ontwikkeling en had hij ook aan het scenario gewerkt.



Er waren zorgen dat de The Boys-film dood was toen Columbia Pictures in 2012 afzag van de productie. Kort nadat Columbia het project liet vallen, meldde McKay echter op zijn X-account dat Paramount Pictures in beeld was gekomen. Ondanks de tegenslagen leek het er op dat The Boys een van de films zou worden die ontsnapten aan de zogenaamde 'development hell'. Maar helaas zou dat wel het geval zijn.

Simon Pegg en Russell Crowe


Naast de regisseur, waren er ook namen van acteurs die genoemd werden voor de hoofdrollen. Zo hadden de makers van de film graag Simon Pegg gehad in de rol van Hughie. Hij lijkt sprekend op de stripboekversie van Hughie en co-maker van de strip Robertson bevestigde dat het personage geïnspireerd is door Pegg. Hij zou uiteindelijk verschijnen in The Boys als Hugh Campbell Sr., de vader van Hughie, een rol die voor hem was gereserveerd door showrunner Kripke om de stripboekverbinding tussen Pegg en Hughie te eren.



Een andere naam die circuleerde voor een van de hoofdpersonages was Russel Crowe als Billy Butcher. Over het castingproces van Butcher in 2011 zei regisseur McKay tegen MTV News: "Ik heb met een aantal mensen gesproken. Ik vind het idee van Russell Crowe voor Butcher echt leuk. We hebben elkaar ontmoet en hadden een vrij interessante bijeenkomst." Het is fascinerend om te vermelden dat, hoewel deze casting nooit is gerealiseerd, een andere in Nieuw-Zeeland geboren acteur, Karl Urban, later de rol van Butcher heeft gekregen.

Elke studio zei nee


Iedereen die betrokken was bij de The Boys-film heeft zijn eigen theorieën en overtuigingen over waarom het uiteindelijk niet van de grond kwam. Weinig mensen waren echter zo dicht bij het project als McKay, die jarenlang aan de film heeft gewerkt. In een interview met IndieWire in 2015 sprak hij over zijn lange ervaring met The Boys en hoe niemand in Hollywood geïnteresseerd was.



"Ik probeerde ooit Garth Ennis' The Boys te realiseren, en ik heb het naar elke studio en elke productiefinancieringsplek in de stad gebracht," zei hij. "En ze zeiden altijd 'nee' om daarna laconiek te vragen, 'Dus het is als Watchmen?'" Hij kwam tot de conclusie dat niemand bereid was een risico te nemen met The Boys. Het project kwam uiteindelijk terecht bij Rogen, Evan Goldberg en Kripke. Vanaf 2015 werkte Kripke aan het omvormen van het project naar een serie, die in 2019 in première ging.

Is een film nog steeds mogelijk?


Het is een open geheim dat The Boys van plan is te eindigen met het vijfde seizoen. Natuurlijk zijn er nog Gen V en de eindeloze mogelijkheden voor spin-offs, maar de huidige iteratie van de geliefde anti-superheldenserie nadert zijn einde. Acteur Laz Alonso, die Mother's Milk speelt in de serie, heeft echter een idee over hoe het zou kunnen eindigen: met een film.



Tijdens zijn optreden in de podcast Happy Sad Confused zei Alonso: "Ik heb zonder succes gepitcht om de serie af te sluiten met een speelfilm aan Eric Kripke. Maak bijvoorbeeld de laatste aflevering van seizoen 5 de cliffhanger en kondig de film aan die we sinds het begin van de serie hebben gefilmd."

Kijken?


Antony Starr, die Homelander speelt, steunde het idee en zei: "Oké, ik ben erbij." Alonso vroeg het publiek of ze zijn suggestie leuk vonden en kreeg een koor van goedkeurende reacties. Hij grapte dat iedereen Kripke's X-account moet overspoelen met berichten en de film moet eisen.



Het is afwachten of we na seizoen 5 een film krijgen, maar we hebben intussen wel al vier geweldige seizoenen gekregen van The Boys en je kan die allemaal bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzingwekkende thriller over je ergste nachtmerrie: in een weekend te bingen
Series / Specials

IJzingwekkende thriller over je ergste nachtmerrie: in een weekend te bingen

Een gedreven en briljante speurneus is op zoek naar de waarheid in deze slow-burn thrillerserie.

De BBC biedt drama van topkwaliteit en deze serie werd terecht genomineerd voor een Golden Globe in de categorieën Beste Miniserie en Beste Actrice. The Missing introduceert Tchéky Karyo als de gedreven rechercheur Julien Baptiste. Zijn taak is om helderheid te brengen in een zaak die de meesten zouden ervaren als een nachtmerrie die werkelijkheid wordt.

Het Britse echtpaar Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) gaan met hun vijfjarige zoontje Oliver (Oliver Hunt) op vakantie naar Frankrijk. Het is 2006 en de wereldkampioenschappen voetbal zijn in volle gang. Wanneer de kleuter verdwijnt wordt Julien Baptiste op de zaak gezet.

Verband


Het onderzoek levert niets op en de politie is genoodzaakt de zaak te sluiten. Tony laat het hier echter niet bij zitten en blijft gedurende acht jaar na de verdwijning verbeten zoeken naar zijn zoontje. In 2014 vindt hij uiteindelijk een nieuw bewijsstuk: hij ziet een jongetje met Olly's sjaal om op een foto. Deze sjaal was speciaal voor het kind gemaakt en er moet dus een verband zijn met de verdwijning. Tony neemt contact op met de inmiddels gepensioneerde Julien en ze gaan opnieuw op onderzoek uit.

Het eerste seizoen van The Missing telt acht afleveringen en het verhaal ontwikkelt zich op een geladen manier. Het is geen serie met spectaculaire actie, het verhaal moet het juist hebben van de sfeer. Naast het hoofdplot krijg je ook inzicht in de personages zelf. Zo zijn Tony en Emily gescheiden en Julien heeft de nodige verwikkeingen in zijn eigen persoonlijke leven. De serie werd met de nodige lovende kritieken ontvangen en er volgden nog twee seizoenen. Ieder seizoen heeft echter een afzonderlijk verhaal en dit betekent dat je The Missing per weekend kunt bingen. Alle afleveringen duren ongeveer een uur: de eerste twee seizoenen tellen acht afleveringen en het slotseizoen heeft zes afleveringen.

Topprestatie


Tchéky Karyo zet een topprestatie neer als Julien Baptiste, die ongelooflijk betrokken is bij zijn zaken. In alle drie de seizoenen vertrekt hij naar het buitenland om ingewikkelde kwesties op te lossen. De makers van The Missing ontwikkelden na afloop van de serie een spin-off getiteld Baptiste. Het verhaal pakt de draad weer op na het derde seizoen en ook deze keer brengt een misdrijf Julien over de grens, wanneer hij in Amsterdam op onderzoek uitgaat.



Je kunt alledrie de seizoenen van The Missing streamen op Netflix. Je kunt het tweede seizoen van Baptiste bekijken op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In september verschijnt een Netflix-serie van Zack Snyder, de man achter de megaflop 'Rebel Moon'
Series / Specials

In september verschijnt een Netflix-serie van Zack Snyder, de man achter de megaflop 'Rebel Moon'

Volgende maand kijk je op Netflix de geanimeerde serie 'Twilight of the Gods'.

In september is het op Netflix tijd voor een nieuwe serie van Zack Snyder. Wij beantwoorden 5 vragen over de geanimeerde serie Twilight of the Gods.

Waar gaat Twilight of the Gods over?


De serie speelt zich af in een wereld waar goden, mensen en mythische wezens op het punt staan om in een allesverwoestende oorlog verzeild te raken. Het verhaal volgt verschillende bekende figuren, waaronder Thor, Loki en Odin.

We zien hoe ze omgaan met oude voorspellingen, verraad en hun lot. Dit alles terwijl ze verwikkeld zijn in een strijd die de toekomst van de hele wereld bepaalt.

Waarop is de serie gebaseerd?


Twilight of the Gods is geïnspireerd op de Noorse mythologie, die in de serie via animatie tot leven wordt gebracht.

Waar kun je Zack Snyder van kennen?


Zack Snyder kun je kennen van Watchmen, Man of Steel, Sucker Punch en Army of the Dead. Ook regisseerde hij in 2023 de film Rebel Moon en in 2024 de sequel Rebel Moon – Part Two: The Scargiver. Deze twee flopten enorm, en eerder deze maand verschenen wel de director's cuts op Netflix.



Wie spelen er in de serie?


Eén van de stemmen in de serie wordt verzorgd door de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049). Ook horen we Stuart Martin (Babylon), Jamie Chung (Once Upon a Time) en Lauren Cohan (The Walking Dead).

Is de serie een aanrader?


Liefhebbers van Noorse mythologie mogen deze serie natuurlijk niet missen. Ook als je fan bent van geanimeerde series, historische series en fantasyseries is dit een absolute aanrader.

Twilight of the Gods is vanaf donderdag 19 september te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste NPO-series om nu te streamen: jouw ultieme kijklijst voor Nederlandse topseries
Series / Specials

De beste NPO-series om nu te streamen: jouw ultieme kijklijst voor Nederlandse topseries

Enkele boeiende series om te streamen op NPO Start/Plus, inclusief misdaaddrama en persoonlijke intriges.

Natuurlijk staan er heel veel goede films en series op streamingdiensten zoals Netflix of Prime Video, maar ook op de Nederlandse NPO Start kun je ijzersterke series vinden. In dit artikel hebben we een aantal leuke en interessante kijktips onder elkaar gezet, die allemaal gewoon te streamen zijn op NPO Start/Plus.

Boiling Point



Boiling Point kwam voor het eerst in 2023 uit en werd al snel een grote sensatie. Deze miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Barantini en James Cummings en is geregisseerd door Barantini en Mounia Akl.

In Boiling Point neemt chef-kok Carly het restaurant Point North over, nadat haar mentor een hartaanval heeft gekregen. Al snel komt ze erachter hoe moeilijk het is om een team te leiden. Zeker als zij onderling kleine ruzies hebben.



Agent



Agent heeft één seizoen op NPO Plus staan van acht afleveringen in totaal. Elke aflevering duurt ongeveer 40 minuten en houdt je op het puntje van je stoel.

In Agent werkt Joe als impresario voor zijn moeder en komt hij erachter dat het niet altijd handig is om werk en privé te mixen. Helaas is ook zijn privéleven een grote chaos. Samen met zijn ex probeert hij zijn dochter op te voeden, maar tegelijk probeert hij ook een gevaarlijke maffiabaas tevreden te houden.



A Very English Scandal



Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Presten. De serie bestaat uit één seizoen, dat uiteraard te streamen is op NPO Plus. In drie afleveringen van ongeveer een uur wordt het verhaal van politicus Jeremy Thorpe verteld.

In 1979 moet Jeremy Thorpe, de jongste leider ooit van de Britse Liberale Partij, terechtstaan. Hij wordt namelijk verdacht van samenzwering om zijn homoseksuele ex-partner te vermoorden.



Follow the money



De laatste kijktip is Follow the money, een Deense misdaaddrama. De serie bestaat uit drie seizoenen die allemaal te streamen zijn op NPO Plus. Elk seizoen heeft tien afleveringen die allemaal ongeveer een uur duren.

Follow the money gaat over het grote Deense bedrijf Energreen dat verdacht snel groeit. Dan wordt ineens het lichaam van een werknemer gevonden. Het is aan rechercheur Justesen om te onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedrode trailer voor de visueel sterke 'Terminator'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Bloedrode trailer voor de visueel sterke 'Terminator'-serie van Netflix

De gewelddadige strijd tussen mens en machine laait weer eens op.

Morgen, 29 augustus, is een bijzondere dag voor Terminator-fans. Op die dag vond in het Terminator-universum namelijk Judgment Day plaats, de dag waarop de bloeddorstige machines begonnen met het veroveren van de mensheid.

Netflix viert die historische datum met de release van de gloednieuwe serie Terminator Zero. De animeserie speelt zich af in het Japan van de jaren 90, waar een wetenschapper een vorm van AI ontwikkelt die de strijd moet aangaan met Skynet.

Laatste trailer


Kort voor de start heeft Netflix nog een laatste trailer vrijgegeven van de nieuwe scifi-actieserie. Die trailer toont fans meer bloed dan de gemiddelde Tarantino-film.

Als de serie je aanspreekt raden we je ook zeker onze special aan. Daarin lees je alles wat je moet weten over de serie voor je begint met bingen.

Netflix


Zoals gezegd verschijnt Terminator: Zero morgen al op Netflix. De serie zal in totaal acht afleveringen tellen. De laatste trailer van de animeserie bekijk je hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
September wordt spannend op Disney+ met 9 gloednieuwe series en een stortvloed aan nieuwe avonturen
Series / Release-lijsten

September wordt spannend op Disney+ met 9 gloednieuwe series en een stortvloed aan nieuwe avonturen

Het huis van de muis belooft er weer een magische en fantasievolle maand van te maken.

Disney+ zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste en meest opvallende series toe die je waarschijnlijk graag wilt gaan kijken.

Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 4, 11, 18 en 25 september | Release: Seizoen 4 - aflevering 2-5 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



In Vogue: The 90s


Verschijnt op: Vrijdag 13 en 20 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-6 | Genre: Documentaire

Deze docuserie vertelt het ultieme verhaal van de mode-industrie in de jaren '90 door de ogen van Vogue-redacteuren Hamish Bowles, Edward Enninful, Tonne Goodman en Anna Wintour.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-3 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

2, 9, 16, 23 en 30 september: Futurama (seizoen 12 - aflevering 6-10) - Animatie / Komedie / Sciencefiction - Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

4 september: Lego Pixar: BrickToons (seizoen 1) - Animatie / Avontuur / Familie - Sluit je aan bij een aantal van je favoriete Pixar-personages en beleef avonturen in de wereld van LEGO! Zing mee met Miguel in het Land van de Doden, help Merida en haar broers door een moeilijke situatie, maak een epische excursie met Nemo, Marlin en Dory, kijk hoe de familie Parr hun buurt probeert te redden van het syndroom, en sluit je aan bij Takel terwijl hij Bliksem McQueen voorbereidt op zijn volgende grote race.

5, 12 en 19 september: Are You Sure?! (seizoen 1 - aflevering 6-8) - Documentaire / Avontuur / Familie - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

5 en 12 september : Will Trent (seizoen 2 - aflevering 9-10) - Misdaad / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

6 september : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

13 september: Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Een onbenullige avonturier ontdekt een artefact dat het Star Wars-universum op zijn kop zet, waardoor de rollen van helden en schurken worden omgedraaid. Hij begint aan een avontuur om de orde te herstellen en als redder de verscheurde melkweg weer samen te brengen.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max
Films / Featured

Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max

Deze film weet top op de dag van vandaag de kijkers geboeid te houden.

Toen de film Constantine in 2005 voor het eerst uitkwam, waren de reacties van de critici verdeeld. Het publiek wist echter de weg naar de bioscoop te vinden en door de jaren heen kreeg de film een cultstatus. Constantine staat momenteel op een solide tweede plaats in de Top 10 van HBO Max.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het personage in de DC-strips maar met een eigen draai voor het grote scherm. Met een stoïsche Keanu Reeves als de kettingrokende exorcist John Constantine en Oscarwinnaars als Tilda Swinton en Rachel Weisz staat de film garant voor twee uur vermaak.

Occulte wereld


John is een paranormaal begaafde tiener die letterlijk overal engelen, demonen en geesten ziet. Na een zelfmoordpoging besluit hij zijn gave in te zetten om mensen te helpen die in de problemen zijn gekomen met de occulte wereld.

Rechercheur Angela Dobson (Rachel Weisz) benadert John om haar te helpen omtrent de dood van haar identieke tweelingzus Isabel. Ze kan niet geloven dat Isabel, als praktiserend katholiek, ooit zelfmoord zou plegen aangezien dit in het katholieke geloof een ernstige zonde is.

Fascinerende wereld


Constantine biedt een fascinerende wereld, waarin allerhande bewoners uit andere dimensies vrij rondlopen. Johns assistent Chas Kramer (Shia LaBeouf) verkent deze wereld door zijn werk voor de occulte onderzoeker. Verder zien we Papa Midnite (Djimon Hounsou) als een belangrijke connectie en bondgenoot. Gavin Rossdale speelt de heerlijk gluiperige demon Balthazar. Ten slotte zien we niemand minder dan Tilda Swinton als de engel Gabriel en Peter Stormare zet een meer dan geloofwaardige Lucifer neer.



Constantine is bijna twintig jaar later duidelijk nog steeds geliefd. Je kunt de film bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de grootste blunder ooit begaan door deze 'Game of Thrones'-ster
Series / Nieuws

Ontdek de grootste blunder ooit begaan door deze 'Game of Thrones'-ster

De acteur die Daario speelde in Game of Thrones, beging een grote fout.

Game of Thrones is een populaire serie die geen introductie meer nodig heeft. Iedereen kent de serie; of je nu een grote fan bent die alle seizoenen gekeken heeft, of nog nooit een enkele aflevering hebt gezien. Niet iedereen kent echter het verhaal achter deze grote fout.

De personages van Game of Thrones maakten de serie wereldberoemd, maar sommige bijfiguren kregen iets minder aandacht. Zo werden sommige personages door meerdere acteurs gespeeld.

Daario Naharis


Ook het personage Daario Naharis werd door meerdere acteurs gespeeld. Tot seizoen 3 werd Daario namelijk gespeeld door Ed Skrein, maar in seizoen 4 werden kijkers ineens verrast met een andere acteur, namelijk Michiel Huisman. Wat is eigenlijk de reden voor deze recasting?

Skrein besloot Game of Thrones te verlaten op het hoogtepunt van de serie. In een officiële verklaring werd uitgelegd dat Skrein een nieuwe rol aangeboden had gekregen. Hij zou het hoofdpersonage spelen in de film The Transporter Refueled.

Een hoofdrol vs. een bijrol


De keuze van Skrein is dan ook heel goed te begrijpen, want iedereen zou een hoofdrol verkiezen over een bijrol. Helaas leverde de film helaas niet voldoende winst op om de franchise uit te breiden en verloor Skrein uiteraard ook zijn rol in Game of Thrones.



Dit betekende wel dat Daario ineens gespeeld werd door Huisman met een heel ander beeld van het personage. Huisman zorgde er namelijk voor dat Daario veel brutaler werd, wat meer overeenkomt met het bronmateriaal.

HBO Max


Game of Thrones is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.