search

Ons nieuws van donderdag 29 augustus 2024

Hét Nederlandse boegbeeld in voor- en tegenspoed in het zonnetje: stream deze opmerkelijke serie binnenkort op Videoland
Series / Nieuws

Hét Nederlandse boegbeeld in voor- en tegenspoed in het zonnetje: stream deze opmerkelijke serie binnenkort op Videoland

De documentaire 'RUTTE' verkent Mark Ruttes laatste dagen als premier en zijn controversiële carrière.

Ben je benieuwd naar het echte verhaal achter Mark Rutte, een van de meest invloedrijke politieke figuren in Nederland? Dan is de tweedelige documentaire RUTTE iets wat je niet mag missen. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je deze diepgaande documentaire bekijkt.

Waar gaat de documentaire over?


RUTTE volgt de laatste dagen van Mark Rutte als premier van Nederland, waarbij hij terugblikt op zijn lange en vaak controversiële carrière. De documentaire belicht enkele van de meest beladen dossiers waar hij mee te maken had, zoals de MH17-ramp, het toeslagenschandaal en de gaswinning in Groningen. Daarnaast biedt de documentaire een unieke inkijk in zijn laatste dagen als premier, inclusief zijn laatste gesprek met koning Willem-Alexander.

Wie heeft de documentaire gemaakt?


De documentaire is gemaakt door politiek journalist Leonard Ornstein, die bekendstaat om zijn scherpe en diepgravende analyses. Ornstein heeft niet alleen Rutte zelf geïnterviewd, maar ook gesproken met verschillende (oud-)collega’s van Rutte, zoals Caroline van der Plas, Frans Timmermans, Rita Verdonk en Lodewijk Asscher. Verder komen ook Ruttes goede vrienden Lodewijk Dekker en Jort Kelder aan het woord. Ornstein probeert in deze documentaire te ontdekken wie de man achter het premierschap werkelijk is.

Wie komen er in de documentaire aan bod?


Naast Mark Rutte zelf, biedt de documentaire een breed scala aan perspectieven door gesprekken met prominente figuren uit de Nederlandse politiek en vrienden van Rutte. Zo komen Caroline van der Plas, de leider van de BoerBurgerBeweging, en Frans Timmermans, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, aan het woord. Daarnaast geven oud-collega’s zoals Rita Verdonk en Lodewijk Asscher hun visie op Rutte, evenals zijn persoonlijke vrienden Lodewijk Dekker en Jort Kelder.

Voor wie is deze documentaire?


RUTTE is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse politiek en recente geschiedenis. Als je genoten hebt van politieke documentaires zoals De Achtste Dag of De Staat van Oranje, dan is deze serie iets voor jou. Het biedt een ongefilterde kijk op het leven van een politicus die zowel geliefd als omstreden is, en biedt context voor de beslissingen die hij heeft genomen tijdens zijn premierschap.



Is de documentaire te bingen?


Aangezien RUTTE slechts twee afleveringen van elk ongeveer 45 minuten telt, is het perfect geschikt voor een korte, maar intense kijkervaring. De documentaire biedt genoeg diepgang om je te laten nadenken over de politieke erfenis van Rutte, terwijl het tegelijkertijd boeiend genoeg is om in één zit te kijken.

RUTTE is vanaf 4 september te zien op Videoland. Zorg dat je het niet mist!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende sitcom werd een van de grootste flops ooit: 4% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende sitcom werd een van de grootste flops ooit: 4% op Rotten Tomatoes

'We Are Men' was een grote flop en werd al snel geannuleerd.

Schrijver Rob Greenberg heeft meegewerkt aan populaire series zoals How I Met Your Mother en Scrubs. Hij heeft zelf ook een serie gecreëerd, We Are Men, maar dit was niet zo'n succes. Het kreeg zelfs veel kritiek en was een grote flop.

De sitcom We Are Men ging in première in 2013 op CBS, met in de hoofdrollen Christopher Nicholas Smith, Tony Shalhoub, Jerry O'Connell, Kal Penn en Rebecca Breeds. Na de uitzending van twee afleveringen die slecht presteerden, annuleerde CBS de serie.

Verhaal


We Are Men volgt Carter Thomas (Smith) die, nadat hij op het altaar door zijn bruid is verlaten, verhuist naar een tijdelijk huurcomplex, waar hij een vriendschap sluit met drie gescheiden oudere mannen. Ze adviseren hem over hoe hij zijn leven weer op de rails krijgt en terug in de datingwereld komt, hoewel ze niet bepaald de beste mensen zijn om advies over vrouwen te geven.

Frank Russo (Shalhoub) is vier keer gescheiden maar beschouwt zichzelf nog steeds als een vrouwenverslinder, Gil Bartis (Penn) werd betrapt tijdens een affaire en Stuart Strickland (O'Connell) zit midden in zijn tweede scheiding. Ze mogen dan wel ongelukkig in de liefde zijn, maar tenminste hebben ze elkaar en barbecues bij het zwembad.

Grote flop


Toen de serie We Are Men aangekondigd werd, heette het oorspronkelijk Ex-Men. Uiteindelijk was de serie zo'n grote flop dat slechts twee van de geplande tien afleveringen uitgezonden werden op televisie. De resterende acht afleveringen, die werden geproduceerd, werden nooit uitgezonden.



We Are Men werd dan ook slecht ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een lage score van 4%. De kritische consensus op de website luidt: "We Are Men lijdt onder achterhaalde bro-humor en afgezaagde midlifecrisisgrappen die te versleten zijn om door de getalenteerde cast nieuw leven ingeblazen te worden."

Kijken?


Omdat slechts twee afleveringen van We Are Men werden uitgezonden, kan je de serie niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Skruk' seizoen 2: gewaagd en toch liefdevol
Recensie

'Skruk' seizoen 2: gewaagd en toch liefdevol

De grenzen van de waanzin worden verkend in het nieuwe seizoen van de Deens komedieserie.

Regie: Amalie Næsby Fick, Nikolaj Feifer | Cast: Josephine Park (Nana), Simon Sears (Mathias), Olivia Joof Lewerissa (Simone), Charlotte Munck (Helle), Mikael Birkkjær (Niels-Anders), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 27-31 minuten | Jaar: 2024

In het eerste seizoen van Skruk insemineerde arts Nana zichzelf in een dronken bui met onrechtmatig verkregen sperma van haar ex. Best vergezocht en op de rand van het geloofwaardige, maar toch had de Deense serie ook een heel herkenbaar thema dat gevoelsmatig in elk aspect terugkwam: hoe de biologische klok voor menig vrouw die nog niet klaar is voor het moederschap een bron van stress, angst en nachtmerries kan zijn. Seizoen twee concentreert zich op een heel ander soort nachtmerrie: die van juist wél moeder worden.

Nana krijgt ditmaal alle sores van een nieuwbakken mamma op haar bordje: de lichamelijke en emotionele ellende, de ongevraagde en ongegeneerde kritiek van wildvreemden, de onontkoombare non-stimulerende babyactiviteiten, en de Stepford Wives-horror van de collectieve ontkenning over hoe zwaar dit eigenlijk allemaal wel niet is. Nana steekt niet onder stoelen of banken hoezeer ze worstelt om het moederschap het combineren met werk en een persoonlijk leven, wat tot hilarische en soms vergezochte capriolen zorgt.

Nog meer hilariteit wordt toegevoegd in de vorm van een nieuwe collega, die bij Nana een verrassend concurrerende houding opwekt. Deze onzinnigheid is een goede afwisseling met de soms intense babyperikelen. Ook komt Nana's moeder meer in het verhaal en wordt zij wat verder uitgediept, wat zorgt voor een wat serieuzere toon en meer onthult over Nana's verleden. Tegelijkertijd is die gekke oma ook weer een herkenbare ouderschapsergernis die de kijker doet zuchten en lachen. Deze balans tussen de grappen en serieuze momenten werkt zeer goed.

Naast een flinke dosis humor bevat seizoen twee ook liefde en respect. Vooral voor alleenstaande moeders, die wat mooie wijsheid meekrijgen. Desondanks zal dit seizoen niet bij iedereen in de smaak vallen. Want net als voorheen neigen Nana's daden naar het immorele en gaan ze misschien zelfs over de grens van het toelaatbare heen. Met een baby in het spel zullen sommige kijkers de scènes over onverantwoord pedagogisch handelen moeilijk kunnen verdragen.

Toch zal deze uitvergrote weergave van het ouderschap een verademing zijn voor wie hier zelf mee worstelt, zeker in een omgeving die weinig ruimte laat voor openheid over de negatieve kanten van het ouderschap. Wie liever in ontkenning blijft, kan seizoen twee van Skruk beter overslaan om niet de neiging te ontwikkelen om de kinderbescherming te bellen.

Actrice Josephine Park weet Nana ondanks haar eigenaardigheden sterk en sympathiek over te brengen. Met haar naturelle, ongebotoxte uiterlijk weet ze een realistisch, toegankelijk personage neer te zetten in een verhaal dat grenst aan het ongeloofwaardige. Een knappe prestatie. Het seizoen eindigt onverwacht emotioneel zonder de baldadige toon van de serie teniet te doen. Enkele clichés of klassiekers krijgen een mooi nieuw jasje en een prachtig open einde laat in het midden of er een vervolg komt. Hopelijk wel.



Skruk is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gruwelijke sterfscène werd in 'House of the Dragon' geschuwd
Series / Specials

Deze gruwelijke sterfscène werd in 'House of the Dragon' geschuwd

De meest angstaanjagende dood in de wereld van Westeros is niet op het scherm vertoond.

House of the Dragon heeft het tweede seizoen afgesloten zonder de grote veldslag waar de fans op zitten te wachten: de Slag om de Geul ('Battle of the Gullet'). In Westeros zijn deze gevechten gruwelijk te noemen en er zijn op bizarre manieren doden gevallen in de wereld van George R.R. Martin. Toch is de meest afgrijselijke dood er een die niets met de Westeros-oorlogen van doen heeft.

Het betreft de dood van een Targaryen en deze is nooit te zien geweest in House of the Dragon. Het nichtje van koning Viserys I (Paddy Considine), prinses Aerea Targaryen, raakte vermist en dook na een jaar weer op.

Troonopvolger


Aerea Targaryen leefde in de periode waarin Viserys' grootvader, koning Jahaerys, aan de macht kwam. Toen Jahaerys tot koning werd gekroond, had hij nog geen kinderen. Als Targaryen-prinses werd Aerea als troonopvolger aangewezen voor het geval dat Jahaerys en zijn vrouw geen kinderen zouden krijgen. Het meisje groeide op aan het hof in Koningslanding.

Toen de koning echter vader werd en naast zoons ook dochters kreeg, raakte Aerea haar positie kwijt en nam haar moeder haar mee naar Drakensteen. Het levendige kind was echter de luxe van de Rode Burcht ('Red Keep') gewend. Daarnaast had ze weinig aanspraak op Drakensteen, waardoor ze de nodige kattekwaad uithaalde. Op een dag liep Aerea weg door op Balerion weg te vliegen. Deze draak was met Aegon I uit Valyria meegekomen en een enorm groot en gevaarlijk dier. Deze roekeloze actie zou fataal blijken.

Man en macht


Er werd met man en macht naar de prinses gezocht, maar zowel Aerea als Balerion waren spoorloos verdwenen. Toen Aerea na een jaar eindelijk terugkeerde, waren zowel zijzelf als Balerion er erg aan toe. De draak had een open wond, en Aerea was volkomen uitgemergeld en had een ongelooflijke koorts. Toen zij door septon Barth werd behandeld, schreef hij dat ze letterlijk kookte: haar ogen waren bloeddoorlopen en er kwam stoom uit haar oren, mond en neusgaten. Ook zag de septon dat er iets onder haar huid bewoog. Toen ze het meisje in een ijsbad lieten zakken, barstte haar verkleurde huid open en kwamen er gedrochten en parasieten tevoorschijn.



De maesters speculeerden dat Balerion waarschijnlijk naar Valyria was gevlogen. De draak had waarschijnlijk instinctief gekozen voor een terugkeer naar zijn oude vaderland. Een kind als Aerea kon onmogelijk de kracht hebben gehad om Balerion goed te berijden. Aangezien Aerea een jaar in Valyria was geweest, was ze daar waarschijnlijk besmet geraakt met deze parasieten, waarover gefluisterd werd dat ze het gevolg waren van bizarre experimenten. Haar dood is hiermee de meest macabere in de wereld van Westeros.

Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prima thriller met Pierce Brosnan als gangster maakt indruk en staat in de top 10 van Prime Video
Films / Specials

Prima thriller met Pierce Brosnan als gangster maakt indruk en staat in de top 10 van Prime Video

De veteraanacteurs in deze films zorgen voor een stevige actiethriller.

De verfilming van Victor Gischlers boek 'Gun Monkeys' heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Het project startte in 2009, maar kwam pas van de grond toen James Bond-ster Pierce Brosnan tekende. Fast Charlie is inmiddels gestegen naar de derde plaats in de Top 10 van Prime Video.

Deze heerlijk stevige actiethriller was ook de laatste film van Hollywood-coryfee James Caan. Hij speelt de ouder wordende maffiabaas Stan, en Brosnan is zijn vertrouwde 'medewerker' Charlie.

De juiste vaardigheden


Charlie is een zogeheten fixer, die door de jaren heen de nodige karweitjes heeft uitgevoerd voor Stan. Wanneer het hoofd van een rivaliserende bende opdracht geeft om Stan en zijn team te vermoorden, is Charlie een van de weinige overlevenden.

Hierop besluit hij om wraak te nemen voor de dood van zijn vriend. Marcie (Morena Baccarin) is de ex-vrouw van een doelwit en heeft de juiste vaardigheden om hem te helpen de klus te klaren.

Alom geprezen


Fast Charlie kreeg prima kritieken, waarbij Brosnans prestatie alom geprezen werd. De regie is in handen van Philip Noyce, die destijds Blind Fury regisseerde met onze eigen Rutger Hauer. Fast Charlie is een vakkundig gemaakte film die ook op Prime Video hoog gewaardeerd wordt.



Kijk Fast Charlie op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste animatieseries staat op een 9,0 op IMDb: nu te zien op Netflix
Series / Specials

Een van de beste animatieseries staat op een 9,0 op IMDb: nu te zien op Netflix

'Batman: The Animated Series' wordt geprezen als een baanbrekende superheldenserie.

Onlangs kwam de nieuwe animatieserie Batman: Caped Crusader uit op Prime Video. Het is een groot succes en kreeg al veel lof. Dit is echter niet de eerste Batman-animatieserie die gemaakt werd en veel lof kreeg. Zo kwam in de jaren 90 de serie Batman: The Animated Series uit.

Batman: The Animated Series is gebaseerd op de DC Comics-superheld Batman en is ontwikkeld door Bruce Timm en Eric Radomski. Het werd oorspronkelijk uitgezonden op Fox Kids van 1992 tot 1995, met in totaal 85 afleveringen. Halverwege de serie werd de titel gewijzigd naar The Adventures of Batman & Robin.

Bekende stemacteurs


De serie volgt de avonturen van Batman die misdaden bestrijdt in Gotham City en vecht tegen verschillende bekende schurken uit de wereld van Batman, die ingesproken werden door tal van bekende acteurs. Het meest opvallend was Mark Hamill, wiens bekendheid als stemacteur werd vergroot door zijn vrolijk gestoorde vertolking van de Joker.

De rol was oorspronkelijk toebedeeld aan Tim Curry, maar hij kreeg bronchitis tijdens de eerste opnamesessies. Andere acteurs waren John Glover als Riddler, Ron Perlman als Clayface, Roddy McDowall als de Mad Hatter, David Warner als Ra's al Ghul, Michael York als Count Vertigo, Kate Mulgrew als Red Claw, George Murdock als Boss Biggis, Ed Asner als Roland Daggett en George Dzundza als de Ventriloquist.

Harley Quinn


Een van de bekendste personages die de serie heeft voortgebracht is de assistente van de Joker, Harley Quinn, die werd gecreëerd door Paul Dini en Timm voor Batman: The Animated Series. Ze debuteerde in de 22e aflevering Joker's Favor en was oorspronkelijk bedoeld om in slechts één aflevering te verschijnen, maar uiteindelijk werd Quinn een terugkerend personage binnen het DC Animated Universe. Ze werd zeven jaar later opgenomen in de stripboeken van DC Comics.



Harley Quinn is intussen uitgegroeid tot een van de populairste en meest winstgevende personages van DC Comics. Ze is te zien in veel van DC's stripboeken en in verschillende andere media en merchandise. Zo heeft ze haar eigen animatieserie en speelde Margot Robbie de rol van Harley Quinn in verschillende films. Lady Gaga zal het personage vertolken in Joker: Folie à Deux, die binnenkort uitkomt.

Baanbrekende superheldenserie


Batman: The Animated Series heeft sinds de release veel lof ontvangen en werd geprezen als een baanbrekende superheldenserie. Het kreeg complimenten voor het schrijfwerk, het kunstontwerp, de stemacteurs, de georkestreerde soundtrack en de modernisering van het bronmateriaal van het hoofdpersonage.



Op IMDb heeft Batman: The Animated Series dan ook een hoge score van 9,0 op 10 en staat het op de 24e plaats in hun lijst van best beoordeelde series. Het kritische succes van Batman: The Animated Series leidde ertoe dat de serie meerdere Daytime Emmy Awards won, evenals de Primetime Emmy Award voor Outstanding Animated Programming.

Vervolg


Na het einde van de oorspronkelijke reeks begon in 1997 een vervolg getiteld The New Batman Adventures als een voortzetting van de serie, met een vernieuwde animatiestijl. Deze serie duurde 24 afleveringen.



Batman: The Animated Series werd ook de eerste in de continuïteit van het gedeelde DC Animated Universe, dat leidde tot verdere geanimeerde tv-series, speelfilms, stripboeken en videogames met veel van hetzelfde creatieve talent, waaronder de bioscooprelease van 1993, Batman: Mask of the Phantasm.

Kijken?


Wil je Batman: The Animated Series zien? Je kan 65 afleveringen van de serie bekijken op Netflix. Wil je de complete serie van 85 afleveringen samen met de 24 afleveringen van het vervolg The New Batman Adventures zien? Dan kan je terecht op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische filmhit uit de jaren 80 kreeg direct een tv-serie die niemand keek
Series / Specials

Deze iconische filmhit uit de jaren 80 kreeg direct een tv-serie die niemand keek

Het lijkt alsof iedereen deze iconische serie uit de jaren 80 vergeten is...

In 1980 verscheen de wereldberoemde musicalfilm Fame. De film werd zo'n grote hit dat er twee jaar later een serie kwam met dezelfde naam. Ook die was een succes, maar inmiddels lijkt deze in de vergetelheid te zijn geraakt.

De serie Fame kwam uit in 1982 en werd gecreëerd door dezelfde maker als de gelijknamige film. De serie liep voor maar liefst 6 seizoenen, tot het einde in 1987.

Harde realiteit van entertainmentindustrie


Fame draait om het dagelijkse leven van de studenten en docenten aan de New York City High School for the Performing Arts. De jongeren die we volgen in de serie dromen van een carrière in de muziek-, dans- en theaterwereld.

Iedere student heeft zijn eigen talenten, maar ook zijn eigen uitdagingen. Het is aan hen de taak om een balans te vinden tussen de druk van de harde realiteit van de entertainmentindustrie en hun eigen persoonlijke levens.

Succesvol


De serie werd enorm populair over de hele wereld, wat leidde tot verschillende hits en tournees van de cast. Het titelnummer Fame, gezongen door Erica Gimpel, stond in Nederland in 1983 drie weken op nummer 1 in de top 40.



Fame werd niet alleen goed bekeken, maar won ook prijzen. De serie ontving namelijk meerdere Golden Globes en Emmy Awards.

Vergeten?


Na 6 seizoenen werd de serie gecanceld. In 2008 kwam er een vervolg op Fame, namelijk een 90-minuten durende special genaamd Bring Back… Fame. Hierin werd gesproken met verschillende castleden.

Vandaag de dag lijkt de serie een beetje vergeten te zijn. Hij is namelijk op geen enkele streamingdienst te bekijken. Hopelijk komt daar snel verandering in. Tot die tijd kun je de seizoenen wel op dvd bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'City of God'-serie op HBO Max: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'City of God'-serie op HBO Max: kijken of skippen?

Nieuwe serie City of God krijgt positieve beoordelingen van critici op Rotten Tomatoes.

In 2002 kwam de film City of God uit van Fernando Meirelles en Kátia Lund. De Braziliaanse film werd al snel wereldberoemd en onlangs is de franchise uitgebreid met een gloednieuwe serie. Wat vinden critici eigenlijk van dit seizoen?

De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Academy Award. Het verhaal is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins en de echte criminele activiteiten in de buitenwijken van Rio de Janeiro.

Rotten Tomatoes


De serie speelt zich twee decennia na de gebeurtenissen uit de film af en volgt Wilson "Rocket" Rodrigues. Hij wil heel graag fotojournalist worden en keert terug naar de favela om het ruwe en echte leven vast te leggen.

Is het de serie gelukt om de hype van de film te evenaren? Volgens critici op Rotten Tomatoes wel! De film heeft namelijk een fantastische score van 91%, maar de serie blijft niet ver achter met 83% (op het moment van schrijven).

Veel bloed, kogels en doden


Uiteraard vergelijken critici de serie met de iconische film. Zo schrijft Joel Keller van Decider:

"City Of God: The Fight Rages On is een beetje verwarrend voor degenen die de originele film uit 2002 niet hebben gezien, maar heeft het potentieel om na de eerste aflevering een spannende thrillerserie te worden na de eerste aflevering, waarin we kennismaken met zowel oude als nieuwe personages."



Cristina Escobar van RogertEbert.com vindt dat de serie niet zo sterk is als de film, maar dat dit seizoen desondanks "een complex beeld geeft van het leven in de favela."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar City of God: The Fight Rages On? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 scifi-series op Netflix krijgen lovende recensies van de kijkers
Series / Specials

Deze 4 scifi-series op Netflix krijgen lovende recensies van de kijkers

Deze keer hebben we vier aanraders die een waarderingscijfer krijgen van minstens 90%.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Raising Dion



Op Rotten Tomatoes loopt het publiek er niet mee weg, maar de pers smult van deze fantasierijke serie. Het krijgt dan ook een score van 91%. Bekijk de serie op Netflix, en bepaal wat jij ervan vindt.

Een weduwe probeert in Raising Dion het mysterie rondom de opkomende superkrachten van haar jonge zoon op te lossen en zijn bijzondere gaven geheim te houden.



Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself



Romantiek, drama en vooral veel mysterie zie je in acht afleveringen van deze serie op Netflix. In tegenstelling tot voorgaande serie, zijn zowel pers als publiek gek op deze titel. Het krijgt dan ook geweldige score van 94%.

Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself - Gevangen tussen twee strijdende clans probeert de zoon van een beruchte heks, verantwoordelijk voor een dodelijke slachtpartij, zijn plek in de wereld te vinden, en zijn krachten te ontdekken.



Lockwood & Co.



Deze magische serie over een stel jonge spokenjagers op Netflix, is door de streamingdienst al na één seizoen gecanceld. Dat terwijl de serie op de Tomatometer met 94% een geweldige score heeft neergezet.

Anthony Lockwood verloor op jonge leeftijd zijn ouders en heeft maar weinig vertrouwen in de wereld. Alles verandert als hij een begaafde jonge geestenjager ontmoet. Ontdek het in Lockwood & Co.



Travelers



We sluiten af met een absolute topper. Deze futuristische, fantasierijke en duistere dramaserie weet op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100% te halen. Stream alle drie de seizoenen op Netflix.

Een federaal agent volgt in Travelers vier mensen die opeens totaal nieuwe persoonlijkheden lijken te hebben, en doet een verbijsterende ontdekking over de toekomst van de mensheid.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video in september: Een overvloed aan nieuwe series staat klaar voor jou
Series / Release-lijsten

Prime Video in september: Een overvloed aan nieuwe series staat klaar voor jou

Het wordt een maand vol met misdaad, actie, reality-TV en epische avonturen.

Prime Video zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 5, 12, 19 en 26 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 4-7 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.



The Grand Tour


Verschijnt op: Vrijdag 13 september | Release: Seizoen 5 - aflevering 4 | Genre: Komedie / Sport / Talkshow | Kijk op: Prime Video

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn terug met The Grand Tour. Een show vol avontuur, spanning en vriendschap... zolang je accepteert dat die vrienden ook degenen zijn die je enorm irritant vindt. Soms gaat het zelfs over auto's. Volg ze op hun wereldwijde avontuur.



Chicago Med


Verschijnt op: Maandag 30 september | Release: Seizoen 7 | Genre: Drama / Medisch | Kijk op: Prime Video

Chicago Med geeft een meeslepend inkijkje in de dagelijkse hectiek van het spliksplinternieuwe traumacentrum van de stad en de levens van de dappere artsen, verplegers en medewerkers die het centrum draaiende houden.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

1 september: Masterchef (seizoen 13) - Spelprogramma / Reality-TV / Eten - Een nationale zoektocht naar de beste thuiskoks van Amerika. Eén van de 50 deelnemers zal uitgroeien tot een culinaire ster en de titel van "Masterchef" in de wacht slepen.

1 september: MasterChef Australia (seizoen 15) - Spelprogramma / Reality-TV / Eten - Enkele tientallen thuiskoks strijden in de Masterchef-keuken om de titel van beste chef, beoordeeld door topchefs uit Australië.

3, 4, 10, 11, 17, 18, 24 en 25 september : No Gain No Love (seizoen 1 - aflevering 3-10) - Komedie / Romantiek - Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.

6 september: Cómo cazar a un monstruo (seizoen 1) - Documentaire - Lluís Gros, veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik, vraagt YouTuber en filmmaker Carles Tamayo om een documentaire over zijn leven te maken om zijn imago na de veroordeling te herstellen. Carles stemt toe, in de veronderstelling dat Gros zijn excuses zal aanbieden, maar wanneer hij ziet dat dit niet de bedoeling is en Gros nog steeds vrij rondloopt, probeert hij te achterhalen waarom hij ongestraft blijft.

16 september: Love Island: All Stars (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Love Island keert terug naar Zuid-Afrika, waar bekende gezichten opnieuw hun intrek nemen in de meest besproken villa voor een tweede kans om de liefde te vinden.

16 september: Love Island UK (seizoen 11) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen op zoek naar liefde voeren opdrachten uit, vormen koppels en worden week na week weggestemd. Vol spanning en drama.

16 september: Love Island US (seizoen 6) - Reality-TV / Romantiek - Love Island USA begint wanneer een groep vrijgezelle 'eilandbewoners' samenkomt in een prachtige villa in Fiji, klaar om een zomer vol liefde, vriendschappen en uiteindelijk relaties aan te gaan.

19 en 26 september: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 2) - Reality-TV - In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.

20 september: Courtois: The Return of the Number 1 (seizoen 1) - Documentaire / Sport - In een nooit eerder vertoond portret en exclusieve toegang achter de schermen, toont Courtois: The Return of the Number 1 de verbazingwekkende inspanningen van Thibaut Courtois' om het beslissende deel van het seizoen te kunnen halen: de onzekerheid van het ondergaan van een operatie, de druk om terug te keren op het hoogste niveau, zijn dagelijks leven met Mishel, zijn kinderen, zijn familie en vrienden en zijn drukke agenda als zakenman

30 september: Chicago P.D. (seizoen 9) - Actie / Misdaad / Thriller - Chicago PD is een bloedstollende nieuwe politieserie over de mannen en vrouwen van District 21 van het Chicago Police Department, die hun leven in de waagschaal stellen om de orde en veiligheid in de gemeenschap te waarborgen.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.