search

Ons nieuws van vrijdag 30 augustus 2024

Nieuwe Netflix-thriller bezorgt kijkers flinke angsten en vliegt de top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-thriller bezorgt kijkers flinke angsten en vliegt de top 10 in

De thriller IC 814: The Kandahar Hijack op een vliegtuigkaping is net nieuw op Netflix.

De Netflix Top 10 lijkt prooi te gaan worden voor een serie uit India. De thriller over de kaping van een vliegtuig in 1999 is net nieuw en staat nu op de achtste plaats in de lijst. Is de miniserie ook een kijktip?

De miniserie IC 814: The Kandahar Hijack met zes afleveringen verscheen op donderdag op de streamingdienst. De thriller is geregisseerd door Anubhav Sinha en de belangrijkste personages worden vertolkt door Naseeruddin Shah, Pankaj Kapur, Vijay Varma, Dia Mirza en Arvind Swamy.

Prima ontvangen


Op Rotten Tomatoes zijn nog geen recensies te vinden over IC 814: The Kandahar Hijack, maar de IMDb noteert al een prima 7,2 na bijna 550 stemmen.

Op Wikipedia staan enkele passages uit recensies van Indiase critici. Zo schrijft Divya Raje Bhonsale van Mathrubhumi: "Een aangrijpende Netflix-serie gebaseerd op de Kandahar-kaping uit 1999, IC 814 heeft een indrukwekkende cast en een messcherp script. Een must-see voor fans van historische drama's."

Nu te zien


Heb je zin om de miniserie IC 814: The Kandahar Hijack te kijken? Je vindt de zes afleveringen nu op Netflix.



De synopsis: Wanneer de IC 814 op weg naar Delhi wordt gekaapt, staan honderden levens op het spel. Het wordt India's langste en meest verontrustende luchtvaartcrisis ooit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de 'Tomb Raider'-serie
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de 'Tomb Raider'-serie

Amazon zoekt momenteel de ster die Lara Croft moet spelen, maar gaan ze die vinden?

Eerder deze zomer schreven we nog dat er goed nieuws was voor fans die uitkeken naar de nieuwe Tomb Raider-serie van Amazon. De serie zou op korte termijn in productie gaan en in 2026 verschijnen. Maar Hollywood is een wispelturige plek.

Volgens het doorgaans goed ingelichte That Park Place is Amazon momenteel op zoek naar de ster die de hoofdrol zou moeten gaan spelen. Hollywood-insiders zijn er echter van overtuigd dat de serie uiteindelijk het daglicht niet zal gaan zien.

Tomb Raider


De serie zou een verfilming zijn van de iconische Tomb Raider-games, die gaan over de avonturen van de wereldberoemde en avontuurlijke Lara Croft. Eerder verschenen er ook al films met respectievelijk actrices Angelina Jolie en Alicia Vikander in de rol van de heldhaftige avonturier.

Een officieel bericht over de annulering van de serie is er nog niet. Fans kunnen dus voorlopig blijven hopen op een live-action Tomb Raider-serie ontwikkeld door Phoebe Waller-Bridge, vooral bekend van de komische dramaserie Fleabag.

Animatieserie


De serie moet overigens niet verward worden met de nieuwe Tomb Raider-animatieserie van Netflix die in oktober dit jaar van start gaat. In die serie wordt de stem van Lara Croft ingesproken door Hayley Atwell.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze mysteryserie met 86% op Rotten Tomatoes stopte veel te vroeg
Series / Specials

Deze mysteryserie met 86% op Rotten Tomatoes stopte veel te vroeg

'The Society' werd eerst verlengd voor een tweede seizoen, maar werd uiteindelijk geannuleerd door de coronapandemie.

De coronapandemie heeft een grote impact gehad op de entertainmentwereld. Heel wat films en series werden stopgezet en velen werden volledig geannuleerd. Zo heb je de mysteryserie The Society die een groot succes was, maar uiteindelijk stopte met één seizoen.

The Society werd bedacht door Christopher Keyser en kwam in 2019 uit op Netflix. De hoofdrollen worden vertolkt door Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Jacques Colimon, Olivia DeJonge, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, Jose Julian, Alexander MacNicoll, Toby Wallace en Rachel Keller.

Verhaal


The Society volgt het verhaal van een groep tieners die moeten leren hun eigen gemeenschap te besturen nadat de rest van de bevolking van hun stad (West Ham, Connecticut) is verdwenen. Het mysterie begint wanneer de leerlingen van de plaatselijke middelbare school vroegtijdig terugkeren van een geannuleerde schoolreis en ontdekken dat iedereen weg is.

Een dicht bos verschijnt rondom de stad, de buitenwereld lijkt niet meer te bestaan en kan niet worden bereikt via telefoon of internet. De tieners moeten hun eigen regels opstellen om te overleven met beperkte middelen.

Een seizoen


The Society was een groot succes en kreeg positieve recensies. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 86%. De kritische consensus van de website luidt: "Een intrigerende mix van mysterie en melodrama, wat The Society mist aan luchtigheid - en soms duidelijkheid - maakt het goed met zijn verrassend doordachte verkenning van gemeenschap, cultuur en wat het betekent om op te groeien."



Hoewel de serie een succes was en aanvankelijk werd verlengd voor een tweede seizoen, werd The Society uiteindelijk na één seizoen geannuleerd als gevolg van de coronapandemie. De complicaties van de pandemie hadden geleid tot hogere kosten en problemen met het plannen van de productie.

Kijken?


Wil je The Society zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Behoorlijk aangrijpende en heftige post-apocalyptische thriller staat nu op Prime Video
Films / Specials

Behoorlijk aangrijpende en heftige post-apocalyptische thriller staat nu op Prime Video

De indrukwekkende film 'The End We Start From' is vanaf nu gewoon te bekijken op Prime Video.

Prime Video breidt heeft zijn aanbod uitgebreid met een aangrijpende post-apocalyptische film uit 2023. The End We Start From is vanaf nu te streamen.

The End We Start From is een Britse survivalfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Mahalia Belo, bekend van de BBC-miniseries Requiem en The Long Song. De film is een bewerking van de gelijknamige roman van Megan Hunter uit 2017.

Verwoeste stad


De film speelt zich af in het Londen van de toekomst, dat is verwoest door klimaatverandering. Het verhaal volgt een jonge vrouw die net moeder is geworden als een verwoestende stroming de stad onder water zet, waardoor miljoenen mensen moeten vluchten.

Samen met haar pasgeboren zoon en haar man moet ze haar weg vinden door het vernietigde landschap, op zoek naar een veilige plek waar ze een nieuw leven kan beginnen. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot.

Bekende cast


De hoofdrol in de serie wordt vertolkt door Jodie Comer, bekend van Killing Eve, Free Guy en The Last Duel. In de rol van haar man R zien we Joel Fry (Game of Thrones).



Daarnaast zien we in de film Mark Strong (Kingsman: The Secret Service), Katherine Waterston (Fantastic Beasts and Where to Find Them) en Benedict Cumberbatch (Sherlock).

Prime Video


De release van de film vond in de Verenigde Staten plaats in december 2023. Maanden later kunnen we deze film in Nederland ook eindelijk bekijken, en dan meteen vanaf onze eigen bank.

The End We Start From is nu namelijk te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel
Series / Nieuws

Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel

Het verhaal was geëindigd, maar toch bleven de kijkers met vragen zitten.

De laatste jaren hebben kijkers de nodige iconische tv-series voorbij zien komen. Tot op de dag van vandaag worden deze nog steeds bekeken op de streamingplatforms, maar bepaalde dingen zijn nog steeds niet opgehelderd. Dit ondanks het feit dat de series afgerond zijn.

Hieronder lees je over Breaking Bad, Succession en Game of Thrones. Deze iconische series hebben stuk voor stuk de kijker met een mysterie achtergelaten. Dit kan overkomen als lui schrijfwerk, terwijl het in andere gevallen juist om bewuste ambiguïteit lijkt te gaan. Wat de reden ook is, het blijft frustrerend.

Doorgestreept


Aan het einde van Breaking Bad weet je hoe het met de hoofdpersonen afloopt, maar een bepaald hoofdpersonage lijkt overgeslagen. Dat is Skyler (Anna Gunn), Walters (Bryan Cranston) vrouw. In de slotaflevering zien we Skyler in een klein appartement, met hun twee kinderen, maar dat is een nogal vaag afscheid. Ook in de vervolgfilm El Camino zien en horen we niet hoe het Skyler is vergaan. Dit is een gemiste kans, aangezien de relatie tussen Walt en zijn vrouw de nodige veranderingen doormaakte in het verhaal.

Kijk hier op Netflix.

In de HBO-hit Succession komt het raadsel van Kendalls (Jeremy Strong) opvolging voorbij. Logan (Brian Cox) had voor zijn dood een document opgesteld, waarin hij specifiek Kendall benoemt als hoofd van Waystar Royco. De zakenman had de naam van zijn zoon onderstreept, maar dit was op zo'n manier gedaan dat de naam ook doorgestreept leek. Kendalls broers en zus betwistten om deze reden de claim. In de serie zelf wordt nooit opgehelderd of Logan de naam nu had onderstreept of doorgestreept. Maker Jesse Armstrong bevestigde aan Indiewire dat Logan de naam inderdaad alleen had onderstreept. Gezien de afloop van het verhaal had deze opheldering binnen Succession juist een melancholiek detail toegevoegd, wat het een gemiste kans maakt. Het document met Kendalls naam is bij 1:40 te zien:



Kijk hier op HBO Max.

Van de radar gevallen


Naast het teleurstellende einde van Game of Thrones leek het alsof een heel continent van de radar was gevallen voor de makers. De ontwikkelingen in Essos werden namelijk nooit meer genoemd. De verhaallijn over Daenerys (Emilia Clarke) en haar streven om slavernij op dit continent te beëindigen, leek nooit te hebben bestaan. Een verhaallijn met relevante thema's leek hierdoor tot achtergrond gereduceerd. Dit was een bijkomende irritatie op een toch al afgeraffeld slotseizoen.

Kijk hier op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Olivia Cooke is de ster in 'House of the Dragon', maar in deze serie beleefde ze haar doorbraak
Series / Specials

Olivia Cooke is de ster in 'House of the Dragon', maar in deze serie beleefde ze haar doorbraak

We kennen Olivia Cooke nu allemaal als Alicent in 'House of the Dragon', maar eerder was ze te zien in deze griezelige serie.

Olivia Cooke acteert al jaren, maar bij het grote publiek is ze vandaag de dag vooral bekend als Alicent Hightower in House of the Dragon. Wist je dat ze in 2013 ook al een rol had in een bekende serie?

De psychologische horrorserie Bates Motel ging van start in 2013 en liep vijf seizoenen lang, tot het einde van de serie in 2017. Cooke speelde gedurende al deze seizoenen de rol van Emma Decody.

Norma en Norman Bates


Bates Motel is een moderne prequel voor Alfred Hitchcocks iconische film Psycho. We volgen Norman Bates (Freddie Highmore) en zijn moeder Norma (Vera Farmiga). De twee verhuizen na de mysterieuze dood van Normans vader naar het kleine stadje White Pine Bay.

Daar koopt Norma een vervallen motel en probeert ze voor haar en haar zoon een nieuw leven op te bouwen. Hoewel ze proberen deel te worden van de gemeenschap, blijkt al snel dat het stadje niet zo vredig is als in eerste instantie het geval leek.

Intelligente tiener


Tegelijkertijd ontwikkelt Norman mentale problemen, wat leidt tot verontrustende veranderingen in zijn gedrag en de dynamiek met zijn moeder. We zien hoe Norman uitgroeit tot het personage dat te zien is in Psycho.



Naast Norman en Norma is Cookes personage Emma ook één van de hoofdpersonages in de serie. Emma is een intelligente tiener die lijdt aan de chronische longziekte cystische fibrose. Ze raakt bevriend met Norman en leert ook zijn moeder goed kennen.

SkyShowtime


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 93%. Voor haar rol in House of the Dragon was Cooke in nog veel meer bekende films en series te zien, waaronder Ouija, Ready Player One, Vanity Fair en Me and Earl and the Dying Girl.

Bekijk Bates Motel op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis deze twee kijktips op Netflix niet: misdaad en romantiek verdwijnen binnenkort
Series / Specials

Mis deze twee kijktips op Netflix niet: misdaad en romantiek verdwijnen binnenkort

Kijk nog snel deze film en serie voordat ze van Netflix verdwijnen.

Elke week verwijdert Netflix enkele films en series om plaats te maken voor nieuwe titels. Zo behoudt de streamingdienst het beste aanbod, maar dat betekent natuurlijk wel dat abonnees af en toe afscheid moeten nemen van hun favoriete series. In dit artikel lees je twee leuke kijktips die binnenkort worden verwijderd.

Prisoners



Dit misdaaddrama is een van de keuzes van de beste critici en daarmee een fantastische kijktip. De film is geregisseerd door Denis Villeneuve en heeft een ijzersterke cast met onder andere Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Viola Davis.

In Prisoners verdwijnen twee jonge meisjes. De vader van een van hen is het niet eens met de aanpak van de rechercheur die de zaak leidt, en besluit zelf achter de verdwijning aan te gaan en zijn dochter te redden.

Laatste kans: tot en met 2 september op Netflix



The Restaurant



De tweede kijktip is de Zweedse serie The Restaurant. Dit verhaal combineert drama met romantiek in een fantastisch seizoen dat een geweldige score van 8.2/10 krijgt op Netflix.

The Restaurant volgt een familierestaurant in Stockholm na de Tweede Wereldoorlog. Omdat verschillende tradities en klassenverschillen verdwijnen, ontstaat er een nieuwe generatie waar het restaurant zich op aan moet passen.

Laatste kans: tot en met 31 augustus op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up van september: komende maand gave nieuwe series
Series / Release-lijsten

SkyShowtime onthult de line-up van september: komende maand gave nieuwe series

Gangsters, gecancelde nieuwslezers en een flinke dosis humor deze maand op SkyShowtime.

SkyShowtime zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Douglas Is Cancelled


Verschijnt op: Donderdag 5 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama

De cancelcultuur in praktijk. Het verhaal van Douglas Is Cancelled draait om een gerespecteerde nieuwslezer wiens carrière op het spel komt te staan nadat hij een ongepaste grap maakt.



Tulsa King


Verschijnt op: Woensdag 18 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.



Frasier


Verschijnt op: Maandag 23 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Frasier Crane keert terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties en een oude droom om uiteindelijk te vervullen.



Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die komende maand op SkyShowtime verschijnen.

6 september: Law & Order (seizoen 23 - aflevering 13) - Misdaad / Drama / Mysterie - New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.

7 september: Knuckles (seizoen 1 - aflevering 6) - Komedie / Familie / Avontuur - De nieuwe live-actionserie volgt Knuckles op een hilarische reis vol actie en zelfontdekking, terwijl hij Wade onder zijn hoede neemt om hem te leren wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.

30 september: PAW Patrol (seizoen 10C) - Animatie / Komedie / Familie - Zes heldhaftige pups werken samen om de inwoners van hun dorp Avonturenbaai te beschermen. Hiervoor gebruiken ze hun eigen speciale kwaliteiten, gadgets en voertuigen. Paw Patrol gaat de uitdaging altijd aan.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwste seizoen van deze Britse hitserie dendert de Top 10 van HBO Max binnen
Series / Featured

Het nieuwste seizoen van deze Britse hitserie dendert de Top 10 van HBO Max binnen

Het najagen van succes spreekt duidelijk nog steeds tot de verbeelding.

Begin deze maand is het derde seizoen van Industry gestart. De serie over jonge mensen die een carrière najagen in de bankierswereld van Londen is binnen korte tijd op de derde plaats in de Top 10 van HBO Max beland.

Industry heeft een ensemblecast en vertelt het verhaal over jonge mensen, van verschillende achtergronden, die bij de prestigieuze investeringsbank Pierpont & Co komen te werken. In het derde seizoen is Kit Harington (Game of Thrones) te zien als nieuw castlid.

Snoeiharde wereld


Harper (Myha'la Herrold), Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) en Eric (Ken Leung) worden aangenomen bij Pierpont & Co en worden elkaars collega's. Harper komt oorspronkelijk uit New York. Eric is haar leidinggevende en neemt haar onder zijn hoede.

Yasmin komt uit een rijk gezin en spreekt meerdere talen, maar heeft een drugsverslaafde partner. Robert heeft weliswaar aan een topuniversiteit gestudeerd maar is afkomstig uit een arbeidersgezin. Stuk voor stuk willen de personages hun leven opbouwen in de snoeiharde financiële wereld.

Nieuw gezicht


In het nieuwste seizoen is Kit Harington te zien als nieuw gezicht: hij speelt Henry, de CEO van een bedrijf dat in groene energie voorziet. De dialogen zijn lekker scherp en het derde seizoen krijgt op het moment van schrijven 87% van de kijkers.



Kijk Industry op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze top-acteur blijkt 'Doctor Who' te hebben geweigerd en heeft nu veel spijt
Series / Nieuws

Deze top-acteur blijkt 'Doctor Who' te hebben geweigerd en heeft nu veel spijt

Deze acteur weigerde een rol in Doctor Who, waarvan hij nu veel spijt heeft.

Doctor Who is misschien wel de populairste en meest bekende sciencefictionserie ooit. Dat was echter niet altijd zo. De serie heeft moeilijke jaren gekend en is zelfs een keer geannuleerd. Er zijn dan ook een aantal acteurs die vroeger niets te maken wilden hebben met de serie en die daar nu spijt van hebben.

Doctor Who is al sinds 1963 op televisie, maar in 1989 waren de kijkcijfers zo laag dat de serie geannuleerd werd. Pas in 2005 zorgden Russell T Davies en zijn sterke creatieve team ervoor dat iedereen weer van de serie ging houden.

Deze acteur weigerde een rol


Het duurde echter even voordat iedereen weer vertrouwen kreeg in het verhaal en de serie. Dit was dan ook de reden dat Hollywoodster Hugh Grant (Notting Hill, Glass Onions: A Knives Out Mystery) weigerde om in Doctor Who te spelen.

Hij had namelijk de rol van de Doctor aangeboden gekregen met de kans om het nieuwe gezicht van de franchise te worden. Hij had echter geen vertrouwen in de serie en weigerde de rol en daar heeft hij nu spijt van!

"Waarom heb ik nee gezegd?"


Pas jaren later vertelde hij in een interview met Digital Spy waarom hij de rol weigerde:

"Ik kreeg een paar jaar geleden de rol van de Doctor aangeboden en was erg gevleid. Het gevaar met zulke dingen is dat je pas denkt, als je het op het scherm ziet, 'Verdomme, dat was goed, waarom heb ik nee gezegd?' Maar mij kennende zou ik er waarschijnlijk een puinhoop van maken."



Hij vervolgde dat hij graag een keer de slechterik zou willen spelen en dat is ondertussen gelukt! Zo heeft hij in onder andere Operation Fortune: Ruse De Guerre, A Very English Scandal en The Gentlemen gespeeld.

Doctor Who op Disney+


Doctor Who is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het met de bijzonder onhandige 'Eric Forman' uit 'That '70s Show'?
Series / Specials

Hoe gaat het met de bijzonder onhandige 'Eric Forman' uit 'That '70s Show'?

Hoe is het nu met Topher Grace, die Eric Forman speelde in 'That '70s Show'?

Topher Grace kennen we vooral door zijn rol als Eric Forman in de sitcom That '70s Show. Die serie kwam tot een einde in 2006, dus wat heeft Grace sindsdien allemaal gedaan?

Grace werd in 1978 geboren in New York City, maar groeide op in Connecticut. Op de middelbare school was hij bevriend met actrice Kate Bosworth en als kind was actrice Chloë Sevigny soms zijn oppas.

Doorbraak


De eerste acteerrol van Grace was meteen zijn grote doorbraak, namelijk die van de onhandige tiener Eric Forman in That '70s Show. De sitcom was een groot succes en Grace speelde de rol tot zijn personage uit de serie werd geschreven in seizoen 7.

De reden voor zijn vertrek uit de serie is dat Grace graag wou focussen op grotere projecten, met name films. En met succes: zijn volgende grote rol was die van Eddie Brock/Venom in Spider-Man 3 in 2007.

Films


Door de jaren heen is Grace in films blijven spelen, waaronder Valentine's Day en Predators in 2010, The Big Wedding in 2013, Interstellar in 2014, BlacKkKlansman in 2018 en Irresistible in 2020.



Na een tijdje keerde de acteur ook weer terug op het televisiescherm. In 2019 was hij te zien in de miniserie The Hot Zone en de Black Mirror-aflevering Smithereens. Zijn meest recente serie is Home Economics.

Aankomende projecten


Ook was Grace in de eerste aflevering van de That '70s Show-sequel That '90s Show te zien. Momenteel komen er twee films aan waarin de acteur te zien is: de actiethriller Flight Risk en de zwarte comedy Huntington.

Grace is sinds 2016 getrouwd met actrice Ashley Hinshaw. Het stel heeft inmiddels twee kinderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.