search

Ons nieuws van zaterdag 31 augustus 2024

'Laura H.': radicalisering met een menselijk randje
Recensie

'Laura H.': radicalisering met een menselijk randje

Hoe een Zoetermeerse tiener zich voor liefde bij het Kalifaat voegde, om vervolgens het stempel terrorist te moeten dragen.

Regie: Kadir Ferati Balci, Flynn Von Kleist | Cast: Zoë Love Smith (Laura H.), Bilal El Aoumari (Ibrahim), Mike Reus (Vader Eric), Joanna Arida (Alberta), Ahlaam Teghadouini (Nour), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2024

Laura H. vertelt het waargebeurde verhaal van een tienermoeder die zich tot de Islam bekeert om haar verleden weg te poetsen. Maar als haar redding een duistere kant blijkt te hebben, is het voor haar al te laat. Aan de hand van een gefragmenteerde vertelling loopt Laura H. door haar levensverhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van onderzoeksjournalist Thomas Rueb. Centraal staat de vraag of Laura haar verhaal bij elkaar liegt of enkel een verkeerde afslag in het leven heeft genomen.

Het plot is verdeeld in drie tijdlijnen: voor, tijdens en na Laura's verblijf in het Kalifaat. De voorafgaande periode toont de groeiende relatie met man Ibrahim, met een grote nadruk op zijn radicalisering. Van haar tijd bij het Kalifaat wordt het dagelijkse leven getoond, evenals de twijfels. In de derde plotlijn staat Laura's rechtszaak en detinering centraal, nadat zij het Kalifaat is ontvlucht en is teruggekeerd naar Nederland.

Deze drie delen van haar leven worden naadloos met elkaar verweven. Vooral tussen de tweede en vijfde aflevering krijgt de kijker op smaakvolle wijze constant kleine brokjes van het verhaal toegediend. Zo weet Laura H. niet alleen de spanningsboog goed strak te houden, maar krijgt het verhaal ook enorm veel verdieping door het gebruik van de verschillende tijdlijnen.

In alle tijdlijnen toont Laura haar natuurlijke aanleg voor liegen. Ze liegt tegen haar man, haar vader (die haar probeert te helpen) en tegen de politie (op aanraden van haar advocaat); altijd verzint ze verhalen die de ander wil horen. Dit creëert extra spanning, omdat de kijker niet precies weet waar de waarheid ligt.

Mogelijk wordt Laura's natuurtalent voor liegen versterkt door de acteerkunsten van vertolker Zoë Love Smith, maar het is wel echt haar hoofdrol die deze serie verkoopt. Met veel liefde en inzicht duikt zij in het controversiële hoofdpersonage. Ook wanneer Laura's verkrachtingstrauma ter sprake komt, blijft Smiths interpretatie van haar leven integer en vergevend. Mede door alle facetten van het complexe levensverhaal is haar acteerprestatie alleen maar indrukwekkender.

Echter, binnen dit verschrikkelijke verhaal neigt de serie ernaar te focussen op visueel fatalistische momenten. De eerdergenoemde verkrachting komt bijvoorbeeld meerdere keren erg grafisch in beeld en ook het huiselijk geweld komt veelvuldig langs. Als daarbovenop ook bominslagen in het Kalifaat expliciet worden getoond, raakt de kijker al snel verzadigd. Door deze constante stroom van expliciete spanningsmomenten neemt de intensiteit van de ervaring af, zeker als de serie wordt gebinged.

Dat is vooral zonde als diezelfde kijker daardoor de spannendste scène en apotheose minder intens ervaart. Zoals al de hele serie wordt verteld, is Laura ontsnapt uit het Kalifaat. Maar hoe zij dit precies deed, wordt tot de laatste aflevering achtergehouden. Het verhaal is een unicum, zeker doordat het zo goed is vastgelegd in berichten tussen Laura en vader Eric, maar ook het onderzoek door journalist Thomas Rueb. En zeker in deze verdeelde tijden geeft Laura H. een inkijk in de complexe, multigefacetteerde redenen die mensen tot zo'n keuze kunnen aanzetten.



Laura H. is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Original staat direct in de top 10 en werpt een duistere blik op de mensheid
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix Original staat direct in de top 10 en werpt een duistere blik op de mensheid

De nieuwe Netflix-serie Kaos staat sinds enkele dagen online en nu in de Netflix Top 10.

Als je van mythologie en komedie houdt, dan kun je gelijk inschakelen op Netflix. De streamingdienst heeft namelijk een nieuwe Netflix Original online gezet waarin de god Zeus de hoofdrol speelt. De serie staat gelijk in de Netflix Top 10.

Zeus komt van bedenker Charlie Covell, die bekend is van de Netflix-serie The End of the F***ing World. De hoofdrol wordt vertolkt door Jeff Goldblum en er zijn voldoende andere bekende namen te zien.

Prima ontvangen


Op de Tomatometer krijgt Kaos een nette 69 procent na 25 recensies, met een gemiddelde beoordeling van 6,70. De Popcornmeter doet het tot nu toe een stuk beter met 81 procent en op IMDb staat een 7,2 als score.

"Kaos geeft een andere blik op een Griekse mythe die zowel gevat als overdreven is. De serie is niet goddelijk, maar je beleeft er toch een hoop lol aan," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Nu te zien


Als je zin hebt om Kaos te kijken, dan vind je de serie nu op Netflix.



De synopsis: Terwijl er onenigheid heerst op de Olympus en de almachtige Zeus steeds meer paranoïde wordt, zijn drie stervelingen voorbestemd om de toekomst van de mensheid te hervormen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De start van 'The Purge' staat vanaf aankomend weekend op Netflix: goed voor bijna $140 miljoen
Films / Specials

De start van 'The Purge' staat vanaf aankomend weekend op Netflix: goed voor bijna $140 miljoen

Zeer binnenkort bekijk je 'The First Purge' gewoon op Netflix.

Vanaf dit weekend kunnen we op Netflix met eigen ogen bekijken hoe één van de grootste fictieve tradities van Amerika geboren werd: The First Purge verschijnt op Netflix.

The First Purge is een dystopische horrorfilm uit 2018, geregisseerd door Gerard McMurray. Het is de vierde film in de The Purge-franchise en de eerste die niet geregisseerd is door James DeMonaco, die in plaats daarvan als schrijver en uitvoerend producent meewerkte.

Oorsprong


De film is een prequel voor de andere delen van de franchise en laat zien hoe de jaarlijkse Purge tot stand is gekomen. De Purge is een 12-uur durende periode waarin alle misdaden, inclusief moord, zijn toegestaan.

In The First Purge zien we hoe een derde Amerikaanse politieke partij, de New Founding Fathers of America (NFFA), de Purge als sociaal experiment in gang zet op Staten Island, New York. Dit is bedoeld om criminaliteit te verminderen, maar zorgt al snel voor chaos en geweld.

Cast


Bewoners krijgen een grote geldbeloning als ze op het eiland blijven, maar het experiment blijkt extremer dan gedacht. We zien hoe de bewoners van Staten Island zich moeten verdedigen tegen gruwelijke gebeurtenissen.



Y'lan Noel (insecure) is te zien als zakenman Dmitri Cimber, Lex Scott Davis (Training Day) als anti-Purge activiste Nya Charms, Joivan Wade (EastEnders) als Nya's broertje Isaiah Charms en Marisa Tomei (Oz) als NFFA-architect Dr. May Updale.

Netflix


De film kwam uit in 2018 en behaalde wereldwijd een winst van $137 miljoen dollar, waarmee dit het best verdienende deel van de franchise werd. De recensies van de critics waren daarentegen gemengd.

The First Purge kijk je vanaf zondag 1 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'IC 814: The Kandahar Hijack': minutieuze reconstructie van de kaping van een Indiaas vliegtuig dat in Afghanistan terechtkomt
Recensie

'IC 814: The Kandahar Hijack': minutieuze reconstructie van de kaping van een Indiaas vliegtuig dat in Afghanistan terechtkomt

Een opvallend neutrale kijk op de dramatische gebeurtenissen rond kerstmis 1999.

Regie: Anubhav Sinha | Cast: Vijay Varma (Devi Sharan), Karan Dechai (Sunil Sachdeva), Pankaj Kapur (Vijaybhan Singh), Naseeruddin Shah (Vinay Kaul), Patralekha Paul (Indrani), Amrita Puri (Nandini Martin), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 28-46 minuten | Jaar: 2024

Op kerstavond 1999 werd vlucht IC 814 van Indian Airlines gekaapt in Kathmandu. De oorspronkelijke bestemming was Delhi, maar na een zeven dagen durende kriskrasreis door de regio eindigde het vliegtuig in Kandahar, Afghanistan. IC 814: The Kandahar Hijack verkent wat er in die angstige week allemaal gebeurde. Hoe verging het de kapers en gegijzelden, wie waren betrokken bij de besluitvorming en diplomatie, hoe verliep de mediaberichtgeving en wat was het zorgproces voor de naasten van de slachtoffers?

De serie is gebaseerd op het boek Flight into Fear van journalist Srinjoy Chowdhury en de gezagvoerder van het noodlottige vliegtuig, Devi Sharan. Voor zover de getoonde gebeurtenissen subjectief gekleurd zijn, komt dat dus door betrokkenheid van de hoofdpiloot. Sharan kreeg er in bepaalde media flink van langs, maar deze serie zet hem neer als een man die alles heeft gedaan om de passagiers te helpen. Hij trekt zijn stropdas elke keer weer recht en lost zelfs eigenhandig een probleem met het pijpensysteem van de toiletten op, zodat de inzittenden weer een beetje frisse lucht kunnen ademen. Zo'n man!

Het voorgaande betekent niet dat IC 814: The Kandahar Hijack een gecondenseerde, geromantiseerde versie is van wat zich heeft afgespeeld. De serie blinkt juist uit in de – voor zover verifieerbaar – neutrale weergave van de gebeurtenissen. Deze kaping is een complexe zaak die over verschillende landsgrenzen, bevoegdheidsniveaus en individuele belangen heen reikt. IC 814: The Kandahar Hijack toont alle facetten van het geheel, wat zeker in het begin best overweldigend kan zijn voor de kijker.

Persoonsnamen, afkortingen van organisaties, bestemmingen en technische informatie vliegen je om de oren. Veel wordt nauwelijks uitgelegd, want dat deden de mensen in het echt natuurlijk ook niet. Als het bijvoorbeeld hoog in de besluitvormingsketen gaat over de inzet van NSG, hoeft men elkaar niet te vertellen dat dat staat voor National Security Guard, een counterterrorisme-eenheid van het ministerie van binnenlandse zaken. De (niet-Indiase) kijker moet veel informatie maar gewoon afleiden uit de context of zich erbij neerleggen niet alles volledig te zullen snappen en bepaalde scènes op een algemener niveau interpreteren.

Een paar keer per aflevering is er plotseling wel een enigszins komisch aandoend informatieblokje met nieuwsbeelden en een voice-over die het een en ander uitlegt. Het doet een beetje denken aan de achtergrondinformatie in Inglourious Basterds, maar dat zal niet zo bedoeld zijn. De kijker wordt bijvoorbeeld iets verteld over een van de kapingsdoelen of over de relatie tussen de verschillende regeringen die bij de diplomatieke besluitvorming betrokken zijn. De informatie is summier, maar breidt de omvang van deze serie nog wat meer uit.

Die omvang is echter ook een zwakte. Zoals gezegd wordt de kijker al vanaf de eerste scène gebombardeerd met een wirwar aan namen, instanties, complexe diplomatie en besluitvorming, waarbij hij of zij ook nog eens betrokken moet raken bij de individuele belangen en gevoelens van degenen aan boord van het vliegtuig. Het is wat te veel. Een paar van de kleinere verhaallijnen had beter geschrapt kunnen worden. De zoektocht naar de medeplichtigen in Kathmandu heeft bijvoorbeeld amper invloed op de kaping en was beter met een enkele zin in het script opgenomen.

Een vliegtuig kapen is slecht, zoveel is duidelijk. Verder biedt IC 814: The Kandahar Hijack een blik op de gebeurtenissen die echter weinig oordelend is. Beleidsmakers proberen elkaar voor de bus te gooien, maar hebben ook zorg voor een goede afloop. De kapers treden bruut op tegen de passagiers, maar zijn geen psychopaten. Ondanks de grote schaal is er genoeg ruimte voor kleinere gebeurtenissen, zonder dat die belerend worden gebracht.

Een vader komt nader tot zijn gehandicapte zoon, het vlees moet uit aangeleverde maaltijden worden gehaald in verband met de vegetariërs en een passagier wil ondanks de gijzelingssituatie een speciale behandeling omdat hij businessclass boekte. In fictie zou deze laatste genadeloos afgestraft worden, maar in deze serie is het gewoon een van de dingen die gebeuren. Ja, het irriteert de gijzelnemers en hij ondervindt er consequenties van, maar er is geen voorspelbare narratieve of morele conclusie.

Dit laatste geldt ook voor de serie als geheel. Wie eens lekker gaat zitten voor de laatste aflevering zal wellicht teleurgesteld worden, want die duurt maar achtentwintig minuten (waarvan zes minuten aftiteling). Op dezelfde neutrale manier als de serie is ingestoken worden we achtergelaten met een paar droge nieuwsflitsen en tekstkaartjes over de nasleep van de kaping. Het is een abrupt, maar passend slot.



IC 814: The Kandahar Hijack is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde gevangenisserie vol plotwendingen staat nu op Netflix
Series / Nieuws

Geliefde gevangenisserie vol plotwendingen staat nu op Netflix

'Prison Break' volgt Michael Scofield's meesterplan om zijn broer uit de gevangenis te bevrijden.

Prison Break neemt je mee op een bloedstollende reis door gevangenismuren, waar elk moment telt. Binnenkort staan alle seizoenen op Netflix, dus hier zijn vijf dingen die je absoluut moet weten voordat je aan deze meeslepende serie begint.

Waar gaat de serie over?


Prison Break draait om Michael Scofield, een briljante ingenieur die zichzelf expres laat opsluiten in de Fox River State Penitentiary om zijn ten onrechte veroordeelde broer, Lincoln Burrows, te bevrijden. Met een meesterlijk plan verborgen in de tatoeages op zijn lichaam, neemt Michael je mee op een gevaarlijke ontsnappingstocht vol onverwachte wendingen en levensgevaarlijke situaties.

Wie heeft de serie gemaakt?


Prison Break werd gecreëerd door Paul Scheuring, een schrijver en producent die bekendstaat om zijn talent voor het ontwikkelen van intense, plotgedreven verhalen. Scheuring slaagde erin een serie te maken die kijkers van begin tot eind op het puntje van hun stoel hield. Met de productie in handen van 20th Century Fox Television, werd Prison Break al snel een wereldwijde hit en een cultureel fenomeen.

Wie spelen er in de serie?


Wentworth Miller schittert als Michael Scofield, terwijl Dominic Purcell de rol van zijn broer, Lincoln Burrows, vertolkt. Sarah Wayne Callies speelt de gevangenisarts Sara Tancredi, die een cruciale rol speelt in het ontsnappingsplan. Fans van Miller kunnen hem ook herkennen uit The Flash, terwijl Purcell bekend is van Legends of Tomorrow. Sarah Wayne Callies is daarnaast bekend van haar rol in The Walking Dead.

Voor wie is deze serie?


Prison Break is een must-see voor fans van spannende, actievolle series die houden van complexe intriges en sterke karakterontwikkelingen. Als je genoten hebt van series zoals 24 of The Blacklist, dan zal Prison Break je zeker niet teleurstellen. De serie biedt een mix van actie, spanning en emotie die kijkers keer op keer weet te boeien.

Is de serie te bingen?


Met vijf seizoenen en in totaal 90 afleveringen biedt Prison Break genoeg materiaal voor een epische binge-watch sessie. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten, wat betekent dat je, als je alles achter elkaar zou kijken, bijna 68 uur nodig hebt om de hele serie te voltooien. Perfect voor een weekend of vakantie waarin je volledig kunt opgaan in het verhaal.



Prison Break is beschikbaar om te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Historische spektakelserie van de troon gestoten in de Top 10 van Prime Video
Series / Featured

Historische spektakelserie van de troon gestoten in de Top 10 van Prime Video

Deze bloedstollende epische serie neemt niet langer de koppositie in.

Het 'swords and sandals'-genre roept onmiddellijk beelden op van de spectaculaire films uit de jaren 50 in Hollywood. Producties als Ben Hur en Spartacus waren minstens zo beroemd om de visuele vormgeving als om het verhaal.

Those About to Die speelt zich af in het jaar 79 AD en biedt een vergelijkbare pracht. De serie stond stevig op de eerste plaats en verloor deze door de première van The Rings of Power. Momenteel staat het gladiatorenverhaal op de derde plaats.

Keizerlijke kringen


In het Rome van de eerste eeuw moeten gewone mensen vermaakt worden en dit gebeurt middels de welbekende brood en spelen. Keizer Vespasianus (Anthony Hopkins) is na een bloedige burgeroorlog aan de macht gekomen.

Hij besluit dat er een nieuw amphitheater moet komen om spannende gevechten te bieden. Dit wordt het Colosseum, waaraan duizenden mensen zullen werken. Het verhaal speelt zich af in keizerlijke kringen, maar ook in de kringen van de beroepsgladiatoren.

Vermaak


De serie heeft blijkens kijkersrecensies een trage eerste aflevering, maar komt daarna goed op gang. De paardenraces, visuele effecten en historische sfeer worden geprezen, waardoor Those About to Die voor het nodige vermaak zorgt.



Those About to Die is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Spider-Man'-acteur Tobey Maguire speelde ooit in deze merkwaardige tv-serie
Series / Specials

'Spider-Man'-acteur Tobey Maguire speelde ooit in deze merkwaardige tv-serie

In 2014 was Tobey Maguire te zien in de aparte serie 'The Spoils of Babylon'.

Tobey Maguire kennen we vooral door zijn rol als Spider-Man. Tien jaar geleden besloot hij het duidelijk over een andere boeg te gooien, want toen was hij te zien in de vreemde en unieke serie The Spoils of Babylon.

The Spoils of Babylon werd in 2014 uitgezonden op de Amerikaanse zender IFC. De miniserie is gecreëerd door Matt Piedmont en Harper Steele.

Machtige familie


De serie is een soort parodie op de grote, epische "TV event"-miniseries die gebaseerd waren op boeken, zoals The Thorn Birds en Shōgun. Dit genre werd vooral erg veel uitgezonden op Amerikaanse tv-zenders in de jaren 70 en 80.

We volgen in de serie verschillende generaties van de machtige en disfunctionele familie Morehouse, terwijl ze moeten omgaan met hun rijkdom, intriges en verboden liefde. Complexe familiebanden en schandalen staan centraal.

Clichés


De opzet van de serie is als een meesterwerk van de fictieve auteur Eric Jonrosh, die de serie introduceert en weer afsluit met zijn bizarre commentaar. De serie speelt met de clichés uit klassieke soaps en melodramas.



Maguire speelt de rol van Dirk Snowfield, die dan weer de rol speelt van Devon Morehouse. Kristen Wiig is te zien als Lauoreighiya Samcake, die de rol speelt van Cynthia Morehouse. Als schrijver Eric Jonrosh zien we Will Ferrell.

Niet te streamen


De serie werd goed ontvangen, met een score van 81% op Rotten Tomatoes. De critics consensus noemt de serie "een aanrader voor liefhebbers van comedy, een parodie op de klassieke televisiemelodrama-miniserie met hilarische beelden en een slimme inhoud".

Er is helaas slecht nieuws: The Spoils of Babylon is momenteel nergens te streamen. Hopelijk komt daar ooit verandering in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: 4 keigave series op de streamingdienst van NPO
Series / Specials

SerieTotaal tipt: 4 keigave series op de streamingdienst van NPO

Stream de beste series op NPO Start/Plus, van misdaad en romantiek tot bekroonde series en historische drama's.

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe serie? Op NPO Start/Plus kun je de beste series vinden; van romantiek tot misdaad tot internationaal bekroonde series en historische drama's. In dit artikel lees je vier kijktips die gemakkelijk te streamen zijn op de Nederlandse site.

Furia



De eerste kijktip op NPO Plus is de misdaadserie Furia. Deze serie bestaat uit 1 seizoen van acht afleveringen die ongeveer 45 minuten duren.

In Furia is een rechts-extremistische beweging aan het groeien in Noorwegen. Het is nu aan Ragna, een undercoveragente, om deze beweging te infiltreren en antwoorden te vinden. Tegelijkertijd raakt Asgeir, een voormalig agent die van zijn rust probeert te genieten, onbedoeld betrokken bij het onderzoek.



Out of Touch



Van misdaad naar romantiek met de serie Out of Touch. Op NPO Plus zijn alle zes afleveringen van seizoen 1 te streamen. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten, waardoor deze serie perfect is om in een rustig weekend te binge-watchen.

Out of Touch gaat over Ava, een relatietherapeut. Ze weet altijd hoe ze mensen moet helpen, maar ze draagt ook een geheim met zich mee. Als ze haar hand op iemands borst legt, kan ze de toekomst van diens liefdesleven zien. In haar privéleven wil ze niets meer te maken hebben met de liefde, totdat ze John ontmoet.



The Loudest Voice



De derde kijktip op NPO Plus is de serie The Loudest Voice. Deze serie bestaat uit één seizoen van zeven afleveringen die ongeveer 45 minuten duren.

In The Loudest Voice stopt Roger Ailes met zijn werk bij CNBC en gaat hij werken voor Fox News. Ailes heeft een sterke eigen mening en gelooft dat conservatieve kijkers hun eigen nieuwszender moeten hebben. Ook is hij het niet eens met de opvatting dat nieuws de feiten moet blootleggen.



Kapsalon Romy



De laatste kijktip is de hartverwarmende serie Kapsalon Romy op NPO Start. Voor deze serie heb je geen abonnement nodig! Je kan Kapsalon Romy dus gratis streamen op de site.

Kapsalon Romy gaat over de tienjarige Romy en haar oma Stine. Hun relatie is niet heel goed, maar dan begint Stine steeds meer te vergeten. Dit zorgt voor een grote verandering in de relatie van Stine en Romy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen stemt volgende week af op Prime Video: veel grote series in aantocht
Series / Release-lijsten

Iedereen stemt volgende week af op Prime Video: veel grote series in aantocht

De eerste week van september wordt afgetrapt met een flinke hoeveelheid nieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Snowpiercer


Verschijnt op: Zaterdag 31 augustus | Release: Seizoen 1-4 | Genre: Thriller / Drama / Sciencefiction

Zeven jaar nadat de wereld in een bevroren woestenij is veranderd, leeft de rest van de mensheid in een voortdurend rijdende trein die de aarde rondreist. Aan boord spelen zich intense klassenstrijd, sociale ongelijkheid en de politiek van overleven af.



FBoy Island


Verschijnt op: Donderdag 5 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek | Kijk op: Prime Video

FBoy Island is een humoristisch stijlvol datingprogramma, gepresenteerd door Gwen van Poorten en Jani Kazaltzis. Drie vrouwen reizen af naar een tropische bestemming om daar de liefde van hun leven te vinden. Ze worden vergezeld door een groep mannen die strijden om hun hart, of tenminste dat is wat ze claimen, want niets is wat het lijkt.



The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 5 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

1 september: Masterchef (seizoen 13) - Spelprogramma / Reality-TV / Eten - Een nationale zoektocht naar de beste thuiskoks van Amerika. Eén van de 50 deelnemers zal uitgroeien tot een culinaire ster en de titel van "Masterchef" in de wacht slepen.

1 september: MasterChef Australia (seizoen 15) - Spelprogramma / Reality-TV / Eten - Enkele tientallen thuiskoks strijden in de Masterchef-keuken om de titel van beste chef, beoordeeld door topchefs uit Australië.

3 en 4 september : No Gain No Love (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Komedie / Romantiek - Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.

6 september: Cómo cazar a un monstruo (seizoen 1) - Documentaire - Lluís Gros, veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik, vraagt YouTuber en filmmaker Carles Tamayo om een documentaire over zijn leven te maken om zijn imago na de veroordeling te herstellen. Carles stemt toe, in de veronderstelling dat Gros zijn excuses zal aanbieden, maar wanneer hij ziet dat dit niet de bedoeling is en Gros nog steeds vrij rondloopt, probeert hij te achterhalen waarom hij ongestraft blijft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Exclusief op HBO Max: aankomende week veel nieuws!
Series / Release-lijsten

Exclusief op HBO Max: aankomende week veel nieuws!

Het wordt weer een week met ijzersterke, en vooral spraakmakende HBO-titels.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Industry


Verschijnt op: Maandag 2 september | Release: Seizoen 3 - aflevering 4 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



Cidade de Deus: The Fight Rages On


Verschijnt op: Maandag 2 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar na City of God vertelt Buscapé hoe conflicten tussen de politie, drugshandelaren en milities de gemeenschap hebben beïnvloed.



Chimp Crazy


Verschijnt op: Maandag 2 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Voormalig verpleegkundige en nu handelaar in exotische dieren, Tonia Haddix, besteedt haar dagen aan de zorg voor dieren in gevangenschap. Haar liefde voor één bepaalde chimpansee leidt echter tot een spannend kat-en-muisspel met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

2 september: Gold Rush Mine Rescue with Freddy and Juan (seizoen 4) - Reality-TV - In deze zesdelige serie helpt expert Freddy Dodge mijneigenaren die in zwaar weer verkeren.

3 september: All American: Homecoming (seizoen 3 - aflevering 8) - Drama / Sport - Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.

5 september: Coming from America (seizoen 1) - Reality-TV - Vier Afro-Amerikaanse gezinnen pakken al hun bezittingen in voor een unieke kans om een nieuw leven op te bouwen in Afrika.

5 september: Red Eye (seizoen 1) - Actie / Thriller - Drie vrouwen raken in een levensbedreigende complot verwikkeld als een Britse arts wordt gearresteerd voor moord als hij van Beijing naar huis vliegt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt uit met 26 nieuwe series en seizoenen: allemaal in september
Series / Release-lijsten

Netflix pakt uit met 26 nieuwe series en seizoenen: allemaal in september

Het wordt een maand waarin je op Netflix aan vermaak niets tekort komt.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg klaarstaan om in september voor voldoende entertainment te zorgen. Hieronder vind je de lijst van alle nieuwe series die in september op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in september kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand verschijnen. Lees hiervoor ook het artikel: Deze 8 opvallende Netflix-series van september móet je zien: ontdek ze hier.

1 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 6)

3 september
Last One Standing (seizoen 3)
Untold: Hope Solo vs. U.S. Soccer (seizoen 1)


4 september
Outlast (seizoen 2)
Prison Break (seizoen 1-5)


5 september
El portal: La historia oculta de Zona Divas (seizoen 1)
The Perfect Couple (seizoen 1)


6 september
Selling Sunset (seizoen 8)

7 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 7)

8 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 8)

9 september
Hot Wheels Let's Race (seizoen 2)

10 september
Jack Whitehall: Fatherhood with My Father (seizoen 1)

11 september
CoComelon (seizoen 11)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 27)
The Circle (seizoen 7 - aflevering 1)


12 september
Ángel Di María: Breaking Down the Wall (seizoen 1)
Billion Dollar Island (seizoen 1)
Into the Fire: The Lost Daughter (seizoen 1 - aflevering 1-2)
Midnight at the Pera Palace (seizoen 2)
Emily in Paris (seizoen 4 - deel 2)


14 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 9)

15 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 10)

17 september
Culinary Class Wars (seizoen 1 - aflevering 1)

18 september
What's Next: The Future with Bill Gates (seizoen 1)
Envious (seizoen 1)


19 september
The Queen of Villains (seizoen 1)
Twilight of the Gods (seizoen 1)
Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story (seizoen 1)


20 september
The Resident (seizoen 1)

21 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 11)

22 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 12)

26 september
Nobody Wants This (seizoen 1)
Everything Calls for Salvation (seizoen 2)


27 september
We Were Kings (seizoen 1)

28 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 13)

29 september
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 14)

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterk ontvangen serie na één seizoen gecanceld door Netflix
Series / Nieuws

IJzersterk ontvangen serie na één seizoen gecanceld door Netflix

Dead Boy Detectives heeft geen langer leven in het 'Sandman Universe' van Netflix.

Dit jaar cancelde Netflix nog niet zo heel veel series. The Brothers Sun is eigenlijk de enige grote productie die de streamingdienst in 2024 cancelde, na een seizoen. Nu komt er een andere grote titel bij.

Variety meldt dat Dead Boy Detectives geen tweede seizoen krijgt. De serie is gebaseerd op personages van de DC Comics/Vertigo en het debuutseizoen verscheen eind april op Netflix.

Sandman Universe


Oorspronkelijk werd Dead Boy Detectives ontwikkeld voor HBO Max, maar nadat de serie The Sandman een succes was op Netflix verhuisde Dead Boy Detectives naar die dienst. Netflix leek een 'Sandman Universe' op te bouwen.

De bovennatuurlijke detectiveserie deed het goed bij de critici. De Tomatometer staat op een bijzonder sterke 92 procent na 52 recensies. De Popcornmeter staat op een vergelijkbare 90 procent.

De Critics Consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Dead Boy Detectives breidt het Sandman-universum uit met een verslavende, vermakelijke paranormale fantasyserie vol spanning, romantiek en angst."

Dead Boy Detectives


De hoofdrollen werden gespeeld door George Rexstrew als Edwin Payne en Jayden Revri als Charles Rowland. Bekijk hieronder de trailer voor het eerste en tevens laatste seizoen.



De synopsis: Twee tienergeesten werken samen met een helderziende om mysteries op te lossen voor hun bovennatuurlijke klanten, totdat een machtige heks hun plannen dwarsboomt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lioness' seizoen 2 start op deze datum met een nieuw seizoen vol bikkelharde actie
Series / Nieuws

'Lioness' seizoen 2 start op deze datum met een nieuw seizoen vol bikkelharde actie

De hitserie van 'Yellowstone'-maker Taylor Sheridan keert terug met een nieuwe rekruut.

Lioness heette in haar debuutseizoen nog Special Ops: Lioness. De kijkers maakten kennis met het CIA-programma dat 'Lioness' heet, en Joe (Zoe Saldaña), die aan het hoofd van dit militaire programma staat.

Andere bekende namen zijn Nicole Kidman als Joe's leidinggevende Kaitlyn (Kidman) en Morgan Freeman als minister Billings. Deadline meldt dat het tweede seizoen vanaf 27 oktober te zien is.

Infiltratie


De actieserie laat de operaties zien die de leden van het programma uitvoeren. Cruz (Laysla De Oliveira) was de nieuwe rekruut in het eerste seizoen en infiltreerde in een kring van wapenhandelaren.

De synopsis suggereert dat Cruz niet terugkeert, maar dat er waarschijnlijk een nieuw lid aan het team wordt toegevoegd. Dit is de helicopterpiloot Josie, die door wordt gespeeld door Genesis Rodriguez.

Grotere rol


Naast Joe en Kaitlyn zien we ook Byron (Michael Kelly) terug, evenals Freeman in de rol van Billings. Eerder werd al bekendgemaakt dat Freemans rol in het tweede seizoen groter wordt. Dit suggereert dat 'Lioness' meer te maken krijgt met overheidsinstructies in dit nieuwe seizoen, dat ongetwijfeld weer vol spectaculaire actie zal zitten.



Het tweede seizoen van Lioness kun je vanaf 27 oktober bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassend personage keert terug in 'Peacemaker' seizoen 2
Series / Nieuws

Verrassend personage keert terug in 'Peacemaker' seizoen 2

Geheel tegen verwachtingen in keert dit personage terug in de nieuwe afleveringen van de DC-serie.P

Robert Patrick (Terminator 2) zal naar verluidt terugkeren als Christopher Smith's vader Auggie in het nog te verschijnen tweede seizoen van DC-serie Peacemaker.

En dat zal een verrassing zijn voor veel fans, die zich zullen herinneren dat het personage behoorlijk dood was aan het einde van het eerste seizoen. Toch komt het wel overeen met wat er in de strips van Peacemaker gebeurt,

Terug van weggeweest


Nadat Auggie doodging in het eerste seizoen, verscheen hij alsnog als een geest in de laatste aflevering van het eerste seizoen. Hij zei toen dat Christopher een verschrikkelijk mens is en dat hij hem zal blijven achtervolgen.

En dat achtervolgen in geestvorm is ook iets dat gebeurde in de eerste stripreeks van Peacemaker in de jaren '80. En wat nu dus wordt voortgezet in seizoen 2 van de serie.

Enthousiaste Robert Patrick


Patrick zelf vertelde PopVerse het volgende over zijn terugkeer:



"Ik was vrijdag met John Cena scènes aan het filmen voor seizoen 2. James Gunn was er ook en die is geweldig. Hij is een van de meest getalenteerde gasten die ik ooit heb ontmoet. Een geniale geest en een geweldig mens. Ik houd van hem en zijn vrouw Jennifer Holland."

Nieuw DC-universum


Gunn heeft het ondertussen erg druk. Hij is bezig met het afronden van zijn film Superman én is dus ook bezig met de opnames van zijn serie Peacemaker.

Peacemaker seizoen 2 zal ergens in 2025 te streamen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dé grote serie op Disney+ in september: Fans van Marvel zullen bij zijn
Series / Nieuws

Dé grote serie op Disney+ in september: Fans van Marvel zullen bij zijn

Ontdek de sinistere magie en achtergrond van Agatha Harkness in de serie 'Agatha All Along'.

Ben je klaar om het Marvel-universum vanuit een geheel nieuw perspectief te verkennen? Agatha All Along biedt een fascinerende kijk op de sinistere magie en manipulatie van Agatha Harkness, de heks die haar duistere krachten onthulde in WandaVision. Hier zijn vijf essentiële dingen die je moet weten voordat je deze meeslepende serie gaat bekijken.

Waar gaat de serie over?


Agatha All Along richt zich op de achtergrond en motieven van Agatha Harkness, de mysterieuze en krachtige heks die het leven van Wanda Maximoff op zijn kop zette. De serie duikt dieper in haar verleden, onthult haar duistere plannen en laat zien hoe ze eeuwenlang heeft weten te overleven in een wereld vol bovennatuurlijke gevaren. Verwacht een mix van horror, mysterie en magie, waarbij de grens tussen goed en kwaad steeds vager wordt.

Wie heeft de serie gemaakt?


Agatha All Along is ontwikkeld door Jac Schaeffer, die ook het brein achter WandaVision was. Deze serie markeert een verdere samenwerking tussen Marvel Studios en Schaeffer, die haar unieke kijk op het Marvel-universum verder uitbreidt. Met haar scherpe pen en creatieve visie brengt Schaeffer de mysterieuze wereld van Agatha Harkness tot leven, ondersteund door een getalenteerd team van schrijvers, regisseurs en producers die eerder aan verschillende Marvel-projecten hebben gewerkt.

Wie spelen er in de serie?


Catherine Hahn keert terug als Agatha Harkness, waarbij ze opnieuw de rol vertolkt die haar tot een favoriet onder de fans maakte. Naast Hahn zien we ook nieuwe gezichten en oude bekenden uit het Marvel-universum, hoewel veel details over de cast nog geheim zijn. Verwacht echter verrassende cameo's en interessante nieuwe personages die de wereld van Agatha verder uitbreiden.

Voor wie is deze serie?


Agatha All Along is een must-see voor fans van WandaVision en iedereen die houdt van het duistere en magische aspect van het Marvel-universum. Als je genoten hebt van series als Loki of Doctor Strange, dan is deze serie perfect voor jou. Het biedt een diepere verkenning van de mystieke krachten en kwaadaardige intriges die het Marvel-universum zo fascinerend maken.

Is de serie te bingen?


Er wordt verwacht dat Agatha All Along een beperkte serie is met 9 afleveringen van elk 40 tot 50 minuten. Dit maakt het ideaal voor een weekend binge-watch sessie, waarbij je volledig kunt opgaan in de duistere wereld van Agatha Harkness.



Agatha All Along is 18 september te zien op Disney+. Zorg dat je klaar bent voor een betoverende en sinistere kijkervaring!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Furiosa'-ster gecast in 'Blade Runner 2099' van Prime Video
Series / Nieuws

'Furiosa'-ster gecast in 'Blade Runner 2099' van Prime Video

Deze acteur boekt opnieuw een grote rol in een grote franchise.

Tom Burke (Furiosa: A Mad Max Saga) en Maurizio Lombardi (Ripley) hebben beiden belangrijke rollen bemachtigd in de Prime Video-serie Blade Runner 2099 van Alcon Entertainment.

De serie speelt zich af in het Los Angeles van 2099 en gaat over Cora (Hunter Schafer), die haar hele leven op de vlucht is en constant van identiteit moet veranderen.

Een nieuwe Blade Runner


Om ervoor te zorgen dat haar broer een stabiele toekomst heeft, neemt ze voor de laatste keer een andere identiteit aan en moet ze gedwongen samenwerken met een Blade Runner genaamd Olwen (Michelle Yeoh), die aan het einde van haar levenscyclus is.

De twee raken verzeild in een steeds groter wordende samenzwering die een grote dreiging is voor de stad. Het is nog onbekend welke personages Burke en Lombardi zullen spelen.

Bomvol talent


Dimitri Abold, Lewis Gribben, Katelyn Rose Downey en Daniel Rigby spelen ook vaste rollen in de serie. Johnny Harris, Amy Lennox, Sheila Atim en Matthew Needham hebben gastrollen.



Silka Luisa (Shining Girls) is de scenarist, bedenker en showrunner van de serie. Jonathan Van Tulleken (Shogun) regisseert enkele afleveringen en Ridley Scott produceert.

Exotische locaties


De opnames van Blade Runner 2099 vinden momenteel plaats in Praag. Hierna zal er ook gefilmd worden in Barcelona.

Het is nog onbekend wanneer Blade Runner 2099 te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.