search

Ons nieuws van zondag 1 september 2024

Netflix wordt opeens overspoeld met grote bioscoopfilms van Disney en Warner Bros.
Films / Nieuws

Netflix wordt opeens overspoeld met grote bioscoopfilms van Disney en Warner Bros.

De Netflix Top 10 met films staat vol bekende Hollywoodfilms en dat is goed nieuws voor de abonnees.

De Netflix Top 10 met films staat de afgelopen periode vol met recente en oudere bioscoopfilms. Zo staat op dit moment de oorlogsfilm Land of Bad uit 2024 op de eerste plaats in de lijst, en zo kun je steeds vaker grote bioscoopfilms kijken op de streamingdienst.

De afgelopen jaren startten veel Hollywoodstudio's hun eigen streamingdienst. Denk maar aan Disney+, HBO Max en SkyShowtime. Films van de studio's verschenen hierdoor niet meer op Netflix, maar enkel op hun eigen platforms.

Verleden tijd


Doordat de meeste streamingdiensten met flinke financiële problemen kampen, sluiten deze diensten weer deals met Netflix. Hierdoor zie je films van onder meer Disney, Warner Bros., Paramount en Universal weer op Netflix. Denk maar aan Titanic, Top Gun: Maverick, The Flash en Kingsman: The Secret Service.

Overigens heeft Netflix nog altijd langlopende deals met onder meer Sony Pictures en andere studio's, waardoor de films als Madame Web en Scream VI, Land of Bad standaard op Netflix verschijnen.

Originals


Uiteraard heeft Netflix ook nog zijn eigen Originals, zoals het recente The Union en het deze week verschenen The Deliverance. De streamingdienst wordt dus stap voor stap nog een stuk interessanter met een groter aanbod populaire films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adembenemende nieuwe Netflix Original staat direct in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Adembenemende nieuwe Netflix Original staat direct in de Netflix Top 10

De Spaanse nieuwe Netflix-serie Respira staat nu in de top 10 best bekeken series.

Aan de lopende band verschijnen er Spaanse en Spaanstalige originele Netflix-series. De nieuwste is Respira, een dramaserie die zich afspeelt in een ziekenhuis. Na een redelijke ontvangst staat de serie direct in de Netflix Top 10.

De titel Respira betekent 'ademen' en de Engelstalige titel is Breathless. Een opvallende keuze dus. Netflix omschrijft de Spaanse Netflix Original met woorden als Ontroerend, Soapachtig en Bitterzoet.

Degelijk ontvangen
Op Rotten Tomatoes zijn (nog) geen recensies te vinden over Respira. Op IMDb is al wel een cijfer te zien. Na bijna 250 stemmen staat de medische dramaserie op een 6,2.

De hoofdrollen zijn voor onder andere Aitana Sánchez-Gijón, Najwa Nimri en Manu Ríos, en het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen die tussen de 40 en 51 minuten duren.

Nu te zien


Heb je zin om Respira alias Breathless te kijken? Je vindt de acht afleveringen nu op Netflix.



De synopsis volgens Netflix: Een gepassioneerd medisch team zet zich in om levens te redden in een hectisch openbaar ziekenhuis waar spanningen en romantiek ieders hart sneller laten kloppen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie kon zelfs door de ideale hoofdrolspeler niet worden gered: 7% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze serie kon zelfs door de ideale hoofdrolspeler niet worden gered: 7% op Rotten Tomatoes

'Dr. Ken' werd bedacht en geschreven door Ken Jeong, die ook de hoofdrol speelt.

Wist je dat comedian Ken Jeong een dokter was voordat hij zich fulltime focuste op zijn carrière als acteur en stand-upcomedian? Hij heeft in 2015 een serie bedacht gebaseerd op zijn ervaring als dokter, namelijk Dr. Ken.

De sitcom Dr. Ken werd bedacht, geschreven en mede-uitvoerend geproduceerd door Jeong, die ook de hoofdrol speelt in de serie. Daarnaast spelen onder andere ook Suzy Nakamura, Tisha Campbell-Martin, Jonathan Slavin, Albert Tsai, Krista Marie Yu en Dave Foley mee.

Verhaal


Dr. Ken volgt Dr. Kendrick "Ken" Park, een Koreaans-Amerikaanse dokter (Jeong) met een twijfelachtige manier van omgaan met zijn patiënten. Hij is samen met zijn vrouw Allison, een getalenteerde therapeut (Nakamura) en heeft twee kinderen: zoon Dave (Tsai) en dochter Molly (Yu).

Ken werkt bij Welltopia Medical Group en hoewel hij van zijn familie en collega's houdt, is hij zich vaak onbewust over hun gevoelens. Hij heeft ook een jongere zus, Dr. Wendi (gespeeld door Margaret Cho), op wie hij jaloers is.

Negatieve recensies


Het eerste seizoen van Dr. Ken, bestaande uit 22 afleveringen, kwam uit in 2015 op de Amerikaanse zender ABC. De serie werd vernieuwd voor een tweede seizoen van 22 afleveringen, dat uitkwam in 2016. Uiteindelijk besliste ABC om Dr. Ken te annuleren na twee seizoenen.



Dr. Ken was dan ook geen groot succes. Het ontving zeer negatieve recensies van critici en heeft op Rotten Tomatoes een score van slechts 7%. De consensus van de website luidt: "Iemand moet Dr. Ken een dokter geven; op zoek naar tekenen van leven. Of humor."

Kijken?


Wil je Dr. Ken toch eens zien? Je kan de serie op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Paris has Fallen': serie in de 'Fallen'-reeks met Gerard Butler
Films / Trailer

Trailer 'Paris has Fallen': serie in de 'Fallen'-reeks met Gerard Butler

De populaire 'Has Fallen'-films kunnen nu een serie toevoegen aan de reeks.

De Schotse acteur Gerard Butler heeft met zijn rol als Michael "Mike" Banning een spetterende filmreeks neergezet. De eerste film was in 2013, met als titel Olympus Has Fallen. Momenteel zijn er in totaal drie films, waarvan de laatste in 2019 werd gemaakt.

De serie speelt zich af in Frankrijk, maar is in het Engels opgenomen. De hoofdpersoon is Vincent Taleb (Tewfik Jallab), een geheim agent die samenwerkt met de Britse geheim agent Zara Taylor (Ritu Arya). De serie start in Frankrijk op 23 september en zal naar verwachting wereldwijd worden uitgezonden.

Doorgespeeld


Butler verwacht een cameo in het eerste seizoen, waarin hij opnieuw Mike speelt. De trailer geeft een voorproefje van hetgeen we kunnen verwachten.

Vincent en Zara nemen het op tegen Jacob Pearce (Sean Harris), de leider van een terroristische groepering die Franse politici wil uitmoorden. Al snel ontdekken ze dat er binnen de geheime dienst informatie naar Pearce wordt doorgespeeld.

Overig


StudioCanal produceert de serie en de scenarioschrijver is Howard Overman.



Paris Has Fallen is vanaf 23 september in Frankrijk te zien op Canal+. De verwachting is dat de serie wereldwijd zal worden uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'The Lord of the Rings' weigert 'The Rings of Power' te kijken om deze geldige reden
Series / Nieuws

Acteur uit 'The Lord of the Rings' weigert 'The Rings of Power' te kijken om deze geldige reden

Deze prominente acteur staat niet te trappelen om de prequelserie te bekijken.

Sinds de start van The Rings of Power hebben meerdere acteurs uit de oorspronkelijke filmtrilogie laten weten wat ze van deze serie vonden. Onlangs had een van hen een gesprek met RadioTimes.

Hugo Weaving was te zien als Elrond, en in tegenstelling tot andere vertrouwde gezichten is Elrond ook in The Rings of Power te zien. Ondanks dat is Weaving niet van plan om naar de serie te kijken.

Levensverwachting


Andere hoodrolspelers, zoals Bernard Hill (koning Théoden) en Billy Boyd (Merijn) speelden rollen van personages met een aanmerkelijk kortere levensverwachting. Elrond is duizenden jaren oud en is dus al in leven tijdens de Tweede Era.

Weaving heeft de serie niet bekeken. Weaving: "Mijn excuses aan Robert [Aramayo]. Persoonlijk heb ik genoeg tijd in Midden-aarde doorgebracht en heb geen behoefte om terug te keren".

Recent bezoek


De acteur licht toe dat hij deze periode heeft afgesloten, hoewel hij nog steeds dol is op Nieuw-Zeeland. "Ik ben er onlangs nog geweest. Het is grappig, maar de rol [van Elrond] heeft in mijn hoofd denk ik een andere status dan voor de fans. Maar ik ben er zeker van dat Robert de rol uitstekend speelt," besluit Weaving.



The Rings of Power kun je zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies vulgaire 'Kaos' op Netflix: grote hit of dikke teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies vulgaire 'Kaos' op Netflix: grote hit of dikke teleurstelling?

De nieuwe komedieserie Kaos combineert duistere humor met Griekse mythologie, maar ontvangt de serie ook goede recensies?

Het is soms heel lastig om een leuke serie te vinden om te kijken. Er zijn talloze nieuwe titels op streamingdiensten, maar welke serie is echt de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes helpen je met deze keuze.

Onlangs is de gloednieuwe serie Kaos uitgekomen. Deze Britse komedie van Charlie Covell combineert duistere humor met mythologie. Dit klinkt als een geweldige combinatie, maar hoe goed scoort deze serie eigenlijk op Rotten Tomatoes?

Rotten Tomatoes


Kaos gaat over de machtige god Zeus. Wanneer hij een rimpel op zijn voorhoofd ontdekt, raakt hij onzeker. Is dit het einde van zijn heerschappij? Ondertussen ontdekken drie mensen een speciale connectie met elkaar en de Griekse goden.

Deze komedie scoort zeer goed bij kijkers. Zij geven de serie een fantastische score van 80%. De critici op Rotten Tomatoes zijn iets strenger en geven de serie 70% (op het moment van schrijven).

Goede cast


Er bestaan al heel veel series over de Griekse goden en dat maakt Kaos niet heel origineel, volgens Judy Berman van TIME Magazine. Toch is de criticus groot fan van de serie:

"Het is een slim uitgangspunt dat wordt versterkt door slimme casting, scherpe dialogen en een wereldopbouw die geïnspireerd is op aspecten van de westerse cultuur."



Ben je geen kenner van de Griekse mythologie? Geen zorgen! "Niemand hoeft een achtergrond in de Griekse mythologie te hebben om “Kaos” te waarderen. Het is vulgair, grof, gewelddadig en pervers, maar niet meer dan de verhalen over de goden waar het om draait," aldus John Anderson van Wall Street Journal.

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar Kaos? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Italiaanse en bikkelharde misdaadserie met 8,6 op IMDb is een echte aanrader
Series / Specials

Deze Italiaanse en bikkelharde misdaadserie met 8,6 op IMDb is een echte aanrader

'Gomorrah' is gebaseerd op Roberto Saviano's gelijknamige boek en werd positief ontvangen.

Wil je een goede Italiaanse serie zien? Dan moet je de misdaadserie Gomorrah kijken. Deze serie werd gemaakt door Roberto Saviano en is gebaseerd op zijn gelijknamige boek.

Gomorrah bestaat uit een ensemblecast met onder andere Marco D'Amore, Salvatore Esposito, Fortunato Cerlino, Maria Pia Calzone en Cristiana Dell'Anna. De serie speelt zich af in Napels, waar het ook grotendeels werd gefilmd. Het ging in première in 2014 en liep tot 2021 gedurende vijf seizoenen, met in totaal 58 afleveringen.

Verhaal


Gomorrah speelt zich af in de jaren 2010 en vertelt het verhaal van Ciro Di Marzio (D'Amore), een lid van de Savastano Camorra-clan, geleid door Pietro Savastano (Cerlino). Wanneer Pietro wordt gearresteerd, breekt er een interne machtsstrijd uit, zowel met zijn rivalen als tussen de oude garde van de clan en de jonge garde onder leiding van zijn zoon Gennaro Savastano.

Ciro en Gennaro komen uiteindelijk in conflict met hun eigen families en de verschillende allianties die ze sluiten met diverse criminele groepen, terwijl ze hun weg proberen te vinden in de onderwereld van Napels.

Veel lof


Gomorrah heeft veel lof gekregen voor de karakterisering, tempo, sfeer, acteerprestaties, regie en schrijfstijl. Het was zo'n succes dat de serie verkocht is in 190 landen. Het was te zien van in Australië tot de Verenigde Staten.



De serie heeft dan ook een hoge score van 8,6 op 10 op IMDb en 85% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de website luidt: "Gomorrah biedt een verfrissende draai aan een bekend verhaal, met zijn realistische, onopgesmukte en vaak meeslepende weergave van een Napolitaanse misdaadorganisatie."

Spin-off


In 2019 kwam er een spin-off film uit, The Immortal, die zowel een prequel als vervolg is op de gebeurtenissen na het derde seizoen van de serie. D'Amore hernam zijn rol als Ciro Di Marzio, die de bijnaam The Immortal heeft. Hij regisseerde ook de film en schreef mee aan het scenario.



The Immortal was net als de serie een groot succes. In het openingsweekend was de film de meest bekeken film in Italië met een opbrengst van bijna 3 miljoen dollar aan de kassa. The Immortal bracht in totaal 6 miljoen dollar op.

Kijken?


Wil je Gomorrah zien? Je kan de serie bekijken op Videoland en Canal+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aanrader: Opvallende nieuwe serie op SkyShowtime laat de gevolgen van één "grapje" zien
Series / Specials

Aanrader: Opvallende nieuwe serie op SkyShowtime laat de gevolgen van één "grapje" zien

Op SkyShowtime kijk je vanaf donderdag de nieuwe serie 'Douglas is Cancelled'.

Op SkyShowtime verschijnt aankomende week de comedy-dramaserie Douglas is Cancelled. Wij beantwoorden 5 vragen die je waarschijnlijk hebt over deze nieuwe serie.

Waar gaat Douglas is Cancelled over?


De wereld van de succesvolle nieuwslezer Douglas Bellowes wordt op zijn kop gezet wanneer hij er publiekelijk van wordt beschuldigd dat hij een seksistische grap heeft gemaakt op een bruiloft.

Terwijl hij zijn carrière ziet instorten door deze aantijgingen op social media, probeert hij problemen uit zijn verleden op te lossen en zich te verzoenen met de mensen die hij door de jaren heen heeft gekwetst.

Wie zijn er te zien in de serie?


De rol van Douglas wordt gespeeld door Hugh Bonneville (Downton Abbey, Paddington). Daarnaast zien we Karen Gillan (Doctor Who) als zijn collega Madeline Crow, Alex Kingston (ER) als zijn vrouw Sheila en Nick Mohammed (Ted Lasso) als schrijver Morgan.

Wie zijn de makers van de serie?


Douglas is Cancelled is gecreëerd en geschreven door Steven Moffat, vooral bekend als de schrijver en tweede showrunner van de Doctor Who-revival. De afleveringen van de serie zijn geregisseerd door Ben Palmer (The Inbetweeners, Breeders).



Kun je de serie bingen?


Ja, je kunt de serie zeker in één keer kijken. Douglas is Cancelled is een miniserie die bestaat uit vier afleveringen.

Is de serie een aanrader?


Tot nu toe krijgt de serie gemengde recensies. Op Rotten Tomatoes scoort hij een redelijke score van 64%. Als je houdt van Britse comedy-dramaseries is deze dus wel het proberen waard.

Douglas is Cancelled kijk je vanaf donderdag 5 september op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Glen Powell uit 'Twisters' is nu dé grote Hollywoodster: niemand weet meer dat hij in deze griezelige tv-serie speelde
Series / Specials

Glen Powell uit 'Twisters' is nu dé grote Hollywoodster: niemand weet meer dat hij in deze griezelige tv-serie speelde

Wist je dat Glen Powell te zien was in 'Scream Queens'?

In het laatste jaar is hij bij het grote publiek pas echt doorgebroken met zijn rollen in Twisters en Anyone but You, maar daarvoor had acteur Glen Powell ook al een hoop bekende projecten bij zijn naam staan.

Powell speelde bijvoorbeeld in de serie Scream Queens. Deze satirische horrorserie werd gemaakt door de makers van American Horror Story en Dahmer: Ryan Murphy, Brad Falchuk en Ian Brennan.

Studentenvereniging


De serie bestaat uit 2 seizoenen en werd uitgezonden van 2015 tot 2016. Het verhaal speelt zich af op een elitaire universiteit, waar de studentenvereniging Kappa Kappa Tau centraal staat. Chanel Oberlin is de manipulatieve leider van de vereniging.

Nadat er een reeks mysterieuze moorden plaatsvindt, voelt Chanel dat haar heerschappij bedreigt wordt. Het helpt ook niet dat de regels voor de vereniging aangepast zijn en iedereen vanaf nu lid mag worden.

Gemaskerde moordenaar


De campus wordt geteisterd door een gemaskerde moordenaar, die het gemunt heeft op studenten en medewerkers. De leden van de studentenvereniging worden gedwongen om samen te werken en hun angsten onder ogen te zien, zodat ze de moordenaar kunnen ontmaskeren.



Powell speelt in de serie de rol van Chad Radwell, de oppervlakkige en zelfverzekerde leider van het broederschap Dickie Collar. Hij staat bekend om zijn knappe uiterlijk en hoge eigendunk. Ook is hij de vriend van Chanel.

Disney+


Naast Powell zien we in Scream Queens Emma Roberts als Chanel. Als haar hulpjes zien we Ariana Grande als #2, Billie Lourd als #3, Abigail Breslin als #5 en Lea Michele als Hester Ulrich. Jamie Lee Curtis speelt de rol van de decaan van de universiteit.

Bekijk Scream Queens op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week
Series / Release-lijsten

SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week

Actie, avontuur, misdaad en een flinke dosis Britse humor zie je deze week op SkyShowtime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Douglas Is Cancelled


Verschijnt op: Donderdag 5 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama

De cancelcultuur in praktijk. Het verhaal van Douglas Is Cancelled draait om een gerespecteerde nieuwslezer wiens carrière op het spel komt te staan nadat hij een ongepaste grap maakt.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 6 september | Release: Seizoen 23 - aflevering 13 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.




Knuckles


Verschijnt op: Zaterdag 7 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Komedie / Familie / Avontuur | Kijk op: SkyShowtime

De nieuwe live-actionserie volgt Knuckles op een hilarische reis vol actie en zelfontdekking, terwijl hij Wade onder zijn hoede neemt om hem te leren wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende week op Disney+: De nieuwste series die je zeker moet checken
Series / Release-lijsten

Komende week op Disney+: De nieuwste series die je zeker moet checken

Het wordt actie, misdaad en mysterie afwisselen met heel veel leuks voor de kinderen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama


Verschijnt op: Maandag 2 september | Release: Seizoen 12 - aflevering 4 | Genre: Animatie / Komedie / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 4 september | Release: Seizoen 4 - aflevering 2 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Will Trent


Verschijnt op: Donderdag 5 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 9 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

4 september: Lego Pixar: BrickToons (seizoen 1) - Animatie / Avontuur / Familie - Sluit je aan bij een aantal van je favoriete Pixar-personages en beleef avonturen in de wereld van LEGO! Zing mee met Miguel in het Land van de Doden, help Merida en haar broers door een moeilijke situatie, maak een epische excursie met Nemo, Marlin en Dory, kijk hoe de familie Parr hun buurt probeert te redden van het syndroom, en sluit je aan bij Takel terwijl hij Bliksem McQueen voorbereidt op zijn volgende grote race.

5 september: Are You Sure?! (seizoen 1 - aflevering 6) - Documentaire / Avontuur / Familie - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

5 september : Will Trent (seizoen 2 - aflevering 9) - Misdaad / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

6 september : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongekend: HBO Max komt in september met een gigantische lijst nieuwe series
Series / Release-lijsten

Ongekend: HBO Max komt in september met een gigantische lijst nieuwe series

Neem even de tijd voor dit overzicht, want HBO Max komt met ongekend veel nieuwe series deze maand.

HBO Max zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Industry


Verschijnt op: Maandag 2, 9, 16, 23 en 30 september | Release: Seizoen 3 - aflevering 4-8 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



Wise Guy: David Chase and the Sopranos


Verschijnt op: Zondag 8 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire

Deze nieuwe HBO Original-documentaire belicht in twee delen het leven en de carrière van scenarioschrijver en The Sopranos-bedenker David Chase. Aan de hand van interviews en exclusieve, nooit eerder vertoonde beelden wordt de kijker volledig ondergedompeld in de wereld van The Sopranos.



The Penguin


Verschijnt op: Vrijdag 20 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

2 en 9 september: Chimp Crazy (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Documentaire - Voormalig verpleegkundige en nu handelaar in exotische dieren, Tonia Haddix, besteedt haar dagen aan de zorg voor dieren in gevangenschap. Haar liefde voor één bepaalde chimpansee leidt echter tot een spannend kat-en-muisspel met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.

2 september: Gold Rush Mine Rescue with Freddy and Juan (seizoen 4) - Reality-TV - In deze zesdelige serie helpt expert Freddy Dodge mijneigenaren die in zwaar weer verkeren.

2, 9, 16, 23 en 30 september: Cidade de Deus: The Fight Rages On (seizoen 1 - aflevering 2-6) - Misdaad / Drama - Twintig jaar na City of God vertelt Buscapé hoe conflicten tussen de politie, drugshandelaren en milities de gemeenschap hebben beïnvloed.

3, 10, 17 en 24 september: All American: Homecoming (seizoen 3 - aflevering 8-11) - Drama / Sport - Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.

5 september: Coming from America (seizoen 1) - Reality-TV - Vier Afro-Amerikaanse gezinnen pakken al hun bezittingen in voor een unieke kans om een nieuw leven op te bouwen in Afrika.

5 september: Red Eye (seizoen 1) - Actie / Thriller - Drie vrouwen raken in een levensbedreigende complot verwikkeld als een Britse arts wordt gearresteerd voor moord als hij van Beijing naar huis vliegt.

8, 16 en 29 september: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 22-24) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

14 september: Reno My Rental (seizoen 1) - Reality-TV - Carmeon helpt huurders om hun woning als thuis te laten voelen door de ruimtes te transformeren met persoonlijke aanpassingen binnen een budget, zonder dat de structuur van het pand wordt aangetast.

15 september: Small Town Potential (seizoen 1) - Reality-TV - Davina Thomasula en Kristin Leitheuser helpen mensen die klaar zijn om zich te settelen en het perfecte huis te vinden om te renoveren.

16 september: My Lottery Dream House (seizoen 16) - Reality-TV - Recentelijke loterijwinnaars gaan op zoek naar hun ideale droomhuis in deze realityshow geïnspireerd op House Hunters.

17 september: Signs of a Psychopath (seizoen 8) - Misdaad / Documentaire - Voor elke psychopaat zijn er tekenen. Zou jij ze herkennen? We herzien enkele van de gevaarlijkste moordenaars uit de moderne geschiedenis om te ontdekken welke psychopathische kenmerken zij vertoonden.

18 september: Sister Wives (seizoen 19) - Reality-TV - Kody Brown, zijn vier vrouwen Meri, Janelle, Robyn en Christine, en hun 17 kinderen proberen als een "normaal" gezin te leven, ondanks de afkeurende blikken van anderen.

21 september: Batwheels (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Bam, Redbird, Bibi, Batwing en Buff belanden in spannende avonturen en hilarische situaties terwijl ze belangrijke lessen leren over teamwork, vriendschap en nog veel meer, terwijl ze Batman, Robin en Batgirl helpen Gotham te beschermen.

22 september: Artfully Designed (seizoen 1) - Reality-TV - Een creatief team dat zich richt op kunstzinnige ontwerpen, transformeert ruimtes voor hun klanten.

24 september: Build Me Up (seizoen 2) - Reality-TV - De ontwerper en zelfbenoemde breukexpert Orlando Soria, bekend om zijn beroemde cliënten en toegewijde fans, helpt bij het opruimen van de restanten van vorige relaties.

26 september: Forbidden Love (seizoen 1) - Reality-TV - Hopeloos verliefde koppels staan voor één laatste obstakel in hun relatie: religie. Om samen te blijven, moet iemand besluiten van geloof te veranderen. Maar zal dit offer hun relatie versterken of juist uit elkaar drijven?

26 september: Selling the Hamptons (seizoen 2) - Reality-TV - Zes makelaars strijden om hun stempel te drukken op de exclusieve vastgoedmarkt van East Hampton.

26 september: Rust Valley Restorers (seizoen 4) - Documentaire - Kleurrijke en charismatische persoonlijkheden runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto’s te restaureren, verhandelen en verkopen. Ze transformeren roestige rommel in waardevolle auto's.

27 september: Aussie Gold Hunters (seizoen 9) - Documentaire / Reality-TV - Drie teams van goudzoekers wagen een gok om groot te worden, diep in het wilde westen van het Australische outback.

29 september: Uzumaki (seizoen 1) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.

30 september: Celebrity IOU (seizoen 7) - Reality-TV - Hollywood-sterren uiten hun diepe dankbaarheid aan de mensen die een grote invloed op hun leven hebben gehad door hen te verrassen met ingrijpende en ontroerende renovaties van hun huizen die iedereen tot tranen brengen.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.