search

Ons nieuws van woensdag 4 september 2024

'Douglas Is Cancelled': apart dat de ster van de show als tweede op de aftiteling staat
Recensie

'Douglas Is Cancelled': apart dat de ster van de show als tweede op de aftiteling staat

De briljante laatste twee afleveringen maken de vermoeiende eerste twee het doorkomen waard.

Regie: Ben Palmer | Cast: Karen Gillan (Madeline), Hugh Bonneville (Douglas), Alex Kingston (Sheila), Ben Miles (Toby), Madeleine Power (Claudia), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 40-45 minuten | Jaar: 2024

Sommige schrijvers hebben duidelijk een iets te hoge dunk van hun werk. En hoe meer macht zij hebben, des te minder er in hun scripts mag worden geknipt. Sherlock-showrunner Steven Moffat is zo'n schrijver. Zo had Inside Man twee jaar geleden merkbaar een air alsof Moffat het allemaal geniaal vond, ook vertelde de serie een pijnlijk ongeloofwaardig verhaal. De eerste twee afleveringen van Douglas Is Cancelled wekken ook dat gevoel op. Vooral vanwege ellenlange scènes die vanwege de dialogen zogenaamd meeslepend zijn. Want dat zijn ze niet. Maar verrek, die laatste twee afleveringen zijn verdomd krachtig.

Douglas zit als nieuwslezer al dertig jaar in het vak wanneer plots op sociale media een bericht verschijnt waarin hij ervan wordt beticht in een dronken bui op een feestje een ongepaste en vrouwonvriendelijke seksmop te hebben verteld. Zijn medepresentator Madeline maakt het nog erger door het bericht op haar eigen account te delen, vergezeld van een tekst die vaag genoeg is om te kunnen worden geïnterpreteerd als afwijzing van de beschuldiging of van hem. En laat zijn vrouw nou net werken voor een krant die de regel heeft dat niemands privéleven onaantastbaar is.

The Newsroom staat vanwege de waanzinnige openingsscène, om niet lang daarna te stagneren in kwaliteit. Douglas Is Cancelled overtreft dat met een pakkende start van slechte enkele minuten, met zelfs memorabele zinnen ("een beroemdheid is pas echt dood wanneer jij dat hebt verkondigd"), om in de eerstvolgende scène al te vervallen in onnodig lange en saaie gesprekken.

En dat houdt twee afleveringen aan. Al halverwege zo'n scène hoop je dat de conversatie zich afrondt en de volgende zich aandient, maar het gaat nog minutenlang door. Het is duidelijk dat Moffat meent dat hij de kijker iets voorschotelt waar de vonken vanaf vliegen, maar het is slechts de wens op een volgende scène die vurig is.

Niet alle personages zijn even sterk. Het meest storend is Douglas' puberdochter. Zelfs kunstmatige intelligentie zou niet zo'n bordkartonnen tiener bedenken. Dit is geen rebelse meid, dit is gewoon een kind dat zo extreem stereotiep is dat het als gestoord overkomt. En ook buitengewoon irritant: net zolang vragen "Waarom schreeuw je tegen me?", totdat de ander van onmacht de stem verheft en daarop te horen krijgt: "Zie je wel?"

De cliffhangers zijn het schoolvoorbeeld van zwakke pogingen om de kijker terug te laten keren. De eerste aflevering eindigt met Madeline in haar kantoor die Douglas strak aankijkt en hem gebiedt de deur te sluiten. Aflevering twee begint met Madeline die vraagt: "Wat kan ik voor je doen?" Serieus? Was die intense blik en dat commando om de deur te sluiten een neutraal moment?

De cliffhanger van aflevering drie is dezelfde als die van aflevering twee. Letterlijk. Het verhaal gaat terug in de tijd om een ander perspectief te introduceren, om helemaal aan het einde weer op hetzelfde moment te belanden. Maar dit valt te vergeven, want dat andere perspectief onthult wat dit verhaal echt is. Afleveringen drie en vier, oftewel de tweede helft van de miniserie, hakken er diep in. Ditmaal sprankelen de dialogen zodanig dat de lengte van de scènes niet eens opvalt. Dat komt niet alleen door de kwaliteit van de dialogen, maar ook door Karen Gillan als Madeline.

Gillan, met name bekend van de Guardians of the Galaxy-trilogie en de recente Jumanji-films, mag zich in Douglas Is Cancelled eindelijk uitleven in haar eigen Schots accent. Ze is in de tweede aflevering al aanzienlijk meer aanwezig dan in de eerste, maar in de tweede helft van de miniserie draait het echt om haar. En gezien het onderwerp is het dan zeer frappant dat Hugh Bonneville als ster van de show de eerste vermelding krijgt in plaats van zij.

Hij mag er zijn, geen twijfel over mogelijk. De consistentie van zijn personage is ietwat wankel – voor lange tijd komt hij over als een beïnvloedbare sul, terwijl hij uiteindelijk fier en zelfverzekerd kan zijn – maar dat hij zich hier zo moeiteloos doorheen ploetert laat zien wat voor topacteur hij is. Maar er is uiteindelijk maar één persoon die de eerste vermelding verdient en dat is Gillan.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om de eerste twee afleveringen over te slaan en te beginnen bij de derde, want ze zijn onderdeel van het geheel. Maar het is zonde dat deze opzet van de serie voller is van zichzelf is dan hij verdient te zijn.



Douglas Is Cancelled is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'De Ring': in de schaduw van succes loert een duister geheim
Recensie

'De Ring': in de schaduw van succes loert een duister geheim

Hannah Hoekstra raakt als juriste verstrikt in een penibele situatie.

Regie: Frank Ketelaar, Sander Burger, Ties Schenk | Cast: Hannah Hoekstra (Anna), Minne Koole (Max), Benja Bruijning (Simon), Delilah Warcup van Eyck (Lily), Eelco Smits (Patrick), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2024

Frank Ketelaar schrikt niet terug voor een lekker duistere serie over complexe liefde en criminaliteit. Met Klem en Overspel wist hij relaties, verraad, macht en morele dilemma's te verwerken in sterke, karaktergedreven verhalen en met De Ring doet hij dit opnieuw. Klem en Overspel werden allebei door het publiek goed ontvangen, wat resulteerde in meerdere seizoenen. Het is nog even afwachten of De Ring ook zo'n publieksfavoriet wordt, maar de serie zal in ieder geval voor de nodige avonden goede televisie zorgen.

Wanneer juriste Anna in een opwelling een ring steelt van haar werkgever, belandt ze dieper in de problemen dan ze in eerste instantie denkt. Ze stuurt de ring meteen terug, in een envelop zonder afzender, direct geadresseerd aan de succesvolle en geliefde directeur van het spijkerbroekenmerk waaraan ze juridisch advies verleent. Maar helaas voor haar heeft de charmante Simon het hele gebeuren op video en dreigt hij de beelden openbaar te maken als Anna niet met hem naar bed gaat.

Dit is waar de ellende begint. Een ogenschijnlijk kleine actie zet een reeks ellendige gebeurtenissen in gang, waardoor Anna steeds dieper in haar eigen leugens wegzakt. Hannah Hoekstra geeft als Anna een sterk en geloofwaardig optreden. Ook al zou je het zelf heel anders aanpakken, je begrijpt wel waarom Anna doet wat ze doet. Ze wil zichzelf beschermen, evenals haar collega's en vrienden. En dan is ze ook nog eens min of meer per ongeluk in een relatie met een politieman beland.

Tegenover haar staat Benja Bruijning als Simon. Een gladde man, op het eerste gezicht ontzettend sympathiek, maar al snel onthult hij zijn duistere kant. Bruijning weet precies de juiste balans te vinden om je ervan te overtuigen dat niemand deze kant ooit van Simon zou verwachten. Of nou ja, misschien ook wel, maar dat wordt pas in latere afleveringen duidelijk.

Een romance op de achtergrond van een misdaadserie kan snel overbodig voelen, maar de relatie tussen Anna en Max is niet alleen welkom, maar op sommige punten ook de drijfveer van het verhaal. Toch is het moeilijk te geloven dat twee mensen in zo'n korte tijd zo veel voor elkaar over zouden hebben, helemaal als ze in die tijd amper een woord met elkaar hebben gewisseld. Veel televisieromances belanden in deze val, maar bij De Ring valt het te vergeven.

De Ring bestaat uit tien afleveringen van tussen de veertig en vijftig minuten. Precies lang genoeg om het zorgvuldig uitgestippelde verhaal te vertellen, zonder in te leveren op tempo of tegen het einde de boel op te moeten jagen. Dat de serie hoogstwaarschijnlijk geen vervolg krijgt voelt dan ook niet als een teleurstelling, maar als een goede, weloverwogen beslissing.



De Ring is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Respira': hectisch Spaanse ziekenhuis hapt naar lucht
Recensie

'Respira': hectisch Spaanse ziekenhuis hapt naar lucht

Werk en privé lopen voortdurend door elkaar in deze soapachtige Spaanse mix van ER en Grey's Antomy.

Regie: David Pinillo, Marta Font Pascual | Cast: Manu Ríos (Biel), Najwa Nimri (Patricia Segura), Aitana Sánchez-Gijón (Pilar), Blanca Suárez (Jésica), Alfonso Bassave (Lluís), Borja Luna (Néstor), Xoán Fórnas (Quinque), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 40-51 minuten | Jaar: 2024

Een smeuïge ziekenhuisserie gaat er altijd beter in dan het ijskoude bakje vla van de ziekenhuiskeuken. De combinatie van medische dramatiek, persoonlijke en relationele besognes en de hectiek van een ziekenhuis doet het altijd goed. Bovenaan vele favorietenlijstjes van dit televisiegenre staan ER (dat vijftien jaar liep) en Grey's Anatomy (dat na negentien jaar nog steeds loopt). De Spaanse serie Respira is een aangename doch vluchtige combinatie van deze twee Amerikaanse genregenoten, met een vleugje politiek en activisme.

De eerste aflevering trapt namelijk direct af met de aankondiging van een grote ziekenhuisstaking. Het personeel van een openbaar ziekenhuis in Valencia pikt de grote werkdruk en personeelstekorten niet langer. Arts in opleiding Biel moet aanzien dat zijn patiënt op de operatietafel om klokslag twaalf uur weer wordt dichtgenaaid zodat de staking kan aanvangen. De schrijvers en regisseurs zetten vervolgens de klok enkele maanden terug om uit te pakken met een keur aan verhaallijnen met als grote gemene deler de onmogelijkheid van het medisch personeel om werk en privé uit elkaar te houden.

Het zijn situaties en omstandigheden die zich voornamelijk rond de eerstehulpafdeling plaatsvinden. Zo maken we kennis met een aanstormend arts die populair is als influencer, twee vrouwelijke artsen die stiekem een relatie hebben terwijl een van hen zwanger is, een hoofdarts die erachter komt dat haar zoon verdacht wordt van de verkrachting van een meisje dat ze tot haar eigen patiëntenkring rekent en een arts in opleiding die na een seksfeestje een jongen met een overdosis het ziekenhuis inrijdt in de wetenschap dat hij de zoon is van weer een andere basisarts.

Valt het nog te volgen? Ja, eigenlijk best goed. Het zijn soapachtige taferelen die je zelden in het echte leven ziet, maar als fictie moeiteloos kunnen worden geconsumeerd. Het verhaal krijgt zelfs een extra lading wanneer de president van de autonome regio Valencia wordt opgenomen om een behandeling voor borstkanker te ondergaan. Uitgerekend zij is voornemens de zorg te privatiseren, met dit ziekenhuis voorop, en daarmee indirect de aanleiding voor de staking. Maar met haar populariteit onder druk gebruikt ze de opname in een openbaar ziekenhuis als ultieme reputatiestunt.

De schrijvers weten de verhaallijnen uit te rekken over acht afleveringen, maar kunnen niet voorkomen dat deze voornamelijk aan de oppervlakte blijven dobberen. Wat niet helpt is dat vrijwel elk hoofdpersonage wel iets op het persoonlijke vlak met een patiënt of een collega uit te vechten heeft. Van medische ethiek of een moreel kompas is in al deze hectiek nauwelijks sprake. Elke zichzelf respecterende arts zou een stapje terugdoen als het werk te persoonlijk dreigt te worden. Zelfs wanneer dit inzicht eindelijk indaalt hullen de (aspirant-)medici zich liever in rookgordijnen en dekmantels.

De aanwezigheid van Najwa Nimri als een enigszins zelfvoldane maar op momenten ook kwetsbare politica geeft deze achtdelige serie nog enig volume. 'La Presidente', zoals ze veelal wordt aangeduid, laat net zo makkelijk het mes in haar lijf zetten als dat ze in een televisiedebat op verbale wijze de degens met haar behandelend arts kruist. Het is dan ook opvallend dat de boeiendste verhaallijn voornamelijk politiek-maatschappelijk van aard is, met de medische diagnose meer als een complicerende factor. Respira is vooralsnog geboekt voor één seizoen. De serie heeft potentie, maar in acht afleveringen wordt al veel kruit verschoten.



Respira is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Fantastic Beasts' krijgt $1 miljoen per aflevering betaald voor nieuwe thrillerserie
Series / Nieuws

Acteur uit 'Fantastic Beasts' krijgt $1 miljoen per aflevering betaald voor nieuwe thrillerserie

Eddie Redmayne hoeft de komende tijd geen dubbeltjes om te draaien.

De laatste jaren horen we relatief weinig van acteur Eddie Redmayne. In 2022 had de Brit nog hoofdrollen in het derde deel van Fantastic Beasts en in de Netflix-film The Good Nurse, maar sindsdien hebben we hem niet meer in actie mogen zien. Binnenkort komt daar verandering in.

Later dit jaar verschijnt namelijk de mini-serie The Day of the Jackal. In die serie speelt Redmayne de hoofdrol, en zijn bankrekening zal hem daarvoor dankbaar zijn. Volgens het Britse The Mirror gaat de acteur in totaal 10 miljoen dollar binnenharken voor 10 episodes; omgerekend dus 1 miljoen per aflevering.

The Day of the Jackal


The Day of the Jackal is een verfilming van de gelijknamige roman van Frederic Forsyth. Filmliefhebbers kan de titel bekend voorkomen: het boek werd in 1973 al eens eerder succesvol verfilmd met Edward Fox in de hoofdrol. In 1997 volgde nog een vrij losse verfilming, dit keer met Bruce Willis.

Nu krijgt het boek dus ook een bewerking als serie. Het verhaal gaat over een mysterieuze Britse moordenaar genaamd The Jackal (De Jakhals), gespeeld door Redmayne. In het originele verhaal wordt hij ingehuurd door de Franse geheime dienst om president Charles de Gaulle te liquideren.

Klopjacht


Een en ander leidt tot een gigantische klopjacht op de huurmoordenaar. In de nieuwe serie wordt die geleid door actrice Lashana Lynch, vooral bekend als collega-concurrent van James Bond in No Time To Die.



The Day of the Jackal gaat op 7 november van start in Amerika. Nederlanders moeten iets langer geduld hebben: SkyShowtime stelt de serie hier beschikbaar vanaf 6 december. De verfilming uit 1973 is momenteel al te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'En Place' seizoen 2: politieke ellende en flauwe humor
Recensie

'En Place' seizoen 2: politieke ellende en flauwe humor

De man van het volk heeft het niet makkelijk als president.

Regie: Jean-Pascal Zadi | Cast: Jean-Pascal Zadi (Stephane), Fadily Camara (Marion), Eric Judor (William), Benoît Poelvoorde (Eric Andrei), Panayotis Pascot (Jerome), Sean Guégan (Nathan Fronck) e.a.| Afleveringen: 6 | Speelduur: 27-31 minuten | Jaar: 2024

Stephane Blé is terug. In het eerste seizoen van En Place was te zien hoe deze man van het volk veruit de meeste stemmen kreeg bij de Franse presidentsverkiezingen. In seizoen twee moet hij als president zijn beloftes waar zien te maken. Vanzelfsprekend blijkt dat niet zo simpel is als hij dacht.

Als president krijgt Blé van alles op zijn bordje, uiteenlopend van chantage en een schandaal rond zijn overspelige vrouw tot een staatsgreep. De corruptie binnen de politiek vormt de rode draad, resulterend in volop smerige streken van zijn concurrenten die de macht proberen te grijpen. Blé geeft echter niet zomaar op en blijft vasthouden aan zijn idealen.

In het tweede seizoen is de humor een stuk minder hard dan voorheen. De grapjes zijn nog steeds erg flauw en alles mag gerust met een flinke korrel zout genomen worden, maar de humor gaat dit keer minder over de rug van anderen. Maar doordat minderheidsgroepen niet meer zo vaak belachelijk worden gemaakt, voelt de serie vlakker, saaier en minder authentiek dan in het eerste seizoen.

Het thema is niet veranderd. Stephane Blé is de eerste zwarte president en heeft duidelijk geen politieke achtergrond. Als iemand die is opgegroeid in de banlieue heeft hij een sterke binding met het volk, maar de hoge verwachtingen die dat met zich meebrengt blijken niet zo gemakkelijk waar te maken. Blé moet het volk dan ook al snel teleurstellen, want hij weet niet hoe hij zijn beloftes na moet komen.

Blés doel van een Frankrijk waarin iedereen zich gehoord voelt blijkt dus niet zo makkelijk te realiseren. Zijn concurrenten spelen daar slim op in, door hem compleet door het slijk te halen. Blés reactie hierop is verrassend: hij stelt zijn concurrent aan als premier. Maar ook dit blijkt niet zo eenvoudig. Blé belandt van het ene in het andere probleem en voor hij het weet vindt er een staatsgreep plaats.

Wanneer je tussen de ogenschijnlijk simpele regels door leest, komt de vraag bovendrijven of de politiek wel zo eerlijk en democratisch is als wordt beweerd. Daarmee kaart En Place op humoristische wijze best een serieus onderwerp aan, maar een echte doordenker is de serie niet. Het voornaamste doel blijft immers entertainment, in de vorm van zeer flauwe humor. En daar moet je van houden.



En Place is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser-trailer 'Alien: Earth' toont een extra slijmerige Xenomorph
Series / Nieuws

Eerste teaser-trailer 'Alien: Earth' toont een extra slijmerige Xenomorph

Na Alien: Romulus hebben fans van de franchise opnieuw iets om naar uit te kijken.

De teaser werd in sommige Amerikaanse bioscopen al vertoond vooraf aan Alien: Romulus, maar nu heeft de 10 seconden durende promo-video voor de serie Alien: Earth ook zijn weg online gevonden.

De serie werd bedacht en gemaakt door Noah Hawley, die we kennen van Fargo en Legion. Het verhaal begint met een mysterieus ruimteschip dat neerstort op onze planeet.

Daar gaan we weer


Een jonge vrouw (Sydney Chandler) en een bij elkaar geraapte groep soldaten doen een ontdekking waardoor ze het moeten opnemen tegen een grote dreiging voor de aarde.

De serie speelt zich enkele decennia vooraf aan de gebeurtenissen in Alien af en min of meer in dezelfde periode als Prometheus.

Retrofuturisme


Ondanks die setting zal Alien: Earth meer lijken op de oudere films, en met name het retrofuturistische design hebben van de eerste Alien-film.



Alex Lawther, Essie Davis, Timothy Olyphant, Kit Young, Adarsh Gourav, David Rysdahl, Babou Ceesay, Lily Newmark, Adrian Edmondson, Sandra Yi Sencindiver en Moe Bar-El spelen mee in de serie.

Slijmerige horror


Bekijk hierboven de teaser, waarin een extra slijmerige Xenomorph zijn opwachting maakt.

Alien: Earth zal ergens in 2025 te streamen zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze legendarische Scandinavische detectiveserie is nog steeds een must-watch
Series / Specials

Deze legendarische Scandinavische detectiveserie is nog steeds een must-watch

Voor de vele liefhebbers van misdaadproducties uit het hoge noorden is deze serie om van te smullen.

Scandinavische landschappen vormen een uitstekende achtergrond voor spannende detectives met een melancholieke ondertoon. Deze internationaal vermaarde serie kent een succesvolle Amerikaanse versie, maar het origineel is niet te versmaden.

De Deense serie The Killing (Forbrydelsen, wat 'het misdrijf' betekent in het Deens) liep gedurende drie seizoenen (2007 -2012) en telt veertig afleveringen. De serie werd wereldwijd uitgezonden en won internationale prijzen, maar kreeg tegelijkertijd een soort cultstatus bij de liefhebbers. De verhalen kenmerken zich door de onverwachte wendingen, tevens wordt het politiek spel achter de schermen goed weergegeven.

Overkoepelend verhaal


Ieder seizoen kent een overkoepelend verhaal, waarbij rechercheur Sarah Lund (Sofie Gråbøl) het mysterie ontrafelt. Sarah werkt op het politiebureau van Kopenhagen en heeft een gesloten karakter. Ze staat op het punt om naar Zweden te emigreren wanneer ze wordt opgeroepen om naar de locatie van een misdrijf te komen. Samen met haar collega Jan Meyer (Søren Malling) vinden ze het lichaam van een jonge vrouw, in de kofferbak van een auto.

De auto blijkt op de naam te staan van een plaatselijke politicus, die zich kandidaat heeft gesteld voor het burgermeesterschap van Kopenhagen. Dit valt niet bij iedereen in goede aarde, aangezien hij bij de machthebbers niet bepaald populair is. Het is aan Sarah om te achterhalen wat er gebeurd is en of hier sprake is van een politieke afrekening.

Internationale allure


The Killing besteedt enerzijds aandacht aan de familieleden van het slachtoffer, en anderzijds aan de politieke druk waar de politie nu eenmaal mee te maken krijgt. De schrijver van de serie, Søren Sveistrup, verzekerde zich ervan dat het plot niet voortijdig onthuld zou worden. De acteurs kregen namelijk telkens het scenario per aflevering te zien. De serie viel uitstekend in de smaak en won een BAFTA Award in het Verenigd Koninkrijk, evenals een Internationale Emmy. De serie kreeg in 2011 een Amerikaanse spin-off en de verhalen zijn inmiddels ook in boekvorm verschenen. Dit alles maakt The Killing duidelijk tot een blijvertje van internationale allure.



Je kunt alle drie seizoenen van The Killing streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen Ryan Reynolds als Deadpool? Deze acteur uit 'Supernatural' speelde bijna Deadpool
Series / Specials

Geen Ryan Reynolds als Deadpool? Deze acteur uit 'Supernatural' speelde bijna Deadpool

Jensen Ackles was bijna Deadpool geworden, maar hij gaf voorrang aan zijn rol als Dean Winchester in 'Supernatural'.

Sinds Ryan Reynolds ons omver blies als Deadpool in de film uit 2016, hebben we reikhalzend uitgekeken naar de introductie van het personage in het Marvel Cinematic Universe. Dit gebeurde onlangs in de derde film, getiteld Deadpool & Wolverine.

Je kan je waarschijnlijk niemand anders meer voorstellen in de rol van Deadpool dan Reynolds, maar een andere bekende acteur maakte ook kans om Deadpool te worden en dat is Supernatural-ster Jensen Ackles.

Supernatural


Ackles is al jarenlang het bekendst door zijn rol als Dean Winchester in Supernatural en dat is niet zonder reden. Het indrukwekkende 15-jarige bestaan van de serie is waarschijnlijk de reden waarom hij de rol van Deadpool nooit officieel kreeg. Niet omdat hij niet in staat was om zulke gemaskerde personages tot leven te brengen, maar omdat hij de voorkeur gaf aan zijn rol als Winchester op televisie, of in ieder geval contractueel verplicht was dat te doen.

Tijdens een conferentie in Phoenix, stond Ackles op het podium samen met zijn Supernatural-co-ster Jared Padalecki om een paar vragen van fans te beantwoorden, waaronder over rollen die ze graag hadden willen spelen. In Ackles' geval noemde hij terloops een film waaraan hij graag had willen meewerken. "Ik was niet beschikbaar, dus de trein stopte daar gewoon. Maar als ik beschikbaar was geweest, had ik door de studiohoepels moeten springen."

Deadpool


Ackles' toewijding aan Supernatural zou het onmogelijk hebben gemaakt om Deadpool te spelen, maar hij was zeker geïnteresseerd in het project. Toen een fan om verduidelijking vroeg over welke film hij het had, was Ackles niet verlegen om te antwoorden. "Deadpool. Het was waarschijnlijk maar goed ook, want mijn ex-vriendin Morena Baccarin speelde daarin mee, en dat zou waarschijnlijk ongemakkelijk zijn geweest."



De Supernatural-ster ging verder met het prijzen van het eindproduct en merkte op dat de cast geweldig was en dat hij hun kansen om meer films te maken waarschijnlijk zou hebben verpest. "Dus je mag je Deadpool houden," vertelde Ackles aan de fans, "Ik houd mijn Dean Winchester!"

DC


Hoewel de rol van Deadpool aan Ackles voorbijging, wist de Supernatural-ster toch een naam voor zichzelf te maken in de wereld van stripverfilmingen. In 2010 leende hij zijn stem aan Batman: Under the Red Hood, waarin hij de rol van Jason Todd vertolkte, een voormalige Robin die na te zijn vermoord door de Joker uit de dood terugkeert om wraak te nemen.



Jaren later keerde Ackles terug naar het DC-universum voor een nieuwe reeks animatiefilms, waarin hij niemand minder dan Batman zelf zou inspreken, te beginnen met Batman: The Long Halloween en eindigend met de drieledige film van dit jaar, Justice League: Crisis On Infinite Earths.

The Boys


Maar misschien wel het meest verwant aan Deadpool is Ackles' rol in The Boys. In het rauwe superheldendrama speelt Ackles de arrogante en ultra-gewelddadige Soldier Boy in het derde seizoen. Met tal van verwijzingen naar zijn tijd in Supernatural, biedt The Boys ons de beste indruk van hoe Ackles' Deadpool eruit had kunnen zien.



Hoewel Soldier Boy zeker geen Deadpool is, zijn er enkele satirische overeenkomsten die de twee met elkaar verbinden. Toch was het overduidelijk dat Reynolds voorbestemd was om de rol te spelen (hij had de rol al opgeëist in X-Men Origins: Wolverine uit 2009), dus het is zeker beter dat Ackles zich bezighield met het redden van de wereld als Dean Winchester.

Kijken?


Wil je Ackles zien als Dean Winchester in Supernatural? Je kan de serie bekijken op Prime Video. Ook The Boys, waarin Ackles speelt, kan je vinden op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top 4 NPO-series: ook op NPO veel binge-watchers
Series / Specials

Top 4 NPO-series: ook op NPO veel binge-watchers

Vier kijktips voor topseries op NPO Start, inclusief thrillers en komedies.

Als je leuke series of films wil kijken, denk je waarschijnlijk al vaak aan grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ of Prime Video. Hoewel deze sites uiteraard een goed aanbod hebben, is de Nederlandse NPO Start ook een streamingdienst die je niet moet vergeten. In dit artikel geven we vier leuke kijktips.

The Reunion



Deze serie is onlangs toegevoegd aan het aanbod van NPO Start. De eerste twee afleveringen van The Reunion staan op NPO Start, wat betekent dat deze afleveringen gratis en zonder abonnement te streamen zijn. Voor aflevering drie tot en met zes heb je echter wel een abonnement nodig.

In The Reunion wordt Thomas op mysterieuze wijze uitgenodigd voor een reünie van zijn oude school. Hij keert na 25 jaar terug naar Frankrijk, maar het verleden achtervolgt hem. Hij kan namelijk een oude verdwijning niet uit zijn hoofd zetten.



The Tower



Ook deze misdaadserie is onlangs toegevoegd aan NPO Plus. Deze serie bestaat uit een seizoen met drie afleveringen die ongeveer drie kwartier tot een uur. Genoeg minuten om te binge-watchen dus!

In The Tower worden twee doden gevonden onder een wolkenkrabber. Rechercheurs Sarah Collins en Steve Bradshaw vinden een jongen op het dak. Wat hebben deze drie mensen met elkaar te maken en is de jongen eigenlijk wel de verdachte die ze zoeken?



The Investigation



The Investigation op NPO Plus is een serie die op waarheid is gebaseerd. Namelijk op de vermissing van een Zweedse journaliste.

Jens Møller is hoofdrechercheur bij de politie in Kopenhagen. Wanneer een Zweedse journalist in een zelfgebouwde duikboot vermist raakt, zet Jens alles op alles om dit mysterie op te lossen. In zijn zoektocht worden echter meer vragen opgeroepen dan er antwoorden worden gegeven.



Deep Shit



Naast heftige thrillers en misdaadseries heeft NPO Start ook een groot aanbod aan komische series, waaronder Deep Shit.

In acht afleveringen vertelt Deep Shit het verhaal van vinexvrouwen Veerle en Sara. Na een heftige confrontatie beseffen zij dat hun leven ongeloofelijk saai is. Ze besluiten hier verandering in te brengen, maar raken langzaam verstrikt in de criminele wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige serie op HBO Max maakt indruk en stormt de top 10 in
Films / Nieuws

Heftige serie op HBO Max maakt indruk en stormt de top 10 in

Vuurzeeën, tornado's, overstromingen… Natuurrampen zijn er in deze serie in overvloed.

Sinds de samensmelting tussen HBO en Warner Bros. Discovery, bezit HBO Max een arsenaal aan nieuwe series in allerlei genres. Een van die spectaculaire titels heeft zojuist de 10e plaats bemachtigd in de HBO Max top 10.

Het gaat in dit geval om het meeslepende In the Eye of the Storm. In zes afleveringen van het eerste seizoen neemt meteoroloog Reed Timmer je mee terwijl hij de meest schokkende natuurverschijnselen onderzoekt.

Kijkers smullen ervan


In the Eye of the Storm is nog niet zo lang uit, maar heeft in die korte tijd veel kijkers enthousiast gemaakt. Op IMDb krijgt de serie een score van 8,3 uit de 10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores nog niet bekend.

De eerste reacties op X laten zien dat kijkers het indrukwekkend en soms angstaanjagend vinden. Eén kijker schrijft: "Die ene aflevering over de vuurzee in Maui was zo angstaanjagend, ik zou zelf levend verbrand zijn. Ik hoop dat deze mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben!"

Ga nu naar HBO Max


Hou jij van stormjagen en krijg je geen genoeg van spektakel? Stream dan alle afleveringen van In the Eye of the Storm op HBO Max.



HBO Max omschrijft de serie als volgt: "Unieke beelden van schokkende natuurrampen, waaronder tornado's en natuurbranden, die in realtime te midden van het natuurgeweld zijn vastgelegd."

Ook interessant
Intelligente serie over geniale man stormt de Netflix top 10 binnen met een machtige 8,7 op IMDb
De ziekenhuisdramaserie House M.D. over een briljante, cynische en complexe dokter is sinds kort te zien.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze griezelfilm heeft op overtuigende wijze de Top 10 van HBO Max veroverd
Series / Nieuws

Deze griezelfilm heeft op overtuigende wijze de Top 10 van HBO Max veroverd

Ishana Shyamalan regisseert haar eerste gothic griezelfilm in deze gothic boekverfilming.

De appel valt niet ver van de boom: The Watchers is geregisseerd door Ishina Shyamalan, de dochter van M. Night Shyamalan. De film is sinds kort te streamen en staat op de eerste plaats.

Shyamalan werkte eerder mee aan de serie van haar vader, The Servant. De verfilming van het gelijknamige boek van A.M. Shine is haar debuutfilm en vertelt een gothic verhaal dat zich afspeelt in duistere bossen in Ierland.

Onbekend gezelschap


Mina (Dakota Fanning) werkt in een dierenwinkel in de stad Galway. Haar moeder is vijftien jaar eerder omgekomen bij een ongeluk, en sinds die tijd is Mina vervreemd geraakt van haar identieke tweelingzus Lucy.

Op een dag moet de jonge vrouw een zeldzame papegaai transporteren naar een dierentuin in Noord-Ierland. Onderweg krijgt Mina autopech en komt terecht in een mysterieus huisje in de bossen. Drie onbekenden houden haar gezelschap, en wat er ook gebeurt, 's nachts mag niemand het huisje verlaten.

Overig


De film heeft sfeervolle beelden en lijkt ook hier een karakteristieke 'Shyamalan'-twist te bevatten. Gezien de koppositie die The Watchers inneemt, zijn de kijkers duidelijk nieuwsgierig naar wat deze inhoudt.



Je kunt The Watchers nu streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'Lady in the Lake'? Kijk dan deze misdaadserie met Kate Winslet
Series / Featured

Ben je klaar met 'Lady in the Lake'? Kijk dan deze misdaadserie met Kate Winslet

Deze misdaadserie met Kate Winslet is de perfecte aanrader voor thrillerliefhebbers.

Afgelopen zomer is de nieuwe thriller Lady in the Lake uitgekomen. Deze serie was al snel een grote hit onder kijkers. Heb je ondertussen alle afleveringen gezien en ben je op zoek naar een vergelijkbare serie? Dan is deze kijktip perfect voor jou!

Lady in the Lake is een Amerikaanse miniserie vol drama en spanning, net zoals de kijktip Mare of Easttown met Kate Winslet in de hoofdrol.

Mare of Easttown


De serie is bedacht door Brad Ingelsby en is in 2021 in première gegaan. Ingelsby is vooral bekend van zijn werk aan Run All Night uit 2015, met Liam Neeson en Ed Harris. Daarnaast heeft hij gewerkt aan American Woman met Sienna Miller.

Ingelsby werkte samen met regisseur Craig Zobel (The Hunt) en muzikant en composer Lele Marchitelli. Kate Winslet speelt in de hoofdrol en was ook de uitvoerend producent. Ze deelt het scherm met onder andere Julianne Nicholson, Jean Smart, Guy Pearce en Evan Peters.

Het plot


Winslet speelt Mare Sheehan, een politierechercheur in Easttown, Pennsylvania. Haar privéleven als alleenstaande moeder is allesbehalve perfect. Ondertussen probeert ze samen met rechercheur Colin Zabel een mysterieuze moordzaak op te lossen.



Als je nog niet overtuigd bent door het plot, kan de score op Rotten Tomatoes je wellicht overhalen. Mare of Easttown krijgt namelijk een fantastische score van 95% (op het moment van schrijven)!

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Mare of Easttown? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.