search

Ons nieuws van vrijdag 6 september 2024

Eerste recensies van nieuwe serie met Nicole Kidman 'The Perfect Couple': grote hit of dikke flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies van nieuwe serie met Nicole Kidman 'The Perfect Couple': grote hit of dikke flop?

De serie The Perfect Couple op Netflix krijgt gemengde recensies van critici op Rotten Tomatoes.

Ben van plan om de gloednieuwe serie The Perfect Couple met Nicole Kidman op Netflix te kijken? Dan is het handig om eerst dit artikel te lezen. De beste critici op Rotten Tomatoes hebben de serie namelijk al gezien en gedeeld of deze de moeite waard is.

Het gloednieuwe mysterie The Perfect Couple is gebaseerd op het gelijknamige boek van Elin Hilderbrand, dat in 2018 uitkwam. Susanne Bier werkte als regisseur samen met ontwikkelaar Jenna Lamia om dit verhaal te verfilmen.

Rotten Tomatoes


In The Perfect Couple staat Eve Hewson op het punt te trouwen met Benji Winbuty, de zoon van Greer Garrison (Nicole Kidman), een rijke schrijfster. Het moet de perfecte dag worden, maar als er een dood lichaam wordt gevonden, staat alles en de hele familie op zijn kop.

Het plot klinkt als een geweldig begin van een spannend mysterie, maar volgens critici op Rotten Tomatoes heeft de serie de plank misgeslagen. Zij geven de serie namelijk een magere score van 59% (op het moment van schrijven).

Grote afrader


Angia Han van Hollywood Reporter raadt iedereen af om de serie te kijken: "In minder dan zes uur voelt het verhaal zo eindeloos aan dat ik met een gerust hart niemand zou aanraden om de serie enkel voor het einde te kijken."



Ook Randy Myers van San Jose Mercury News schrijft dat de serie niet origineel is. Toch is hij positiever:

"The Perfect Couple" begeeft zich inderdaad op het pad van misdaadoplossing waar veel mysteries al eerder mee te maken hebben gehad, maar deze serie doet dat met zoveel klasse en pit dat het je gewoon niet kan schelen."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Perfect Couple? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-ster Daisy Ridley vecht voor haar leven in deze psychologische thriller: vanaf vandaag te streamen
Films / Specials

'Star Wars'-ster Daisy Ridley vecht voor haar leven in deze psychologische thriller: vanaf vandaag te streamen

'The Marsh King's Daughter' is vanaf vandaag te zien op Prime Video.

Vanaf vandaag bekijk je The Marsh King's Daughter gewoon vanaf de bank. De spannende psychologische thriller met Star Wars-ster Daisy Ridley is te streamen op Prime Video.

The Marsh King's Daughter is een psychologische thrillerfilm uit 2023, geregisseerd door Neil Burger. Hem kun je kennen van The Illusionist, Divergent en Interview with the Assassin.

Verborgen verleden


De film vertelt het verhaal van Helena, een jonge vrouw die een duister geheim schuilhoudt. Ze is in de wildernis opgegroeid onder de tirannie van haar vader, bekend als de "Marsh King", die haar moeder jaren geleden heeft ontvoerd.

Helena heeft haar verleden altijd verborgen gehouden en probeert nu een normaal leven te leiden met haar eigen gezin. Alles verandert alleen als haar vader ontsnapt uit de gevangenis, waardoor Helena gedwongen wordt terug te keren naar de wereld die ze zo lang achter zich probeerde te laten.

Cast


De rol van Helena wordt gespeeld door Daisy Ridley, bekend van haar rol als Rey in de Star Wars-sequel trilogie. Ook speelde ze in Murder on the Orient Express, Ophelia en Sometimes I Think About Dying.



Daarnaast zien we in de film Ben Mendelsohn (Animal Kingdom, Darkest Hour) als Jacob, Gil Birmingham (Yellowstone, Twilight) als Clark en Caren Pistorius (Slow West) als Beth.

Prime Video


De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Karen Dionne uit 2017. De ontwikkeling van de film is bezig sinds 2018, maar in 2023 verscheen hij pas in de bioscoop. En nu is het zover: de film is te streamen.

Bekijk The Marsh King's Daughter vanaf vandaag op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft in een klap een nieuw kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Netflix heeft in een klap een nieuw kijkcijferkanon

De nieuwe Netflix-serie The Perfect Couple staat gelijk op de eerste plaats van de Netflix Top 10.

In één klap staat de nieuwe Netflix Original The Perfect Couple op de eerste plaats van de Netflix Top 10. De serie met onder andere Nicole Kidman blijkt een enorm succes, wat betreft de kijkcijfers.

The Perfect Couple is een mysteriedrama geregisseerd door Susanne Bier, bekend van onder meer de film Bird Box en de serie The Night Manager. Naast Kidman vertolken ook Liev Schreiber, Dakota Fanning en Eve Hewson belangrijke rollen in The Perfect Couple.

Wisselend ontvangen


Hoewel er heel wat grote namen in de serie spelen en Bier een aantal mooie films en series heeft opgeleverd, valt de ontvangst van The Perfect Couple tegen. De Tomatometer staat op slechts 55 procent na 29 recensies. Ook de Popcornmeter weet niet te imponeren, met slechts een score van 60 procent.

"Door zijn gebrek aan originaliteit nodigt de serie uit tot een vergelijking met Big Little Lies, maar zonder de spanning en intriges van dat drama blijven we achter met iets dat zo oppervlakkig en onvervuld is als de familie die het in beeld brengt," schrijft Nick Hilton van Independent (UK).

Bingewatchen?


"Als er iemand is die het kan weerstaan ​​om alle zes afleveringen te bingewatchen zodra ze eraan zijn begonnen, dan eet ik mijn schoenen op," meldt Lucy Mangan van Guardian. Je kijkt de afleveringen nu op Netflix.



De synopsis: Amelia staat op het punt te trouwen met iemand uit een van de rijkste families op Nantucket tot een schokkend sterfgeval de bruiloft doet ontsporen en iedereen opeens verdachte is.

Lees ook
Actiefilm met futuristisch tintje en $3,6 miljard staat direct bovenaan de Top 10 van Prime Video
Het toekomstige Californië is aanmerkelijk minder zonnig in deze komedie met een futuristisch tintje.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
True crime-topper over een gruwelijke waargebeurd verhaal stoomt de Top 10 van HBO Max binnen
Series / Nieuws

True crime-topper over een gruwelijke waargebeurd verhaal stoomt de Top 10 van HBO Max binnen

De maker van de 'Transformers'-filmserie komt met zijn eerste misdaaddocumentaire.

Deze week ziet een opvallende nieuwe verschijning in de Top 10 van HBO Max: Born Evil: The Serial Killer and the Savior. Bay is bekend als regisseur van actiefilms en dit gruwelijke verhaal is iets nieuws voor hem. De docu-serie staat op de vierde plaats in de lijst.

De documentaire telt vijf afleveringen en gaat over Hadden Clark, een geesteszieke seriemoordenaar. De nadruk ligt op zijn familieleden en de agenten die aan de zaak hebben gewerkt.

Levenslang


Clark zit levenslang vast voor twee moorden waarvan bewezen is dat hij ze gepleegd heeft. Born Evil verkent, naast zijn familiegeschiedenis, ook de onopgeloste zaken die zeer waarschijnlijk aan hem verbonden zijn.

Zijn medegevangene John "Jack" Truitt kreeg onverwachts een reeks bekentenissen van Clark te horen. Door Truitts uiterlijk, lang haar en een baard, dacht Clark dat hij met Jezus in de cel zat. Naast de informatie die Truitt doorspeelde kwam er daarnaast medewerking uit onverwachte hoek.

Bang


Niemand minder dan Clarks moeder verstrekte informatie over haar zoon aan Richard Fallin, een van de belangrijkste rechercheurs in de zaak. Ze was bang voor haar zoon, over wie ze beweerde dat hij haar al eerder had geprobeerd te vermoorden. Bays documentaireserie toont het bizarrre verhaal hoe een reeks onopgeloste zaken aan het rollen kwam.



Je kunt Born Evil: The Serial Killer and the Savior streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-serie met 90% op Rotten Tomatoes kan je gewoon kijken op HBO Max
Series / Specials

Deze scifi-serie met 90% op Rotten Tomatoes kan je gewoon kijken op HBO Max

Met de geweldige scifi-serie 'Fringe' kun je weer even vooruit.

Op zoek naar een goede scifi-serie die je niet binnen één weekend hebt afgekeken? Dan is Fringe absoluut een aanrader. De serie is gewoon te streamen op HBO Max en krijgt een uitstekende score op Rotten Tomatoes.

Fringe is een Amerikaanse sciencefictionserie, gecreëerd door J. J. Abrams, Alex Kurtzman en Roberto Orci. Het eerste seizoen verscheen in 2008. Daarna volgden er nog vier seizoenen, tot het einde van de serie in 2013.

Onverklaarbare gebeurtenissen


De serie gaat over een speciale FBI-eenheid, het "Fringe Team," dat onverklaarbare en paranormale verschijnselen onderzoekt. We volgen Olivia Dunham, een getalenteerde FBI-agent, die samenwerkt met de excentrieke wetenschapper Walter Bishop en zijn zoon Peter.

Hun onderzoeken draaien om bizarre en vaak angstaanjagende gebeurtenissen, zoals genetische mutaties, mysterieuze ziekten en afwijkingen in ruimte en tijd. Het team ontdekt dat veel van deze verschijnselen verband houden met een complot dat verder reikt dan ze ooit hadden kunnen denken.

Cast


Naarmate de serie vordert, worden onderwerpen als parallelle universums en de grenzen van de realiteit steeds belangrijker. Ondertussen wordt het team ook geconfronteerd met persoonlijke dilemma's.



Anna Torv (Mindhunter) is te zien als Olivia Dunham, Joshua Jackson (Dawson's Creek) als Peter Bishop, John Noble (The Lord of the Rings-trilogie) als Dr. Walter Bishop en Lance Reddick (The Wire) als Philip Broyles.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt Fringe een indrukwekkende score. Op de tomatometer krijgt de serie een score van 90% en bij het publiek scoort de serie 80%.

Bekijk Fringe op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de meest iconische scifi-series ooit wordt nog steeds over het hoofd gezien
Series / Specials

Een van de meest iconische scifi-series ooit wordt nog steeds over het hoofd gezien

Ondanks de enorme publiekswaardering zagen de makers een cruciaal onderdeel over het hoofd.

Er zijn film- en tv-producties die de geschiedenis ingaan terwijl dit tegelijkertijd maar weinig mensen opvalt. Er is weliswaar waardering van het publiek, maar om de een of andere reden blijft de wereldwijde populariteit uit. Een goed voorbeeld hiervan is een productie die in eerste instantie na drie seizoenen gecanceld werd wegens tegenvallende kijkcijfers.

Het voornaamste struikelblok voor de serie The Expanse is het feit dat deze tijd nodig had om op gang te komen. Voor het verfilmen van de boekenserie van het schrijversduso Ty Franck en David Abraham, onder de naam James S.A. Corey, moet je nu eenmaal de tijd nemen. De kijker wordt meegenomen in deze complexe wereld. The Expanse had een relatief traag eerste seizoen, en je kunt als kijker niet verwachten hoe groots het allemaal gaat worden. De serie werd uiteindelijk opgepakt door Amazon. De grote baas Jeff Bezos is een fervent scifi-liefhebber en gaf gehoor aan de fan-campagne. The Expanse kreeg op deze manier uiteindelijk de behandeling die deze verdiende.

Weinig veranderd


Ty Franck, een van de schrijvers van de boekenreeks, was de assistent van niemand minder dan George R.R. Martin. De invloed is zeker merkbaar, aangezien je in The Expanse een toekomstige versie van de mensheid ziet, maar met een geheel eigen draai. De serie speelt zich tweehonderd jaar in de toekomst af en de mensheid heeft het zonnestelsel gekoloniseerd. Zo is Mars bewoond middels ondergrondse steden, er leven mensen op Ceres, maar ook op een van de manen van Jupiter. Ruimtereizen zoals je die ziet in andere scifi-verhalen zijn echter niet mogelijk.

Wat daarnaast sterk opvalt is dat, ondanks de enorme technologische vooruitgang, de mensheid eigenlijk maar bar weinig veranderd is. Politieke spanningen, intriges en problemen zoals armoede en competitie voor schaarse bronnen zijn nog steeds aan de orde. Er heerst spanning tussen de regeringen van Mars en de aarde, met de bijbehorende samenzweringen op hoog niveau. Naarmate de serie vordert wordt het verhaal grootser en dieper. Wanneer je echter kijkt naar de hoogst gewaardeerde afleveringen in de serie, dan zit daar niet een aflevering uit het eerste seizoen tussen.

Wennen


Dit betekent natuurlijk niet dat het debuutseizoen slecht was, maar als kijker zie je een mix tussen een scifi-verhaal en een detectivevehaal. Er wordt een behoorlijk grote ensemblecast geïntroduceerd en je moet wennen aan deze complexe, nieuwe wereld. De verhaallijn speel zich op kleine schaal af en er is nog niks te zien van de actiescènes die wel degelijk in latere seizoenen van The Expanse vertoond worden. Voor kijkers die puur op entertainment gericht zijn kan de zogeheten slow-burn van de serie dus een afknapper zijn. Degenen die de tijd nemen krijgen een serie te zien die wetenschappelijk accuraat is, een epische schaal heeft en ook nog eens grootse visuele vormgeving kent.

Als je de serie een kans wilt geven, dan kun je onderstaande spoilervrije introductievideo bekijken:



The Expanse kun je streamen op Prime Video.

Lees ook
De nieuwste Netflix-serie is net een duistere versie van 'Percy Jackson'
De mythologische elementen zijn groots aanwezig, maar krijgen een duisterder randje.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ken jij Lee Majors nog uit de gave series 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'?
Series / Specials

Ken jij Lee Majors nog uit de gave series 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'?

Lee Majors was een grote ster in de jaren '70 en '80 met rollen in 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'.

Eerder dit jaar kwam de film The Fall Guy uit met Ryan Gosling in de hoofdrol. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren '80 waarin een van de sterren Lee Majors was. Majors was een grote ster in de jaren '70 en '80 door onder andere zijn rol in The Fall Guy, maar hoe gaat het nu eigenlijk met hem?

Majors maakte zijn grote doorbraak toen hij werd gekozen uit meer dan 400 jonge acteurs, waaronder Burt Reynolds, voor de hoofdrol van Heath Barkley in de western-serie The Big Valley uit 1965. Een van Heaths vaak gebruikte uitdrukkingen in de serie was "Boy howdy!". The Big Valley werd meteen een hit en liep tot 1969 gedurende vier seizoenen.

The Six Million Dollar Man


In 1971 kreeg Majors de rol van Jess Brandon, de partner van Arthur Hill, in Owen Marshall: Counselor at Law, een serie die tijdens zijn drie seizoenen op ABC lovende kritieken kreeg. Majors' rol in Owen Marshall leidde tot zijn hoofdrol als kolonel Steve Austin, een ex-astronaut met bionische implantaten, in The Six Million Dollar Man, een televisiefilm uit 1973 die werd uitgezonden op ABC.

In 1974 besloot het netwerk om er een wekelijkse serie van te maken. De serie werd een internationaal succes en werd uitgezonden in meer dan 70 landen, waardoor Majors een popicoon werd. Majors maakte ook zijn regiedebuut in 1975, met een aflevering genaamd One of Our Running Backs Is Missing. The Six Million Dollar Man liep tot 1978.

The Fall Guy


In 1981 keerde Majors terug in een andere langlopende televisieserie. Producer Glen A. Larson (die eerder met Majors had gewerkt aan Alias Smith and Jones, waarin Majors in één aflevering een gastrol speelde, en later aan The Six Million Dollar Man) vroeg hem om de hoofdrol te spelen in de pilot van The Fall Guy.



Majors speelde Colt Seavers, een Hollywood-stuntman die 's nachts als premiejager werkt. Majors was ook producent en regisseur van de serie en zong zelfs het themalied Unknown Stuntman. Majors nodigde verschillende oude vrienden, waaronder Linda Evans, Peter Breck, Lindsay Wagner en Richard Anderson, uit om gastrollen te spelen in verschillende afleveringen. De serie liep vijf seizoenen tot het werd geannuleerd in 1986.

Tour of Duty


Tussen 1987 en 1994 herenigden Majors en Lindsay Wagner zich in drie televisiefilms van The Six Million Dollar Man en de spin-off The Bionic Woman. In 1990 speelde Majors in het derde en laatste seizoen van de hitserie Tour of Duty in de laatste vijf afleveringen de rol van Pop Scarlet.



Hij was ook te zien in de kortstondige serie Raven uit 1992. Daarnaast had hij ondersteunende rollen in films als Trojan War (1997), Out Cold (2001), Big Fat Liar (2002) en The Brothers Solomon (2007). Hij sprak ook de stem in van het personage "Big" Mitch Baker in het videospel Grand Theft Auto: Vice City uit 2002.

Verdere carrière


Daarna speelde Majors vooral kleine gastrollen in series. Zo verscheen hij in de rol van God in de aflevering Jim Almighty van According to Jim in 2007. Hij keerde later terug in die rol voor de seriefinale van de serie in 2009, getiteld Heaven Opposed to Hell. In 2008 speelde Majors een lid van de Minutemen in het vierde seizoen van de serie Weeds.



In 2010 speelde Majors de norse zeilinstructeur in de Community-aflevering Beginner Pottery. In 2011 verscheen hij als Rockwell in Jerusalem Countdown en van 2011 tot 2014 verscheen hij in drie afleveringen van de komedie Raising Hope. In 2013 had Majors een gastrol in twee afleveringen van seizoen 2 van de revival-serie Dallas.

Cameo


Majors verscheen in het tweede en derde seizoen van Ash vs Evil Dead als Brock Williams, de vader van Ash Williams (Bruce Campbell) in 2016 en 2018. Eind 2018 sprak Majors een geanimeerde Six Million Dollar Man-actiefiguur in voor een advertentie van Honda's Happy Honda Days-verkoopactie.



De voorlopig laatste keer dat je Majors op je scherm kon zien, was in de film The Fall Guy uit 2024, waarin Ryan Gosling de rol speelt van Majors' televisieseriepersonage Colt. Hij maakt een korte cameo in de film, die gebaseerd is op de gelijknamige hitserie, waarin hij de hoofdrol speelde.

Toekomst


Majors is intussen 85 jaar oud en al 60 jaar bezig als acteur, maar hij denkt nog niet aan stoppen. Zo staan een aantal projecten op de planning die nog zullen uitkomen waarin Majors speelt. Hij zal verschijnen in de western-film Florida Wild en er is nog een ander project, getiteld The Heavy, dat in ontwikkeling is.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Majors is dus na al die jaren nog steeds bezig, maar dan in kleinere rollen en projecten. Je kan hem wel steeds zien in de populaire series waarin hij speelde. Zo kan je onder andere een seizoen van The Six Million Dollar Man kijken op SkyShowtime. Als je de rest van de serie wil zien, zal je de dvd ervan moeten kopen. The Fall Guy is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd. En je kan Majors ook zien in de film The Fall Guy, die je kan huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze jaren 70-misdaadserie was de doorbraak voor Hollywoodlegende Michael Douglas
Series / Specials

Deze jaren 70-misdaadserie was de doorbraak voor Hollywoodlegende Michael Douglas

Michael Douglas maakte zijn grote doorbraak in de misdaaddramaserie 'The Streets of San Francisco'.

Michael Douglas is een echte legende geworden in de filmwereld met rollen in onder andere Wall Street, Fatal Attraction en Basic Instinct. Hij speelde ook al in het MCU als Hank Pym in onder andere de Ant-Man-films. Maar wist je dat hij zijn grote doorbraak maakte in een televisieserie?

Douglas speelde van 1972 tot 1976 in de misdaaddramaserie The Streets of San Francisco. Hij speelde er de hoofdrol naast Karl Malden als twee rechercheurs in San Francisco. De serie werd ook gefilmd op locatie in San Francisco en werd geproduceerd door Quinn Martin.

Verhaal


The Streets of San Francisco liep vijf seizoenen lang op de Amerikaanse zender ABC en telde in totaal 119 afleveringen van 60 minuten. De serie draait om twee politieagenten die moorden onderzoeken in San Francisco. Een van die agenten is Michael Stone (Malden), die meer dan 20 jaar politie-ervaring heeft en nu is toegewezen aan de moordafdeling van het Bureau of Inspectors van de politie van San Francisco.

Hij werkt samen met een jonge inspecteur en energieke partner, inspecteur Steve Keller (Douglas), een 28-jarige afgestudeerde zonder veel ervaring bij de politie. Stone wordt als een tweede vader voor Keller terwijl deze de strenge eisen en procedures van recherchewerk leert. Uiteindelijk wordt Keller gepromoveerd tot volwaardig inspecteur.

Pilotfilm


The Streets of San Francisco begon met een pilotfilm met dezelfde titel (gebaseerd op de detective-roman Poor, Poor Ophelia uit 1972 van Carolyn Weston) een week voordat de serie debuteerde. Edward Hume, die het scenario voor de pilot schreef, werd gecrediteerd als degene die de serie ontwikkelde op basis van de personages uit Westons roman.



Naarmate de serie vorderde, werd Douglas zelf een ster. Hij verliet uiteindelijk de serie aan het begin van het vijfde en laatste seizoen, nadat hij met succes de film One Flew Over the Cuckoo's Nest had geproduceerd, die de Oscar voor Beste Film won in 1975. Hierdoor kon hij ook een filmcarrière opbouwen.

Vervangen


De afwezigheid van zijn personage werd verklaard door hem een lespositie te laten aannemen aan UC Berkeley, een lokale universiteit, terwijl Stone werd gekoppeld aan een andere inspecteur, Dan Robbins (gespeeld door Richard Hatch).



De verandering was niet populair bij het publiek en de serie eindigde in 1977 door dalende kijkcijfers en stijgende productiekosten. In 1992 werd een reüniefilm uitgezonden, getiteld Back to the Streets of San Francisco Douglas verscheen wel niet in de film.

Mentor


Na The Streets of San Francisco werd Douglas een echte ster en werd hij een legende in de Hollywoodwereld. Hij speelde in tal van films waarvoor hij verschillende prijzen ontving en produceerde ook heel wat films.



Douglas vergat echter zijn tijd in The Streets of San Francisco niet, en dan vooral Malden waarmee hij in de serie speelde. Zo zei hij later dat Malden een mentor voor hem werd en iemand die hij bewonderde en diep lief had. Nadat Douglas de serie had verlaten, onderhield hij een lange band met zijn mentor tot aan Maldens overlijden op 1 juli 2009.

Kijken?


Wil je Douglas zien in The Streets of San Francisco? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekende acteur uit 'Prison Break' heeft zowaar Nederlandse roots
Series / Celebrity

Deze bekende acteur uit 'Prison Break' heeft zowaar Nederlandse roots

Wentworth Miller, ster uit Prison Break, heeft verrassend genoeg Nederlandse roots.

Wentworth Miller, wereldwijd bekend door zijn rol in de populaire serie Prison Break als Michael Scofield, heeft een erg diverse culturele achtergrond. De acteur is geboren in Engeland maar groeide op in de Verenigde Staten. Zijn afkomst is echter een interessante mix van verschillende culturen.

Prison Break is een Amerikaanse tv-serie die voor het eerst werd uitgezonden in 2005 met maar liefst vijf seizoenen en hoge kijkcijfers. De serie draait om Michael Scofield, gespeeld door Wentworth Miller, een briljante ingenieur die een meesterlijk plan smeedt om zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) te bevrijden uit de gevangenis, waar hij ten onrechte ter dood is veroordeeld. Miller speelt een ingetogen en complexe rol die hem een Golden-globe nominatie opleverde.

Interessante mix


Miller's culturele afkomst maakt hem nog interessanter. Zo heeft Millers vader een etnische achtergrond met Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse wortels. Zijn moeder heeft Russische, Franse, Nederlandse, Syrische en Libanese wortels. Dit betekent dat Miller een beetje Nederlands bloed heeft.

Miller spreekt vaak over zijn etnische afkomst, helaas niet zo veel over zijn Nederlands bloed. Het gaat vaker over zijn Russische roots, waarna hij een uitnodiging van het Russische International Film Festival in St. Petersburg bij te wonen afwees. Dit deed hij niet zomaar, de voornaamste reden was de Russische anti-homowetten.

Maatschappelijk activist en veelzijdig talent


Naast zijn bekendheid in Prison Break staat Miller ook bekend om zijn inzet in de LGBTQ + community en zijn openheid over zijn redelijk recente diagnose van autisme. Nadat hij in 2013 uit de kast kwam, zette miller zijn platform in voor inclusiviteit en mentale gezondheid en gebruikte hij zijn platform voor belangrijke maatschappelijke discussies. Dit zorgde ervoor dat hij een erg gerespecteerde figuur in Hollywood werd.

Bekijk op instagram



Naast deze indrukwekkende inzet voor de maatschappij heeft Miller zijn carriere ook voortgezet met zijn rollen in andere bekende series zoals The Flash en Legends of Tomorrow. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als scenarist, met onder andere het script voor de film Stoker op zijn naam.

Lees ook
Robert De Niro speelde nooit in een tv-serie, maar in 2023 ging hij overstag
De legendarische filmster Robert de Niro was nooit echt te porren voor een rol in een televisieserie. Toch heeft hij vorig jaar met zijn hand over zijn hart gestreken. Voor de.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwijderalarm op Netflix: Deze twee prachtige films kun je nu nog kijken
Films / Specials

Verwijderalarm op Netflix: Deze twee prachtige films kun je nu nog kijken

Laatste kans om deze twee fantastische films te zien op Netflix.

Op Netflix zijn altijd leuke films en series te vinden voor als je een rustig avondje op de bank wilt zitten met een grote zak van je favoriete chips. Helaas verwijdert de streamingdienst elke week enkele titels. In dit artikel lees je twee goede kijktips die binnenkort van Netflix verdwijnen.

The King of Staten Island



De komedie en dramafilm The King of Staten Island uit 2020 is geregisseerd door Judd Apatow. In de film spelen onder andere de Euphoria-ster Maude Apatow, de komiek Pete Davidson en de Spider-Man: No Way Home-ster Marisa Tomei.

The King of Staten Island volgt een tatoeëerder die sinds de dood van zijn vader, een brandweerman, niet goed weet wat hij met zijn leven moet doen. Jaren later krijgt zijn moeder een relatie met een brandweerman en dit zorgt voor een moeilijke tijd.

Laatste kans: tot en met 10 september op Netflix.



Evelyn



De tweede kijktip is de documentaire Evelyn van regisseur Orlando von Einsiedel. Samen met producent Joanna Natasegara, cinematograaf Franklin Dow en muzikant Patrick Jonsson wist hij een hartverscheurende film te maken.

Evelyn gaat over de zelfmoordpoging van Evelyn, de broer van Orlando. 13 jaar later heeft de familie Einsiedel het nog steeds zeer moeilijk. De film laat zien hoe de dood van Evelyn iedereen beïnvloed heeft.

Laatste kans: tot en met 9 september op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbesproken en spannende Netflix-serie krijgt een trailer voor seizoen 2
Series / Trailer

Veelbesproken en spannende Netflix-serie krijgt een trailer voor seizoen 2

The Diplomat keert nog dit jaar terug met een nieuw seizoen.

De eerste teaser trailer voor het tweede seizoen van de spannende en veelbesproken dramaserie The Diplomat staat nu online. Het nieuwe seizoen van de Netflix Original verschijnt eind volgende maand op de streamingdienst.

Actrice Keri Russell speelt de rol van de Amerikaanse ambassadeur Kate Wyler, die verstrikt raakt in een gevaarlijk complot binnen de Britse regering. Russell werd genomineerd voor onder andere een Golden Globe en een Emmy Award.

Machtsspelletjes


Het eerste seizoen verscheen in februari 2023 en bestaat uit zes afleveringen. De serie barst van intriges en politieke machtsspelletjes, en in seizoen 2 zal dat niet anders zijn.

De synopsis van het eerste seizoen luidt als volgt: Te midden van een internationale crisis probeert een carrièrediplomaat haar nieuwe baan als ambassadeur in het VK te combineren met haar turbulente huwelijk met een politieke ster.

Nieuw seizoen


Hieronder zie je de eerste trailer voor het tweede seizoen, waarin ook Rufus Sewell, Ali Ahn, Rory Kinnear en Ato Essandoh te zien zijn. Vanaf 31 oktober kun je de zes nieuwe afleveringen op Netflix bekijken.



In het tweede seizoen zet een verwoestende explosie in het hart van Londen het leven van de Amerikaanse ambassadeur Kate Wyler (Russell) op zijn kop. Terwijl ze de brokstukken van haar carrière probeert op te rapen, ontdekt ze een angstaanjagende waarheid: de aanval kwam niet van een rivaliserend land, maar van binnen de Britse regering.

Waarheid


Terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid, blijkt haar enige bondgenoot haar bijna ex-man Hal Wyler (Sewell) te zijn. De spanningen binnen hun relatie lopen hoog op, evenals de complexe verhoudingen met de Britse minister van Buitenlandse Zaken Austin Dennison (Gyasi) en een confronterende ontmoeting met vicepresident Grace Penn (Janney).

Ook interessant
Vervolg op 'Dahmer'-serie: 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' is net zo heftig als gruwelijk
Netflix heeft de officiële en volledige trailer voor Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, de nieuwe true-crime serie.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet nieuwe serie van 'Stranger Things'-bedenkers krijgt indrukwekkende hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Compleet nieuwe serie van 'Stranger Things'-bedenkers krijgt indrukwekkende hoofdrolspelers

Netflix werkt achter de schermen hard aan een nieuwe bovennatuurlijke hitserie.

2025 wordt een belangrijk jaar voor fans van Stranger Things. Dan verschijnt namelijk het langverwachte slotseizoen van de Netflix-hit. De megastreamer kijkt echter ook al verder vooruit naar het leven na de scifi-horrorserie.

Dat doen ze samen met de Duffer Brothers, de twee breinen achter Stranger Things. Momenteel heeft Netflix al twee deals gesloten met de creatieve broers.

The Boroughs


Een van die deals betreft de nieuwe serie The Boroughs. Voor die serie is er nu een belangrijke stap gezet: de acteurs die de hoofdrollen gaan spelen zijn namelijk gevonden. Netflix heeft een aantal ervaren namen weten te strikken.

De bekendste twee zijn ongetwijfeld Alfred Molina (Spider-Man 2, Indiana Jones & The Raiders of the Lost Ark) en Bill Pullman (Independence Day, The Sinner). Daarnaast gaan we Geena Davis, Alfre Woodard, Denis O'Hare en Clarke Peters in de serie zien.

Bovennatuurlijk


The Boroughs wordt een bovennatuurlijk mysterie. De serie speelt zich af in een ogenschijnlijk pittoreske gemeenschap van pensionado's waar een groep van onwaarschijnlijke helden moet samenwerken om een bedreiging afkomstig uit een andere werkelijkheid te stoppen.



Wanneer de nieuwe serie moet verschijnen is nog onbekend, maar fans van de Duffer Brothers kunnen volgend jaar in ieder geval eerst nog genieten van het laatste seizoen van Stranger Things.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bruutste (en beste?) serie van Prime Video krijgt een spin-off
Series / Nieuws

De bruutste (en beste?) serie van Prime Video krijgt een spin-off

Het lijkt erop dat we voorlopig genoeg vette actie uit de wereld van 'Reacher' kunnen verwachten.

Prime Video is begonnen met het uitbreiden van het Reacher-universum, nu de streamingdienst de eerste spin-off van de succesvolle actieserie heeft aangekondigd. Binnenkort verschijnt de nieuwe serie Neagly.

Zoals de naam doet vermoeden, zal de nieuwe serie zich richten op het populaire personage Frances Neagley, gespeeld door Maria Sten. Neagley is een beveiligingsexpert die samen met Reacher in het leger diende. Het lijkt erop dat Neagley in de spin-off opnieuw zal samenwerken met Alan Ritchson's Reacher, waarin Ritchson een gastrol heeft.

Publieksfavoriet nu eigen serie


Het personage van Frances Neagley werd na haar introductie in het eerste seizoen van Reacher een publieksfavoriet, en speelde vervolgens een belangrijke rol in seizoen twee. Reden genoeg voor Prime om haar een eigen serie te geven.

De spin-off Neagly wordt geproduceerd door Nick Santora, de showrunner van de oorspronkelijke serie, en Nicholas Wootton, die eerder samenwerkten aan de populaire actieserie Prison Break. De productie wordt uitgevoerd door Amazon MGM Studios en Skydance Television, in samenwerking met CBS Studios.

Ook de moederserie gaat vrolijk door


Seizoen drie van Reacher is al in ontwikkeling en zal gebaseerd zijn op het zevende boek uit de reeks, Persuader. Hierin gaat Reacher undercover om een informant te redden. Naast Reacher worden nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder de slechterik Paulie, gespeeld door Olivier Richters, ook wel bekend als 'The Dutch Giant'.



Totdat de nieuwe spin-off uitkomt, kun je nog eens alle afleveringen van Reacher streamen op Prime Video.

Lees ook
Verbazingwekkende Netflix-serie is een kijkcijferkanon in Nederland en staat in de Top 10
De docuserie The Man with 1000 Kids staat opeens weer in de Netflix Top 10.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.