search

Ons nieuws van zaterdag 7 september 2024

'The Perfect Couple': een moord was zelden zinlozer
Recensie

'The Perfect Couple': een moord was zelden zinlozer

Het grootste mysterie is wat Nicole Kidman en Liev Schreiber heeft aangetrokken tot dit wankele moorddrama.

Regie: Susanne Bier | Cast: Nicole Kidman (Greer Garrison Winbury), Liev Schreiber (Tag Winbury), Eve Hewson (Amelia Sacks), Billy Howle (Benji Winbury), Meghann Fahy (Merritt Monaco), Michael Beach (Dan Carter), Donna Lynne Champlin (Nikky Henry), Jack Reynor (Thomas Winbury), Dakota Fanning (Abby Winbury), Ishaan Khattar (Schooter Dival), Isabelle Adjani (Isabel Nallet), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-63 minuten | Jaar: 2024

De geliefde boeken van Agatha Christie hebben een even simpel als geniaal uitgangspunt: zet een aantal excentrieke personages met dubbele agenda's op een afgebakende locatie bij elkaar en laat er een moord plaatsvinden. Iedereen heeft wel een motief om het slachtoffer naar de andere wereld te willen helpen en en terwijl het mysterie wordt ontrafeld komen er nog wat andere spreekwoordelijke lijken uit de kast. Er gaat niets boven een ongecompliceerde maar onvervalste whodunit.

Dat het genre verre van dood is, blijkt onder meer uit het gegeven dat Christie's The Mousetrap al ruim zeventig jaar op West End te zien is (op een corona-onderbreking na), dat Kenneth Brannagh reeds drie Hercule Poirot-films maakte en dat Rian Johnson het klassieke moordmysterie omarmde voor zijn Knives Out-reeks. En tja, dan heb je nog die schrijvers en regisseurs die een moedige poging ondernemen om met het genre aan de haal te gaan.

Zo'n voorbeeld is de zesdelige miniserie The Perfect Couple, waarin het in de eerste aflevering kennelijk niet eens uitmaakt wie er levenloos aanspoelt. Dit infantiele moordmysterie is gebaseerd op een boek van Elin Hilderbrand en geregisseerd door de vermaarde Deense cineast Susanne Bier, die een vleugje Knives Out en een snufje White Lotus toevoegt.

Van de vele personages die een chique bruiloft bijwonen op Nantucket, een eiland voor de kust van Massachusetts, komen we de meest essentiële informatie niet meteen te weten. Alles draait om de rijke familie van het voor de buitenwereld perfecte stel Greer en Tag Winbury. Waarom ze zo lekker boeren is niet meteen duidelijk, maar het is ook geen grote verrassing dat Greer een succesvol auteur is. Het stel heeft drie zonen, waarvan de middelste op het punt staat te trouwen met een jongedame van eenvoudige komaf die maar moeilijk de goedkeuring van de snobistische Greer kan wegdragen.

Waar de aanloop naar de huwelijksvoltrekking in alle vrolijkheid van start gaat met een diner waar de diverse bruiloftsgasten zich lekker laten gaan, begint de ochtend erna met een flinke kater: er spoelt een lijk aan. De feestelijkheden worden afgeblazen, waarna de lokale politierechercheurs kunnen beginnen met hun verhoren. Met obligate flashbacks krijgt de kijker steeds meer informatie te verstouwen. Waar de vermaarde Alfred Hitchcock de filosofie had dat de kijker altijd een beetje meer moest weten dan de personages om de spanning erin te houden, voert Bier ons alleen de informatie die we nodig hebben.

Onderlinge verhoudingen, affaires, leugens en achtergrondverhalen worden een voor een uit de doeken gedaan, maar een echte binding met de personages krijgen we niet. Daarvoor zijn ze te onbelangrijk of simpelweg te onuitstaanbaar. Het is de eerste twee afleveringen zelfs volstrekt onduidelijk waarom Bier en haar team grote namen als Nicole Kidman en Liev Schreiber aan zich wilden binden, aangezien deze twee topacteurs teleurstellend weinig te doen hebben.

Gaandeweg worden hun rollen groter en hun sympathiefactor lager. Kidman speelt maar moeizaam door haar slechte pruiken heen en doet goed wat ze eigenlijk het beste kan: het onuitstaanbare ijskonijn uithangen. Schreibers personage hangt er vaak maar een beetje bij. Waar hij nou precies zijn dagen mee vult is grotendeels onduidelijk.

The Perfect Couple investeert volop in matig uitgewerkte subplots, maar nauwelijks in invoelbare driedimensionale personages. Details blijken vaak afgezaagde zijstraten en personages worden enkel en alleen opgevoerd omdat ze goed van pas komen. Vooral in de slotaflevering, waarin zo'n beetje iedereen en diens oma verdacht lijkt te zijn, wisselen de perspectieven en verdachtmakingen elkaar in een rap tempo af. De vermoeidheid en verveling slaan dan ook toe wanneer de ontknoping en de bijbehorende teleurstelling zich aandienen. Het vermoorde personage is daarnaast tamelijk onbelangrijk. Hetzelfde kan worden gezegd over dit vermakelijke maar onevenwichtige moordmysterie dat grossiert in gemiste kansen.



The Perfect Couple is te zien bij Netflix.



Lees ook
Eerste recensies van nieuwe serie met Nicole Kidman 'The Perfect Couple': grote hit of dikke flop?
De serie The Perfect Couple op Netflix krijgt gemengde recensies van critici op Rotten Tomatoes.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde aan tijdperk: Afscheid van iconische Britse helden op Prime Video
Series / Release-lijsten

Einde aan tijdperk: Afscheid van iconische Britse helden op Prime Video

Komende week staat vooral in het teken van de allerlaatste aflevering met Richard, Jeremy en James.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

No Gain No Love


Verschijnt op: Dinsdag 10 en woensdag 11 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Komedie / Romantiek | Kijk op: Prime Video

Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.



The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 12 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 5 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.



The Grand Tour


Verschijnt op: Vrijdag 13 september | Release: Seizoen 5 - aflevering 4 | Genre: Komedie / Sport / Talkshow | Kijk op: Prime Video

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn terug met The Grand Tour. Een show vol avontuur, spanning en vriendschap... zolang je accepteert dat die vrienden ook degenen zijn die je enorm irritant vindt. Soms gaat het zelfs over auto's. Volg ze op hun wereldwijde avontuur.



Lees ook
Prime Video in september: Een overvloed aan nieuwe series staat klaar voor jou
Het wordt een maand vol met misdaad, actie, reality-TV en epische avonturen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een paar dagen tot 'The Penguin': dit kun je verwachten
Series / Trailer

Nog een paar dagen tot 'The Penguin': dit kun je verwachten

De strijd om de macht barst los in Gotham City.

In aanloop naar de première van deze spin-off van Batman heeft HBO de derde trailer van The Penguin online gezet. De serie pikt de draad op na de gebeurtenissen in de film uit 2022.

Het verhaal gaat dieper in op het personage van Oswald "Oz" Cobblepot, die sterk wordt neergezet door Colin Farrell. In de acht afleveringen zien we deze loopjongen van Carmine Falcone (John Turturro) veranderen in de misdaadkoning van Gotham.

Ambitie


Schrijfster Lauren LeFranc onthulde eerder dat Oz gebaseerd is op een ander legendarisch misdaadpersonage. De nieuwste trailer laat duidelijk zien dat ook Oz een sterke ambitie heeft.

Na Falcone's dood wil hij gebruikmaken van het machtsvacuüm dat is ontstaan. Hierbij moet hij rekening houden met de concurrentie, waaronder Falcone's dochter Sofia (Cristin Milioti).

Diepere verkenning


The Penguin laat daarnaast ook de kwetsbare kanten van Oz zien en biedt zo een diepere verkenning van zijn karakter. Op deze manier vormt de serie ook een goede aanloop naar het vervolg op Batman, dat in 2025 verschijnt.



The Penguin is vanaf 19 september te streamen op HBO Max.

Lees ook
Brute 'The Batman'-spinoff werd gedumpt door HBO, maar waarom?
Het 'The Batman'-project klonk veelbelovend, maar ontving geen groen licht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire en meedogenloze scifi-serie knalt de Top 10 in van Prime Video
Series / Nieuws

Populaire en meedogenloze scifi-serie knalt de Top 10 in van Prime Video

Het belooft een daverend afscheid te worden voor de liefhebbers.

Het post-apocalyptische Snowpiercer werd voortijdig gecanceld, totdat de Amerikaanse zender AMC de serie overnam. Het vierde en tevens laatste seizoen ging in juli in première.

Op Prime Video wordt het slot van Snowpiercer duidelijk hoog gewaardeerd. De serie staat op een solide vierde plaats in de Top 10.

Levensgevaarlijk


De wereld is een nieuwe IJstijd ingegaan, waardoor de mensheid voor haar overleven aangewezen is op een enorme trein. Deze moet altijd blijven rijden met het oog op de levensgevaarlijke temperaturen.

In de gesloten wereld van deze enorme trein zijn er letterlijk en figuurlijk verschillende klassen ontstaan. Zoals te verwachten valt is er geen gebrek aan conflicten.

Cliffhanger


Seizoen 3 eindigde met een cliffhanger, waarbij de trein in twee gedeeltes verder reed. Menigeen is duidelijk nieuwsgierig naar de afloop van dit voortrazende verhaal.



Snowpiercer is te zien op Prime Video. Je kunt de serie ook streamen op Netflix.

Lees ook
Deze nieuwe Netflix-thriller is een stuk duisterder dan deze controversiële filmhit
Deze nieuwe thriller zal de zwakkere elementen van 'Saltburn' weten te vermijden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende week pakt HBO Max uit met onthullende True Crimes en 'Wise Guy'
Series / Release-lijsten

Komende week pakt HBO Max uit met onthullende True Crimes en 'Wise Guy'

Of je nu houdt van komedie, drama of intrigerende docu's, HBO Max heeft het allemaal.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Wise Guy: David Chase and the Sopranos


Verschijnt op: Zondag 8 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire

Deze nieuwe HBO Original-documentaire belicht in twee delen het leven en de carrière van scenarioschrijver en The Sopranos-bedenker David Chase. Aan de hand van interviews en exclusieve, nooit eerder vertoonde beelden wordt de kijker volledig ondergedompeld in de wereld van The Sopranos.



Industry


Verschijnt op: Maandag 9 september | Release: Seizoen 3 - aflevering 5 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



Chimp Crazy


Verschijnt op: Maandag 9 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Voormalig verpleegkundige en nu handelaar in exotische dieren, Tonia Haddix, besteedt haar dagen aan de zorg voor dieren in gevangenschap. Haar liefde voor één bepaalde chimpansee leidt echter tot een spannend kat-en-muisspel met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

8 september: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 22) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

9 september: City of God: The Fight Rages On (seizoen 1 - aflevering 3) - Misdaad / Drama - Twintig jaar na City of God vertelt Buscapé hoe conflicten tussen de politie, drugshandelaren en milities de gemeenschap hebben beïnvloed.

10 september: All American: Homecoming (seizoen 3 - aflevering 9) - Drama / Sport - Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.

Lees ook
'The Sopranos' zijn terug op HBO Max: bekijk de eerste beelden uit 'Wise Guy'
De tweedelige docu Wise Guy: David Chase and The Sopranos verschijnt volgende maand.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe True Crime-serie belooft Netflix weer veel kijkers te bezorgen
Series / Specials

Deze nieuwe True Crime-serie belooft Netflix weer veel kijkers te bezorgen

Vanaf volgende week bekijk je de documentaireserie 'Into the Fire: The Lost Daughter' op Netflix.

Netflix komt volgende week met een nieuwe true-crime documentaireserie. Wij beantwoorden 5 vragen die je wellicht hebt voordat je Into the Fire: The Lost Daughter gaat kijken.

Waar gaat Into the Fire: The Lost Daughter over?


Into the Fire: The Lost Daughter duikt in het tragische verhaal van moeder die geconfronteerd wordt met de verdwijning van haar dochter. De documentaire volgt haar emotionele reis terwijl ze zich navigeert door lagen van mysterie, verlies en onzekerheid.

Gedreven door hoop probeert ze met behulp van een amateurdetective de waarheid achter de verdwijning te achterhalen. Hierbij krijgen ze te maken met zowel persoonlijke pijn als systematische obstakels.

Is het verhaal in de serie echt gebeurd?


Ja, de serie is een documentaire en vertelt het waargebeurde verhaal van Cathy Terkanian. Dit verhaal speelt zich af vanaf 2010, maar begon eigenlijk al in 1989 toen haar dochter vanuit haar adoptiefamilie verdween.

Wie zijn de makers van de documentaire?


De serie is geregisseerd door Ryan White, bekend van onder andere de Netflix-docu Pamela, A Love Story. Charlize Theron is producent van de documentaire.



Kun je de serie in één weekend kijken?


Ja, sterker nog: je kunt de serie makkelijk in één dag kijken. Into the Fire: The Lost Daughter bestaat namelijk uit twee afleveringen.

Is deze documentaireserie een aanrader?


Voor mensen met een interesse in waargebeurde misdaad is The Lost Daughter: Into the Fire sowieso een aanrader. Als andere Netflix-documentaires zoals Keep Sweet: Pray and Obey, What Jennifer Did en The Tinder Swindler je bevielen, moet je deze ook zeker gezien hebben.

Bekijk Into the Fire: The Lost Daughter vanaf donderdag 12 september op Netflix.

Lees ook
Onthutsende en onthullende Netflix Original moet de streaming dienst in vuur en vlam zetten
Vijfdelige true-crime docuserie over de moord op Yara Gambirasio en de rechtszaak tegen de dader.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand
Series / Specials

Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand

Niet Christina Applegate, maar iemand anders zou oorspronkelijk de rol van Kelly Bundy spelen.

Ken je de sitcom Married… with Children nog? De serie liep van 1987 tot 1997 en was een groot succes. Het volgde Al Bundy en zijn familie, die bestaat uit onder andere zijn dochter Kelly Bundy, gespeeld door Christina Applegate. Oorspronkelijk zou echter een andere actrice deze rol spelen.

Married… with Children werd gemaakt door Michael G. Moye en Ron Leavitt voor de Fox Broadcasting Company. Het is de langstlopende live-action sitcom ooit uitgezonden op Fox en was ook de eerste primetime serie die werd uitgezonden op het nieuwe Fox-netwerk.

Bundy-familie


De serie speelt zich af in Chicago en volgt het leven van Al Bundy, een voormalige middelbare schoolvoetbalspeler die pech heeft en nu werkt als verkoper van damesschoenen. Zijn luie vrouw Peggy, hun knappe maar naïeve dochter Kelly en hun brutale zoon Bud maken het gezin compleet. Daarnaast heb je ook hun buren Steve en Marcy Rhoades, die Al irritant vinden, en hij denkt hetzelfde over hen.

De kritische ontvangst van Married... with Children was gemengd tijdens de oorspronkelijke uitzendperiode. De seksueel getinte humor en de weergave van een dysfunctioneel gezin stonden in schril contrast met de familysitcoms van die tijd. Terwijl veel populaire sitcoms destijds harmonie en moraal benadrukten, koos Married... with Children juist voor een meer controversiële en cynische kijk op het gezinsleven, wat zowel lof als kritiek opleverde.

Kelly Bundy


Kelly Bundy (Applegate) is het oudste kind in de Bundy-familie. Pumpkin, zoals Al haar vaak noemt, is losbandig en knap, en vertegenwoordigt het stereotype van de domme blondine. Haar domheid uit zich op verschillende manieren, zoals het onmiddellijk vergeten van ideeën of het verkeerd uitspreken of spellen van eenvoudige woorden.



Hoewel Kelly meestal wordt neergezet als dom, laat de serie af en toe doorschemeren dat ze over een zekere intellectuele capaciteit beschikt, die zich alleen manifesteert op zeldzame momenten wanneer ze niet bezig is met haar sociale status of mannen. Ze kan over het algemeen goed met haar broer Bud overweg, maar ze genieten er ook allebei van om elkaar te kleineren.

Tina Caspary


Na elf jaar Kelly te spelen, is het moeilijk om iemand anders dan Applegate in die onvergetelijke rol voor te stellen. Maar in de originele pilot van Married… with Children was het een actrice genaamd Tina Caspary die de rol van Kelly speelde.



Zoals vaak het geval is bij tv-pilots, werd er nog gewerkt aan de details van de serie en de chemie tussen Caspary en Ed O'Neill (Al Bundy) was er gewoon niet. Toen het netwerk besloot de serie op te pikken, werd Caspary vervangen als Kelly Bundy. De rol werd opnieuw gecast en dat was het moment waarop Applegate het overnam.

Kijken?


Wil je Married… with Children zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd.

Lees ook
De 10 beste scifi-series van de afgelopen 25 jaar: van 'Firefly' tot 'Lost'
De voorbije 25 jaar zijn er tal van goede scifi-series uitgebracht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de top 4 NPO-series: Een diverse mix van genres die je niet mag missen
Series / Specials

Ontdek de top 4 NPO-series: Een diverse mix van genres die je niet mag missen

Ontdek spannende, grappige en ontroerende series op NPO Start en NPO Plus.

De beste series zijn te streamen op grote streamingdiensten zoals Netflix of Disney+. Toch…? Nee hoor! Op de Nederlandse NPO Start staat een fantastisch aanbod van de spannendste, grappigste en leukste series. In dit artikel lees je vier aanraders.

Rebecka Martinsson



Rebecka Martinsson is gebaseerd op de detectiveboeken van Asa Larsson, een Zweedse advocaat en schrijfster. Zowel seizoen 1 als 2 zijn te streamen op NPO Plus.

De serie vertelt het verhaal van Rebecka. Wanneer een oude jeugdvriendin plotseling overlijdt, keert ze terug naar haar geboortestad, Kiruna. Al snel komt ze erachter dat haar vriendin vermoord is en ze besluit dit mysterie op te lossen.



Years and Years



Naast spannende misdaadseries heeft NPO Plus ook enkele politieke drama's in het aanbod, waaronder de serie Years and Years.

In Years and Years leeft de familie Lyon uit Manchester een heel normaal leven. De serie volgt hun familie tot het jaar 2034, waarin de consequenties van de Brexit nog steeds een grote rol spelen in het dagelijks leven.



Dag & Nacht



Iedereen die ooit in de zorg gewerkt heeft, weet dat er hard gewerkt wordt in dit werkveld. De serie Dag & Nacht op NPO Plus laat deze heftige kant zien.

Dag & Nacht volgt Ella, de leidinggevende van een team verloskundigen. Hun werkdagen zijn zwaar en lang, maar hun team is hecht. Wanneer privé en werk door elkaar gaan lopen, verandert de sfeer echter.



Toren C



Van politiek drama's en misdaadseries tot Nederlandse humor; op NPO Start is er voor ieder wat wils. Bovendien is de Nederlandse serie Toren C gratis en zonder abonnement te streamen op NPO Start.

In Toren C spelen Margôt Ros en Maike Meijer verschillende personages in het bedrijvencomplex Toren C. Elke dag ontstaat er in dit bedrijf grote chaos en aparte situaties.



Lees ook
De 10 beste scifi-series van de afgelopen 25 jaar: van 'Firefly' tot 'Lost'
De voorbije 25 jaar zijn er tal van goede scifi-series uitgebracht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbazingwekkende Netflix-serie is een kijkcijferkanon in Nederland en staat in de Top 10
Series / Nieuws

Verbazingwekkende Netflix-serie is een kijkcijferkanon in Nederland en staat in de Top 10

De docuserie The Man with 1000 Kids staat opeens weer in de Netflix Top 10.

Het gebeurt niet vaak dat een film of serie zomaar terugkeert in de Netflix Top 10. Nu is dat wel het geval met de docuserie The Man with 1000 Kids die nu op plaats zes in de lijst.

The Man with 1000 Kids gaat over de Nederlander Jonathan Meijer, youtuber en spermadonor. Alleen al in Nederland had hij in 2017 maar liefst 102 nakomelingen. Op dit moment mag hij zijn zaad niet meer gebruikt worden.

3000 kinderen


Er zijn schattingen die uitkomen op een totaal van al 3.000 nakomelingen wereldwijd. Na de documentaire reageerde Meijer geërgerd: "Bovendien vind ik Netflix een hele foute organisatie. Ik wil zuiver zijn, dus ik zet mijn handtekening niet onder een contract met de duivel. Ik zie heel veel kwaad in Netflix."

De docuserie is weer populair doordat Meijer een aanklacht heeft ingediend tegen Netflix. "Het is geen documentaire. Het is een vermakelijke film voor sommigen. Ik vind het vreselijk. Maar ze hebben geen concrete cijfers. Het is allemaal speculatie," zei Jonathan Meijer in gesprek met Eva Jinek eerder deze maand. "Puur speculatie".

Nu te zien


Heb je The Man with 1000 Kids nog niet gezien? Je vindt de Netflix Original, bestaande uit drie afleveringen van elk circa 40 minuten, nog gewoon op Netflix.



De synopsis van Netflix: Een groep gezinnen komt erachter dat de charmante man die ze vertrouwden ook de spermadonor is van honderden – of misschien wel duizenden – andere kinderen over de hele wereld.

Lees ook
Vurige en vergeten film uit 2022 is nu opeens hot op Netflix
Sinds enkele dagen trekt de film Mr. Malcolm's List veel bekijks op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers storten volledig in: interesse in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verdwijnt
Series / Nieuws

Kijkcijfers storten volledig in: interesse in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verdwijnt

Het eerste seizoen van de serie deed het al niet zo goed: derde seizoen in gevaar?

Met veel tamtam werd de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power aangekondigd. Vele honderden miljoenen gaf Amazon Studios uit aan de aankoop van de rechten en de productie van de serie. Recent startte seizoen twee.

In 2022 debuteerde de serie op Prime Video, met acht afleveringen. De ontvangst onder de critici was ruim voldoende, maar de fans/kijkers waren minder enthousiast. De Popcornmeter op Rotten Tomatoes kwam niet verder dan 38 procent.

Seizoen 2


Het nieuwe seizoen doet het wat betreft de ontvangst iets beter. De recensenten waren over het algemeen even enthousiast. De kijkers haalden meer plezier uit seizoen 2, maar de Popcornmeter staat nog altijd op een magere 58 procent.

Nu wordt duidelijk dat de kijkcijfers van het nieuwe seizoen niet bepaald goed zijn. Volgens Deadline zouden de kijkcijfers nog maar op ongeveer de helft van het eerste seizoen zitten. Deadline baseert de info op cijfers van Samba TV.

Teleurstellend


Volgens de cijfers zouden slechts zo'n 902.000 Noord-Amerikaanse huishoudens naar de première van seizoen 2 hebben gekeken. Dat zou slechts de helft van het aantal kijkers zijn dat de eerste aflevering van seizoen 1 in minder tijd trok.

Overigens zijn dit geen officiële kijkcijfers. Amazon noemde het eerste seizoen een "ongekend succes". Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd zouden de serie hebben gezien. Op de eerste dag zouden zelfs meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd de aftrap van seizoen 1 hebben bekeken.

Lees ook
De grote oorlogsserie 'All the Light We Cannot See' van Netflix: kijken of skippen?
Netflix zette afgelopen donderdag een nieuwe grote oorlogsserie online. Is deze het kijken waard?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste hoofdstuk van het DC Universe krijgt startdatum op HBO Max: 'Creature Commandos'
Series / Nieuws

Eerste hoofdstuk van het DC Universe krijgt startdatum op HBO Max: 'Creature Commandos'

Het wordt de eerste in een reeks nieuwe superheldentitels van het nieuwe DC-universum.

James Gunns nieuwe DC Universe begint officieel later dit jaar met de animatieserie Creature Commandos. Het zal de eerste zijn in een reeks van nieuwe films en series die samen de 'Gods & Monsters'-fase vormen.

Volgens Gunn is zijn contentstrategie sterk geïnspireerd door DC Comics, waarbij niet alleen nieuwe films worden gemaakt, maar ook de traditie van afzonderlijke verhaallijnen behouden blijft. Hij benadrukt dat het nieuwe universum zich sterk zal onderscheiden van Marvel.

Grote gelijkenissen


Maar eerst beginnen we met Creature Commandos. Deze groep van gevangengenomen bovennatuurlijke wezens doet natuurlijk aan Gunn’s populaire superheldenteam, de Guardians of the Galaxy, denken. Volgens Gunn is er echter een groot verschil tussen de twee teams.

De Creature Commandos zijn een divisie van Amanda Waller's ondode divisie antihelden. Volgens Gunn zit het grootste verschil in hun morele aard: "De Guardians zijn goede karakters in hun kern, en dat is niet per se het geval met de wezens van Creature Commandos."

Binnenkort volgt er veel meer


Na de lancering van Creature Commandos in december, zal het DC Universe zich klaarmaken voor de release van de eerste speelfilm: Gunns eigen Superman. De opnames van deze film zijn al een tijd geleden afgerond, maar vanwege alle visuele effecten zal de postproductie nog een tijd gaan duren.



Op Sinterklaasavond, 5 december, gaat de nieuwe serie Creature Commandos in première op HBO Max.

Lees ook
Kijkcijfers storten volledig in: interesse in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verdwijnt
Het eerste seizoen van de serie deed het al niet zo goed: derde seizoen in gevaar?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor 'The Sopranos'-serie 'Wise Guy': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'The Sopranos'-serie 'Wise Guy': kijken of skippen?

Nieuwe documentaire over David Chase en The Sopranos ontvangt fantastische score op Rotten Tomatoes.

Als je groot fan bent van de hitserie The Sopranos weet je ongetwijfeld wie David Chase is. Binnenkort komt er een nieuwe documentaire uit over de bekende scenarioschrijver, maar is deze documentaire eigenlijk wel de moeite waard? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven.

In 1999 kwam het eerste seizoen van de wereldberoemde serie The Sopranos uit. Deze serie is geschreven door scenarioschrijver David Chase en is ook vandaag de dag nog steeds zeer populair.

Rotten Tomatoes


In de gloednieuwe documentaire Wise Guy: David Chase and The Sopranos onderzoekt regisseur Alex Gibney wat The Sopranos zo baanbrekend maakt. Hij kijkt samen met acteurs, makers en scenarioschrijver Chase terug op het succes van deze serie.

The Sopranos is nog steeds zeer succesvol en heeft dan ook een score van 92% op Rotten Tomatoes. De nieuwe documentaire is op het moment van schrijven zelfs nog populairder dan de iconsiche serie. Critici hebben de gloednieuwe documentaire namelijk een perfecte score van 100% gegeven.

Perfectie vanaf het begin


Criticus John Anderson van Wall Street Journal schrijft dat hij verbaasd is met wat de serie laat zien over de audities voor de pilot:

"Wat Gibney ons laat zien van het auditieproces [...] is vreemd en bijna morbide fascinerend. Hij suggereert dat de uiteindelijke casting perfect was en dat eventuele wijzigingen de film zodanig zouden hebben veranderd dat deze verminkt zou zijn."



Hoewel de documentaire uiteraard over The Sopranos gaat, ligt de focus volgens criticus Richard Roeper op David Chase. Roeper schrijft: "De kijkervaring wordt nog verrijkt doordat de tweedelige HBO-documentaire echt over Chase gaat."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Wise Guy: David Chase and The Sopranos? Stream de serie dan vanaf 7 september op HBO Max.

Lees ook
'The Sopranos' bevat een scène die zelfs voor de grootste fans te gruwelijk is
Er zijn heel wat gruwelijke verhaallijnen in The Sopranos, maar fans kunnen deze scène niet aanzien.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' overtreft 'The Sopranos' op een heel specifiek punt
Series / Nieuws

'Breaking Bad' overtreft 'The Sopranos' op een heel specifiek punt

Zelfs de beste maffiaserie ooit kan niet tippen aan 'Breaking Bad'.

Als de vraag 'wat is de beste serie aller tijden?' gesteld wordt zijn er meestal maar een handvol kandidaten die genoemd worden voor die grote eer. Twee van die kandidaten zijn ongetwijfeld Breaking Bad en The Sopranos.

Toch verschilt The Sopranos op een belangrijk punt van de concurrent. Dat onthult Bryan Cranston, die Walter White speelt in Breaking Bad, in een interview.

Walter White & Tony Soprano


Dat verschil zit 'm in de twee hoofdpersonages, Walter White en Tony Soprano. ''Het was opzettelijk zo ontworpen'', liet Cranston weten. ''We creëerden empathie voor Walter, en iedereen steunde hem. En dan doet 'ie opeens iets illegaals? Oké, we zien het door de vingers. Dan iets wat een beetje wreder is, een beetje meer, een beetje meer...

Vince Gilligan [de showrunner, red.] wilde zien hoe ver Walter afstand kan nemen van de man die 'ie is op het begin en toch nog de kijkers aan zijn zijde kan houden. Het was een echte test. En het is nog nooit eerder gedaan in de televisiegeschiedenis.''


Netflix & HBO Max


Wil je zelf de twee meesterseries vergelijken? Breaking Bad kijk je op Netflix, terwijl The Sopranos op HBO Max te zien is.



Lees ook
Een van de meest iconische scifi-series ooit wordt nog steeds over het hoofd gezien
Ondanks de enorme publiekswaardering zagen de makers een cruciaal onderdeel over het hoofd.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'The Union'? Kijk dan ook deze explosieve actiefilm op Netflix
Films / Featured

Ben je klaar met 'The Union'? Kijk dan ook deze explosieve actiefilm op Netflix

Ben je fan van The Union? Bekijk dan zeker deze spannende actiethriller op Netflix.

Ben je groot fan van actiefilms en is een film voor jou niet compleet zonder een bloederige en heftige vechtscène? Dan heb je waarschijnlijk de nieuwe film The Union al lang gezien. In dit artikel geven we een spannende kijktip voor fans die geen genoeg kunnen krijgen van actiefilms.

The Union is eerder dit jaar uitgekomen met Mark Wahlberg en Halle Berry in de hoofdrollen. Deze film combineert romantiek met actie, humor en spanning en het is dan ook niet verrassend dat de film al snel heel populair werd.

De beste kijktip


Als je groot fan bent van The Union en je een vergelijkbare film wil kijken, dan is Gray Man de perfecte aanrader voor jou! Deze actiethrillerfilm komt uit 2022 en is gemaakt door Anthony en Joseph (Joe) Russo. Zij zijn samen beter bekend als de Russo Brothers, de makers van Stranger Things, de regisseurs van Avengers: Endgame en de producenten van Everything Everywhere All at Once.

The Gray Man heeft een sterrencast met onder andere Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas en Jessica Henwick. Er hangen dus veel grote namen aan deze film en het is dan ook geen verrassing dat The Gray Man een groot budget had. Deze film is met een productiebudget van 200 miljoen de duurste film van Netflix ooit.

Het plot


Ryan Gosling speelt de rol van Court Gentry, ook bekend als Sierra Six, een huurmoordenaar van de CIA. Wanneer hij per ongeluk enkele geheimen deelt, wordt hij het doelwit van internationale huurmoordenaars en zijn psychopathische ex-collega Lloyd Hansen.



Opvallend is dat verschillende critici op Rotten Tomatoes niet de grootste fan waren van de film. Hun magere score van 45% staat in groot contrast met de fantastische score van 90% die de film van het kijkerspubliek heeft gekregen.

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Gray Man? Stream de film dan op Netflix.

Lees ook
Een van de meest iconische scifi-series ooit wordt nog steeds over het hoofd gezien
Ondanks de enorme publiekswaardering zagen de makers een cruciaal onderdeel over het hoofd.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.