search

Ons nieuws van zondag 8 september 2024

Netflix gooit hoge ogen met publiekslieveling die gelijk de top 10 opeist
Series / Nieuws

Netflix gooit hoge ogen met publiekslieveling die gelijk de top 10 opeist

De gevangenisserie Prison Break staat op Netflix en doet het wereldwijd en in Nederland erg goed.

Sinds enkele dagen is het aanbod op Netflix verrijkt met een hitserie die in 2005 startte. Veel fans stemden af op de serie van de zender Fox, in Nederland uitgezonden door RTL 4. Nu staat Prison Break op Netflix.

Ook buiten Nederland is de serie een hit op Netflix. In de Verenigde Staten verscheen de gevangenisserie eind juli al op de streamingdienst. Sindsdien wordt de serie grijsgedraaid. Prison Break werd in augustus vele miljarden minuten afgespeeld.

Terugkeer


De oorspronkelijke serie over de broers Lincoln Burrows (Dominic Purcell) en Michael Scofield (Wentworth Miller) bestaat uit vier seizoenen en een afrondende film, The Final Break uit 2009. In 2017 keerde Prison Break terug voor seizoen vijf en momenteel werkt de streamingdienst Hulu aan een tweede revival.

De ontvangst van Prison Break is gemengd. Het eerste seizoen was een hit en staat op 78 procent. Na een redelijk tweede seizoen werd de ontvangst duidelijk minder. De Critics Consensus voor seizoen één: "Prison Break is zelfverzekerde pulp met een ijzersterk uitgangspunt dat goed genoeg in de serie verwerkt zit om de meer onnozele accenten van de serie glad te strijken."

Nu op Netflix


Wil je Prison Break graag zien, of gewoon een keer opnieuw bingewatchen? Je vindt de serie nu op Netflix. In Nederland staat de serie voorlopig op de negende plaats in de Netflix Top voor series.



De synopsis: Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.

Lees ook
Verborgen Netflix-hits: 4 indrukwekkende series om nu te bekijken en van te genieten
Geen idee wat je nu moet kijken? Laat je inspireren door deze zeer gewaardeerde titels.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren
Series / Specials

Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren

Zou deze Scandinavische serie de nieuwste hit van Netflix worden?

Vanaf aankomende donderdag bekijk je op Netflix de nieuwe Scandinavische serie Billionaire Island. Benieuwd wat je kan verwachten van deze serie? Wij beantwoorden 5 belangrijke vragen.

Waar gaat Billionaire Island over?


Het verhaal van Billionaire Island draait om de visserij-industrie, specifiek de zalmteelt. De serie volgt Julie Lange, de meedogenloze eigenaar van een grote viskwekerij, die vastbesloten is om haar concurrent uit te schakelen en de grootste zalmproducent ter wereld te worden.

Hierdoor raakt ze verwikkeld in een machtsspel vol plotwendingen. De rivaliserende families in een klein kuststadje spelen in het gevecht om de macht een centrale rol. Wie lukt het om de titel van grootste zalmproducent te bemachtigen?

Uit welk land komt de serie?


Billionaire Island is een Noorse serie. De originele Noorse titel is Milliardærøya, of wel "miljonairseiland".

Binnen welk genre valt de serie?


Hoewel we gewend zijn aan spannende en angstaanjagende Scandinavische detectives, is Billionaire Island dat niet. De serie is namelijk een dramaserie met comedy-elementen.



Wie zijn de makers van de serie?


Billionaire Island is geregisseerd door Anne Bjørnstad, met Eilif Skodvin als co-creator. Die twee werkten al eerder samen voor Lilyhammer.

Is deze serie een aanrader?


Voor fans van offbeat dramaseries met comedy-elementen, zoals The End of the F***ing World en The Santa Clarita Diet, is dit absoluut een aanrader. Ook als je houdt van series vol intriges en machtsspellen als The White Lotus en Succession moet je deze gezien hebben.

Bekijk Billionaire Island vanaf donderdag 12 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jean-Claude Van Damme zou zich schamen voor deze scifi-serie: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Jean-Claude Van Damme zou zich schamen voor deze scifi-serie: 0% op Rotten Tomatoes

De serie 'Timecop' uit 1997 is gebaseerd op de succesvolle Jean-Claude Van Damme-film 'Timecop'.

In 1994 speelde Jean-Claude Van Damme de hoofdrol in de scifi-film Timecop. De film was toen een groot succes en blijft de meest winstgevende film van Van Damme als hoofdrolspeler. Een paar jaar later, in 1997, kwam de serie Timecop uit, gebaseerd op de film. De serie was echter een grote flop.

Hoewel de film Timecop gemengde recensies ontving, wordt hij over het algemeen door critici beschouwd als een van Van Damme's beste films. De serie Timecop daarentegen kreeg enkel negatieve recensies en werd na enkele afleveringen al stopgezet.

Verhaal


De serie Timecop werd uitgezonden op het netwerk ABC in 1997. Het is gebaseerd op de gelijknamige film, die op zijn beurt was geïnspireerd op de gelijknamige strip van Dark Horse Comics. De hoofdrollen waren voor Ted King, Cristi Conaway, Don Stark en Kurt Fuller.

Timecop volgt Jack Logan (King), een tijdreiziger uit 2007, die op jacht gaat naar illegale tijdreizigers en hen ter verantwoording roept voordat ze het verleden kunnen veranderen. Hij maakt deel uit van de Time Enforcement Commission, die opgericht werd om de geschiedenis te beschermen tegen deze criminelen.

Negen afleveringen


Er werden in de serie geen acteurs uit de film gebruikt, en slechts één personage werd hergebruikt, namelijk Captain Eugene Matuzek, die in de film gespeeld werd door Bruce McGill. Door lage kijkcijfers en slechte reclame werd de serie voortijdig beëindigd na minder dan een seizoen, en werden slechts negen van de dertien afleveringen uitgezonden.



Timecop kreeg dan ook negatieve recensies en heeft op Rotten Tomatoes een score van 0%. Zo schreef Howard Rosenberg van de Los Angeles Times: "Duelerende tijdreizigers is een leuk idee, maar hier wordt het uitgevoerd zonder flair of een gevoel voor mysterie. De verbeelding en opwinding van het tijdreisconcept worden ondermijnd door een inconsistent script dat leunt op het alledaagse."

Kijken?


Wil je de serie Timecop toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland. Ook de film is op dit moment nergens beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten topserie met een 8,6 op IMDb is een must als je houdt van kwaliteitsseries
Series / Specials

Vergeten topserie met een 8,6 op IMDb is een must als je houdt van kwaliteitsseries

'The Newsroom' werd bedacht en grotendeels geschreven door Aaron Sorkin, die eerder 'The West Wing' had gemaakt.

Hou je van kwaliteitsseries en wil je weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van een nieuwsprogramma? Dan moet je de politieke dramaserie The Newsroom zien. Het werd bedacht en grotendeels geschreven door Aaron Sorkin, die eerder al de succesvolle serie The West Wing had gemaakt.

The Newsroom ging in première op HBO in 2012 en eindigde in 2014, met in totaal 25 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen. De ensemblecast wordt geleid door Jeff Daniels, met onder andere ook Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Olivia Munn en Sam Waterston.

Verhaal


De serie volgt de gebeurtenissen achter de schermen bij het fictieve Atlantis Cable News (ACN). Daniels speelt de rol van Will McAvoy, de nieuwslezer en hoofdredacteur van News Night. Hij is een gematigde Republikeinse nieuwslezer en staat bekend als moeilijk in de omgang.

Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn ex-vriendin MacKenzie (Mortimer), die de nieuwe uitvoerende producent van News Night wordt, weer in zijn leven verschijnt met een plan om zijn nieuwsuitzendingen te vernieuwen. Samen met het hele team proberen ze een nieuwsprogramma te maken, ondanks tegenslagen door commerciële en zakelijke belangen en hun eigen persoonlijke verwikkelingen.

Kabelnieuws


Sorkin was naar verluidt sinds 2009 bezig met de ontwikkeling van een tv-drama rond kabelnieuws. Na maanden van onderhandelingen bestelde HBO in januari 2011 een pilot, gevolgd door een volledige serie in september van dat jaar.



Sorkin deed onderzoek voor de serie door verschillende kabelnieuwsprogramma's in de echte wereld van dichtbij te observeren. Hij was tevens uitvoerend producent, samen met Scott Rudin en Alan Poul.

8,6 op 10


The Newsroom was onmiddellijk een succes met de eerste aflevering die 2.1 miljoen kijkers had en zo een van HBO's meest bekeken seriepremières sinds 2008 was. De serie werd genomineerd voor tal van prijzen, waaronder twee Golden Globes, twee SAG Awards en zes Primetime Emmy Awards. De meeste van deze nominaties waren voor Daniels, die ook een Emmy won voor zijn rol in The Newsroom.



De kritische reactie op de serie in het eerste seizoen was gemengd. Het tweede en derde seizoen kregen echter meer positieve reacties van recensenten. Op IMDb heeft The Newsroom dan ook een mooie score van 8,6 op 10 en staat het op de 169e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.

Kijken?


Wil je The Newsroom zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cómo Cazar a un Monstruo': klopjacht op zedendelinquent is vooral een egodocument
Recensie

'Cómo Cazar a un Monstruo': klopjacht op zedendelinquent is vooral een egodocument

In deze dubieuze documentaire treedt de maker te veel op de voorgrond.

Regie: Carles Tamayo | Afleveringen: 3 | Speelduur: 53-55 minuten | Jaar: 2024

Onder filmmakers hebben degenen die documentaires maken er het meest een handje van om zichzelf te laten zien. Documentairemakers zoals de vermaarde Michael Moore weten weliswaar wezenlijke misstanden aan de kaak te stellen, maar komen daarbij zelf te graag in beeld. Veel van die documentaires zou gedijen bij een terughoudendere rol van de maker. Helemaal riskant wordt het wanneer onderwerp, missie en ego door elkaar gaan lopen.

De Spaanse Carles Tamayo is door zijn YouTube-video's in eigen land een dusdanige bekendheid dat hij op straat nagenoeg altijd door een voorbijganger wordt aangeschoten voor een selfie. In zijn jeugd had Tamayo een bijbaantje in een bioscoop gerund door Lluís Gros Martín. Jaren later bereiken Tamayo berichten over een monsterproces tegen zijn voormalige manager, omdat deze bij tientallen minderjarige jongens zijn handen niet thuis zou hebben kunnen houden. In hoger beroep wordt hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna vierentwintig jaar.

Gros, inmiddels een man op leeftijd, benadert de youtuber met het verzoek een documentaire over zijn leven te maken. De vraag die meteen bij Tamayo opdoemt is waarom deze veroordeelde zedendelinquent niet achter de tralies zit. Na een eerste ongemakkelijke ontmoeting op een parkeerplaats buiten Barcelona wordt het Tamayo al snel duidelijk dat Gros niet van plan is te reflecteren op zijn leven, laat staan door het stof te gaan voor zijn wandaden.

Gros ontkent niet alleen alle aantijgingen, maar gebruikt een vochtophoping in zijn hersenen als excuus om niet de bak in te hoeven. Als Tamayo en Gros ergens zitten te eten, wordt laatstgenoemde belaagd door een man die beweert in de jaren tachtig door hem te zijn lastiggevallen. Het zet Tamayo op het spoor om de tussenliggende jaren in te vullen, waarna hij en zijn team in het reilen en zeilen van Gros duiken.

Ondertussen benadert Tamayo zijn gesprekspartner voortdurend met de nodige kritiek en armslagen, maar geeft hem eveneens het podium om helemaal leeg te lopen. Het zou prachtig zijn als een documentairemaker een zaak met enige afstand kan bekijken, maar ook een persoonlijke binding heeft met zijn onderwerp. Maar als filmmaker maakt Tamayo merkwaardige keuzes die weliswaar zijn document een rauwe toon geven, maar eveneens slordigheden en twijfelachtigheid in de hand werken.

Waarom moeten we dikwijls zien hoe Tamayo een take begint en Gros instrueert hoe te beginnen? Waarom zien we Tamayo op straat mensen aanspreken met de vraag waar Gros zich schuilhoudt om vervolgens te zien dat hij door passanten herkend wordt en om een foto wordt gevraagd? Om nog maar te zwijgen van de vele morele belemmeringen. Want waarom alarmeert Tamayo niet meteen de autoriteiten wanneer hij vermoedt waar de naar aanleiding van een arrestatiebevel gevluchte Gros zich schuilhoudt? Op deze vele vragen heeft Cómo Cazar a un Monstruo geen antwoorden.

Dat Gros een foute kerel is lijdt geen enkele twijfel, zelfs niet voor Tamayo. Daarmee ontbreekt de noodzaak voor het bestaan van deze driedelige documentaire, want het is al vlot duidelijk dat er geen enkele vorm van berouw of bevestiging in de crimineel zit. Gros draagt de regisseur weliswaar op om zelf op onderzoek uit te gaan, maar hoe de man kan denken dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt is onduidelijk. Ondertussen stapelen de bewijzen tegen hem zich op, vooral omdat Tamayo steeds meer dappere slachtoffers voor zijn camera weet te krijgen.

De twijfelachtige aard van Cómo Cazar a un Monstruo weet Tamayo geen moment van zich af te schudden, door zijn veelsporige aanpak en aanhoudende verbazing voor de onaantastbare positie die Gros zichzelf aanmeet. Interessanter is de manipulatieve aard van Gros waar ook zijn biograaf niet immuun voor is. Gelukkig trekt Tamayo dit grotendeels recht in de sensatiebeluste maar razendspannende slotaflevering.



Cómo Cazar a un Monsturo is te zien bij Prime Video.



Lees ook
'The Tourist' seizoen 2: Australische klopjacht wordt ingewisseld voor Ierse vetes
Een tweede seizoen leek overbodig, maar pakt door de veranderde setting best verrassend uit.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt nog maar één Star Wars-serie per jaar
Series / Nieuws

Er komt nog maar één Star Wars-serie per jaar

De laatste jaren hebben we heel wat Star Wars-series gezien, maar Disney en Lucasfilm gaan dat tempo terugbrengen.

Disney-baas Bob Iger heeft het laatste jaar vaker duidelijk gemaakt dat de hoeveelheid Star Wars- en Marvel-content moet worden teruggeschroefd om de kwaliteit te waarborgen.

Bij Marvel is het al zo dat het aantal series wordt teruggebracht naar twee per jaar. Zo krijgen we in 2025 Daredevil: Born Again en Ironheart en in 2026 waarschijnlijk Wonder Man en Vision Quest.

Minder Star Wars


Bij Star Wars lijkt er nog wat drastischer te worden ingegrepen. De ratio zou van 2 tot 3 series per jaar worden teruggebracht naar slechts één serie per jaar.

In 2022 kregen we drie series (Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Andor), in 2023 twee series (Mando S3, Ahsoka) en dit jaar ook twee (The Acolyte, Skeleton Crew).

Uitkijken naar Andor


Vanaf volgend jaar lijkt dit tempo al te minderen naar één serie. Zo krijgen we in 2025 enkel het tweede seizoen van Andor als nieuwe release.



Het beloofde tweede seizoen van Ahsoka lijkt dan ook niet eerder dan 2026 te arriveren, zoals ook afgelopen weekend werd bevestigd door Natasha Liu Bordizzo, die de rol van Sabine Wren speelt in de serie.

Mando naar het grote scherm


Daarnaast is het zo dat het vierde seizoen van The Mandalorian is vervangen door een film die in mei 2026 verschijnt, en worden andere series die werden ontwikkeld (zoals Lando) geschrapt.

Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december te streamen op Disney+.

Lees ook
Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel
Het verhaal was geëindigd, maar toch bleven de kijkers met vragen zitten.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Knight Rider'-kloon uit de jaren 80 is echt lachwekkend
Series / Specials

Deze 'Knight Rider'-kloon uit de jaren 80 is echt lachwekkend

'Street Hawk' was niet zo'n groot succes als 'Knight Rider' en 'Airwolf'.

Knight Rider had KITT en Airwolf had zijn gelijknamige helikopter. Een andere serie uit de jaren 80 die rond een voertuig ging was Street Hawk, waarin het hoofdpersonage rondreed op een motor. Street Hawk was echter niet zo'n groot succes als Knight Rider en Airwolf.

Street Hawk kwam uit in 1985 en liep een seizoen van 14 afleveringen. De hoofdpersonages werden bedacht door Paul M. Belous en Robert Wolterstorff, en het basisconcept van de serie werd ontwikkeld door Bruce Lansbury, die aanvankelijk opdracht gaf tot het maken van het programma.

Verhaal


De premisse van Street Hawk wordt in elke aflevering verteld tijdens de openingstitels, ingesproken door Ernie Anderson. Het hoofdpersonage Jesse Mach wordt gespeeld door Rex Smith, die vroeger werkte als politieagent en amateur-motorcrossracer.

Nadat hij gewond raakt tijdens zijn dienst, wordt hij gerekruteerd door Norman Tuttle (Joe Regalbuto) voor het Street Hawk-project. Street Hawk is een motor ontworpen om stedelijke misdaad te bestrijden en is in staat om ongelooflijke snelheden te bereiken tot wel driehonderd mijl per uur, en met immense vuurkracht.

Dubbelleven


In alle afleveringen van Street Hawk leidt Mach een dubbelleven: overdag is hij een politievoorlichter, 's nachts een misdaadbestrijder. Street Hawk wordt door de politie gezien als een wetteloze vigilante en een public relations-probleem, vooral door Mach’s meerdere, kapitein Leo Altobelli (Richard Venture).



Elke aflevering behandelt een specifieke misdaad of missie, zonder verhaallijnen die over meerdere afleveringen lopen. Smith, die Mach speelt, is een ervaren motorrijder en deed het grootste deel van zijn eigen rijwerk. Voor gevaarlijke stunts werd echter een stuntdubbel ingezet.

George Clooney en Don Johnson


Smith was niet de eerste keuze voor het hoofdpersonage. Zo deed George Clooney een screentest voor de rol van Jesse Mach. Clooney was de eerste keuze van bedenker Wolterstorff, maar ABC wilde hem niet. Uiteindelijk verscheen hij als gast in de tweede aflevering.



Ook Don Johnson werd overwogen voor de rol van Jesse Mach. Hij werd echter niet beschikbaar toen NBC besloot om Miami Vice (1984) op te nemen in hun programmering. De serie zou oorspronkelijk ook een andere titel hebben gekregen, namelijk Falconer. Maar er was dat jaar al een pilot met dezelfde titel, waardoor de naam werd gewijzigd.

Geannuleerd


Veel critici en kijkers merkten destijds snel op dat deze serie sterke overeenkomsten vertoonde met Knight Rider, maar dan met een motor in plaats van een auto. Street Hawk werd uiteindelijk niet zo'n succes en werd na één seizoen geannuleerd.



Producent van de serie Burton Armus gaf eerlijk toe wat de reden was voor het falen van Street Hawk: “Het was geen goedkope serie om te produceren. De serie sloeg ook nooit aan. Het had geen benen. Ik vond altijd dat de motor te blikkerig was en niet de omvang en sterkte van een groot voertuig had vergeleken met KITT of Airwolf."

Kijken?


Wil je Street Hawk eens zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
De 10 beste series uit de jaren 80: van 'The A-Team' tot 'Airwolf'
In de jaren 80 kwamen heel wat goede series uit en hier zijn de tien beste.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Red Eye': deze nachtvlucht naar Beijing duurt net even te lang
Recensie

'Red Eye': deze nachtvlucht naar Beijing duurt net even te lang

Sterke thrillerserie met uitstekende cast, die soms wel in herhaling valt.

Regie: Kieron Hawkes | Cast: Richard Armitage (Matthew Nolan), Jing Lusi (Hana Li), Lesley Sharp (Madeline Delaney), Dan Li (Toni Zhang), Gemma More (Jess Li), Thomas Chaanhing (piloot Chén), Jonathan Aris (John Tennant), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-47 minuten | Jaar: 2024

Bij rode ogen denk je aan hooikoorts, makikikkers of een effect op een foto dat tegenwoordig met een simpel bewerkingsprogrammaatje ongedaan kan worden gemaakt. 'Red eye' is echter ook een Engelse term voor een vliegreis die 's avonds begint en voor de ochtend eindigt: de passagiers hebben door een gebrek aan nachtrust rode ogen bij aankomst. Deze reizen zijn niet favoriet, maar soms ontkom je er niet aan. Zo ook dokter Matthew Nolan, die gedwongen wordt de nachtvlucht terug te nemen naar Beijing. En dat is nu net de laatste plaats op aarde waar hij wil zijn.

Eerder nog stond Matthew op een bankje in de aankomsthal van Heathrow en schreeuwde tegen de verzamelde omstanders: "Pak je telefoon en film dit. Ik word uitgeleverd aan China en de Britse regering doet niets om me te beschermen." Het is een prima ingeving om dit publiekelijk te verkondigen, vlak voordat hij door de aangesnelde beveiliging naar het vliegtuig wordt begeleid. Matthew heeft een vers gehechte wond in zijn zij en handboeien om zijn polsen. Hij wordt tijdens de nachtvlucht bewaakt door rechercheur Hana Li, een Brit met wortels in Hongkong.

Hana's moeder is onder het communistische regime verdwenen, dus zij staat bepaald niet te popelen om naar Beijing te vliegen. Als er dan ook nog eens doden beginnen te vallen tijdens de twaalf uur durende luchtreis, is de boot helemaal aan. Hana en Matthew zijn gedwongen de handen ineen te slaan om uit te zoeken wat er precies speelt. Enkele kopstukken van de Britse inlichtingendienst doen hetzelfde, want Matthews uitlevering lijkt om iets anders te draaien dan de moord in Beijing waarvan hij wordt beschuldigd. Een almaar uitdijend netwerk van belanghebbenden gaat zich met de zaak bemoeien.

Het is een goede vondst om het verhaal op te hangen aan de nachtelijke vliegreis. De besloten ruimte en de tikkende klok verhogen automatisch de spanning en de vliegtuigsetting leent zich mooi voor allerlei narratieve opzetjes. Hoog in de lucht is de wereld anders. Zo komt Matthew er bijvoorbeeld op een interessante manier achter dat hij weleens het doelwit van een moordenaar kan zijn.

Qua plot valt Red Eye echter wat in herhaling. De verstopplaatsen raken op, Matthew is al een paar keer in en uit de boeien geslagen en iedereen loopt kriskras door het vliegtuig waarbij rechercheur Hana natuurlijk steeds net te laat is om de booswicht aan boord te snappen. Gelukkig schakelt de serie regelmatig in flashbacks naar de gebeurtenissen rond de moord in China en wordt goed gebruikgemaakt van de interacties met de instanties (en een nieuwsgierige journalist) op de grond om het grotere plaatje te schetsen.

Genoeg variatie dus en het plot steekt ook behoorlijk vernuftig in elkaar. Een paar onthullingen zie je wel van erg ver aankomen, maar in het algemeen blijf je nieuwsgierig naar hoe de vork nu precies in de steel zit. Ondanks de plotwendingen en geheime agenda's wordt de kijker ook niet bedrogen, al knoopt het slotdeel wel erg veel losse eindjes netjes aan elkaar. Deze nachtvlucht duurt misschien één aflevering te lang.

Red Eye heeft een sterke cast van Britse en Aziatische acteurs. Richard Armitage en Jing Lusi hebben de juiste chemie als het centrale duo dat door de omstandigheden dichter naar elkaar groeit. Lesley Sharp en Jonathan Aris zijn de bekvechtende leidinggevenden, en Thomas Chaanhing en Dan Li spelen leden van de Chinese vliegtuigbemanning waarvan het onzeker is waar hun loyaliteit ligt. Het is aan de uitstekende acteurs te danken dat al die mensen ondanks hun listen en geheimen toch de nodige consistentie in hun handelen en persoonlijkheid vertonen. De personages zijn geloofwaardig in hun ambiguïteit.

Ook van Matthew weet de kijker eigenlijk niet of hij wel zo onschuldig is als hij beweert. Deze dokter is verdacht goed met zijn vuisten en draait volwaardig mee bij het ontrafelen van een complot waar verschillende internationale instanties bij betrokken zijn. Ach ja, de vermogens van een mens groeien zodra hij zijn eigen hachje moet redden. Wijt het maar aan de adrenaline. Regisseur Kieron Hawkes bezorgt ons in elk geval een mooie serie: prima bingemateriaal als je 's nachts in het vliegtuig zit en toch niet kan slapen.



Red Eye is te zien bij HBO Max.



Lees ook
Deze fabuleuze misdaadserie met een onovertroffen 9,5 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
De misdaadserie 'Breaking Bad' is de serie met het hoogste cijfer op IMDb dat ooit gegeven is.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuw series
Series / Release-lijsten

Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuw series

Ga vooral niet uit van non-fictie, want het wordt een magische en avontuurlijke week.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

English Teacher


Verschijnt op: Dinsdag 10 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Evan Marquez is een docent Engels in Austin, Texas die een balans probeert te vinden tussen de persoonlijke, beroepsmatige en politieke aspecten van zijn werk op een middelbare school.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 11 september | Release: Seizoen 4 - aflevering 3 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



In Vogue: The 90s


Verschijnt op: Vrijdag 13 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-3 | Genre: Documentaire

Vertelt het ultieme verhaal van de mode-industrie in de jaren '90 door de ogen van Vogue-redacteuren Hamish Bowles, Edward Enninful, Tonne Goodman en Anna Wintour.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

9 september: Futurama (seizoen 12 - aflevering 7) - Animatie / Komedie / Sciencefiction - Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

9 september: Hit-Monkey (seizoen 2) - Actie / Animatie / Avontuur - Een woeste aap en een onuitstaanbare geest gaan samen de onderwereld van Tokio te grazen te nemen.

11 september: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 2) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

11 september: Seoul Busters (seizoen 1) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

12 september: Are You Sure?! (seizoen 1 - aflevering 7) - Documentaire / Avontuur / Familie - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

12 september : Will Trent (seizoen 2 - aflevering 10) - Misdaad / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

13 september: LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy (seizoen 1) - Animatie / Familie / Avontuur - Het hele Star Wars-sterrenstelsel wordt opgeschud als een doodgewone nerf-herder, Sig Greebling, een krachtig artefact ontdekt in een geheime Jedi-tempel. Het avontuur dient zich aan in een nieuwe, wonderlijke en verdraaide versie van het stelsel waarin helden schurken zijn en andersom. Het lot rust op de schouders van Sig, die de held in zichzelf moet vinden om de steentjes opnieuw in elkaar te zetten.

Lees ook
Netflix wordt opeens overspoeld met grote bioscoopfilms van Disney en Warner Bros.
De Netflix Top 10 met films staat vol bekende Hollywoodfilms en dat is goed nieuws voor de abonnees.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire en dystopische scifi-serie met veel fans keert terug
Series / Nieuws

Populaire en dystopische scifi-serie met veel fans keert terug

Nog een paar maanden wachten tot het verhaal uit Gilead een nieuw hoofdstuk inslaat.

Een wereld waarin vrouwen louter worden gezien als broedmachine. Deze dystopische gedachte is de opzet van het immens succesvolle The Handmaid's Tale. Goed nieuws voor fans: seizoen zes is eindelijk onderweg.

De productie van het zesde en laatste seizoen is officieel begonnen. Hulu maakte bekend dat de opnames op drie september van start zijn gegaan. Het nieuws werd gedeeld met een foto van hoofdrolspeelster Elisabeth Moss, die komend seizoen ook de regie op zich zal nemen.

De intrige gaat door


In het afgelopen seizoen worstelde June (Moss) met de gevolgen van de moord op Commandant Waterford (Joseph Fiennes). Ze moest niet alleen de weduwe Serena (Yvonne Strahovski) confronteren, maar ook haar nieuwe rol en identiteit herdefiniëren, die voor altijd werd veranderd door haar acties.

Ondertussen werkte Commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en Tante Lydia (Ann Dowd) om Gilead te hervormen en meer macht te verwerven. Hun plannen bleven echter onzeker, vooral gezien Nick's betrokkenheid bij de moord op Waterford.

Uitstel, geen afstel


Het heeft even geduurd voordat er weer beweging in de productie van de hitserie kwam. Ook The Handmaid's Tale heeft te maken gehad met de stakingen in Hollywood van vorig jaar. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de productie van seizoen zes in 2023 zou starten, met de première in de herfst van 2024.



Nu is bekend geworden dat seizoen zes in de lente van 2025 in première zal gaan. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Handmaid's Tale op Prime Video.

Lees ook
Dystopisch en ijzersterk: deze scifi-mysterieserie met 84 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Prime Video
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De "beste scifi-fantasyserie" van Netflix krijgt een bijzonder mooie trailer
Series / Trailer

De "beste scifi-fantasyserie" van Netflix krijgt een bijzonder mooie trailer

Sensationele beelden beloven een spetterend seizoen voor zowel de bestaande als voor nieuwe fans.

De gameverfilming Arcane werd een daverend succes. Menig fan staat om duidelijke redenen te popelen om het vervolg te zien.

We moeten nog tot november wachten en Netflix heeft daarom een voorproefje online gezet. De nieuwe trailer knalt van het scherm en het nieuwe seizoen lijkt veelbelovend.

Runeterra


Velen waren teleurgesteld dat Arcane eindigt met het tweede seizoen, maar maker Christian Linke gaf eerder al aan dat dit zeker niet het einde betekent van League of Legends.

De samenwerking met Fortiche is uitstekend bevallen. Het is de bedoeling om met meer producties te komen die zich afspelen in Runeterra.

Finale


In het slot zien we hoe de strijd zal aflopen, waarbij twee zussen lijnrecht tegenover elkaar staan. Blijkens de trailer mogen we een ding geloven: het zal zeker geen rustig einde worden.



Het tweede seizoen van Arcane is vanaf november te zien op Netflix.

Lees ook
Deze 4 steengoede scifi-series op Netflix mag je voor geen goud missen
Op Netflix is een goudmijn aan geweldige scifi-series te vinden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De veelbelovende serie 'Landman' krijgt eerste trailer: van de maker van 'Yellowstone'
Series / Trailer

De veelbelovende serie 'Landman' krijgt eerste trailer: van de maker van 'Yellowstone'

Taylor Sheridan komt met een nieuwe westernserie, deze keer over Texaanse oliebaronnen.

Binnenkort komt de maker van de hitserie Yellowstone met een nieuwe productie. De eerste trailer is vanaf nu online te bekijken.

Landman is vanaf 20 november in Nederland te zien. Vanaf die datum kunnen kijkers smullen van de enorme competitie omtrent olieboren in Texas.

Crisis


Sheridan en zijn mede-bedenker Christian Wallace hebben een stevige cast. Billy Bob Thornton speelt Tommy Norris en Ali Larter speelt zijn ex-vrouw, Angela.

Tommy doet crisismanagement bij een oliemaatschappij. Gezien het enorme aantal mensen dat hun geluk beproeft in deze staat is er altijd wel een brand te blusssen.

Overig


Andere rollen worden gespeeld door Jon Hamm, Colm Feore en Demi Moore. Het eerste seizoen telt tien afleveringen: hogerhand heeft duidelijk vertrouwen in Landman aangezien er al akkoord is voor een tweede seizoen.



Landman is vanaf 20 november te bekijken op SkyShowtime.

Lees ook
De "beste scifi-fantasyserie" van Netflix krijgt een bijzonder mooie trailer
Sensationele beelden beloven een spetterend seizoen voor zowel de bestaande als voor nieuwe fans.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.