search

Ons nieuws van donderdag 12 september 2024

Dystopische nieuwe Netflix-film staat op het punt alle kijkers omver te blazen
Films / Specials

Dystopische nieuwe Netflix-film staat op het punt alle kijkers omver te blazen

De scifi-film 'Uglies' bekijk je vanaf vrijdag gewoon op Netflix.

Netflix breidt zijn aanbod deze week uit met onder andere een nieuwe film, die naar verwachting de kijkers omver zal blazen. Uglies is vanaf vrijdag te zien.

Uglies is een scifi-actiefilm die exclusief op Netflix zal verschijnen. De film is geregisseerd door McG (This Means War, The Babysitter) en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Scott Westerfeld uit 2005.

Plastische chirurgie


De film speelt zich af in een toekomst waarin iedereen op diens 16e verjaardag plastische chirurgie ondergaat om perfect te voldoen aan de schoonheidsidealen. Dit wordt gezien als een noodzakelijke stap om de maatschappij harmonieus en zonder vooroordelen te laten functioneren.

De hoofdpersoon, Tally Youngblood, staat op het punt om haar eigen operatie te ondergaan en kijkt uit naar de transformatie die haar eindelijk bij de "Pretties" zal laten horen. Haar beste vriendin Shay heeft daarentegen twijfels over het systeem en besluit te vluchten naar een verborgen gemeenschap die tegen deze verplichte operaties is.

Cast


Tally staat voor een moeilijke keuze: trouw blijven aan het systeem en haar operatie ondergaan, of haar oude leven en idealen achter zich laten om haar vriendin achterna te gaan. Tijdens haar reis ontdekt ze duistere geheimen over de samenleving waarin ze leeft.



De hoofdrol van Tally wordt gespeeld door Joey King (The Kissing Booth, The Act). Daarnaast zien we Keith Powers (Straight Outta Compton) als David en Chase Stokes (Outer Banks) als Peris.

Netflix


Een verfilming van de roman werd in 2006 al aangekondigd, maar dat project ging uiteindelijk niet door. De tweede poging ging van start in 2020 en gaat nu dus eindelijk in première.

Uglies bekijk je vanaf vrijdag 13 september op Netflix.

Lees ook
Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten
Biônicos is een Braziliaanse scifi-film over een dystopische toekomst gedomineerd door technologie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie uit 2012 was zo'n flop dat slechts 2 afleveringen werden uitgezonden
Series / Specials

Deze serie uit 2012 was zo'n flop dat slechts 2 afleveringen werden uitgezonden

De sitcom 'Work It' kreeg negatieve recensies en werd al snel geannuleerd.

Soms vraag je je af hoe een serie groen licht kreeg om gemaakt te worden. Je kan je deze vraag stellen bij deze sitcom uit 2012, getiteld Work It. Het was toen zo'n grote flop dat zender ABC de serie na twee afleveringen al had geannuleerd.

Work It werd gemaakt door Andrew Reich en Ted Cohen met de cast die bestaat uit Ben Koldyke, Amaury Nolasco, Beth Lacke, John Caparulo, Rebecca Mader, Rochelle Aytes, Kate Reinder, Kirstin Eggers en Hannah Sullivan.

Verhaal


De serie speelt zich af in St. Louis en gaat over twee mannen, Lee (Koldyke) en Angel (Nolasco), die hun baan verliezen. Ze geloven dat de huidige economische recessie en het tekort aan banen mannen meer heeft beïnvloed dan vrouwen. Ze besluiten dat de enige manier om werk te vinden is om zich als vrouwen voor te doen.

Wanneer de twee mannen banen krijgen in de farmaceutische verkoop, ontdekken ze al snel dat de verschillen tussen mannen en vrouwen dieper gaan dan alleen hoge hakken en figuurcorrigerend ondergoed. De twee zijn vastbesloten om de schijn op te houden op welke manier dan ook. Ze moeten hun geheim echter verbergen voor hun collega's en, in Lee's geval, voor zijn vrouw en tienerdochter.

Negatieve recensies


Work It kreeg overweldigend negatieve recensies en heeft dan ook een score van 0% op Rotten Tomatoes. Zo noemde Robert Bianco van USA Today het "zonder humor, smakeloos, slecht geacteerd, afschuwelijk geschreven, onhandig geregisseerd, afschuwelijk belicht en slecht gekostumeerd".



Er was ook heel wat controverse rond de serie. Zo kreeg de pilot kritiek en er vonden protesten plaats bij de netwerkkantoren vanwege een zin die werd uitgesproken door het personage van Nolasco, Angel, die beweerde dat hij als Puerto Ricaan "geweldig zou zijn in het verkopen van drugs".

Twee afleveringen


De serie werd door ABC geannuleerd na slechts twee afleveringen van de geplande 13 afleveringen. Hierdoor is Work It ook nergens te zien op de streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10
The Expendables 4 met Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox en Sylvester Stallone: vooral voor de fans.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterren uit 'Beverly Hills, 90210' weigerden 18 jaar met elkaar te praten
Series / Celebrity

Sterren uit 'Beverly Hills, 90210' weigerden 18 jaar met elkaar te praten

Tori Spelling en Brian Austin Green herstellen hun vriendschap na 18 jaar radiostilte door relatieproblemen.

Tori Spelling en Brian Austin Green, beiden 51 jaar oud, gingen van beste vrienden naar radio stilte voor 18 jaar. De twee speelden in de iconische jaren '90 serie Beverly Hills, 90210 als Donna Matin en David silver en waren destijds onafscheidelijk. Maar na het einde van de show ontstond er echter een ruzie die hun goede vriendschap verbrak.

Tijdens de podcast Oldish spraken Green en Spelling over deze lange radiostilte en de oorzaak achter de breuk. Waarbij Spelling de situatie beschreef als "bijna als een scheiding", terwijl Green vertelde over zijn frustratie als gevolg van gebrek aan reactie van Spelling.

De oorzaak


Spelling gaf aan dat haar relatie met Vincent Young, die duurde van 1999 tot 2001, een negatieve invloed had op haar vriendschappen, zo ook de vriendschap met Green. Ze beschreef de relatie als "gecompliceerd" en gaf toe dat ze zichzelf verloren in die relatie. Ze erkende dat ze naar zichzelf had moeten luisteren en de relatie had moeten beëindigen toen deze niet meer gezond was, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet alleen Spellings relatie stond de vriendschap in de weg. Zo vertelde ze dat Brian’s relatie met Vanessa Marcil, met wie hij samen was van 1999 tot 2003, ook een bijdrage had in de breuk van hun vriendschap. Spelling vond het moeilijk om te zien hoe Green door Marcil werd behandeld, wat haar frustreerde omdat ze geen invloed had op zijn keuzes.

De weg naar herstel


Green benadrukt tijdens de podcast hoe graag hij de vriendschap wilde behouden met meerdere pogingen om dit voor elkaar te krijgen. Zo herinnerde Green zich hoe hij meerdere keren naar Young’s huis ging in een poging om de vriendschap met Spelling te behouden, maar steeds zonder succes. Zelfs bij hun ontmoeting op een Beverly Hills, 90210 DVD-release party merkte Green de afstand tussen de twee, er kon geen begroeting van af.

Bekijk op instagram



Ondanks de jaren van misverstanden en verloren tijd hebben Spelling en Green hun vriendschap hersteld en de frustraties van beide kanten uitgesproken. Dit bewijst dat een echte vriendschap de moeite waard is om voor te strijden, de twee zijn weer net zo hecht als voor de breuk.

Lees ook
Hoe ziet Kelly, die blonde uit 'Beverly Hills 90210' waar iedere jongen van droomde, er nu uit?
Jennifer 'Jennie' Eve Garth speelde Kelly Taylor van 1990 tot en met 2000. Is ze veel veranderd?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige wraakfilm doet het prima in de Top 10 van Prime Video
Films / Nieuws

Stevige wraakfilm doet het prima in de Top 10 van Prime Video

Een kleine oplichter verandert in een meedogenloze machine in haar zoektocht naar wraak.

De actiefilm Duchess staat al gedurende een aantal weken solide in de Top 10 en wisselt tussen de tweede en de vijfde plaats. Het verhaal van Scarlett (Charlotte Kirk), die door een grote diamanthandelaar voor zijn karretje wordt gespannen, valt duidelijk in de smaak.

De film is geregisseerd door Neil Marshall en in de stijl van Guy Ritchie's Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Scarlett gaat behoorlijk tekeer in haar zoektocht naar wraak.

Achtervolging


Wanneer ze op stap is met haar vriend loopt ze de gladde Robert (Philip Winchester) tegen het lijf. Hij weet de naïeve vrouw voor zijn karretje te spannen, maar dit kost Scarlett bijna het leven.

Daarom zet ze de achtervolging in op degenen die haar voor dood achterlieten. Duchess is wat actie betreft een stuk harder dan Ritchie's beroemde film.

Overig


Hoofdrolspeelster Kirk schreef het verhaal samen met regisseur Neil Marshall en Simon Farr. Andere rollen worden gespeeld door onder andere Sean Pertwee, Colin Egglesfield en Stephanie Beacham.



Je kunt Duchess bekijken op Prime Video.

Lees ook
Ben je fan van 'Gen V' en 'The Boys', dan is deze stevige actieserie op HBO Max echt iets voor jou
Op HBO Max verscheen in 2021 de film The Suicide Squad spin-off Peacekeeper en deze werd sterk ontvangen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies seizoen 2 'The Old Man': fantastisch vervolg of grote teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies seizoen 2 'The Old Man': fantastisch vervolg of grote teleurstelling?

Seizoen 2 van The Old Man krijgt verrassende recensies op Rotten Tomatoes.

Het is soms heel lastig om een leuke serie te vinden en als je een leuk seizoen gevonden hebt, geeft dat geen garantie voor een sterk tweede seizoen. Is het vervolg van de thriller The Old Man net zo goed als het eerste seizoen? Topcritici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

The Old Man van Jonathan E. Steinberg en Robert Levine ging twee jaar geleden in première. De thriller is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Perry, een Amerikaanse schrijver die vooral bekend is in het mysterie- en thrillergenre.

Rotten Tomatoes


De serie volgt oud-CIA agent Dan Chase. Hij woont al dertig jaar in Vermont zonder contact met de buitenwereld. Nadat hij een indringer heeft vermoord, moet hij onderduiken. FBI-assistent-directeur Harold Harper krijgt tegelijk de opdracht om Dan te arresteren.

Het eerste seizoen van The Old Man behaalde een torenhoge score van 97% op Rotten Tomatoes. Helaas scoort seizoen 2 veel lager. Critici geven dit seizoen namelijk slechts een magere 60% (op het moment van schrijven).

Veel potentie


Topcriticus Kaiya Shunyata van RogerEbert.com schrijft dat de maatschappij niet meer geïnteresseerd is in lange series. Als dat wel was, "zou seizoen twee van The Old Man misschien heel goed zijn geweest. Nu toont dit seizoen weliswaar veel potentie, maar uiteindelijk blijft het bergafwaarts gaan."



Aan de andere kant vindt criticus Arezou Amin van Collider het tweede seizoen juist wel heel goed. Ze schtijft: "Seizoen 2 is aanzienlijk realistischer, maar dit is in het voordeel van de serie. Anders zou het het verhaal ernstig tekortdoen."

Disney+


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Old Man? Stream de thriller dan op Disney+.

Lees ook
Eerste recensies gloednieuwe 'How To Die Alone': goede kijktip of toch een misser?
Gloednieuwe serie How To Die Alone is een grote hit op Rotten Tomatoes.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een vervolg op 'Smallville' van HBO Max: dit is wat je zou kunnen verwachten
Series / Specials

Een vervolg op 'Smallville' van HBO Max: dit is wat je zou kunnen verwachten

De originele makers zijn klaar voor nieuwe belevenissen van Superman.

De populaire serie Smallville kende na tien seizoenen een redelijk open einde. We zagen Clark Kent (Tom Welling) zijn dubbele identiteit omarmen en beginnen aan zijn leven als Superman. Het is dus goed te begrijpen dat het verhaal werd voortgezet in DC-stripvorm. De makers zijn echter klaar voor meer dan een strip.

Tijdens de Terrificon in augustus 2024 onthulde Welling dat hijzelf, samen met zijn co-ster Michael Rosenbaum (Lex Luthor), al een tijdje bezig zijn met een vervolg. Het gaat om een animatieserie waarvoor de oorspronkelijke schrijvers van Smallville nieuwe afleveringen zullen creëren. De acteur lichtte toe dat het team in afwachting is van toestemming van DC, die de eigenaar is van Superman. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van een vervolg op de hitserie.

Terugkeer


Na het einde van Smallville ging het verhaal verder in stripvorm, waardoor bepaalde losse eindjes werden afgerond. In de strip konden fans lezen hoe de confrontatie tussen Lex en Tess Mercer (Cassidy Freeman) eindigde. Tess leefde verder in het onderbewustzijn van haar broer, wat een goed uitgangspunt vormt voor het vervolg. Tess' dood werd door velen als onbevredigend ervaren.

Naast deze bekende helden is het mogelijk om de Justice League verder te ontwikkelen. In Smallville werd de League in eerste instantie gevormd en door de seizoenen heen kreeg deze haar uiteindelijke vorm. De groep helden had een grote invloed op Clarks ontwikkeling als Superman en ook werd Green Arrow een vast onderdeel van de cast. Een terugkeer van de League biedt daarom een gezonde continuïteit met de oorspronkelijke serie.

Ten slotte kan een vervolgserie laten zien hoe Lex Luthor president van de Verenigde Staten wordt. Vanaf het eerste seizoen is per slot van rekening al bekend dat dit een deel uitmaakt van zijn toekomst. Lex kreeg deze voorspelling van een blinde helderziende. De verhaallijn biedt sterke mogelijkheden om Lex' weg naar de top te laten zien. Per slot van rekening trek je daarmee de lijn door naar het begin van het populaire Smallville.



Smallville kun je zien op HBO Max.

Lees ook
Tweede seizoen van populaire Superman-serie gaat vandaag in première op HBO Max
Seizoen 2 van 'My Adventures with Superman' introduceert nieuwe bondgenoten en bedreigingen voor Clark Kent.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzingwekkende en griezelige serie uit 2021 is nu in Nederland te zien
Series / Nieuws

IJzingwekkende en griezelige serie uit 2021 is nu in Nederland te zien

Chucky is terug en ontketent gruwelijke moorden in een spannende nieuwe serie.

Ben je klaar voor een gruwelijk spannend avontuur? De iconische moorddadige pop Chucky is terug en griezeliger dan ooit in de serie Chucky. Hier zijn vijf belangrijke dingen die je moet weten voordat je begint aan deze bloederige en spannende serie.

Waar gaat de serie over?


Chucky volgt het verhaal van een vintage Chucky-pop die op een rommelmarkt wordt gevonden door een tiener. Al snel ontketent de pop een reeks moorden in een ogenschijnlijk vredige stad. Terwijl de moorden toenemen, worden lang verborgen geheimen van de inwoners onthuld, en Chucky zelf gaat de confrontatie aan met zijn gruwelijke verleden.

Wie heeft de serie gemaakt?


Chucky is gecreëerd door Don Mancini, de geest achter de originele Child's Play-films waarin Chucky zijn eerste slachtoffers maakte. Mancini heeft de serie ontwikkeld in samenwerking met Universal Content Productions en Syfy, en hij brengt dezelfde duistere humor en bloederige horror die de originele films zo geliefd maakten.

Wie spelen er in de serie?


Brad Dourif keert terug als de stem van Chucky, een rol die hij sinds de originele Child’s Play in 1988 speelt. Zackary Arthur speelt Jake Wheeler, de tiener die Chucky vindt. Jennifer Tilly, bekend uit eerdere Chucky-films, keert ook terug als Tiffany, Chucky's levenslange bondgenoot in chaos. Tilly is bekend uit Bound, terwijl Zackary Arthur eerder te zien was in Transparent.

Voor wie is deze serie?


Chucky is perfect voor fans van klassieke horror, en voor kijkers die genieten van series als American Horror Story of Stranger Things. De show biedt een mix van bloederige moorden, zwarte humor en onverwachte plotwendingen die zowel nieuwe kijkers als oude fans van Chucky zullen vermaken.

Is de serie te bingen?


Met twee seizoenen en elk seizoen bestaande uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten, is Chucky gemakkelijk te bingen in een weekend. De spannende verhaallijn en Chucky's kwaadaardige streken zorgen ervoor dat je steeds verder wilt kijken.



Chucky is vanaf zaterdag 14 september 2024 te zien op Videoland.

Lees ook
De aanstaande 'Alien'-serie negeert met opzet de prequelfilm 'Prometheus'
De twee prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant zijn geen favorieten van showrunner Noah Hawley.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onbekende serie met 8,6 op IMDb gaat over schokkende jaren 80-crisis
Series / Specials

Deze onbekende serie met 8,6 op IMDb gaat over schokkende jaren 80-crisis

'It's a Sin' speelt zich af in Londen en gaat over de aidscrisis in de jaren 80.

In de jaren 80 was er een grote aidscrisis, met veel mensen die besmet raakten en stierven. In 2021 werd er een serie over gemaakt die het op een heel mooie manier toont. Deze serie, getiteld It's a Sin, was een groot succes.

It's a Sin werd geschreven door Russell T Davies en geregisseerd door Peter Hoar met in de hoofdrollen Olly Alexander, Omari Douglas, Callum Scott Howells, Lydia West en Nathaniel Curtis. Ook David Carlyle, Keeley Hawes, Shaun Dooley, Tracy Ann Oberman, Neil Patrick Harris en Stephen Fry verschijnen in de serie.

Verhaal


It's a Sin speelt zich af in Londen tussen 1981 en 1991 en toont het leven van een groep homoseksuele mannen en hun vrienden tijdens de aidscrisis in het Verenigd Koninkrijk. Gedurende vijf afleveringen wordt de groep getoond terwijl ze een heel decennium doormaken, waarbij ze vastberaden zijn om vol passie te leven, ondanks de dreiging die hiv voor hen vormt.

Vanwege het thema was de serie moeilijk te verkopen aan omroepen. BBC One en ITV wezen de serie af en Channel 4 nam het pas aan nadat hun hoofdredacteur voor drama, Lee Mason, ervoor had gevochten. Bovendien werd It's a Sin ingekort van de oorspronkelijk geplande acht afleveringen naar vijf.

Lovende kritieken


It's a Sin was uiteindelijk een groot succes en kreeg lovende kritieken vanwege de emotionele scènes, het schrijfwerk, de acteerprestaties en de nauwkeurige weergave van hiv/aids. Op IMDb heeft de serie dan ook een hoge score van 8,6 op 10 en staat het op de 139e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.



De serie werd ook geprezen voor het stimuleren van een toename in hiv-tests in de weken na de release. Het was de meest genomineerde serie bij de British Academy Television Awards in 2022, met twaalf nominaties, waaronder Beste Miniserie, en won Beste Regisseur: Fictie voor Hoar.

Kijken?


Wil je It's a Sin zien? Je kan de serie bekijken op NPO Plus.

Lees ook
Dit opvallende detail over 'The A-Team' uit de jaren 80 wist je nog niet
Dit wist je niet over het busje waarmee de personages van 'The A-Team' rijden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van Stephen King kijken vooral uit naar deze serie die in 2025 uitkomt
Series / Specials

Fans van Stephen King kijken vooral uit naar deze serie die in 2025 uitkomt

'It: Welcome to Derry' zal plaatsvinden voor de films 'It' en 'It Chapter Two'.

Als je fan bent van Stephen King, heb je al heel wat films en series kunnen zien die gebaseerd zijn op zijn boeken. Volgend jaar komt daar nog een nieuwe serie bij met It: Welcome to Derry, die zich afspeelt in dezelfde wereld als It.

It: Welcome to Derry is ontwikkeld door Andy Muschietti, de regisseur van de vorige twee It-films, en zijn zus Barbara Muschietti samen met Jason Fuchs. Het is een prequel van de films It (2017) en It Chapter Two (2019), die gebaseerd zijn op King's roman It uit 1986.

Oorsprongsverhaal


In de serie zal Bill Skarsgård zijn rol als It alias Pennywise uit de films opnieuw vertolken. Hij is ook uitvoerend producent van de serie. Daarnaast spelen ook Jovan Adepo, Chris Chalk, Taylour Paige, James Remar en Stephen Rider een hoofdrol in It: Welcome to Derry.

De serie zal de gebeurtenissen in de jaren 60 volgen, de periode die leidt naar de gebeurtenissen van de eerste film in King's It-serie. We zullen ook het oorsprongsverhaal van Pennywise de Clown te zien krijgen.

Ontwikkeling


In maart 2022 werd gemeld dat er gewerkt werd aan een prequelserie van It. In februari 2023 kreeg de serie officieel groen licht, en werd gemeld dat Muschietti meerdere afleveringen, waaronder de pilot, zou regisseren, terwijl Fuchs als schrijver zou dienen.



De opnames voor It: Welcome to Derry begonnen in mei 2023 in Canada onder de werktitel Greetings from Fairview, en zouden doorgaan tot december. Midden juli werd de productie echter stilgelegd vanwege de acteursstaking. Na de staking werd er opnieuw gefilmd. De productie van de serie was tegen deze zomer gedaan.

HBO


Het is nog even wachten op It: Welcome to Derry, want het is pas volgend jaar, in 2025, dat de serie zal uitkomen en dat op HBO. Het is al bekend dat de serie negen afleveringen zal bevatten.



Er zijn nog niet echt veel beelden uitgebracht van de serie, maar in een filmpje van HBO over aankomende releases is wel een kleine teaser verschenen van It: Welcome to Derry, die je enthousiast kan maken voordat de serie uitkomt in 2025.

Lees ook
De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror
Deze serie is een ode aan het werk van Stephen King: actie, bovennatuurlijke elementen en horror.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo klein is de actrice Jenna Ortega uit de Netflix-serie 'Wednesday'
Series / Celebrity

Zo klein is de actrice Jenna Ortega uit de Netflix-serie 'Wednesday'

Zie hoe Jenna Ortega’s kleine lengte haar niet tegenhoudt in het maken van een grote indruk op het scherm.

Jenna Ortega is op dit moment een van de meest veelbelovende actrices. Ze trok miljoenen kijkers met haar verschijning in Wednesday en ging viraal met de dansscene uit de serie, die ze overigens zelf gechoreografeerd heeft. Ze heeft al heel wat prestaties op haar naam staan en ondanks haar kleine gestalte is ze niet te missen op het scherm.

Volgens haar IMDb-profiel is Jenna Ortega 1,55 meter lang, wat gelijkstaat aan 5'1", niet erg groot dus. Hoewel ze misschien klein van stuk is, staat dit haar geen moment in de weg om een grote indruk achter te laten in de entertainmentwereld. Na haar debuut kreeg ze project na project, de een nog populairder dan de ander.

Ortega's doorbraak


Ortega brak door met haar rol als jonge Jane in Jane the Virgin, waar haar natuurlijk acteertalent meteen opviel. Na het succes van Jane the Virgin verkreeg ze meer bekendheid als Ellie Alves in You en toonde daar opnieuw haar veelzijdigheid. Haar bekendste project blijft echter haar hoofdrol als Wednesday Addams in de Tim Burton-serie Wednesday.

Naast series is ze ook te vinden in de filmindustrie. In 2013 verscheen ze al in Iron man 3. Dit vervolgde ze met films als Scream en The Fallout, waarin ze de hoofdrol speelde. Een diverse portfolio in verschillende genres, van comedy en drama tot horror.

Toekomstige projecten


Haar fans hoeven niet getreurd te zijn, want ook in de toekomst wordt Ortega op de schermen verwacht. Zo heeft ze al getekend voor het vervolg van de nieuwe Scream-film. Ook speelt ze een belangrijke rol in de door Tim Burton geregistreerde film Beatle Juice die in 2024 verschijnt.

Bekijk op instagram



Het project waar de meeste fans wellicht het meest naar uitkijken, is seizoen twee van de serie Wednesday, die weer zal verschijnen op Netflix. De releasedatum is nog niet bekend maar de verwachting is 2024 of 2025. Ortega houdt haar fans goed op de hoogte van de vorderingen en haar toekomstige projecten op social media. Groot of klein, van het scherm is Jenna Ortega niet weg te denken. Met haar indrukwekkende kijkcijfers bewijst ze keer op keer haar waarde als ster.

Lees ook
Jenna Ortega neemt haar controversiële woorden over 'Wednesday' terug
De uitgesproken jonge actrice heldert bepaalde zaken op in een interview met Vanity Fair.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en inspirerende Netflix-series voor op jouw watchlist
Series / Nieuws

4 verborgen en inspirerende Netflix-series voor op jouw watchlist

Het zal voor velen een fase in het leven zijn geweest waarin alle emoties uitvergroot werden.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

Skins



Deze tienerserie is in de loop der jaren vooral in het VK uitgegroeid tot een zeer geliefde cultserie. Op Rotten Tomatoes stijgt de score op de Popcornmeter naar een hele goede 70%. Je streamt alle zeven 'volumes' op Netflix.

De indringende serie Skins volgt het rusteloze leven van een groep tieners terwijl de vrienden en wannabe-geliefden hun laatste twee schooljaren doorlopen.



Ginny & Georgia



Romantiek en tienerdrama gaan vaak hand in hand. Zo ook in deze serie op Netflix. Het publiek op Rotten Tomatoes ziet de serie wel zitten, gezien de score van 75%.

De vrijgevochten Georgia en haar kinderen Ginny en Austin verhuizen naar het noorden om een frisse start te maken, maar merken dat de weg niet is geplaveid met rozen.



The Society



Een groot mysterie waarbij niemand weet wat er aan de hand is. Ontdek het in tien afleveringen op Netflix. De waardering voor deze serie is groot. Het krijgt op Rotten Tomatoes een score van maar liefst 86%.

Wanneer alle andere inwoners in The Society op mysterieuze wijze verdwijnen uit hun rijke stad, moeten de tieners van West Ham hun eigen samenleving vormen om te overleven.



Atypical



Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Of toch niet? Deze komische dramaserie wordt door velen geliefd, en krijgt op Rotten Tomatoes een waarderingscijfer van 92%. Bekijk alle vier de seizoenen op Netflix.

Atypical - Wanneer een tiener met een stoornis binnen het autismespectrum graag een vriendin wil, leidt zijn drang naar onafhankelijkheid tot zelfontdekking voor zijn hele familie.



Lees ook
Ster uit 'The Matrix' speelt grote rol in Netflix-serie van Arnold Schwarzenegger
De actieheld gaat met een andere ster van formaat weer een nieuw avontuur aan.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Josh Brolin zegt 'nee' tegen de iconische hoofdrol in grote DC-serie van HBO Max
Series / Nieuws

Josh Brolin zegt 'nee' tegen de iconische hoofdrol in grote DC-serie van HBO Max

Na zijn aandeel in DC-flop Jonah Hex denkt Brolin wel twee keer na over een rol in een comic-verfilming.

Josh Brolin (Avengers: Endgame, Dune) heeft de hoofdrol van Hal Jordan in de grote serie Lanterns van DC Studios en Warner Bros. Television afgewezen.

The Hollywood Reporter wist te bevestigen dat Brolin werd beoogd voor de rol van de arrogante Hal Jordan, die eerder werd gespeeld door Ryan Reynolds in de megaflop Green Lantern uit 2011.

Wie wordt dan Hal Jordan?


Volgens meerdere bronnen werd Brolin eind augustus het aanbod gedaan en besloot hij afgelopen weekend het project aan zijn neus voorbij te laten gaan.

The Hollywood Reporter meldde tevens dat het gerucht dat ook Matthew McConaughey de rol zou zijn aangeboden onjuist is. De zoektocht gaat dus verder.

Intergalactische true crime


De beoogde keuze van Brolin lijkt erop te wijzen dat DC op zoek is naar een acteur in de 50 die een oudere Hal Jordan kan spelen naast het jongere personage John Stewart. Ook die rol moet nog gecast worden.



In Lanterns moeten de twee op aarde een moord die grotere implicaties heeft oplossen. De toon van de serie zou te vergelijken zijn met die van True Detective.

Grote serie


Chris Mundy (Ozark) is showrunner van de acht-delige serie. Hij schreef de script samen met Watchmen-producent Damon Lindelof en auteur Tom King.

Het is nog onduidelijk wanneer we Lanterns kunnen verwachten. De opnames van de serie moeten in januari beginnen.

Lees ook
Dit wist je niet: de eerste grote rol van 'Reacher'-ster Alan Ritchson was die van Aquaman in vergeten DC-serie
Alan Ritchson was naast een hoop andere bekende acteurs te zien in 'Smallville'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.