search

Ons nieuws van zaterdag 14 september 2024

Inspirerende Nederlandse hitfilm uit 2024 gaat nu Netflix overnemen
Series / Nieuws

Inspirerende Nederlandse hitfilm uit 2024 gaat nu Netflix overnemen

De Terugreis is een ontroerende film over een echtpaar dat op reis gaat naar Spanje.

Zin in een ontroerende, melancholische film? Het Netflix-aanbod is deze week uitgebreid met De Terugreis, een veelgeprezen, hartverwarmende film van Nederlandse bodem.

Jelle de Jonge is de regisseur van de film en zul je vast kennen van zijn debuutfilm Bon Bini Holland, dat overigens een Gouden Kalf heeft gewonnen. Ook stond hij aan het roer bij Weg van Jou uit 2017 en hielp hij mee aan de seizoenen van de succesvolle serie De Luizenmoeder. Samen met Marijn de Wit was hij ook verantwoordelijk voor het script.

Reis


De Terugreis volgt het verhaal van Jaap en Maartje, een echtpaar dat al 45 jaar samen is. Ze gaan op reis naar Spanje om een oude zieke vriend te bezoeken en elkaar onderweg nog beter te leren kennen.

In de auto richting het zuiden van Europa kijkt het echtpaar samen terug op hun herinneringen. Tegelijkertijd begint de dementie van Maartje een steeds grotere rol te spelen.

Cast


De rol van Jaap wordt vertolkt door Martin van Waardenberg, die naast acteur ook cabaretier en scenarioschrijver is. Je kunt hem kennen van onder andere Sesamstraat en de VPRO-serie Loenatik. Leny Breederveld speelt Maartje en is onder andere bekend van Villa Achterwerk en De Luizenmoeder.



De film wordt goed ontvangen en heeft op IMDB een score van 7,6. Ook is de film al in de prijzen gevallen: met 100.000 bioscoopbezoekers mag de film een Gouden Film in ontvangst nemen.

Thuis op de buis


De film bevat zowel hartverwarmende als humoristische elementen en laat een melancholieke indruk achter. Benieuwd? De film is nu te bekijken op Netflix.

Lees ook
'Reacher' krijgt Nederlands tintje: Krachtpatser "The Dutch Giant" is gecast voor het nieuwste seizoen
Deze Nederlandse acteur is een perfecte keuze in de verfilming van Lee Childs 'Spervuur'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Door deze foto's van Lily Collins stem je gelijk af op Netflix
Series / Foto's

Door deze foto's van Lily Collins stem je gelijk af op Netflix

Het nieuwste seizoen is in feestelijk in première gegaan, maar niet in Parijs.

De romantische komedieserie Emily in Paris is onlangs gestart met de tweede helft van het vierde seizoen. Hoofdrolspeelster Lily Collins was aanwezig bij de feestelijke première, die echter in Rome plaatsvond.

Collins trok met haar goudkleurige jurk de nodige aandacht. De foto's kun je hier bekijken.

Droombaan


De serie vertelt het verhaal van de belevenissen van de Amerikaanse Emily, die in Parijs de baan van haar dromen vindt. Het is de bedoeling dat ze een Amerikaans gezichtspunt gaat brengen bij een Frans marketingbureau.

Emily's belevenissen en de manier waarop ze zich handhaaft binnen de Franse cultuur worden op een humoristische manier neergezet. Emily ontwikkelt zich tot een volwassen vrouw en dit is tegen de achtergrond van het bruisende Parijs.

Complimenten


Collins poseerde met de rest van de cast voor de fotografen. De actrice kreeg de nodige complimenten. "Emily in Roma" werd omschreven als "magnifiek" en "fenomenaal".



Kijk Emily in Paris op Netflix.

Lees ook
Netflix onthult de eerste beelden voor een van zijn grote hits: 'Emily in Paris' seizoen 4
Emily Cooper, de rol van actrice Lily Collins, is terug voor nieuwe mode-avonturen in Parijs.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende fantasyserie is weer terug in de Top 10 van Prime Video
Series / Nieuws

Indrukwekkende fantasyserie is weer terug in de Top 10 van Prime Video

Na een korte afwezigheid is deze hooggewaardeerde serie terug in de Top 10.

De Britse fantasykomedie My Lady Jane gaat over de politieke verwikkelingen in het Engeland van de 16e eeuw. Jane Grey heeft echt bestaan, maar daar houdt de gelijkenis wel mee op.

Het fictieve Engeland heeft een heel eigen realiteit, waarin we Jane (Emily Bader) leren kennen als iemand die bedreven is in het maken van magische dranken. Die zijn ook wel nodig gezien de situatie.

Verboden


My Lady Jane staat momenteel op de negende plaats. De serie heeft een kijkerswaardering van maar liefst 95% op Rotten Tomatoes. Er is dus geen gebrek aan interesse en waardering.

De maatschappij kent een klasse mensen, de Ethianen, die van gedaante kunnen veranderen. Deze groep krijgt van alles de schuld en relaties tussen Ethianen en de rest, oftewel de Veritijnen, zijn verboden.

Eigenwijs


Jane is uiteraard lekker eigenwijs en de kijkers smullen duidelijk hoe zij, op komische wijze, een drankje wil brouwen voor iemand voor wie ze romantische interesse heeft. Van gedaante wisselen is natuurlijk niet altijd even handig.



Kijk My Lady Jane op Prime Video.

Lees ook
Deze komische fantasyserie is echt de moeite waard: "serie met de nodige sardonische humor"
Deze serie stierf een vroegtijdige dood en kreeg een aantal jaren later een vervolgfilm ter afronding.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote veranderingen in de grote Netflix-hit uit 2023 voorspellen spectaculaire ontwikkelingen
Series / Nieuws

Grote veranderingen in de grote Netflix-hit uit 2023 voorspellen spectaculaire ontwikkelingen

De serie heeft de manga aangepast en dit zal grote gevolgen hebben.

One Piece is gebaseerd op de gelijknamige mangaserie. De serie heeft echter enkele details aangepast. Eén van deze veranderingen kan heel veel betekenen voor de toekomst van de serie.

De serie volgt Luffy in zijn zoektocht naar de schat One Piece om de koning van de piraten te worden. Hij krijgt hierbij hulp van Nami, een dief, en Roronoa Zoro, een zwaardvechter.

Het mysterieuze personage


Er is echter een personage dat niet zoveel invloed heeft op het verhaa. en dat is de vader van Luffy, Monkey D. Dragon. Zijn acties beïnvloedden het plot niet echt, maar dat veranderde tijdens het verhaal van Egghead.

Dat was namelijk het moment waarop hij Luffy redde van de executie die hem te wachten stond. Dit staat in groot contrast met de manga, waarin Luffy en zijn vader elkaar pas in hoofdstuk 1117 ontmoeten.

Grote gevolgen


Luffy's vader is namelijk een grote revolutie van het Revolutionaire Leger aan het plannen en organiseren. In de serie is echter het gesprek tussen de leiders over de revolutie aangepast.



Dit zou betekenen dat het verhaal van Luffy en zijn vader ook aangepast kan worden. Hopelijk kunnen fans door deze aanpassing meer te zien krijgen van de plannen van Monkey D. Dragon voordat de serie tot een einde komt.

Netflix


De liveaction-bewerking van One Piece is te streamen op Netflix.

Lees ook
Netflix start met het vervolg op zijn grootste hitserie uit 2023
Het is een tijdje stil geweest, maar onze helden zijn officieel terug.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dune: Prophecy' wordt niet "kinderachtig zoals Star Wars"
Series / Nieuws

'Dune: Prophecy' wordt niet "kinderachtig zoals Star Wars"

Actrice Emily Watson laat duidelijk weten wat we kunnen verwachten van de nieuwe HBO Max-serie.

HBO Max prequel-serie Dune: Prophecy verschijnt in november en zal tijdens de New York Comic Con flink gepromoot worden met panels en speciale screenings.

Emily Watson, een van de hoofdrolspelers van de serie, sprak onlangs met Total Film over wat we kunnen verwachten. En ze haalde tijdens dit interview hard uit naar een andere grote scifi-franchise.

Pijnlijke opmerking


Watson maakte de volgende vergelijking met Star Wars:

"Het was geweldig om aan mee te werken en om te weten dat dit een wereld is die ze echt kunnen laten aanvoelen. Het is een interessant project, want het is niet kinderachtig... zoals Star Wars. Er is morele complexiteit en dat is interessant."

Bene Gesserit


Watson speelt in de serie de rol van Valya Harkonnen. Ze is te zien naast Olivia Williams (als Tula Harkonnen), Jodhi May (als keizerin Natalya) en Mark Strong (als keizer Javicco Corrino).



De serie speelt zich ruim 10.000 jaar vooraf aan de opkomst van Paul Atreides af. We zien hoe twee Harkonnen-zusters het moeten opnemen tegen een toekomst die de mensheid bedreigt. Samen richten ze de beruchte sekte op die bekend staat als de Bene Gesserit.

Universum uitgebreid


De serie is losjes gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Diane Ademu-John en Alison Schapker ontwikkelden de serie.

De exacte releasedatum van Dune: Prophecy is nog onbekend.

Lees ook
Ewan McGregor wil snel terugkeren in Star Wars-universum
Ook Hayden Christensen heeft eerder aangegeven te willen terugkeren als Darth Vader.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit detail over 'Married... with Children' kent bijna niemand
Series / Specials

Dit detail over 'Married... with Children' kent bijna niemand

'Married… with Children' werd gepitcht met twee volledig andere acteurs in gedachten voor de rollen van Al en Peggy.

Je kan je waarschijnlijk niemand anders meer voorstellen dan Ed O'Neill en Katey Sagal als Al en Peggy Bundy in de populaire serie Married… with Children. Maar wist je dat de sitcom werd gepitcht met twee volledig andere acteurs in gedachten voor deze twee personages?

Married... with Children werd bedacht door Michael G. Moye en Ron Leavitt, en werd uitgezonden van 1987 tot 1997. De serie is een van de langstlopende sitcoms in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie, met 11 seizoenen en in totaal 259 afleveringen.

Bundy-familie


De serie speelt zich af in Chicago en volgt het leven van Al Bundy, een voormalige high school football-speler die nu werkt als ongelukkige verkoper van damesschoenen, samen met zijn familie, bestaande uit zijn luie vrouw Peggy, hun knappe maar naïeve dochter Kelly en hun bijdehante zoon Bud.

Al werd gespeeld door O'Neill en Peggy door Sagal. Beide acteurs werden erg bekend door hun rollen in Married…with Children en hebben daarna een mooie carrière opgebouwd. De serie werd echter gepitcht door de makers van de serie met andere acteurs in gedachten voor de rollen van Al en Peggy.

Sam en Roseanne


Zo hadden ze graag Sam Kinison als Al en Roseanne Barr als Peggy gehad. De managers van zowel Kinison als Barr vertelden Moye, Leavitt en de andere producenten van Married… with Children dat hun cliënten zich richtten op films, niet op televisie. Ze moesten dus op zoek naar andere acteurs van deze rollen.



O'Neill werd gevraagd om auditie te doen voor de rol van Al in Married… with Children in 1984, terwijl hij de rol van Lennie speelde in een toneelproductie van John Steinbeck's Of Mice and Men. Een castingagent van het televisienetwerk Fox had hem daar opgemerkt. O'Neill kreeg uiteindelijk de rol omdat hij tijdens de auditie simpelweg zijn schouders liet zakken en zuchtte toen hij op het punt stond door de voordeur van het huis te lopen.

Eigen pruik mee


Sagal had voordat ze Peggy zou spelen haar eerste grote rol als een krantencolumnist in de serie Mary (1985-86), met Mary Tyler Moore in de hoofdrol. Dit leidde ertoe dat ze werd gecast als Peggy in Married... with Children.



Naar verluidt bracht Sagal haar eigen rode pruik mee naar de auditie voor de rol, en met goedkeuring van de producenten werd deze look geïntegreerd in de serie. Sagal legde echter later uit dat ze aanvankelijk haar eigen haar had gestyled, maar dat de producenten, toen de serie succesvol werd, begonnen te investeren in een pruik.

Kijken?


Wil je Married… with Children zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand
Niet Christina Applegate, maar iemand anders zou oorspronkelijk de rol van Kelly Bundy spelen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na ruim een half keert het Marvel Cinematic Universe eindelijk terug op Disney+
Series / Nieuws

Na ruim een half keert het Marvel Cinematic Universe eindelijk terug op Disney+

'Agatha All Along' onthult de duistere magie en plannen van Agatha Harkness uit 'WandaVision'.

Ben je klaar om het Marvel-universum vanuit een geheel nieuw perspectief te beleven? Agatha All Along biedt een intrigerende blik op de duistere magie en manipulatie van Agatha Harkness, de heks die haar krachten onthulde in WandaVision. Hier zijn vijf belangrijke dingen die je moet weten voordat je deze fascinerende serie gaat kijken.

Waar gaat de serie over?


Agatha All Along richt zich op de achtergrond en motieven van Agatha Harkness, de mysterieuze en krachtige heks die Wanda Maximoff’s wereld op zijn kop zette. De serie duikt dieper in haar verleden, onthult haar sinistere plannen en laat zien hoe ze eeuwenlang heeft overleefd in een wereld vol bovennatuurlijke dreigingen. Verwacht een mix van horror, mysterie en magie, waarin goed en kwaad steeds meer in elkaar overvloeien.

Wie heeft de serie gemaakt?


Agatha All Along is ontwikkeld door Jac Schaeffer, die ook verantwoordelijk was voor WandaVision. Deze serie bouwt verder op de samenwerking tussen Marvel Studios en Schaeffer, die opnieuw haar unieke visie op het Marvel-universum toont. Met haar creatieve benadering en sterke verhaallijn brengt Schaeffer de duistere en magische wereld van Agatha Harkness tot leven, ondersteund door een getalenteerd team van Marvel-experts.

Wie spelen er in de serie?


Catherine Hahn keert terug in haar iconische rol als Agatha Harkness, waarmee ze een favoriet onder de fans werd. Naast Hahn zullen er nieuwe gezichten en bekende personages uit het Marvel-universum te zien zijn, hoewel veel details nog geheim worden gehouden. Verwacht verrassende cameo's en fascinerende nieuwe karakters die de wereld van Agatha verder verkennen.

Voor wie is deze serie?


Agatha All Along is een must-see voor fans van WandaVision en iedereen die geïnteresseerd is in de duistere en magische kant van het Marvel-universum. Als je van series zoals Loki of Doctor Strange hebt genoten, is deze serie zeker iets voor jou. Het biedt een diepere verkenning van de mystieke krachten en intriges die Marvel zo boeiend maken.

Is de serie te bingen?


Naar verwachting zal Agatha All Along bestaan uit 9 afleveringen van elk 40 tot 50 minuten. Dit maakt het ideaal voor een weekend binge-watch, waarbij je volledig kunt opgaan in de mystieke en sinistere wereld van Agatha Harkness.



Agatha All Along is vanaf 18 september te zien op Disney+. Maak je klaar voor een betoverend en sinister avontuur!

Lees ook
Marvel-serie 'Agatha All Along' eindigt op de perfecte dag
Iemand op de marketing-afdeling van Disney+ heeft hier goed over nagedacht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kon jij de bioscoopfilm 'Borderlands' niet aanzien? Deze 'Borderland'-serie op Netflix is juist wel heel goed
Series / Featured

Kon jij de bioscoopfilm 'Borderlands' niet aanzien? Deze 'Borderland'-serie op Netflix is juist wel heel goed

Borderlands was een grote flop, maar deze serie is juist wel fantastisch.

Het is soms erg lastig om een leuke film of serie uit te kiezen. Je weet vaak wel welke series je leuk vond of niet, maar hoe kies je een nieuwe titel uit? In dit artikel lees je welke serie je juist wél moet kijken als je de nieuwe bioscoopfilm Borderlands verschrikkelijk vond.

Borderlands is een film uit 2024 die gebaseerd is op een videogame van Gearbox Software. Opvallend is dat de film zeer slecht ontvangen is, ondanks de goede cast. Zo speelden onder anderen Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black en Edgar Ramirez in de film.

Een goed alternatief


Misschien was de Borderlands-film niet helemaal jouw ding, maar de Borland-serie op Netflix, Alice In Borderland, waarschijnlijk wel. Deze Japanse serie kwam in 2020 uit en is gebaseerd op de manga van Haro Aso.

Alice In Borderland is geregisseerd door Shinsuke Sato en vertelt het verhaal van Ryōhei Arisu (Kento Yamazaki) en Yuzuha Usagi (Tao Tsuchiya). Zij zitten samen vast in een verlaten versie van Tokio en moeten gevaarlijke spellen spelen om te overleven.

Rotten Tomatoes


De serie heeft twee seizoenen die allebei zeer goed scoren op Rotten Tomatoes. Zo scoorde seizoen 1 een fantastische score van 82% en kreeg seizoen 2 zelfs 91%!



Topcriticus Melanie McFarland van Salon.com schrijft op Rotten Tomatoes: "Het is altijd fantastisch om te zien hoe helden met weinig middelen en wapens de tegenslagen overwinnen. En zoals Arisu benadrukt, heeft elk spel een oplossing."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar Alice In Borderland? Stream de serie dan op Netflix.

Lees ook
Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren
Zou deze Scandinavische serie de nieuwste hit van Netflix worden?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video onthult de spraakmakende line-up van komende week
Series / Nieuws

Prime Video onthult de spraakmakende line-up van komende week

Het wordt een week die volledig in het teken staat van romantiek en reality-TV.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

No Gain No Love


Verschijnt op: Dinsdag 17 en woensdag 18 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 7-8 | Genre: Komedie / Romantiek | Kijk op: Prime Video

Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.



Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 1 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video

In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.



The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

16 september: Love Island: All Stars (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Love Island keert terug naar Zuid-Afrika, waar bekende gezichten opnieuw hun intrek nemen in de meest besproken villa voor een tweede kans om de liefde te vinden.

16 september: Love Island UK (seizoen 11) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen op zoek naar liefde voeren opdrachten uit, vormen koppels en worden week na week weggestemd. Vol spanning en drama.

16 september: Love Island US (seizoen 6) - Reality-TV / Romantiek - Love Island USA begint wanneer een groep vrijgezelle 'eilandbewoners' samenkomt in een prachtige villa in Fiji, klaar om een zomer vol liefde, vriendschappen en uiteindelijk relaties aan te gaan.

19 september: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1) - Reality-TV - In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.

Lees ook
Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuwe series
Naast de reguliere line-up lanceert de streamingdienst een gloednieuwe, magische serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire nieuwkomer op HBO Max: Gotham's spannende wereld keert komende week terug in eerste seizoen
Series / Release-lijsten

Spectaculaire nieuwkomer op HBO Max: Gotham's spannende wereld keert komende week terug in eerste seizoen

Er is natuurlijk genoeg te zien op HBO Max, maar één serie springt er toch wel uit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

My Lottery Dream Home


Verschijnt op: Maandag 16 september | Release: Seizoen 16| Genre: Reality-TV | Kijk op: HBO Max

Recente loterijwinnaars gaan op zoek naar hun ultieme droomhuis in deze realityshow, geïnspireerd op House Hunters.



Signs of a Psychopath


Verschijnt op: Dinsdag 17 september | Release: Seizoen 8 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Uit analyse van nieuwsbeelden en uitspraken van beruchte moordenaars uit de moderne geschiedenis wordt duidelijk hoe gruwelijk zij te werk gingen.



The Penguin


Verschijnt op: Vrijdag 20 september | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

14 september: Reno My Rental (seizoen 1) - Reality-TV - Carmeon helpt huurders om hun woning als thuis te laten voelen door de ruimtes te transformeren met persoonlijke aanpassingen binnen een budget, zonder dat de structuur van het pand wordt aangetast.

18 september: Sister Wives (seizoen 19) - Reality-TV - Kody Brown, zijn vier vrouwen Meri, Janelle, Robyn en Christine, en hun 17 kinderen proberen als een "normaal" gezin te leven, ondanks de afkeurende blikken van anderen.

21 september: Batwheels (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Bam, Redbird, Bibi, Batwing en Buff belanden in spannende avonturen en hilarische situaties terwijl ze belangrijke lessen leren over teamwork, vriendschap en nog veel meer, terwijl ze Batman, Robin en Batgirl helpen Gotham te beschermen.

Lees ook
Eerste recensies voor nieuwe 'Batman'-serie: kijken of skippen?
Nieuwe serie "Batman: Caped Crusader" ontvangt uitgesproken recensies van critici en is nu te streamen op Prime Video.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Dinklage blijft bij zijn standpunt over laatste seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Peter Dinklage blijft bij zijn standpunt over laatste seizoen 'Game of Thrones'

De hele wereld is over het laatste seizoen gevallen, maar de acteur denkt er het zijne over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zal nog lang besproken worden hoe een van de meest geliefde series ooit een hele fanbase boos en teleurgesteld heeft achtergelaten na het laatste seizoen. Eén van de sterren uit Game of Thrones kan zich echter niet vinden in de kritiek.

Acteur Peter Dinklage, die in de serie de rol van Tyrion Lannister speelt, blijft namelijk bij zijn standpunt dat het laatste seizoen geslaagd was. Sterker nog, hij moedigt de discussie juist aan omdat hij gelooft dat het gesprek over kunst een essentieel onderdeel is van het maakproces.

Niet op andere gedachten te brengen


"Het is gewoon mijn mening. Ik vond de finale goed!" aldus de acteur. Het personage van Dinklage was vanaf het begin al belangrijk en wist door zijn kennis en overlevingsdrang vele oorlogen en gevaren te overleven. Hij geeft aan dat hij zijn mening niet zal veranderen om de fans tevreden te stellen, omdat dat voor hem niet oprecht zou zijn.

Dinklage benadrukt dat hij het prima vindt als mensen het niet met hem eens zijn: "Stel je voor dat ik zou zeggen: 'Ja, ik vond de finale verschrikkelijk.' Dat zou nog slechter voelen dan eerlijk te zeggen dat ik het geweldig vond. Verschillende meningen maken het juist leuk. Mensen kunnen erover schrijven, praten en er zelfs over ruziën, en dat is precies wat kunst moet doen," aldus Dinklage.

Verrassend einde of lui schrijfwerk?


Een van de grootste vragen tijdens de hele serie was wie uiteindelijk op de IJzeren Troon zou eindigen. Uiteindelijk was het Bran "The Broken" Stark (Isaac Hempstead-Wright) die de troon veroverde, iets wat maar weinigen hadden verwacht.



Tijdens de scène waarin de beslissing werd genomen, stelde Samwell Tarly (John Bradley West) voor om democratie in Westeros in te voeren, maar dit idee werd in de typische stijl van de serie door de rest van de personages weggelachen. Deze reactie weerspiegelt volgens Dinklage hoe de adel in de tijd van de Engelse monarchie ook op democratie zou hebben gereageerd.

Wel of geen liefhebber van het laatste seizoen? Evalueer het nog eens door Game of Thrones te streamen op HBO Max.

Lees ook
Hoe gaat het nu met 'Jaime Lannister' uit 'Game of Thrones'?
Nikolaj Coster-Waldau werd bekend door zijn rol als Jaime Lannister in 'Game of Thrones'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties zijn veelbelovend: HBO lijkt een nieuwe hit te pakken te hebben
Series / Nieuws

Eerste reacties zijn veelbelovend: HBO lijkt een nieuwe hit te pakken te hebben

HBO staat natuurlijk al garant voor kwaliteit, maar zal deze serie boven verwachting presteren?

Eerst was er de kaskraker The Batman (2022) waarin acteur Colin Farrell een opvallende rol speelde als het personage The Penguin. Nu lijkt zijn eigen spin-off zelfs geliefder te worden dan de film waarmee het allemaal begon.

De eerste recensies van The Penguin zijn namelijk binnen, en de recensenten komen superlatieven tekort. De film van Matt Reeves was al geliefd, maar nu blijkt dat de serie op Rotten Tomatoes zelfs beter scoort.

Eerste uitslag is nog voorlopig


Op dit moment heeft The Penguin een indrukwekkende score van 93 procent op Rotten Tomatoes. Dit betekent dat de serie hoger scoort dan The Batman, die een nog steeds sterke score van 85 procent behaalde op basis van 529 recensies.

Hoewel The Penguin waarschijnlijk niet zoveel recensies zal verzamelen, blijft het een opmerkelijk resultaat. Hoe het publiek zal reageren, moet nog blijken, aangezien de serie nog niet is uitgezonden. The Batman krijgt van het publiek een score van 87%.

Niet lang meer wachten


In de afgelopen weken heeft HBO het nodige promotiemateriaal uitgebracht. Het lijkt er overigens op dat Reeves en HBO nog niet klaar zijn om het DC-universum naar het kleine scherm te brengen. De spin-off Gotham City Police Department is weliswaar op pauze gezet om aan The Penguin te werken, maar het staat nog gewoon in de wachtrij.



Vanaf komende vrijdag 20 september stream je het gloednieuwe The Penguin op HBO Max.

Lees ook
Eerste reacties zijn veelbelovend: HBO lijkt een nieuwe hit te pakken te hebben
HBO staat natuurlijk al garant voor kwaliteit, maar zal deze serie boven verwachting presteren?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Complete chaos in potentiële topserie van HBO
Series / Trailer

Complete chaos in potentiële topserie van HBO

Het superheldengenre gaat door zware tijden in de nieuwe satirische komedie.

Het zijn drukke weken op HBO Max. Volgende week gaat daar de langverwachte The Batman-spinoff The Penguin van start, en niet lang daarna volgt alweer de volgende grote serie: The Franchise.

De nieuwe HBO-serie is een komedie over de cast en crew van een grote superheldenfilm. The Franchise lijkt behoorlijk de spot te drijven met het MCU en het superheldengenre in het algemeen.

Sam Mendes


De serie is ontwikkeld door Armando Iannucci en Jon Brown in samenwerking met de grote regisseur Sam Mendes. Mendes ken je vooral als regisseur van topfilms als American Beauty, 1917 en de Bondfilms Skyfall en Spectre.

De crewleden die we volgen in het satirische verhaal worden gespeeld door acteurs als Himesh Patel, Billy Magnussen, Daniel Brühl en Richard E. Grant.

6 oktober


Kort voor de start heeft HBO nog een trailer vrijgegeven. Die bekijk je hieronder. De eerste episode van The Franchise verschijnt op 6 oktober op HBO Max. De resterende zeven afleveringen volgen daarna wekelijks tot en met 24 november.



Lees ook
IJzingwekkende en griezelige serie uit 2021 is nu in Nederland te zien
Chucky is terug en ontketent gruwelijke moorden in een spannende nieuwe serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Top 4 gratis series op NPO: de beste Nederlandse en internationale series
Series / Specials

De Top 4 gratis series op NPO: de beste Nederlandse en internationale series

Ontdek vier kijktips voor de beste Nederlandse en internationale series op NPO Start.

Van luchtige romcoms tot heftige misdaadseries; NPO Start heeft het allemaal. Op deze streamingdienst kun je de beste Nederlandse en internationale series kijken. In dit artikel lees je vier leuke kijktips.

De Ring



Deze nieuwe thrillerserie De Ring is pas sinds een week uit en is nu al één van de meest populaire series op NPO Plus. De eerste aflevering is gratis te streamen, maar voor de overige negen afleveringen heb je een abonnement nodig.

De Ring gaat over jurist Anna (Hannah Hoekstra). Wanneer ze de ring van haar opdrachtgever Simeon (Benja Bruijning) steelt, chanteert hij haar met beelden van de diefstal. Ze moet met hem naar bed, anders maakt hij haar carrière kapot.



Safe Home



De volgende kijktip is de vierdelige serie Safe Home met de populaire Australische actrice Aisha Dee in de hoofdrol. De afleveringen van ongeveer 50 minuten zijn te streamen op NPO Plus.

Aisha Dee speelt Phoebe, een oud medewerkster van een advocatenbureau. Ze heeft nu een baan in de pr-afdeling van een centrum tegen gezinsgeweld. Op haar eerste werkdag maakt ze echter een fout die grote gevolgen heeft.



Santos



De derde kijktip is het drama Santos dat gratis en zonder abonnement te streamen is op NPO Start. De serie bestaat uit één seizoen van acht afleveringen die ongeveer 45 minuten duren.

In Santos proberen Glenn en Yola in Rotterdam samen een leven op te bouwen. Ze hebben grote dromen voor hun toekomst, maar dan raken ze door de verkeerde vrienden verstrikt in een web van criminaliteit.



Happy Valley



De laatste kijktip is de misdaadserie Happy Valley. Op NPO Plus is zowel seizoen 1 als 2 te streamen. Beide seizoenen bestaan uit zes afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Happy Valley gaat over detective Catherine Cawood. Ze leidt haar team uit het district Yorkshire en heeft dan ook veel verantwoordelijkheid. Haar werk wordt echter moeilijk te scheiden van haar privéleven als haar verleden haar achtervolgt.



Lees ook
NPO Top 4: De nieuwste series op de ijzersterke Nederlandse streamingdienst
Ontdek deze gewelidige nieuwe series op NPO Start: van thriller tot misdaad.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.