search

Ons nieuws van zondag 15 september 2024

'Milliardærøya': vanaf aflevering twee het neusje van de zalm
Recensie

'Milliardærøya': vanaf aflevering twee het neusje van de zalm

Een vete tussen twee rijke zalmboerderijen in Noorwegen biedt droogkomisch vertier met een feministische saus.

Regie: Marit Moum Aune, Anne Bjørnstad | Cast: Trine Wiggen (Julia Lange), Ragne Grande (Amy Lange), Svein Roger Karlsen (Gjert Meyer), Hanne Skille Reitan (Trine Meyer), Benjamin Bakkeid (Felix Meyer), Vetle Røsten Granås (Jens Lange), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-47 minuten | Jaar: 2024

Het zou kunnen Milliardærøya is geïnspireerd door Succession. Maar waar die bejubelde HBO-serie vooral aansluiting zoekt bij The Godfather en Yellowstone, zit haar Noorse tegenhanger dichter bij Romeo en Julia – maar dan zonder liefdesverhaal – en House of Gucci. De toon is ook heel anders. In Succession blinken de personages uit in bijtend cynisme, terwijl in Milliardærøya de humor Scandinavisch droog is en de personages geen monsters zijn. In feite is dit een sobere, grappige en moderne Game of Thrones, waarin de machtsstrijd tussen twee families beslecht wordt door de interne strijd binnen die families.

Milliardærøya speelt zich af in Noorwegen, dus draait het verhaal niet draait om media, prostitutie of drugs, maar om zalm. Een eiland in de buurt van Trondheim huisvest twee zalmboerderijen met wereldfaam: Marlax en Meyer Fjordbruk. Die eerste wordt gerund door Julia Lange, de kille matriarch van een nouveau riche-familie, de tweede door Gjert Meyer, een gierige selfmade man die zijn conservatieve ideeën in alle lagen van zijn bedrijf en privéleven heeft geïmplementeerd. De twee concurrenten leven relatief vreedzaam naast elkaar, tot een aandeelhouder van Meyer Fjordbruk, op de vlucht wegens belastingontduiking, komt te overlijden.

Zijn aandelen komen in handen van een tante die ze uit wraakzucht voor een appel en een ei afstaat aan concurrente Julia. Die laatste zet meteen de vijandige overname van Meyer Fjordbruk in gang. Dat zou vlotjes kunnen verlopen, ware het niet dat beide ceo's hetzelfde karaktergebrek bezitten: ze zijn blind voor de ambitie van hun oudste kind. Julia acht dochter Amy niet zo intelligent en gehaaid als zichzelf en seksist Gjert duwt dochter Trine in de rol van slavin van zijn gehandicapte echtgenote.

De eerste aflevering vormt een hindernis voor een vlotte bingewatch. In vijfenveertig minuten worden niet minder dan vijftien essentiële personages voorgesteld. Deze wie-is-wie en duiding van de onderlinge relaties vergt een dusdanige inspanning dat de kans bestaat dat je bij de aftiteling afhaakt. Doe dat niet, want in aflevering twee wordt alles duidelijk en ontplooit zich een heerlijke mix van intriges en kurkdroge komedie.

De humor komt meestal voort uit de situaties. Een echtgenoot van een personage creëert zelf een incident dat zijn vrouw onverwacht 'warm' maakt voor overspel. Wanneer Gjert te lang bij de bakker moet wachten, heeft dat verrassende gevolgen. Sommige personages zijn gewoonweg grappig door een karaktertrek. De schoonzoon van Gjert blijkt zo'n angsthaas dat hij bij het minste een zenuwcrisis krijgt. Een amateurimpresario haalt zich door zijn ongefilterde domheid de woede van een Amerikaanse studio op de hals. En ijskoningin Julia identificeert ze zich helemaal met Glenn Close in Fatal Attraction wanneer ze wraak wil nemen.

Verbale gevechten vol venijn of hilarische situaties gecreëerd door extreem hebzuchtige en opportunistische personages zoals in Succession ga je in deze schepping van Lilyhammer-bedenkers Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin niet vinden. De meeste personages in Milliardærøya hebben een goede inborst. Wanneer ze echter diep in hun ziel worden getroffen, verliezen ze hun gezond verstand en laten ze zich leiden door wraakzucht. In tegenstelling tot de Roy-monsters begrijp je hen wel en kan je je met hen identificeren.

Boeiend is ook dat het centrale plot gedreven wordt door vrouwen. De mannen hier zijn ofwel luie profiteurs ofwel bange pantoffelhelden ofwel conservatieve en gierige seksisten, terwijl de vrouwen in alle situaties het initiatief nemen. Een flink contrast met heel wat series die op één sterke vrouw na vooral bepaald worden door de mannelijke drive. In die zin past Milliardærøya helemaal binnen de recente feministische golf. Het tweede seizoen belooft alvast een knaller te worden.



Milliardærøya is te zien bij Netflix.



Lees ook
Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren
Zou deze Scandinavische serie de nieuwste hit van Netflix worden?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs J. K. Simmons kon deze serie niet redden: 13% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Zelfs J. K. Simmons kon deze serie niet redden: 13% op Rotten Tomatoes

'Family Tools' is gebaseerd op de Britse sitcom 'White Van Man'.

Beschouwd als een van de meest vooraanstaande mannelijke acteurs van zijn generatie, is J.K. Simmons al meer dan vijf decennia aan het acteren. Toch kon hij de sitcom Family Tools uit 2013 niet redden. Het werd zo'n grote flop dat het na twee afleveringen al geannuleerd werd.

Family Tools werd gemaakt door Bobby Bowman en is gebaseerd op de Britse sitcom White Van Man. Adrian Poynton, de maker van het Britse origineel, was ook mede-bedenker en producent van de Amerikaanse versie.

Verhaal


Naast Simmons spelen ook Kyle Bornheimer, Johnny Pemberton, Edi Gathegi, Leah Remini en Danielle Nicolet mee in Family Tools. De serie volgt Jack Shea (Bornheimer) die een reeks tegenslagen heeft meegemaakt, van mislukte pogingen om in het leger te gaan tot het driemaal zakken voor het seminarie.

Wanneer hij terugkeert naar huis, komt hij in de onverwachte situatie terecht waarin hij het klusjesbedrijf van zijn vader moet overnemen, omdat zijn vader recentelijk is gediagnosticeerd met een hartaandoening. Deze overgang verloopt echter niet zo soepel als verwacht, vooral omdat zijn vader nauwlettend toekijkt terwijl Jack probeert het succes van het door zijn vader opgebouwde bedrijf te behouden.

Twee afleveringen


In 2012 werden dertien afleveringen besteld voor het eerste seizoen. Later werd gemeld dat ABC het aantal afleveringen terugbracht van 13 naar 10 vanwege planningsproblemen. Family Tools ging uiteindelijk in première op 1 mei 2013, maar werd al snel geannuleerd na slechts twee uitgezonden afleveringen.



De serie werd niet verlengd voor een tweede seizoen, maar de resterende afleveringen werden in de zomer van 2013 uiteindelijk wel nog uitgezonden. Family Tools kreeg van de critici ook negatieve recensies. Zo heeft de serie een score van 13% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de site luidt: "Een indrukwekkende cast kan Family Tools niet redden van zijn lot als een ongeïnspireerde sitcom met grove grappen en weinig eigen persoonlijkheid."

Kijken?


Family Tools zal je niet snel kunnen zien, want het is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Met 95% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste sciencefictionseries ooit gemaakt
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende 'The Walking Dead' komt met nieuwe trailer en vette poster
Series / Trailer

Volgende 'The Walking Dead' komt met nieuwe trailer en vette poster

Daryl wordt herenigd met zijn oude vriendin Carol in een spetterend nieuw seizoen.

De spin-off van The Walking Dead over Daryl Dixon (Norman Reedus) start binnenkort met het tweede seizoen. De nieuwe trailer is inmiddels online te bekijken, samen met nieuwe posters.

Het fan-favoriete personage Carol (Melissa McBride) is terug en zij zet de strijd voort tegen de schurken uit het eerste seizoen. Seizoen 2 gaat direct verder na het eerste seizoen.

Noodzakelijk


Daryl worstelt met zijn keuze om in Frankrijk te blijven, maar zijn aanwezigheid is noodzakelijk. Genets (Anne Charriers) beweging wordt groter, waardoor een conflict met de Union of Hope onvermijdelijk is.

Carol is op zoek naar haar goede vriend en moet daarbij, blijkens de trailer, nodige obstakels bij overwinnen. Het is echter duidelijk dat het tweetal elkaar weer zal vinden.

Overig


Naast Norman Reedus en Melissa McBride zien we onder andere Clémence Poésy en Louis Puech Scigliuzzi terug. David Zabel is showrunner en uitvoerend producent. Deze laatste taak deelt hij met Scott M. Gimple, Reedus, McBride, Greg Nicotero, Angela Kang, Brian Bockrath, Daniel Percival, Jason Richman en Steve Squillante.



Seizoen 2 van The Walking Dead: Daryl Dixon gaat op 29 september van start op het Amerikaanse streamingplatform AMC+. In Nederland is de serie op STAR Channel te zien, maar er is nog geen datum voor bekendgemaakt. STAR Channel kun je ontvangen via, onder andere, Ziggo (kanaal 11).

Lees ook
Alle 12 series van 'The Walking Dead' gerangschikt volgens het IMDb-cijfer
Er zijn al 12 series gemaakt in de 'The Walking Dead'-franchise en hier zijn ze van goed naar slecht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe update over 'A Knight of the Seven Kingdoms'
Series / Nieuws

Nieuwe update over 'A Knight of the Seven Kingdoms'

De nieuwste spin-off uit de wereld van Westeros brengt een nieuwe update.

De drie novelles die George R.R. Martin heeft geschreven over Ser Duncan en zijn schildknaap Egg, de toekomstige koning Aegon V, spelen zich af tussen de tijd van koning Viserys (House of the Dragon) en koning Robert Baratheon (Game of Thrones). Het verhaal is dus een uitstekende kandidaat om de wereld van Westeros verder uit te diepen.

De hoofdrollen worden gespeeld door de boomlange Peter Claffey, die Dunk speelt, en Dexter Sol Ansell speelt de schildknaap Egg. Het tweetal beleeft allerlei avontuen tijdens hun reizen door Westeros.

Nieuwe opnames


ComicBook bericht dat het filmen is afgerond. De productie ging in Belfast van start in juni. Dit betekent dat de post-productieperiode is aangebroken, samen met eventuele nieuwe opnames.

Knight of the Seven Kingdoms telt zes afleveringen en het eerste seizoen brengt de eerste novelle op het scherm. De verwachting is dat de serie in 2025 uitkomt, waardoor er een goede opvulling ontstaat voor House of the Dragon. Het derde seizoen van die serie wordt in 2026 verwacht.

Boeken


George R.R. Martin is zeer te spreken over deze nieuwste verfilming. Zo deed hij aan THR de uitspraak dat "de personages eruitzien alsof ze uit de pagina's van mijn boeken zijn gewandeld".

Bekijk op instagram



A Knight of the Seven Kingdoms wordt in de loop van 2025 verwacht.

Lees ook
Dit is waar 'A Knight of the Seven Kingdoms' over gaat: de nieuwe 'Game of Thrones'-serie
Het verhaal belooft zeer spannend en avontuurlijk te gaan worden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Ironheart' heeft een brute, gruwelijke schurk
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Ironheart' heeft een brute, gruwelijke schurk

Acteur Anthony Ramos laat weten wat we kunnen verwachten van zijn schurk The Hood.

Na jaren van ontwikkeling, opnames en reshoots, lijkt Marvel-serie Ironheart volgend jaar eindelijk te gaan verschijnen op Disney+.

De serie vertelt het verhaal van Riri Williams/Ironheart (Dominique Thorne), die het moet opnemen tegen de fanfavoriete schurk Parker Robbins/The Hood. Deze wordt gespeeld door Anthony Ramos (Twisters, In the Heights).

Brute schurk


Tijdens een recent interview met The Hollywood Reporter liet Ramos wat los over de krachten van The Hood en wat we van het personage kunnen verwachten in de serie:

"Ik speel de schurk The Hood, Parker Robbins uit de strips, en zijn 'mantel' is te krachtig voor hem. Het begint zelfs zijn lichaam schade toe te brengen, maar ook zijn persoonlijkheid en psyche worden flink aangetast door de hoeveelheid macht die hij plots bezit."

Make-up en special effects


Ramos vertelt verder over de krachten en het uiterlijk van The Hood:



"De mantel wordt zijn wapen om wraak te nemen,. Het begint klein, maar groeit gestaag. Het is overdonderend voor hem. Ik kan niet wachten om iedereen te laten zien wat we met het visual effects- en make-up-team voor elkaar hebben weten te krijgen. Ze hebben geweldig werk geleverd."

2025: het jaar van Ironheart


Naast Thorne en Ramos zien we in de serie ook acteurs als Lyric Ross, Shea Couleé, Zoe Terakes, Alden Ehrenreich, Manny Montana, Shakira Barrera en Harper Anthony.

Het is nog onduidelijk wanneer Ironheart precies te streamen zal zin.

Lees ook
'Ironheart' is eigenlijk al klaar: de spin-off van de Marvel-film 'Black Panther: Wakanda Forever'
Binnenkort zien we avonturen van de geniale tiener Riri Williams, of wel Ironheart, op Disney+.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde misdaadserie keert na twee jaar terug en is een goede reden om SkyShowtime te nemen
Series / Specials

Bikkelharde misdaadserie keert na twee jaar terug en is een goede reden om SkyShowtime te nemen

Sylvester Stallone is terug voor het tweede seizoen van 'Tulsa King'.

Heb je nog geen SkyShowtime? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Het is namelijk eindelijk zover: seizoen 2 van de megahit Tulsa King gaat bijna in première. Wij beantwoorden vijf brandende vragen.

Waar gaat Tulsa King over?


In Tulsa King volgen we Dwight "The General" Manfredi (Sylvester Stallone), een invloedrijke maffiabaas uit New York. Wanneer hij na 25 jaar uit de gevangenis komt, krijgt hij niet zomaar zijn oude positie terug. In plaats daarvan wordt hij naar Tulsa, Oklahoma gestuurd, om een nieuw imperium op te bouwen.

Dwight moet zich aanpassen aan deze nieuwe omgeving, ver weg van de stad en verwijderd van zijn vertrouwde maffiacontext. Hij moet de onderwereld van Tulsa naar zijn eigen hand weten te zetten. Dit doet hij op creatieve manieren, maar confrontaties met rivaliserende bendes, wetshandhavers en oude vijanden maken het hem niet makkelijk.

Waar eindigde seizoen 1?


Seizoen 1 eindigde met een dodelijke confrontatie tussen Dwight en Caolan Waltrip, wat een einde maakte aan Waltrips heerschappij over Tulsa. Daarna werd Dwight verraden wordt door zijn minnares en ATF-agent Stacy, waardoor hij werd gearresteerd. De toekomst van zijn imperium is hierdoor wankel.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 2?


Er is officieel nog niets bekend over het plot van seizoen 2, maar we kunnen wel logisch nadenken. Het feit dat Dwight gearresteerd is, wijst erop dat het seizoen zich voor een groot deel zal focussen op een juridische strijd. Ook zal het seizoen wederom focussen op de band tussen Dwight en zijn dochter Tina.



Kun je het seizoen bingen?


Nee, helaas kun je het seizoen niet in één keer afkijken. De afleveringen verschijnen namelijk wekelijks.

Voor wie is dit een aanrader?


Tulsa King is een grote aanrader voor fans van criminele misdaadseries, vooral rondom criminele imperiums en machtsstrijden. Als je houdt van series als Sons of Anarchy, Breaking Bad en Yellowstone moet je deze absoluut gezien hebben.

Seizoen 2 van Tulsa King is vanaf woensdag 18 september te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden
Series / Specials

Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden

Deze 'Buffy the Vampire Slayer'-spin-off was bijna succesvoller dan het origineel.

Buffy the Vampire Slayer ging in 1997 in première en was een monsterhit. Niet alleen de originele serie was een groot succes, maar ook een spin-off over één van de personages wist goed te scoren.

De Amerikaanse bovennatuurlijke fantasyserie Buffy the Vampire Slayer liep van 1997 tot 2003. In de tussentijd kwam daar nog de spin-off Angel bij. Deze ging in première in 1999 en liep tot 2004.

Vampier met een ziel


Angel volgt het verhaal van Angel, een vampier die zijn ziel heeft teruggekregen. Nadat hij besluit dat zijn relatie met Buffy niet werkt, kiest hij Los Angeles als zijn nieuwe thuis. Zijn duistere verleden achtervolgt hem, dus zoekt hij boetedoening door anderen te helpen.

Hij richt een detectivebureau op dat zich specialiseert in bovennatuurlijke zaken en biedt bescherming en hulp aan mensen die worden bedreigd door demonen, vampiers en andere wezens. Tegelijkertijd worstelt Angel met zijn verlangen naar verlossing in deze voortdurende strijd tegen het kwaad.

Eigen identiteit


Samen met een team van bondgenoten probeert hij de balans te vinden tussen het redden van anderen en het vaststellen van zijn eigen doel. Angel streeft naar een positieve toekomst, maar als monster is dat een lastig vooruitzicht.



In eerste instantie werd Angel gezien als slechts een zijtak van Buffy the Vampire Slayer, wat natuurlijk vaak zo is bij spin-offs. Maar na verloop van tijd wist de spin-off een eigen unieke identiteit te ontwikkelen.

Disney+


Toch heeft Angel de originele serie nooit ingehaald: gedurende de twee jaar dat de series allebei te zien waren, won Buffy het als het ging om kijkcijfers. Op Rotten Tomatoes wint Angel wel, met 87% versus de 85% van Buffy.

Bekijk Angel op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze psychologische animatieserie met 8,8 op IMDb kijk je gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze psychologische animatieserie met 8,8 op IMDb kijk je gewoon op Netflix

De animatieserie 'BoJack Horseman' draait om het titelpersonage, een antropomorfe paard.

Animatieseries zijn niet enkel voor kinderen. Zo worden er veel animatieseries gemaakt voor volwassenen. Als er een is die je moet zien, dan is het wel BoJack Horseman, bedacht door Raphael Bob-Waksberg.

De serie is ontworpen door cartoonist Lisa Hanawalt, een oude vriendin van Bob-Waksberg, met wie hij eerder samenwerkte aan de webcomic Tip Me Over, Pour Me Out. De stemmen worden vertolkt door Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins en Aaron Paul.

Verhaal


BoJack Horseman speelt zich af in een alternatieve wereld waar mensen en antropomorfe dieren zij aan zij leven, en vindt voornamelijk plaats in Hollywood. De serie draait om het antropomorfe paard BoJack Horseman (Arnett), een vergane ster van een sitcom uit de jaren '90 die van plan is om terug in de schijnwerpers te komen met een autobiografie, geschreven door ghostwriter Diane Nguyen (Brie).

Tegelijkertijd worstelt hij met zijn verslaving aan alcohol en andere drugs, en de daaruit voortvloeiende roekeloosheid. BoJack moet ook omgaan met de eisen van zijn agent en ex-vriendin Princess Carolyn (Sedaris), de dwaze capriolen van zijn kamergenoot Todd Chavez (Paul), en zijn voormalige rivaal Mr. Peanutbutter (Tompkins).

Lovende kritieken


De serie ging in première op Netflix in 2014 en liep zes seizoenen tot 2020 met in totaal 77 afleveringen. Er werd ook een eenmalige kerstspecial uitgebracht in 2014. BoJack Horseman ontving gemengde recensies bij de release. Critici waren echter aanzienlijk positiever over de tweede helft van het eerste seizoen, en de daaropvolgende seizoenen kregen lovende kritieken.



De animatie, stemacteerwerk, humor, volwassen thema's, karakterontwikkeling, emotionele diepgang en de benadering van de onderwerpen werden geprezen. Op IMDb heeft BoJack Horseman dan ook een hoge score van 8,8 op 10 en staat het op de 63e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.

Prijzen


Ook op Rotten Tomatoes heeft BoJack Horseman hoge scores gekregen. Zo hebben seizoen 2 en 3 een perfecte score van 100%. In totaal heeft de serie een score van 93% op Rotten Tomatoes. GQ Magazine prees de serie als een van de beste van de jaren 2010 en IndieWire rangschikte BoJack Horseman als een van de beste animatieseries aller tijden.



BoJack Horseman ontving talloze onderscheidingen, waaronder vier Critics' Choice Television Awards voor Beste Animatieserie, drie Annie Awards en twee Writers Guild of America Awards. Ook werd de serie drie keer genomineerd voor een Primetime Emmy Award.

Kijken?


Wil je BoJack Horseman zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechts één nieuwe serie op SkyShowtime? Deze hit is het wachten waard
Series / Release-lijsten

Slechts één nieuwe serie op SkyShowtime? Deze hit is het wachten waard

De streamer heeft komende week alle premières uitgesteld voor de enige echte Sylvester Stallone.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de meest opvallende serie uitgelicht, inclusief trailer.

Tulsa King


Verschijnt op: Woensdag 18 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.



Lees ook
Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuwe series
Naast de reguliere line-up lanceert de streamingdienst een gloednieuwe, magische serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuwe series
Series / Release-lijsten

Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuwe series

Naast de reguliere line-up lanceert de streamingdienst een gloednieuwe, magische serie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

English Teacher


Verschijnt op: Dinsdag 17 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Evan Marquez is een docent Engels in Austin, Texas die een balans probeert te vinden tussen de persoonlijke, beroepsmatige en politieke aspecten van zijn werk op een middelbare school.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 18 september | Release: Seizoen 4 - aflevering 4 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 19 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-3 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

16 september: Futurama (seizoen 12 - aflevering 8) - Animatie / Komedie / Sciencefiction - Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

18 september: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

18 september: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

19 september: Are You Sure?! (seizoen 1 - aflevering 8) - Documentaire / Avontuur / Familie - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

Lees ook
Komende week op Disney+: Een aanbod aan spectaculaire nieuw series
Ga vooral niet uit van non-fictie, want het wordt een magische en avontuurlijke week.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Agatha All Along' eindigt op de perfecte dag
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Agatha All Along' eindigt op de perfecte dag

Iemand op de marketing-afdeling van Disney+ heeft hier goed over nagedacht.

De laatste twee afleveringen van Marvel-serie Agatha All Along verschijnen op een wel heel toepasselijke datum: 30 oktober, de vooravond van Halloween. Naar verwachting betekent dit dat deze aflevering op Halloween zelf in Nederland zijn te streamen.

Volgende week gaat de spinoff-serie van WandaVision van start met de eerste twee afleveringen op 18 september. Dit wordt gevolgd door wekelijks één aflevering en een seizoensfinale van 2 afleveringen op Halloween.

Over nagedacht


Dit is natuurlijk allemaal heel strategisch bedacht door Marvel Studios, die de serie willen zien eindigen aan het einde van het Halloween-seizoen dat langzaam opstart.

De achtste en negende aflevering sluiten het eerste seizoen af van Agatha All Along. We zien Kathryn Hahn terugkeren als opperheks Agatha Harkness.

Op het heksenpad


Agatha wordt vergezeld door Joe Locke als een mysterieuze tiener en Aubrey Plaza als de heks Rio Vidal. De aankondiging over Agatha werd gedaan via meerdere posts op X. Je ziet ze hieronder.





Volgens actrice Sasheer Zamata wordt Agatha ook een stuk enger dan mensen wellicht verwachten.

Enge Marvel-serie


"Ik denk dat de fans verrast zullen zijn door de hoeveelheid horror in de serie. Het is allemaal behoorlijk eng, dramatisch en gewelddadig. Maar ook grappig! De mix van tonen in de serie zal veel mensen schokken", aldus Zamata.

Alvast in de stemming komen voor Agatha All Along? Stream dan WandaVision op Disney+.

Lees ook
Na ruim een half keert het Marvel Cinematic Universe eindelijk terug op Disney+
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.