search

Ons nieuws van dinsdag 17 september 2024

Stevige en actierijke thriller uit 2015 moet Netflix op scherp zetten
Films / Specials

Stevige en actierijke thriller uit 2015 moet Netflix op scherp zetten

De actiefilm 'Hitman: Agent 47' is vanaf deze week te streamen op Netflix.

Soms keren oude parels ineens weer terug op Netflix. Als je deze film in 2015 gemist hebt is er goed nieuws, want vanaf zondag stream je Hitman: Agent 47 gewoon thuis op de bank.

Hitman: Agent 47 is een Amerikaans-Duitse actiethriller uit 2015, gemaakt door Aleksander Bach. De film werd geschreven door Skip Woods, die ook de schrijver was van de originele Hitman-film uit 2007.

Missie


In de film volgen we de genetisch gemodificeerde huurmoordenaar Agent 47, die werd gecreëerd door een geheime organisatie. Hij is het resultaat van een experimenteel programma dat menselijke vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij uitzonderlijke vecht- en overlevingsskills bezit.

Het is zijn missie om een jonge vrouw op te sporen, genaamd Katia van Dees. Zij is op zoek naar haar verdwenen vader, een wetenschapper die nauw betrokken was bij het project dat Agent 47 en andere huurmoordenaars creëerde.

Cast


Terwijl Katia de waarheid over haar verleden ontdekt, worden zij en Agent 47 beiden achtervolgd door een andere machtige organisatie die dezelfde technologie wil gebruiken voor duistere doelen. Agent 47 moet Katia beschermen en tegelijkertijd zijn eigen mysterieuze achtergrond en ware intenties onthullen.



De rol van Agent 47 wordt gespeeld door Rupert Friend, bekend van onder andere Pride & Prejudice, The Libertine en Asteroid City. Daarnaast zien we Hannah Ware (Boss) als Katia, Zachary Quinto (Star Trek) als John en Ciarán Hinds (Belfast) als Piotr.

Netflix


De rol van Agent 47 was oorspronkelijk bedoeld voor Paul Walker, maar door zijn dood moest er een nieuwe acteur gezocht worden. De film verscheen in augustus 2015 in de bioscoop. Na zijn release werd Hitman: Agent 47 werd flink afgevuurd door de critics, maar de film bracht wereldwijd wel 82,3 miljoen dollar op.

Agent 47 is vanaf zondag 22 september te zien op Netflix.

Lees ook
Bioscoophit die werd afgekraakt door de critici dendert de Top 10 binnen van HBO Max
Deze boekverfilming werd een hit van jewelste ondanks de mening van vele critici.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie met 87% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk helemaal vergeten
Series / Specials

Deze Marvel-serie met 87% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk helemaal vergeten

De superheldenserie 'Cloak & Dagger' volgt de gelijknamige personages uit de Marvel Comics.

Deze week komt de nieuwste Marvel-serie Agatha All Along uit op Disney+. De serie is een spin-off op WandaVision (2021), die beschreven wordt als de eerste televisieserie in het MCU. In 2019 kwam echter al een andere Marvel-serie uit, namelijk Cloak & Dagger.

Deze superheldenserie werd gemaakt door Joe Pokaski en is gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-personages. Olivia Holt en Aubrey Joseph verschijnen in de hoofdrollen als Tandy Bowen alias Dagger en Tyrone Johnson alias Cloak, twee tieners met superkrachten die een partnerschap vormen.

Verhaal


Cloak & Dagger speelt zich af in New Orleans, Louisiana en volgt de tieners Tandy Bowen en Tyrone Johnson. Ze komen uit verschillende achtergronden en hebben superkrachten gekregen na een levensveranderende gebeurtenis die verband houdt met de instorting van het Roxxon Gulf Platform.

Terwijl hun vriendschap zich ontwikkelt, ontdekken ze dat hun krachten beter werken wanneer ze samenwerken, en ze gebruiken deze krachten om enkele onrechtvaardigheden in de wereld te proberen recht te zetten.

Twee seizoenen


Cloak & Dagger ging in première in 2018 en werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, nadat het eerste seizoen positief ontvangen werd. Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen geannuleerd.



Ondanks dat de serie eindigde met twee seizoenen, werd het wel positief ontvangen door critici. Zo heeft Cloak & Dagger een score van 87% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Cloak & Dagger mengt melodramatische elementen met superhelden-grimmigheid om een spannende en verrassend doordachte toevoeging aan het genre te creëren - al valt het soms ten prooi aan een zekere mate van narratieve overdaad."

Kijken?


Wil je Cloak & Dagger zien? Het eerste seizoen kan je bekijken op Disney+. Het tweede seizoen kan je er jammer genoeg niet vinden.

Lees ook
Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden
Deze 'Buffy the Vampire Slayer'-spin-off was bijna succesvoller dan het origineel.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Castlevania: Nocturne' S2 onthult premièredatum
Series / Nieuws

Eerste trailer 'Castlevania: Nocturne' S2 onthult premièredatum

Netflix pakt groot uit met een nieuw hoofdstuk in de animatiewereld van Castlevania.

Castlevania is een naam die geen introductie nodig heeft. Konami bracht de franchise decennia geleden tot leven op de consoles van die tijd en groeide sindsdien uit tot een wereldwijd fenomeen.

Netflix heeft de laatste jaren flink bijgedragen aan een herleving van de franchise door een anime-serie rond het personage Alucard uit te brengen.

Mooi nieuws


Daarna volgde spinoff-serie Castlevania: Nocturne, waar binnenkort alweer een tweede seizoen van verschijnt. En daar is nu een eerste trailer én de premièredatum voor onthuld.

Deze update luidt het begin in van Geeked Week, waarin een hoop onthuld gaat worden over diverse Netflix-titels zoals Cobra Kai en Uglies.

Topgames als inspiratie


Het eerste seizoen van Castlevania: Nocturne is alweer een hele tijd te streamen op Netflix. Het werd aangekondigd in mei 2021, vlak nadat de oorspronkelijke serie tot zijn einde kwam.



[i[Nocturne[/i] is losjes gebaseerd op de games Castlevania: Rondo of Blood (1993) en vervolg Symphony of the Night. Het eerste seizoen verscheen in september 2023 en werd door zowel critici als publiek met veel lof ontvangen.

Franse bloedzuigers


De serie vertelt het verhaal van Richter Belmont, een afstammeling van Trevor en Sypha. We volgen de vampierjager tijdens de Franse Revolutie, die wemelt van de bloedzuigers.

Castlevania: Nocturne is vanaf januari 2025 te streamen op Netflix.

Lees ook
Deze Vampieren-serie is 'zo fris als een nieuw geopende ader' volgens de critici op RT
Interview with the Vampire is erg populair bij de beste critici op Rotten Tomatoes.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Xenomorph in 'Alien: Earth' wordt nog gruwelijker dan we gewend zijn
Series / Nieuws

De Xenomorph in 'Alien: Earth' wordt nog gruwelijker dan we gewend zijn

Bedenker Noah Hawley licht toe hoe hij de Alien ditmaal op een iets andere manier gaat tonen dan we gewend zijn.

Noah Hawley, de bedenker van series als Fargo en Legion, heeft als doel gesteld om de Xenomorphs in zijn Alien: Earth weer gruwelijk eng te maken.

De serie begint met een mysterieus ruimteschip dat op aarde landt en een jonge vrouw (Sydney Chandler) die samen met een groep soldaten een ontdekking doet die onze planeet bedreigt.

Alien op aarde


Alien: Earth speelt zich decennia vooraf aan de gebeurtenissen van Alien af en zal het retrofuturistische ontwerp van die film behouden. Belangrijk verschil is dat het ontwerp van de Xenomorph ietwat wordt aangepast.

Hawley stelt ons wel meteen gerust door aan te geven dat er geen ingrijpende wijzigingen worden gedaan aan het iconische ontwerp.

Gruwelijk ontwerp


Hawley vertelde Deadline er het volgende over:



"Het is supereng hoe de Alien zich onder ons zou bewegen. Ik kan je niet vertellen onder welke omstandigheden dat gebeurt, maar dat ga je zien, en je wilt meteen je deur op slot doen. Ik wilde een aantal van mijn eigen gedachten aan het ontwerp toevoegen zonder de silhouette aan te tasten. Want dat is heiligschennis. Maar ik heb er wel een beetje mee gespeeld om het zo eng mogelijk te maken."

Het gaat snel nu


De opnames zijn inmiddels afgerond. Hoofdrolspelers zijn Alex Lawther, Essie Davis, Timothy Olyphant, Kit Young, Adarsh Gourav, David Rysdahl, Babou Ceesay, Lily Newmark, Adrian Edmondson, Sandra Yi Sencindiver en Moe Bar-El.

Alien: Earth zal ergens in 2025 te streamen zijn op Disney+.

Lees ook
Eerste teaser-trailer 'Alien: Earth' toont een extra slijmerige Xenomorph
Na Alien: Romulus hebben fans van de franchise opnieuw iets om naar uit te kijken.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'Star Wars: Skeleton Crew' over een van de grootste schurken in de franchise?
Series / Specials

Gaat 'Star Wars: Skeleton Crew' over een van de grootste schurken in de franchise?

De nieuwe spin-off zou wel eens een belangrijke schakel kunnen vormen met de 'Mandalorian'-film.

De eerstvolgende 'Star Wars'-productie gaat in december van start en speelt zich bij benadering af in dezelfde periode als The Mandalorian en Ahsoka. Op het oog lijkt het een op zichzelf staand verhaal te zijn, maar er zijn inmiddels hints dat dit niet het geval is. Dit betreft vooral de uitspraken van hoofdrolspeler Jude Law over zijn personage. Naast Thrawn zou dit een nieuwe slechterik uit Star Wars: Legends zijn die in een live-actionserie uit de franchise verschijnt.

De Britse acteur heeft inmiddels al een aantal interviews gegeven over zijn personage Jod Ja Nawood, een Force-gebruiker. Jod wordt omschreven als een Jedi, maar als we Law mogen geloven liggen de zaken ingewikkelder. Wanneer je dit combineert met de 'Mandalorian'-film van Dave Filoni, waarin admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) een belangrijke rol zal spelen, dan lijkt dit een hint te zijn naar de ware identiteit van Jod.

Tegenstrijdigheden


Star Wars: Skeleton Crew heeft vier kinderen als de protagonisten in het verhaal die worden gespeeld door Ryan Kiera Armstrong, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter en Robert Timothy Smith. Het verdwaalde groepje komt de geheimzinnige Jod tegen, die een soort vaderfiguur voor ze wordt. Het is echter niet helemaal duidelijk waar Jod staat en wat zijn motieven überhaupt zijn. Tegen Rotten Tomatoes TV zei de acteur hierover het volgende: "Jod is slechts één van zijn namen. Ik mag niet teveel verklappen, maar hij zit vol tegenstrijdigheden".

Jod is weliswaar een Force-gebruiker, maar dit maakt hem niet iemand die je automatisch kunt vertrouwen. In The Mandalorian werd eerder al duidelijk dat de New Republic met de nodige problemen worstelt. De terugkeer van Thrawn, naast de overblijfselen van het Keizerrijk, betekent dus weinig goeds. De terugkeer van Thrawn in de officiële 'Star Wars'-verhalen zou wel eens een signaal kunnen zijn dat ook andere schurken uit Star Wars: Legends hun opwachting zullen maken. Volgens sommigen ligt hierin het antwoord op de ware identiteit van Jod: Joruus C'Baoth.

Verbanden


Joruus C'Baoth is in Star Wars: Legends een van Thrawns bondgenoten en hij is een kloon uit een van Palpatine's vele lugubere projecten. Joruus C'Baoth was een geslaagde kloon en hielp Thrawn om het Keizerrijk weer bijeen te brengen. Een dergelijke verhaallijn sluit aan op hetgeen we in The Mandalorian te zien hebben gekregen. Als Jod inderdaad een Force-gevoelige kloon blijkt te zijn, dan is dit tegelijkertijd een mooie context voor de 'Mandalorian'-film die Filoni momenteel aan het maken is. Er worden op die manier diverse verbanden gelegd, waardoor sleutelfiguren uit Star Wars: Legends in de films en de series uit de franchise worden geïtroduceerd.



Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december te zien op Disney+.

Lees ook
'Dune: Prophecy' wordt niet "kinderachtig zoals Star Wars"
Actrice Emily Watson laat duidelijk weten wat we kunnen verwachten van de nieuwe HBO Max-serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote en geliefde hitserie op Netflix gaat deze week eindelijk verder
Series / Nieuws

Grote en geliefde hitserie op Netflix gaat deze week eindelijk verder

Emily maakt weer indruk, zowel in Parijs als op Netflix

De geliefde serie Emily in Paris is terug! Deze populaire Netflix-show, vol romantische drama's en hilarische cultuurclashes, heeft wereldwijd vele harten veroverd. Voordat je het nieuwe seizoen begint, zijn er vijf belangrijke vragen die je moet weten.

Waar gaat de serie over?


In Emily in Paris volgen we Emily Cooper, een Amerikaanse marketingexpert, die naar Parijs verhuist voor een baan bij een prestigieus Frans bedrijf. Haar leven wordt al snel een mix van professionele uitdagingen, culturele verschillen en persoonlijke romances. De serie draait om haar avonturen in de lichtstad en de manier waarop ze balanceert tussen werk, liefde en vriendschappen.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is gecreëerd door Darren Star, de man achter iconische titels zoals Sex and the City en Beverly Hills, 90210. Zijn kenmerkende stijl van glamoureuze locaties en charismatische personages komt duidelijk naar voren in Emily in Paris, waar mode, relaties en carrière centraal staan.

Wie spelen er in de serie?


Lily Collins schittert in de hoofdrol als Emily Cooper. Ze is ook bekend van haar werk in Love, Rosie en The Mortal Instruments. Philippine Leroy-Beaulieu speelt Emily's strenge maar stijlvolle baas Sylvie, die ook bekend is van haar rol in Call My Agent!. Lucas Bravo speelt Gabriel, de knappe chef-kok en Emily's love interest, en heeft ook de film Ticket to Paradise op zijn naam staan.

Voor wie is deze serie?


Emily in Paris is perfect voor fans van romantische komedies en dramatische series die zich afspelen op glamoureuze locaties. Als je genoten hebt van Sex and the City of The Bold Type, zul je deze serie zeker waarderen. De mix van mode, romantiek en humor maakt het een heerlijk luchtige kijkervaring.

Is de serie te bingen?


Op dit moment heeft Emily in Paris vier seizoenen met in totaal 40 afleveringen. De gemiddelde lengte van een aflevering is ongeveer 30 minuten, wat betekent dat je de hele serie in zo’n 20 uur kunt bingewatchen. Ideaal voor een regenachtig weekend!



Vanaf donderdag 12 september 2024 kun je het nieuwe seizoen van Emily in Paris exclusief streamen op Netflix.

Lees ook
Eindelijk kun je een van de meest geliefde series op Netflix kijken: "Met nieuwe frusterende vijanden"
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Stranger Things'-ster stopte bijna met acteren na mislukte auditie
Series / Specials

Deze 'Stranger Things'-ster stopte bijna met acteren na mislukte auditie

Millie Bobby Brown had het acteren bijna opgegeven voordat we haar zagen in 'Stranger Things'.

De carrières van de beroemdste acteurs begonnen allemaal bij één auditie. Maar in veruit de meeste gevallen was het bij de eerste auditie niet meteen raak. Dat was ook zo bij Stranger Things-ster Millie Bobby Brown, die hierdoor zelfs overwoog om te stoppen.

We kennen Brown allemaal van haar rol als Eleven in de immens populaire scifi-horrorserie Stranger Things. Maar het had niet veel gescheeld of ze was al gestopt met acteren voordat ze deze rol kon bemachtigen.

Te volwassen


Voordat we haar in 2016 leerde kennen in Stranger Things deed Brown namelijk auditie voor de rol van Lyanna Mormont in Game of Thrones. De actrice was compleet ontmoedigd toen de rol niet naar haar ging, maar naar Bella Ramsey.

Rond diezelfde tijd kreeg Brown te maken met fikse kritiek van een casting director. Na een rampzalige auditie werd haar verteld dat ze waarschijnlijk nooit succesvol zou worden als actrice omdat ze te volwassen overkwam.

Laatste auditie


Aan Allure vertelde Brown dat deze woorden erg hard binnenkwamen: "Dat was echt moeilijk, omdat ik dacht dat [volwassenheid] iets goeds was. En toen ik te horen kreeg dat dat niet zo was, dat ik het niet zou redden in deze branche, was dat zo pijnlijk".



Gelukkig weten we allemaal dat Brown zich uiteindelijk niet uit het veld liet slaan door deze nare ervaring. Haar ouders haalden haar over om nog één auditie te proberen. Als het dit keer niets zou worden, kon ze het opgeven en haar normale leven weer oppakken.

Begin van succesvolle carrière


Die laatste auditie was die voor Stranger Things, waar haar volwassen houding juist van pas kwam voor de rol van Eleven. Die rol kreeg ze dus, en dat betekende het begin van een enorm succesvolle acteercarrière voor Brown.

Bekijk Stranger Things op Netflix.

Lees ook
Seizoen 5 van 'Stranger Things' is "volledig krankzinnig" en "zonder enige controle"
Hoofdrolspeer Jamie Campbell Bower belooft een daverend afscheid van de vriendengroep.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende scène uit 'House of the Dragon' sneuvelt en kijkers halen opgelucht adem
Series / Nieuws

Verrassende scène uit 'House of the Dragon' sneuvelt en kijkers halen opgelucht adem

Verwijderde scène van seizoen 2 van House of the Dragon bevat omstreden keuzes en wijkt sterk af van het boek.

George R.R. Martin plant zijn verhalen tot in detail uit en het is dan ook zeer lastig om zijn boeken te verfilmen. Toch heeft House of the Dragon veel fans enthousiast weten te maken. Dit zou heel anders geweest kunnen zijn als er een andere keuze was gemaakt voor seizoen 2.

Het eerste seizoen van House of the Dragon was zeer populair bij kijkers en fans en iedereen was dan ook zeer blij toen seizoen 2 aangekondigd werd. Al snel bleek echter dat er een scène gefilmd was waar niet iedereen het mee eens zou zijn.

Een verwijderde scène


Seizoen 2 laat het bronmateriaal steeds verder achter zich, vooral bij de personages Alicent en Criston Cole. Zij zijn in de serie namelijk samen en volgens actrice Olivia Cooke hadden zij een "dierlijke" seksscène.

Cooke vertelde in een interview met Elle: "Het was super rommelig. Het was niet mooi, en dat was echt leuk om te doen." Ze vervolgde haar verhaal met dat de scène "vleselijk" en "dierlijk" was.

Creatieve meningsverschillen


Ze sloot af met: "Ik denk dat Ryan [Condal] zei dat we niet meer over de personages leerden, waar ik het niet helemaal mee eens ben, maar het is oké. Het is zijn serie."



Het lijkt erop dat Condal als showrunner de juiste keuze heeft gemaakt om deze scène niet toe te voegen aan seizoen 2. De scène lijkt voornamelijk bedoeld om het publiek te shockeren, maar niet om werkelijk iets belangrijks toe te voegen aan het plot. Bovendien zou de serie hierdoor wel heel erg van het boek afwijken.

HBO Max


Seizoen 2 van House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-spinoff 'A Knight of the Seven Kingdoms'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-spinoff 'A Knight of the Seven Kingdoms'

De derde serie in de Westeros-wereld zet een heel belangrijke stap voorwaarts.

De controversiële seizoensfinale van House of the Dragon seizoen 2 ligt nog maar net achter ons, maar fans van de Westeros-wereld van George R.R. Martin hebben alweer iets nieuws om naar uit te kijken. In 2025 komt namelijk de volgende serie uit de fantasy-wereld uit.

Die serie is A Knight of the Seven Kingdoms. De spinoff vertelt het verhaal van de ridder Ser Duncan 'Dunk' the Tall en zijn schildknaap Aegon 'Egg' Targaryen. Over de serie is er nu goed nieuws.

A Knight of the Seven Kingdoms


Na vier maanden zijn namelijk de opnames voor de derde Game of Thrones-serie afgerond. Naar verluidt is de draaiperiode goed en vlot verlopen. Dat de opnames relatief kort duurden is niet gek: het eerste seizoen van A Knight of the Seven Kingdoms zal slechts zes episodes tellen.

Wanneer de serie exact zal verschijnen op HBO Max is nog niet bekend, maar we weten wel dat het ergens in 2025 zal zijn. Warner Bros CEO David Zaslav had het eerder over laat in het jaar, maar George R.R. Martin had het later juist over vroeg in 2025.

HBO Max


Mogelijk hoeven we dus niet eens heel lang te wachten op A Knight of the Seven Kingdoms. Terwijl je wacht kijk je Game of Thrones en natuurlijk House of the Dragon op HBO Max.



Lees ook
Nieuwe 'Game of Thrones'-serie ondergaat grote verandering, maar komt er wel
De spin-off van House of the Dragon gaat over Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Must-watch: 4 geweldige Netflix-series die je waarschijnlijk nog niet hebt ontdekt
Series / Nieuws

Must-watch: 4 geweldige Netflix-series die je waarschijnlijk nog niet hebt ontdekt

Ontroering, spanning, actie… Deze vier verborgen aanraders hebben het allemaal.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

The Serpent



In 2021 kwam deze meeslepende dramaserie naar Netflix. Het publiek heeft goedkeuring laten blijken op Rotten Tomatoes, wat zichtbaar is in de goede score van 81%.

In de jaren 70 heeft de meedogenloze moordenaar Charles Sobhraj het gemunt op reizigers die de 'hippie trail' van Zuid-Azië verkennen. The Serpent is een serie gebaseerd op ware gebeurtenissen.



Lucifer



Velen zijn bekend met het verhaal van de gevallen engel Lucifer, maar de vraag is of ze de zeer gewaardeerde serie op Netflix ook hebben gezien. Op Rotten Tomatoes is het met een score van 87% in elk geval zeker geslaagd.

De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur. Ontdek alle afleveringen van Lucifer.



Anne With an E



Deze ontroerende en aangrijpende serie is op Rotten Tomatoes erg geliefd bij het publiek en krijgt een hoge score van 91%. Stream alle drie de seizoenen op Netflix.

Een dapper weeskind met grote dromen vindt in Anne with an E een onverwacht thuis bij een ongehuwde vrouw en haar zachtmoedige, vrijgezelle broer. Gebaseerd op het boek Anne van het groene huis.



The Sinner



Hollywoodsterren Bill Pullman en Jessica Biel schitteren in deze mysterieuze dramaserie op Netflix. De serie is alom geliefd, en dat laat zich op Rotten Tomatoes vertegenwoordigen door een uitstekende score van 92%.

In de mysteryserie The Sinner ontrafelt een rechercheur de motieven achter verbijsterende misdaden.



Lees ook
De Netflix Top 10 is voor de tweede keer prooi voor kijkcijferkanon van jewelste
De veel bekeken komedieserie Emily in Paris staat in korte tijd weer bovenaan de lijst.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de rechterhand 'Angel' uit de moordserie 'Dexter'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de rechterhand 'Angel' uit de moordserie 'Dexter'?

David Zayas speelde de rol van detective Angel Batista in alle acht seizoenen van 'Dexter'.

Dexter Morgan kreeg in de gelijknamige serie hulp van heel wat mensen. Een van die mensen was detective Angel Batista, die gespeeld werd door David Zayas. Deze Puerto Ricaanse acteur is vooral bekend door deze rol, maar hij speelde ook in tal van andere films en series. Hoe gaat het nu met hem?

Zayas trad op 19-jarige leeftijd toe tot de Amerikaanse luchtmacht en was bijna 15 jaar lang politieagent bij het New York City Police Department. Zijn ervaring als politieagent stelde hem in staat zich te ontwikkelen als karakteracteur, wat leidde tot een reeks acteerrollen op televisie en in films, waarbij hij voornamelijk wetshandhavers speelde, maar ook personages aan de andere kant van de wet.

LAByrinth


Zayas is sinds 1992 lid van de LAByrinth Theater Company, een in New York gevestigd reizend acteursgezelschap. Bij LAByrinth ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, actrice Liza Colón, die vooral bekend is door haar rol als Tina Marrero in The Bear. Ze zijn al sinds 1998 getrouwd.

Voordat hij een grotere rol kreeg in een serie, speelde Zayas tal van gastrollen in series als Law & Order, New York Undercover en NYPD Blue. Zijn eerste grote rol was als Enrique Morales in de langlopende gevangenisdramaserie Oz. Hij speelde in drie seizoenen van 2000 tot 2003.

Dexter


De rol waar Zayas echter het bekendst voor is, is zijn rol als Angel Batista in Dexter. Hij was te zien in alle acht seizoenen van de serie, die liep van 2006 tot 2013. Batista brengt het grootste deel van de serie door als sergeant, voordat hij in het laatste seizoen wordt gepromoveerd tot luitenant.



Batista werkt nauw samen met Dexter Morgan (Michael C. Hall) tijdens onderzoeken, waarbij hij vaak met hem samenwerkt voor zijn deskundig advies over seriemoordenaars. Daarnaast fungeert hij als vriend en mentor voor Detective Debra Morgan (Jennifer Carpenter), de pleegzus van Dexter.

Verdere carrière


Tijdens de periode dat Zayas in Dexter speelde, verscheen hij ook in tal van andere series als gast. Zo was hij te zien in afleveringen van CSI: Miami, Person of Interest en Grimm. Zayas speelde daarna de maffiabaas Don Salvatore Maroni in de Batman-prequel Gotham, die in 2014 in première ging.



In 2021 en 2022 hernam hij zijn rol als Angel in twee afleveringen van Dexter: New Blood, de vervolgserie van Dexter. De voorlopig laatste keer dat we Zayas te zien kregen in een serie was dit jaar in seizoen drie van The Bear. Hij verscheen in twee afleveringen als David Marrero, de man van Tina, die gespeeld wordt door zijn echte vrouw.

Toekomst


Naast zijn werk in series, heeft Zayas ook in tal van films geacteerd. Maar het is vooral door zijn rollen in series dat hij bekend is. Hij is nu nog volop aan het acteren en zal verschijnen in toekomstige projecten als Or Something en Adieu Aurora.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Wil je Zayas zien als Angel in Dexter? Je kan de serie bekijken Netflix en SkyShowtime. Je kan Zayas ook zien in het derde seizoen van The Bear, die te vinden is op Disney+.

Lees ook
Deze 4 intrigerende detectiveseries op NPO Plus zijn misdadig goed
Op het platform van de NPO zijn er vele steengoede Britse detectiveseries te vinden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.