search

Ons nieuws van woensdag 18 september 2024

'Harry Potter'-acteur over rol in nieuwe HBO-serie: ''ik zou nu Perkamentus kunnen spelen''
Series / Nieuws

'Harry Potter'-acteur over rol in nieuwe HBO-serie: ''ik zou nu Perkamentus kunnen spelen''

De casting voor een van de grootste series ooit is begonnen.

Eerder deze maand werd bekend dat HBO begonnen is met de casting van de kindacteurs voor de nieuwe Harry Potter-serie. Daarmee is de casting van de grote serie officieel begonnen.

De grote vraag is wie de opvolgers gaan worden van Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hermione Granger). Maar de casting stopt natuurlijk niet bij het legendarische hoofdtrio.

Topacteurs


De Harry Potter-films stonden namelijk ook bekend om de enorme verzameling topacteurs die de volwassen personages vertolkten. De cast kon bouwen op namen als Alan Rickman, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane en Maggie Smith.

Andere grote vragen zijn dan ook: wie treden in die fameuze voetsporen? En keren er misschien oude bekenden terug in de serie? Op die laatste vraag heeft een van de oudgedienden nu antwoord gegeven.

Gary Oldman


Acteur Gary Oldman speelde het personage Sirius Black in vier van de films. Bij de uitreiking van de Emmy Awards sprak hij met Indiewire en beantwoordde hij de vraag of hij terug gaat keren in de serie.



''Ik ben niet benaderd'', zei Oldman. ''En ik verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. Ik zou m'n geld erop zetten dat ze een volledig nieuwe cast willen. Misschien kan ik over een paar jaar Dumbledore (Perkamentus in het Nederlands, red.) spelen.''

Leeftijd


In de films werd Perkamentus gespeeld door Richard Harris en Michael Gambon, die respectievelijk 71 en 63 waren bij het uitkomen van de eerste films waarin ze het schoolhoofd speelden. Oldman is inmiddels ook alweer 66, en zit dus mooi tussen de twee acteurs in.



De komende maanden kunnen we meer castingsnieuws verwachten over de Harry Potter-serie. De verfilmingen van de boeken van J.K. Rowling zijn te zien op HBO Max.

Lees ook
Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bioscoophit die werd afgekraakt door de critici dendert de Top 10 binnen van HBO Max
Films / Nieuws

Bioscoophit die werd afgekraakt door de critici dendert de Top 10 binnen van HBO Max

Deze boekverfilming werd een hit van jewelste ondanks de mening van vele critici.

Delia Owens' boek 'Daar Waar de Rivierkreeften Zingen' (Where the Crawdads Sing) werd in 2022 verfilmd met Daisy Edgar-Jones in de hoofdrol. De critici waren niet te spreken over de film, maar het publiek had hier een andere mening over.

Where the Crawdads Sing is geregisseerd door Olivia Newman en geproduceerd door Reese Witherspoon. HBO Max omschrijft de serie als een mystery- en suspenseverhaal. Overige rollen worden gespeeld door onder andere Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt en Anha O'Reilly.

Ver uit elkaar


Zoals gezegd is er een enorm verschil in waardering van de verfilming. Where the Crawdads Sing laat een treurige 34% zien op de Tomatometer, maar de Popcornmeter slaat volledig anders uit. Het publiek geeft een bijna perfecte score van 96%. Het gaat hier om meer dan 5.000 beoordelingen van kijkers.

Volgens de critici is het grootste probleem van de film dat "de makers er niet in slagen om van het bronmateriaal een coherent verhaal te maken". De acteerprestatie van Edgar-Jones wordt unaniem geprezen.

Where the Crawdads Sing kun je bekijken op HBO Max.



Synopsis: Kya is een jonge vrouw die alleen woont in de moerassen van North Carolina. Wanneer de plaatselijke sportheld Chase (Harris Dickinson) dood wordt aangetroffen, wordt Kya van deze moord beschuldigd.

Lees ook
Nederlandse bioscoophit stormt de top 10 van Netflix binnen
Ook de actiefilm Miss Bala blijft het goed doen in de lijst met meest bekeken films op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Rebel Moon' en 'Army of the Dead' keert Zack Snyder deze week terug op Netflix met nieuwe fantasyserie
Series / Nieuws

Na 'Rebel Moon' en 'Army of the Dead' keert Zack Snyder deze week terug op Netflix met nieuwe fantasyserie

Godenstrijd en epische actie in Zack Snyders nieuwe geanimeerde avontuur.

Na het "succes" van Rebel Moon en Army of the Dead is Zack Snyder terug met een nieuwe serie die alles heeft: epische actie, mythische werelden en een strijd tussen goden! Maar wat kun je verwachten van Twilight of the Gods? Hier zijn vijf belangrijke dingen die je absoluut moet weten voor je begint met kijken.

Waar gaat de serie over?


Twilight of the Gods speelt zich af in een wereld vol Noorse mythologie, waar goden, reuzen en sterfelijke helden vechten om het lot van het universum. Het verhaal volgt een groep epische personages die verwikkeld raken in een allesbepalende strijd tijdens de Ragnarök, het einde der tijden. Verwacht spectaculaire gevechten en magische wezens in deze actievolle fantasyserie.

Wie heeft de serie gemaakt?


Zack Snyder, bekend van blockbusters als 300 en Justice League, is de regisseur en mede-schrijver van Twilight of the Gods. Hij heeft samengewerkt met Jay Oliva, een ervaren animatieregisseur die eerder werkte aan projecten als Batman: The Dark Knight Returns. Samen brengen ze een mix van visueel indrukwekkende scènes en diepgaande mythologische verhalen naar het scherm.

Wie spelen er in de serie?


De stemmencast van Twilight of the Gods bevat enkele grote namen. Sylvia Hoeks, bekend van Blade Runner 2049, speelt de godin Sif. Stuart Martin, die eerder te zien was in Army of Thieves, leent zijn stem aan Thor. Pilou Asbæk, bekend als Euron Greyjoy uit Game of Thrones, spreekt Loki in, de sluwe god van het onheil.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor liefhebbers van epische fantasy, vooral als je fan bent van mythologie zoals in American Gods of de actievolle stijl van Zack Snyders eerdere werk, zoals 300. De mix van goddelijke drama's en epische veldslagen maakt dit een must-see voor fantasy- en actieliefhebbers.

Is de serie te bingen?


Twilight of the Gods bestaat uit 10 afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. Dit betekent dat je ongeveer 7,5 uur nodig hebt om de hele serie te bingewatchen, ideaal voor een weekend vol spanning en mythologische actie.



Vanaf donderdag 19 september 2024 kun je Twilight of the Gods exclusief streamen op Netflix.

Lees ook
Na ruim een half keert het Marvel Cinematic Universe eindelijk terug op Disney+
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische Britse komedieserie werd een film: kijk de oorspronkelijke serie nog eens
Series / Specials

Hilarische Britse komedieserie werd een film: kijk de oorspronkelijke serie nog eens

Deze serie begon als een sketch en kreeg een iconische status in de Britse tv-geschiedenis.

In de jaren 90 was de komedieserie Absolutely Fabulous, ook wel Ab Fab genoemd, een begrip. Patricia "Patsy" Stone (Joanna Lumley) en Edina "Eddie" Monsoon (Jennifer Saunders) werken in de modewereld van Londen. De twee vrouwen zijn van middelbare leeftijd en hebben hun beste tijd eigenlijk al gehad. Dit willen geen van beiden weten, en ze gedragen zich nog steeds als tieners.

Het idee voor de serie ontstond toen Jennifer Saunders samen met Dawn French een sketch had in hun televisieprogramma French and Saunders. Hierin speelde het tweetal een moeder en haar dochter, waarbij de moeder zich als een puber gedraagt en de dochter voor de nodige verplichtingen opdraait. In de serie werd dit Eddie's dochter Saffron "Saffie" Monsoon (Julia Sawalha). Een disfunctioneel huishouden was hiermee een feit.

Rechtstreeks vervolg


Patsy en Eddie nemen het er goed van en hun avonturen zijn gelardeerd met sigaretten, champagne en recreatieve drugs. Eddie heeft een eigen pr-bureau en Patsy een baan als moderedacteur, maar het wordt nooit duidelijk wat haar taakomschrijving is. De vriendinnen lopen de jet set af op zoek naar cliënten, en daarnaast doen ze er alles aan om maar relevant te blijven, ook al is die tijd allang voorbij.

De scherpe oneliners van Patsy en de puberale fratsen van Eddie zorgen voor veel vermaak. Absolutely Fabulous liep gedurende vijf seizoenen (1992 -1995) en werd in 1996 afgesloten met een dubbele aflevering. Het bleef hierna lange tijd stil rond het tweetal, totdat er in 2016 een vervolgfilm uitkwam: Absolutely Fabulous: The Movie. Deze biedt een rechtstreeks gevolg op de avonturen van Patsy en Eddie. Ook de film is volledig door Jennifer Saunders geschreven.

Terugkeer?


Na het uitkomen van de film gaf Saunders aan dat ze geen nadere plannen had wat Absolutely Fabulous betreft, maar sindsdien lijkt de comédienne van gedachten veranderd. In 2023 berichtte EW dat Saunders bezig was aan een spin-off van Absolutely Fabulous. De grappen zullen wel wat milder worden, aangezien de tijden zijn veranderd. Saunders zei hierover het volgende tegen Woman and Home: "Ik denk dat het komedievak is veranderd door de veranderde maatschappij. De meeste komieken zullen bepaalde grappen nu eenmaal niet meer maken".



Absolutely Fabulous is momenteel niet in Nederland te streamen, wel kun je de dvd-box in diverse webwinkels aanschaffen. Absolutely Fabulous: The Movie kun je bekijken op Disney+.

Lees ook
Dit is de best bekeken Netflix-komedieserie wereldwijd: Maar komt er wel een vervolg?
Inmiddels zijn we al een tijdje verder, wanneer kunnen we het vervolg eigenlijk verwachten?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De seriemoordenaar in 'Monster' seizoen 3 wordt gespeeld door bekend Hollywood-acteur
Series / Nieuws

De seriemoordenaar in 'Monster' seizoen 3 wordt gespeeld door bekend Hollywood-acteur

Na Jeffrey Dahmer en de broers Menendez is nu de beruchte Ed Gein aan de beurt.

Charlie Hunnam, die we vooral kennen als Jax Teller in Sons of Anarchy, zal de rol van de notoire seriemoordenaar Ed Gein spelen in het derde seizoen van Ryan Murphy's anthology-serie Monster op Netflix.

Murphy kondigde dit gisteren aan in Los Angeles tijdens een evenement waarbij het tweede seizoen dat donderdag verschijnt werd gepromoot.

Anthology-serie


Dat tweede seizoen gaat over de broers Menendez, die hun ouders vermoordden. In het eerste seizoen zagen we Evan Peters als de beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Gein werd in 1957 wereldnieuws toen de autoriteiten ontdekten dat hij niet alleen meerdere mensen had vermoord, maar dat hij ook lijken deed opgraven en van de overblijfselen kledingstukken en meubilair maakte.

Bedenkelijke inspiratie


De zaak rond Gein diende als inspiratie voor verschillende seriemoordenaars op het witte doek. Denk aan Norman Bates in Psycho, Leatherface in The Texas Chainsaw Massacre en Buffalo Bill in The Silence of the Lambs.



Monster is overigens niet de enige serie die we met Hunnam als hoofdrolspeler kunnen verwachten. Hij is momenteel bezig met de graphic novel-verfilming Criminal voor Prime Video.

Hunnam gaat voor de Emmy


Het is nog onduidelijk wanneer we Monster: Ed Gein kunnen verwachten,.

Lees ook
'Sons of Anarchy'-ster scoort hoofdrol in keiharde nieuwe serie
Heeft Prime Video een nieuwe seriehit in handen met de verfilming van een succesvolle graphic novel.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie uit 2022 eindigde veel te vroeg en verdiende meer
Series / Specials

Deze serie uit 2022 eindigde veel te vroeg en verdiende meer

Vanessa Bayer bedacht 'I Love That for You', die gebaseerd is op haar persoonlijke ervaring.

Vanessa Bayer was jaren een van de castleden van Saturday Night Live. In 2017 nam ze afscheid van het programma en begon ze aan andere projecten te werken. Een van die projecten was de komedieserie I Love That for You uit 2022, die veel te vroeg eindigde.

I Love That for You werd gemaakt en geproduceerd door Bayer en Jeremy Beiler. Bayer speelt ook de hoofdrol in de serie als Joanna Gold. Het verhaal is geïnspireerd door Bayer's persoonlijke ervaring met kinderkanker.

Verhaal


Naast Bayer bestaat de hoofdcast van I Love That for You uit onder meer Molly Shannon, Paul James, Matt Rogers, Punam Patel en Jenifer Lewis met onder andere Matt Malloy, Bess Armstrong en Jason Schwartzman in terugkerende rollen.

De serie volgt Joanna, een presentatrice voor het winkelkanaal SVN, die kinderkanker overwon om deze droomjob te hebben. Wanneer ze te horen krijgt dat ze haar droomjob kan verliezen, begint ze te liegen dat haar kinderkanker is teruggekomen om haar baan te behouden.

Eén seizoen


I Love That for You ging in première in 2022 en werd een jaar later, na één seizoen, geannuleerd, ondanks de positieve recensies. We kregen dus maar acht afleveringen te zien van deze serie, die grappig, donker en charmant is.



Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 81%. De consensus op de website luidt: "Inconsistentie en een slecht gedefinieerde cast kunnen deze comedy moeilijk te waarderen maken, maar het biedt volledig wat nodig is als een langverwachte etalage voor Vanessa Bayer."

Kijken?


Wil je I Love That for You zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Deze mysteryserie met 86% op Rotten Tomatoes stopte veel te vroeg
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met de serie 'Time Bandits'? Kijk dan deze tijdreizende superheldenserie
Series / Featured

Ben je klaar met de serie 'Time Bandits'? Kijk dan deze tijdreizende superheldenserie

Als je van Time Bandits houdt, is deze serie op Netflix een topaanrader.

Enkele maanden geleden kwam de fantasyserie Time Bandits uit op Apple TV+. Heb je deze serie met Lisa Kudrow in de hoofdrol helemaal gekeken en ben je op zoek naar iets nieuws? Dan is deze aanrader perfect voor jou!

Time Bandits volgt een groep bonte dieven in hun zoektocht naar hun nieuwe rekruut. Om deze 11-jarige geschiedenisnerd te vinden, moeten ze een reis door de tijd en ruimte afleggen.

De beste aanrader


Als je genoten hebt van Time Bandits, zul je waarschijnlijk de avonturenserie Legend of Tomorrow ook leuk vinden. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Greg Berlanti (Green Lantern), Andrew Kreisberg (The Simpsons) en Marc Guggenheim (Arrow).

Legends of Tomorrow is een spin-off van Arrow en The Flash en speelt zich dan ook in hetzelfde universum af. In 2021 is het zevende en laatste seizoen in première gegaan.

Het plot


Het eerste seizoen van Legends of Tomorrow volgt tijdreiziger Rip Hunter. Nadat zijn vrouw is vermoord door Vandal Savage, reist terug in de tijd om een team van helden uit Arrow en The Flash samen te stellen om Vandal Savage voorgoed te stoppen.



Elke seizoen heeft een ander plot met andere personages. Zo volgt seizoen 2 historicus Nate Haywood in zijn zoektocht naar de Legends en hun gevecht tegen het Legion of Doom.

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar DC's Legends of Tomorrow? Stream de serie dan op Netflix.

Lees ook
Grote veranderingen in de grote Netflix-hit uit 2023 voorspellen spectaculaire ontwikkelingen
De serie heeft de manga aangepast en dit zal grote gevolgen hebben.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste series op NPO: Top 4 met detectives, historische drama's en meer
Series / Specials

De beste series op NPO: Top 4 met detectives, historische drama's en meer

Vier fantastische series op NPO Start: van Britse detectives tot historische drama's en Nederlandse thrillers.

Er staan veel goede series op grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video, maar ook de Nederlandse site NPO Start heeft enkele fantastische series. In dit artikel lees je vier leuke kijktips: van thrillers tot historische drama's.

Grantchester



De eerste kijktip is de Britse detectiveserie Grantchester, waarvan seizoen 6, 7 en 8 te streamen zijn op NPO Plus. De serie volgt de dominee Sidney Chambers en de norse inspecteur Geordie Keating.

Zij lossen in de jaren 50 samen complexe misdaden op in het kleine, maar mooie dorp Grantchester. De persoonlijkheden van de twee mannen staan recht tegenover elkaar, maar samen kunnen ze elke misdaad oplossen.



Maud & Babs



Een andere leuke kijktip is Maud & Babs. Zowel seizoen 1 als 2 is te streamen op NPO Plus.

De serie gaat over Maud, die mantelzorger is voor haar dementerende moeder Babs. Daarnaast moet Maud haar verloskundigenpraktijk draaiende zien te houden en voor haar twee studerende kinderen zorgen.



Juliana



NPO Start heeft naast thrillers en dramaseries, ook een groot aanbod aan historische series, waaronder Juliana. Deze serie bestaat uit 8 afleveringen, die allemaal te streamen zijn via NPO Plus.

Juliana vertelt het verhaal van koningin Juliana. De serie volgt haar leven vanaf haar jeugd tot aan haar jaren als koningin en belicht zowel de zware momenten in de Nederlandse geschiedenis als haar persoonlijke worstelingen.

Zeven Kleine Criminelen



De laatste kijktip, de Nederlandse Zeven Kleine Criminelen, is te streamen op NPO Start. Dit betekent dat alle acht afleveringen van seizoen 1 gratis en zonder abonnement te streamen zijn.

Zeven Kleine Criminelen volgt de twaalfjarige Raffie. Hij dreigt zijn huis uitgezet te worden en besluit daarom samen met zijn vrienden een bank te overvallen. De bank is echter zeer goed beveiligd.



Lees ook
Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus
Vier aanraders van series die te streamen zijn op NPO Start/Plus, waaronder een serie met een score van 91%... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire scifi-tijdreisserie van Apple TV+ gecanceld na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Populaire scifi-tijdreisserie van Apple TV+ gecanceld na slechts één seizoen

Alweer strandt een gloednieuwe en vooral veelbelovende serie na het eerste seizoen.

Het is tegenwoordig knap lastig om een serie uit te brengen die niet al na één seizoen wordt gecanceld. Ondanks alle moeite heeft Apple TV+ besloten een streep door de scifiserie Time Bandits te zetten.

Of een serie nu slaagt of faalt hangt bij streamingdiensten vooral van bepaalde formules. De nadruk ligt erop dat de serie zoveel keer binnen een bepaalde tijd bekeken moet zijn. Aangezien Time Bandits nauwelijks in de top 10 van de Amerikaanse kijkcijferlijst is gekomen, is dit een indicatie dat de serie voor Apple ondermaats heeft gepresteerd.

Grote sterren en een cultklassieker


De serie is een bewerking van de gelijknamige film uit 1981, met onder anderen Monty Python-sterren John Cleese en Michael Palin, en volgt dezelfde verhaallijn als de film, waarin een 11-jarige geschiedenisfan genaamd Kevin zich aansluit bij een groep dieven die door tijd en ruimte reizen om grote avonturen te beleven.

Met een sterke cast, waaronder Kal-El Tuck, Charlyne Yi en Lisa Kudrow, en onder leiding van showrunners Jemaine Clement, Iain Morris en Taika Waititi, leek de serie alle ingrediënten voor succes te hebben. Toch slaagde het er niet in een breed publiek aan te trekken.

Gebrek aan promotie


Een belangrijke oorzaak van dit falen lijkt het gebrek aan effectieve marketing te zijn. Veel potentiële kijkers wisten niet eens dat de serie bestond. Ondanks de hoogwaardige productiewaarden en goed uitgewerkte verhaallijnen bleef Time Bandits relatief onbekend.



Showrunner Iain Morris heeft hierover al eens zijn teleurstelling geuit, en hoopte dat de serie de onderschatte film opnieuw in de schijnwerpers zou zetten. Helaas kwam het succes dat hij voor ogen had niet van de grond.

Bekijk alle afleveringen van Time Bandits op Apple TV+.

Lees ook
Een van de grootste scifi-series in jaren is alweer gecanceld
Paramount+ trekt na slechts twee seizoenen de stekker uit de prijzige scifi-serie Halo.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Leent 'Silo' seizoen 2 zomaar een personage uit een bekende tv-serie uit 2004?
Series / Nieuws

Leent 'Silo' seizoen 2 zomaar een personage uit een bekende tv-serie uit 2004?

Seizoen 2 van Silo introduceert nieuw personage en hij lijkt heel erg op iemand die we al kennen.

Vorig jaar kwam het eerste seizoen van Silo uit en kijkers waren meteen super enthousiast. Het duurde dan ook niet lang voordat het tweede seizoen werd aangekondigd, maar er blijkt dat er een overlap is tussen een nieuw personage en een oude serie.

Silo is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hugh Howey en vertelt het verhaal van een gemeenschap die in een grote silo leeft om de apocalyptische wereld te overleven.

Grote veranderingen voor seizoen 2


Seizoen 2 zal zich niet alleen maar afspelen in Silo-18, wat betekent dat er ruimte is voor nieuwe verhaallijnen en personages. De serie heeft zelfs al bevestigd dat Steven Zahn te zien zal zijn in seizoen 2 als een nieuwe hoofdrolspeler.

Zijn personage heet Solo en hoewel we dit personage uiteraard nog niet ontmoet hebben, doet hij ons al wel aan iemand denken. Namelijk aan Desmond uit Lost.

Desmond vs. Solo


Beide series spelen zich af in een geïsoleerde locatie met personages die niet de volledige waarheid weten. Daar houden de overeenkomsten echter niet op. Desmond en Solo hebben namelijk ook allebei vele jaren in isolatie doorgebracht.



Desmond wordt gevonden door enkele mensen van het eiland nadat de ingang van zijn bunker opgeblazen is. Ook Solo wordt gevonden door een ander personage en zal duidelijk worden dat hij jarenlang alleen gewoond heeft in Silo-18.

Apple TV+


Silo is te streamen op Apple TV+.

Lees ook
Een van de beste series is 'Silo' uit 2021 en deze krijgt nu goed nieuws
De stakingen zorgden voor heel wat problemen bij Silo, maar nu is er eindelijk weer goed nieuws.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.