search

Ons nieuws van donderdag 19 september 2024

'La Maison': drama bij Paris Fashion Week
Recensie

'La Maison': drama bij Paris Fashion Week

Een soapachtige serie over een vallend mode-imperium in de Franse hoofdstad.

Regie: Fabrice Gobert, Daniel Grou | Cast: Zita Hanrot (Paloma Castel), Lambert Wilson (Vincent Ledu), Carole Bouquet (Diane Rovel), Antoine Reinartz (Robinson Ledu), Pierre Deladonchamps (Vincent Ledu), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-57 minuten | Jaar: 2024

Zelfs een gevestigde naam ontsnapt niet aan de klauwen van het internet. We zien het tegenwoordig vaak genoeg gebeuren dat ceo's en andere hoge piefen bij grote bedrijven door het stof moeten als op social media een oude tweet of een onfortuinlijke video opduikt. In La Maison gaat het om Vincent Ledu, creatief genie bij modehuis Ledu. We volgen we het wankelende modehuis in zijn pogingen de naam te zuiveren en het honderd jaar oude instituut te laten voortbestaan.

De problemen beginnen als Vincent zich razend uitlaat over een belangrijke, maar lastige Aziatische klant. Zijn relaas is niet alleen onbekoorlijk, maar ook racistisch. Daar gaat het internet natuurlijk niet mee akkoord, waarna de carrière van Vincent en zijn 'maison' ineens aan een zijden draadje hangen, zoals hij het zelf zo mooi in vaktermen formuleert. Zijn rechterhand en voormalige muze Perle Foster heeft de oplossing: Paloma Castel. Deze jonge ontwerpster zorgt voor opschudding met haar milieubewuste en activistische collecties, en is toevallig ook nog eens de dochter van Vincents oude vlam.

Een heleboel ontwrichting dus. Dat is dan ook kenmerkend voor de serie, die bijna als een ouderwetse soap aanvoelt. Tegenover ieder triomfantelijk moment voor de hoofdpersonages staat een enorme tegenslag, een echte 'gamechanger'. Dit houdt het spannend en houdt de aandacht vast, maar na de derde keer vraag je je toch ook af of de makers geen andere manieren hebben om het verhaal te laten lopen. Op deze manier hebben plotpunten namelijk amper betekenis of consequenties.

Dan zijn er nog de personages: de gehele familie Ledu, bestaande uit Vincent, zijn broer en zus, zijn neefje en zwager, en als een soort verlengstuk Perle en Paloma. Daartegenover staat de familie Rovel: moeder, dochter en ook hier de broer van Vincent. Victor speelt namelijk een dubbelrol in dit verhaal. Ontslagen door zijn broer, met wie hij toch al niet overweg kon, trouwde hij met de dochter van de Rovel-clan en gaf daarmee haar moeder vrije toegang tot huize Ledu, waarmee ze geobsedeerd is.

Het is niet meteen duidelijk achter wie we ons zouden moeten scharen in de Ledu/Rovel-vete. In eerste instantie wordt Paloma gepresenteerd als de sociaalbewuste heldin tegenover het corrupte zakenleven, maar haar onverstoorbaar idealistische houding laat haar eerder zeurderig en naïef overkomen. Elk personage is op zijn of haar eigen manier onsympathiek, wat het moeilijk maakt om door de eerste afleveringen te komen.

Na een tijdje raak je hier echter aan gewend en leer je meebewegen met de dramatische verhaallijnen. Van echte karakterontwikkeling is geen sprake. Vincent wordt met goede reden uit zijn functie gezet, maar we zien hem nooit écht reflecteren op zijn racistische uitspraken en omdat hij een traumatisch verleden heeft wordt verwacht dat we het hem maar gewoon vergeven. "No questions asked." Uiteindelijk zijn het de acteerprestaties die de personages redden.

Al met al is de in totaal ongeveer tien uur durende serie goed voor minstens vijf uur kijkplezier. Een score van vijftig procent. Ik zou willen zeggen dat je de resterende vijf uur prima op de achtergrond kan laten draaien, maar zonder de ondertiteling zal een groot deel van de kijkers toch geen idee hebben wat er gezegd wordt. Gelukkig voor La Maison staan soapseries niet bekend om goed uitgewerkte verhaallijnen en personages, dus dit is een serie voor de liefhebbers van het genre.



La Maison is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies de Marvel-serie 'Agatha All Along': top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies de Marvel-serie 'Agatha All Along': top of flop?

Is deze net zo sterk als WandaVision, nog altijd een van de beste Marvel-series?

Deze week is Agatha All Along op Disney+ in première gegaan na vele aanpassingen in de serietitel en de startdatum. De grote vraag is of dit nieuwste hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe het kijken waard is.

Op Rotten Tomatoes zijn ondertussen 77 recensies verzameld en deze zorgen voor een voorlopige 79 procent op de Tomatometer, met een 6,9 als gemiddelde beoordeling. En dat is zeker niet slecht!

Zeldzaam Marvel-project


Alison Herman van Variety schrijft: Het is een zeldzaam Marvel-project dat zich genoodzaakt voelt om zich te verbinden aan een masterplan dat al jaren in ontwikkeling is, maar vasthoudt aan zijn eigen creatieve kracht. Zelfs in haar afgezakte toestand is Agatha nog steeds in staat tot enige betovering."

"Het is allemaal slim uitgevoerd en erg grappig, maar ook spannend en een beetje eng, met een winnende combinatie van het bovennatuurlijke en het banale," vindt Robert Lloyd van Los Angeles Times.

Aantrekkingskracht


Er zijn ook mindere reacties. "Agatha All Along heeft enige aantrekkingskracht, maar is niet zo creatief als dat WandaVision is en lijkt keer op keer het plot te herhalen, elke aflevering weer," concludeert Rob Owen van Seattle Times.



De eerste twee afleveringen staan nu op Disney+ en elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Lees ook
Deze Marvel-serie met 87% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk helemaal vergeten
De superheldenserie 'Cloak & Dagger' volgt de gelijknamige personages uit de Marvel Comics.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthult eerste blik op meedogenloze maffiabaas
Series / Nieuws

'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthult eerste blik op meedogenloze maffiabaas

De misdadige strijd om de macht in Gotham City barst vandaag los.

Vandaag, 19 september, is een belangrijke dag voor fans van The Batman uit 2022. Dit is namelijk de dag waarop de spinoff The Penguin van start gaat op HBO Max. Nederlanders moeten nog een dagje langer geduld hebben: op 20 september is de eerste episode ook hier te zien.

The Penguin gaat verder waar The Batman eindigde en vertelt het verhaal van Oz Cobb (Colin Farrell) – beter bekend als 'The Penguin' – die de macht probeert te grijpen in de criminele onderwereld van Gotham City.

Carmine Falcone


Vlak voor de start heeft HBO nog een eerste blik onthuld op een van de belangrijkste personages. Die eerste foto vind je onderaan dit artikel. Het betreft Carmine Falcone, de grootste misdaadchef in de stad. In de film werd dat personage nog gespeeld door acteur John Turturro.

In de serie gaat de eer naar de Britse acteur Mark Strong. De kans is groot dat Strong vooral zal verschijnen in flashbacks, aangezien Falcone geen rol meer speelt in het hoofdverhaal van de serie als gevolg van de gebeurtenissen in The Batman.

HBO Max


The Penguin zal in totaal acht afleveringen tellen, die wekelijks vrijgegeven worden. De seizoensfinale staat daarmee gepland voor 10 november. Zowel The Penguin als The Batman zijn te zien op HBO Max.



Lees ook
Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?
De miniserie over een van Batmans grote tegenstanders speelt een rol in de wereld van DC.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Scandinavische serie trekt flink kijkers op Netflix en duikt de top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe Scandinavische serie trekt flink kijkers op Netflix en duikt de top 10 in

De serie Billionaire Island staat nu op de achtste plaats in de Netflix Top 10.

Veel mensen zijn dol op Scandinavische series en het lijkt erop dat Netflix weer een hitje te pakken heeft. Het zesdelige eerste seizoen van Billionaire Island alias Milliardærøya staat al een paar dagen in de Netflix Top 10 en nu op plaats acht.

Milliardærøya komt van bedenkers Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin en er zijn hoofdrollen voor Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen en Ragne Grande. Netflix omschrijft de serie met keywords als Soapachtig, Offbeat en Dramedy's.

Sterk ontvangen


Heel veel recensies zijn er niet op Rotten Tomatoes terug te vinden. Positief is dat de vijf recensies die wel zijn opgenomen zorgen voor een 100 procent-score op de Tomatometer. Het cijfer op IMDb is wel duidelijk lager, met een 6,3 na nog geen vijfhonderd stemmen.

"Er hangt een herkenbare soap-achtige sfeer in dit zesdelige seizoen (met overduidelijk meer onderweg) en er is een oceaan aan verhaalmogelijkheden beschikbaar, met personages die zoveel problemen en agenda's hebben," luidt de conclusie van John Anderson van Wall Street Journal.

Nu te zien


Als je Milliardærøya graag wilt zien, dan vind je de zesdelige serie nu op Netflix.



De synopsis: De meedogenloze eigenaar van een Noorse viskwekerij plant een vijandige overname van haar plaatselijke rivaal om de grootste zalmproducent ter wereld te worden.

Lees ook
Deze Scandinavische serie gaat Netflix in 2025 helemaal veroveren
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 88% op Rotten Tomatoes is deze serie een even groot succes als de film waarop het gebaseerd was
Series / Specials

Met 88% op Rotten Tomatoes is deze serie een even groot succes als de film waarop het gebaseerd was

Na de geprezen film uit 2014 verscheen er in 2017 ook een serie genaamd 'Dear White People'.

De film Dear White People was in 2014 een groot succes. Zo groot zelfs, dat er in 2017 een gelijknamige serie verscheen. Die scoort geweldig op Rotten Tomatoes en is gewoon te bekijken op Netflix.

De satirische komedie-dramafilm Dear White People, geregisseerd door Justin Simien, kwam uit in 2014. De Amerikaanse film gaat over escalerende raciale spanningen bij een prestigieuze Ivy League-universiteit, vanuit het perspectief van zwarte studenten.

Verhaal gaat verder


Dear White People was zowel bij het publiek als bij de critici een grote hit. In 2017 verscheen er dan ook een gelijknamige serie, gebaseerd op de film. Het verhaal van de film gaat verder in de serie, waar Simien opnieuw bij betrokken was.

De serie speelt zich net als de film af op een fictieve universiteit in Amerika, waar het grootste deel van de studenten wit is. In de serie volgen we een groep Afro-Amerikaanse studenten die zich op de campus staande proberen te houden.

Vormen van racisme


Dagelijks krijgen ze te maken met zowel subtiele als openlijke vormen van racisme. Het personage Samantha White (Logan Browning) staat centraal: een activistische student en radiopresentatrice van het programma "Dear White People".



In dit programma stelt ze met scherpe humor de spanningen op de campus aan de kaak. In iedere aflevering van de serie wordt een ander perspectief belicht, waarbij thema's zoals identiteit, vooroordelen, micro-agressies en culturele toe-eigening aan bod komen.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitstekende score van 88%. De serie kreeg in totaal 4 seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 2021.

Bekijk alle seizoenen van Dear White People op Netflix.

Lees ook
Waar komt Rotten Tomatoes vandaan en wat betekenen de scores eigenlijk?
De Tomatometer heeft vandaag de dag een enorme invloed, maar hoe zit het eigenlijk?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie uit 2007 werd al na twee afleveringen van de buis gehaald
Series / Specials

Deze serie uit 2007 werd al na twee afleveringen van de buis gehaald

Deze musicalserie hield het niet zolang vol als gepland was...

Musicalseries zijn vaak nogal onvoorspelbaar: of ze doen het super goed, of ze zijn een totale flop. Helaas gebeurde bij de serie Viva Laughlin het laatste.

Viva Laughlin is een musical-comedy-dramaserie uit 2007. De serie is een bewerking van de BBC-soap Blackpool en werd gemaakt door Bob Lowry en Peter Bowker. Onder andere Hugh Jackman en Gabriele Muccino dienden als uitvoerend producent.

Casino


Het verhaal van de serie draait om Ripley Holden (Lloyd Owen), een ambitieuze ondernemer die zijn droom probeert waar te maken: het openen van een casino in de woestijnstad Laughlin, Nevada. Terwijl Ripley zijn plannen probeert te realiseren, komt hij voor verschillende uitdagingen te staan.

Zijn dromen worden verder bemoeilijkt wanneer hij betrokken raakt bij een moordonderzoek, waardoor zijn reputatie en toekomst op het spel komen te staan. Naast Owen zien we in de serie Mädchen Amick (Twin Peaks, Riverdale), Melanie Griffith (Mulholland Falls, The Disaster Artist) en Jackman (Les Misérables, Deadpool & Wolverine).

Snel gecanceld


Helaas was Viva Laughlin allesbehalve een succes. De zender CBS cancelde de serie al na twee afleveringen. De Australische zender Nine Network volgde dat besluit vrijwel meteen, hoewel er daar pas één aflevering was uitgezonden.



Door de jaren heen zijn er nooit plannen geweest om de overgebleven 11 afleveringen alsnog uit te zenden. Volgens critici was het grootste probleem aan de serie niet de musicalnummers, maar het slechte acteerwerk, plot en dialoog.

Rotten Tomatoes


Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de serie mager scoort op Rotten Tomatoes. Daar krijgt Viva Laughlin een score van 25%.

Viva Laughlin is momenteel nergens te streamen.

Lees ook
Deze legendarische Scandinavische detectiveserie is nog steeds een must-watch
Voor de vele liefhebbers van misdaadproducties uit het hoge noorden is deze serie om van te smullen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?
Series / Specials

Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?

De miniserie over een van Batmans grote tegenstanders speelt een rol in de wereld van DC.

De langverwachte spin-off van de hitfilm The Batman (2022) gaat op 19 september in première. Velen kijken uit naar Colin Farrell, die Oswald "Oz" Cobblepot ijzersterk neerzette in de film. Het is bekend dat de serie een prequelverhaal vormt voor The Batman 2, waardoor je je afvraagt of The Penguin verplichte kost is.

Collider had onlangs een uitgebreid interview met schrijver, regisseur en producent Matt Reeves over de rol van The Penguin binnen de 'Batman'-films en de wereld van DC. Door naar het verhaal van Oz te kijken leer je de wereld van Gotham City dieper kennen, maar de miniserie is een verhaal dat op zichzelf staat.

Ingang


In The Batman leert de kijker Oz kennen als een ambitieuze loopjongen van Carmine Falcone (John Turturro), die nooit echt partij kiest en feitelijk alle kanten bespeelt. Falcone's dood geeft hem de kans om zijn slag te slaan in het chaotische Gotham City. Je ziet dus gebeurtenissen die direct volgen op het einde van de film, en dit biedt verdieping. Reeves: "Als epische misdaadsage wordt alles verdiept door naar de miniserie te kijken".

Je leert Oz en zijn weg naar de top op een intieme manier kennen, maar het verhaal staat in principe op zichzelf. Dit geldt ook voor de tweede 'Batman'-film, die in 2025 uitkomt. "Ieder van hen [de films en de serie] hebben een eigen leven. Je hoeft je niet voor te bereiden als kijker; het volstaat om te snappen dat de seriet de ingang vormt voor de vervolgfilm," aldus de regisseur.

Aangepast


Deze uitleg bevestigt nogmaals dat Farrell terugkeert als Oz in de tweede film, waarover nog niet bekend is wanneer deze start met filmen. Naast de Penguin wordt in het fandom al druk gespeculeerd over andere schurken in de DC-franchise. Eerder werd al gehint op een Joker die, net als de Penguin, aangepast zal worden aan deze nieuwe versie van The Batman. Fans kunnen tot die tijd de acht afleveringen van The Penguin bekijken.



The Penguin is vanaf 19 september te streamen op HBO Max.

Lees ook
Nog een paar dagen tot 'The Penguin': dit kun je verwachten
De strijd om de macht barst los in Gotham City.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze tv-acteur uit 'Modern Family' stopte bijna met acteren om iets compleet anders te doen
Series / Specials

Deze tv-acteur uit 'Modern Family' stopte bijna met acteren om iets compleet anders te doen

Deze acteur was bijna een pad ingeslagen dat wel heel anders is dan dat van een acteur.

Het komt niet heel vaak voor dat iemand twijfelt tussen het worden van een acteur of slager. Toch was dat het geval bij de Modern Family-acteur Eric Stonestreet. We weten welke keuze hij uiteindelijk heeft gemaakt, maar het spande erom.

Voor zijn rol in Modern Family had Stonestreet al een aantal kleinere rollen gehad in films en series. Zo was hij te zien in Almost Famous, Girls Will be Girls en Ninja Cheerleaders. Kort voordat hij werd gecast in Modern Family had Stonestreet echter een dieptepunt in zijn acteercarrière bereikt.

Beperkte opties


Hij had het gevoel dat zijn opties in Hollywood beperkt waren. "Voor een lange tijd kon ik naar mijn cv kijken en zeggen: 'Ik heb die banen niet gekregen omdat ik gezette man ben'", vertelde hij aan de podcast I Think You're Interesting.

Stonestreet liep destijds veel rollen mis, omdat hij vanwege zijn gewicht niet gecast werd. Ook wilde Stonestreet begrijpelijkerwijs geen rollen aannemen waarbij zijn gewicht constant de punchline zou zijn.

Slager


Naast een acteercarrière had Stonestreet er altijd al van gedroomd om slager te worden. Toen hij begon te twijfelen aan zijn toekomst in Hollywood, had hij het gevoel dat dit het juiste moment was voor een carrièreswitch.



Een vriend wist hem echter van gedachten te veranderen. En twee maanden later bleek dat maar goed ook, want Stonestreet scoorde de rol van Cameron Tucker in Modern Family. Hij wist meteen dat dit de perfecte serie was voor hem.

Bodyshaming


Als hij ooit een zin wilde veranderen om ver uit de buurt te blijven van grappen over bodyshaming, luisterden de makers meteen. "We zeggen het woord 'dik' niet zo vaak. We kunnen het wel een paar keer zeggen, maar daar wil ik het niet steeds over hebben. We kunnen betere, creatieve manieren bedenken".

Bekijk Modern Family op Disney+.

Lees ook
Deze bekende en bejubelde tv-acteur wist eigenlijk nooit door te breken in een film
David Tennant heeft enkel in succesvolle series gespeeld, maar is nooit doorgebroken in een film.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende serie met een score van 8,7 op IMDb moet je kennen
Series / Specials

Deze indrukwekkende serie met een score van 8,7 op IMDb moet je kennen

'Friday Night Lights' werd geïnspireerd door het gelijknamige non-fictieboek, dat al in 2004 verfilmd werd.

Als er een sportserie is die je gezien moet hebben, dan is dat Friday Night Lights. De serie werd ontwikkeld door Peter Berg en geïnspireerd door het gelijknamige non-fictieboek uit 1990 van H.G. Bissinger, dat door Berg werd verfilmd in 2004 onder dezelfde naam.

Friday Night Lights heeft een ensemblecast onder leiding van Kyle Chandler en Connie Britton, die respectievelijk de middelbare school footballcoach Eric Taylor en zijn vrouw Tami Taylor, een schoolmedewerker, vertolken.

Verhaal


De serie volgt een middelbare school footballteam in het fictieve stadje Dillon, een kleine, hechte gemeenschap in het landelijke West-Texas. De hoofdcast bestaat uit personages die betrokken zijn bij het footballteam en de middelbare school.

Friday Night Lights gebruikt het decor van een klein stadje om veel hedendaagse problemen in de Amerikaanse cultuur aan te kaarten, zoals gezinswaarden, schoolfinanciering, racisme, middelenmisbruik, abortus en het gebrek aan economische kansen.

Serie redden


Friday Night Lights ging in première in 2006 en werd twee seizoenen uitgezonden op NBC. Hoewel de serie veel lof kreeg van critici en een gepassioneerde fanbase had, kampte het met lage kijkcijfers en dreigde het na het tweede seizoen te worden geannuleerd.



Om de serie te redden, sloot NBC een deal met DirecTV om drie extra seizoenen te coproduceren. Elk van de volgende seizoenen ging in première op DirecTV's 101 Network, met heruitzendingen op NBC enkele maanden later. De serie eindigde uiteindelijk in 2011, na vijf seizoenen.

Kritisch succes


Hoewel Friday Night Lights nooit een groot publiek bereikte, werd het een kritisch succes en geprezen om zijn realistische weergave van het leven in Midden-Amerika en de diepgaande verkenning van de hoofdpersonages.



Zo heeft de serie een mooie score van 8,7 op 10 op IMDb en staat het op de 116e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score van 97% met de laatste drie seizoenen die zelfs een perfecte score van 100% hebben.

Prijzen


Friday Night Lights won ook tal van prijzen, zoals onder andere een Peabody Award, een Humanitas Prize en meerdere technische Primetime Emmy Awards. Tijdens de Primetime Emmy Awards van 2011 werd de serie genomineerd voor Beste Dramaserie. Chandler en Britton ontvingen meerdere nominaties voor de prijzen van Beste Acteur en Beste Actrice in een dramaserie en wonnen allebei een Emmy in 2011.



Wil je Friday Night Lights zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Verborgen Netflix-hits: 4 indrukwekkende series om nu te bekijken en van te genieten
Geen idee wat je nu moet kijken? Laat je inspireren door deze zeer gewaardeerde titels.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 2 jaar krijgt deze blockbuster van $771 miljoen een direct vervolg op HBO Max
Series / Nieuws

Na 2 jaar krijgt deze blockbuster van $771 miljoen een direct vervolg op HBO Max

Maffia, corruptie en schurken: Gotham krijgt nieuw leven op HBO Max.

Na het gigantische succes van The Batman, dat wereldwijd $771 miljoen opbracht, staat The Penguin klaar om het verhaal verder te vertellen. Wat kun je verwachten van deze spinoff die zich richt op een van Gotham's beruchtste criminelen? Ontdek het in de vijf belangrijkste vragen voordat je aan het eerste seizoen op HBO Max begint.

Waar gaat de serie over?


The Penguin volgt Oswald Cobblepot, beter bekend als de Penguin, in zijn opkomst naar macht binnen Gotham's criminele onderwereld. Nadat het machtsvacuüm is ontstaan door de gebeurtenissen in The Batman, grijpt Oswald zijn kans om de controle over Gotham's misdaadorganisaties te veroveren. De serie duikt dieper in de gewelddadige, corrupte wereld van Gotham en toont de brute strijd om de macht.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is ontwikkeld door Matt Reeves, de regisseur van The Batman, samen met Lauren LeFranc, bekend van haar werk aan Agents of S.H.I.E.L.D.. Reeves brengt opnieuw zijn duistere, grimmige versie van Gotham tot leven, terwijl LeFranc het verhaal verder ontwikkelt door diep in de psyche van de Penguin te duiken.

Wie spelen er in de serie?


Colin Farrell keert terug als Oswald Cobblepot, beter bekend als de Penguin, een rol waarmee hij veel lof oogstte in The Batman. Cristin Milioti, bekend van How I Met Your Mother en Palm Springs, speelt Sofia Falcone, de dochter van Gotham's voormalige misdaadbaas. Rhenzy Feliz, die eerder te zien was in Runaways, vult de cast aan als Jon, een jonge crimineel die probeert op te klimmen binnen de misdaadwereld.

Voor wie is deze serie?


The Penguin is ideaal voor fans van duistere, misdaadgerichte series zoals Gotham en Breaking Bad. Als je houdt van complexe antihelden en brute gevechten om de macht, dan is deze serie een must-see. De grimmige sfeer van Gotham zorgt voor een intense kijkervaring die je niet snel zult vergeten.

Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen van The Penguin bestaat uit 8 afleveringen van elk ongeveer 50 minuten. In totaal heb je dus iets minder dan 7 uur nodig om de serie te bingewatchen, ideaal voor een weekend vol spanning en intriges.



Vanaf vrijdag 20 september 2024 kun je The Penguin exclusief streamen op HBO Max.

Lees ook
Kijk deze grote verrassing uit 2024 nu al thuis: "waanzinnige cast en strakke uitvoering"
Stream de nieuwe horrorfilm Abigail vanaf 19 juni op Pathé Thuis.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychologische thriller stoot direct door naar de koppositie in de Top 10 van Prime Video
Films / Nieuws

Psychologische thriller stoot direct door naar de koppositie in de Top 10 van Prime Video

Deze film staat direct bij binnenkomst op de eerste plaats.

In 2023 kwam deze verfilming van het boek van Karen Dionne uit. The Marsh King's Daughter heeft een opvallende cast met onder andere 'Star Wars'-ster Daisy Ridley en Ben Mendelsohn, die we kennen uit het MCU.

The Marsh King's Daughter is geregisseerd door Neil Burger en het scenario is geschreven door Elle Smith en Mark L. Smith. Naast Ridley en Mendelsohn zien we Garrett Hedlund, Caren Pistorius, Brooklynn Prince en Gil Birmingham in belangrijke rollen.

Ontvangst


The Marsh KIng's Daughter wordt sinds kort op diverse streamingplatforms aangeboden. Op Rotten Tomatoes zijn de kijkers tevreden over de film. De Popcornmeter laat een score zien van 73%.

De critici zijn daarentegen minder onder de indruk: een schamele 43% is het eindoordeel. "'The Marsh King's Daughter' begint veelbelovend, maar lijdt onder het trage tempo en het onhandige einde," luidt de consensus.

Waar te bekijken?


Je kunt The Marsh King's Daughter streamen op Prime Video.



Synopsis: Helena (Ridley) woont met haar vader Jacob (Mendelsohn) en haar moeder Beth (Caren Pistorius) in de moerassen van Michigan. Op een dag slaat Beth echter met Helena op de vlucht, wanneer Jacob afwezig is. Volgens Beth heeft Jacob zowel haarzelf als Helena in het verleden ontvoerd.

Lees ook
De nieuwste hit op Netflix is "psychologisch" en "duister" en pakt koppositie in de top 10
De serie Baby Reindeer lijkt dé serie van dit moment: de Britse serie staat nu bovenaan de Netflix Top 10.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 4 verborgen en heftige actieseries op Netflix die je moet zien
Series / Nieuws

Ontdek deze 4 verborgen en heftige actieseries op Netflix die je moet zien

Torenhoge budgetten, extravagante decors, maar het heeft tot niet veel bekendheid geleid.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

Crooks



Deze duistere Duitse misdaad- en actieserie is recentelijk nog op Netflix uitgekomen, maar heeft niet de aandacht gekregen die men zou verwachten. Op Rotten Tomatoes laten zowel publiek als pers hun goedkeuring blijken, te zien aan de score van 80%.

Crooks - Berlijn. Wenen. Marseille. Wat begon als een snelle overval, slaat om in een hectische race door Europa om een onbetaalbare schat in handen te krijgen.



Shadow and Bone



Eigenlijk zou je deze serie niet tot de "verborgen" series kunnen rekenen, ware het niet dat de nieuwigheid er vanaf is, en de bekendheid wat ondergesneeuwd is. de serie blijft echter onverminderd goed gewaardeerd. Het krijgt op Rotten Tomatoes een waarderingscijfer van 84%. Stream alle afleveringen op Netflix.

In de actie-fantasyserie Shadow and Bone blijkt een verweesde kaartenmaker een kracht te bezitten die het lot van de wereld kan bepalen.



Black Lightning



Dit is er weer zo een die de discussies flink doet opwaaien. Het publiek moet er eigenlijk weinig van weten, maar de critici komen superlatieven tekort. Het krijgt van de pers een uitmuntende score van 92%. Je ziet alle afleveringen van deze serie op Netflix.

Jefferson Pierce, rector en voormalige superheld, komt weer in actie als de legendarische Black Lightning wanneer zijn familie wordt bedreigd door een bende.



Marco Polo



De lijst wordt afgesloten met deze, door het publiek zeer geliefde internationale actieserie op Netflix. Het krijgt op de Popcornmeter de nagenoeg perfecte score van 93%.

Marco Polo is gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan en speelt zich af in een wereld vol hebzucht, verraad en intriges.



Lees ook
4 verborgen actieseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt
Deze vier actieseries zijn hoog in intensiteit en doen je hartslag flink verhogen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.