search

Ons nieuws van vrijdag 20 september 2024

Ken jij die opvallende studente 'Lindsay' uit de jaren 90-serie 'Freaks and Geeks' nog?
Series / Specials

Ken jij die opvallende studente 'Lindsay' uit de jaren 90-serie 'Freaks and Geeks' nog?

Linda Cardellini speelde haar eerste grote rol in 'Freaks and Geeks' als Lindsay Weir.

Hoewel de serie Freaks and Geeks kortstondig was en na één seizoen werd geannuleerd, wordt het wel beschouwd als een van de beste series aller tijden. Het was ook het begin van een mooie carrière voor verschillende castleden. Zo lanceerde het de carrière van onder andere Linda Cardellini. Hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Cardellini maakte haar eerste grote doorbraak in 1996 als Sarah in de kinderserie Bone Chillers. Daarna maakte ze gastoptredens in programma's zoals Step by Step, Clueless en 3rd Rock from the Sun. Ze speelde ook Lauren in Boy Meets World, het meisje dat tussen het koppel van de serie kwam.

Freaks and Geeks


Cardellini boekte uiteindelijk haar eerste grote succes toen ze een van de hoofdrollen kreeg in Freaks and Geeks, die liep van 1999 tot 2000. Ze speelde Lindsay Weir, een excellente studente die zich in een identiteitscrisis bevond. Haar rol in Freaks and Geeks lanceerde haar carrière, ondanks dat de serie na één seizoen al geannuleerd werd.

Cardellini speelde daarna in tal van films en series. Zo was ze in 2002 te zien als Velma in de live-actionverfilming van Scooby-Doo, een rol die ze opnieuw vertolkte in Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed in 2004. In 2003 voegde ze zich bij de cast van het ziekenhuisdrama ER als Samantha "Sam" Taggart, een vrije geest en verpleegster. Cardellini speelde zes seizoenen mee in ER tot de seriefinale in 2009.

Mad Men en Bloodline


In 2013 werd Cardellini gekozen om de rol van Sylvia Rosen te spelen, de geliefde van Don Draper, in de populaire serie Mad Men. Ze verscheen in negen afleveringen van de serie en dat tot 2015. Voor deze rol ontving ze een Emmy-nominatie in de categorie Outstanding Guest Actress in a Drama Series.



In 2014 was ze ook even te zien in het derde seizoen van New Girl als Abby Day, de oudere zus van hoofdpersonage Jess. Vanaf 2015 voegde ze zich bij Kyle Chandler in de Netflix-dramaserie Bloodline, waarin ze de rol van Meg Rayburn speelde. De serie werd in 2016 geannuleerd en eindigde na het derde seizoen.

Dead to Me en MCU


Vanaf 2019 was Cardellini te zien naast Christina Applegate in de Netflix-serie Dead to Me. Ze speelde de rol van Judy Hale, een van de hoofdpersonages in de serie. Judy wordt bevriend met Jen (Applegate) nadat ze elkaar ontmoeten in een rouwgroep. Voor haar optreden in Dead to Me ontving Cardellini lovende kritieken en een nominatie voor de Primetime Emmy Award voor Outstanding Lead Actress in a Comedy Series.



Ze is ook een van de acteurs die in verschillende MCU-projecten heeft gespeeld. Zo speelt Cardellini de rol van Laura Barton - de vrouw van Clint Barton alias Hawkeye - in Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: Endgame (2019) en de miniserie Hawkeye (2021). Daarnaast zorgde ze ook voor de stem en motion capture voor Lylla in Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023). Daarmee is ze een van de weinige actrices die twee verschillende personages speelt in het MCU.

Andere films


Naast Velma te spelen in twee Scooby-Doo-films en in verschillende MCU-films, was Cardellini ook te zien in tal van andere bekende films. Zo speelde ze onder meer in Legally Blonde (2001), Brokeback Mountain (2005), Daddy's Home (2015) en het vervolg Daddy's Home 2 (2017), The Founder (2016), Green Book (2018), A Simple Favor (2018), The Curse of La Llorona (2019) en Capone (2020).



Hawkeye en Guardians of the Galaxy Vol. 3 zijn voorlopig de laatste twee projecten waarin Cardellini heeft gespeeld, maar er staan al tal van andere projecten op haar planning. Zo zal ze te zien zijn in de serie No Good Deed, die op Netflix zal verschijnen. Het is bedacht door Liz Feldman, die ook Dead to Me maakte.

Toekomt


Daarnaast zal Cardellini ook te zien zijn in een aantal nieuwe films. Zo speelt ze in Nutcrackers naast Ben Stiller. Deze film opende het filmfestival van Toronto dit jaar en verschijnt binnenkort. Volgend jaar komt ook de film Nonnas uit waarin ze speelt.




Er wordt nu ook gewerkt aan de film Way of the Warrior Kid, geregisseerd door McG en geschreven door Will Staples. De film is gebaseerd op de kinderroman Way of the Warrior Kid: From Wimpy to Warrior the Navy SEAL Way uit 2017, geschreven door Jocko Willink. De hoofdrol wordt gespeeld door Chris Pratt, die ook als producent optreedt, samen met onder andere Cardellini.

Kijken?


We zullen Cardellini de volgende jaren dus nog vaak zien op zowel het grote als kleine scherm. Je kan haar natuurlijk altijd zien in de verschillende films en series waarin ze gespeeld heeft. Freaks and Geeks is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar de andere series kan je wel terugvinden.




Zo kan je Mad Men bekijken op Netflix en Prime Video, Bloodline en Dead to Me vind je terug op Netflix en de verschillende MCU-projecten waarin ze speelde, zoals Hawkeye, kan je bekijken op Disney+.

Lees ook
De 10 beste series uit de jaren 90: van 'The X-Files' tot 'ER'
Er was in de jaren 90 voor iedereen wat wils van series.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze anthologieserie als 'Black Mirror' en 'AHS' was geen succes, maar is zeker de moeite waard
Series / Specials

Deze anthologieserie als 'Black Mirror' en 'AHS' was geen succes, maar is zeker de moeite waard

Elke aflevering van 'Darkroom' bevatte twee of meer verhalen met telkens een nieuwe cast.

Anthologieseries hebben in de afgelopen tien jaar een comeback gemaakt dankzij titels zoals American Horror Story, Fargo, True Detective en Black Mirror. Maar een tijdlang waren ze uit de gratie geraakt, met hun hoogtijdagen in de jaren 80.

Hoewel de meeste mensen de grotere successen herinneren, zoals Tales from the Crypt en Faerie Tale Theatre, waren er ook verschillende andere pogingen om te profiteren van wat toen een bloeiend genre was, die nooit de kans kregen om te groeien.

James Coburn


Een van die anthologieseries uit de jaren 80 die minder bekend was, is Darkroom. Het werd geproduceerd door Universal Television en werd uitgezonden op ABC van 1981 tot 1982. Elke aflevering van 60 minuten bevatte twee of meer verhalen van verschillende lengtes, met telkens een nieuw verhaal en een nieuwe cast.

De verbindende segmenten in elke aflevering werden gepresenteerd door James Coburn. Onder de acteurs die in de serie verschenen, waren onder andere Esther Rolle, Helen Hunt, Claude Akins, Richard Anderson, Lawrence Hilton-Jacobs, Carole Cook, David Carradine, Billy Crystal, Pat Buttram, Brian Dennehy, Lawrence Pressman, Dub Taylor, Rue McClanahan, Lloyd Bochner, Ronny Cox, R.G. Armstrong, Jack Carter en June Lockhart.

Thriller


Elk verhaal heeft een onverwachte en verrassende wending aan het einde. De titelreeks begon met een camera die door de gangen van een huis beweegt naar een donkere kamer met veilig licht in een kruipruimte onder de trap. Tijdens deze beweging was Coburn's stem te horen.



Met slechts 16 segmenten verspreid over zeven afleveringen, koos Darkroom voor de thrillerroute, een van de populairdere invalshoeken voor een anthologieserie. De destijds populaire horrorregisseurs Rick Rosenthal (Halloween II) en Paul Lynch (Prom Night) droegen eraan bij.

Kijken?


In een retrospectieve recensie verklaarde Decider dat Darkroom in 2020 "nog steeds behoorlijk eng was" - een groot compliment, gezien het feit dat horror, vooral tv-horror, vaak veroudert als het gaat om het vermogen om jaren later nog steeds schrikreacties op te roepen.



Darkroom is nu dus nog steeds de moeite om te bekijken, hoewel het toen niet zo'n succes was. De serie is momenteel wel niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
What's in a name? Waarom heet 'Black Mirror' eigenlijk 'Black Mirror'?
Waarom heet de serie 'Black Mirror' nu eigenlijk 'Black Mirror'?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Allerlaatste kans om deze spannende en bloedstollende film op Netflix te zien
Series / Specials

Allerlaatste kans om deze spannende en bloedstollende film op Netflix te zien

Bekijk deze twee fantastische titels voordat ze voorgoed van Netflix verdwijnen.

Netflix heeft een heel groot aanbod; groter dan andere streamingdiensten. Op deze site is dan ook voor ieder wat wils. Helaas verwijdert Netflix elke week enkele films en titels. Ook deze week worden er weer enkele verwijderd. In dit artikel lees je twee leuke kijktips die je nog snel kan bekijken.

Out of Thin Air



Deze documentaire van Dylan Howitt is net zo griezelig als dat deze interessant is. Howitt is vooral bekend van zijn werk aan The Nettle Dress en Madhusan.

Out of Thin Air speelt zich 40 jaar na de moord van twee mensen in IJsland af. Nu blijkt dat de bekentenissen van de zes veroordeelden niet te vertrouwen zijn.

Laatste kans: tot en met 28 september op Netflix.



Supergirl



Naast bloedstollende documentaires, staan er ook actie- en fantasyseries op Netflix, waaronder Supergirl van regisseur Jesse Warn. Hij is vooral bekend van zijn werk aan Nemesis Game uit 2003.

Supergirl gaat niet over bekende superhelden, zoals Batman of Spider-Man. Supergirl is namelijk de nicht van Superman. Kara Danvers moet haar geheime krachten onthullen om National City van een catastrofale ramp te redden.

Laatste kans: tot en met 29 september op Netflix.



Lees ook
Netflix komt met onthullende trailer 'Squid Game' seizoen 2: "ben je er klaar voor"
Het wachten is bijna voorbij. In december keert Squid Game terug voor het tweede seizoen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot nieuws: Topserie van HBO officieel vernieuwd voor een 4e seizoen
Series / Nieuws

Groot nieuws: Topserie van HBO officieel vernieuwd voor een 4e seizoen

Als je serie maar goed genoeg scoort, kan je van verlenging van je serie uitgaan.

Het zal voor veel liefhebbers geweldig nieuws zijn dat HBO de succesvolle serie Industry heeft vernieuwd voor een vierde seizoen. De kijkcijfers zitten in de lift, dus reden genoeg voor een nieuw seizoen.

Het nieuws kwam vlak voor de een-na-laatste aflevering van seizoen drie, die komende maandag wordt uitgezonden. De seizoensfinale is verschoven naar een later tijdstip om ruimte te maken voor de nieuwste DC-serie op HBO, The Penguin.

Trotse makers


De makers van Industry, Mickey Down en Konrad Kay, reageerden enthousiast op het nieuws: "We zijn ontzettend blij en dankbaar voor het vertrouwen van HBO, het geweldige team bij Bad Wolf en onze fantastische cast en crew."

Ze vervolgden: "Dit stelt ons in staat om verder te groeien als makers, schrijvers en nu ook als regisseurs, terwijl we de serie naar een hoger niveau tillen. We kijken ernaar uit om in seizoen 4 dieper in het verhaal te duiken en de beste afleveringen tot nu toe te leveren."

Soms heeft een serie even tijd nodig


HBO's Industry, met Game of Thrones-ster Kit Harington, wist in seizoen drie een groter publiek aan te trekken door de serie in Amerika naar een later tijdstip op de zondagavond te verplaatsen. HBO meldde dat het aantal kijkers nu 40% hoger is dan in seizoen twee, met gemiddeld 1,6 miljoen kijkers per aflevering.



Bekijk alle afleveringen van de hitserie Industry op HBO Max.

Lees ook
Vierde 'Game of Thrones'-serie krijgt hoopvolle update
HBO werkt hard aan een nieuwe serie vol met Targaryens en draken.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'Wednesday' seizoen 2: "groter en verknipter"
Series / Video/clip/featurette

Eerste beelden 'Wednesday' seizoen 2: "groter en verknipter"

Volgend jaar keert 'Wednesday' terug, met Jenna Ortega als de onweerstaanbare Wednesday Addams.

Met 265,2 miljoen vertoningen is Squid Game seizoen 1 nog altijd de best bekeken Netflix Original. Op een goede tweede plaats staat Wednesday, met een indrukwekkende 251,1 miljoen vertoningen. Het tweede seizoen is onderweg.

In mei dit jaar startte regisseur Tim Burton (Beetlejuice Beetlejuice) met de opnames voor het nieuwe seizoen. Jenna Ortega moest haar hoofdrol in de succesvolle Scream-reeks ervoor opzeggen.

"Groter en verknipter"


In een nieuwe video met veel beelden van achter de schermen horen we flink wat quotes voorbijkomen. Zo zegt Catherine Zeta-Jones: "Dit seizoen wordt groter en verknipter dan je je kunt voorstellen."

En Ortega zegt: "Als je nog meer ziet, zullen je ogen gaan bloeden. En zo gul ben ik niet." De teaser sluit af met Burton die aangeeft dat "ze het hebben".

Volgend jaar


De belangrijkste acteurs in het tweede seizoen zijn Jenna Ortega, Steve Buscemi, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Joanna Lumley en Christopher Lloyd. Ergens in 2025 verschijnt het nieuwe seizoen op Netflix.



Andere rollen komen van Emma Myers, Joy Sunday, Hunter Doohan, Fred Armisen, Thandiwe Newton, Victor Dorobantu, Billie Piper, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo, Georgie Farmer, Moosa Mostafa, Luyanda Unati Lewis-Nyawo, Isaac Ordonez, Evie Templeton, Owen Painter, Noah Taylor, Frances O'Connor, Joonas Suotamo, Jamie McShane en anderen.

Lees ook
Waanzinnige eerste beelden uit "beste Netflix-serie" volgens de IMDb
Deze animatieserie scoort een 9,0 op de IMDb en het nieuwste seizoen start in november.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met onthullende trailer 'Squid Game' seizoen 2: "ben je er klaar voor"
Series / Trailer

Netflix komt met onthullende trailer 'Squid Game' seizoen 2: "ben je er klaar voor"

Het wachten is bijna voorbij. In december keert Squid Game terug voor het tweede seizoen.

Ruim drie jaar zit er tussen het eerste en tweede seizoen van de Netflix-serie Squid Game. Nadat seizoen 1 in september 2021 debuteerde, kunnen de vele fans van de "spelserie" eind 2024 inschakelen voor seizoen 2.

Netflix heeft nu een eerste echte trailer online gezet voor het nieuwe seizoen, waarin speler 456 weer terugkeert voor een nieuwe reeks dodelijke spellen. Dit keer neemt de winnaar een nog grotere hoofdprijs mee. De rest moet hun deelname met de dood bekopen.

"Klaar voor"


In de eerste trailer zien we meerdere teksten voorbij komen, waaronder "​​Het spel houdt nooit op" en "Ben je er klaar voor". Ook zien we de Noord-Koreaanse teksten "Krachtig, Energiek, Stevig" in beeld.

De synopsis: Drie jaar nadat hij Squid Game heeft gewonnen, besluit speler 456 om niet naar de Verenigde Staten te gaan en keert hij terug met een nieuw plan. Gi-hun duikt opnieuw in het mysterieuze overlevingsspel en begint weer aan een spel op leven en dood met nieuwe deelnemers om de prijs van 45,6 miljard won (zo'n 30 miljoen euro) te bemachtigen.

Bekende gezichten


Regisseur Hwang Dong-hyuk, die geschiedenis schreef tijdens de 74e Primetime Emmys® en de eerste Aziaat werd die Beste regie van een dramaserie won, is opnieuw de regisseur, schrijver en producent van de serie.



Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun en Gong Yoo hervatten hun rollen uit seizoen 1 met fantastische nieuwe castleden die de groep kleurrijke personages in het nieuwe seizoen completeren, zoals Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young, Lee Jin-uk, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won, Jo Yu-ri en Won Ji-an.

Lees ook
Onthutsende en onthullende Netflix Original moet de streaming dienst in vuur en vlam zetten
Vijfdelige true-crime docuserie over de moord op Yara Gambirasio en de rechtszaak tegen de dader.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.