search

Ons nieuws van zaterdag 21 september 2024

Deze serie met Christina Ricci en Margot Robbie ken je waarschijnlijk niet
Series / Specials

Deze serie met Christina Ricci en Margot Robbie ken je waarschijnlijk niet

De serie 'Pan Am' gaat over de hoogtijdagen van de luchtvaartmaatschappij.

Een serie met Christina Ricci én Margot Robbie: je zou denken dat iedereen daar van gehoord zou hebben. De titel Pan Am zegt je daarentegen waarschijnlijk niets.

Pan Am is een Amerikaanse historische serie, gecreëerd door Jack Orman (ER). In Nederland werd de serie uitgezonden op NET5. De serie begon in 2011 en eindigde in 2012, na slechts één seizoen van 14 afleveringen.

Vliegen in de jaren 60


De serie speelt zich af in de vroege jaren 60, tijdens de hoogtijdagen van de legendarische luchtvaartmaatschappij Pan American World Airways. We volgen het glamoureuze leven van de piloten en stewardessen die werken voor Pan Am.

Terwijl ze de wereld rondvliegen naar allerlei exotische bestemmingen, moeten de bemanningsleden hun persoonlijke dromen en relaties combineren met de verwachtingen die komen kijken bij hun baan. Daar komen ook de politieke spanningen in de wereld bij kijken.

Cast


Robbie (Barbie) speelt de rol van de net opgeleide stewardess Laura Cameron en Ricci (Yellowjackets) die van de idealistische purser Margaret Ryan. Daarnaast zien we Michael Mosley (Scrubs) als co-piloot Ted Vanderway en Mike Vogel (Cloverfield) als piloot Dean Lowrey.



De première van Pan Am trok 11 miljoen kijkers, maar aan het einde van het seizoen was dit aantal gedaald tot 3,7 miljoen. Hoewel de serie door critici prima werd beoordeeld, cancelde ABC de serie.

Gecanceld


Sony Pictures Television ging nog in gesprek met Amazon om de serie eventueel toch door te zetten. Pan Am deed het internationaal namelijk heel goed. Helaas kon er geen deal gemaakt worden en stopte de serie dus officieel na het eerste seizoen.

Er is helaas meer slecht nieuws: Pan Am is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen. Ook heeft Sony enkele afleveringen online staan op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de Top 4 beste series van dit moment op NPO die je niet mag missen
Series / Specials

Ontdek de Top 4 beste series van dit moment op NPO die je niet mag missen

Ontdek vier fantastische thrillers en misdaadseries op NPO Start/ Plus.

Veel film- en serieliefhebbers hebben hoogstwaarschijnlijk één of meerdere abonnementen op grote streamingdiensten zoals Netflix, Prime Video of Disney+. De prijzen voor deze abonnementen kunnen hoog oplopen, maar gelukkig is er een alternatief. De Nederlandse NPO Start heeft namelijk een aanbod van talloze fantastische series.

Rules of the Game



Deze eerste kijktip is een fantastische miniserie: Rules of the Game. Er is één seizoen van vier afleveringen, die elk ongeveer 55 minuten duren, beschikbaar om te streamen op NPO Plus.

Rules of The Game volgt Hr-manager Maya. Ze heeft een nieuwe baan bij Fly Dynamic en probeert hier de bedrijfscultuur te verbeteren. Ze ontdekt echter al snel dat er geheimen zijn die ernstige misstanden verbergen.



Trom



De tweede kijktip van dit artikel is de Scandinavische Trom. Het eerste seizoen van deze thriller bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer 40 minuten. Uiteraard is de serie te streamen op NPO Plus.

In Trom wordt journalist Hannis Martinsson geconfronteerd met een mysterieus bericht. De milieuactiviste Sonja beweert namelijk dat hij haar vader is en stelt dat ze zijn hulp nodig heeft. Hannis reist af naar de Faeröer Eilanden, maar vindt daar alleen het levenloze lichaam van Sonja.



Baptiste



Een andere fantastische misdaadserie op NPO Plus is Baptiste. Let wel op dat alleen seizoen 2 te streamen is op NPO Plus.

Baptiste vertelt het verhaal van de Franse rechercheur Julien Baptiste. Hij moet de zaak van de verdwijning van twee zoons van een Britse ambassadeur oplossen. Zijn taak wordt met de dag moeilijker door het corrupte politiekorps en alle aandacht van de media.



Manhunt



De laatste kijktip is de Britse Manhunt. Van deze serie staan twee seizoenen op NPO Plus. Seizoen 1 bestaat uit drie afleveringen en seizoen 2 uit vier.

De serie volgt inspecteur Colin Sutton, een Britse detective. Samen met zijn team moet hij de gruwelijkste moordzaken in hartje Londen onderzoeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies krachtige misdaadserie 'Penguin': nieuwe kaskraker of grote flop?
Series / Featured

Eerste recensies krachtige misdaadserie 'Penguin': nieuwe kaskraker of grote flop?

Hoe wordt deze nieuwe serie over Gotham City beoordeeld op Rotten Tomatoes?

De superhelden van de DC Comics zijn over de hele wereld bekend. Iedereen die fan is van de comics heeft (ten minste) één film of serie over hun favoriete held gekeken. Onlangs is er een nieuwe serie over Penguin uitgekomen, maar is deze eigenlijk wel de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes geven hun oordeel.

The Penguin is een misdaadserie van Lauren LeFranc en een spin-off van de bekende film The Batman uit 2022. DeFranc is vooral bekend van haar werk aan Impulse en Agents of S.H.I.E.L.D..

Rotten Tomatoes


De serie speelt zich ongeveer een week na de gebeurtenissen uit de film The Batman af en volgt Penguin in zijn opkomst in de criminele onderwereld van Gotham City.

The Batman werd met een score van 85% op Rotten Tomatoes zeer goed ontvangen. Dit is ook het geval bij Penguin. De serie behaalt zelfs een 94% (op het moment van schrijven)!

Een krachtig beest


Criticus Lucy Mangan van Guardian omschrijft de serie als een "krachtig beest". Volgens haar heeft de serie "genoeg actie [...] om de harten van bestaande fans te veroveren en er nog veel meer te creëren."



Ook criticus Clint Worthington van RogerEbert.com is fan van de serie:

"The Penguin biedt een intrigerende duw-en-trekbeweging tussen het groteske en het nuchtere, een misdaaddrama op straatniveau dat desondanks vol zit met cartoonachtige stereotypen van de maffia en overdreven personages met uitgebreide agendapunten."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Penguin? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster 'Squid Game' seizoen 2 belooft nieuw gruwelijk en bloederig gevecht
Series / Posters

Eerste poster 'Squid Game' seizoen 2 belooft nieuw gruwelijk en bloederig gevecht

Het belooft er weer hevig aan toe te gaan in het mysterieuze overlevingsspel.

Squid Game is een Koreaanse survivalthriller die onverwacht een daverend internationaal succes werd. Het tweede seizoen start in december, waarin een nieuwe ronde met dodelijke spellen te zien zal zijn.

Netflix heeft op X de eerste poster geplaatst, die je hieronder kunt bekijken. De bekende doodskist is weer te zien en het lijkt er bloedig aan toe te zullen gaan.

Ontmantelen


Aan het einde van seizoen 1 besluit de hoofdpersoon Gi-hun (Lee Jung-jae) opnieuw deel te nemen aan het spel. Hij is vastbesloten om de organisatoren te ontmantelen, ondanks het feit dat hij gewonnen heeft en met een enorme geldprijs naar huis is gegaan.

De poster verklapt niet of er nieuwe spellen geïntroduceerd zullen worden, maar het lijkt een logische aanname. Naast het personage van Lee keren diverse andere personages uit het eerste seizoen terug.

Overig


Overige rollen worden onder andere gespeeld door Wi Ha-joon, Gong Yoo en Lee Byung-hun. De bedenker en regisseur van het eerste seizoen, Hwang Dong-hyuk, zal ook in het nieuwe seizoen optreden als schrijver en regisseur.

,

Seizoen 2 van Squid Game wordt op 26 december verwacht op Netflix. Het derde, tevens laatste seizoen van de hitserie zal in 2025 te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-actieknaller staat bijna een half jaar in de Top 10 van Prime Video
Series / Nieuws

Deze scifi-actieknaller staat bijna een half jaar in de Top 10 van Prime Video

De kijkers blijven duidelijk smullen van deze hit, gezien de constante aanwezigheid bovenaan de lijst.

Gameverfilmingen worden met veel zorg gemaakt, zoals bijvoorbeeld The Last of Us. De post-apocalyptische serie Fallout is geen uitzondering, want vriend en vijand is het erover eens: Prime Video heeft een topper neergezet.

Prime Video verwierf de rechten in 2020. Bethesda Game Studio werkte samen met 'Westworld'-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy voor de productie. Nolan regisseerde tevens de eerste drie afleveringen van het seizoen, dat in totaal uit acht afleveringen bestaat. Prime Video omschrijft de serie als "actie, avontuur, science fiction en drama".

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes wordt de triomftocht van Fallout alleen maar bevestigd. De Tomatometer geeft 94% aan en de Popcornmeter blijft met 90% niet ver achter.

Critici zeggen het volgende: "De verfilming is een extensie van het spel en biedt een knaller van een kijkervaring, zowel voor bestaande fans als voor nieuwe kijkers".

Waar te zein?


Fallout is te streamen op Prime Video.



Synopsis: Tweehonderd jaar na een kernramp, besluit een naïeve bewoonster van een atoomkelder een kijkje boven de grond te nemen. Tot haar ontzetting treft ze een woestenij aan, die haar voor de nodige uitdagingen stelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video onthult de spraakmakende line-up van komende week
Series / Release-lijsten

Prime Video onthult de spraakmakende line-up van komende week

Het wordt kiezen tussen epische avonturen, romantische drama en vermakelijke reality-TV.

No Gain No Love


Verschijnt op: 24 en 25 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Komedie / Romantiek | Kijk op: Prime Video

Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.



The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 26 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.




Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter


Verschijnt op: Donderdag 26 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video

In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max onthult nieuwe toptitels: Deze series bekijk je komende week
Series / Release-lijsten

HBO Max onthult nieuwe toptitels: Deze series bekijk je komende week

Er wordt komende week meer plaats gemaakt voor lifestyle en reality-TV op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Batwheels


Verschijnt op: Zaterdag 21 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: HBO Max

In deze serie worden de avonturen van de bekendste DC-voertuigen gevolgd. Dit heldhaftige team zet alles op alles om Gotham weer veilig te krijgen.



Rust Valley Restorers


Verschijnt op: Dinsdag 24 september | Release: Seizoen 4 | Genre: Reality-TV

Kleurrijke, charismatische personages runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto's te restaureren, verhandelen en verkopen – waarbij ze roestige wrakken omtoveren tot waardevolle autoklassiekers.



Aussie Gold Hunters


Verschijnt op: Vrijdag 27 september | Release: Seizoen 9 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Drie teams van goudzoekers wagen een gok om de jackpot te winnen, diep in het ruige westen van de Australische outback.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

22 september: Artfully Designed (seizoen 2) - Reality-TV - Een creatief interieurontwerpteam geeft ruimtes een compleet nieuwe uitstraling voor hun klanten, met kunst als inspiratiebron.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Tomb Raider'-serie van Netflix krijgt avontuurlijke en veelbelovende trailer
Series / Nieuws

De 'Tomb Raider'-serie van Netflix krijgt avontuurlijke en veelbelovende trailer

Lara Croft komt terug op een manier zoals we haar nog nooit gezien hebben.

Binnenkort presenteert Netflix een gloednieuwe serie over de bekende actieheldin Lara Croft in de avonturen van Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. De eerste beelden beloven veel spektakel.

Toen Eidos Interactive en Core Design in 1996 met een toen nog onbekend, nieuw computerspel op de markt kwamen, duurde het niet lang totdat Tomb Raider wereldwijd bekend werd. Het groeide uit tot een enorme franchise met veel vervolgdelen, merchandise en een aantal films.

Nieuwe generatie avonturiers


Slechts vijf jaar na het verschijnen van Tomb Raider, besloten producenten een live-action film te maken van het bekende computerspel met Hollywoodster Angelina Jolie in de hoofdrol. Het was een van de eerste, succesvolle verfilmingen van computerspellen.

Nu komt Netflix met het geanimeerde Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, met Captain America-ster Hayley Atwell als de stem van Lara Croft. De serie speelt zich af in het universum van de recente reeks reboot-games, die gestart werd in 2013.

Lara is back


De trailer laat zien dat Lara Croft weer helemaal terug is in haar element. Exotische locaties, spannende onthullingen en intense actie worden getoond, waarbij weinig aan de verbeelding wordt overgelaten.



Vanaf 10 oktober zie je het nieuwe Tomb Raider: The Legend of Lara Croft op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Definitief voorbij: Mysterieuze hitserie op NPO Plus al na één seizoen gecanceld
Series / Nieuws

Definitief voorbij: Mysterieuze hitserie op NPO Plus al na één seizoen gecanceld

Hoe succesvol het origineel was, zo onsuccesvol is de opvolger.

Het is er een in een rijtje nieuwe series die al na één seizoen sneuvelen. De spin-off Orphan Black: Echoes, met Krysten Ritter in de hoofdrol, is al na slechts één seizoen geannuleerd door televisienetwerk AMC.

Vanwege het succes van de originele serie Orphan Black werd verwacht dat ook de spin-off een groot publiek zou trekken. Helaas kreeg het gemengde reacties en bleken er niet genoeg mensen te kijken om een tweede seizoen te garanderen.

Lang niet elke spin-off werkt


Het originele Orphan Black liep vijf seizoenen lang en maakte van hoofdrolspeelster Tatiana Maslany een wereldster. Vrijwel iedereen is vol lof over het origineel, echter komt Orphan Black: Echoes er een stuk minder van af.

Hoewel sommige recensies de serie prezen omdat het geen simpele herhaling van het origineel was, klaagden veel kijkers dat het de spanning en mysterie van de oorspronkelijke show miste. De hoge verwachtingen van de fans waren waarschijnlijk te groot om te evenaren, wat het succes van de spin-off in de weg stond.

Verloren gedachten


De spin-off speelt zich 37 jaar na de gebeurtenissen van Orphan Black af. Hoewel Maslany zelf niet meedoet, speelt haar dochter uit de oorspronkelijke serie, Kira Manning, een belangrijke rol. Deze rol wordt in Orphan Black: Echoes door Keeley Hawes gespeeld. Samen met haar vrouw probeert Ritters personage Lucy te helpen haar herinneringen terug te krijgen.



Kijk in Nederland alle afleveringen van Orphan Black: Echoes op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eerste trailer 'Heartstopper' seizoen 3
Series / Nieuws

Netflix onthult eerste trailer 'Heartstopper' seizoen 3

De populaire dramaserie van Netflix wordt na twee succesvolle seizoenen voortgezet.

Netflix heeft afgelopen week de eerste trailer onthuld voor het derde seizoen van de bejubelde jeugddramaserie Heartstopper. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Hayley Atwell, Jonathan Bailey en Eddie Marsan zijn allen toegevoegd aan de cast van de serie. In het nieuwe seizoen zien we hoe Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Connor) hun relatie naar het volgende niveau willen brengen.

Grote uitdaging


Maar naarmate ze dichter tot elkaar komen, krijgen ze met een grote uitdaging te maken. Charlie worstelt met zijn mentale gezondheid en Nick vindt het lastig om hem te helpen.

Atwell speelt de rol van Nicks tante, Marsan is de therapeut van Charlie en Bailey speelt een Instagram-beroemdheid waar Charlie een oogje op heeft.

Tienerstruggles


In het nieuwe seizoen wordt niet alleen de relatie tussen Charlie en Nick onder de loep gelegd, maar zien we ook de worstelingen van andere leerlingen van de Truham Grammar School.



William Gao, Yasmin Finney, Corinna Brown, Kizzy Edgell, Tobie Donovan, Jenny Walser, Rhea Norwood en Leila Khan zijn andere acteurs die de serie bevolken.

Najaarstraktatie


Het derde seizoen van Heartstopper is vanaf 3 oktober te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.