search

Ons nieuws van zondag 22 september 2024

Fans snappen nog steeds niet waarom deze dramaserie na 2 seizoenen stopte
Series / Specials

Fans snappen nog steeds niet waarom deze dramaserie na 2 seizoenen stopte

Fans van 'Pushing Daisies' zijn er nooit overheen gekomen dat de serie gecanceld is.

Eéns in de zoveel tijd verschijnt er een serie die niet te vergelijken is met welke andere serie dan ook. In 2007 was dat Pushing Daisies. Tot het grote onbegrip van kijkers werd deze serie al na 2 seizoenen gecanceld.

Pushing Daisies is een Amerikaanse komedie-dramaserie, gecreëerd door Bryan Fuller. Hem kun je kennen van Hannibal, Voyager en Star Trek: Discovery. Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2007. Het tweede seizoen kwam uit in 2008.

Taartenbakker met een gave


De serie draait om Ned (Lee Pace), een taartenbakker met een bijzondere gave: hij kan de doden tot leven wekken met één aanraking. Maar deze gave heeft een handleiding. Als hij iemand langer dan een minuut in leven laat, sterft er een ander in diens plaats.

En er is nog iets: als hij de tot leven gewekte persoon opnieuw aanraakt, sterft die voorgoed. Ned gebruikt zijn gave om samen te werken met privédetective Emerson Cod. Ze lossen moordzaken op door slachtoffers tijdelijk tot leven te wekken en hen te vragen wie er verantwoordelijk is voor hun dood.

Forensisch sprookje


Het wordt alleen erg ingewikkeld wanneer Ned zijn jeugdvriendin Charlotte (Anna Friel) weer tot leven brengt. Hij kan haar niet aanraken, want dan zal hij haar opnieuw verliezen. Er ontstaat hierdoor een unieke romantische relatie tussen de twee.



Pushing Daisies staat bekend om zijn ongebruikelijke visuele stijl en wordt ook wel een "forensisch sprookje" genoemd. De serie werd zeer goed beoordeeld door critici en won maar liefst zeven Primetime Emmy Awards.

Gecanceld


Tijdens het tweede seizoen begonnen de kijkcijfers alleen te dalen. ABC besloot de serie te cancellen, waardoor er drie afleveringen overbleven. Een paar maanden werden deze alsnog uitgezonden, maar ze rondden het verhaal van de serie niet af.

Helaas is de serie momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Roemeense misdaadserie met 8,7 op IMDb is zeker de moeite waard
Series / Specials

Deze Roemeense misdaadserie met 8,7 op IMDb is zeker de moeite waard

'Umbre' is de eerste originele serie van HBO Europe die in de Verenigde Staten werd uitgezonden.

Wil je eens een misdaadserie bekijken van een totaal ander land? Dan is de Roemeense serie Umbre de moeite waard. Het liep van 2014 tot 2019, over drie seizoenen en met in totaal 21 afleveringen.

Umbre werd geproduceerd door HBO Europe en geregisseerd door Bogdan Mirică en Igor Cobileanski. Het is de eerste originele serie van HBO Europe die in de Verenigde Staten werd uitgezonden en de eerste televisieserie die is vertoond op het Transilvania International Film Festival.

Verhaal


Umbre volgt Relu (Șerban Pavlu), een handlanger voor een kleine Roemeense maffiabaas (Doru Ana), terwijl hij worstelt om zijn familie in het ongewisse te houden over zijn werk. Geen van de werelden (familie en maffia) waarin hij zich bevindt, weet iets van elkaar. Relu slaagt erin om alles onder controle te houden, maar niet voor lange tijd.

Nadat hij per ongeluk een man doodt, probeert hij te ontsnappen uit de onderwereld, maar hij vindt geen uitweg. Dag na dag worden de geheimen die hij verborgen houdt steeds zwaarder en beginnen de leugens één voor één aan het licht te komen. Naast Pavlu en Ana spelen ook Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Andreea Vasile, Dan Hurduc, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Sergiu Costache en Dorel Vișan mee in de serie.

Groot succes


Het eerste seizoen van Umbre is gebaseerd op de Australische komedieserie Small Time Gangster, terwijl het tweede seizoen volledig origineel is. Er was bijna drie jaar tussen seizoen één en twee, omdat regisseur Mirica zijn debuut speelfilm Dogs regisseerde, die in 2016 een prijs won op het Cannes Un Certain Regard.



Umbre was een groot succes, niet enkel in Roemenië. Zo werd het uitgebracht in 19 verschillende Europese landen en werd het ook uitgezonden in de VS. Op IMDb heeft de serie ook een mooie score van 8,7 op 10 en staat het op de 243e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.

Kijken?


In Nederland werd Umbre niet uitgezonden en de serie is op dit moment ook niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser voor 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: seizoen 2 komt eraan!
Series / Trailer

Eerste teaser voor 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: seizoen 2 komt eraan!

De live-actionversie van de populaire animatieserie heeft een tweede seizoen gekregen.

Menigeen hield de adem in toen de animatiehit Avatar: The Last Airbender in opdracht van Netflix een live-action verfilming kreeg. Een eerdere film in 2009 bleek een jammerlijke flop.

Het eerste seizoen werd door de fans positief ontvangen, wat leidde tot een akkoord voor een tweede en een derde seizoen. Blijkens de video die Netflix online heeft gezet, is de productie voor seizoen 2 van start gegaan.

Special effects


Avatar: The Last Airbender werd gefilmd in Vancouver, British Columbia. Gezien de aard van de serie waren er maar liefst twintig bedrijven betrokken bij het verzorgen van de VFX.

De componist Takeshi Furukawa verzorgt de muziek, nadat Jeremy Zuckerman eerder dit aanbod afsloeg. Albert Kim is wederom de schrijver en showrunner voor de serie.

Terugkeer


De originele cast keert terug en daarnaast heeft Deadline bericht dat Miya Cech te zien zal zijn in het nieuwe seizoen. De Amerikaanse actrice zal de rol spelen van Toph Beifong.



Kijk Avatar: The Last Airbender op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste fantasyserie uit 2022 krijgt een vervolg
Series / Video/clip/featurette

De beste fantasyserie uit 2022 krijgt een vervolg

Dit jaar gaat het nieuwe seizoen van deze hit eindelijk in première.

Neil Gaimans strip The Sandman kreeg in 2022 eindelijk een live-actionversie, met Tom Sturridge in de titulaire hoofdrol. Het eerste seizoen was een daverend succes en het vervolg is binnenkort te bekijken.

De serie werd bijna 400 miljoen uren gestreamd in 2022 en stond wekenlang in de Top 10 van bestbekeken Engelstalige series. De casting en de visuele weergave werden alom geprezen. Netflix heeft nu een video online gezet die het productieproces van het tweede seizoen laat zien.

Onverfilmbaar


The Sandman werd voorheen als onverfilmbaar beschouwd, aangezien het verhaal zich afspeelt in de wereld van Morpheus, oftewel de Dreaming. Zijn wereld is per definitie een stuk vager dan de alledaagse realiteit die we allemaal kennen.

Volgens hoofdrolspeler Tom Sturridge en showrunner en uitvoerend producent Allan Heinberg zullen de kijkers de overige bewoners van de Dreaming leren kennen. Daarnaast zullen de nodige goden te zien zijn, die ook in de strips voorkomen.

Spectaculair


"De sets zijn spectaculair, de kostuums en de rekwisieten zijn spectaculair, het ziet er fantastisch uit," aldus Heinberg. Fans kunnen uitkijken naar indrukwekkend tweede seizoen.



Seizoen 2 van The Sandman wordt in de loop van 2024/2025 verwacht. Je kunt seizoen 1 ondertussen bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: Komende week komt SkyShowtime met wéér een spectaculaire seizoenspremière
Series / Release-lijsten

Mis het niet: Komende week komt SkyShowtime met wéér een spectaculaire seizoenspremière

De koning van de sitcom komt komende week terug in een gloednieuw seizoen vol humor en pretentie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Frasier


Verschijnt op: Maandag 23 september | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Frasier Crane keert terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties en een oude droom om uiteindelijk te vervullen.




Tulsa King


Verschijnt op: Woensdag 25 september | Release: Seizoen 2 - aflevering 2 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Disney+ komende week: De beste series om aan je watchlist toe te voegen
Series / Release-lijsten

Nieuw op Disney+ komende week: De beste series om aan je watchlist toe te voegen

Het wordt een week met veel nieuwe afleveringen voor jong en oud.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

English Teacher


Verschijnt op: Dinsdag 24 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Evan Marquez is een docent Engels in Austin, Texas die een balans probeert te vinden tussen de persoonlijke, beroepsmatige en politieke aspecten van zijn werk op een middelbare school.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 24 september | Release: Seizoen 4 - aflevering 5 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 26 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

23 september: Futurama (seizoen 12 - aflevering 9) - Animatie / Komedie / Sciencefiction - Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

25 september: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

25 september: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

27 september: Ayla and the Mirrors (seizoen 1) - Familie - Ayla, een rijk en verwend meisje, blijft geschokt en zonder herinneringen achter na de dood van haar vader. Omdat niemand voor haar wil zorgen, komt ze terecht in opvangtehuis Het Bos. Daar ontmoet ze Inés en de Mirrors, een dansgroep. Ze ontdekt ook een verrassende gave: ze hoort de gevoelens van anderen door middel van muzikale visioenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hevig bekritiseerd: Nieuwe 'Monsters'-serie is "naïef en onjuist"
Series / Nieuws

Netflix hevig bekritiseerd: Nieuwe 'Monsters'-serie is "naïef en onjuist"

Het is ook zeer moeilijk om geen controverse te creëren over een beladen onderwerp als deze.

De gloednieuwe serie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is nog maar net uit, maar krijgt nu al kritiek van personen die wel heel dicht bij het bronmateriaal staan. De echte Erik Menendez wil niets van de serie weten.

De vrouw van Menendez, Tammi Menendez, heeft een verklaring gedeeld waarin de serie wordt bekritiseerd. In deze verklaring wordt gesteld dat de serie de trauma's uit de jeugd van de broers verdraait en beweert dat zij een incestueuze relatie zouden hebben gehad.

Ryan Murphy is weer de klos


De gedeelde verklaring is namens Erik Menendez geschreven en luidt: "Ik dacht dat we voorbij de leugens waren en de schadelijke karakteriseringen van Lyle, maar deze serie maakt een karikatuur van hem, gebaseerd op vreselijke leugens.

Het lijkt alsof dit opzettelijk is gedaan. Het doet me pijn om te zeggen dat ik geloof dat Ryan Murphy onmogelijk zo naïef kan zijn over de feiten van ons leven zonder kwade bedoelingen te hebben.”


Louter show, of realiteit?


Verder beschuldigt de verklaring Murphy en de show ervan een “vileine en afschuwelijke” voorstelling van de broers te geven en noemt de serie "beledigende laster". De verklaring eindigt met dankwoorden aan de mensen die Erik hebben gesteund.



Veel critici noemen Murphy’s weergave een vorm van goedkope sensatiezucht, typisch voor zijn werk. Ze beschouwen de incesttoevoeging als ongefundeerd en enkel bedoeld voor schokeffect.

Beladen onderwerpen


Het is niet de eerste keer dat American Horror Story-maker Ryan Murphy onder vuur ligt voor zijn reeks Monster-series. Twee jaar geleden werd hij ook al beschuldigd van het humaniseren van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, en het onnodig opnieuw oprakelen van het leed van de slachtoffers.



Stream nu alle afleveringen van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.