search

Ons nieuws van dinsdag 24 september 2024

Veelbelovende Amerikaanse drama film nu te streamen
Series / Nieuws

Veelbelovende Amerikaanse drama film nu te streamen

His Three Daughters op Netflix is een ontroerend drama over drie zussen en hun zieke vader.

Sinds vrijdag 20 september is Netflix een Amerikaans drama rijker. His Three Daughters is een ontroerende film waarin familiedynamiek centraal staat. De film volgt drie zussen die hun zieke vader helpen, en ondertussen aan hun eigen relatie werken.

De film is geregisseerd door Azazel Jacobs, een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Andere werken van hem zijn onder andere French Exit, The Lovers en Nobody Needs to Know. Voor His Three Daughters deed hij niet alleen de regie, hij heeft de film ook geschreven en zat achter de productie ervan.

Verhaal


Vincent is ongeneselijk ziek en zijn strijd tegen kanker bereikt zijn einde. In zijn flat krijgt hij palliatieve zorg. Katie, Rachel en Christina, zijn drie dochters, komen hierdoor samen in zijn appartement.

Het naderende afscheid zorgt ervoor dat de zussen moeten herenigen. De vrouwen worden gedwongen elkaar onder ogen te komen, wat voor vele spanningen zorgt tussen de drie.

De cast


De rol van Katie wordt vertolkt door Carrie Coon, die in 2014 haar televisie doorbraak maakte met een hoofdrol in The Leftovers. Elisabeth Olsen, ook bekend van onder andere Martha Marcy May Marlene, speelt de rol van Christina. Rachel wordt gespeeld door Natasha Lyonne, die je kunt kennen van onder andere Pokerface. Wide Angle-acteur Jay O. Sanders speelt Vincent.

De film ging in première op het Toronto International Film Festival op 9 september van 2023. His Three Daughters wordt goed ontvangen en heeft op Rotten Tomatoes een score van 97%. Op IMDB wordt de film bekroond met 7,3.

Benieuwd naar deze ontroerende drama? Hij is nu te streamen op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe grote Netflix-serie maakt deze week zijn debuut en moet top 10 in vuur en vlam zetten
Series / Nieuws

Nieuwe grote Netflix-serie maakt deze week zijn debuut en moet top 10 in vuur en vlam zetten

Een onwaarschijnlijke liefde ontluikt tussen een uitgesproken vrouw en een onconventionele rabbijn.

Wat gebeurt er wanneer een uitgesproken, agnostische vrouw verliefd wordt op een onconventionele rabbijn? In Nobody Wants This ontdek je het in een hilarische, hartverwarmende romantische komedie. Lees verder om te ontdekken waar deze serie over gaat, wie er aan meewerkten, en waarom je dit zeker moet zien!

Waar gaat de serie over?


Nobody Wants This volgt het leven van Joanne, een uitgesproken en agnostische vrouw die onverwachts een romantische band ontwikkelt met Noah, een onconventionele rabbijn. Terwijl hun relatie zich ontwikkelt, worden ze geconfronteerd met allerlei hilarische en emotionele uitdagingen die voortkomen uit hun verschillende achtergronden en overtuigingen.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is gecreëerd door Erin Foster, bekend van haar semi-autobiografische stijl en scherpzinnige humor. Samen met Steven Levitan, de maker van Modern Family, en een team van ervaren schrijvers en producenten, brengt ze deze unieke romantische komedie tot leven.

Wie spelen er in de serie?


Kristen Bell speelt de rol van Joanne, de uitgesproken hoofdpersoon. Bell is alom bekend van The Good Place en Veronica Mars. Adam Brody speelt de rol van Noah, de onconventionele rabbijn, een rol die ver afstaat van zijn bekendheid als Seth Cohen in The O.C.. Justine Lupe, bekend van Succession, speelt Morgan, een vriend van het koppel, terwijl Timothy Simons, die vooral bekend is van Veep, de rol van Sasha vertolkt.

Voor wie is deze serie?


Als je houdt van romantische komedies met een twist, zoals Crazy Ex-Girlfriend of Younger, dan is Nobody Wants This zeker iets voor jou. Deze serie is perfect voor kijkers die humor waarderen in verhalen over onwaarschijnlijke liefdes en culturele botsingen.

Is de serie te bingen?


Met één seizoen bestaande uit tien afleveringen van elk ongeveer 30 minuten, is Nobody Wants This perfect te bingen. Je kunt binnen vijf uur volledig opgaan in deze unieke liefdesverhaal, ideaal voor een weekend binge-sessie!



Vanaf donderdag 26 september 2024 kun je de romantische komedie Nobody Wants This exclusief streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In de jaren-70 was 'M*A*S*H' een enorme hit: maar dit weet niemand
Series / Specials

In de jaren-70 was 'M*A*S*H' een enorme hit: maar dit weet niemand

'M*A*S*H' liep elf seizoenen en speelde zich af tijdens de Koreaanse Oorlog.

Een van de beste series uit de jaren 70 en 80 is de oorlogsserie M*A*S*H. Dit was een acroniem voor Mobile Army Surgical Hospital en het speelde zich af tijdens de Koreaanse Oorlog. De serie liep van 1972 tot 1983, gedurende 11 seizoenen. Dit wist je echter niet over de serie.

M*A*S*H* werd ontwikkeld door Larry Gelbart als de eerste originele spin-off van de gelijknamige speelfilm uit 1970, die op zijn beurt is gebaseerd op Richard Hookers roman uit 1968, MASH: A Novel About Three Army Doctors.

Verhaal


De serie volgt een team van artsen en ondersteunend personeel dat is gestationeerd in het 4077th Mobile Army Surgical Hospital in Uijeongbu, Zuid-Korea, tijdens de Koreaanse Oorlog die plaatsvond van 1950 tot 1953.

De ensemblecast bestond oorspronkelijk uit Alan Alda en Wayne Rogers als chirurgen Benjamin "Hawkeye" Pierce en "Trapper" John McIntyre, de protagonisten van de serie. Ze werden vergezeld door Larry Linville, Loretta Swit, McLean Stevenson, Gary Burghoff, Jamie Farr en William Christopher.

Koreaanse Oorlog


Ondanks dat de eerste seizoenen van de serie getoond werden tijdens de Vietnamoorlog, speelde M*A*S*H zich af tijdens de Koreaanse Oorlog. Die oorlog duurde exact drie jaar, één maand en twee dagen. De serie daarentegen duurde 11 jaar, wat betekent dat de serie langer duurde dan de Koreaanse Oorlog zelf.



M*A*S*H vertelde dus 11 jaar lang het verhaal van legerartsen en -verpleegsters die omgingen met een oorlog van drie jaar, één maand en twee dagen. M*A*S*H kon zolang blijven gaan, omdat het toen een groot succes was. Het was genomineerd voor meer dan 100 Emmy Awards tijdens zijn 11-jarige looptijd en won er 14. Daarnaast won de serie ook tal van andere prijzen, waaronder acht Golden Globes.

Meest bekeken aflevering


M*A*S*H was toen dus een grote hit en is nu nog steeds heel populair. Het is een van de hoogst gewaardeerde series in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie en wordt door velen beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden.



De laatste aflevering, Goodbye, Farewell and Amen, was de meest bekeken televisiebroadcast in de VS van 1983 tot 2010, en het blijft zowel de meest bekeken finale van een televisieserie als de meest bekeken aflevering van een scripted serie.

Kijken?


Wil je M*A*S*H zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De orcs zijn in 'The Rings of Power' totaal veranderd
Series / Specials

De orcs zijn in 'The Rings of Power' totaal veranderd

Deze antagonisten worden in de serie op een totaal andere manier neergezet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De strijd is in The Rings of Power losgebarsten, nadat eerder Sauron (Chralie Vickers) zijn ware gezicht liet zien. Een epische strijd in de zesde aflevering van de fantasyserie laat de aanval zien op Eregion, waar de meestersmid Celebrimbor (Charles Edwards) woont. De makers hebben echter een onverwachte draai gegeven aan het bronmateriaal.

Hier is namelijk te zien dat de orcs degenen zijn die het rijk aanvallen, in plaats van Sauron en zijn handlangers, zoals dit in Tolkiens werk het geval is. De orcs worden niet als ondubbelzinnige slechteriken neergezet in The Rings of Power. Deze groep wordt op een dubbelzinnige manier neergezet waardoor je je afvraagt wat hun plaats is binnen de mythologie.

Ontvoerd


In 'De Silmarillion', waarin de legendes van Midden-aarde verzameld zijn voor de strijd om de Ene Ring, wordt verteld hoe de orcs zijn ontstaan. In het boek wordt uitgelegd dat de orcs in de Eerste Era zijn ontstaan, maar dat niet helemaal zeker is hoe dit is gebeurd. Een versie van het verhaal is dat Morgoth meerdere Elfen ontvoerde en deze vervolgens martelde en vervormde totdat zij in orcs veranderden.

Wat wel zeker is, is dat Tolkien de orcs zag als symbolen voor misbruik van technologie en het streven naar technologische perfectie. In zijn werk is de schrijver echter nooit helemaal helder over de manier waarop orcs leven en zich voortplanten. In 'De Silmarillion' is bijvoorbeeld te lezen dat orcs zich voortplanten, net zoals de andere rassen in Midden-aarde. In 'In de Ban van de Ring' wordt echter gesproken over het 'kweken' van orcs, die ook wel Uruk-hai worden genoemd. In de trilogie worden deze wezens omschreven als een kruising tussen orcs en mensen. Dit suggereert de corruptie van dit ras door Sauron.

Dubbelzinnigheid


The Rings of Power kiest ervoor om de orcs niet als uitgesproken antagonisten neer te zetten. Hoewel de orcs Eregion aanvallen, doen zij dit is om Sauron tegen te houden. Hoewel dit ras in de toekomst wel degelijk aan de kant van Sauron staat, is dit in de Tweede Era dus nog niet het geval. De orcs, ook wel bekend als de Uruk, zijn op hun eigen manier bezig met de toekomst van Midden-Aarde en willen niet dat deze door Sauron bepaald wordt. Ook is in de serie een baby orc te zien, wat suggereert dat ze samenleven op een manier die in lijn is met de rest van Midden-aarde. De aparte portrettering van de orcs put uit het originele werk van Tolkien maar geeft hier een dusdanige draai aan dat er een bepaalde dubbelzinnigheid ontstaat.



The Rings of Power kun je zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen Netflix series die je verrassen en meeslepen vanaf de eerste aflevering
Series / Nieuws

4 verborgen Netflix series die je verrassen en meeslepen vanaf de eerste aflevering

We hebben weer een selectie gemaakt van hooggewaardeerde, doch onderbelichte series.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

The Rookie



TV-serie-veteraan Nathan Fillion schittert in deze actievolle misdaadserie op Netflix. Het publiek op Rotten Tomatoes ziet deze serie wel zitten. Het krijgt een waarderingscijfer van 76%.

In de meeslepende politieserie The Rookie wordt een 45-jarige man de oudste rekruut bij de politie van Los Angeles.



Exploding Kittens



Deze bizarre en vooral hilarische animatieserie krijgt van zowel pers als publiek de goedkeuring op Rotten Tomatoes, te zien aan de prima score van 83%. Stream alle afleveringen op Netflix.

Om God een lesje te leren, stuurt een hemelse directie hem in Exploding Kittens naar de aarde om als kat tussen de mensen te leven. Maar het leven wordt een ware hel wanneer het product van Satan ook opduikt.



The Stranger



Drama en mystiek voeren de boventoon in deze Britse serie op Netflix. Op Rotten Tomatoes is de serie met een score van 87% vooral bij de critici geliefd.

Wanneer een onbekende een schokkende bewering doet over zijn vrouw, gaat familieman Adam Price in The Stranger wanhopig op zoek naar de waarheid. Gaandeweg raakt hij verwikkeld in een mysterie.



Bodyguard



Deze dramaserie met Game of Thrones-ster Richard Madden kan rekenen op uitstekende cijfers. De Tomatometer laat een uitstekende score van 93% zien. Je ziet alle zes afleveringen op Netflix.

Een oorlogsveteraan helpt in Bodyguard een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tony Soprano was stapelverliefd op zijn psychiater in 'The Sopranos': hoe is het nu met 'Jennifer Melfi'?
Series / Specials

Tony Soprano was stapelverliefd op zijn psychiater in 'The Sopranos': hoe is het nu met 'Jennifer Melfi'?

Psychiater Jennifer Melfi werd in 'The Sopranos' gespeeld door Lorraine Bracco.

The Sopranos is nog steeds een van de beste series ooit gemaakt. In de serie volgen we maffiabaas Tony Soprano. Hij gaat in de serie vaak naar een psychiater, namelijk Jennifer Melfi, die gespeeld wordt door Lorraine Bracco. Hoe gaat het nu met haar?

Bracco verhuisde in 1974 van de VS naar Frankrijk, waar ze een fotomodel werd voor Jean-Paul Gaultier. Ze woonde daar ongeveer een decennium. Terwijl ze nog aan modellenwerk deed, werd Bracco benaderd door Marc Camoletti, die haar een grote rol aanbood in de verfilming van een van zijn toneelstukken, Duos sur canapé (1979).

Voor het geld


Bracco kon zich niet voorstellen dat ze actrice zou kunnen worden en weigerde aanvankelijk om in Duos sur canapé te spelen. Uiteindelijk maakte ze de film, maar vond de ervaring "saai" en haar optreden "vreselijk." Desondanks speelde ze nog ondersteunende rollen in twee andere Franse films "voor het geld."

In de jaren 80 werkte ze als dj voor Radio Luxembourg. Ze verscheen ook als de gijzelaar van Paul Guilfoyle in het eerste seizoen van de serie Crime Story, in de aflevering Hide and Go Thief. Haar zus Elizabeth speelde een serveerster in een koffieshop in de pilotaflevering van de serie en de twee zussen zouden later opnieuw in dezelfde serie verschijnen.

Doorbraak


Uiteindelijk gaf de Italiaanse regisseur en romanschrijver Lina Wertmüller Bracco een kleine rol in de film Camorra. Deze ervaring inspireerde Bracco om een carrière in het acteren na te streven. Haar grote doorbraak kwam toen ze de rol van Karen Hill kreeg in Goodfellas (1990) van Martin Scorsese.



Ze ontving een Oscar-nominatie en Golden Globe-nominatie voor haar rol in de film. Daarna volgde de ene film na de andere, zoals Switch (1991), Medicine Man (1992), Hackers (1995) en Riding in Cars with Boys (2001). Haar grootste rol zou echter in 2006 komen wanneer ze de rol van Jennifer Melfi kreeg in The Sopranos.

Jennifer Melfi


Tijdens het auditieproces voor The Sopranos wou bedenker David Chase dat Bracco auditie zou doen voor de rol van Carmela Soprano. Bracco had echter het scenario gelezen en voelde zich aangetrokken tot de rol van psychiater Jennifer Melfi, omdat ze iets anders wilde proberen en vond dat de rol van de hoogopgeleide Dr. Melfi een grotere uitdaging voor haar zou zijn. Bracco was zo overtuigd van haar vermogen en verlangen om de rol te spelen dat ze een ontmoeting regelde met Chase en hem overhaalde haar een kans te geven als Melfi.



Uiteindelijk speelde ze de rol van Dr. Melfi gedurende de zes seizoenen van The Sopranos, die liep van 1999 tot 2007. De rol leverde haar drie opeenvolgende nominaties op bij de Emmy Awards in 1999, 2000 en 2001, en bij de Golden Globe Awards in 2000, 2001 en 2002. Ze werd opnieuw genomineerd bij de Emmy Awards van 2007 voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Top Chef


In The Sopranos mocht Bracco opnieuw spelen met haar zus, die ook te zien is in de serie. Ze was toen te zien in acht afleveringen als Marie, de vrouw van Vito Spatafore. Sinds haar rol in The Sopranos is Bracco de eigenaar van Bracco Wines.



Haar wijnlijn werd gepresenteerd in de finale van seizoen 1 van Top Chef in 2006. Ze verscheen als gastjurylid voor de tweedelige finale van de serie en als speciaal jurylid in Top Chef: All-Stars, in de aflevering waarin Italiaanse keuken centraal stond. Bracco verscheen ook in een aflevering van seizoen 6 van Throwdown! with Bobby Flay, als gastjurylid voor de ravioli-wedstrijd.

Verdere carrière


Van 2010 tot 2016 speelde Bracco mee in het misdaaddrama Rizzoli & Isles als Angela Rizzoli, de moeder van hoofdpersonage Jane Rizzoli, gespeeld door Angie Harmon. Ze verscheen in alle 105 afleveringen van de serie gedurende de zeven seizoenen.



Vanaf 2016 had Bracco een terugkerende rol als Toni in de komedieserie Dice en in 2017-2018 had ze een terugkerende rol in vijf afleveringen als burgemeester Margaret Dutton in de politiedramaserie Blue Bloods. Van 2019 tot 2023 was ze te zien als de moeder van het hoofdpersonage in Jerk.

Films en toekomst


In 2022 werkte Bracco mee aan de live-actionremake van Pinocchio, waarin ze de stem van Sofia de Meeuw insprak. In 2023 speelde Bracco in Waheed AlQawasmi's debuutfilm Jacir als Meryl, een aan opioïden verslaafde buurvrouw van een Syrische vluchteling die in armoede leeft in Memphis, Tennessee. Haar emotioneel geladen optreden werd geprezen als "haar beste prestatie sinds Goodfellas."




Het voorlopig laatste project waarin ze verscheen is The Union, die eerder dit jaar uitkwam. En sinds deze maand kan je haar ook zien in de documentaire Wise Guy David Chase and The Sopranos. Daarnaast staan er vier films gepland waarin Bracco zal spelen: Monster Summer, die binnenkort uitkomt, Nonnas die gepland staat voor volgend jaar, en Rich Flu en The Mother, the Menacer, and Me, die nu nog in ontwikkeling zijn.

Kijken?


Wil je Bracco zien in The Sopranos? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Je kan haar ook zien in Rizzoli & Isles, die te vinden is op Prime Video, en in haar voorlopig laatste rol in The Union, die te vinden is op Netflix. De tweedelige documentaire Wise Guy David Chase and The Sopranos kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies gloednieuwe 'Monsters': groot fiasco of perfecte aanrader?
Series / Nieuws

Eerste recensies gloednieuwe 'Monsters': groot fiasco of perfecte aanrader?

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story op Netflix krijgt gemengde recensies van critici op Rotten Tomatoes.

Er staan heel veel goede series op Netflix: van drama's tot spannende misdaadseries. Helaas is niet elke serie even goed, maar gelukkig kunnen de recensies van de beste critici op Rotten Tomatoes je hier meer informatie over geven. Wat vinden ze van de gloednieuwe Monsters?

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is het vervolg op de populaire The Jeffrey Dahmer Story. De serie is gemaakt door Ryan Murphy (American Horror Story) en Ian Brennan (Scream Queens).

Rotten Tomatoes


Monsters speelt zich af in 1989 en is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de moorden van José en Kitty Menéndez. Zij zijn vermoord door hun twee zoons: Lyle (Nicholas Alexander Chavez) en Erik (Cooper Koch). Zij blijven beweren dat zij hun ouders vermoord hebben, omdat ze emotioneel en seksueel misbruikt werden.

Hoewel de synopsis zeer veelbelovend klinkt, heeft de serie dit volgens de beste critici op Rotten Tomatoes niet waargemaakt. Volgens hen verdient de serie dan ook niet meer dan een magere 55% (op het moment van schrijven).

Pas echt goed in de laatste aflevering


Criticus Alan French van Sunshine State Cineplex schrijft dat de serie pas goed wordt in de laatste aflevering:

"De serie heeft moeite om het perspectief op de gebeurtenissen duidelijk te verwoorden tot aan de laatste aflevering, wat zorgt voor een houterige ervaring die een whiplash bij de kijker teweegbrengt."



Andere critici zijn echter laaiend enthousiast over de serie en vergelijken het verhaal zelfs met Shakespeare. Zo schrijft David Poland van Hot Button:

"De kern van de serie bestaat uit de duidelijke en conflicterende verschillen tussen de twee broers versus de diepe band die ze delen. Er zijn 100 kleine momenten in dit verhaal die ons daarover laten nadenken. En dat is waarom dit verhaal van Shakespeareaans niveau is."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar Monsters? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.