search

Ons nieuws van woensdag 25 september 2024

Loeispannende actiethriller met Brad Pitt giert de Top 10 van HBO Max binnen
Films / Nieuws

Loeispannende actiethriller met Brad Pitt giert de Top 10 van HBO Max binnen

Deze razendsnelle en kleurrijke film met de nodige zwarte humor is prima geschikt voor een avondje ontspanning.

Toen de actiefilm Bullet Train in 2022 in de bioscopen verscheen, wist het publiek zonder moeite de weg te vinden. De verfilming van Kōtarō Isaka's gelijknamige boek leverde een spetterende film op. Momenteel staat Bullet Train op de derde plaats in de Top 10. HBO Max omschrijft de productie als een "thriller met een hoog octaangehalte" en "actie en humor".

David Leitch, bekend van onder andere Deadpool 2, is de regisseur. De ensemblecast bestaat uit Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Brian Tyree Henry, Andre Koji, Hiroyuki Senada en Sandra Bullock.

Ontvangst


Niet alle critici waren onder de indruk van Bullet Train, aangezien de Tomatometer blijft steken op een schamele 53%. De Popcornmeter geeft echter 76% aan: het publiek ziet het duidelijk anders.

Het oordeel van de critici luidt: "'Bullet Train' heeft een kleurrijke bezetting en een hoog tempo. Dit is bijna afdoende om de film op gang te houden, nadat deze van het spoor raakt".

Waar te zien?


Bullet Train kun je zien op HBO Max.



Synopsis: Ladybug (Brad Pitt) is een huurmoordenaar wiens laatste twee opdrachten niet goed zijn afgelopen. Hij moet van zijn baas een koffer met contant geld ophalen in een rijdende hogesnelheidstrein. Gezien de worsteling met zijn werk ziet hij dit totaal niet zitten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Britse horrorkomedie kijk je in een weekend uit: Gruwelijke baby valt letterlijk uit de lucht
Series / Specials

Deze Britse horrorkomedie kijk je in een weekend uit: Gruwelijke baby valt letterlijk uit de lucht

Horror en humor worden gecombineerd in deze miniserie over onverwacht en ongevraagd moederschap.

Horrorklassiekers zoals Rosemary's Baby en The Omen zijn wereldberoemde films over duivelse baby's. Good Omens gaf een komische draai aan dit thema. The Baby telt acht afleveringen van ongeveer een half uur en zit hier tussenin.

De serie is ontwikkeld door Lucy Gaymer en Siân Robins-Grace in opdracht van HBO. De hoofdrollen worden gespeeld door Michelle de Swarte, Amber Grappy en Amira Ghazalla. De tweeling Albie en Arthur Hills speelt de rol van de Baby, het demonische gespuis dat de wereld van de hoofdpersoon op zijn kop zet.

Komische draai


De Swarte en Grappy spelen de twee zussen Natasha en Bobbi, maar beide actrices zijn interessant genoeg niet erg ervaren. De Swarte begon als model en werd vervolgens stand up-komiek. Grappy was een pas afgestudeerde actrice en had nog geen grotere rollen gespeeld. De makers wilden op een komische manier een draai geven aan het thema moederschap.

Het combineren van horror en humor is wat dat betreft een ambitieuze zet, aangezien het de nodige moeite kost om de juiste toon te vinden. Volgens de critici is dit redelijk goed gelukt. Op Rotten Tomatoes valt te lezen: "'The Baby' slaagt er in om beide genres in zich te verenigen, wat tevens wordt ondersteund door de soundtrack," aldus The Times.

Geheugenverlies


De zussen Natasha en Bobbi zijn opgevoed door hun vader, waarbij Natasha de zorgtaken op zich nam. Als volwassenen is ze dus vastbesloten dat ze nooit en te nimmer kinderen wil. Haar vriendinnen, die wel allemaal moeder zijn, vinden haar nogal egoïstisch en na een verkeerd gevallen grap gaat Natasha een paar dagen weg. Plotseling valt er bij het spookachtige huisje, aan de rand van een klif, een vrouw dood neer, gevolgd door een baby die letterlijk in haar armen valt.



Gek genoeg lijkt iedereen vergeten dat Natasha nooit een kind heeft gehad en dit is niet het enige. Het ogenschijnlijk schattige kindje blijkt een moorddadig mormel zijn en Natasha moet een manier zien te vinden om van deze duivelse baby af te komen.

Waar te zien?


Je kunt The Baby streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heerlijke actieserie met 'Homelander' uit 'The Boys' moet je direct gaan kijken
Series / Specials

Deze heerlijke actieserie met 'Homelander' uit 'The Boys' moet je direct gaan kijken

Voordat hij wereldwijd doorbrak als Homelander, speelde Antony Starr de hoofdrol in 'Banshee'.

Antony Starr is een van de sterren van The Boys als Homelander. Het is alsof deze rol op zijn lijf is geschreven. Het betekende ook zijn wereldwijde doorbraak, maar voordat hij Homelander speelde, was de acteur al te zien in een andere geweldige serie die je misschien niet kent.

Die serie is Banshee, een actieserie gemaakt door Jonathan Tropper en David Schickler. Het liep vier seizoenen van 2013 tot 2016, met in totaal 38 afleveringen. Starr speelt de hoofdrol in de serie naast onder andere Ben Cross, Ivana Miličević, Hoon Lee, Frankie Faison, Matt Servitto en Ulrich Thomsen.

Verhaal


Banshee speelt zich af in het kleine fictieve stadje Banshee, gelegen in de Amish-regio van Pennsylvania. Het hoofdpersonage is een mysterieuze ex-gevangene (Starr) die de identiteit aanneemt van Lucas Hood, de vermoorde sheriff van het stadje, om zich te verbergen voor de machtige misdaadbaas Rabbit (Cross).

Terwijl hij zijn eigen vorm van gerechtigheid toepast, probeert Hood te verzoenen met zijn voormalige geliefde, Rabbit's dochter Anastasia (Miličević), die zelf een nieuwe identiteit heeft aangenomen, getrouwd is en een gezin heeft gesticht tijdens Hood's gevangenschap. Hood worstelt om zijn nieuwe identiteit te behouden, terwijl hij tegelijkertijd misdaden pleegt samen met zijn partners Job (Lee) en Sugar (Faison) en in conflict komt met de lokale crimineel Kai Proctor (Thomsen).

Gewond


Starr had veel over voor zijn rol in Banshee, want hij raakte zelfs gewond tijdens het draaien. Zo raakte hij op de eerste draaidag van de serie gewond aan zijn gezicht toen de stuntgevechtschoreografie misging, waardoor zijn lip opengespleet.



Hij ging nog zes uur door met filmen om de scène af te maken, voordat hij naar het ziekenhuis ging om zes hechtingen te laten zetten. De verwonding moest digitaal worden verwijderd voor alle scènes die vóór het gevecht plaatsvonden maar na de stunt waren opgenomen, wat leidde tot een langdurig post-productieproces voor de eerste aflevering.

Groot succes


Het was het wel allemaal waard, want Banshee was een groot succes. De critici waren minder enthousiast over het eerste seizoen, dat een score heeft van 67% op Rotten Tomatoes, maar over de andere drie seizoenen waren ze wel heel positief.



Zo hebben seizoen 3 en 4 zelfs een perfecte score van 100%. Hierdoor heeft Banshee in totaal een score van 90% op Rotten Tomatoes. Armen V. Kevorkian, die voor de special effects zorgde, won zelfs de prijs voor Beste Special Visual Effects tijdens de Primetime Creative Arts Emmy Awards in 2013.

Kijken?


Wil je Starr in Banshee zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedstollende nieuwe misdaadserie start met seizoen 1 op Netflix
Series / Specials

Bloedstollende nieuwe misdaadserie start met seizoen 1 op Netflix

Bekijk vanaf vrijdag de nieuwe serie 'We Were Kings' op Netflix.

Vanaf vrijdag bekijk je op Netflix de nieuwe misdaadserie We Were Kings. Benieuwd of deze iets voor jou is? In dit artikel geven wij het antwoord op 5 vragen over de serie, zodat je een idee krijgt.

Waar gaat We Were Kings over?


We Were Kings speelt zich af in een hechte community in Mexico, die opgeschrikt wordt door een gebeurtenis met heftige gevolgen. De serie volgt drie vrienden, die in Mexico City het leven en verboden verlangens moeten zien te navigeren.

De drie leven vredig samen met hun community en oefenen een positieve invloed uit op de mensen om hen heen. Totdat er plotseling een tragische gebeurtenis plaatsvindt, die hun hele wereld op zijn kop zet. De relatie tussen de vrienden verandert in een bittere strijd.

Uit welk land komt de serie?


Zoals al duidelijk wordt uit het verhaal, is We Were Kings een Mexicaanse serie. De originele titel is Los Reyes de Oriente, wat letterlijk vertaald "de koningen van het oosten" betekent.

Kun je de serie in één weekend bingen?


Als je een beetje doorkijkt kan dat zeker. Het eerste seizoen van We Were Kings bestaat namelijk uit 6 afleveringen.



Wie spelen er in de serie?


We zien María Rojo als Herminia, Roberto Sosa als Taiguer, Joshua Okamoto als Javo, Mauricio Pimentel als Ortega en Mariana Gajá als Sonia.

Wie moet deze serie gaan kijken?


Als je houdt van misdaadseries over machtsspellen zoals Narcos, Breaking Bad, Ozark en Tulsa King is dit zeker een aanrader voor jou.

Bekijk We Were Kings vanaf vrijdag 27 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twilight of the Gods': in deze versie van de noordse mythologie is Thor de schurk
Recensie

'Twilight of the Gods': in deze versie van de noordse mythologie is Thor de schurk

Zack Snyder voorziet zijn mythologische avontuur van volop seks en geweld, maar toch mist het gewicht.

Regie: Andrew Tamandil, Tim Divar, David Hartman, e.a. | Cast (stemmen): Sylvia Hoeks (Sigrid), Stuart Martin (Leif), Rahul Kohli (Egil), Paterson Joseph (Loki), Peter Stormare (Ulfr), Pilou Asbæk (Thor), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 27-42 minuten | Jaar: 2024

Zack Snyder vervolgt zijn Netflix-samenwerking met een animatieserie gebaseerd op de noordse mythologie, waarin een vrouwelijke krijger (met de stem van Sylvia Hoeks) een oorlog tegen de goden start. Het epos is prachtig geanimeerd en durft zowel extreem gewelddadig als erotisch te zijn, maar laat vooral de lelijke kant van de noordse mythen en sagen zien. Daarmee is Twilight of the Gods verrassend authentiek.

Sigrid wil met name wraak op dondergod Thor, die in deze serie allesbehalve een Marvel-held is. Op haar bruiloft komt hij letterlijk binnenvallen, op zoek naar zijn geniepige halfbroer Loki. Nog voordat hij antwoord krijgt, slaat hij de boel al kort en klein. Sigrid zint op wraak en verzamelt een team van stoere krijgers en magiërs om de muren van de godenwereld Asgard voorgoed te laten vallen. In deze akelige wereld zorgen de goden eigenlijk alleen maar voor problemen.

Twilight of the Gods heeft op papier een hoop weg van Blood of Zeus. Ook die Netflix-animatieserie gebaseerd op mythologie (de Griekse) geeft de kijker een origineel personage dat zich een weg baant door de complexe godenwereld, wat gepaard gaat met een hoop geweld, drama en romantiek. Waarin Twilight of the Gods verschilt, is dat de nieuw bedachte personages in deze serie veruit het minst interessant zijn.

Net als in Snyders historistische actiefilm 300 vloeit het bloed als wijn en wordt het extreme geweld enkel overtroffen door de nog explicietere seksscènes. Als we Snyder moeten geloven, waren de Vikingen niet vies van een triootje of twee. Fans van zijn werk kunnen Twilight of the Gods zonder twijfel meteen bingen, want zijn sterkste kwaliteiten zijn goed aanwezig.

De animatie is zelfs nog beter dan die van Blood of Zeus. De hoekige gezichten en landschappen doen denken aan de versierde harnassen en houtsnijwerken die de Vikingtijd overleefd hebben. Hierin schuilt een simpele schoonheid, waardoor de minder realistisch getekende personages des te meer overtuigen. De stijl doet denken aan die van animator Genndy Tartakovsky, die Cartoon Network-klassiekers zoals Samurai Jack maakte.

Helaas zijn Snyders zwaktes ook aanwezig. De regisseur heeft duidelijk meer interesse in het vertellen van de mythen en sagen dan in het uitdiepen van zijn personages of het wisselen van de toon, wat ook een tekortkoming was in zijn Netflix-producties Army of the Dead en Rebel Moon. De helden en de schurken vertellen constant wat ze doen of gaan doen, wat ze voelen en hoe ze denken. Dat klinkt heel logisch als je het zo leest, maar in de praktijk gedragen mensen zich zelden zo. Dat irriteert en gaandeweg gaat zelfs vervelen.

De toon is ook constant hetzelfde. Alles – maar dan ook echt álles – van de veldslagen tot de intieme scènes, wordt episch in beeld gebracht en voorzien van constant aanwezige, zware muziek. Alles is episch en dat gaat wennen, waardoor dramatische scènes gewicht missen. Daardoor geef je uiteindelijk weinig om het lot van Sigrid.

Toch krijgt dit epos een milde aanbeveling. Snyder en de andere makers hebben absoluut interesse in de noordse mythologie, wat Twilight of the Gods een prima introductie maakt in deze wereld. Zelfs de vreemdere details worden niet geschuwd. Zo zie je de bizarre kinderen van Loki langskomen, leer je over de verschillen tussen de aesir en de vanir en krijg je te horen waarom Odin zichzelf ooit ophing aan de boom des levens. Dit maakt serie alsnog fascinerend, behalve wanneer je al bekend bent met deze onderdelen van noordse mythologie. Dan kun je misschien beter een ander Vikingdrama proberen.



Twilight of the Gods is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de beste misdaadseries en drama's die je nu kunt streamen op NPO Start
Series / Specials

Ontdek de beste misdaadseries en drama's die je nu kunt streamen op NPO Start

Vier leuke series om direct te streamen op NPO Start: de beste misdaadseries en heftige drama's.

Als je de beste series wilt streamen, denk je vaak al meteen aan een abonnement op grote streamingdiensten zoals Netflix of Disney+. Toch staan er ook heel veel leuke aanraders op de Nederlandse NPO Start. In dit artikel lees je vier kijktips.

Beter wordt het niet



Eén van de nieuwste series op NPO Plus is de Nederlandse Beter wordt het niet. Op NPO Plus is één seizoen te streamen van 10 afleveringen die elk ongeveer een half uur duren.

In Beter wordt het niet verhuist David naar Berlijn om bij zijn vriendin te zijn. Echter, dan dumpt ze hem. Hij besluit om toch te blijven en een nieuw leven op te bouwen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.



Wisting



De tweede kijktip is de Noorse thrillerserie Wisting. De serie heeft drie seizoenen die allemaal te streamen zijn op NPO Plus.

Wisting gaat over de hoofdinspecteur William Wisting. Samen met zijn dochter Line, een misdaadjournaliste, onderzoekt hij de meest complexe moorden en vermissingen.



It's a Sin



Naast thrillers heeft NPO Plus ook een groot aanbod aan drama's. Een goede keuze uit dit genre is It's a Sin, een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in de jaren 80.

It's a Sin volgt drie verschillende tieners met hun eigen problemen. Zo gaat Ritchie Tozer studeren in Londen, loopt Roscoe weg van huis en probeert Colin Morris-Jones een carrière te maken als kleermaker.



The Capture



De laatste kijktip is de spannende misdaadserie The Capture. Seizoen 1 en seizoen 2 zijn te streamen op NPO Plus.

In The Capture moet inspecteur Rachel Carey de moeilijkste misdaden oplossen. Ze krijgt echter te maken met overtuigende deepfakes. Ze moet de juiste keuzes maken en vertrouwen op haar instincten om deze zaken op te lossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 8 Netflix-series mag je in oktober absoluut niet missen – bekijk de lijst
Series / Release-lijsten

Deze 8 Netflix-series mag je in oktober absoluut niet missen – bekijk de lijst

Het wordt een maand waarin het aanbod aan nieuwe series vooral grauw, duister en mysterieus is.

Netflix lanceert in oktober weer een aantal nieuwe series en seizoenen van lopende series. Hieronder lichten we de acht meest opvallende series toe, die je waarschijnlijk niet wilt missen.

Unsolved Mysteries


Verschijnt op: Woensdag 2 oktober | Release: Seizoen 5 | Genre: Documentaire / Misdaad / Mysterie | Kijk op: Netflix

Deze spannende revival van de bekende docuserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen.



Heartstopper


Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Oscarwinnares Olivia Colman speelt samen met een diverse cast in deze serie over twee vrienden en hun opbloeiende liefde.



Starting 5


Verschijnt op: Woensdag 9 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Sport / Documentaire | Kijk op: Netflix

In deze meeslepende sportserie worden Jimmy Butler, Anthony Edwards, LeBron James, Domantas Sabonis en Jayson Tatum gevolgd tijdens het NBA-seizoen 2023-24.



Outer Banks


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 4 | Genre: Drama / Romantiek / Mysterie | Kijk op: Netflix

In dit avonturendrama boordevol actie gaan een tiener en zijn vrienden op een gevaarlijke zoektocht naar zijn vermiste vader en een verloren goudschat.



Tomb Raider: The Legend of Lara Croft


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Netflix

De onbevreesde avonturier Lara Croft is op een gevaarlijke wereldwijde zoektocht en wordt geconfronteerd met haar traumatische verleden terwijl ze een eeuwenoud mysterie ontrafelt.



Chucky


Verschijnt op: Dinsdag 15 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Horror / Komedie / Drama | Kijk op: Netflix

Moordpop Chucky loopt vrij rond en het aantal doden blijft maar stijgen. Drie vastberaden tieners proberen hun stadje te redden van de kleine verschrikking en zijn volgelingen.



The Lincoln Lawyer


Verschijnt op: Donderdag 17 oktober | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Heb je een advocaat nodig? Bel Mickey Haller. Hij runt zijn advocatenpraktijk vanuit zijn Lincoln en staat klaar om vol gas te geven. Terwijl hij door Los Angeles rijdt, neemt hij zaken aan en balanceert hij zijn privéleven, waarin hij zowel vader is als twee ex-vrouwen heeft.



The Diplomat


Verschijnt op: Donderdag 31 oktober | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Komedie / Thriller | Kijk op: Netflix

Van het oplossen van internationale crises tot het smeden van strategische allianties, Kate Wyler krijgt het voor elkaar. Maar gaat ze ten onder in haar ongelukkige huwelijk?



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.