search

Ons nieuws van vrijdag 27 september 2024

Courteney Cox uit 'Friends' verprutste haar gezicht en heeft er heel veel spijt van
Series / Celebrity

Courteney Cox uit 'Friends' verprutste haar gezicht en heeft er heel veel spijt van

Courteney Cox uit eerlijk spijt over cosmetische ingrepen en hervindt zelfvertrouwen zonder fillers.

Courteney Cox, bekend van haar rol als Monica Geller in de hitserie Friends, heeft recent met eerlijkheid gesproken over haar spijt over cosmetische ingrepen. Tijdens de Gloss Angeles-podcast deelde Cox haar ervaringen met fillers en de druk die ze voelde om er jonger uit te zien onder de spotlights. Deze eerlijkheid benadrukt de enorme druk die beroemdheden ondergaan om te streven naar een "age-less" perfectie.

Cox was een van de grootste sterren in de entertainmentindustrie in de jaren 2000 met haar verschijning in Friends. Naast Friends heeft ze ook een grote rol gespeeld in de Scream-horrorfilmreeks als Gale Weathers. Deze rollen maakte haar wereldwijd beroemd en leidde tot een lange en succesvolle carrière. Recentelijk staat ze in de spotlights door haar eerlijke reflecties op de cosmetische behandelingen die ze onderging.

Spijt


Ze vertelde dat ze de druk voelde om er jonger uit te zien wat resulteerde in het gebruik van te veel fillers. Dit leidde tot een vicieuze cirkel waarin ze steeds meer behandelingen onderging omdat ze dacht dat ze de gewenste uitstraling nog niet bereikt had. Ze beschreef het als een domino-effect dat afgegaan is zonder dat je dit doorhebt. Veranderingen die voor haar als het 'nieuwe normaal' gezien werden, waardoor ze maar door bleef gaan.

Het besef van dit domino-effect kwam te laat, en ze beschreef de periode waarin ze besloot te stoppen met de behandelingen als een tijd van zelfreflectie en spijt. De 58-jarige actrice noemde haar fillers-journey een van haar grootste spijtmomenten op cosmetisch gebied. Gelukkig waren de fillers die Cox gebruikte te verwijderd.

Herontdekt zelfvertrouwen


Na het verwijderen van de fillers voelde ze zich een stuk gelukkiger en heeft haar zelfvertrouwen helemaal herontdekt. "Ik voel me beter omdat ik er weer meer uit zie als mezelf", zei ze tegen Newbeauty.




Hoewel Cox haar cosmetische behandelingen met spijt terugziet, heeft haar reis van zelfontdekking haar zelfacceptatie van haar natuurlijke schoonheid gebracht en kijkt ze met vertrouwen naar de toekomst. Fans kunnen haar binnenkort weer verwachten op het scherm met haar terugkomst in de Scream-franchise.

Lees ook
Deze serie met Courteney Cox heeft 89% op Rotten Tomatoes: "Geweldige, hilarische serie"
Courteney Cox speelt de hoofdrol in de komedieserie 'Cougar Town'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er bestaat nog een 'Dexter'-prequelserie die totaal vergeten is
Series / Specials

Er bestaat nog een 'Dexter'-prequelserie die totaal vergeten is

De serie over de jonge jaren van Dexter is niet de eerste prequel.

De 'Dexter'-franchise is nieuw leven ingeblazen en er komen maar liefst twee nieuwe series aan. Dexter: Original Sin vertelt over Dexters (Patrick Gibson) jonge jaren en hoe hij de eerste stappen op zijn pad zette. Tevens komt er een vervolg op de oorspronkelijke serie, getiteld Dexter: Resurrection. Hiernaast bestaat er echter nog een serie, die destijds in de vergetelheid is geraakt.

Het gaat hier over de webserie Dexter: Early Cuts, die door Showtime tussen 2009 en 2012 gemaakt werd. Deze animatieserie besloeg drie seizoenen en per seizoen waren er vier tot zes mini-afleveringen. Hierin wordt meer context geboden aan Dexters persoonlijke verhaal en worden dingen wat nader uitgewerkt, waar in de oorspronkelijke serie geen ruimte voor was.

Promotie


De webserie werd tegelijkertijd met de eerste drie seizoenen uitgezonden en ook hier was Michael C. Hall de verteller van het verhaal. Je kunt de afleveringen hier bekijken. Dexter vertelt over een aantal memorabele moorden die hij pleegde in zijn jongere jaren.

Dexter: Early Cuts was bedoeld als promotie voor de eerste drie seizoenen van de serie. Zo wordt er in de webisodes gerefereerd aan bepaalde personages in de serie, die wat nader worden uitgediept. Ook komt Dexters tijd op de universiteit meer aan bod, terwijl daar in de oorspronkelijke serie weinig over gezegd werd. Ten slotte valt in Dexter: Early Cuts te zien hoe en waarom Dexter bloedspatten van zijn slachtoffers als trofee besloot te gebruiken.

Nieuwe versie


Het is duidelijk dat Dexter: Original Sin een andere verhaallijn aanhoudt dan de webserie. De laatstgenoemde heeft per slot van rekening nooit grote bekendheid verworven. Het risico van ophef bij de fans is erg klein. In Dexter: Early Cuts is Harry Morgan (Christian Slater) al overleden wanneer Dexter naar de universiteit gaat, terwijl in Dexter: Original Sin het verhaal van start gaat wanneer hij net afgestudeerd is. Harry is springlevend wanneer zijn geadopteerde zoon bij de politie van Miami komt werken. We kunnen er dus van uitgaan dat de makers een nieuwe versie hebben van Dexters jongere jaren, waarbij bepaalde details uit de webserie wellicht goed van pas komen.



Dexter: Original Sin gaat op 13 december van start op de Amerikaanse streamer Paramount+. In Nederland zal de serie op SkyShowtime te zien zijn, maar de precieze datum is nog niet bekend. Dexter kun je bekijken op Netflix.

Lees ook
Ontdek de nieuwste Prime Video-series deze oktober: Mis deze spannende releases niet
Het wordt een maand waarin je aan spanning en avontuur op Prime niets tekort komt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit opmerkelijke detail uit de ijzersterke serie 'Mad Men' kent bijna niemand
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail uit de ijzersterke serie 'Mad Men' kent bijna niemand

Wist jij al wat de titel deze serie eigenlijk betekent?

Mad Men is een van de populairste en hoogst beoordeelde series van deze eeuw. De titel van de serie over een reclamebureau in de jaren zestig lijkt misschien voor zich te spreken, maar er schuilt meer achter dan je denkt.

Mad Men werd gecreëerd door Matthew Weiner liep van 2007 tot 2015 bij AMC. In Nederland werd de serie uitgezonden door de VARA. De serie speelt zich af van 1960 tot 1970 en volgt de medewerkers van een reclamebureau.

Don Draper


In de serie staat het personage Don Draper centraal, een briljante maar gekwelde creatieve directeur bij het prestigieuze reclamebureau Sterling Cooper. Draper is een complexe man met een mysterieus verleden, wiens charismatische persoonlijkheid hem zowel in zijn carrière als in zijn chaotische privéleven van pas komt.

Terwijl Draper en zijn collega's hun klanten proberen te verleiden met slimme campagnes, worden ze zelf geconfronteerd met persoonlijke worstelingen. Dit alles vindt plaats met de veranderende wereld van de jaren 60 en 70 op de achtergrond.

Titel


Als je de titel Mad Men hoort, denk je waarschijnlijk als eerste aan de letterlijke vertaling: "gestoorde mannen". Dit past op een bepaalde manier goed bij de serie, omdat de maatschappelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen een grote rol spelen in de serie.



De serie legt de titel zelf alleen anders uit. Volgens de pilotaflevering werd de term "Mad Men" in de late jaren vijftig bedacht door adverteerders die op Madison Avenue werkten, als afkorting van Madison Men.

Bewijs?


Bewijs dat deze term echt gebruikt werd is alleen te vinden in de werken van adverteerder en schrijver James Kelly. Wat de titel echt betekent is uiteindelijk ook irrelevant: je kunt hem natuurlijk opvatten zoals je wil.

Mad Men is momenteel te steamen op Netflix en Prime Video.

Lees ook
Dit opmerkelijke detail uit de oorlogsserie 'Band of Brothers' zal je echt verbazen
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: iconische film over WOII verdwijnt dit weekend van Netlfix
Series / Specials

Mis het niet: iconische film over WOII verdwijnt dit weekend van Netlfix

Netflix verwijdert binnenkort enkele fantastische films; bekijk ze nu voor het te laat is.

Iedereen die van films houdt, kent de streamingdienst Netflix. Deze dienst heeft een geweldig aanbod aan de beste films en series en dus voor ieder wat wils. Binnenkort worden helaas enkele fantastische films verwijderd, waaronder deze twee.

Schindler's List



Dit drama over de Tweede Wereldoorlog heeft eigenlijk geen introductie nodig. Schindler's List van Steven Spielberg met Liam Neeson is een klassieker voor een reden.

Schindler's List vertelt het verhaal van Oskar Schindler. Hij gaf al zijn geld en wijdde zijn hele leven aan het redden van 1100 Joden tijdens de oorlog. Hierdoor wordt hij nog steeds gezien als een ware held.

Laatste kans: tot en met 30 september op Netflix.



Sorry to Bother You



De tweede kijktip van dit artikel is Sorry to Bother You uit 2018 van regisseur Boots Riley. Hij is regisseur, producent, rapper en activist en vooral bekend als de zanger van The Coup en Street Sweeper Social Club.

Sorry to Bother You volgt een wanhopige telemarketeer. Hij wil hogerop komen en door het advies van zijn collega lukt dit. Dan ontdekt hij echter een vreselijk geheim.

Laatste kans: tot en met 30 september op Netflix.



Lees ook
Deze iconische film uit 1984 wordt nu overklast door briljante Netflix-serie
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de nieuwste Prime Video-series deze oktober: Mis deze spannende releases niet
Series / Release-lijsten

Ontdek de nieuwste Prime Video-series deze oktober: Mis deze spannende releases niet

Het wordt een maand waarin je aan spanning en avontuur op Prime niets tekort komt.

Prime Video zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Citadel: Diana


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Drama / Thriller | Kijk op: Prime Video

Diana, een dubbelagente van Citadel, is geïnfiltreerd in Manticore, het rivaliserende agentschap dat Citadel acht jaar eerder vernietigde. Om het agentschap te verlaten moet Diana beslissen of ze een verrassende bondgenoot vertrouwt: de erfgenaam van Manticore Italië, Edo Zani.



The Devil's Hour


Verschijnt op: Zaterdag 19 oktober | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: Prime Video

Peter Capaldi en Jessica Raine spelen de hoofdrollen in deze aangrijpende, zesdelige, psychologische thrillerserie. Lucy wordt iedere nacht precies om 3.33 uur wakker. De dingen in haar leven kloppen al heel lang niet meer. Maar er zijn antwoorden, aan het einde van een spoor van bloederige moorden.



Like a Dragon: Yakuza


Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Misdaad

Like a Dragon: Yakuza biedt een inkijk in het moderne Japan en de meeslepende verhalen van intense personages, zoals de legendarische Kazuma Kiryu. Het verkent drama's die eerdere games niet volledig hebben kunnen belichten.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

1 en 2 oktober: No Gain No Love (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Romantiek - Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.

3 oktober: The Legend of Vox Machina (seizoen 3) - Animatie / Actie / Avontuur - Ze zijn luidruchtig, schorem, buitenbeentjes die huursoldaten zijn geworden. Vox Machina heeft meer interesse in snel geld en goedkoop bier dan het beschermen van het rijk. Maar als het koninkrijk wordt bedreigd door kwaad ziet deze onstuimige ploeg in dat alleen zij het recht kunnen herstellen.

3, 10, 17 en 24 oktober: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 2 - aflevering 3-8) - Reality-TV - In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.

3 oktober: The Lord of the Rings: The Rings of Power (seizoen 2 - aflevering 8) - Actie / Avontuur / Fantasy - Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.

8 oktober: Killer Cakes (seizoen 1) - Spelprogramma / Horror - Bakkers met angstaanjagende vaardigheden strijden in de meest griezelige uitdagingen, waarbij ze samenwerken met topartiesten op het gebied van horroreffecten om taarten te maken die zo afschuwelijk en realistisch zijn dat ze regelrechte nachtmerries lijken.

11 oktober: Nautilus (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Drama - Deze serie is gebaseerd op 20.000 Mijlen onder Zee van Jules Verne vertelt deze actieserie het oorsprongsverhaal van Kapitein Nemo.

31 oktober: Love Island Australia (seizoen 6) - Reality-TV / Romantiek - Prachtige, vrijgezelle deelnemers koppelen zich in een afgelegen villa met de kans om $50.000 te winnen. Ze moeten hun partner zorgvuldig kiezen en het publiek voor zich winnen, maar flirten, jaloezie en afwijzing zorgen voor de nodige obstakels op hun weg naar de liefde.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.

Lees ook
Oktober op Disney+: 9 series die je komende maand niet wilt overslaan
Het wordt een maand met bekende hits, gloednieuwe titels en producties van Nederlandse bodem.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avon Barksdale is een van de engste gangsters in 'The Wire': wie speelde de rol en hoe gaat het nu met hem?
Series / Specials

Avon Barksdale is een van de engste gangsters in 'The Wire': wie speelde de rol en hoe gaat het nu met hem?

Wood Harris speelde de rol van drugsdealer Avon Barksdale in 'The Wire'.

The Wire is een van de beste series aller tijden. Het liep van 2002 tot 2008 gedurende vijf seizoenen. In het eerste seizoen is de belangrijkste antagonist in The Wire drugsdealer Avon Barksdale, die gespeeld wordt door Wood Harris. Hoe gaat het nu eigenlijk met hem?

Terwijl hij op school zat, speelde Harris zijn eerste grote filmrol als Motaw in de film Above the Rim (1994). Vervolgens had hij gastrollen in verschillende tv- en filmproducties voordat hij de middelbare schoolvoetballer Julius Campbell speelde in de film Remember the Titans (2000) en de legendarische rockgitarist Jimi Hendrix vertolkte in de televisiefilm Hendrix (2000).

The Wire


Zijn eerste grote rol in een televisieserie kwam er in 2002 toen hij de rol van drugsdealer Avon Barksdale kreeg in The Wire. Dit personage is losjes gebaseerd op de echte Nathan Barksdale. Hoewel het personage Avon niet volledig zijn leven weerspiegelt, waren er duidelijke invloeden van Nathan Barksdale's criminele activiteiten bij het creëren van Avon's rol in de serie.

Harris zou de rol van Avon spelen in de eerste drie seizoenen van The Wire tot 2004 om daarna nog eens te verschijnen in het vijfde en laatste seizoen in 2008. Harris werd wereldwijd bekend door zijn rol in The Wire en speelde daarna in tal van andere films en series.

Verdere carrière


Tijdens de periode dat Harris te zien was in The Wire, verscheen hij ook als cocaïnedealer Ace, gebaseerd op het leven van Azie Faison, in de misdaadfilm Paid in Full (2002) en was hij te zien in een aflevering van The Twilight Zone.



In 2009 speelde Harris in de film Just Another Day als de succesvolle fictieve rapper A-maze. De film draait om een confrontatie tussen een jonge opkomende rapper en een oudere rapper die aan de top van zijn carrière staat. De jonge rapper wordt gespeeld door Jamie Hector, die Marlo Stanfield speelde in The Wire.

Creed en andere films


In 2012 verscheen Harris in de film Dredd en in 2014 speelde hij in het vijfde seizoen van Justified samen met zijn broer Steve Harris. In 2015 kwam hij opnieuw samen met The Wire-castlid Michael B. Jordan voor zijn rol als Tony "Little Duke" Evers in Creed, de nieuwste aflevering van de Rocky-franchise, waarbij hij de rol ook hernam in de vervolgen Creed II (2018) en Creed III (2023).



In 2015 was hij ook te zien in de Marvel-film Ant-Man als politie-officier Gale en in 2017 speelde Harris in de sciencefictionfilm Blade Runner 2049. Op televisie was hij ook te zien als Brooke Payne in de miniserie The New Edition Story in 2017. Daarnaast speelde hij Barry Fouray in de miniserie The Breaks (2016–2017), Damon Cross in het vijfde en zesde seizoen van de serie Empire (2018-2020), en de drugsbaas Pat in het eerste seizoen van de serie BMF.

Projecten rond basketbal


Harris is waarschijnlijk een grote fan van basketbal want hij heeft de voorbije jaren in verschillende projecten gespeeld die te maken hebben met de sport. Zo was hij in 2021 te zien naast LeBron James in Space Jam: A New Legacy als Coach C, LeBron's coach als kind, en in 2023 werkte hij opnieuw samen met James voor de film Shooting Stars, die gaat over de middelbare schoolsportcarrière van James.



Naast basketcoach te spelen in deze twee films, verscheen Harris ook als basketspeler in de serie Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty als Spencer Haywood. Hij speelde deze rol in de twee seizoenen van de serie, die liep van 2022 tot 2023. Zijn broer was ook te zien in de serie.

Toekomst


Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is voorlopig het laatste project waarin we Harris konden zien, maar er komt volgend jaar een nieuwe film uit waarin hij zal spelen: The Battle of Baktan Cross. Deze film werd geschreven en geregisseerd door Paul Thomas Anderson en staat gepland om volgende zomer uit te komen. Daarnaast zal Harris ook spelen in de dramaserie Forever, die nu in ontwikkeling is.



Wil je Harris zien als Avon in The Wire? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Harris kan je ook zien in Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, die te vinden is op HBO Max.

Lees ook
'The Sopranos' veranderde drastisch door een sterfgeval: de rode draad was in een klap weg
Schrijver David Chase onthult in de Talking Sopranos-podcast hoe de misdaadserie er eerst uitzag.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.