search

Ons nieuws van zaterdag 28 september 2024

Top 4 (internationale) misdaadseries die je nu op NPO kunt bekijken
Series / Specials

Top 4 (internationale) misdaadseries die je nu op NPO kunt bekijken

Vier spannende misdaadseries die je kunt streamen op NPO Plus voor ultiem kijkplezier.

Wist je dat er super veel leuke en spannende series te streamen zijn op de Nederlandse NPO Start? Je hebt met deze dienst helemaal geen duur abonnement op een andere streamingdienst meer nodig! In dit artikel lees je vier interessante kijktips.

Time



De eerste kijktip is de misdaadserie Time. Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen van ongeveer 45 minuten. Uiteraard is de serie te streamen op NPO Plus.

In Time wordt docent Mark Cobden veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en moet hij leren overleven in een ruwe wereld. Tegelijk moet zijn cipier een moeilijke keuze maken: zijn carrière of zijn gezin.



Without Sin



Een andere goede misdaadserie op NPO Plus is Without Sin. Ook deze serie heeft vier afleveringen die ongeveer 45 minuten duren.

In Without Sin krijgt Stella een vreemd verzoek: de moordenaar van haar dochter wil dat ze hem komt bezoeken in de gevangenis. Tijdens het bezoek vertelt hij haar geheimen die alles veranderen. Wat is de waarheid?



Blackwater



Ook de Zweedse thriller Backwater is een goede aanrader. Op NPO Plus is het eerste seizoen, dat bestaat uit zes afleveringen van een uur, te streamen.

Blackwater speelt zich af tijdens de zomer van 1973. Annie Raft ontdekt een huiveringwekkende moordscène terwijl ze haar vriend in een commune opzoekt. Binnen de kortste keren is Annie de hoofdverdachte van de moord.



DNA



De laatste kijktip is de Deense thriller DNA. Zowel het eerste als het tweede seizoen van DNA zijn te streamen op NPO Plus.

DNA volgt het leven van rechercheur Rolf Larsen. Hij heeft een goed leven, maar alles verandert in één klap wanneer zijn dochter plotseling verdwijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt schandaalserie over Sean 'Diddy' Combs
Series / Nieuws

Netflix maakt schandaalserie over Sean 'Diddy' Combs

Na jarenlange geruchten is de rapper en ondernemer officieel aangeklaagd.

CNN bericht dat op 17 september de aanklachten tegen Sean 'Diddy' Combs openbaar zijn gemaakt. Deze officiële beschuldigingen liegen er niet om: Combs wordt beschuldigd van onder andere mensenhandel, afpersingspraktijken, ontvoering en fysieke mishandeling.

Het betreft een onderzoek op federaal niveau: Combs zit vast in afwachting van zijn proces, dat op 9 oktober begint. Variety bericht dat niemand minder dan Curtis "50 Cent" Jackson momenteel bezig is met een documentaire over de zaak.

Beschuldigingen


Jackson is uitvoerend producent van de documentaire. Dit doet hij samen met Alexandria Stapleton, die de documentaire ook regisseert. De productie is in december gestart, nadat Combs door vier verschillende vrouwen van misbruik werd bechuldigd.

Kort daarna deelde Jackson een clip op X. Hierin werd besproken dat Combs verdovende middelen in de champagne deed, voordat hij vrouwen hier van liet drinken.

Hip hop


Jackson heeft laten weten dat de opbrengsten van de documentaire worden gebruikt voor het bieden van steun aan slachtoffers van seksueel geweld. In een gezamenlijke verklaring lieten Jackson en Stapleton het volgende weten: "We willen een authentiek en genuanceerd perspectief bieden. Hoewel het hier om schokkende beschuldigingen gaat, willen we duidelijk maken dat Sean Combs' verhaal niet representatief is voor hip hop-cultuur".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video presenteert: Dit zijn de must-watch series van komende week
Series / Release-lijsten

Prime Video presenteert: Dit zijn de must-watch series van komende week

Er is komende week werkelijk voor iedereen wat te streamen op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Chicago Med


Verschijnt op: Maandag 30 september | Release: Seizoen 7 | Genre: Drama / Medisch | Kijk op: Prime Video

Chicago Med geeft een meeslepend inkijkje in de dagelijkse hectiek van het spliksplinternieuwe traumacentrum van de stad en de levens van de dappere artsen, verplegers en medewerkers die het centrum draaiende houden.



The Lord of the Rings: The Rings of Power


Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.




Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter


Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 2 - aflevering 5 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video

In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

30 september: Chicago P.D. (seizoen 9) - Actie / Misdaad / Thriller - Chicago PD is een bloedstollende nieuwe politieserie over de mannen en vrouwen van District 21 van het Chicago Police Department, die hun leven in de waagschaal stellen om de orde en veiligheid in de gemeenschap te waarborgen.

1 en 2 oktober: No Gain No Love (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Romantiek - Een relatie met wederzijds gewin tussen een vrouw die trouwt om geen verlies te lijden en een man die trouwt om problemen te voorkomen.

3 oktober: The Legend of Vox Machina (seizoen 3) - Animatie / Actie / Avontuur - Ze zijn luidruchtig, schorem, buitenbeentjes die huursoldaten zijn geworden. Vox Machina heeft meer interesse in snel geld en goedkoop bier dan het beschermen van het rijk. Maar als het koninkrijk wordt bedreigd door kwaad ziet deze onstuimige ploeg in dat alleen zij het recht kunnen herstellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe week, nieuwe favorieten: HBO Max onthult de topseries die je moet zien
Series / Release-lijsten

Nieuwe week, nieuwe favorieten: HBO Max onthult de topseries die je moet zien

Waar twee grote series hun seizoensfinale presenteren, gaat Oz Cobb vrolijk verder.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Industry


Verschijnt op: Maandag 30 september | Release: Seizoen 3 - aflevering 8 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



Cidade de Deus: The Fight Rages On


Verschijnt op: Maandag 30 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar na City of God vertelt Buscapé hoe conflicten tussen de politie, drugshandelaren en milities de gemeenschap hebben beïnvloed.



The Penguin


Verschijnt op: Maandag 30 september | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

29 september: Uzumaki (seizoen 1) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.

30 september: Celebrity IOU (seizoen 7) - Reality-TV - Hollywood-sterren uiten hun diepe dankbaarheid aan de mensen die een grote invloed op hun leven hebben gehad door hen te verrassen met ingrijpende en ontroerende renovaties van hun huizen die iedereen tot tranen brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up van oktober: komende maand gave nieuwe series
Series / Release-lijsten

SkyShowtime onthult de line-up van oktober: komende maand gave nieuwe series

Het wordt een ongekende hoeveelheid nieuwe series waar SkyShowtime komende maand mee komt.

SkyShowtime zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Frasier


Verschijnt op: Maandag 7, 14, 21 en 28 oktober | Release: Seizoen 2 - aflevering 3-6 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Frasier Crane keert terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties en een oude droom om uiteindelijk te vervullen.



Funny Woman


Verschijnt op: Vrijdag 11 oktober | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Wanneer de geestige Barbara Parker haar stem vindt in stand-upcomedy, beslist ze om Blackpool te verlaten en trekt ze naar Londen om een carrière te beginnen in de door mannen gedomineerde comedywereld van de jaren zestig.



Hysteria!


Verschijnt op: Maandag 28 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Horror / Thriller

Deze serie volgt een worstelende heavymetalband van buitenbeentjes op de middelbare school, die de plotselinge interesse van het dorp in het occulte gebruiken om zichzelf te profileren als een satanische metalband. Maar wanneer een reeks vreemde gebeurtenissen een heksenjacht ontketent, leidt alles terug naar hen.



Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die komende maand op SkyShowtime verschijnen.

1 oktober: Chucky (seizoen 1) - Horror / Komedie / Drama - Moordpop Chucky loopt vrij rond en het aantal doden blijft maar stijgen. Drie vastberaden tieners proberen hun stadje te redden van de kleine verschrikking en zijn volgelingen.

3, 10, 17, 24 en 31 oktober : Tulsa King (seizoen 2 - aflevering 3-7) - Misdaad / Drama - Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.

17 oktober: Ikke et ord (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Misdaad - Een jonge worstelaar wordt dood aangetroffen, en de coach van het worstelteam, Lars, wordt een verdachte. De wankele relatie tussen Lars en Charlotte wordt op de proef gesteld, en alle geheimen moeten aan het licht komen voordat ze elkaar weer kunnen vertrouwen.

20 oktober: Below Deck (seizoen 11) - Reality-TV - Deze serie volgt de bemanning van een miljoenenjacht dat wordt verhuurd voor luxe charters in het Caribisch gebied.

20 oktober: Below Deck Mediterranean (seizoen 7) - Reality-TV - Below Deck Mediterranean volgt de bemanningsleden aan boord van een luxe privé jacht dat eersteklas service biedt aan rijke gasten tijdens het hoogseizoen in de Middellandse Zee.

20 oktober: Bellow Deck Sailing Yacht (seizoen 1-4) - Reality-TV - De succesvolle franchise Below Deck vaart een nieuwe koers met deze nieuwe serie. Het volgt jonge, aantrekkelijke bemanningsleden aan boord van een luxe zeiljacht die rijke klanten bedienen terwijl ze door de adembenemende wateren rond het Griekse eiland Corfu varen.

27 oktober: Top Chef (seizoen 19-21) - Koken / Spelprogramma / Reality-TV - Top Chef is een succesvolle realityserie waarin
deelnemers de strijd aangaan door hun culinaire kunsten te tonen. Het biedt een fascinerend kijkje in de competitieve omgeving van koken en restaurants runnen op het hoogste niveau.

27 oktober: Vanderpump Rules (seizoen 9-11) - Reality-TV - Lisa Vanderpump, waarschijnlijk het best bekend van The Real Housewives of Beverly Hills, opent de roddelwaardige keukendeuren van haar exclusieve restaurant en lounge in Hollywood, SUR.

31 oktober: SpongeBob SquarePants (seizoen 14A) - Animatie / Komedie / Familie - Volg de avonturen van een 's werelds bekendste pratende zeespons die werkt in een fastfoodrestaurant, naar een vaaropleiding gaat en in een onderwaterananas woont.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Satanische spanning op Skyshowtime: Nieuwe trailer onthult ijzingwekkende horrorserie
Series / Nieuws

Satanische spanning op Skyshowtime: Nieuwe trailer onthult ijzingwekkende horrorserie

Wat bedoeld was als onschuldige grap, wordt een wrede en huiveringwekkende realiteit.

Het is bijna oktober, en dat betekent aftellen naar Halloween. Volgende maand verschijnt dan ook de angstaanjagende nieuwe serie Hysteria!. In aanloop naar de première komt Peacock met een gloednieuwe trailer.

In de nieuwe serie, met Modern Family-ster Julie Bowen en Evil Dead-veteraan Bruce Campbell, wordt het verhaal verteld van een groep buitenbeentjes die een heavy metalband vormt op de middelbare school in de jaren 80, tijdens de hoogtijdagen van de 'Satanic Panic'.

Een onschuldige grap wordt keiharde realiteit


De band besluit slim in te spelen op de groeiende interesse in occultisme door zichzelf te profileren als een satanische metalband. Dit loopt echter uit de hand wanneer een reeks moorden, ontvoeringen en vreemde bovennatuurlijke gebeurtenissen de gemeenschap in een heksenjacht stort, waarbij de bandleden als hoofdverdachten worden gezien.

Volgens de makers, Matthew Scott Kane en David A. Goodman, is Hysteria! niet alleen gemaakt voor vermaak. De serie draait volgens hen om de jeugd en de angsten en confrontaties die gepaard gaan met ouder worden.

Horror met meerdere lagen


De trailer toont een mix van typische tienerproblemen, satanische symboliek en een spannende moordmysterie, allemaal omlijst door een stevige dosis heavy metal. Zoals je kunt verwachten van een project waar Campbell aan meewerkt, is er naast horror ook ruimte voor humor.



Op maandag 28 oktober gaat het nieuwe Hysteria! in première op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.