search

Ons nieuws van zondag 29 september 2024

Deze serie werd na 5 afleveringen en 13% op de Tomatometer gecanceld: "Eentje die je je ergste vijand niet toewenst"
Series / Specials

Deze serie werd na 5 afleveringen en 13% op de Tomatometer gecanceld: "Eentje die je je ergste vijand niet toewenst"

Deze sitcom werd al gecanceld voordat het eerste seizoen uitgezonden was.

Een sitcom moet één ding zijn: grappig. Als zelfs dat niet lukt, kun je de serie beter meteen van de buis afhalen. Dat is dan ook precies wat er gebeurde bij Friends with Better Lives in 2014.

Friends with Better Lives is een sitcom die gecreëerd werd door Dana Klein. De serie ging in maart 2014 in première op de Amerikaanse zender CBS. In mei werd de serie echter al gecanceld, nadat er slechts vijf afleveringen waren uitgezonden.

Jaloerse vriendengroep


De sitcom draait om een hechte vriendengroep die bestaat uit zes personen. Allemaal bevinden ze zich op een ander punt in hun leven. We zien hun persoonlijke struggles op bijvoorbeeld het vlak van relaties, maar ook hoe ze af en toe jaloers zijn op elkaar.

De dynamiek tussen de vrienden wordt gekenmerkt door hun gedeelde humor. Tijdens hun zoektocht naar geluk beseffen de vrienden al gauw dat het gras aan de overkant zeker niet altijd groener is.

Tegenpolen


We volgen in de serie Will (James Van Der Beek), een recentelijk gescheiden man die worstelt met het idee dat hij weer opnieuw zou moeten daten. Ook zien we het stel Jules (Brooklyn Decker) en Lowell (Rick Donald), die net verloofd zijn en op een roze wolk leven.



Kate (Zoe Lister-Jones) is een succesvolle single vrouw die gefocust is op haar carrière. Aan de andere kant zijn er dan weer Andi (Majandra Delfino) en Bobby (Kevin Connolly), een gelukkig getrouwd stel met kinderen.

Rotten Tomatoes


Friends with Better Lives werd allesbehalve goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 13%. De critics consensus: "Met ongeïnspireerd schrijfwerk en een gebrek aan chemie tussen de hoofdrolspelers, is Friends With Better Lives er een die je je ergste vijand niet zou toewensen".

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar Friends with Better Lives is nergens te streamen.

Lees ook
'Sweet Tooth' seizoen 3: de avontuurlijke geest van het eerste seizoen komt weer boven
Dit slotseizoen haast zich iets te veel naar het einde, maar dat liever dan een onafgerond verhaal.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Marvel-serie zou spotgoedkoop zijn
Series / Nieuws

De nieuwste Marvel-serie zou spotgoedkoop zijn

Deze productie over een relatief onbekend Marvel-karakter kan in meerdere opzichten als succesvol gezien worden.

Onlangs ging een nieuwe Marvel-serie van start. Agatha All Along telt in totaal negen afleveringen en had in de eerste week 9,1 miljoen gestreamde minuten. Dit is minder dan de 11,1 miljoen van het geflopte The Acolyte, maar de productie wordt desondanks als een succes gezien.

Behalve positieve kritieken bericht Fiction Horizon dat de serie in kwestie tot de goedkoopste serie in het MCU gerekend mag worden. Om deze reden kan er sprake zijn van minder gestreamde minuten vergeleken met duurdere series, maar dit is relatief gezien geen probleem.

Aanmerkelijk goedkoper


Tot nu toe was Echo de goedkoopste serie met een budget van $ 40 miljoen. THR bericht dat Agatha All Along aanmerkelijk goedkoper is, maar men noemt geen bedrag.

Wanneer je, bij wijze van voorbeeld, uitgaat van $ 30 miljoen dan is deze recente Marvel-productie met negen afleveringen nog steeds relatief goedkoper dan Echo, een serie die vijf afleveringen telt.

Uitschieter


Gemiddeld kosten Marvel-series tussen de $ 140 en $150 miljoen: Loki, Hawkeye en Ms. Marvel zijn goede voorbeelden, waarbij alle series zes afleveringen telden. De uitschieter in het rijtje is Secret Invasion, dat met $ 212 miljoen voor zes afleveringen een dure mislukking bleek. Zo bezien doet Agatha All Along het prima, met veel magie, veel fysieke locaties en relatief weinig CGI.



Agatha All Along kun je streamen op Disney+.

Lees ook
Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak
Apple TV+ besteedde vele miljoenen aan de grote oorlogsserie die begin 2024 verschijnt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie uit 2022 krijgt seizoen 2 en Netflix onthult de eerste beelden
Series / Nieuws

Hitserie uit 2022 krijgt seizoen 2 en Netflix onthult de eerste beelden

Nieuwe triler van Die Kaiserin op Netflix biedt een diepere kijk op seizoen 2.

Wat is het beste nieuws dat je als serieliefhebber kan krijgen? Dat je favoriete serie verlengd is voor een nieuw seizoen natuurlijk! Dit was ook het geval bij de super populaire Netflix-serie Die Kaiserin. Onlangs zijn de eerste beelden van seizoen 2 gedeeld en ze zijn om te smullen!

Die Kaiserin was in 2022 voor het eerst te streamen op Netflix. De Duitse serie is bedacht door actrice Katharina Eyssen (Tatort) en schrijfster Lena Stahl (My Son) en geregisseerd door Katrin Gebbe(Pelican Blood) en Florian Cossen (Das Lied in mir).

Seizoen 2


De opnames voor seizoen 2 van Die Kaiserin, ook wel bekend als The Empress, zijn onlangs begonnen en Netflix heeft fans een eerste blik gegeven op het nieuwe verhaal.

Het eerste seizoen draaide om het leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, misschien wel beter bekend als Sisi, en haar relatie met de Oostenrijkse keizer Frans Josef I.

Wat te verwachten


Het eerste seizoen eindigde met de keuze van de zwangere Elisabeth om het paleis te verlaten, maar een grote menigte blokkeerde de poorten van het paleis. Seizoen 2 borduurt voort op dit crescendo en duikt dieper in de relatie tussen Elisabeth en Franz. Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 2.



Terwijl er steeds meer wrijving ontstaat tussen Sisi en haar schoonmoeder Sophie door hele andere ideeën over de opvoeding, moet Franz zich klaarmaken voor het vaderschap. Echter, ondertussen dreigt er een oorlog.

Cast en crew en releasedatum


Devrim Lingua keert terug als Elisabeth en ook Philip Froissant neemt zijn rol als keizer Franz weer op zich. Ook Melika Foroutan (Sophie), Johannes Nussbaum (Maximiliaan) en Elisa Schlott (Helena) zullen terugkeren.

Helaas is er op het moment van schrijven nog geen informatie bekend over de releasedatum. Wel is bekend dat seizoen 2 (naar alle waarschijnlijkheid) in 2024 nog te zien zal zijn!

Lees ook
Eerste beelden 'Wednesday' seizoen 2: "groter en verknipter"
Volgend jaar keert 'Wednesday' terug, met Jenna Ortega als de onweerstaanbare Wednesday Addams.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'Prison Break'? Vergeet deze ijzersterke gevangenisserie dan niet
Series / Featured

Ben je klaar met 'Prison Break'? Vergeet deze ijzersterke gevangenisserie dan niet

Ben je fan van Prison Break? Kijk dan ook deze gelijksoortige gevangenisdrama.

Het is vaak heel lastig om een nieuwe serie uit te zoeken. Het verhaal van de ene serie spreekt je misschien aan, maar de actiescènes in de andere zijn veel leuker. In dit artikel lees je de perfecte kijktip voor als je genoten hebt van Prison Break.

Prison Break, gemaakt door Paul Scheuring, is al vanaf 2005 een zeer populaire serie. Het is dan ook geen verrassing dat de franchise van Prison Break uitgebreid is met een video game, spin-offs en een boek.

De perfecte kijktip


Heb je alle seizoenen van Prison Break en de spin-off Prison Break: Proof of Innocence gezien en ben je op zoek naar een soortgelijke serie? Dan is het gevangenisdrama Oz de perfecte aanrader voor jou!

Oz is een psychologische thriller, gemaakt en geschreven door Tom Fontana. De serie ging voor het eerst in première op HBO in 1997 en liep tot 2003. In deze zes jaar zijn er dan ook zes seizoenen gemaakt met een totaal van maar liefst 56 afleveringen.

Het plot


In Oz staat de gevangenis Emerald City centraal. De unitmanager Tim McManus vindt orde en regels erg belangrijk, maar alle verschillende groepen gevangenen zijn constant met elkaar in gevecht. n de gevangenis vinden dan ook vaak verkrachtingen of zelfs moorden plaats.



Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Na het zien van de Rotten Tomatoes score zal je de serie meteen willen gaan kijken. De gemiddelde score van alle seizoenen is namelijk een fantastische 93%.

Lees ook
Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'
Emotionele shock voor naïeve vrouw die belastingfraude pleegt en in gevangenis belandt in Spaanse serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende week op Disney+: De meest adembenemende nieuwe series staan klaar voor jou
Series / Release-lijsten

Komende week op Disney+: De meest adembenemende nieuwe series staan klaar voor jou

Moord, mysterie en magie… Ontdek het komende week op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 2 oktober | Release: Seizoen 4 - aflevering 6 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



English Teacher


Verschijnt op: Woensdag 2 oktober september | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Evan Marquez is een docent Engels in Austin, Texas die een balans probeert te vinden tussen de persoonlijke, beroepsmatige en politieke aspecten van zijn werk op een middelbare school.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

30 september: Futurama (seizoen 12 - aflevering 10) - Animatie / Komedie / Sciencefiction - Een futuristische, satirische animatieserie van 'The Simpsons'-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

2 oktober: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

2 oktober: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

Lees ook
Oktober op Disney+: 9 series die je komende maand niet wilt overslaan
Het wordt een maand met bekende hits, gloednieuwe titels en producties van Nederlandse bodem.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze kijkcijferkanonnen uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie
Series / Specials

Deze kijkcijferkanonnen uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie

'Fantasy Island' en 'The Love Boat' spelen zich in hetzelfde universum af.

Als je eind jaren '70 tot begin jaren '80 op zoek was naar feel-goodverhalen in een vakantiesetting, hadden Fantasy Island en The Love Boat precies wat je nodig had. Beide series waren destijds een groot succes. Ze hebben ook een opmerkelijke connectie.

The Love Boat begon in 1976 met drie televisiefilms en liep dan negen seizoenen tot 1986. Daarna kwamen nog vier specials en een televisiefilm uit tot 1990. Fantasy Island begon met twee televisiefilms en liep daarna zeven seizoenen van 1977 tot 1984.

The Love Boat en Fantasy Island


The Love Boat, dat zich afspeelde op het dromerige cruiseschip MS Pacific Princess, volgde gasten terwijl ze de zeeën bevoeren, op zoek naar avontuur en een nieuwe romance, geholpen door de vriendelijke bemanning van kapitein Stubing (Gavin MacLeod). Gedurende een groot deel van zijn looptijd werd de serie direct na Fantasy Island uitgezonden.

In Fantasy Island speelde Ricardo Montalbán de mysterieuze Mr. Roarke. Samen met zijn assistent, Tattoo (Hervé Villechaize), en schijnbaar bovennatuurlijke krachten, bracht hij de fantasieën van de gasten tot leven, meestal met een waardevolle levensles als resultaat.

Connectie


Met zulke vergelijkbare settings en thema's was het slechts een kwestie van tijd voordat kijkers bevestiging kregen dat de twee series zich in hetzelfde universum afspelen. Dit gebeurde in een aflevering van Fantasy Island uit 1980. Nadat hij een paar gasten heeft uitgezwaaid, haalt Tattoo een foto tevoorschijn van de Pacific Princess en vertelt hij Mr. Roarke dat het zijn fantasie is om The Love Boat te bezoeken.



Hoewel Mr. Roarke zegt dat hij niet zeker weet of hij Tattoo aan boord kan krijgen, belooft hij dat hij het schip ooit naar Tattoo zal brengen. Aangezien Vicki (Jill Whelan) uit The Love Boat later ook een foto van Fantasy Island tevoorschijn haalt, kunnen we veilig stellen dat beide vakantiebestemmingen zich in hetzelfde fictieve universum bevinden, zelfs al hebben we Tattoo nooit die pleziercruise zien maken.

Kijkcijferkanonnen


Deze connectie tussen de twee succesvolle series maakt het nog leuker om ze beiden te kijken. Zowel The Love Boat als Fantasy Island waren dan ook kijkcijferkanonnen wanneer ze uitgezonden werden op televisie. The Love Boat werd toen genomineerd voor verschillende Emmy Awards en Golden Globes, hoewel het geen enkele wist te bemachtigen.



Fantasy Island werd ook genomineerd voor zeven Emmy Awards en kreeg 14 jaar later, in 1998 een revival, die één seizoen duurde. In 2020 kwam een horror-getinte prequel-film uit, getiteld Fantasy Island, en in datzelfde jaar werd aangekondigd dat er een vervolg op de serie in productie was bij Fox. Die serie ging in première in 2021 en liep twee seizoenen tot 2023.

Kijken?


Wil je deze twee series zien? Je kan ze jammer genoeg niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan beide series wel kopen op dvd.

Lees ook
De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 8,7 op de IMDb: Spannende misdaadserie wordt onnodig over het hoofd gezien
Series / Specials

Een 8,7 op de IMDb: Spannende misdaadserie wordt onnodig over het hoofd gezien

De Turkse misdaadserie 'Ezel' is gebaseerd op Alexandre Dumas' roman De Graaf van Monte-Cristo uit 1844.

Heb je zin in een spannende avond en wil eens een serie zien uit een volledig ander land? Dan is Ezel zeker de moeite waard. Deze Turkse misdaadserie liep twee seizoenen van 2009 tot 2011 en was in Turkije een grote hit, maar daarbuiten is het minder bekend.

Ezel is een bewerking van Alexandre Dumas' roman De Graaf van Monte-Cristo uit 1844 en werd geschreven door Kerem Deren en Pınar Bulut en geregisseerd door luç Bayraktar. De hoofdrollen worden vertolkt door Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere en Yiğit Özşener.

Verhaal


Ezel speelt zich af in het hedendaagse Istanbul en volgt Ezel Bayraktar (İmirzalıoğlu), die eigenlijk Ömer Uçar heet. Hij is een goedhartige jonge man die wordt verraden door zijn beste vrienden en verloofde, Eysan. Wanneer hij terugkeert van zijn militaire dienst, wordt Ömer valselijk beschuldigd van moord en diefstal, in scène gezet door zijn beste vrienden, Cengiz en Ali, samen met Eysan, die tegen hem getuigt in de rechtbank. Het plan, bedacht door Eysan's vader, Serdar, leidt ertoe dat Ömer onterecht wordt gevangengezet.

In de gevangenis wordt Ömers leven verwoest, en hij vraagt zich jaren af waarom de mensen van wie hij hield hem hebben verraden. Na een nep-doodverklaring, waardoor hij als dood wordt beschouwd, ondergaat Ömer plastische chirurgie en keert hij jaren later terug met een nieuwe identiteit: Ezel Bayraktar, wat 'eeuwigheid' betekent in het Turks. Nu een ervaren gokker en strateeg, zoekt Ezel wraak op de mensen die zijn leven hebben verwoest, terwijl hij worstelt met zijn blijvende liefde voor Eysan.

Fans in Turkije


Gedurende de serie bouwt de spanning zich op terwijl Ezel zijn wraaktocht navigeert, geholpen door zijn mentor Ramiz Dayı en trouwe bondgenoten Kamil en Sebnem. Hoewel Ezel zich afspeelt in het hedendaagse Istanbul, vonden de opnames ook plaats in Noord-Cyprus, Kroatië en Engeland.



Ezel heeft een aanzienlijk grote schare fans in Turkije opgebouwd, maar daarbuiten is de serie minder bekend, hoewel het verkocht werd aan meer dan 100 landen. Hoe goed de serie is, blijkt uit de score die Ezel heeft op IMDb. Zo heeft het een score van 8,7 op 10 en staat het op de 200e plaats in hun lijst van best beoordeelde series.

Adaptaties


Ezel was zo goed, dat verschillende landen een adaptatie maakten van de serie. Zo kocht het Armeense televisiekanaal Shant TV de scenariorechten van Ezel en produceerde het een eigen serie met lokale acteurs en actrices die lijken op hun Turkse tegenhangers. De Armeense producenten hielden verborgen dat de serie oorspronkelijk een Turkse productie was, uit angst voor protesten van het Armeense publiek.



De serie werd ook aangepast tot een Mexicaanse telenovela genaamd Yago en door de Roemeense tv-zender Pro TV onder de titel Vlad. Daarnaast werd er een Iraanse serie met een soortgelijk verhaal, genaamd Ghotbe Shomal, geadapteerd van Ezel. In 2024 werd de serie ook aangepast tot Gumrah door India's Disney+ Hotstar.

Kijken?


Wil je Ezel zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Met 86% op de Tomatometer is deze misdaadserie op Netflix een dikke aanrader: "Niet helemaal geloofwaardig, maar sterke prestaties"
Niet geloofwaardig, maar sterke hoofdrolspelers: 'Good Girls' op Netflix moet je gezien hebben.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt volledig gedomineerd door een vergeten thriller uit 2020
Films / Nieuws

Netflix wordt volledig gedomineerd door een vergeten thriller uit 2020

Ondanks enkele grote Netflix Originals staat de thriller Fatale bovenaan de Top 10.

De koppositie in de Netflix Top 10 van films was de afgelopen tijd in handen van de sterk ontvangen Originals Rebel Ridge. Nu staat er alweer even een onbekende thriller uit 2020 bovenaan de lijst.

De film Fatale is een Noord-Amerikaanse psychologische thriller van regisseur Deon Taylor en heeft enkele grote namen aan boord, zoals Hilary Swank, Michael Ealy, Mike Colter en Danny Pino.

Wisselende reacties


Hoewel de critici niet zo enthousiast waren over Fatale, deed de film het wel goed bij het publiek. De Tomatometer komt niet verder dan 45 procent na 71 recensies, maar de Popcornmeter staat op een indrukwekkende 88 procent.

"Het volstaat te zeggen dat je begrijpt waarom Swank de rol koos en de film produceerde," schreef Michael Ordoña van Los Angeles Times. "We zien een andere kant van de actrice, en het is leuk om haar erin te zien."

Te zien op Netflix


Als je Fatale graag wilt meepakken, dan vind je de thriller nu op Netflix.



De synopsis: Na een wilde onenightstand komt Derrick erachter dat de sexy en mysterieuze vrouw waarvoor hij alles heeft geriskeerd, een vastbesloten rechercheur is die hem ongewild bij haar nieuwe onderzoek betrekt. Terwijl hij uitzoekt wat er allemaal aan de hand is, loopt hij steeds verder in haar val en komen z'n familie, loopbaan en zelfs z'n leven in gevaar.

Lees ook
Dystopische nieuwe Netflix-film staat op het punt alle kijkers omver te blazen
De scifi-film 'Uglies' bekijk je vanaf vrijdag gewoon op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige en bekritiseerde thrillerserie bestormt Netflix en kaapt de top 10
Series / Nieuws

Heftige en bekritiseerde thrillerserie bestormt Netflix en kaapt de top 10

Na Monster uit 2023 is er nu Monsters en de serie doet het goed bij de Netflix-kijkers.

In 2023 had Netflix een enorme hit met de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story met de bekende acteur Evan Peters als de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. De Netflix Originals staat in de top drie best bekeken Engelstalige Netflix-series.

Een vervolg kon niet uitblijven en deze staat nu op Netflix. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story verscheen eerder deze week online en staat direct bovenaan de Netflix Top 10, boven series als Nobody Wants This en The Perfect Couple.

Matig ontvangen


Ondanks dat ook nu een grote naam te zien is in de serie - Javier Bardem speelt José Menéndez - maakt dit "tweede seizoen" een stuk minder indruk. De Tomatometer staat op slechts 46 procent na 24 reviews. Het debuutseizoen kwam uit op 57 procent.

Het grote verschil zit in de ontvangst onder het publiek. De Popcornmeter van seizoen 1 staat op een nette 82 procent. Het nieuwe seizoen komt echter niet verder dan 51 procent.

Nu te zien


Wil je de negen afleveringen van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story graag zien? Je vindt de serie nu op Netflix.



De synopsis: Dit meeslepende, waargebeurde misdaadverhaal gaat in op het leven van de broers Menendez, die zijn veroordeeld voor de brute moord op hun ouders in Beverly Hills in 1989.

Lees ook
Nieuwe Netflix Original domineert de Top 10: onheilspellend en provocerend
De docuserie Worst Ex Ever is akelig, maar wordt ijzersterk bekeken.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moordlustige hitserie is gecanceld na drie seizoenen
Series / Nieuws

Moordlustige hitserie is gecanceld na drie seizoenen

Variety bericht dat aan deze populaire horrorfranchise officieel een einde komt.

De film Child's Play stamt uit 1988 en niemand had kunnen vermoeden dat dit het begin was van een franchise die tientallen jaren zou duren. De geest van de sadistische moordenaar Charles Lee Ray (Brad Dourif) trekt in een roodharige pop, genaamd Chucky.

De 'Chucky'-films evolueerden van het slashergenre naar horrorkomedie, met zeven films, een reboot in 2019 en natuurlijk de serie Chucky. Helaas is nu bekendgemaakt dat de serie na drie seizoenen stopt.

Hartverwarmend


In de serie zagen we vele bekenden terug, zoals Brad Dourif en Jennifer Tilly. De bedenker Don Mancini heeft de zeven oorspronkelijke films en de serie geschreven.

In een verklaring liet Mancini het volgende weten: "Ik ben intriest over het feit dat 'Chucky' niet terugkeert voor een vierde seizoen, maar tegelijkertijd ontzettend dankbaar voor de moorddadig goede jaren die we achter de rug hebben. Alle fans bedankt voor de #savechucky campagne, dit heeft Chucky's koude hart verwarmd".

Overig


Overige rollen in de serie werden gespeeld door Zackary Arthur, Björgvin Arnarson, Alyvia Alyn Lind, Alex Vincent, Christine Elise, Devon Sawa, Lachlan Watson en Fiona Dourif. Hoofdrolspeler Brad Dourif beschouwde zichzelf als gepensioneerde acteur en werkte uitsluitend aan Chucky, dus de verwachting is dat hij nu definitief met pensioen is.



Chucky is in Nederland aangekocht door Netflix: de serie is wel te vinden in de catalogus, maar er staan nog geen afleveringen online. De verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd zal veranderen.

Lees ook
Moordlustige en onheilspellende hitserie staat nu compleet op Netflix en hoog in de top 10
De Netflix Top 10 wordt opgeschrikt door de hitserie Dexter die nu in zijn geheel op de streamingdienst staat.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek alle 37 nieuwe series en seizoenen die in oktober op Netflix verschijnen
Series / Release-lijsten

Ontdek alle 37 nieuwe series en seizoenen die in oktober op Netflix verschijnen

Blijf vooral lekker binnen, want Netflix heeft genoeg in petto om je aan de buis gekluisterd te houden.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg klaarstaan om in oktober voor voldoende entertainment te zorgen. Hieronder vind je de lijst van alle nieuwe series die in oktober op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in oktober kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de acht grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand verschijnen. Lees hiervoor ook het artikel: Deze 8 Netflix-series mag je in oktober absoluut niet missen - bekijk de lijst.

1 oktober
Making It in Marbella (seizoen 1)

2 oktober
Chef's Table: Noodles (seizoen 1)
Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 3)
Love is Blind (seizoen 7 - aflevering 1-6)
Unsolved Mysteries (seizoen 5)


3 oktober
Blue Box (seizoen 1 - aflevering 1)
Heartstopper (seizoen 3)


5 oktober
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 15)
Ranma1/2 (seizoen 1)


6 oktober
Love Next Door (seizoen 1 - aflevering 16)

9 oktober
Starting 5 (seizoen 1)
Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 4)
The Secret of the River (seizoen 1)
Deceitful Love (seizoen 1)
Love is Blind (seizoen 7 - aflevering 7-9)



10 oktober
The Life and Movies of Ersan Kuneri (seizoen 2)
Love is Blind: Habibi (seizoen 1)
Outer Banks (seizoen 4 - aflevering 1-5)
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft (seizoen 1)


14 oktober
Mighty MonsterWheels (seizoen 1)

15 oktober
Chucky (seizoen 1)
Comedy Revenge (seizoen 1)


16 oktober
I Am a Killer (seizoen 5)
Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 5)
Love is Blind (seizoen 7 - aflevering 10-11)


17 oktober
Jurassic World: Chaos Theory (seizoen 2)
The Lincoln Lawyer (seizoen 3)
Gundam: Requiem for Vengeance (seizoen 1)


23 oktober
Car Masters: Rust to Riches (seizoen 6)
Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 6)
The Comeback: 2004 Boston Red Sox (seizoen 1)
This is the Zodiac Speaking (seizoen 1)
Love is Blind (seizoen 7 - aflevering 12)


24 oktober
Ronja Rövarsdottir (seizoen 2)
Territory (seizoen 1)
Beauty in Black (seizoen 1)


25 oktober
Hellbound (seizoen 2)
The Last Night at Tremore Beach (seizoen 1)


30 oktober
Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 7)
The Law according to Lidia Poët (seizoen 2)
Go Ahead, Brother (seizoen 1)
The Manhattan Alien Abduction (seizoen 1)


31 oktober
The Diplomat (seizoen 2)
Murder Mindfully (seizoen 1)
Simone Biles: Rising (seizoen 2)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.

Lees ook
Netflix maakt schandaalserie over Sean 'Diddy' Combs
Na jarenlange geruchten is de rapper en ondernemer officieel aangeklaagd.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.