search

Ons nieuws van maandag 30 september 2024

'Futurama' seizoen 12: niet meer zo scherp als vroeger
Recensie

'Futurama' seizoen 12: niet meer zo scherp als vroeger

Het nieuwe seizoen bewijst dat de geliefde sciencefictionkomedie niet langer de grappigste is.

Regie: Andrew Han, Edmund Fong, Corey Barnes, e.a. | Cast (stemmen): Billy West (Philip J. Fry), Katey Sagal (Turanga Leela), John DiMaggio (Bender), Lauren Tom (Amy Wong), Hermes Conrad (Phil LaMarr), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-26 minuten | Jaar: 2024

Philip J. Fry en zijn collega's van de intergalactische pakketbezorgdienst zijn terug om de toekomst volledig belachelijk te maken, maar helaas is Futurama weleens grappiger geweest. Dat komt onder meer doordat sommige afleveringen van het twaalfde seizoen zich bedienen van wel erg gedateerde popculturele referenties. De leukste en meest memorabele verhalen zijn dan ook degene die daar minder of helemaal niet op leunen.

Seizoen twaalf begint gelijk met een dieptepunt: een aflevering die NFT's op de hak neemt. Ken je die nog? In 2021 waren 'non-fungible tokens' eventjes het meest waardevolle wat je online kon kopen. Beroemdheden, met name in de VS, betaalden enorme bedragen voor vreemde digitale tekeningen, alsof ze een Rembrandt in huis haalden. Inmiddels zijn NFT's bijna vergeten en het is maar de vraag of ze ooit weer relevant zullen worden. Ook Futurama concludeert dat NFT's onzin zijn, maar daar is de serie rijkelijk laat mee. Het maken van een animatieserie duurt dan ook lang.

De rest van het twaalfde seizoen is gelukkig beter. Ook niet alle popcultuurreferenties zijn missers. Zo wordt Kuifje treffend op de hak genomen en zorgt een parodie op Netflix-hit Squid Game zelfs voor wat emotionele ontwikkeling voor Fry. In een andere aflevering wordt Leela vriendinnen met een chatbot die enorm jaloers blijkt. De beste afleveringen werken met zo min mogelijk verwijzingen en voelen daardoor lekker willekeurig aan. Bijvoorbeeld als professor Farnsworth plots een modeontwerper wordt of Bender die zich ontpopt tot een matador van enorme kevers. Geen idee waar die verhalen naartoe gaan!

Dankzij Matt Groening, de nestor van de animatiekomedie, blijft Futurama comfortabel in de traditionele sitcomformule hangen. Het einde van een aflevering biedt vaak een wijs lesje over hoe je het best je leven kunt leiden en wat het belang van vrienden en familie is. Dat soort tegeltjeswijsheden. Helemaal prima... maar ook saai. De serie voelt er nogal gedateerd door. Nooit rol je echt van de bank van het lachen of pink je een traantje weg om de personages.

Wat dat betreft hebben vergelijkbare series zoals Rick and Morty de grenzen misschien te veel verlegd. Daarin is de humor grover en gaan de personages veel verder, waardoor je meer van hun persoonlijkheden ziet. Dan komt de humor ook harder wanneer die werkt. Futurama heeft nog steeds een grote schare fans en sowieso een permanent plekje op het internet veroverd met de vele memes gebaseerd op de eerste seizoenen. Wanneer je die memes terugzoekt, valt wel iets op: de serie was vroeger een stuk scherper met zijn grappen.

Misschien wel de knapste prestatie van deze serie is dat zij meerdere keren uit de dood is opgestaan. Fox trok meerdere keren de stekker eruit, waarna Comedy Central de serie terugbracht. Een paar seizoenen later eindige het alsnog, maar nu heeft Hulu, dat onderdeel is van Disney, meerdere nieuwe seizoenen besteld. Herhalingen op televisie maakten de serie toch mateloos populair, terwijl de kijkcijfers in de eerste jaren slecht waren.

Futurama heeft inmiddels zelfs Groenings nieuwste creatie – de inmiddels voltooide Netflix-serie Disenchanted – overleefd. Fry en zijn team zijn simpelweg niet klein te krijgen. Maar er moet wel wat gedaan worden aan de kwaliteit van het schrijfwerk en aan de bronnen waaruit men humor wil putten. Anders valt er in de toekomst nog maar weinig te lachen om deze sciencefictionklassieker.



Futurama is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil je 'Deadpool & Wolverine' thuis kijken? Via deze diensten kijk je de Marvel-film vanaf de bank
Films / Specials

Wil je 'Deadpool & Wolverine' thuis kijken? Via deze diensten kijk je de Marvel-film vanaf de bank

Wil je de nieuwste Marvel film graag thuis bekijken? Dit is waar je dat zeer binnenkort kan doen.

Deadpool & Wolverine is de nieuwste toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe. En vanaf morgen kijk je de film gewoon thuis vanaf de bank.

Deadpool & Wolverine is een Marvelfilm uit 2024, geregisseerd door Shawn Levy (Night at the Museum, Date Night). De film is de 34e film in het MCU en is een sequel op Deadpool en Deadpool 2.

Twee geliefde personages


In de film zien we hoe twee geliefde antihelden samengebracht worden. De ongebruikelijke held Deadpool belandt door een onverwachte wending in het gezelschap van de norse Wolverine.

Terwijl ze in verschillende tijdlijnen en alternatieve realiteiten terechtkomen, moeten ze samenwerken om een mysterieuze dreiging tegen te houden. Dit leidt tot intense gevechten, absurde humor en scherpe interacties.

Cast


Zowel het onvoorspelbare gedrag van Deadpool als de nuchtere en grimmige aard van Wolverine zorgen voor een hilarische dynamiek. Ook zitten er uiteraard weer verwijzingen in de film naar de eerdere avonturen van de helden. Lukt het de twee dit keer om het kwaad tegen te houden?



De rol van Deadpool wordt gespeeld door Ryan Reynolds (The Proposal) en die van Wolverine door Hugh Jackman (The Greatest Showman). Daarnaast zien we Emma Corrin (The Crown) als Cassandra Nova en Morena Baccarin (Firefly) als Vanessa Carlysle.

Streamen


Deadpool & Wolverine verscheen in juli van dit jaar in de bioscoop. De film heeft een winst van maar liefst 1,31 miljard dollar opgeleverd, wat het de op-één-na succesvolste film van dit jaar maakt.

En nu is het zover: vanaf dinsdag 1 oktober bekijk je Deadpool & Wolverine thuis. Waar je hem wil kijken kun je zelf kiezen, want hij verschijnt op zowel Pathé Thuis als Prime Video.

Lees ook
Ben je klaar met 'M3GAN' op Netflix? Vergeet dan niet deze scifi-serie niet te streamen!
Ontdek deze Zweedse serie, perfect voor fans van de horror-sciencefictionfilm M3GAN.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gyeongseong Creature' seizoen 2: een heel ander beest dan het eerste seizoen
Recensie

'Gyeongseong Creature' seizoen 2: een heel ander beest dan het eerste seizoen

Van monsterhorror en een vrijheidsstrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog naar hedendaagse supermensenactie.

Regie: Dong-yoon Chung, Yeong-min Jo | Cast: Seo-joon Park (Ho-jae), So-hee Han (Chae-ok), Ha-joon Wi (Jun-taek), Mu-saeng Lee (Kuroko), Sook Son (Maeda), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 43-56 minuten | Jaar: 202

In het eerste seizoen van Gyeongseong Creature ontdekten playboy Tae-sang en speurneus Chae-ok tijdens de Japanse bezetting van Korea de duistere praktijken in de kelders van een ziekenhuis, raakten ze betrokken bij de Koreaanse vrijheidsstrijd en werden en passant natuurlijk verliefd. Het seizoen eindigde met de ontsnapping van een wanstaltig monster en de haastige terugtrekking van de Japanners, waarna Tae-sang weer 'gewoon' de meester werd van het beroemdste pandjeshuis van Gyeongseong (het huidige Seoul). Er waren cliffhangers voor verschillende personages, maar de grootste verrassing kwam tijdens de aftiteling: het volgende seizoen zou zich in het heden afspelen.

In 2024 bestaat Tae-sangs pandjeshuis niet meer. Op die plek is nu een bedrijfje gevestigd dat iets doet met import en export, maar waar wordt bijgebeund in de privédetectivebusiness. Een van de medewerkers lijkt sprekend op een (niet verouderde) Tae-sang, maar deze man heet Ho-jae. Ook andere bekende gezichten uit het eerste seizoen duiken weer op, waarmee snel duidelijk wordt dat men is doorgegaan met de walgelijke experimenten van de Japanners om de sleutel tot de nieuwste vorm van menselijke evolutie in handen te krijgen.

Het tweede seizoen van Gyeongseong Creature is een heel ander beest dan het eerste. Want niet alleen de periode is anders, maar ook het genre van de serie: het is ditmaal meer supermensenactie dan een historisch drama met monsterhorror. De nadruk ligt vooral op de ontrafeling van het mysterie rond de identiteit van Ho-jae (en een aantal andere personages) en de machinaties van een biotechnologische multinational onder leiding van een oude bekende.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat liefhebbers van seizoen één ook van dit tweede seizoen zullen genieten. Je moet echter wel het eerste seizoen hebben gezien om iets te snappen van wat er gebeurt. Deze twee factoren zorgen samen voor een gewaagd spanningsveld dat we niet vaak zien bij doorlopende televisieseries. De omschakeling van historisch drama met relatief weinig personages en locaties naar een grotere wereld met veel meer spelers, al dan niet met bovenmenselijke vaardigheden, pakt helaas niet altijd even goed uit.

De eerste afleveringen van dit (beduidend kortere) seizoen zijn rommelig, omdat veel op de mysteriekaart wordt gezet. Het duurt lang voordat de lijnen zichtbaar worden en partijen afgebakend zijn. De meeste afleveringen beginnen met een flashback naar de jaren veertig, net na de gebeurtenissen van het voorgaande seizoen, wat betekent dat de kijker bepaalde informatie pas laat krijgt. Deze opbouw komt enige betrokkenheid bij het verhaal niet ten goede. In seizoen één werden ook onthullingen gedaan in de vorm van flashbacks, maar daarin was de doorlopende verhaallijn vanaf het begin beter te volgen.

Ook is seizoen twee visueel minder interessant. De kleurrijke straatjes van Gyeongseong zijn ingeruild voor grauwe kantoorgebouwen en steriele laboratoria in het moderne Seoul, bevolkt door personages in donkere kleding. Daarnaast zijn er te veel generieke gevechten tegen anonieme, gemaskerde voetsoldaten, met het bekende euvel van supermensenseries dat (vrijwel) niemand van de hoofdpersonages dood kan gaan, wat de spanning uit veel confrontaties haalt. Ten slotte schittert het seishin-monster door afwezigheid tijdens grote delen van de speeltijd. Je zou kunnen zeggen dat de wetenschappers de echte monsters zijn, maar een wezen met tentakels uit zijn rug wordt soms node gemist.



Gyeongseong Creature is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van Netflix keert terug met derde seizoen
Series / Specials

Hitserie van Netflix keert terug met derde seizoen

Deze week keert de succesvolle serie 'Heartstopper' weer terug op Netflix.

Donderdag is het zover: het derde seizoen van Heartstopper verschijnt op Netflix. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij beantwoorden 5 vragen over dit nieuwe seizoen.

Waar eindigde het vorige seizoen van Heartstopper?


Aan het einde van seizoen 2 kwamen er verschillende verhaallijnen samen. Charlie worstelt nog steeds met de gevolgen van zijn pestverleden en zijn geestelijke gezondheid. Nick komt er steeds meer voor uit dat hij biseksueel is, ook richting zijn vader, wat een grote stap voor hem is.

Aan het einde van het seizoen neemt Charlie de moedige beslissing om open te zijn over zijn gevoelens voor Nick, terwijl hij zichzelf ook probeert te beschermen. Tao en Elle verkennen hun eigen opbloeiende relatie, en Isaac ontdekt meer over zijn seksuele identiteit.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 3?


Het vorige seizoen eindigde met een gevoel van hoop, maar ook met de belofte dat de uitdagingen die de personages doormaken nog niet helemaal voorbij zijn. In seizoen 3 zien we waarschijnlijk hoe de relaties zich verdiepen en hoe de personages omgaan met hun eigen struggles.

Wie keren er terug in seizoen 3?


In seizoen 3 zien we uiteraard weer Kit Conner als Nick en Joe Locke als Charlie. Daarnaast gaan we Darragh Hand voor het eerst zien als Michael Holden. Ook zal Bridgerton-ster Jonathan Bailey een gastrol spelen in dit seizoen.



Komt er een seizoen 4?


Netflix heeft op dit moment nog geen vierde seizoen van Heartstopper bevestigd, maar het lijkt er wel sterk op dat er nog een seizoen komt. Schrijfster Alice Oseman, op wiens grafische romans de serie is gebaseerd, heeft gedeeld dat het vierde seizoen het laatste zal zijn.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Fans van de romans van Oseman moeten deze serie uiteraard gezien hebben. Als je houdt van tienerseries met LQBTQ+-themas, zoals Young Royals, Sex Education en Skam is dit een aanrader.

Seizoen 3 van Heartstopper bekijk je vanaf donderdag 3 oktober op Netflix.

Lees ook
Hitserie uit 2022 krijgt seizoen 2 en Netflix onthult de eerste beelden
Nieuwe triler van Die Kaiserin op Netflix biedt een diepere kijk op seizoen 2.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heftige serie van Stephen King is vergeten maar meer dan de moeite waard
Series / Specials

Deze heftige serie van Stephen King is vergeten maar meer dan de moeite waard

King schreef een kort verhaal dat de voorgeschiedenis vertelt van een van zijn beroemdste boeken.

Stephen Kings wereldberoemde boek 'Bezeten Stad' (Salem's Lot) is opnieuw verfilmd in opdracht van HBO Max. Slechts weinigen weten dat dit vampierverhaal ook een voorloper heeft. Dit is het korte verhaal 'Jerusalem's Lot' in de verhalenbundel 'Satanskinderen' (Night Shift). In dit verhaal worden de gebeurtenissen in hetzelfde stadje in het jaar 1850 verteld.

Dit korte verhaal is in 2021 verfilmd als een tiendelige miniserie getiteld Chapelwaite, met in de hoofdrol Oscarwinnaar Adrian Brody. Peter en Jason Filardi schreven de serie, die werd geproduceerd door Donald DeLine. Op de Popcornmeter valt te zien dat het publiek een nette 80% geeft qua waardering.

Aanvulling


Aangezien Salem's Lot vanaf oktober te zien zal zijn, kan het zeker geen kwaad om dit prequelverhaal te bekijken. De makers hebben weliswaar de nodige creatieve vrijheden gebruikt, maar je leert als kijker de oorsprong kennen van de vampiers in het vervloekte plaatsje. De toon van het verhaal is aanzienlijk meer in de stijl van Lovecraft en het gothic genre in het algemeen.

Dit betekent dat de spanning geleidelijk wordt opgebouwd en dat de aanwezige gruwel zich langzaam en suggestief ontvouwt. De reden waarom er vampiers in Salem's Lot ronddwalen en waarom het juist dit stadje moest zijn wordt in een grotere context geplaatst. De miniserie vormt daarom een goede aanvulling op de film.

Synopsis


Kapitein Charles Boone (Brody) keert na de dood van zijn vrouw terug naar het vasteland, met zijn drie kinderen. Ze verhuizen naar het plaatsje waar Charles oorspronkelijk vandaan komt, zodat de kinderen stabiliteit hebben om het verlies van hun moeder te verwerken. Het gezin betrekt Chapelwaite, een oud huis dat in het bezit is van de familie. Al snel wordt het plaatsje geteisterd door een mysterieuze ziekte die de nodige levens kost, naast de familiegeheimen die Chapelwaite bewaart.



De serie vormt een afgerond verhaal, waarbij men in eerste instantie een tweede seizoen wilde maken. Deze plannen zijn vervolgens geannuleerd, waardoor Chapelwaite een waardige prequelserie vormt voor Salem's Lot.

Waar te zien?


Chapelwaite kun je in zijn geheel bekijken op Viaplay.

Lees ook
Na twee 'IT'-films keert Pennywise definitief terug: wie wil dat niet?
Bill Skarsgård doet zijn rol uit de angstaanjagende films over en is ook co-producent.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je kent haar nu uit 'Agatha All Along' van Marvel Studios: met deze sterke misdaadserie brak Kathryn Hahn door
Series / Specials

Je kent haar nu uit 'Agatha All Along' van Marvel Studios: met deze sterke misdaadserie brak Kathryn Hahn door

Kathryn Hahn speelde een van de hoofdrollen in 'Crossing Jordan'.

Kathryn Hahn kan je op dit moment zien als Agatha in de nieuwe Marvel-serie Agatha All Along, een rol die ze herneemt van WandaVision. Hahn heeft al een mooie carrière achter de rug, vooral in films, maar wist je dat ze haar doorbraak maakte in een misdaadserie?

Voordat Hahn te zien was in films als How to Lose a Guy in 10 Days, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Step Brothers en We're the Millers, begon ze haar carrière op televisie, met een hoofdrol als rouwbegeleider in de misdaadserie Crossing Jordan. Deze serie liep van 2001 tot 2007 gedurende zes seizoenen.

Jordan Cavanaugh


Crossing Jordan werd gemaakt door Tim Kring, met in de hoofdrol Jill Hennessy als Dr. Jordan Cavanaugh, een forensisch patholoog die misdaden oplost en werkzaam is bij het Massachusetts Office of the Chief Medical Examiner.

Naast Jordan volgde de serie ook een ensemblecast, bestaande uit haar collega's en politierechercheurs die aan verschillende zaken werkten. Een van die collega's was Lily Lebowski, een opgewekte secretaresse die later rouwbegeleider wordt, en zij werd gespeeld door Hahn in de zes seizoenen van Crossing Jordan.

Gelukkig toeval


Tijdens een festival werd Hahn voorgesteld aan Kring, de bedenker/producent van Crossing Jordan. Ze maakte toen zo'n goede indruk op Kring dat hij speciaal voor haar het personage Lily Lebowski creëerde in de serie.



Hahn heeft over haar ontmoeting met Kring gezegd: "NBC en Tim Kring namen een enorme sprong in het diepe door mij te casten. Om in een serie te worden opgenomen die al in productie was en op schema stond, is een ongelooflijk gelukkig toeval."

Zes seizoenen


Naast Hennessy en Hahn spelen onder andere ook Miguel Ferrer, Ravi Kapoor, Steve Valentine en Jerry O'Connell mee in de serie. Mahershala Ali is ook te zien in het eerste seizoen van Crossing Jordan. De wetenschappelijke aspecten van de serie zijn vergelijkbaar met CSI: Crime Scene Investigation, maar Crossing Jordan is meer gericht op de personages en minder expliciet dan de CSI-franchise.



Uiteindelijk werd de serie na zes seizoenen en 117 afleveringen door NBC geannuleerd in 2017. Oorspronkelijk eindigde het zesde seizoen met een cliffhanger, met het idee dat er een zevende seizoen zou komen. NBC annuleerde Crossing Jordan echter na seizoen 6 en de fans kregen een ander einde. Dit nieuwe einde voedde geruchten dat de producenten twee eindes hadden opgenomen: één voor het geval de serie werd verlengd en een ander voor het geval dat niet gebeurde.

Kijken?


Wil je Hahn zien in Crossing Jordan? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Alle Marvel-heksen verzameld op nieuwe foto 'Agatha All Along'
Na Deadpool & Wolverine wordt dit het volgende Marvel-project dat in 2024 verschijnt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How to Die Alone': eeuwige vrijgezel slaat haar vleugels uit
Recensie

'How to Die Alone': eeuwige vrijgezel slaat haar vleugels uit

Een sterke hoofdrol compenseert voor het zwalkende plot van deze pittige komedie.

Regie: Shahrzad Davani, Renuka Jeyapalan, Tiffany Johnson, e.a | Cast: Natasha Rothwell (Melissa), Conrad Ricamora (Rory), Jocko Sims (Alex), Bashir Salahuddin (Brian), KeiLyn Durrel Jones (Terrance), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 27-35 minuten | Jaar: 2024

Melissa is jarig, maar er is weinig reden tot een feestje. Ze is blut, haar liefdesleven is een lachertje en ze werkt op een luchthaven terwijl ze aan vliegangst lijdt. Tot overmaat van ramp ontvangt ze een uitnodiging voor de bruiloft van haar leidinggevende én ex-vriend op wie ze nog steeds smoorverliefd is. Wanneer Mels verjaardag door een beroerd gemonteerde Ikea-kast eindigt met een bijna-doodervaring, besluit ze het roer drastisch om te gooien.

Om haar grote liefde te heroveren zal Mel menig obstakel moeten overwinnen. Zoals haar vliegangst, want de huwelijksvoltrekking van haar ex-geliefde vindt plaats in Hawaï. Maar bovenal moet Mel van zichzelf leren houden. Anders dan de titel doet vermoeden staat zij er niet alleen voor. Een brede vriendenkring staat haar bij met raad en daad, al kan niet iedereen de transformatie van schichtige eeuwige vrijgezel naar assertieve en uitgesproken diva waarderen.

How to Die Alone volgt grotendeels de structuur van een romantische komedie, maar is gelukkig een stuk minder braaf dan haar genregenoten. Dat blijkt wel uit de scéne waarin Mel op aanraden van een vriendin een masturbatie-app gebruikt. Expliciet wordt de serie nooit, maar preutsheid kun je de makers niet verwijten. Ook is het verfrissend dat Mel regelmatig vloekt en een peuk opsteekt zonder dat daar meteen een aan waardeoordeel aan wordt opgehangen. Onze hoofdpersoon is, kortom, een mens van vlees en bloed. Flashbacks die Mels verleden onthullen geven nog meer diepgang aan dit geloofwaardige en knap uitgewerkte personage.

Het kan daarbij beslist geen kwaad dat Mel wordt gespeeld Natasha Rothwell. Zij maakte eerder al indruk in The White Lotus, als masseuse van een luxehotel die droomde van een beter leven. Ook Mel wordt op de luchthaven dagelijks omringd door mensen die de wereld afreizen, terwijl zij zelf bang is om haar vleugels uit te slaan. Dankzij Rothwell blijven we met haar meeleven, zelfs wanneer zij hoogst dubieuze keuzes maakt om haar nieuwe leven vorm te geven.

Jammer genoeg ontbreekt het de serie regelmatig aan focus. In de eerste aflevering is het uitgangspunt duidelijk (eeuwige vrijgezel moet vliegangst overwinnen om grote liefde voor zich te winnen), maar daarna verliezen de schrijvers zich in matig uitgewerkte terzijdes. Dat Mel nadenkt over het volgen van een managementtraining en haar betweterige broer betrapt op overspel valt best te pruimen, maar de plot wordt toch wat dun over acht afleveringen uitgesmeerd. Daar staan gelukkig wel enkele verrassingen tegenover naarmate de ontknoping nadert.

De echte lakmoesproef is natuurlijk de humor. Er valt genoeg te lachen, zeker wanneer de makers plagerig de grenzen opzoeken van wat je in een komedieserie kunt doen. Daarbij lenen de krochten van de luchthaven zich uitstekend voor een lekker chaotische werkvloerkomedie. Helaas zijn lang niet alle grappen even sterk omdat de makers zich nogal eens bedienen van beproefde clichés en conventies. Maar wanneer het drama de overhand krijgt, kun je de schrijvers niet op luiheid betrappen. De dialogen in zwaardere scènes voelen oprecht en authentiek aan, natuurlijk ook dankzij het knappe acteerwerk van de getalenteerde cast.

Het gebrek aan focus en de soms wat makkelijke grappen worden gelukkig ruimschoots gecompenseerd door een ijzersterke hoofdrolspeelster. Natasha Rothwell maakt van Mel een personage dat je al snel in je hart sluit en het allerbeste gunt, ondanks al haar gebreken. De laatste aflevering zet de deur alvast wagenwijd open voor een tweede seizoen. Als de grappen daarin nog iets scherper worden en de verhaallijnen wat strakker, dan is dat zeker iets om naar uit te kijken.



How to Die Alone is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans op Netflix: Deze klassieker verdwijnt binnenkort
Series / Specials

Laatste kans op Netflix: Deze klassieker verdwijnt binnenkort

Dit zijn alle titels die deze week van Netflix worden verwijdert.

Netflix heeft een heel divers aanbod, maar helaas moet de streamingdienst elke week weer enkele films en titels verwijderen. Meestal verwijdert de dienst titels die niet genoeg bekeken worden, maar toch verdwijnen er ook vaak geweldige aanraders. In dit artikel lees je alle films en series die deze week worden verwijderd en delen we een kijktip.

Schindler's List



Liam Neeson schittert in de hoofdrol als Oskar Schindler in deze film van Steven Spielberg uit 1993. Met een sterrencast, een hartverscheurend verhaal en maar liefst zeven Academy Awards, is Schindler's List dan ook de perfecte kijktip.

De film is gebaseerd op Schindler's Ark, een roman van Thomas Keneally, en vertelt het indrukwekkende verhaal over Oskar Schindler. De Duitse zakenman redde tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk meer dan 1000 Joden.



Laatste kans: tot en met 30 september op Netflix.

Laatste kans


Lees hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week van Netflix worden verwijderd.

  • All We Had (2016) - 30 september
  • Biking Borders (2019) - 30 september
  • Blackhat (2015) - 30 september
  • Chatô: The King of Brazil (2015) - 30 september
  • Christine (1983) - 30 september
  • De zwanenprinses (1994) - 30 september
  • Ex Machina (2015) - 30 september
  • Frikjent (2016) - 30 september[/li[li]Last Action Hero (1993) - 30 september
  • Maze Runner: Death Cure (2018) - 30 september
  • Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - 30 september
  • Onze Jongens In Miami (2020) - 30 september
  • Schindler's List (1993) - 30 september
  • Sorry to Bother You (2018) - 30 september
  • The Cave (2005) - 30 september
  • The English Patient (1996) - 30 september
  • The Lady in the Van (2015) - 30 september
  • The Maze Runner (2014) - 30 september
  • Three Identical Strangers (2018) - 30 september
  • Baby Ruby (2022) - 2 oktober
  • Beverly Hills Cop (1984) - 3 oktober
  • Beverly Hills Cop II (1987) - 3 oktober
  • Beverly Hills Cop III (1994) - 3 oktober
  • Confess, Fletch (2022) - 4 oktober
  • Maybe I Do (2023) - 5 oktober


  • Lees ook
    Een van de grootste hits uit 2022 verdwijnt razendsnel van Netflix
    Ontdek twee onmisbare films op Netflix voordat ze binnenkort verdwijnen.... Lees verder
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Benieuwd naar wat er deze week op NPO Start verschijnt? Hier zijn de highlights
    Series / Release-lijsten

    Benieuwd naar wat er deze week op NPO Start verschijnt? Hier zijn de highlights

    Met dit wekelijkse aanbod aan topvermaak op NPO Start hoef je niet eens naar de grote streamers te schakelen.

    De ring


    Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: NPO Start

    Anna stopt per ongeluk een ring van een klant in haar zak. De klant, Simon, chanteert haar: seks of hij meldt de diefstal, wat haar carrière in gevaar zou brengen. Anna bedenkt een plan om Simon's eisen te ontwijken terwijl ze haar fout verborgen houdt.



    Dit was het nieuws


    Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 13 - aflevering 5 | Genre: Reality-TV | Kijk op: NPO Start

    Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep.



    Beste zangers


    Verschijnt op: Zaterdag 5 oktober | Release: Seizoen 17 - aflevering 4 | Genre: Reality-TV / Muziek | Kijk op: NPO Start

    Verschillende artiesten leren elkaar op een andere manier kennen en verdiepen zich in elkaars repertoire. Onder leiding van Jan Smit staat er één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    30 september: Kamp van Koningsbrugge (seizoen 6 - aflevering 5) - Reality-TV - Jeroen van Koningsbrugge zoekt vijftien gewone burgers die denken dat ze mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om de opleiding van de Special Forces aan te kunnen. Hij levert zijn mensen af aan een team van zeer ervaren specialisten die de rekruten onder handen gaat nemen.

    30 september: Van Roosmalen & Groenteman (seizoen 8 - aflevering 5) - Talkshow / Amusement - Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

    30 september: Nederlandse bouwkunst door de ogen van Paul Rem (seizoen 2 - aflevering 3) - Documentaire / Cultuur - Architectuurhistoricus Paul Rem neemt u tijdens een stadwandeling mee langs de parels van verschillende steden en vertelt u meer over de historie van de Nederlandse bouwkunst.

    1 oktober: We zijn er bijna! (seizoen 13 - aflevering 5) - Reality-TV - Martine van Os reist mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

    1 oktober: De rijdende rechter (aflevering 2) - Reality-TV - In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt door mr. John Reid in De rijdende rechter gebruikgemaakt.

    2 oktober: Van onschatbare waarde (seizoen 8 - aflevering 5) - Informatief - Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan een van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

    4 oktober: 2 voor 12 (seizoen 58 - aflevering 23) - Spelprogramma - Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. Wie heeft de meeste vragen goed en raadt het woord?

    5 oktober: The Connection (seizoen 4 - aflevering 7) - Kennisquiz - Kennisquiz waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar.

    Lees ook
    Top 4 (internationale) misdaadseries die je nu op NPO kunt bekijken
    Vier spannende misdaadseries die je kunt streamen op NPO Plus voor ultiem kijkplezier.... Lees verder
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Mis deze week niet: De 9 gloednieuwe series op Netflix die je moet bekijken
    Series / Release-lijsten

    Mis deze week niet: De 9 gloednieuwe series op Netflix die je moet bekijken

    De eerste week van oktober begint voornamelijk met veel romantiek.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Unsolved Mysteries


    Verschijnt op: Woensdag 2 oktober | Release: Seizoen 5 | Genre: Documentaire / Misdaad / Mysterie | Kijk op: Netflix

    Deze spannende revival van de bekende docuserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen.



    Heartstopper


    Verschijnt op: Donderdag 3 oktober | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

    Oscarwinnares Olivia Colman speelt samen met een diverse cast in deze serie over twee vrienden en hun opbloeiende liefde.



    Love Next Door


    Verschijnt op: Zaterdag 5 en zondag 6 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 15-16 | Genre: komedie / Romantiek | Kijk op: Netflix

    Wanneer een getroebleerde vrouw naar huis terugkeert om een nieuwe start te maken, komt ze opnieuw in contact met een oude vriend. Deze comedyserie bereikte de Top 10 in 52 landen.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    1 oktober: Making It in Marbella (seizoen 1) - Reality-TV - De Zweedse makelaars van het luxe makelaarskantoor Homerun Brokers strijden om de topaanbiedingen op de Spaanse luxe vakantiebestemming Marbella.

    2 oktober: Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 3) - Talkshow - Wereldberoemd medium Tyler Henry geeft hoop, genezing en lang gezochte antwoorden aan beroemde gasten door middel van emotionele lezingen.

    2 oktober: Chef's Table: Noodles (seizoen 1) - Documentaire - Ontdek de kunst van noedels maken met wereldberoemde chef-koks die hun culinaire reizen en de verhalen achter hun heerlijke bekende gerechten delen.

    2 oktober: Love Is Blind (seizoen 7 - aflevering 1-6) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen die geliefd willen worden om wie ze zijn, in plaats van hoe ze eruitzien, kiezen voor een minder traditionele benadering van daten.

    3 oktober: Blue Box (seizoen 1 - aflevering 1) - Animatie / Komedie / Romantiek - De badmintonspeler Taiki heeft altijd een oogje gehad op de basketbalster Chinatsu. Op een lentedag brengt het lot hen op verrassende wijze samen.

    5 oktober: Ranma 1/2 (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Actie - Akane Tendo ontmoet haar nieuwe verloofde, Ranma Saotome, een speciaal martial arts-wonderkind, want hij verandert in een meisje als hij koud water aanraakt. Pure magie.

    Lees ook
    Ontdek alle 37 nieuwe series en seizoenen die in oktober op Netflix verschijnen
    Blijf vooral lekker binnen, want Netflix heeft genoeg in petto om je aan de buis gekluisterd te houden.... Lees verder
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.