search

Ons nieuws van woensdag 2 oktober 2024

Een van de grootste Marvel-sterren brak door in de tienerserie 'Gossip Girl'
Series / Specials

Een van de grootste Marvel-sterren brak door in de tienerserie 'Gossip Girl'

Wist je dat deze grote Marvelster zijn carrière begon in een heel ander genre?

Sebastian Stan heeft het compleet gemaakt als Hollywoodster en is door de jaren heen in veel succesvolle films te zien geweest, waaronder als Bucky Barnes in het MCU. Zijn doorbraak was echter ook niet in de minste serie, namelijk het tienerdrama Gossip Girl.

Stan werd geboren in Roemenië en verhuisde op 12-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Tijdens zijn tijd op de middelbare school speelde hij de hoofdrol in meerdere schoolmusicals. Hij besloot acteren serieus te nemen en ging vervolgens studeren aan de theaterschool.

Carter Baizen


Zijn carrière ging van start met kleine rollen in onder andere Law & Order, maar zijn grote doorbraak kwam in de serie Gossip Girl. Hier speelde hij de terugkerende rol van Carter Baizen.

Baizen is een personage dat ooit op dezelfde privéschool zat als de hoofdrolspelers van de serie, maar dan een aantal klassen hoger. Stan speelde deze rol van 2007 tot 2010. Hij was te zien in 11 afleveringen, verspreid over 3 seizoenen.


Bucky Barnes


Een paar jaar later was Stan nogmaals te zien in een succesvolle dramaserie, namelijk Once Upon a Time. Hierin speelde hij de rol van Jefferson/The Mad Hatter. Ook speelde hij onder andere in Black Swan.



In 2011 scoorde Stan de rol waar veel mensen hem van zullen kennen: Bucky Barnes in Captain America: The First Avenger. In deze rol keerde hij terug voor Captain America: The Winter Soldier in 2014, Captain America: Civil War in 2016 en Avengers: Infinity War in 2018.

Thunderbolts


De meest recente film waarin Stan zijn rol als Bucky/The Winter Soldier hervatte was Avengers: End Game in 2019. En dat was niet de laatste keer, want in 2025 zien we Stan opnieuw als The Winter Soldier in Thunderbolts.

Bekijk Gossip Girl op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor 'A Very Royal Scandal': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'A Very Royal Scandal': kijken of skippen?

De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun ongezouten mening gegeven over de gloednieuwe A Very Royal Scandal.

Echte serieliefhebbers worden altijd enorm enthousiast wanneer er een nieuwe serie aangekondigd wordt. Helaas is niet elk verhaal even goed, maar daar kom je vaak te laat achter. Gelukkig hebben de beste critici op Rotten Tomatoes alvast hun mening gegeven over de opkomende A Very Royal Scandal.

A Very Royal Scandal is een Brits historisch drama van Jeremy Brock en Julian Jarrold. Zij hebben het op zich genomen om het boek Airhead: The Imperfect Art of Making News van schrijfster Emily Maitlis uit 2019 te adapteren.

Rotten Tomatoes


Maitlis is een Britse journaliste en heeft jarenlang voor de BBC gewerkt. Haar boek en de serie vertellen dan ook haar professionele en persoonlijke reis die leidde tot het interviewen van Prins Andrew.

Is de gloednieuwe serie de moeite waard? Volgens de beste critici op Rotten Tomatoes wel! Zij geven de serie namelijk een stevige score van 82% (op het moment van schrijven).

Vergelijking met The Crown


De critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over de nieuwe A Very Royal Scandal en vergelijken dit verhaal met andere series. Zo schrijft criticus Barbara Ellen van Observer: "Uiteindelijk doet dit conflict tussen media en royalty's denken aan The Crown op zijn hoogtepunt."



Toch zijn er ook enkele recensies die een ietwat kritische blik hebben op de serie. Zo legt topcriticus Rebecca Nicholson van The Guardian uit dat, hoewel het acteerwerk uitermate goed is, de serie toch "de kracht mist die je zou verwachten."

NPO Start


Ben je nieuwsgierig geworden naar A Very Royal Scandal? Stream de serie dan vanaf 6 december op NPO Start.

Lees ook
Kijken of skippen? Dit zeggen de eerste recensies over 'Tulsa King' seizoen 2
Critici geven hun eerlijke mening over seizoen 2 van Tulsa King.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grootste en epische avonturenserie trapt volgende week af
Series / Nieuws

Deze grootste en epische avonturenserie trapt volgende week af

Ontdek de nieuwe serie 'Nautilus', een avontuurlijke reis door de oceaan met Kapitein Nemo.

De avonturenserie Nautilus belooft een epische reis te worden door de mysterieuze diepten van de oceaan, geïnspireerd door Jules Verne’s klassieke verhaal. Wat kun je verwachten van deze nieuwe kijk op Kapitein Nemo's onderzeese avontuur? Wie zijn de drijvende krachten achter de serie, en wie zullen we in de hoofdrollen zien schitteren? Hier zijn de vijf belangrijkste vragen die je wilt weten voordat je gaat kijken.

Waar gaat de serie over?


Nautilus vertelt het verhaal van Kapitein Nemo, een mysterieuze en briljante uitvinder die ontsnapt uit gevangenschap van het Oost-Indisch leger en met zijn iconische onderzeeër, de Nautilus, de diepe zeeën verkent. Terwijl hij zowel nieuwe bondgenoten als vijanden tegenkomt, leert hij de geheimen van de oceaan kennen en moet hij vechten om zijn vrijheid te behouden.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is gebaseerd op de werken van Jules Verne, met name zijn roman 20.000 mijlen onder zee. Nautilus is ontwikkeld door Michael Matthews, bekend van de film Love and Monsters. De serie wordt geproduceerd door Moonriver Studios en All3Media, met een focus op grootschalige visuele effecten en een meeslepend avontuur.

Wie spelen er in de serie?


Shazad Latif neemt de rol van Kapitein Nemo op zich. Latif is eerder bekend van zijn werk in Star Trek: Discovery als Ash Tyler. Georgia Flood speelt een cruciale rol als een van Nemo's bondgenoten. Zij was eerder te zien in Anzac Girls. Thiago Martins schittert als een mysterieuze antagonist en is vooral bekend van zijn werk in Cidade de Deus.

Voor wie is deze serie?


Nautilus is ideaal voor fans van avontuurlijke series zoals The Mandalorian of Pirates of the Caribbean. Als je houdt van verhalen vol actie, mysterie en epische verkenningen, dan is deze serie zeker iets voor jou. Het combineert klassieke avontuurlijke thema's met moderne sci-fi-elementen.

Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen van Nautilus bestaat uit 10 afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. Dit betekent dat je de serie in zo'n 7,5 uur kunt bingen. Een perfecte marathonsessie voor een spannend weekend vol avontuur!



Vanaf donderdag 10 oktober 2024 kun je Nautilus exclusief streamen op Prime Video.

Lees ook
Vierde 'Game of Thrones'-serie wordt enorm episch: ‘’net Napoleon of Alexander de Grote’’
Zelfs Daenerys Targaryen verbleekt bij de macht van de mythische Aegon the Conqueror.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaad en meer op NPO: deze 4 series zijn dikke aanraders volgens SerieTotaal
Series / Specials

Misdaad en meer op NPO: deze 4 series zijn dikke aanraders volgens SerieTotaal

Ontdek vier geweldige series op NPO Start, waaronder spannende en romantische verhalen.

Ben je een grote serie-liefhebber? Dan heb je waarschijnlijk wel een abonnement op één of meerdere grote streamingdiensten, maar heb je ook ooit gekeken op NPO Start? Op deze Nederlandse dienst zijn namelijk fantastische series te vinden, waaronder deze vier kijktips.

Face to Face



Op NPO Plus is het derde seizoen van deze fantastische serie te zien. Het seizoen bestaat uit vier afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Face to Face volgt rechercheur Bjørn. Hij is een moeilijke zaak aan het onderzoeken van een vermoedelijke zelfmoord. Dan doet hij een schokkende ontdekking.



I.M.



De tweede kijktip is de romantische serie I.M.. Op NPO Plus is het eerste seizoen te streamen. Dit seizoen bevat vier afleveringen van ongeveer 50 minuten.

I.M. gaat over de schrijfster Connie Palmen en haar relatie met interviewer Ischa Meijer. De serie volgt hun liefdesleven en al hun hoogte- en dieptepunten.



Agent Hamilton



De derde kijktip van dit artikel is de serie Agent Hamilton. Het tweede seizoen van deze spannende serie is te streamen op NPO Plus. Dit seizoen bestaat uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Agent Hamilton volgt, zoals de titel al doet vermoeden, de Navy SEAL Carl Hamilton. Hij keert terug naar Zweden om hier een gevaarlijke missie van de CIA uit te voeren.



Dome 16



De laatste kijktip van dit artikel is de romantische dramaserie Dome 16. Alle 23 afleveringen van seizoen één zijn te streamen op NPO Plus.

Dome 16 speelt zich in de toekomst in Noorwegen af en volgt Anton en Emma. Het was nooit de bedoeling dat ze elkaar zouden ontmoeten, maar de twee tieners zijn zelfs verliefd op elkaar geworden.

Lees ook
Dit zijn de vier beste series op NPO van dit moment
Ontdek vier fantastische thrillers en misdaadseries op NPO Start/ Plus.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de top 4 series op NPO Start die op je op je watchlist moeten voorkomen
Series / Specials

Ontdek de top 4 series op NPO Start die op je op je watchlist moeten voorkomen

Vier kijktips op NPO Start om snel je nieuwe favoriete serie te ontdekken.

Heb je ook altijd zoveel moeite met het uitkiezen van een nieuwe serie? Geen probleem! Met deze vier kijktips op NPO Start heb je binnen de kortste keren je nieuwe favoriete serie gevonden!

Thuisfront



De eerste kijktip van dit artikel is de Nederlandse serie Thuisfront. De serie is te streamen op NPO Start, wat betekent dat je alle vier de afleveringen gratis kunt kijken zonder abonnement.

Thuisfront vertelt het waargebeurde verhaal van een groep veteranen. Zij hebben samen gediend in Uruzgan en de meest heftige gebeurtenissen meegemaakt. Nu ze elkaar door een tragisch ongeval weer gevonden hebben, denken ze samen terug aan deze moeilijke tijd.



The Investigation



Naast goede Nederlandse drama's heeft de streamingdienst ook een groot aanbod in internationale misdaadseries, zoals The Investigation. Deze serie is te streamen op NPO Plus.

In The Investigation moet de hoofdrechercheur van de politie, Jens, een mysterieuze vermissing oplossen. Een duikboot met twee mensen aan boord is namelijk verdwenen, maar het lukt niemand om deze zaak op te lossen.



Dexter



De derde kijktip van dit artikel is Dexter, een spannende thriller. Alle acht seizoenen zijn te streamen op NPO Plus.

Dexter volgt het verhaal van Dexter Morgan, een forensisch analist. Hij is gespecialiseerd in bloedspatten en wordt dan ook gevraagd voor de meest complexe moorden. Tegelijk leidt hij een dubbelleven als seriemoordenaar.



De Ring



We sluiten af met de kijktip De Ring, een Nederlandse thriller. De eerste drie afleveringen van deze serie zijn gratis te streamen op NPO Start, maar voor de rest van het seizoen heb je wel een abonnement nodig.

De serie volgt een jonge advocate, gespeeld door Hannah Hoekstra. Zij raakt al snel verwikkeld in een ingewikkelde en heftige MeToo-zaak.



Lees ook
Dit zijn 4 dikke aanraders op NPO Start/Plus: Een perfecte mix van thriller en drama
Vier kijktips om te streamen op NPO Start en NPO Plus, met spannende series en informatieve documentaires.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische kijkcijferkanon staat nu op Netflix en verovert de top 10
Series / Nieuws

Iconische kijkcijferkanon staat nu op Netflix en verovert de top 10

De serie The Resident kun je nu helemaal op Netflix gaan kijken.

De Netflix Top 10 verwelkomt niet alleen compleet nieuwe series. Regelmatig zet de streamingdienst een volledig afgeronde serie online. Nu kun je de zes seizoenen van The Resident op de dienst gaan kijken.

De dramaserie, van bedenkers Amy Holden Jones, Hayley Schore en Roshan Sethi, met onder meer Matt Czuchry en Emily VanCamp startte in 2018 op de zender Fox en bestaat uit een mooie 107 afleveringen. In 2023 werd de serie afgerond met het zesde en laatste seizoen.

Geliefd


The Resident was geliefd bij de kijkers, wat blijkt uit het cijfer op IMDb. De ziekenhuisserie staat op die website op een prima 7,8 na 35K stemmen. Op Rotten Tomatoes heeft alleen het eerste seizoen een Tomatometer-score, namelijk 59 procent.

"Met sporadisch amusement en een handvol degelijke rollen zweeft The Resident tussen medisch melodrama en ziekenhuishorror met vaak onbedoeld grappige gevolgen," luidt de critics consensus.

Nu op Netflix


Wil je de complete serie graag zien? Je vindt alle afleveringen van The Resident nu op Netflix.



De synopsis: Een student geneeskunde leert moeilijke lessen over het leven in een ziekenhuis en doorstaat een intensieve training onder supervisie van een briljante coassistent.

Lees ook
Top 4 NPO-series: ook op NPO veel binge-watchers
Vier kijktips voor topseries op NPO Start, inclusief thrillers en komedies.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max-releases in oktober: Bekijk hier alle nieuwe series van deze maand
Series / Release-lijsten

HBO Max-releases in oktober: Bekijk hier alle nieuwe series van deze maand

Naast de bekende HBO-toppers zie je komende maand vooral veel reality-TV.

HBO Max zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Penguin


Verschijnt op: Maandag 7, 14, 21 en 28 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 3-6 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



The Franchise


Verschijnt op: Maandag 7 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie

Een team dat vastzit in de chaotische wereld van het maken van franchise-superheldenfilms. Aan het eind van de dag stellen ze zichzelf de vraag: is dit het nieuwe begin van Hollywood of de laatste hoop voor de cinema? Is het een droomfabriek of een chemische fabriek?



The Confidante


Verschijnt op: Vrijdag 11 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Thriller | Kijk op: HBO Max

Na de terreuraanslagen in Parijs sluit Christelle zich aan bij een groep overlevenden... maar haar connectie met de ramp is niet wat hij lijkt.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

1 en 8 oktober: All American: Homecoming (seizoen 3 - aflevering 12-13) - Drama / Sport - Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.

2, 9 en 16 oktober: Sister Wives (seizoen 19 - aflevering 3-5) - Reality-TV - Kody Brown, zijn vier vrouwen Meri, Janelle, Robyn en Christine, en hun 17 kinderen proberen als een "normaal" gezin te leven, ondanks de afkeurende blikken van anderen.

3, 10, 17, 24 en 31 oktober : Forbidden Love (seizoen 1 - aflevering 2-6) - Reality-TV - Hopeloos verliefde koppels staan voor één laatste obstakel in hun relatie: religie. Om samen te blijven, moet iemand besluiten van geloof te veranderen. Maar zal dit offer hun relatie versterken of juist uit elkaar drijven?

3, 10, 17, 24 en 31 oktober: Selling the Hamptons (seizoen 2 - aflevering 2-6) - Reality-TV - Zes makelaars strijden om hun stempel te drukken op de exclusieve vastgoedmarkt van East Hampton.

4, 11, 18 en 25 oktober: Rust Valley Restorers (seizoen 3 - aflevering 2-5) - Documentaire - Kleurrijke en charismatische persoonlijkheden runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto’s te restaureren, verhandelen en verkopen. Ze transformeren roestige rommel in waardevolle auto's.

4, 11, 18 en 25 oktober: Aussie Gold Hunters (seizoen 9 - aflevering 2-5) - Documentaire / Reality-TV - Drie teams van goudzoekers wagen een gok om groot te worden, diep in het wilde westen van het Australische outback.

6, 13, 20 en 27 oktober: Uzumaki (seizoen 1 - aflevering 2-5) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.

7, 14 en 28 oktober : Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 25-27) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

5, 12 en 19 oktober oktober: Rick and Morty: The Anime (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Animatie / Avontuur / Komedie - In deze tiendelige anime-serie bevindt Rick zich ontspannen in een pseudowereld tussen multiuniversums, helpt Summer Space Beth in de strijd tegen de kwaadaardige Galactic Federation en wordt Morty verliefd op een mysterieus meisje dat toevallig een tijdloos wezen blijkt te zijn.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.

Lees ook
Nieuwe week, nieuwe favorieten: HBO Max onthult de topseries die je moet zien
Waar twee grote series hun seizoensfinale presenteren, gaat Oz Cobb vrolijk verder.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.