search

Ons nieuws van donderdag 3 oktober 2024

Deze thriller zorgt voor een enorme verschuiving in de Top 10 van Prime Video
Films / Nieuws

Deze thriller zorgt voor een enorme verschuiving in de Top 10 van Prime Video

De verfilming van dit korte verhaal van misdaadschrijver Jo Nesbø staat in de hoogste regionen.

Het werk van de Noorse schrijver is al eerder verfilmd, met Killer Heat als meest recente verhaal. De film is gebaseerd op 'De Jaloezieman', uit de gelijknamige verhalenbundel. In de Top 10 staat Killer Heat op de eerste plaats en wordt omschreven als een verhaal met "spanning en drama".

Philippe Lacôte is de regisseur en we zien Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol als privé-detective Nick Bali. Andere rollen worden gespeeld door Richard Madden (Game of Thrones), Shailene Woodley en Clare Holman.

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes blijken noch de critici noch de kijkers onder de indruk. Op de Tomatometer is een tragische 19% te zien. De Popcornmeter laat een iets betere score zien, maar met 29% is ook dit niet om over naar huis te schrijven.

Criticus Benjamin Lee, van de Guardian, zegt het volgende: "'Killer Heat' zal niet bekend komen te staan als de slechtste Jo Nesbø-verfilming, maar als de minst memorabele".

Waar te zien?


Killer Heat is te zien op Prime Video.



Synopsis: De verlopen privédetective Nick Bali (Levitt) wordt ingehuurd om de verdachte dood van Leo Vardakis (Richard Madden), op het eiland Kreta, te onderzoeken. Algauw komt hij terecht in de verwikkelingen van Leo's identieke tweelingbroer Elias (Richard Madden) en de overige intriges op het eiland.

Lees ook
Mysterieuze en duistere nieuwe Netflix-series domineren in de Netflix Top 10
Zowel Midtsommernatt als Baby Reindeer is helemaal nieuw in de Netflix Top 10 en staan bovenaan.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het blijft toch enorm balen dat deze serie faliekant faalde: "een horrorserie die wat horror nodig heeft"
Series / Specials

Het blijft toch enorm balen dat deze serie faliekant faalde: "een horrorserie die wat horror nodig heeft"

'Damien' had potentieel om een grote hit te worden, maar helaas flopte de serie volledig...

De horrorserie Damien had de wereld van de bekende film The Omen kunnen versterken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde: de serie werd een grote teleurstelling en eindigde al na één seizoen.

Damien is een horrorserie uit 2016, gecreëerd door Glen Mazzara (The Shield, The Walking Dead). De film is een directe sequel op de film The Omen uit 1976, en negeert in zijn verhaal meerdere sequels die eerder zijn uitgekomen.

De antichrist


De serie gaat over het personage Damien Thorn (Bradley James), bekend uit The Omen. Hij is inmiddels 30 jaar oud en is zich niet bewust van zijn ware identiteit: de Antichrist. Nadat hij donkere en onverklaarbare gebeurtenissen begint mee te maken, wordt hij gedwongen de waarheid over zijn bestaan onder ogen te zien.

Terwijl Damien worstelt met zijn identiteit en existentiële vragen, wordt hij gevolgd door mysterieuze figuren die verschillende intenties hebben. Sommigen willen hem beschermen, terwijl anderen proberen hem te vernietigen of zijn ware kracht te ontketenen.

Rotten Tomatoes


Terwijl Damien probeert de controle over zijn eigen lot te behouden, wordt hij geconfronteerd met angstaanjagende visioenen en bovennatuurlijke invloeden. Lukt het hem, met hulp van zijn beschermer Ann Rutledge (Barbara Hershey), om zijn identiteit te omarmen?



Op Rotten Tomatoes scoort de serie een magere 14%. De critics consensus: "Damien is een horrorserie die wat horror nodig heeft, om nog maar te zwijgen over beter schrijfwerk en interessantere personages".

Gecanceld


Hoewel de publieksscore op Rotten Tomatoes een stuk hoger is, 82% maar liefst, mocht ook dat niet baten. De kijkcijfers waren te laag om de serie door te zetten, dus werd Damien na één seizoen gecanceld.

Damien is momenteel nergens te streamen.

Lees ook
De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"
Spin-off van iconische serie krijgt positieve reacties van critici: goede verwijzingen naar horrorfilms.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Los Reyes de Oriente': het geheim brandt, maar de waarheid doet minder pijn
Recensie

'Los Reyes de Oriente': het geheim brandt, maar de waarheid doet minder pijn

Eenvoudig drama over hoe liefde en familie je op het rechte pad kunnen brengen.

Regie: Pepe Valle, Mauricio Lule | Cast: Joshua Okamoto (Javo), Manuel Villegas (Santos), Ingrid Águila (Malena), María Rojo (Herminia), Gabriela Ruiz (Nora), Evangelina Martinez (Alicia) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 35-41 minuten | Jaar: 2024

In de buitenwijken van Mexico-Stad is het leven niet makkelijk, vooral niet voor de familie Reyes en drie hechte vrienden die daar praktisch deel van uitmaken. Zij moeten zien te dealen met ingewikkelde romances, criminele connecties en geheimen uit het verleden, die zich niet altijd makkelijk laten combineren. Het lijkt een zwaar leven vol drama, maar Los Reyes de Oriente laat de kijker toch redelijk opgewekt achter.

De geheime liefde tussen Javo en Malena loopt als een rode draad door het verhaal. De veel oudere Malena is niet alleen de peettante van Javo, maar ook nog eens de moeder van zijn beste vriend Santos. Wanneer die erachter komt dat Javo iets met zijn moeder heeft, kan hij dit maar moeilijk verkroppen. Er volgt een fikse discussie, met een fatale afloop. Na dit noodlottige ongeval komen binnen de familie Reyes nog vele andere geheimen boven water.

Niet iedereen is daadwerkelijk aan elkaar verwant, maar de vrienden zijn zeer hecht met de familie Reyes en komen continu bij elkaar over de vloer. Ze beschouwen elkaar in ieder geval wel als familie. Veel andere personages zijn er niet in Los Reyes de Oriente, wat betekent dat de cast beperkt is tot een zeer select clubje. Ook wat betreft locaties is er vrij weinig afwisseling te bespeuren.

De enige spanning zit hem in de criminele kant van de gevoelige Javo, wiens liefde voor Malena voor hem boven alles gaat. Hij wordt dan ook neergezet als een lieve jongen die eigenlijk niet in de Mexicaanse onderwereld thuishoort. Als kijker krijg je veel sympathie voor de jonge kerel omdat hij, ondanks zijn daden, meer slachtoffer dan dader lijkt te zijn.

Op het acteerwerk valt niets aan te merken, want dat is aardig op niveau. Ook de personages zijn stuk voor stuk prettig om naar te kijken. Wel ontbreekt het de serie aan originaliteit en diepgang. Zo lijken de oudere generaties het nodige te hebben meegemaakt, maar daar wordt maar heel summier op ingegaan en pas tegen het slot. Terugblikken naar de verledens van bijvoorbeeld moeder en oma Reyes hadden veel meer context en diepgang kunnen bieden. Nu blijft het bij een oppervlakkig verhaal in het hier en nu.

De makers van Los Reyes de Oriente lijken zich er dan ook wat gemakkelijk vanaf te maken. Het is nu een beetje 'drama meets feelgood' met een vleugje misdaad. Van alles wat dus. Meestal betekent dat niet heel veel goeds, want je kunt niet in al die genres tegelijk uitblinken. Het resultaat is gelukkig niet teleurstellend, maar wel magertjes. Leuk om te bekijken, maar niet iets wat je per se gezien moet hebben.



Los Reyes de Oriente is te zien bij Netflix.



Lees ook
'Better': corrupte politie-inspecteur wil haar leven beteren
Deze Britse misdaadserie moet het niet hebben van gillende sirenes en spectaculaire schietpartijen, maar van onderlinge relaties en morele keuzes.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de 'Friends'-sterren maakte haar comeback in hitserie met een 8,0 op IMDb
Series / Specials

Een van de 'Friends'-sterren maakte haar comeback in hitserie met een 8,0 op IMDb

'The Comeback' werd gemaakt door Lisa Kudrow, die ook de hoofdrol speelt.

Lisa Kudrow werd internationaal bekend door haar rol als Phoebe Buffay in Friends. Ze speelde deze rol gedurende de tien seizoenen van de serie, die liep van 1994 tot 2004. Een jaar later zou ze al opnieuw te zien zijn in de sitcom The Comeback.

Kudrow speelt de hoofdrol in deze serie en bedacht het ook samen met Michael Patrick King, een voormalig uitvoerend producent van Sex and the City. Kudrow en King dienden ook als scenarioschrijvers en uitvoerend producenten van The Comeback, waarbij King tevens meerdere afleveringen regisseerde.

Verhaal


The Comeback speelt zich af in Los Angeles en volgt sitcomactrice Valerie Cherish (Kudrow), die in de vroege jaren 90 een grote ster was maar nu werkloos is. Ze heeft veel meer moeite om herkend te worden in de Hollywoodscene. Valerie probeert nu een comeback te maken, terwijl een cameraploeg haar worstelingen en successen op deze reis vastlegt.

The Comeback biedt een satirische en komische blik op de entertainmentindustrie van de televisie. De serie wordt gepresenteerd als gevonden beeldmateriaal, gefilmd voor de fictieve realityshow binnen de serie, die ook The Comeback heet.

Nieuw leven ingeblazen


De serie werd oorspronkelijk uitgezonden voor één seizoen van 13 afleveringen in 2005, voordat deze werd geannuleerd. Negen jaar later werd The Comeback nieuw leven ingeblazen voor een tweede seizoen van acht afleveringen, die werden uitgezonden in 2014.



In een interview zei Kudrow dat zij en King hebben gesproken over de mogelijkheid van een derde seizoen van The Comeback, zodra King's werk aan de Sex and the City-reboot And Just Like That is afgerond. Het is afwachten of dat er zal komen.

Geprezen


The Comeback had een bescheiden debuut met lage kijkcijfers. Ook de critici hadden een gemengd gevoel over de serie, maar het werd wel genomineerd voor drie Primetime Emmy Awards, waaronder die voor Beste Actrice in een Komedie voor Kudrow. Ondanks de aanvankelijke gematigde ontvangst en de korte looptijd, wordt The Comeback nu geprezen.



Op IMDb heeft de serie dan ook een score van 8 op 10. Entertainment Weekly noemde in 2009 The Comeback een van de 10 beste series van het decennium en beschreef het als "de meest briljante, brutale satire op reality-tv ooit vastgelegd op het scherm." Entertainment Weekly stemde ook op Valerie Cherish in The Comeback als Kudrow's op een na beste performance.

Kijken?


Wil je Kudrow zien in The Comeback? Je kan de serie bekijken op HBO Max.

Lees ook
Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files' en 'Californication' speelde?
David Duchovny is tegenwoordig niet alleen acteur maar ook actief als zanger.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende jaren 80-serie maakte een briljante start, maar faalde hopeloos
Series / Specials

Deze veelbelovende jaren 80-serie maakte een briljante start, maar faalde hopeloos

De pilot van 'The Highwayman' behaalde hoge kijkcijfers, maar de volgende afleveringen deden dat niet.

Er zijn series die minder goed beginnen en daarna toch nog een succes worden. Het omgekeerde kan echter ook gebeuren. Dat was het geval met de jaren 80-serie The Highwayman. De pilot werd positief ontvangen en trok veel kijkers, maar daarna kwam er een einde aan het succes.

The Highwayman werd gemaakt door Glen A. Larson en Douglas Heyes met Sam J. Jones in de hoofdrol. Het speelt zich af in de nabije toekomst, waarin mannen bekend als de 'Highwaymen' in aangepaste vrachtwagens vol geavanceerde uitrusting en technologie rijden en misdaden bestrijden.

Openingsvertelling


De pilot van The Highwayman werd uitgezonden in september 1987 en werd gevolgd door een kortlopende reeks van negen afleveringen, die liep van maart tot mei 1988. In elke aflevering was er een openingsvertelling, ingesproken door William Conrad.

De serie volgt de avonturen van 'The Highwayman', een lid van een mysterieuze groep die misdaadbestrijdingsmissies uitvoert en bizarre mysteries oplost. Elke Highwayman in deze groep is uitgerust met een geavanceerde, multifunctionele vrachtwagen.

Gecomputeriseerde vrachtwagen


Het hoofdpersonage, gespeeld door Jones, is geheimzinniger dan de andere 'Highwaymen', omdat zijn echte naam nooit wordt onthuld. Hij staat alleen bekend als 'The Highwayman' of 'Highway'. Hij rijdt in een grote, zwarte, gecomputeriseerde vrachtwagen met een kogelvormige cabine (die de neus is van een verborgen helikopter), die los kan komen van de rest van de vrachtwagen.



Vanuit de achterkant van de vrachtwagen kan een futuristische sportwagen (een Lotus Esprit) tevoorschijn komen. Sommige elementen van het futuristische dashboardontwerp werden hergebruikt uit Knight Rider. In de pilot speelde Claudia Christian een rol als de contactpersoon van de Highwayman, Dawn, en Stanford Egi als de technische tovenaar Mr. Toto.

Veranderingen


Na de pilot, die positief ontvangen werd en hoge kijkcijfers behaalde, veranderde er veel aan de serie. Zo keerde alleen Jones terug voor de andere afleveringen. De Highwayman kreeg een nieuwe metgezel, de Australische overlevingsexpert Jetto, gespeeld door Mark "Jacko" Jackson.



Jane Badler speelde de rol van de baas van de Highwayman, Ms. Tania Winthrop, en Tim Russ als D.C. Montana, die verantwoordelijk was voor het onderhoud en de aanpassingen van de voertuigen.

Geannuleerd


Uiteindelijk waren deze veranderingen misschien niet de beste beslissing, want hoewel de pilot hoge kijkcijfers behaalde, deden de volgende afleveringen dat niet. Na negen afleveringen annuleerde zender NBC The Highwayman.



Met de dure sets, effecten en geavanceerde apparatuur kon de zender het zich namelijk niet veroorloven de serie voort te zetten. Ondanks de korte looptijd werd The Highwayman wel uitgezonden in verschillende andere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Kijken?


Wil je The Highwayman zien? Hoewel het toen uitgezonden werd in Nederland, kan je de serie niet vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant
De reboot Knight Rider uit 2008/2009 was overduidelijk geen succes: de Rotten Tomatoes-score is bedroevend.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
21-jarige Jenna Ortega reageert op het wilde gerucht over haar en Johnny Depp
Series / Celebrity

21-jarige Jenna Ortega reageert op het wilde gerucht over haar en Johnny Depp

Jenna Ortega kijkt terug op het bizarre gerucht over een vermeende relatie met Johnny Depp.

Jenna Ortega, bekend van haar rol in de serie Wednesday, kijkt terug op het bizarre gerucht van vorig jaar. Het gerucht beweerde dat ze een relatie had met de beroemde acteur Johnny Depp, bekend van Pirates of the Caribbean. Dit zorgde voor veel media-aandacht en vragen van fans. Ondanks dat ze het destijds ontkende via Instagram, reflecteert ze nu op de absurditeit van dit gerucht.

Ortega werd beroemd na de uitzending van Wednesday in 2022. De serie, een spin-off van de Addams Family, toont Ortega als Wednesday Addams. Ze ging vooral viraal door de iconische dansscene, die ze zelf had bedacht. De serie is gemaakt door Tim Burton, bekend om zijn unieke stijl en eerdere werken in dark fantasy.

Het gerucht
In een interview met BuzzFeed Puppy noemde Ortega het gerucht over haar en Johnny Depp het vreemdste dat ze over zichzelf heeft gehoord. Ze vond het absurd en vertelde dat ze nooit iets had gezegd dat met dit gerucht te maken had en dat artikelen hun eigen citaten verzinnen. Ondanks de absurditeit vond ze het ook hilarisch.

Een grappig moment tijdens het interview was toen Richard E. Grant naar haar toekwam en vroeg: 'Oh, dus jij en Johnny?'. Ortega vond het grappig dat iemand die ze niet kende geloofde in het gerucht.

Ortega nu


Na de bekendheid met Wednesday en het achterlaten van het gerucht, heeft Ortega zich verder ontwikkeld in haar carrière. Haar nieuwe project, Death of a Unicorn, geproduceerd door Tim Burton, laat Ortega de hoofdrol spelen in een klassiek sprookje met een nieuwe draai.




In Death of a Unicorn speelt Ortega een jonge vrouw die terechtkomt in een betoverend avontuur rondom een eenhoorn. De film belooft een mix van fantasy, drama en avontuur in de kenmerkende Tim Burton-stijl. De releasedatum is nog onbekend, maar fans kijken er al naar uit. Daarnaast is seizoen twee van Wednesday onderweg en speelt ze in Beetlejuice. Ortega blijft haar fans op social media op de hoogte houden van haar nieuwe projecten.

Lees ook
'Wednesday' seizoen 2 wordt "grootser" en met "meer bovennatuurlijke elementen" zegt hoofdrolspeelster Jenna Ortega
De hoofdrolspeelster en producent is bezig met de voorbereiding op haar iconische rol.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 verborgen topseries op Netflix zorgen voor uren hilariteit en avontuur
Series / Nieuws

Deze 4 verborgen topseries op Netflix zorgen voor uren hilariteit en avontuur

Komedie wordt ten opzichte van drama nooit zo hoog gewaardeerd, maar deze vier zijn de uitzonderingen.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

Dead to Me



Van deze komedieserie met Married with Children-ster Christina Applegate en Freaks and Geeks-ster Linda Cardellini, stream je drie seizoenen op Netflix. Het is op Rotten Tomatoes een erg geliefde serie, te zien aan het waarderingscijfer van 88%.

Dead to Me is een serie over een hechte vriendschap die ontstaat tussen een gespannen weduwe en een vrije geest met een schokkend geheim.



Psych



Dit is echt zo een die je een typische publieksfavoriet kan noemen. Het krijgt van de kijkers op Rotten Tomatoes dan ook een score van 94%. Ga er gerust voor zitten, want je ziet maar liefst acht seizoenen van deze serie op Netflix.

Shawn Spencer blijkt een bijna bovennatuurlijke gave te hebben voor het oplossen van misdaden. Zozeer zelfs dat de politie gebruik wil maken van zijn diensten als helderziende. Ontdek het in Psych



Derry Girls



Sinds 2020 is deze donkere komedie, vol hilariteit en tienerproblemen uit Ierland, te zien op Netflix. Op Rotten Tomatoes mist het net 1 procent voor de absolute top. Het krijgt een score van 99%.

In het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren 90 worstelen de vijf pittige scholieren van Derry Girls met de universele uitdagingen die tienerjaren met zich meebrengen.



Crash Landing on You



We sluiten de lijst af met absolute perfectie. Als we de critici op Rotten Tomatoes mogen geloven is er, gezien de perfecte score van 100%, niets mis met deze serie. Stream alle afleveringen op Netflix.

Crash Landing on You is het strikt geheime liefdesverhaal van een chaebol-erfgename die door een paraglidingongeluk noodgedwongen in Noord-Korea landt, en een Noord-Koreaanse speciale officier die verliefd op haar wordt terwijl hij haar verbergt en beschermt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.