search

Ons nieuws van zaterdag 5 oktober 2024

Mysterieuze misdaadserie schiet de HBO Max Top 10 binnen: Durf jij te kijken?
Series / Specials

Mysterieuze misdaadserie schiet de HBO Max Top 10 binnen: Durf jij te kijken?

Laat je meeslepen door een ijskoud avontuur waar je steeds maar meer van wilt ontdekken.

HBO Max staat natuurlijk bekend om grote Amerikaanse titels zoals The Sopranos en Game of Thrones, maar af en toe wordt er een uitstapje naar het buitenland gemaakt, en ook dat blijkt succesvol.

De HBO Max-original The Thaw is er namelijk in geslaagd om in de Nederlandse lijst van meest bekeken series op de streamingdienst te belanden. Het is binnengekomen op de achtste plaats. Deze Poolse misdaadserie neemt je in twee seizoenen mee op een beklemmend en mysterieus avontuur.

Prima ontvangst


De serie, gecreëerd door Marta Szymanek, kan op prima cijfers rekenen. De gebruikers van IMDb geven de serie een waardering van 6,7, en op Rotten Tomatoes stijgt de Popcornmeter zelfs naar een score van 72%.

Het publiek is overwegend positief over de serie. Er is vooral lof voor de prestatie van hoofdrolspeelster Katarzyna Wajda en voor het feit dat de serie geen simpel plot volgt, maar juist een complex verhaal vertelt dat langzaam wordt ontrafeld.

Kijk de serie nu


Hou jij ook van spanning, misdaad en een goede detectiveserie? Stream dan nu alle afleveringen van The Thaw op HBO Max.



De synopsis van The Thaw luidt: In ijskoud water wordt een dode vrouw gevonden. De vermoorde vrouw heeft kort voor haar dood een kind gebaard. Maar waar is het gebleven?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max heeft er een enorm kijkcijferkanon bij
Series / Nieuws

HBO Max heeft er een enorm kijkcijferkanon bij

De meest recente cijfers laten zien dat het aantal kijkers alleen maar toeneemt.

HBO Max scoort als een razende met de nieuwste miniserie. The Penguin had een succesvolle première en het aantal huishoudens dat naar de tweede aflevering heeft gekeken neemt alleen maar toe.

De spin-off van The Batman, met Colin Farrell in de hoofdrol als de gangster Oz Cobb, wordt in de eerste plaats gezien als een ijzersterke dramaserie. Menigeen is aangenaam verrast en deze positieve berichten werpen duidelijk hun vruchten af.

Toename


Onlangs maakte HBO de cijfers bekend en die liegen er niet om. In de eerste elf dagen na de première keken maar liefst 10,4 miljoen huishoudens.

Dit is een fantastisch bericht en daarnaast laat de tweede aflevering een stijging zien van maar liefst 17%. Nadat deze online geplaatst was keek een indrukwekkend aantal van 1,6 miljoen huishoudens.

Indrukwekkend gezelschap


The Penguin bevindt zich met dit fantastische resultaat in een indrukwekkend gezelschap. De serie staat namelijk op de derde plaats wat de meest bekeken première betreft. Alleen House of the Dragon en The Last of Us staan hoger dan deze ijzersterke nieuwe crime sage.




The Penguin is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat je deze week absoluut moet kijken op Prime Video: nieuwe releases
Series / Release-lijsten

Wat je deze week absoluut moet kijken op Prime Video: nieuwe releases

Deze week gaan maar liefst drie gloednieuwe series in première op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Killer Cakes


Verschijnt op: Dinsdag 8 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Spelprogramma / Horror

Bakkers met angstaanjagende talenten strijden in de meest gruwelijke uitdagingen, waarbij ze samenwerken met topartiesten op het gebied van horroreffecten om taarten te creëren die zo afschuwelijk en realistisch zijn dat ze regelrechte nachtmerries lijken.



Citadel: Diana


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Drama / Thriller | Kijk op: Prime Video

Diana, een dubbelagente van Citadel, is geïnfiltreerd in Manticore, het rivaliserende agentschap dat Citadel acht jaar eerder vernietigde. Om het agentschap te verlaten moet Diana beslissen of ze een verrassende bondgenoot vertrouwt: de erfgenaam van Manticore Italië, Edo Zani.



Nautilus


Verschijnt op: Vrijdag 11 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Drama

Deze serie is gebaseerd op 20.000 Mijlen onder Zee van Jules Verne vertelt deze actieserie het oorsprongsverhaal van Kapitein Nemo.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

10 oktober: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 2 - aflevering 6) - Reality-TV - In dit programma gaat een onverwachte groep helden het avontuur van hun leven aan. Overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Allemaal kennen ze een vorm van bekendheid, maar eenmaal op het strand maakt dat niets meer uit en zijn ze op zichzelf aangewezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bereid je voor: dit zijn de beste series op HBO Max van komende week
Series / Release-lijsten

Bereid je voor: dit zijn de beste series op HBO Max van komende week

Het wordt kiezen tussen grote HBO-titels en veel nieuwe reality-series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Penguin


Verschijnt op: Maandag 7 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



The Franchise


Verschijnt op: Maandag 7 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie

Een team dat vastzit in de chaotische wereld van het maken van franchise-superheldenfilms. Aan het eind van de dag stellen ze zichzelf de vraag: is dit het nieuwe begin van Hollywood of de laatste hoop voor de cinema? Is het een droomfabriek of een chemische fabriek?



All American: Homecoming


Verschijnt op: Dinsdag 8 oktober | Release: Seizoen 3 - aflevering 13 | Genre: Drama / Sport | Kijk op: HBO Max

Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

5 oktober oktober: Rick and Morty: The Anime (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Avontuur / Komedie - In deze tiendelige anime-serie bevindt Rick zich ontspannen in een pseudowereld tussen multiuniversums, helpt Summer Space Beth in de strijd tegen de kwaadaardige Galactic Federation en wordt Morty verliefd op een mysterieus meisje dat toevallig een tijdloos wezen blijkt te zijn.

6 oktober: Uzumaki (seizoen 1 - aflevering 2) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.

7 oktober : Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 25) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

9 oktober: Sister Wives (seizoen 19 - aflevering 4) - Reality-TV - Kody Brown, zijn vier vrouwen Meri, Janelle, Robyn en Christine, en hun 17 kinderen proberen als een "normaal" gezin te leven, ondanks de afkeurende blikken van anderen.

10 oktober : Forbidden Love (seizoen 1 - aflevering 3) - Reality-TV - Hopeloos verliefde koppels staan voor één laatste obstakel in hun relatie: religie. Om samen te blijven, moet iemand besluiten van geloof te veranderen. Maar zal dit offer hun relatie versterken of juist uit elkaar drijven?

10 oktober: Selling the Hamptons (seizoen 2 - aflevering 3) - Reality-TV - Zes makelaars strijden om hun stempel te drukken op de exclusieve vastgoedmarkt van East Hampton.

11 oktober: Rust Valley Restorers (seizoen 3 - aflevering 3) - Documentaire - Kleurrijke en charismatische persoonlijkheden runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto’s te restaureren, verhandelen en verkopen. Ze transformeren roestige rommel in waardevolle auto's.

11 oktober: Aussie Gold Hunters (seizoen 9 - aflevering 3) - Documentaire / Reality-TV - Drie teams van goudzoekers wagen een gok om groot te worden, diep in het wilde westen van het Australische outback.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstelling voor fans: Netflix stopt na drie jaar met remake van razend populaire sitcom
Series / Nieuws

Teleurstelling voor fans: Netflix stopt na drie jaar met remake van razend populaire sitcom

Ook voor deze remake van de bekende sitcom is nu het doek gevallen.

Na het wereldwijde succes van That '70s Show besloot Netflix vorig jaar het vervolg That '90s Show uit te brengen. Dit bleek echter niet het verwachte succes, waardoor de streamingdienst de stekker uit de serie heeft getrokken.

Zo liet Kurtwood Smith, een ster van het eerste uur, weten op social media. Smith speelde in beide series de rol van de norse en strenge Red Forman. Smith sprak veel dank uit aan alle fans en iedereen die betrokken was, en deelde dat Netflix de serie niet heeft verlengd voor een nieuw seizoen.

Die verdraaide kijkcijfers


Het eerste seizoen van That ’90s Show bestond uit tien afleveringen (deel 1) en bevatte gastoptredens van verschillende That '70s Show-sterren, zoals Topher Grace, Ashton Kutcher, Mila Kunis en Wilmer Valderrama. Na dit succes werd een tweede seizoen van zestien afleveringen goedgekeurd, opgesplitst in deel 2 en deel 3.

De kijkcijfers van deel 2 waren echter al een teken aan de wand. Het stond slechts één week in de Netflix Top 10 en trok 1,8 miljoen kijkers. Netflix besloot daarop de release van deel 3 te vervroegen, van 24 oktober naar 22 augustus. Helaas haalden deze afleveringen de Top 10 helemaal niet, wat wijst op dalende kijkcijfers in de weken daarna.

De tijd van weleer is niet meer


De korte levensduur van That ’90s Show past binnen een bredere trend waarin Netflix, net als andere streamingdiensten, moeite heeft om originele meercamera-sitcoms succesvol te maken. Slechts enkele series, zoals Fuller House, The Ranch en The Upshaws, hebben een langere looptijd gekend.




Kijk nog eens alle afleveringen van That '90s Show op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.