search

Ons nieuws van maandag 7 oktober 2024

Bovennatuurlijke Britse scifi-thriller met 'Game of Thrones'-krachtpatser is nog steeds de moeite waard
Series / Specials

Bovennatuurlijke Britse scifi-thriller met 'Game of Thrones'-krachtpatser is nog steeds de moeite waard

Deze visueel adembenemende serie is een kruising tussen scifi en een liefdesverhaal.

Netflix gaf in 2017 opdracht tot het ontwikkelen van een nieuwe scifi-serie, wat in 2018 een feit werd. The Innocents werd op locatie gefilmd in Engeland en in Noorwegen, met een unieke stijl als gevolg.

The Innocents telde een seizoen van acht afleveringen en is ontwikkeld door Hania Elkington en Simon Duric. De hoofdrollen worden gespeeld door Sorcha Groundsell, Percelle Ascot, Guy Pearce en niemand minder dan Jóhannes Haukur Jóhannesson, die we kennen als Gregor "The Mountain" Clegane uit Game of Thrones. De serie is geregisseerd door Farren Blackburn (Daredevil).

Op een lijn


Op de Popcornmeter geeft het publiek een stevige 76%. De kijkers vermelden dat de serie een mix is van een teen romance met een bovennatuurlijk element en om deze reden een geheel eigen stijl heeft. De visuele vormgeving wordt door hen geprezen, maar er wordt ook opgemerkt dat de eerste afleveringen wat traag op gang komen. Je moet er als kijker dus even inkomen, waarna je kennismaakt met een bijzondere wereld.

Op de Tomatometer is 86% te zien en de critici zitten over het algemeen op een lijn met de kijkers. Ook zij geven aan dat het verhaal even nodig heeft om goed op gang te komen. Het liefdesverhaal wordt omschreven als een verhaal met potentieel, met een goede atmosfeer en goede acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers.

Verandering


De twee tieners June (Groundsell) en Harry (Ascott) zijn smoorverliefd en besluiten samen weg te lopen. Hun leven wordt echter volledig op zijn kop gezet wanneer blijkt dat June bovennatuurlijke vermogens heeft. Ze kan van gedaante verwisselen en ontmoeten de angstaanjagende Steinar (Jóhannesson). Hij beweert door June's moeder Elena (Laura Birn), die vermist is, gestuurd te zijn om haar te helpen. Elena bevindt zich bij Steinars baas, de enge dokter Halverson (Pearce), die haar wil 'genezen' van haar vermogen om van gedaante te verwisselen.



Je kunt The Innocents bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op NPO Start: De lijst topseries van deze week die je niet mag missen
Series / Release-lijsten

Nieuw op NPO Start: De lijst topseries van deze week die je niet mag missen

Van drama tot humor, van muziek tot quizprogramma's, de NPO heeft het allemaal.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Dit was het nieuws


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 13 - aflevering 6 | Genre: Reality-TV | Kijk op: NPO Start

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep.



De ring


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: NPO Start

Anna stopt per ongeluk een ring van een klant in haar zak. De klant, Simon, chanteert haar: seks of hij meldt de diefstal, wat haar carrière in gevaar zou brengen. Anna bedenkt een plan om Simon's eisen te ontwijken terwijl ze haar fout verborgen houdt.



Beste zangers


Verschijnt op: Zaterdag 12 oktober | Release: Seizoen 17 - aflevering 5 | Genre: Reality-TV / Muziek | Kijk op: NPO Start

Verschillende artiesten leren elkaar op een andere manier kennen en verdiepen zich in elkaars repertoire. Onder leiding van Jan Smit staat er één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.



Overige series nieuw op NPO Start


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

7 oktober: Kamp van Koningsbrugge (seizoen 6 - aflevering 6) - Reality-TV - Jeroen van Koningsbrugge zoekt vijftien gewone burgers die denken dat ze mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om de opleiding van de Special Forces aan te kunnen. Hij levert zijn mensen af aan een team van zeer ervaren specialisten die de rekruten onder handen gaat nemen.

7 oktober: Van Roosmalen & Groenteman (seizoen 8 - aflevering 6) - Talkshow / Amusement - Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

7 oktober: Nederlandse bouwkunst door de ogen van Paul Rem (seizoen 2 - aflevering 4) - Documentaire / Cultuur - Architectuurhistoricus Paul Rem neemt u tijdens een stadwandeling mee langs de parels van verschillende steden en vertelt u meer over de historie van de Nederlandse bouwkunst.

8 oktober: We zijn er bijna! (seizoen 13 - aflevering 6) - Reality-TV - Martine van Os reist mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

8 oktober: De rijdende rechter (aflevering 3) - Reality-TV - In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt door mr. John Reid in De rijdende rechter gebruikgemaakt.

9 oktober: Van onschatbare waarde (seizoen 8 - aflevering 6) - Informatief - Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan een van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

11 oktober: 2 voor 12 (seizoen 58 - aflevering 24) - Spelprogramma - Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. Wie heeft de meeste vragen goed en raadt het woord?

12 oktober: The Connection (seizoen 4 - aflevering 5) - Kennisquiz - Kennisquiz waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze thrillerserie op Netflix ken je waarschijnlijk niet, maar is zeker de moeite waard
Series / Specials

Deze thrillerserie op Netflix ken je waarschijnlijk niet, maar is zeker de moeite waard

'Girl from Nowhere' is een Thaise thrillerserie met de Thaise actrice Chicha "Kitty" Amatayakul in de hoofdrol.

Zoek je een nieuwe serie om te kijken? Dan is het zeker de moeite waard om de Thaise thrillerserie Girl from Nowhere te zien. Deze mysterieuze anthologieserie werd gemaakt door studio SOUR Bangkok met de Thaise actrice Chicha "Kitty" Amatayakul in de hoofdrol.

Girl From Nowhere bestaat uit twee seizoenen die uitkwamen in 2018 en 2021. Het eerste seizoen kwam eerst uit op een Thaise televisiezender, het tweede seizoen kwam onmiddellijk wereldwijd uit op Netflix, waardoor de serie internationaal beroemd werd.

Verhaal


Girl from Nowhere draait om Nanno (Amatayakul), een middelbare scholiere die steeds opnieuw naar verschillende privéscholen in Thailand verhuist. Waar ze zich ook bevindt, onthult ze de leugens en geheimen van de studenten en het personeel, wat haar veel vijanden oplevert.

In het tweede seizoen van de serie ontmoet Nanno haar gelijke in haar nieuwe rivaal Yuri (Chanya McClory), die een andere, meer op wraak gerichte ideologie heeft en Nanno's taken wil overnemen. Yuri was oorspronkelijk een slachtoffer dat Nanno probeerde te helpen.

Lovende kritieken


De verhaallijnen in de afleveringen zijn geïnspireerd door daadwerkelijke nieuwsberichten waarin schoolmeisjes slachtoffer werden, maar met de bedoeling te laten zien hoe de slachtoffers uiteindelijk als overwinnaars uit de strijd komen.



Dankzij de overname van de serie door Netflix werd Girl from Nowhere internationaal bekend. De serie bereikte de eerste plaats van de meest bekeken Netflix-series in Thailand, Vietnam en de Filippijnen, en stond ook in de top 10 in landen over de hele wereld, zoals Brazilië. De serie werd lovend ontvangen door critici vanwege het gebruik van onconventionele verteltechnieken en de kijk op de moderne middelbare schoolmaatschappij.

Kijken?


Als je houdt van fictieve vrouwen die chaos veroorzaken zonder duidelijke reden, en van onconventionele verhalen, dan is deze serie absoluut iets voor jou. Je kan Girl From Nowhere bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt
Series / Nieuws

Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt

De laatste aflevering dateert van 2017, maar de serie is absoluut nog niet dood.

Van 2010 tot 2017 maakte de BBC furore met een nieuwe en unieke versie van de avonturen van Sherlock Holmes. In de serie Sherlock waren de wereldberoemde detective en zijn assistent Watson niet actief rond 1900 zoals in de originele verhalen van Arthur Conan Doyle, maar in het moderne Londen.

Holmes werd gespeeld door Benedict Cumberbatch, Watson door Martin Freeman. De mysterieuze avonturen van het duo leverde een van de best gewaardeerde series ooit op: zo scoort de serie op de IMDb een imposante 9.1 en op de Popcornmeter van Rotten Tomatoes een sterke 83%.

Speelfilm


Een van de producenten, Sue Vertue, ging recentelijk in gesprek met Deadline in op een mogelijke toekomst voor de serie. ''We houden van die serie, en er is een toekomst voor 'Sherlock'. Op een dag, als iedereen het wil. De acteurs moeten het willen'', zei Vertue.

Eerder dit jaar had co-creator en acteur Mark Gatiss (Mycroft Holmes) een vergelijkbare boodschap. ''We willen graag een film maken, maar iedereen samen krijgen is heel moeilijk.''

Topacteurs


De acteurs hebben allen drukke schema's, en het is moeilijk om Sherlock voor te stellen zonder topacteurs Cumberbatch, Watson, Gatiss en Andrew Scott, die Sherlocks aartsvijand Jim Moriarty speelde.



Hoop is er dus zeker voor meer Sherlock in de vorm van een film. In Nederland staat de topserie op maar liefst vier streamingsdiensten: Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video. Als je niet kunt wachten op een mogelijke film heb je dus alle keuze om de detective en zijn assistent nu meteen in actie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix update: Ontdek alle 10 Series die je deze week absoluut moet kijken
Series / Release-lijsten

Netflix update: Ontdek alle 10 Series die je deze week absoluut moet kijken

Het wordt een diverse week met sportdocu's, vette animatieseries en veel reality-TV.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Starting 5


Verschijnt op: Woensdag 9 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Sport / Documentaire | Kijk op: Netflix

In deze meeslepende sportserie worden Jimmy Butler, Anthony Edwards, LeBron James, Domantas Sabonis en Jayson Tatum gevolgd tijdens het NBA-seizoen 2023-24.



Outer Banks


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 4 | Genre: Drama / Romantiek / Mysterie | Kijk op: Netflix

In dit avonturendrama boordevol actie gaan een tiener en zijn vrienden op een gevaarlijke zoektocht naar zijn vermiste vader en een verloren goudschat.



Tomb Raider: The Legend of Lara Croft


Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Netflix

De onbevreesde avonturier Lara Croft is op een gevaarlijke wereldwijde zoektocht en wordt geconfronteerd met haar traumatische verleden terwijl ze een eeuwenoud mysterie ontrafelt.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

9 oktober: Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 4) - Talkshow - Wereldberoemd medium Tyler Henry geeft hoop, genezing en lang gezochte antwoorden aan beroemde gasten door middel van emotionele lezingen.

9 oktober: The Secret of the River (seizoen 1) - Drama - Een jongen arriveert in een Mexicaans dorpje en er ontstaat een onverwachte vriendschap tussen hem en een lokale jongen. Een duister geheim bezegelt hun band voor altijd.

9 oktober: Deceitful Love (seizoen 1) - Drama / Romantiek / Thriller - Een rijke vrouw die net 60 is geworden, wordt plotseling verliefd op een aantrekkelijke en veel jongere man, maar haar familie twijfelt aan zijn bedoelingen.

9 oktober: Love Is Blind (seizoen 7 - aflevering 7-9) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen die geliefd willen worden om wie ze zijn, in plaats van hoe ze eruitzien, kiezen voor een minder traditionele benadering van daten.

10 oktober: Erşan Kuneri (seizoen 2) - Komedie - In deze komedieserie van Cem Yılmaz besluit een beroemde erotische filmmaker om meer diepzinnige films te maken. Elke aflevering bevat een korte parodie op een filmgenre.

10 oktober: Love Is Blind: Habibi (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Het beroemde stel Khaled Saqer en Elham Ali presenteert dit sociale experiment, waarbij Arabische vrijgezellen in contact komen en zich verloven vóór ze elkaar ontmoeten.

12 oktober: Ranma 1/2 (seizoen 1 - aflevering 2) - Animatie / Komedie / Actie - Akane Tendo ontmoet haar nieuwe verloofde, Ranma Saotome, een speciaal martial arts-wonderkind, want hij verandert in een meisje als hij koud water aanraakt. Pure magie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.