search

Ons nieuws van dinsdag 8 oktober 2024

Netflix cancelt groots gelanceerde serie al na één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt groots gelanceerde serie al na één seizoen

De mythologische komedieserie Kaos met o.a. Jeff Goldblum houdt het niet lang vol.

Eind augustus verscheen de opvallende serie Kaos op Netflix. De streamingdienst heeft de mythologische komedieserie, met Jeff Goldblum als de ogenschijnlijk almachtige, maar wanhopig onzekere en wraakzuchtige Zeus, nu al gecanceld.

De serie gaat over drie mensen die een gemeenschappelijke connectie met een profetie en met elkaar ontdekken. Ze krijgen ook te maken met de corrupte en arrogante goden uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Een seizoen


Op 29 augustus verschenen de acht afleveringen van bedenker Charlie Covell online. Deadline meldt dat er al hard gewerkt aan het tweede seizoen, maar dat is nu dus voor niets geweest.

De ontvangst van de serie is positief, maar niet uitmuntend. De Tomatometer staat op 76 procent. "Een riff op de Griekse mythe die zowel slim als overvol is. Kaos komt net niet goddelijk genoeg over, maar biedt nog steeds een hoop vermaak," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Aurora Perrineau


Kaos laat ook personages zien van onder andere Janet McTeer, Cliff Curtis en David Thewlis. Aurora Perrineau, die het personage Riddy speelde in de serie, onthulde het nieuws via Instagram. Uiteraard staat de achtdelige "miniserie" gewoon nog op Netflix.



Lees ook
Deze zeer geliefde Netflix-series krijgen dit jaar helaas geen vervolg
Deze zeer geliefde Netflix-series krijgen dit jaar helaas nog geen vervolg. Hoe lang moeten we nog wachten?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze opvallende fantasyfilm van Netflix krijgt deze week al deel twee
Films / Specials

Deze opvallende fantasyfilm van Netflix krijgt deze week al deel twee

Op Netflix bekijk je vanaf woensdag de tweede 'Monster High'-film.

Ken je de Monster High poppen nog uit je jeugd? Bereid je dan voor op flink wat nostalgie, want vanaf deze week bekijk je de tweede Monster High-film gewoon op Netflix.

Monster High 2 is een musical fantasyfilm, geregisseerd door Todd Holland (Malcolm in the Middle, The Wizard). Het is het vervolg op de eerste Monster High-film uit 2022. In tegenstelling tot eerdere films van Monster High zijn die van Holland in live-action.

Nieuwe dreiging


Na de gebeurtenissen in de eerste film is Clawdeen Wolf een beroemd monster geworden op Monster High. Samen met haar vriendinnen Draculaura en Frankie Stein wordt ze echter weer op de proef gesteld, want er is weer een nieuwe dreiging.

Ze zullen hun krachten moeten bundelen om dit kwaad tegen te houden. In hun zoektocht naar antwoorden ontdekken ze meer over hun eigen identiteit en over elkaar, terwijl ze de vijand proberen te stoppen die de harmonie tussen mensen en monsters wil verstoren.

Cast


Die vijand is alleen niet enkel een bedreiging voor hun omgeving, maar ook voor hun vriendschap. Lukt het de personages om de wereld te redden van deze mysterieuze en gevaarlijke situatie?



De rol van Clawdeen Wolf wordt gespeeld door Miia Harris (Just Beyond). Daarnaast zien we Ceci Balagot (Girl Meets World) als Frankie Stein en Nayah Damasen (Grey's Anatomy) als Draculaura.

Netflix


Monster High 2 werd snel na de release van de eerste film aangekondigd. Of er een vervolg komt is nog niet duidelijk. Wel is bekend gemaakt dat Mattel en Universal Pictures bezig zijn met een Monster High-film die losstaat van deze twee films.

Bekijk Monster High 2 vanaf woensdag 9 oktober op Netflix.

Lees ook
Epische en meeslepende fantasyfilm sterk bekeken op Netflix
Het fantasierijke Knights of the Zodiac bemachtigt een plek in de Netflix Top 10.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze blamage in 'Bones' vergeven de makers zichzelf nooit
Series / Specials

Deze blamage in 'Bones' vergeven de makers zichzelf nooit

De misdaadserie 'Bones' had dit geliefde personage nooit mogen doden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel er veel misdaadseries zijn die draaien om briljante onderzoekers, was Bones een unieke toevoeging binnen het genre dankzij de kracht van zijn personages. Er waren tal van geliefde personages in de serie, maar de dood van een van hen was een grote fout die de serie in een neerwaartse spiraal stuurde waar het niet meer van herstelde.

Bones liep 12 seizoenen van 2005 tot 2017 en werd gemaakt door Hart Hanson. Emily Deschanel speelde de hoofdrol van Dr. Temperance "Bones" Brennan, waarnaar de titel verwijst. Daarnaast hoorden onder andere ook David Boreanaz, Michaela Conlin, T. J. Thyne, Eric Millegan, Jonathan Adams, Tamara Taylor, John Francis Daley en John Boyd bij de hoofdcast.

Lance Sweets


Bones deed uitstekend werk door serieuzere criminele onderzoeken af te wisselen met luchtige, humoristische momenten tussen de personages, waarbij de cast hielp om dit unieke evenwicht in toom te houden. Zoals in veel andere misdaadseries gebeurde het dat hoofdpersonages vervangen werden of stierven, maar de dood van een van de hoofdpersonages in seizoen 10 was een grote fout van de makers.

Dat personage was Lance Sweets, gespeeld door Daley van seizoen 3 tot 10. De briljante antropoloog Dr. Temperance Brennan (Deschanel) krijgt in de serie de hulp van een heel team waarvan elk lid een belangrijke rol heeft bij het oplossen van de zaken. Zo heb je FBI-agent Seeley Booth (Boreanaz), Dr. Jack Hodgins (Thyne), Camille Saroyan (Taylor) en Sweets, die als psycholoog essentieel was voor het identificeren van verdachten en het bepalen van hun schuld.

Buitenstaander


Hoewel hij in het derde seizoen werd geïntroduceerd als vervanger voor Zack Addy (Eric Millegan), bleek Sweets veel meer te zijn dan alleen een komisch personage. Hij speelde een belangrijke rol door een menselijk perspectief toe te voegen aan de individuele zaken. Door zich in te leven in de persoonlijkheden van verdachten en hun motieven te achterhalen, kon Sweets betekenisvolle conclusies trekken die het team zonder hem niet had kunnen vinden.



Aanvankelijk wordt Sweets gezien als een buitenstaander en heeft hij moeite om zijn plek in het team te vinden, maar uiteindelijk ontwikkelt hij betekenisvolle relaties met de andere personages. De dynamiek tussen Sweets en Booth behoort tot de krachtigste in de serie en Brennan’s waardering voor Sweets groeit naarmate ze beseft dat hij een emotionele diepgang heeft die haar altijd ontgaan is. De relatie van Sweets met stagiaire Daisy Wick (Carla Gallo) voegt ook nog een ontroerend romantisch subplot toe aan de serie.

Doodgeslagen


Sweets' inzichten bleken essentieel voor de ontwikkeling van Bones, aangezien hij een van de eersten in het team was die de romantische connectie tussen Booth en Brennan opmerkte. Hoewel het leek alsof de serie hem voorbereidde op verdere groei als schrijver en psycholoog, wordt Sweets onverwachts vermoord in seizoen 10 in de aflevering The Conspiracy and the Corpse.



Nadat hij bewijs had gevonden van een overheidsdoofpot die Booth vrijpleitte van een misdaad die hij niet had begaan, wordt Sweets doodgeslagen door een losgeslagen Navy SEAL die betrokken is bij de samenzwering. Hoewel hij erin slaagt het bewijsmateriaal in te dienen, bezwijkt Sweets aan zijn verwondingen en sterft hij voor de ogen van Booth en Brennan.

Hartverscheurend moment


Hoewel Bones veel walgelijke zaken bevatte, is de dood van Sweets een van de meest hartverscheurende momenten in de serie. Hij vertegenwoordigde het hart van het team en zijn dood komt als een schok voor de personages die nauw met hem samenwerkten. Daley geeft een emotionele vertolking die de brutaliteit van het moment weergeeft, maar de dood van Sweets voelt te abrupt aan om een authentiek plotpunt te zijn.



Zijn overlijden laat verschillende verhaallijnen onopgelost, aangezien Daisy nog zwanger is van hun kind. Het zou een interessante ontwikkeling voor de serie zijn geweest om Sweets en Booth vader te zien worden en hun ervaringen daarmee te vergelijken, maar de serie kreeg nooit de kans om deze personages naar hun natuurlijke einde te brengen.

Vervangen


Hoewel Daley terecht de serie verliet om andere kansen na te streven (vooral op het gebied van schrijven en regisseren), liet de dood van Sweets een enorm gat achter in de cast van Bones dat moeilijk opgevuld werd in de laatste seizoenen. FBI-agent James Aubrey (Boyd) werd kort na de dood van Sweets geïntroduceerd als een nieuw castlid, maar hij had niet dezelfde charme dat Daley aan de serie had toegevoegd.



Het probleem was dat Aubrey’s perspectief grotendeels overeenkwam met dat van Booth, terwijl Sweets hem juist dwong om dingen vanuit een ander standpunt te bekijken. Hoewel de nauwkeurigheid van Bones vaak ter discussie staat, voelde het psychologische perspectief afwezig in de daaropvolgende seizoenen.

Regisseur en schrijver


Hoewel Bones nooit meer hetzelfde was zonder Sweets, bleef Daley grote successen boeken na zijn vertrek uit de serie. Hij schreef samen met zijn co-schrijver Jonathan Goldstein de films The Incredible Burt Wonderstone, Cloudy With a Chance of Meatballs 2, beide delen van de Horrible Bosses-franchise en de MCU-film Spider-Man: Homecoming.



Daley en Goldstein bewezen ook getalenteerde regisseurs te zijn. Hoewel Vacation uit 2015 niet zo goed werd ontvangen, waren hun volgende films wel een succes. Zo regisseerden ze samen Game Night uit 2018 en Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves uit 2023.

Kijken?


Daley is nu misschien wel een succesvolle schrijver en regisseur, maar het teleurstellende einde van Sweets' verhaallijn voelt als een bittere afsluiting voor een van de beste personages van Bones. Wil je Daley als Sweets in Bones zien? Je kan de serie bekijken op Disney+ en Prime Video.

Lees ook
Wat een blamage! De spin-offs van deze hitseries waren een totale mislukking
Het leek een goed idee, maar deze spin-offs werden bruut gecanceld!... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start tweede seizoen 'Ahsoka' bekend en het verhaal belooft episch te worden
Series / Specials

Start tweede seizoen 'Ahsoka' bekend en het verhaal belooft episch te worden

Er wordt meer bekendgemaakt over de voortzetting van het verhaal binnen het 'Star Wars'-universum.

THR bericht wanneer Ahsoka seizoen 2 in productie gaat. Dit zal naar verluidt in de loop van 2025 zijn, wat te maken heeft met de veranderde strategie wat 'Star Wars' betreft. Enerzijds wil Disney voorkomen dat het publiek overvoerd wordt met spin-offs uit de wereld van George Lucas, anderzijds hangen de diverse series met elkaar samen.

Ahsoka kan natuurlijk apart bekeken worden van The Mandalorian, maar de verhaallijnen hangen wel samen. Momenteel werkt Dave Filoni aan de afsluitende film over de Mandalorian en Grogu. Het tweede seizoen van Ahsoka zou makkelijk een vervolg kunnen zijn op deze film. Daarnaast is het goed mogelijk dat de serie intrigerende elementen uit Star Wars Legends zal introduceren, wat verbonden is aan Baylan Skoll (Ray Stevenson) die op Peridea een ontdekking deed.

Connectie


Op dit moment telt de franchise behalve Ahsoka nog twee live-action series, die volgens schema in première zullen gaan. Allereerst is daar Star Wars: Skeleton Crew, die in december van dit jaar van start gaat. Het slot van de veelgeprezen thriller Andor wordt in het eerste gedeelte van 2025 verwacht. The Mandalorian & Grogu is in juli van dit jaar met filmen gestart en de première wordt in 2026 verwacht.

In de lente van 2025 vindt de Star Wars Celebration Day plaats in Tokyo en het is mogelijk dat op dit evenement meer wordt bekendgemaakt. Gezien de sterke connectie tussen het Mandoverse en de avonturen van Ahsoka kan het zijn dat we de serie pas zien nadat de film te zien is geweest. De afronding van de avonturen van Mando en Grogu heeft momenteel de prioriteit. Het is dus logisch om de film voorrang te geven, ook al kun je de producties los van elkaar bekijken. Het tweede seizoen zou zo bekeken niet eerder dan 2026 te zien zijn.

Thuisplaneet


De afronding van het debuutseizoen hintte op een fascinerend onderdeel van de 'Star Wars'-mythologie. Baylan Skoll was naar de planeet Peridea gereisd, aangezien hij zich geroepen voelde door een bepaalde kracht. Deze planeet is de thuiswereld van de heksen van Dathomir, die eerder al hun opwachting maakten in Ahsoka. Ook heeft deze planeet een connectie met de Force-goden: de Vader, de Zoon, de Dochter en de Moeder. Eerder was in Star Wars: The Clone Wars de connectie te zien tussen Anakin (Hayden Christensen) en deze goddelijke figuren.



In de slotaflevering van het eerste seizoen is verder te zien dat Baylon standbeelden ontdekt van de Force-goden, wat betekent dat dit deel van de mythologie een live-action voortzetting krijgt. Met name de transformatie van de Moeder in het afgrijselijke wezen Abeloth is in dit opzicht van belang. De Moeder was als enige wezen sterfelijk, maar baadde in de Poel van Kennis om eeuwig te kunnen leven. Dit gebeurde inderdaad, maar tegelijkertijd werd ze gecorrumpeerd doordat ze in een duister wezen veradenderde, dat chaos brengt. De Force-goden sloten haar daarom op in een andere dimensie. In het fandom wordt druk gespeculeerd of Abeloth de kracht zal zijn die Baylon ontketent om een einde te maken aan de strijd tussen Jedi en Sith. Het tweede seizoen biedt dus genoeg om naar uit te kijken.

Waar te zien?


Ahsoka kun je streamen op Disney+.

Lees ook
Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt
De laatste aflevering dateert van 2017, maar de serie is absoluut nog niet dood.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze dikke blunder in 'Stranger Things' viel opvallend genoeg helemaal niemand op
Series / Specials

Deze dikke blunder in 'Stranger Things' viel opvallend genoeg helemaal niemand op

De scène in Stranger Things bevat een opvallende blooper die in de aflevering is gebleven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eén van de beste (als het niet dé beste is) sciencefiction en horrorseries van de afgelopen jaren is ongetwijfeld Stranger Things. Al vier seizoenen lang volgen we de avonturen van de vrienden uit Hawkins, maar er zijn enkele kleine details die niet kloppen.

Nu fans aan het wachten zijn op seizoen 5 (dat naar alle waarschijnlijkheid pas begin 2025 uit zal komen), is dit het perfecte moment om terug te kijken naar de voorgaande seizoenen. Hoewel dit zeer nostalgisch is, zul je ook enkele foutjes ontdekken.

De verkeerde tekst


De acteurs hebben ongelofelijke hoeveelheid veel tekst die ze allemaal moeten onthouden en dat is een hele taak! Het is dan ook niet verrassend of raar dat er soms bloopers ontstaan van iemand die zijn tekst vergeet of verkeerd zegt. Wat wél opvallend is, is dat deze bloopers gebruikt zijn in de officiële aflevering!

In de vijfde aflevering van seizoen 1 om 44:33 roept Dustin (Gaten Matarazzo) tegen Mike (Finn Wolfhard) dat hij Lucas (Caleb McLaughlin) met rust moet laten. In plaats van "Mike" zegt Matarazzo echter "Finn".

Niet de enige blooper


Het is lastig te verstaan en het klinkt ook een beetje alsof Matarazzo "Man, laat hem gaan" zegt. Als je goed oplet, hoor je echter duidelijk de verspreking.



Hebben de Duffer Brothers dit niet gemerkt of hebben ze ervoor gekozen om dit zo te houden? We zullen het misschien nooit weten.

Lees ook
'The Sopranos': De grootste blunder die de serie ooit heeft gemaakt
Oeps! De makers van The Sopranos hadden misschien beter naar hun fans kunnen luisteren.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week op streaming: 3 topseries debuteren die je niet mag missen
Series / Release-lijsten

Deze week op streaming: 3 topseries debuteren die je niet mag missen

Kijk snel naar deze selectie om te zien welke titels je op je watchlist moet zetten.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

La Máquina



Verschijnt op: Woensdag 9 oktober | Kijk op: Disney+
Deze serie met Andor-ster Diego Luna is voor de liefhebbers van drama, misdaad en een flinke portie boksen.

Synopsis: Na een desastreus verlies belandt de bokscarrière van Esteban ‘La Máquina’ Osuna in een diep dal. Gelukkig voor hem is zijn manager en beste vriend Andy Lujan vastbesloten om hem er weer bovenop te helpen. Wanneer een meedogenloze organisatie weer de kop opsteekt, wordt de inzet van deze revanche een zaak van leven of dood.



Citadel: Diana



Verschijnt op: Donderdag 10 oktober | Kijk op: Prime Video
Prime Video introduceert Matilda De Angelis in de hoofdrol in deze nieuwe spin-offserie van Citadel.

Synopsis: Milaan, 2030: Diana Cavalieri, een dubbelagente van het geheime syndicaat Citadel, heeft zich geïnfiltreerd in Manticore, het rivaliserende agentschap dat Citadel acht jaar eerder vernietigde. Om Manticore te kunnen verlaten, moet Diana beslissen of ze een onverwachte bondgenoot kan vertrouwen: Edo Zani, de erfgenaam van Manticore Italië.



The Confidante



Verschijnt op: Vrijdag 11 oktober | Kijk op: HBO Max
Een aangrijpende nieuwe serie met Laure Calamy in de hoofdrol, over de verschrikkelijke gebeurtenissen van 2015.

Synopsis: Na de terreuraanslagen in Parijs sluit Christelle zich aan bij een groep overlevenden... maar haar connectie met de ramp is niet wat hij lijkt.



Lees ook
Eerste recensies voor 'The Legend of Vox Machina': kijken of skippen?
The Legend of Vox Machina blijft volgens critici steengoed met seizoen 3.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor 'The Legend of Vox Machina': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'The Legend of Vox Machina': kijken of skippen?

The Legend of Vox Machina blijft volgens critici steengoed met seizoen 3.

Vaak komt het voor dat je een super leuke serie gevonden hebt. Al je favoriete elementen worden gecombineerd in een spannend verhaal. Jammer genoeg zijn latere seizoenen niet altijd even goed. Is dit ook het geval bij The Legend of Vox Machina of is deze serie juist alleen maar beter geworden?

Deze actieserie combineert avontuur met fantasy onder de regie van Brandon Auman. The Legend of Vox Machina is gebaseerd op Critical Role, een Amerikaanse serie met stemacteurs die het spel Dungeons & Dragons spelen.

Rotten Tomatoes


The Legend of Vox Machina vertelt het verhaal van een groep van zeven vrienden die D&D Level 7 spelen. De groep moet wraak nemen voor de gruwelijke moord op de leiders van Whitestone. Het is nu aan hen om Exandria te beschermen tegen kwade en donkere magie.

Seizoen 1 en 2 zijn allebei beoordeeld met een perfecte score van 100% en ook de kijkersscores waren torenhoog. Seizoen 3 volgt dit op met een derde score van 100% en een kijkersscore van 98% (op het moment van schrijven).

Dungeons & Dragons


Dungeons & Dragons is een populair spel en de serie heeft vanaf het begin "het plezier van D&D-avonturen vastgelegd" en dat gecombineerd met een "geweldig verhaal", aldus criticus Valerie Anne van Autostraddle.



Criticus Tessa Smith van Mama's Geeky schrijft dat seizoen 3 net zo goed is als de voorgaande seizoenen: "Je zit als kijker vanaf het begin in een emotionele achtbaan. Je zal lachen, juichen en helaas ook huilen. Heel veel zelfs."

Lees ook
Epische en geliefde serie keert terug met een magisch en fantasierijk derde seizoen
Seizoen 3 van 'The Legend of Vox Machina' brengt nieuwe avonturen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.