search

Ons nieuws van donderdag 10 oktober 2024

'Frodo Baggins' uit 'The Lord of the Rings' schittert in deze mysteryserie die je moet zien
Series / Specials

'Frodo Baggins' uit 'The Lord of the Rings' schittert in deze mysteryserie die je moet zien

Bijna niemand kent deze serie, maar eigenlijk mag je 'Dirk Gently's Holistic Detective Agency' niet gemist hebben.

Soms verdwijnt een serie compleet in de vergetelheid, terwijl dat helemaal niet terecht is. Dat is het geval bij de mysterieuze scifi-serie Dirk Gently's Holistic Detective Agency, met Elijah Wood in de hoofdrol.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency is een komische scifi-detectiveserie, gecreëerd door Max Landis (Victor Frankenstein, Bright). Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2016. Daarna volgde nog een tweede seizoen in 2017, wat ook meteen het laatste was.

Alles is verbonden


De serie is geïnspireerd op de gelijknamige romans van Douglas Adams. In het verhaal volgen we de excentrieke privédetective Dirk Gently, die gelooft dat alles in het universum met elkaar verbonden is.

Ook is er zijn assistent Todd Brotzman, een gewone man wiens leven plotseling wordt opgeschud door een reeks bizarre gebeurtenissen. Hij raakt verwikkeld in Dirks wereld van paranormale mysteries, tijdreizen en toevalligheden wanneer hij getuige is van een vreemde moord.

Mysterie oplossen


Meteen wordt duidelijk dat ieder detail, hoe klein ook, een rol speelt in het grotere geheel. De personages moeten een spannend mysterie oplossen, waarbij ze de chaos moeten accepteren en erin moeten vertrouwen dat alles uiteindelijk op zijn plek valt.



De rol van Dirk Gently wordt gespeeld door Samuel Barnett (Twenty Twelve, Penny Dreadful). Daarnaast zien we de bekende acteur Elijah Wood als Todd Brotzman. Hem ken je natuurlijk van zijn rol als Frodo in de The Lord of the Rings-trilogie.

Gecanceld


Er is helaas ook slecht nieuws over Dirk Gently's Holistic Detective Agency: na het tweede seizoen werd de serie gecanceld. Dit zorgde voor flink wat verontwaardiging bij fans, die een petitie begonnen. Die werd meer dan 100.000 keer ondertekend, maar daar is tot op heden niets mee gedaan.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serieus spannende trailer voor 'The Day of the Jackal'
Series / Trailer

Serieus spannende trailer voor 'The Day of the Jackal'

Eddie Redmayne is vlijmscherp in de nieuwe serie The Day of the Jackal van SkyShowtime.

Bij veel mensen is SkyShowtime nog geen enorm opvallende streamingdienst. Toch is de dienst er eentje om in de gaten te houden. Er verschijnen namelijk steeds meer interessante Originals op de streamingdienst online. Binnenkort is het de beurt aan The Day of the Jackal.

SkyShowtime heeft nu de eerste volledige trailer voor The Day of the Jackal online gezet. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Frederick Forsyth. In 1997 verscheen nog de bioscoopverfilming The Jackal met onder andere Bruce Willis.

De nieuwe Jackal


De hoofdrol wordt gespeeld door Eddie Redmayne die je kent uit de Fantastic Beasts-reeks en de sterk ontvangen films The Theory of Everything en The Danish Girl. In The Day of the Jackal speelt hij 'The Jackal', de beruchte en ongrijpbare huurmoordenaar die zijn brood verdient met het uitvoeren van moorden tegen de hoogste prijs.

In de serie van SkyShowtime ontmoet hij zijn gelijke in een vastberaden Britse inlichtingenofficier, gespeeld door Lashana Lynch. Zij opent de jacht op hem en er begint een kat-en-muisspel door heel Europa. Úrsula Corberó, bekend van La Casa de Papel, speelt de rol van Nuria, een belangrijke vrouw in het leven van de Jackal die geen idee heeft van zijn ware identiteit.

Grote namen


De serie onthult ook rollen van Charles Dance als Timothy Winthrop, Richard Dormer als Norman, Chukwudi Iwuji als Osita Halcrow en Lia Williams als Isabel Kirby.



Deze tiendelige serie wordt geproduceerd door Carnival Films en is geschreven door Ronan Bennett, de maker en schrijver van de veelgeprezen serie Top Boy. De internationaal bekroonde regisseur Brian Kirk (Game of Thrones, Boardwalk Empire) is de hoofdregisseur.

Einde van 2024


De moderne herinterpretatie van de gelijknamige filmklassieker uit 1973 gaat op 6 december in première.

Lees ook
SerieTotaal tipt: 4 spannende series op NPO Plus/Start
Vier spannende series die je nu kan streamen op NPO Plus.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na vele pogingen krijgt deze nieuwe 'Terminator' wél een tweede deel
Series / Nieuws

Na vele pogingen krijgt deze nieuwe 'Terminator' wél een tweede deel

Een lek lijkt te hebben onthuld hoe de toekomst eruit lijkt te zien voor de anime-serie.

Netflix heeft een behoorlijk succes behaald door niet alleen klassieke anime-series beschikbaar te stellen op het platform, maar ook door geheel nieuwe anime-projecten te ontwikkelen.

Een van de grootste nieuwe titels voor 2024 was ongetwijfeld Terminator Zero, de eerste anime-serie in de franchise, die op 29 augustus beschikbaar werd gesteld.

Gelekte informatie


De serie werd door Netflix ontwikkeld in samenwerking met Production I.G. En hoewel er nog niet officieel is bevestigd dat er een tweede seizoen komt, lijkt dit wel via een lek naar buiten te zijn gebracht.

En dat zou niet geheel verrassend zijn, gezien de manier waarop seizoen 1 eindigde. In een tweet van Netflix Latin America werd in een bericht over de serie het woord 'Temporada 2' getagd. Dit is Portugees voor 'Seizoen 2'. Inmiddels is dit verwijderd, maar oplettende scrollers is het wel degelijk opgevallen.

Kwestie van tijd


Als seizoen 2 er komt, dan lijkt Netflix content genoeg te zijn met de prestaties van het eerste seizoen. Wij verwachten dat een bevestiging over een tweede seizoen in de zeer nabije toekomst zal volgen.

Rosario Dawson, André Holland, Sonoya Mizuno en Ann Dowd maken allen onderdeel uit van de stemmencast van animatie-serie Terminator Zero van Netflix.

Nieuw perspectief


De serie speelt zich af in twee tijdlijnen: 1997; het jaar dat Skynet online gaat, en 2022; wanneer de oorlog tussen mens en machine in volle gang is.

Terminator Zero seizoen 1 stream je op Netflix.

Lees ook
Grote en veelbelovende 'Terminator'-serie van Netflix toont zijn hoofdpersonages
Over een maand gaan we een nieuw verhaal uit de wereld van de Terminator zien op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote monsterserie krijgt opvallende 'Predator'-killer in belangrijke rol
Series / Nieuws

Grote monsterserie krijgt opvallende 'Predator'-killer in belangrijke rol

Na een sterke rol in de film te hebben neergezet, is de hoop dat ze dit opnieuw doet.

Vorig jaar kwam het Monster-universum van Godzilla en co naar het kleine scherm, en het werd al snel verlengd voor een tweede seizoen. Nu is bekend geworden dat de cast wordt versterkt door Prey-ster Amber Midthunder.

Midthunder, bekend van tv-series zoals Roswell, New Mexico en Legion, en de veelgeprezen Predator-film Prey, zal te zien zijn in de Apple TV+ serie Monarch: Legacy of Monsters. Ze speelt de rol van Isabel, een intelligente en krachtige zakenvrouw.

Wezens in verschillende tijdlijnen


In de serie draait een deel van het verhaal om drie hoofdpersonages, waaronder kolonel Lee Shaw, gespeeld door Kurt Russell. Shaw jaagde vroeger op gigantische wezens, bekend als Titans of MUTOs, samen met Dr. Keiko Miura (Mari Yamamoto), de moeder van een van de andere hoofdpersonages.

Daarnaast speelt de serie zich af in een tweede tijdlijn, rond de jaren '40 en '50, waarin een jongere versie van Shaw, gespeeld door Wyatt Russell, samen met Keiko en Bill Randa (Anders Holm) de wetenschapsorganisatie Monarch opricht.

Veel meer monsters op komst


In april werd bekendgemaakt dat Apple TV+ niet alleen een tweede seizoen van Monarch: Legacy of Monsters heeft besteld, maar ook van plan is meerdere spin-off series binnen het Monsterverse te ontwikkelen. Deze uitbreiding van het Monsterverse belooft veel nieuwe verhalen en personages.



Bekijk alle afleveringen van Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+.

Lees ook
De 'Monster'-series van Netflix: twee seizoenen gruwelijk kijkplezier
Een waargebeurd misdaadverhaal over twee broers met schokkende onthullingen en goede acteurs.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies gloednieuwe 'Disclaimer' met Cate Blanchett: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies gloednieuwe 'Disclaimer' met Cate Blanchett: kijken of skippen?

Is deze gloednieuwe serie met Cate Blanchett de moeite waard of is het een grote flop?

De laatste tijd is de Australische actrice Cate Blanchett druk geweest met haar gloednieuwe serie. De grote vraag is nu natuurlijk of deze serie de moeite waard is om te kijken of dat je deze beter links kan laten liggen. De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun ongezouten mening gegeven.

De psychologische thriller, Disclaimer, is geschreven en geregisseerd door Alfonso Cuarón. Hij is vooral bekend door zijn werk aan Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men.

Rotten Tomatoes


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Renée Knight en vertelt het verhaal van Catherine, een journalist. Ze komt erachter dat ze het hoofdpersonage is in een boek dat haar diepste geheim heeft onthuld.

De serie is pas vanaf 11 oktober te zien op Apple TV+, maar critici op Rotten Tomatoes hebben de serie al kunnen bekijken. Zij geven het verhaal een stevige score van 79% (op het moment van schrijven).

Een interessant narratief


De serie speelt nadrukkelijk met het narratief en het perspectief en volgens criticus Rafaela Sales Ross van Little White Lies zorgt dat voor een uniek verhaal.

Ze schrijft: "Deze experimentele benadering van het verhaal zorgt voor een interessante kijk op het perspectief, waardoor de grenzen tussen de waarheden in het verhaal nog verder vervagen."



Rachel Goodman van NOW Toronto schrijft dat de serie erin slaagt om in "de smerigste hoeken en gaten van de psyche van elk personage te duiken, waardoor diepte en dimensie wordt toegevoegd aan een meesterlijk geconstrueerd verhaal."

Lees ook
Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?
Vooral het publiek was niet te spreken over het eerste seizoen van 'The Rings of Power', morgen start seizoen 2.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.