search

Ons nieuws van vrijdag 11 oktober 2024

'Annika' seizoen 2: de titelfiguur vindt nieuwe manieren om in ongemakkelijke situaties te belanden
Recensie

'Annika' seizoen 2: de titelfiguur vindt nieuwe manieren om in ongemakkelijke situaties te belanden

Middelmatig detectivewerk, maar de kurkdroge humor en eigenzinnigheden houden de aandacht vast.

Regie: Annie Griffin, Philip John | Cast: Nicola Walker (Annika), Jamie Sives (Michael), Katie Leung (Blair), Silvie Furneaux (Morgan), Ukweli Roach (Tyrone), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-47 minuten | Jaar: 2023

Hoewel Annika kan worden geclassificeerd als detective, kijk je deze serie niet voor het spannende speurwerk. Wel voor het titelpersonage, dat niet alleen opvalt door haar intrigerende karakter, droge humor en vermogen om zichzelf voortdurend in benarde situaties te praten, maar ook doordat ze regelmatig de vierde wand doorbreekt en de kijker meeneemt in haar gedachten. Dit geeft inzicht in wat ze denkt over bepaalde situaties of benadrukt juist haar ongemak, wat vaak leidt tot grappige momenten.

In het tweede seizoen gaat inspecteur Annika weer met haar kleine onderzoeksteam op pad om diverse moorden rond de Schotse wateren op te lossen. Bij elke zaak maakt ze vergelijkingen met klassiekers van William Shakespeare, George Orwell of de Griekse mythologie. Ze legt verbanden tussen de moordzaken en de thema's uit deze werken, wat haar helpt de zaak beter te begrijpen en te achterhalen waarom iemand een moord pleegt. Tegelijkertijd reflecteert ze op haar eigen leven door zich af te vragen of ze iets van zichzelf in de situatie herkent.

Het is een geniale manier om het personage beter te leren kennen en van haar te gaan houden. Want hoewel de literaire verwijzingen kunnen soms wat vreemd aanvoelen, vooral bij de relatief simpele moordzaken, werken ze meestal uitstekend. De verwijzingen plaatsen de gebeurtenissen in een breder perspectief en geven de verhalen extra diepgang. Zonder deze intellectuele knipoogjes zou Annika waarschijnlijk aanvoelen als een vrij oppervlakkige detectiveserie.

Verwacht trouwens geen spannend detectivewerk, want iedere aflevering volgt eigenlijk hetzelfde stramien: er wordt een lijk gevonden, de meest voor de hand liggende verdachte wordt verhoord, aanwijzingen worden gevonden, de dader blijkt toch iemand anders, zaak gesloten. Dit is te herhalend, zeker naarmate verder je in het tweede seizoen komt. Het is sowieso een raadsel hoe dit onderzoeksteam zaken kan oplossen. Aanwijzingen komen uit de lucht vallen en arrestaties worden verricht op basis van aannames.

Zelfs de momenten die spannend zouden moeten zijn, doen je hartslag niet stijgen. Wanneer een van de agenten is opgesloten op een brandende boot, is er is geen sprake van spanningsopbouw. Er is gewoon plotseling een agent op een boot met vlammen om zich heen. Dat je als kijker bij deze scènes niet echt meeleeft met de personages, kan zeker een reden zijn om niet alle zes de afleveringen af te kijken. Wat het uiteindelijk de moeite waard maakt om te blijven kijken, is Annika en haar humor.

In dit tweede seizoen komt Annika's Noorse afkomst wat meer naar voren. Ze verwijst er af en toe naar, gooit er wat Noorse vervloekingen uit en in een aantal afleveringen duikt haar vader op. Maar de serie speelt zich nog steeds af in Schotland, wat zorgt voor een behoorlijk grauwe sfeer. Hoewel de landschappen prachtig zijn, blijft het weer somber en lijkt er geen enkel sprankje zon te verschijnen.

Je kunt de nieuwe zes afleveringen van Annika eigenlijk niet bekijken zonder het eerste seizoen te hebben gezien. Onderlinge relaties spelen namelijk een grote rol en enige voorkennis is vereist om te begrijpen hoe al die verhoudingen precies werken. Ook zijn er veel terugkerende personages, zoals een ex-geliefde van Annika, en mis je enkele subtiele grapjes wanneer je seizoen één hebt overgeslagen. Het open einde van seizoen twee vormt tevens het slot van de gehele serie. Daarmee Annika op eigenzinnige wijze, maar dat past wel bij de titelfiguur.



Annika is te zien bij NPO Start.



Lees ook
'The Confidante': waar willen de makers met dit verhaal eigenlijk naartoe?
Psychologische thriller over een vrouw die zich na de Bataclan-aanslag zonder duidelijke reden bij een hulporganisatie aanmeldt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De allereerste Nederlandse Disney+-serie: Een thriller die je aan de buis gekluisterd moet houden
Series / Specials

De allereerste Nederlandse Disney+-serie: Een thriller die je aan de buis gekluisterd moet houden

Het is volgende week tijd voor de allereerste Nederlandse serie op Disney+.

Op Disney+ vond je tot nu toe geen enkele serie van Nederlandse bodem. Daar komt volgende week verandering in, want op woensdag verschijnt Nemesis. Wij beantwoorden 5 vragen over deze nieuwe serie.

Waar gaat Nemesis over?


In de serie volgen we officier van justitie Sylvia van Maele en FIOD-rechercheur Lars van Deurnen. Zij zoeken criminelen door geldsporen en afrekeningen te volgen. Hierbij komen ze in aanraking met een genadeloze elite, die koste wat het kost hun eigen rijkdom en macht wil behouden.

De grenzen tussen haar werk en persoonlijke leven beginnen voor Sylvia alleen steeds meer te vervagen, waardoor ze geconfronteerd wordt met de gevaren van haar baan. Ze zal moeten opkomen voor zichzelf en naar haar gevoel moeten luisteren, ook als dat betekent dat ze de mensen dichtbij haar niet meer kan vertrouwen.

Wie is de maker van de serie?


Nemesis is geregisseerd en ontwikkeld door Willem Bosch. Hem kun je kennen van verschillende andere Nederlandse films en series, waaronder Feuten, Baantjer: het begin en Sunny Side Up. Daarnaast werkten Sander van Meurs en Pieter Kuijpers mee als producenten.

Wie zijn er in de serie te zien?


De rol van Sylvia wordt gespeeld door Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Soof). Daarnaast zien we Romana Vrede (Crow's Nest, Overspel) als Lars van Deurne.



Kun je de serie bingewatchen?


Ja, dat kan zeker. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen, die in één keer op Disney+ verschijnen.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Als je houdt van Nederlandse misdaadseries als Penoza, Ares en Klem moet je deze zeker gaan kijken. En natuurlijk als je benieuwd bent hoe de eerste Nederlandse serie op Disney+ eruit ziet.

Nemesis is vanaf woensdag 15 oktober te zien op Disney+.

Lees ook
Hitsige en uitzinnige serie doet het goed op Netflix en kaapt de top 10
De nieuwe Italiaanse serie Inganno trekt flink wat aandacht op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe satire van 'Penny Dreadful'-regisseur verovert HBO Max
Series / Nieuws

Nieuwe satire van 'Penny Dreadful'-regisseur verovert HBO Max

Deze satire brengt een veelbekritiseerd onderdeel van de Hollywoodindustrie in beeld.

De laatste jaren is er openlijke kritiek geweest op het hoge aantal superheldenfilms en -series. Veteraan-regisseur Sam Mendes (American Beauty) regisseert de achtdelige serie The Franchise, waarvan de eerste aflevering nu online staat. De satire, over het maken van een superheldenfilm, staat op de vijfde plaats.

Behalve regisseur is Mendes ook uitvoerend producent. De hoofdrollen worden gespeeld door Himesh Patel, Daniel Brühl, Aya Cash, Billy Magnussen, Darren Goldstein en Richard E. Grant.

Ontvangst


De cijfers op Rotten Tomatoes laten een ietwat misleidend beeld zien. De Tomatometer staat op 69% en de Popcornmeter geeft 56% aan. In dit laatste geval is er echter sprake van slechts drie kijkersrecensies, waarvan twee zeer positief en een uitgesproken negatief.

De consensus onder de critici luidt: "De briljante castleden hebben het geweldig naar hun zin bij het spelen van uitgerangeerde acteurs die ongelukkig terecht zijn gekomen. 'The Franchise' deelt meerdere stoten uit richting de problemen in Hollywood, maar dit gebakje is toch een beetje zuur van smaak".

Waar te zien?


The Franchise is nu te bekijken op HBO Max.



Synopsis: de superheldenfilm 'Tecto: Eye of the Storm' is een weinig populaire film binnen een grotere franchise. Het maken van deze film verloopt duidelijk moeizaam, zowel voor als achter de schermen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' en de terugkeer van dit belangrijke personage in het derde seizoen
Series / Specials

'The Wheel of Time' en de terugkeer van dit belangrijke personage in het derde seizoen

Dit personage speelt een rol in een belangrijke verhaallijn van de fantasyhit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen liet een belangrijke aanpassing zien ten opzichte van de boekenserie. De kijker maakt kennis met Moiraine's (Rosamund Pike) familieleden in haar thuisland. Moiraine is vervreemd geraakt van haar zus Anvaere (Lindsay Duncan) en haar neefje Barthanes (Will Tudor). Het tweede seizoen liet een hereniging zien en daarnaast blijkt Anvaere een rol te spelen in een relevante verhaallijn van de serie.

Anvaere komt niet voor in Jordans oorspronkelijke boekenserie, maar wordt genoemd in een van de prequelboeken van de 'Rad Des Tijds'-serie. Doordat ze belangrijke informatie opvangt over een lid van de Aes Sedai, Liandrin (Kate Fleetwood), bestaat er een kans dat we Moiraine's zus terugzien in de strijd tegen de Duistere.

Belangen


Anvaere luistert een gesprek van haar zoon Barthanes af. Op deze manier komt ze erachter dat Liandrin in het geheim een Duistervriend is. Weliswaar hoort ze officieel bij de Witte Toren, maar ze zit in het geheim bij de Zwarte Ajah-fractie. Deze groep bestaat uit Aes Sedai die de Duistere volgen. Ondanks het feit dat dit tegen haar directe belangen ingaat, kiest Anvaere ervoor om de rol van haar zoon in het geheel te onthullen. Ze laat hiermee zien dat ze wil doen wat goed is, maar brengt zichzelf hierdoor wel in gevaar.

Haar verhaallijn wordt in het tweede seizoen niet afgerond en de kans bestaat dat we Anvaere terugzien in het derde seizoen. Mocht het zo zijn dat Liandrin erachterkomt dat Barthanes' moeder kostbare informatie heeft, dan is een aanslag niet uit den boze. Dit betekent dat Moiraine's zus Cairhien moet verlaten en een manier moet zien te vinden om Moiraine op de hoogte te stellen van de infiltratiepoging binnen de Witte Toren.

Basis


De locaties voor het derde seizoen zijn al een tijdje bekend. Een realistische optie voor Anvaere's verhaallijn is in dit geval het dorpje Salidar. in het tweede seizoen is te zien dat Amyrlin Zetel Siuan Sanche (Sophie Okonedo) is aangevallen door Lanfear (Natasha O'Keeffe) en mogelijk verlamd is geraakt. Dit betekent dat er een nieuwe Amyrlin Zetel komt, die onder de invloed is van de Zwarte Ajah. In de boeken scheiden diverse Aes Sedai zich af nadat de macht van deze groep groeit en vormen een basis in Salidar. Meerdere personages komen in dit plaatsje terecht, ongeacht of ze Aes Sedai zijn of niet. Door Anvaere's verhaal op deze manier in de grotere context te verwikkelen, kan ze een bijdrage leveren aan de strijd tegen de Duistere.



Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

Lees ook
Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max
Deze film weet top op de dag van vandaag de kijkers geboeid te houden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video kondigt nieuw seizoen aan voor mogelijk zijn beste serie: 'Reacher'
Series / Nieuws

Prime Video kondigt nieuw seizoen aan voor mogelijk zijn beste serie: 'Reacher'

Het derde seizoen moet nog verschijnen, maar nu al wordt er een schepje bovenop gedaan.

Prime Video heeft aangekondigd dat de uiterst populaire actieserie Reacher een vierde seizoen krijgt. En dat terwijl het derde seizoen nog moet verschijnen.

Naast deze aankondiging liet de streamingdienst ook weten dat het derde seizoen ergens in 2025 te streamen zal zijn. Het tweede seizoen gold als de meest bekeken serie die in 2023 op Prime Video verscheen.

Veel keuze voor bronmateriaal


Het is nog onbekend welk deel uit de boekenreeks van Lee Child zal dienen als bronmateriaal voor het vierde seizoen. Wel weten we dat seizoen 3 gebaseerd wordt op het boek Persuader.

In het derde seizoen moet Reacher (Alan Ritchson) undercover gaan om een informant te redden die gegijzeld wordt door een oude vijand.

Nederlands tintje


Naast Ritchson zien we in het nieuwe seizoen acteurs als Maria Sten, Anthony Michael Hall, Sonya Cassidy, Brian Tee, Johnny Berchtold, Robert Montesinos, Daniel David Stewart en onze eigen 'Dutch Giant' Olivier Richters.



Vorige week werd al aangekondigd dat er ook een spinoff-serie komt over Stens personage Frances Neagley. Die spinoff gaat over hoe deze privé-detective de dood van een goede vriend na een verdacht ongeluk onderzoekt.

Reacher op Prime


Showrunner van Reacher is Nick Santora, die ook de scripts schrijft en als uitvoerend producent fungeert. Dat laatste doet hij samen met Ritchson, Don Granger, Scott Sullivan, Mick Betancourt, David Ellison, Dana Goldberg en Matt Thunell.

De eerste twee seizoenen van Reacher stream je op Prime Video.

Lees ook
Netflix heeft dubbel goed nieuws voor zijn hitserie uit 2023
Netflix komt met goed nieuws voor de fans van de 2023-serie The Night Agent.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dat niemand deze dikke fout in 'The Fresh Prince of Bel-Air' zag is echt bizar
Series / Specials

Dat niemand deze dikke fout in 'The Fresh Prince of Bel-Air' zag is echt bizar

In een aflevering van seizoen 5 van 'The Fresh Prince of Bel-Air' werd een blunder gemaakt die je waarschijnlijk niet heb opgemerkt.

The Fresh Prince of Bel-Air is een van de beste series uit de jaren 90. Hoewel het zo'n succes was en door veel mensen werd bekeken, gebeurde het soms dat er een fout werd gemaakt. Zo werd er in seizoen vijf van de serie een blunder gemaakt die je waarschijnlijk niet hebt opgemerkt.

The Fresh Prince of Bel-Air werd gemaakt door Andy en Susan Borowitz met Will Smith in de hoofdrol als een gefictionaliseerde versie van zichzelf, een slimme straatjongen geboren en getogen in West Philadelphia, die naar zijn rijke oom en tante in Bel-Air, Los Angeles, wordt gestuurd. Zijn levensstijl botst vaak met die van zijn welgestelde familieleden.

Carlton


The Fresh Prince of Bel-Air lanceerde de carrière van Smith, die nu een van de grootste acteurs is. Een van de favoriete personages in de serie is en blijft Carlton, gespeeld door Alfonso Ribeiro. Carlton is de neef en de belangrijkste tegenhanger maar uiteindelijk ook goede vriend van Will.

Het personage werd geprezen voor het tonen van een complexe en sympathieke tegenstander met een verhaallijn van persoonlijke groei gedurende de serie. Carlton is ook bekend om een humoristische dans met overdreven bewegingen, ontwikkeld door Ribeiro voor het personage, dat bekend werd als "The Carlton".

Ander shirt


In aflevering 16 van het vijfde seizoen van The Fresh Prince of Bel-Air ging er iets fout met het shirt dat Carlton droeg. Zo is er een scène waarin het van het ene beeld naar het andere springt en waarbij Carlton een volledig ander shirt draagt. Vervolgens verandert zijn shirt opnieuw naar de oorspronkelijke gele trui die hij eerder droeg.



De scène waarin dit gebeurt kan je hier zien. In die aflevering, getiteld A Decent Proposal, vraagt Will Lisa (Nia Long) ten huwelijk. Lisa heeft echter haar bedenkingen, waardoor Will hard zijn best moet doen om haar te overtuigen met hem te trouwen.

Kijken?


Wil je The Fresh Prince of Bel-Air en deze blunder zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.

Lees ook
Deze blamage in 'Bones' vergeven de makers zichzelf nooit
De misdaadserie 'Bones' had dit geliefde personage nooit mogen doden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ondergewaardeerde misdaadserie met Chris Pine moet je gewoon zien
Series / Specials

Deze ondergewaardeerde misdaadserie met Chris Pine moet je gewoon zien

Chris Pine geeft een optreden om niet te missen in de misdaadserie 'I Am the Night'.

Chris Pine heeft al verschillende grote rollen mogen spelen. Zo was hij te zien naast Gal Gadot in Wonder Woman en het vervolg als Steve Trevor, als de intergalactische ruimtekapitein James T. Kirk en speciale agent Jack Ryan. De acteur speelde echter ook een geweldige rol in de ondergewaardeerde misdaadserie I Am the Night.

Voor I Am the Night werkte Pine opnieuw samen met Patty Jenkins, regisseur van de twee Wonder Woman-films. Jenkins regisseerde de twee eerste afleveringen van de serie, die gemaakt en geschreven werd door Sam Sheridan. Naast Pine, die ook uitvoerend producent is van de serie, heb je India Eisley in de hoofdrol.

Verhaal


I Am the Night speelt zich af in Los Angeles in de jaren zestig en is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Zo is het losjes gebaseerd op Fauna Hodel's memoires One Day She'll Darken uit 2008. De serie volgt het mysterieuze verhaal van Fauna Hodel (Eisley), een jonge vrouw die schokkende geheimen over haar afkomst ontdekt en terechtkomt in een duister onderzoek rond beruchte figuren zoals Dr. George Hodel en de Black Dahlia-moordzaak.

Pine speelt de rol van Jay Singletary, een voormalige marinier en journalist die op zijn geluk zit te wachten. Zijn leven raakt verstrengeld met dat van Fauna, terwijl ze samen de waarheid proberen te achterhalen over een verontrustend netwerk van misdaad en corruptie.

Intens en meeslepend


I Am the Night kwam uit in 2019 op TNT en is een van de vele interpretaties van de moord op de Black Dahlia, en Pine's optreden maakt het tot een van de meest aangrijpende. Zijn vertolking van Singletary is intens en meeslepend, waarbij hij het gebroken karakter combineert met vastberadenheid en een moreel kompas.



Zijn optreden springt eruit als een diepgaande en emotionele verkenning van een man die wordt verteerd door zijn verleden, maar nog steeds gedreven is om de waarheid te onthullen, zelfs als dat hem in gevaar brengt. Ondanks lovende kritieken bleef de serie onder de radar, waardoor Pine’s boeiende optreden in I Am the Night een verborgen parel is in zijn carrière.

Kijken?


I Am the Night is voorlopig enkel op Hulu in de VS te zien en staat dus niet op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Ontdek deze ondergewaardeerde serie: een waardige vervanger van 'The Handmaid's Tale'
Het is een schande dat deze serie zo onbekend is en nooit op de "top 10"-lijsten staat.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil je 'Alien: Romulus' thuis kijken? Via deze diensten kijk je de spannende en absurde 'Alien'-film vanaf de bank
Films / Specials

Wil je 'Alien: Romulus' thuis kijken? Via deze diensten kijk je de spannende en absurde 'Alien'-film vanaf de bank

Heb je gewacht tot je 'Alien: Romulus' thuis kan kijken? Dan is het nu zover!

Alien: Romulus is het nieuwste deel in de Alien-franchise. De scifi-film draait nu nog in de bioscoop, maar is vanaf volgende week ook gewoon thuis te streamen.

Alien: Romulus is een Amerikaanse scifi-horrorfilm, geregisseerd door Fede Álvarez. Het is de achtste film in de Alien-franchise. Het verhaal speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Alien en Aliens.

Xenomorph


De film volgt een groep jonge ruimtekolonisten die diep in de ruimte een verlaten ruimtestation onderzoeken. Tijdens hun missie komen ze in aanraking met de angstaanjagende Xenomorph die we kennen uit de eerdere films in de Alien-franchise.

Terwijl de groep zijn best doet om te overleven, ontrafelen ze duistere geheimen over de Xenomorph en experimenten die erop zijn uitgevoerd. In hun strijd om te overleven, worden hun relaties en loyaliteit binnen de groep ook op de proef gesteld.

Cast


Cailee Spaeny (Bad Times at the El Royale, Priscilla) speelt de rol van Rain, een mijnwerker die haar ouders is verloren. Daarnaast zien we David Jonsson (Industry, Rye Lane) als een android die door Rains vader is geprogrammeerd als haar broer.



Als Rains ex-vriend zien we Archie Renaux (Gold Digger, Shadow and Bone). De rol van zijn zus Kay wordt gespeeld door Isabela Merced (Instant Family, Dora and the Lost City of Gold). Daarnaast zien we Spike Fearn (Tell Me Everything) als hun neef Bjorn en Aileen Wu als zijn zus Navarro.

Streamen


Oorspronkelijk zou Alien: Romulus meteen op de Amerikaanse streamingdienst Hulu verschijnen, maar dat werd uiteindelijk toch gewijzigd naar een bioscooprelease. De film verscheen in augustus in de Nederlandse bioscopen.

En nu kun je Alien: Romulus bijna thuis streamen: vanaf dinsdag 15 oktober staat de film op Prime Video en Pathé Thuis.

Lees ook
Wil je 'Deadpool & Wolverine' thuis kijken? Via deze diensten kijk je de Marvel-film vanaf de bank
Wil je de nieuwste Marvel film graag thuis bekijken? Dit is waar je dat zeer binnenkort kan doen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitsige en uitzinnige serie doet het goed op Netflix en kaapt de top 10
Series / Nieuws

Hitsige en uitzinnige serie doet het goed op Netflix en kaapt de top 10

De nieuwe Italiaanse serie Inganno trekt flink wat aandacht op Netflix.

De Netflix Top 10 van series verwelkomt een nieuwe Netflix Original op de derde positie. De Italiaanse serie Inganno nestelt zich vlak onder de op dit moment meest bekeken series Monsters en Nobody Wants This.

Inganno alias Deceitful Love wordt door Netflix omschreven als Sensueel, Soapachtig en Drama. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Denise Capezza, Giacomo Gianniotti en Monica Guerritore.

Magere ontvangst


Op Rotten Tomatoes zijn nog geen recensies verschenen over de miniserie. Het IMDb-cijfer laat een weinig hoopvolle 5,4 zien na slechts 198 stemmen. De kijker zal het waarschijnlijk weinig uitmaken, aangezien Inganno lijkt te mikken op een specifieke doelgroep.

De serie heeft de volgende synopsis: Een rijke vrouw die net 60 is geworden, wordt plotseling verliefd op een aantrekkelijke en veel jongere man, maar haar familie twijfelt aan zijn bedoelingen.

Nu te zien


Wil je Inganno graag zien? Je vindt de zesdelige miniserie nu op Netflix.



Lees ook
Nieuwe Netflix-toppers: De 3 must-see series van komende week onthuld
Onze selectie bevat een reeks series die je hartslag flink zullen verhogen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hardy in grote nieuwe gangsterserie van Guy Ritchie (The Gentlemen)
Series / Nieuws

Tom Hardy in grote nieuwe gangsterserie van Guy Ritchie (The Gentlemen)

Na zijn opwachtingen in Peaky Blinders en Taboo waagt Hardy zich nu aan een nieuwe misdaadserie.

[b]Tom Hardy, Helen Mirren en Pierce Brosnan zullen allen te zien zijn in Guy Ritchie's nieuwe gangster-serie The Associate voor Paramount+.[/h2]

Het project kreeg oorspronkelijk het groene licht als een 'losse' spinoff van de dramaserie Ray Donovan, maar dan over een familie elite fiksers in Londen.

Overstap van idee


Dat is echter niet langer het geval. Het betreft nu een op zichzelf staande serie die nul connectie heeft met Ray Donovan. De Ierse scenarist Ronan Bennett blijft echter wel aan boord om alle scripts te schrijven.

Showtime, MTV Studios en 101 Studios financieren de serie, die Ritchie zal regisseren. Ritchie en Bennett zullen daarnaast produceren samen met David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin en Ivan Atkinson.

Misdaadveteraan


Bennett kennen we als bedenker van de Britse misdaadserie Top Boy, scenarist van Michael Manns Public Enemies, en de scripts voor de nog te verschijnen miniserie The Day of the Jackal.



Ritchie maakte onlangs nog de serie The Gentleman, gebaseerd op zijn eigen film uit 2019, voor Netflix. Daarnaast maakte hij recent de film The Ministry of Ungentlemanly Warfare met Henry Cavill.

SkyShowtime


The Associate zal in Nederland naar alle waarschijnlijkheid via SkyShowtime te streamen zijn.

Lees ook
Met een 8,3 op IMDb is Tom Hardy's 'Taboo' een van de beste thrillerseries die je moet bekijken
De serie speelt zich af in Victoriaanse tijden, maar is allesbehave Victoriaans qua verhaallijn.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-toppers: De 3 must-see series van komende week onthuld
Series / Specials

Nieuwe Netflix-toppers: De 3 must-see series van komende week onthuld

Onze selectie bevat een reeks series die je hartslag flink zullen verhogen.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

Chucky



Verschijnt op: Dinsdag 15 oktober | Kijk op: Netflix
Wie kent de enge pop Chucky uit de horrorklassieker Child's Play nou niet? Met Halloween in het vooruitzicht verschijnt hij nu in zijn eigen serie, waarvan het eerste seizoen op Netflix te zien zal zijn.

Moordpop Chucky loopt vrij rond en het aantal doden blijft maar stijgen. Drie vastberaden tieners proberen hun stadje te redden van de kleine verschrikking en zijn volgelingen.



Jurassic World: Chaos Theory



Verschijnt op: Donderdag 17 oktober | Kijk op: Netflix
Komende week verschijnt het tweede seizoen van deze spectaculaire animatieserie, die zich afspeelt in het Jurassic Park-universum. Het eerste seizoen kreeg op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100%.

Herbivoren in de supermarkt. Carnivoren die auto's achternazitten. En roofdieren die je continu in de gaten houden. Welkom in de chaotische wereld van Jurassic Park: Chaos Theory.



The Lincoln Lawyer



Verschijnt op: Donderdag 17 oktober | Kijk op: Netflix
Deze dramatische misdaad-thriller met hoofdrolspeler Manuel Garcia-Rulfo maakt zich alweer op voor het derde seizoen. Met meer dan 68.000 stemmen krijgt deze serie een hele goede score van 7,7.

Topadvocaat Mickey Haller gaat tot het uiterste om zijn cliënten te verdedigen. Manuel Garcia-Rulfo speelt de hoofdrol in dit drama van David E. Kelley.



Lees ook
Deze week op Netflix: De 7 nieuwste series die je absoluut moet kijken
Van paranormale mediums tot bovennatuurlijke thrillers: het wordt geen conventionele week op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor 'The Franchise': top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'The Franchise': top of flop?

Opvallende score op Rotten Tomatoes voor de nieuwste komedie, The Franchise.

Een nieuwe komedie is vaak een 'hit or miss'. De humor matcht wellicht precies met die van jou of staat hier lijnrecht tegenover. Je bent aan het huilen van het lachen of de grappen voelen allemaal heel ongemakkelijk. Is de nieuwe komedie The Franchise iets voor jou? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben alvast hun oordeel gegeven.

Uitvoerende producenten Armando Iannucci, Sam Mendes en Jon Brown (tegelijk ook de maker) hebben de handen in elkaar geslagen voor hun nieuwste project: The Franchise. In deze serie spelen onder anderen Himesh Patel, Aya Cash en Jessica Hynes.

Rotten Tomatoes


De serie is als het ware een kijkje achter de schermen van een filmproductie. Daniel, een Assistent Director, wil graag dat alles goed verloopt, maar hij krijgt elke dag te maken met problemen op zijn werk.

Enkele critici op Rotten Tomatoes hebben de serie al gekeken en hun oordeel gegeven. The Franchise krijgt, op het moment van schrijven, een score van 67%. Dit is niet super hoog in vergelijking met andere series, maar zeker niet slecht!

De perfecte balans


"The Franchise is zeer vermakelijk, toch is het een enigszins repetitieve komedie", aldus criticus Robert Lloyd van Los Angeles Times. Toch is de cast volgens Lloyd erg goed.



Helaas is niet elke recensie volledig positief, maar Mae Abdulbaki van Screen Rant is dat wel. Ze schrijft: "De Franchise is zo goed en leuk door het briljante en grappige script, de fantastische chemie tussen de cast en de constante stroom aan komische situaties."

Lees ook
Eerste recensies voor 'Daryl Dixon': is de 'The Walking Dead'-spin-off top of flop?
Seizoen 2 van The Walking Dead: Daryl Dixon krijgt een opvallende score ten opzichte van seizoen 1.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.