search

Ons nieuws van maandag 14 oktober 2024

Ontdek deze week op Disney+: Verrassende nieuwe series en verbluffende premières
Series / Release-lijsten

Ontdek deze week op Disney+: Verrassende nieuwe series en verbluffende premières

Het wordt vooral voor Disney-begrippen een duistere week vol misdaad en spanning.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Nemesis


Verschijnt op: Woensdag 16 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, bundelt haar krachten met Lars van de FIOD in de strijd tegen financiële misdaad: een schaduwwereld vol brievenbusfirma's, doodlopende paper trails en internationale belastingregels die gebogen en gebroken worden. Wanneer de grens tussen haar persoonlijke en professionele leven vervaagt, moet Sylvia op haar intuïtie vertrouwen om te overleven.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 17 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Rivals


Verschijnt op: Vrijdag 18 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

Het is 1986 en de economie van Groot-Brittannië bloeit. 'Rivals', de langverwachte verfilming van de bestseller uit Jilly Coopers Rutshire Chronicles, speelt zich af in de meedogenloze wereld van tv, waar de kapsels volumineus zijn en de ambities torenhoog. Er worden deals beklonken in zowel bestuurskamers als in slaapkamers en niemand weet zeker wie er aan het langste eind trekt. Kan ware liefde ontluiken als elke man en vrouw uit eigenbelang handelt?



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

15 oktober: English Teacher (seizoen 1 - aflevering 8) - Komedie - Evan Marquez is een docent Engels in Austin, Texas die een balans probeert te vinden tussen de persoonlijke, beroepsmatige en politieke aspecten van zijn werk op een middelbare school.

15 oktober: Only Murders in the Building (seizoen 4 - aflevering 8) - Komedie / Misdaad / Thriller - Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.

16 oktober: Tell Me Lies (seizoen 2) - Drama - Lucy Albright en Stephen DeMarco ontmoeten elkaar op de universiteit, op een leeftijd waarop schijnbaar alledaagse keuzes langetermijngevolgen kunnen hebben. Ze raken al snel verstrikt in een verslavende relatie die niet alleen hun leven, maar dat van iedereen om hen heen voorgoed zal veranderen.

16 oktober: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

16 oktober: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Alle 11 series die je deze week moet zien
Series / Release-lijsten

Nieuw op Netflix: Alle 11 series die je deze week moet zien

Het belooft een week vol drama, spanning en intrige te worden op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Chucky


Verschijnt op: Dinsdag 15 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Horror / Komedie / Drama | Kijk op: Netflix

Moordpop Chucky loopt vrij rond en het aantal doden blijft maar stijgen. Drie vastberaden tieners proberen hun stadje te redden van de kleine verschrikking en zijn volgelingen.



I Am a Killer


Verschijnt op: Woensdag 16 oktober | Release: Seizoen 5 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

In deze documentaireserie vertellen terdoodveroordeelde gevangenen vanuit hun eigen perspectief over de moorden die ze pleegden.



The Lincoln Lawyer


Verschijnt op: Donderdag 17 oktober | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Heb je een advocaat nodig? Bel Mickey Haller. Hij runt zijn advocatenpraktijk vanuit zijn Lincoln en staat klaar om vol gas te geven. Terwijl hij door Los Angeles rijdt, neemt hij zaken aan en balanceert hij zijn privéleven, waarin hij zowel vader is als twee ex-vrouwen heeft.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

14 oktober: Mighty MonsterWheelies (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Familie - Dit verhaal herbeeldt klassieke personages als half-monster, half-truck helden die samenwerken om hun speciale krachten te gebruiken om de volledig uit voertuigen bestaande stad Motorvania te beschermen tegen onruststokers zoals Phantom Freeze en Invisible Van.

15 oktober: Comedy Revenge (seizoen 1) - Komedie / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van de legendarische comedian Lee Kyeong-kyu gaan achttien comedysterren opnieuw de hilarische strijd met elkaar aan. Tijd om lekker te lachen!

16 oktober: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 2 - aflevering 2) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

16 oktober: Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 5) - Talkshow - Wereldberoemd medium Tyler Henry geeft hoop, genezing en lang gezochte antwoorden aan beroemde gasten door middel van emotionele lezingen.

16 oktober: Ancient Apocalypse (seizoen 2) - Documentaire / Geschiedenis - Sommigen denken dat er overal ter wereld tekenen zijn van een eeuwenoude ramp, van een ondergrondse stad in Turkije tot een rotsformatie voor de kust van Miami.

17 oktober: Gundam: Requiem for Revenge (seizoen 1) - Animatie / Actie / Drama - U.C.0079, elf maanden na het begin van de Eénjarige Oorlog. Zaku II-piloot kapitein Solari bestrijdt het nieuwe dodelijke wapen van de Aarde-federatie: de Mobile Suit-Gundam.

18 oktober: Fabulous Lives of Bollywood Wives (seizoen 3) - Reality-TV - De camera's volgen het dagelijks leven van de glamoureuze dames van Bollywood en daarbuiten, terwijl ze carrières, familie en vriendschappen moeten zien te combineren.

19 oktober: Ranma 1/2 (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Komedie / Actie - Akane Tendo ontmoet haar nieuwe verloofde, Ranma Saotome, een speciaal martial arts-wonderkind, want hij verandert in een meisje als hij koud water aanraakt. Pure magie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'The Big Bang Theory'? Kijk dan deze nieuwe briljante serie op HBO Max
Series / Specials

Ben je klaar met 'The Big Bang Theory'? Kijk dan deze nieuwe briljante serie op HBO Max

Geniet van deze komedie als je fan bent van The Big Bang Theory.

Al sinds 2007 is de sitcom The Big Bang Theory een grote hit onder fans. Heb je alle afleveringen al (minstens) een keer gezien en ben je op zoek naar een nieuwe serie? Als je The Big Bang Theory leuk vond, zul je ook van deze serie genieten.

In 2017 werd de The Big Bang Theory-franchise uitgebreid met een nieuwe prequel: Young Sheldon en binnenkort komt de nieuwe Georgie & Mandy's First Marriage uit. Maar welke serie is perfect om in de tussentijd te kijken?

De perfecte aanrader


Een perfecte serie voor fans van The Big Bang Theory is Silicon Valley. Deze serie van makers Mike Judge, John Altschuler en Dave Krinsky combineert komedie met een fantastisch verhaal en een geweldige cast.

Het plot en Rotten Tomatoes


Thomas Middleditch speelt Richard Hendricks, een programmeur bij een startupbedrijf, Pied Piper. Hij krijgt te maken met concurrentie van grote bedrijven en moet zijn hoofd boven water zien te houden.

Dan ontdekt Richard een krachtig zoekalgoritme en belandt hij in een gevaarlijke biedingsoorlog die alles kan veranderen.



Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van maker Judge, die in de jaren 80 als ingenieur werkte in Silicon Valley.

Silicon Valley scoort een indrukwekkende score van 94% op Rotten Tomatoes en ook de kijkersscore is torenhoog met 93%.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geweldige serie met Harrison Ford is deze week terug met een nieuw seizoen
Series / Specials

Deze geweldige serie met Harrison Ford is deze week terug met een nieuw seizoen

Vanaf woensdag bekijk je het nieuwe seizoen van 'Shrinking' op Apple TV+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week verschijnt het tweede seizoen van Shrinking op Apple TV+. Vanaf woensdag kun je gaan bekijken hoe de serie verder gaat. Wij geven alvast antwoorden op 5 vragen die je waarschijnlijk hebt.

Waar hield het vorige seizoen van Shrinking op?


Aan het einde van seizoen 1 begint Jimmy stappen te zetten om zijn leven weer op te bouwen na de dood van zijn vrouw Tia. Hij haalt al haar spullen weg uit hun huis, wat zorgt voor een heftige reactie bij zijn dochter Alice. In een toespraak op de bruiloft van Brian erkent hij dat hij verder moet in het leven.

Er ontstaan ondertussen spanningen tussen Liz en Gaby, als blijkt dat Gaby misschien gevoelens heeft voor Jimmy. De finale eindigt met een schokkende plotwending, wanneer Jimmy's patiënte Grace haar gewelddadige echtgenoot van een klif duwt.

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?


In seizoen 2 zullen we zien hoe het verder gaat met Grace, die de therapiesessies met Jimmy wel erg letterlijk heeft genomen. We gaan zien wat voor een impact dit heeft op Jimmy en de manier waarop hij zijn patiënten behandelt. Ook zullen we de verdere groei van hem en de andere personages zien.

Wie keren er terug in het nieuwe seizoen?


Het lijkt er sterk op dat de gehele cast van het eerste seizoen weer terug zal keren in seizoen 2. We zien dus onder anderen weer Jason Segel als Jimmy Laird, Harrison Ford als Dr. Paul Rhoades en Jessica Williams als Gaby



Kun je het seizoen bingewatchen?


Nee, helaas is de serie niet in één marathon te kijken. Het tweede seizoen van Shrinking bestaat uit 12 afleveringen, die wekelijks op Apple TV+ verschijnen. Dat betekent dat de laatste aflevering van het seizoen met kerst te zien is.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Als je op zoek bent naar een serie over rouw en persoonlijke groei gecombineerd met humor is Shrinking absoluut een aanrader voor jou. Vergelijkbare series zijn bijvoorbeeld Ted Lasso, After Life, Six Feet Under en Atypical.

Bekijk seizoen 2 van Shrinking vanaf woensdag 16 oktober op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'El Secreto del Rio': prachtig Mexicaans drama over vriendschap, liefde en genderidentiteit
Recensie

'El Secreto del Rio': prachtig Mexicaans drama over vriendschap, liefde en genderidentiteit

Je kunt de kracht van een man hebben, maar het hart en de geest van een vrouw.

Regie: Ernesto Contreras, Alba Gil, Alejandro Zuno | Cast: Frida Sofía Cruz Salinas (Erik), Mauro Guzmán (Erik), Lisa Rivas (Paulina), La Bruja de Texcoco (Solange), ova Coronel (Ambar), Jorge A. Jimenez (Jacinto), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-47 minuten | Jaar: 2024

El Secreto del Rio onthult al direct in de eerste scène wat het geheim van de rivier is. Het is een gebeurtenis die Erik en Manuel allebei de rest van hun leven met zich mee zullen dragen. De twee scholieren zijn een zomer samen in een klein dorp in het Mexicaanse Oaxaca-gebied, waar Manuel logeert bij zijn oma die hem de oorspronkelijke Zapoteekse taal leert. Het is een van de fijne details die bijdragen aan de intieme en authentieke sfeer van deze serie.

Na een aarzelende ontmoetingsperiode worden Erik en Manuel (wier moeders vriendinnen zijn) gezworen vrienden. Dit tot grote ergernis van Eriks homofobe vader, die Manuel onomwonden "een kleine flikker" noemt en zijn zoon verbiedt met hem om te gaan. Gedurende de zomer ontdekt Manuel steeds meer over zijn eigen identiteit en ook wat dat bij anderen – waaronder Erik – teweegbrengt. Manuel vindt aansluiting bij een groep muxes: mannen die zich kleden en gedragen als vrouwen, een traditioneel onderdeel van de Zapoteekse cultuur. Maar aan elke zomer komt natuurlijk een einde.

El Secreto del Rio toont Manuels psychologische en fysieke reis op een integere en genuanceerde manier, maar schrikt er niet voor terug ook de weerzinwekkende reacties daarop in hun volle lelijkheid te tonen. De personages nemen geen blad voor de mond als het gaat om liefde, haat en seksualiteit. El Secreto del Rio behandelt de thema's van genderidentiteit en culturele en individuele acceptatie in al hun complexiteit. Zaken zijn zowel zwart, wit als grijs. Het zorgt voor hoofdbrekens en heftige emoties bij de hoofdpersonages, maar ook bij de kijker.

Een onbezorgde jeugd is niet weggelegd voor Manuel en Erik. Discriminatie, maar ook misbruik liggen altijd op de loer als het gaat om kwetsbare groepen in de samenleving. Manuel leert van de muxes het woord 'sicarú', wat 'dat wat mooi is' betekent. Het begrip inspireert de jongen, maar leidt ook tot akelige confrontaties. Wat mooi is, wordt begeerd en kan het slechtste in mensen naar boven halen, vooral als iemand zijn of haar eigen onzekerheid niet durft prijs te geven.

Na een sterke eerste helft zorgt het tweede deel van El Secreto del Rio zo mogelijk voor nog meer uitdieping van de persoonlijkheden en de relaties tussen de personages. In zekere zin draaien de rolverhoudingen van Manuel en Erik om. Hun plek in de maatschappij blijft er een van zoeken en proberen, maar de schuchtere Manuel lijkt steeds meer zekerheid te vinden, terwijl Erik heftig blijft twijfelen. Wat is zíjn identiteit en hoe komt hij daarachter?

De subtiele veranderingen worden minutieus en geloofwaardig weergegeven. Kinderacteurs Frida Sofía Cruz Salinas en Mauro Guzmán, die het centrale duo portretteren, zijn uitzonderlijke talenten en de rest van de cast vormt een soms harde, soms zachte, maar altijd uit het leven gegrepen entourage. Vooral Nova Coronel en La Bruja de Texcoco zetten gedenkwaardige rollen neer als de twee muxes aan wie de jongens hun vertrouwen schenken.

De warme kleuren van het dorp, de uitbundige kleding van de muxes, de wuivende velden vol windmolens en de zonovergoten rivier zorgen voor mooie beelden. El Secreto del Rio is een visueel schouwspel dat de nuances, maar ook de polarisatie van de mensen en de vraagstukken benadrukt. Dit is een van die zeldzame series die de kijker aan het twijfelen zet en nieuw inzicht geeft, niet alleen over een onderwerp waar deze al lang en breed mee bekend is, maar wellicht ook over zichzelf.

Het is knap dat een verhaal dat zich afspeelt aan de andere kant van de oceaan, in een relatief onbekende cultuur, dat weet te bewerkstelligen. Genderidentiteit vormt toevalligerwijs een van de thema's van de later deze maand uitkomende film Emilia Pérez, die zich ook in Mexico afspeelt. Het vinden van je eigen persoonlijkheid en seksualiteit is een intieme en individuele opdracht die in zekere zin ook tijds- en landsgrenzen overschrijdt.



El Secreto del Rio is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois' heeft een verrassing in petto in het slotseizoen
Series / Nieuws

'Superman & Lois' heeft een verrassing in petto in het slotseizoen

Wolé Parks doet een opmerkelijke uitspraak over het afscheid van de geliefde DC-serie.

Superman & Lois is in de Verenigde Staten inmiddels bezig met het slotseizoen. Niet alleen ging het vierde seizoen daverend van start, we kunnen een minstens zo daverend einde verwachten.

De serie eindigt aangezien de productie te duur zou zijn om deze nog langer te maken. Mede hierdoor komen bepaalde vaste leden van de bezetting veel minder voor in het nieuwste seizoen. Parks' personage John Henry Irons, oftewel Steel, zal binnenkort te zien zijn en hier blijft het niet bij.

Beperkingen


Volgens de acteur hebben de makers een en ander creatief aangepakt. "Ik denk dat John Henry vastzat in het verkeer, geen idee," grapt de acteur.

Parks gaat verder met: "Ik beloof dat ik terugkeer, mijn personage is in de derde aflevering te zien. De schrijvers hebben het goed aangepakt, helemaal wanneer je bedenkt dat we met forse budgetaire beperkingen te maken kregen".

Terugkeer


De overige vaste leden van de bezetting keren daarnaast allemaal terug. "Jullie krijgen iedereen te zien in aflevering 10. Ze zitten allemaal in de tiende aflevering," besluit Parks. Niet alleen worden de verhaallijnen van de vaste personages afgerond, het ziet er ook naar uit dat er iets groots gepland staat qua afscheid van de populaire serie.



Je kunt Superman & Lois streamen op HBO Max. De verwachting is dat het slotseizoen binnen afzienbare tijd hier te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is misschien wel de beste oorlogsserie van Netflix zelf
Series / Nieuws

Dit is misschien wel de beste oorlogsserie van Netflix zelf

Een oorlogsserie die het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog laat zien.

Naast films en series over de Tweede Wereldoorlog is ook deze miniserie over de Eerste Wereldoorlog te vinden. Women at War is een Frans-Belgische coproductie van acht afleveringen. De serie kwam in oktober 2022 op Netflix en stond binnen de kortste keren in de Top Tien van bestbekeken series in verschillende landen.

Women at War (Les combattantes) is ontwikkeld door Cécile Lorne en Camille Treiner. De regie was in handen van Alexandre Laurent en de hoofdrollen worden gespeeld door Audrey Fleurot, Yannick Choirat, Florence Loiret Caille, Julie de Bona, Camille Lou en Sofia Essaïdi.

Melodramatisch


Op Rotten Tomatoes zijn de beoordelingen goed: op de Tomatometer is de score 83% en de Popcornmeter blijft met 81% niet ver achter. De critici prijzen het goed gestructureerde verhaal en het feit dat leven tijdens de Eerste Wereldoorlog op een realistische manier wordt neergezet. Daarnaast zijn de cinematografie en de acteerprestaties goed beoordeeld.

Ook de kijkers zijn te spreken over het verhaal. De serie begint wat droog, maar komt daarna in principe goed op gang. Hoewel er hier en daar melodramatische elementen in Women at War zitten, komen er genoeg relevante thema's aan bod.

Synopsis


In een dorpje in Frankrijk, tegen de Duitse grens aan, vertrekken de mannen om aan het front te vechten. Degenen die achterblijven moeten, zo goed en zo kwaad als het gaat, alles draaiende houden. Vier vrouwen van verschillende achtergronden moeten hun eigen uitdagingen en problemen het hoofd zien te bieden. Marguerite (Fleurot) is een sekswerker uit Parijs, die op zoek is naar iemand die aan het front is. Caroline (Essaïdi) staat opeens aan het hoofd van de plaatselijke fabriek, en Suzanne (Lou) is een non die illegaal abortussen heeft uitgevoerd. Ten slotte runt moeder overste Agnès (de Bona) het plaatselijke klooster, dat als ziekenhuis wordt gebruikt.



Women at War kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ thrillersensatie 'Rivals': Top of flop volgens eerste recensies?
Series / Nieuws

Disney+ thrillersensatie 'Rivals': Top of flop volgens eerste recensies?

Rivals staat bekend om zijn intieme scènes, maar wat vinden critici op Rotten Tomatoes hier eigenlijk van?

Ben je op zoek naar een nieuwe serie, maar weet je niet zo goed welke goed is en dus de moeite waard is? Geen zorgen! De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven over de nieuwe serie Rivals. Moet je deze serie kijken of kun je hem beter skippen?

Rivals is een adaptatie van het gelijknamige boek van Jilly Cooper, uit 1988. Het scenario is geschreven door televisieproducent Dominic Treadwell-Collins (Family Affairs) en toneelschrijfster Laura Wade en de regie lag in handen van Elliot Hegarty (County Kilburn).

Rotten Tomatoes


In Rivals schittert Alex Hassel als politicus Rupert Campbell-Black en David Tennant als uitvoerend producent Lord Tony Baddingham. De twee mannen zijn allebei uit op meer macht en meer geld, maar dan escaleert hun rivaliteit.

Het boek is zeer populair onder lezers en ook de serie wordt goed beoordeeld. Op het moment van schrijven krijgt de serie namelijk een fantastische score van 88% op Rotten Tomatoes.

Schandalige scènes


Volgens criticus Gavia Baker-Whitelaw van TV Guide steelt David Tennant de show. Ze schrijft:

"Rivals laat de lelijke kant van het verhaal zien, waardoor David Tennant zich volledig kan verliezen in zijn rol als slechterik, terwijl de schaamteloze entertainmentwaarde van een soap op primetime wordt omarmd."



Criticus Nick Curtis van London Evening Standard refereert in zijn recensie aan de intieme en enigzins ordinaire scènes die het boek, en nu ook de serie, populair maakten.

Hij schrijft: "Rivals is heerlijk ordinair; het toonbeeld van guilty pleasure-tv, waarbij alle personages tussen het praten door roken en grijnzen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice snoeihard op straat gezet door OnlyFans-account: "zo abrupt beëindigd"
Series / Celebrity

Actrice snoeihard op straat gezet door OnlyFans-account: "zo abrupt beëindigd"

Sarah Jayne Dunn onthult hoe haar beslissing om een OnlyFans-account te behouden leidde tot haar ontslag uit Hollyoaks.

Sarah Jayne Dunn, bekend van haar rol in Hollyoaks, heeft zich uitgesproken over haar ontslag van de soap. De actrice beweert dat ze in 2021 uit de show geschreven werd omdat ze weigerde haar OnlyFans-account te stoppen. Dunn speelde sinds 1996 de rol van Mandy Richardson, waar een abrupt einde aan gekomen was door haar keuze een adult platform te gebruiken.

De 43-jarige actrice heeft vermoedens over wie haar account heeft gerapporteerd aan haar baas, wat heeft geleid tot haar vertrek. Ze noemt echter geen namen. Daarnaast zegt Dunn dat andere acteurs haar hebben benaderd voor advies die hetzelfde pad willen bewandelen als de Hollyoaks actrice.

Nieuwe regels


In een eerder interview met The Sun vertelde ze dat contracten bij soaps nu regels bevatten die acteurs verbieden een OnlyFans-account te hebben, naar aanleiding van haar vertrek uit Hollyoaks. "Ik weet dat de acteurs allemaal een nieuw contract moeten ondertekenen waarin stond dat ze dit niet konden doen," verklaarde Dunn. "Iedereen had anders het schip verlaten." "Mensen zijn nieuwsgierig, maar durven die stap niet te zetten." Haar personage, Mandy, werd in 2022 uit de serie geschreven met de uitleg dat ze naar Los Angeles vertrok. Dit met grote ontevredenheid bij Dunn.

Recent was Dunn bij een reünie van de soapserie. Ze zei: "Het was prachtig om veel mensen te zien die ik nooit vaarwel tegen heb kunnen zeggen omdat mijn contract zo abrupt werd beëindigd." Ze gaf aan verdrietig te zijn met het feit dat velen hun baan verloren, Dunn was niet de enige.

Voet bij stuk
Ondanks dat Dunn verschillende lingerie foto's op Instagram plaatste en in magazines verscheen voor haar ontslag, vond de leiding van de show dat haar OnlyFans-inhoud niet overeenkwam met het jongere publiek van de serie. Dunn benadrukt dat ondanks dat ze een account heeft, ze grenzen heeft aan wat ze er op plaatst. Ook haar man ondersteunt haar keuzes. "We hebben gesprekken gehad over mijn grenzen en wat ik wel en niet wil doen," legt ze uit.

Bekijk op instagram



Zelfs na haar abrupte ontslag houdt Dunn voet bij stuk. Ze zegt dat net zoals bij alle andere werkplekken er altijd mensen jaloers zijn en tegen hun eigen onzekerheid aanlopen. Dunn geeft aan open te staan voor nieuwe kansen en projecten, zowel binnen als buiten de entertainmentindustrie. Ook haar OnlyFans- account blijft in beeld in de toekomst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten jaren 80-serie was zijn tijd ver vooruit
Series / Specials

Deze vergeten jaren 80-serie was zijn tijd ver vooruit

De vergeten scifi-serie 'The Phoenix' uit 1982 werd al snel geannuleerd.

In de jaren 80 kwamen heel wat series uit die klassiekers zijn geworden, maar er zijn ook series die van korte duur waren en die we nu waarschijnlijk vergeten zijn. Een van die vergeten jaren 80-series was te veel vooruit op zijn tijd waardoor het na een aantal afleveringen al geannuleerd werd.

Deze serie is The Phoenix uit 1982. Judson Scott speelde de hoofdrol als Bennu van het Gouden Licht, een buitenaards wezen dat na een eeuwenlange slaap wordt gewekt wanneer hij wordt ontdekt in een oude Inca-tombe in Peru. De serie werd ongeveer een maand op de zender ABC uitgezonden.

Verhaal


The Phoenix draaide om een oud buitenaards wezen, Bennu van het Gouden Licht, die wordt ontdekt in een sarcofaag in Peru en in de 20e eeuw wordt gewekt. Bennu moet leren overleven op aarde terwijl hij zowel de Peruaanse regering, die hem als een god wil vereren, als Amerikaanse overheidsagenten, die hem willen ontleden, moet ontwijken.

Tegelijkertijd is hij op zoek naar zijn lang verloren partner Mira, van wie hij eeuwen eerder gescheiden was. Bennu is een wezen met een diepe verbondenheid met de natuur en de mensheid, en hij wordt een pleitbezorger voor sociale verantwoordelijkheid en milieubewustzijn. Hij had een breed scala aan vaardigheden, waaronder astrale projectie, telekinese en levitatie. Zijn krachten waren sterker wanneer hij zijn Phoenix-amulet droeg, die energie uit de zon haalde.

Van korte duur


Voordat de serie in première ging in 1982, werd The Phoenix voorafgegaan door een pilot-tv-film in april 1981. Daarna volgden vier afleveringen die uitgezonden werden in een maand tijd. Negen afleveringen waren gepland, maar de serie werd geannuleerd voordat de overige vijf afleveringen konden worden gefilmd.



Hoewel de serie van korte duur was, ontwikkelde The Phoenix een kleine maar trouwe schare fans, grotendeels dankzij de thema's van verlichting, milieubewustzijn en de afbeelding van een buitenaards wezen als een medelevende en wijze figuur in plaats van een destructieve indringer. The Phoenix heeft in de loop der jaren een kleine cultstatus verworven en was waarschijnlijk te ver vooruit op zijn tijd om destijds gewaardeerd te worden.

Kijken?


Zoals je kan verwachten is The Phoenix niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zendaya over uiterst pijnlijk moment op televisie: "Ik heb er nooit meer naar gekeken"
Series / Celebrity

Zendaya over uiterst pijnlijk moment op televisie: "Ik heb er nooit meer naar gekeken"

Zendaya reflecteert op haar deelname aan Dancing with the Stars en zegt: "Ik heb er nooit meer naar gekeken, het was een erg stressvolle ervaring."

Onlangs vertelde de nu 28-jarige actrice Zendaya, bekend van haar rol in de serie Euphoria, tijdens een podcast over een ervaring op televisie waar ze liever niet naar terug kijkt. Hoewel deze ervaring haar destijds veel bekendheid gaf, heeft ze toch besloten er nooit naar te kijken.

In 2013, op 16-jarige leeftijd deed Zendaya mee met het populaire televisieprogramma Dancing with the Stars. Samen met haar danspartner Val Chmerkovskiy danste ze de sterren van de hemel en haalde ze de finale. Ze wisten niet de felbegeerde mirrorball-trofee te behalen maar eindigden op de tweede plaats, een hele prestatie. De trofee ging dat seizoen naar Derek Hough en zijn partner, zangeres Kellie Pickler.

Gemengde gevoelens


Ondanks haar sterke prestaties kijkt Zendaya met gemengde gevoelens terug. Zo zegt ze dat het een erg stressvolle ervaring was en dat ze toen besloten had haar optreden niet terug te gaan kijken. Er was veel druk tijdens het programma om goed te presteren, wat in combinatie met haar jonge leeftijd destijds zorgde voor veel stress.

Daarnaast vertelde ze dat ze zich nooit echt aangetrokken voelde tot de show, zelfs niet voordat ze meedeed. Zo zei ze met een lach op haar gezicht: "Ik denk niet dat ik de doelgroep was. Mijn oma houdt van Dancing with the Stars, dat is haar ding.”

Zendaya's bloeiende carrière


Daarnaast namen in andere seizoenen naast Zendaya bekende sterren deel aan de dansshow, zoals Tori Spelling en Anna Delvey. Hun optredens hebben de show in het verleden veel aandacht opgeleverd, vooral vanwege hun persoonlijke verhalen. Voor Zendaya was het programma een belangrijk moment in haar carrière.

Bekijk op instagram



Zendaya is inmiddels druk bezig met andere projecten. Haar carrière is nog steeds in bloei met haar rollen als Rue Bennett in Euphoria en MJ in de spiderman- films. Daarnaast is ze ook vaak te zien op de covers van magazines. Ze blijft nieuwe uitdagingen aangaan en haar fans zijn benieuwd naar wat de toekomst voor haar in petto heeft. Een ding is zeker, met de nieuwe film Challengers is ze weer op het scherm te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de lijst met spraakmakende series die deze week op HBO Max verschijnen
Series / Release-lijsten

Bekijk de lijst met spraakmakende series die deze week op HBO Max verschijnen

Komende week zie je echt van die indrukwekkende series waar je even voor moet zitten.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Penguin


Verschijnt op: Maandag 14 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



The Franchise


Verschijnt op: Maandag 14 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Een team dat vastzit in de chaotische wereld van het maken van franchise-superheldenfilms. Aan het eind van de dag stellen ze zichzelf de vraag: is dit het nieuwe begin van Hollywood of de laatste hoop voor de cinema? Is het een droomfabriek of een chemische fabriek?



The Confidante


Verschijnt op: Vrijdag 18 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Thriller | Kijk op: HBO Max

Na de terreuraanslagen in Parijs sluit Christelle zich aan bij een groep overlevenden... maar haar connectie met de ramp is niet wat hij lijkt.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

14 oktober : Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 26) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

16 oktober: Sister Wives (seizoen 19 - aflevering 5) - Reality-TV - Kody Brown, zijn vier vrouwen Meri, Janelle, Robyn en Christine, en hun 17 kinderen proberen als een "normaal" gezin te leven, ondanks de afkeurende blikken van anderen.

17 oktober : Forbidden Love (seizoen 1 - aflevering 4) - Reality-TV - Hopeloos verliefde koppels staan voor één laatste obstakel in hun relatie: religie. Om samen te blijven, moet iemand besluiten van geloof te veranderen. Maar zal dit offer hun relatie versterken of juist uit elkaar drijven?

17 oktober: Selling the Hamptons (seizoen 2 - aflevering 4) - Reality-TV - Zes makelaars strijden om hun stempel te drukken op de exclusieve vastgoedmarkt van East Hampton.

18 oktober: Rust Valley Restorers (seizoen 3 - aflevering 4) - Documentaire - Kleurrijke en charismatische persoonlijkheden runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto’s te restaureren, verhandelen en verkopen. Ze transformeren roestige rommel in waardevolle auto's.

18 oktober: Aussie Gold Hunters (seizoen 9 - aflevering 4) - Documentaire / Reality-TV - Drie teams van goudzoekers wagen een gok om groot te worden, diep in het wilde westen van het Australische outback.

19 oktober oktober: Rick and Morty: The Anime (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Avontuur / Komedie - In deze tiendelige anime-serie bevindt Rick zich ontspannen in een pseudowereld tussen multiuniversums, helpt Summer Space Beth in de strijd tegen de kwaadaardige Galactic Federation en wordt Morty verliefd op een mysterieus meisje dat toevallig een tijdloos wezen blijkt te zijn.

20 oktober: Uzumaki (seizoen 1 - aflevering 4) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recente mysteriehit op streaming krijgt een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Recente mysteriehit op streaming krijgt een nieuw seizoen

Een van de populairste series op Apple TV gaat een rooskleurige toekomst tegemoet.

Niet alleen liep het vierde seizoen van Slow Horses onlangs af op Apple TV+: ook het eerste seizoen van de door Vince Vaughn aangevoerde serie Bad Monkey kwam ten einde.

De serie werd bedacht door Bill Lawrence (Ted Lasso) en het eerste seizoen van de mystery-dramady duurde tien afleveringen. Bad Monkey is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carl Hiaasen uit 2013.

Combinatie van drama en comedy


Vaughn speelt de rol van Andrew Yancy, een nonchalante voormalige politiagent met een grote mond die nu in Miami werkt als een gezondheidsinspecteur.

Nadat toeristen hem een opgeviste arm overhandigen, moet Yancy terugkeren naar een gevaarlijke wereld vol hebzucht en corruptie.

Aantrekkelijk plan


In een gezamenlijk interview met The Hollywood Reporter onthulde Vaughn en Lawrence dat ze Apple in beginsel een plan voor drie seizoenen hadden verkocht en dat ze dat plan willen volbrengen. Aldus Lawrence:



"Toen ik Apple de serie pitchte, had ik een begin, midden en einde van drie seizoenen voor dit personage in gedachten. En daar werden ze heel enthousiast van. Het is momenteel een uitdaging om een serie te maken, en zeker om je leven er aan te wijden."

Vaughn heeft er zin in


Vaughn reageerde ook enthousiast op het plan voor drie seizoenen Bad Monkey:

"Ja, ik vind het personage, de wereld en de toon geweldig. Het zou dus geweldig zijn om te zien waar dit personage heen gaat. En om te werken aan zo'n grappig project dat ook zijn gevoelige kant heeft is te gek."

Het eerste seizoen van Bad Monkey stream je via Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie spannende Netflix-series keren in 2025 terug met een compleet nieuw seizoen
Series / Specials

Deze drie spannende Netflix-series keren in 2025 terug met een compleet nieuw seizoen

De series Black Mirror, The Watcher en The Recruit zien we volgend jaar terug.

Soms ben je helemaal verslaafd aan een serie en kun je niet wachten op het volgende seizoen. Regelmatig verschijnen die series op Netflix. Volgend jaar brengt de streamingdienst een aantal favorieten terug naar het kleine scherm.

De eerste die we benoemen is Black Mirror, de anthologieserie die in 2011 startte en ondertussen bestaat uit zes seizoenen en de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch uit 2018. Het zevende seizoen heeft rollen van Awkwafina, Issa Rae, Paul Giamatti, Billy Magnussen en Tracee Ellis Ross en moet ergens in 2025 debuteren.

Nog twee grote series


Eind 2022 verscheen op Netflix de spionageserie The Recruit met Noah Centineo in de hoofdrol. De ontvangst was niet enorm goed, maar de eerste acht afleveringen werden wel goed bekeken. Begin 2023 werd het tweede seizoen aangekondigd. De opnames lijken al afgerond, dus de serie keert waarschijnlijk in de eerste helft van 2025 terug.

The Watcher verscheen ook in 2022 en was een van de meest bekeken en besproken series van het jaar. De mysterie/horrorserie, uit de koker van Ryan Murphy en Ian Brennan, werd matig ontvangen, maar wel grijsgedraaid op Netflix. De serie krijgt in 2025 een tweede seizoen.

Nog meer in 2025


Uiteraard keren er in 2025 nog meer grote series terug op Netflix. Denk dan aan Stranger Things, The Sandman en The Witcher. Een opvallende nieuwe serie in 2025 op Netflix heeft Amsterdam Empire en heeft Famke Janssen in de hoofdrol.

Lees ook
12 grote Netflix-series krijgen in 2025 een nieuw seizoen: dit zijn ze allemaal
Er zijn al 12 grote Netflix-series die zeker terug zullen komen in 2025.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.