search

Ons nieuws van dinsdag 15 oktober 2024

'Nemesis': de zucht naar veel en snel geld als aartsvijand
Recensie

'Nemesis': de zucht naar veel en snel geld als aartsvijand

Deze onderhoudende thriller naar het boek van Simon de Waal drijft op de immer excellente Lies Visschedijk.

Regie: Willem Bosch, Aniëlle Webster | Cast: Lies Visschedijk (Sylvia van Maele), Romana Vrede (Lars van Deumen), Peter Blok (Ed Koppers), Florian Regtien (Julius Koppers), Jade Olieberg (Nina Jacobs), Chris Peters (Martin Heezink), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-55 minuten | Jaar: 2024

"En als u er niets van begrijpt moet u maar denken: dat is precies de bedoeling." Met deze woorden beëindigt Nina Jacobs steevast haar podcast over de schimmige wereld van belastingontduiking, belastingontwijking en witwaspraktijken. Op de Zuidas is een nauwelijks doordringbaar netwerk van brievensbusfirma's, vermogensbeheerders en trustkantoren opgetrokken waar een leek inderdaad geen jota van snapt, maar waar Justitie enorm in geïnteresseerd is vanwege de miljarden die erin omgaan.

Officier van justitie Sylvia van Maele is met FIOD-rechercheur Lars van Deumen vastbesloten de foute jongens en meisjes op de Zuidas de oren te wassen. Hun inval bij een online gokplatform loopt op niets uit, maar zet de dames wel op het spoor van een trustkantoor dat er duistere praktijken op nahoudt, afgedekt door gehaaide juristen. Spil van het trustkantoor is de onvindbare Martin Heezink. Formeel is deze jonge techondernemer niet meer actief binnen het bedrijf, maar Justitie vermoedt dat hij nog steeds de lakens uitdeelt.

Deze personages zijn ontsproten aan het brein van romanschrijver Simon de Waal, maar het achtdelige Nemesis is verder uiterst losjes geënt op zijn gelijknamige boek. Al snel wordt duidelijk dat Sylvia moet opboksen tegen behoorlijk wat mannetjesputters. Hoofdofficier van justitie en hoogleraar Ed van Koppers is niet alleen een bikkelharde leider die het verplassen tot olympische discipline heeft verheven, maar tevens Sylvia's ex en vader van haar zoon.

Nemesis begint als sterke achtbaanrit met vastbesloten misdaadbestrijders die de onderste steen boven willen krijgen. Maar naarmate de afleveringen vorderen verdwijnt de financiële criminaliteit naar de achtergrond, om plaats te maken voor de complexe onderlinge verhoudingen en intriges. Goed, dat er een boel fout types rondlopen op zowel de Zuidas als in het Haagse Openbaar Ministerie is geen verrassing. Wel bijzonder is de constatering dat Sylvia al jaren zonder het te weten met leugenaars leeft en werkt.

De eerdergenoemde podcast voorziet de kijker van relevante informatie en fungeert tevens als rode draad. Het helpt niet dat de maker hiervan pedante kantjes heeft en het is een zwaktebod dat ook zij uiteindelijk diep in de ellende raakt, terwijl ze beter als be- en toeschouwer dienst had kunnen doen. Dit personage is veruit de vreemdste eend in de bijt.

Nemesis kent meer clichématige personages. Vooral Roman Vrede had een betere rol verdiend. Haar personage manifesteert zich steeds meer als manusje-van-alles en redder in nood die in menig doodlopende plotlijn als uitweg moet fungeren. Inclusief praktische vijfdeurs om overal eens lekker overheen te walsen. En er worden quasi-achteloos heel wat frietjes in die bolide weggekaand.

De serie wordt vooral gered door Lies Visschedijk, die zich altijd in zowel komedie als het serieuze werk goed staande weet te houden. Haar vertolking van een verbeten officier van justitie heeft een gepaste relativerende kant, die nodig is om de zware druk van haar werk te weerstaan. Visschedijk is warm en onderkoeld tegelijk. Ze krijgt uitstekend tegengas van Peter Blok als de hoofdofficier en ex-geliefde, die soms net iets te opzichtig schmiert.

Nemesis raakt weliswaar thematisch en geografisch steeds verder verwijderd van wat de kern van zou moeten zijn, maar heeft genoeg bochten en hobbels om tot het einde te boeien. De serie kijkt weg zoals een spannende detective zichzelf leest. De ontknoping zorgt voor teleurstelling, al mag er best een tweede seizoen in het vat zitten.



Nemesis is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde 'Game of Thrones'-serie wordt compleet anders
Series / Nieuws

Derde 'Game of Thrones'-serie wordt compleet anders

'A Knight of the Seven Kingdoms' wordt geen luie kopie van 'Game of Thrones' of 'House of the Dragon'

Een van de grootste nieuwe series van 2025 wordt zonder twijfel A Knight of the Seven Kingdoms. De fantasyserie is alweer de derde in de Game of Thrones-franchise die HBO Max aan het bouwen is.

Net zoals voorgangers Game of Thrones en House of the Dragon is de nieuwste spinoff een verfilming van bestaand werk van schrijver George R.R. Martin, namelijk de novella The Hedge Knight. Maar dat wil niet zeggen dat de serie sterk lijkt op de eerdere producties.

George R.R. Martin


In een uitgebreide post op zijn persoonlijke blog gaat Martin in op de verschillen ten opzichte van de eerste twee series. ''De toon verschilt behoorlijk van 'Game of Thrones' of 'House of the Dragon'', schrijft de Amerikaan. ''De schaal is kleiner, het is persoonlijker, er is meer humor en een grotere focus op de karakters.''

''Maar er is ook gevaar en er gaan personages dood. Er zijn hoge heren en dames en prinsen, maar ze delen het podium dit keer meer met het gewone volk. Het verhaal is veel korter, het budget lager.''


Voorjaar 2025


Hoe al deze verschillen eruit gaan zien op onze schermen weten we ergens in 2025. De exacte releasedatum van A Knight of the Seven Kingdoms is nog niet onthuld, maar Martin zelf is optimistisch over een release in het voorjaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke over haar befaamde naaktscènes in 'Game of Thrones': "Geef haar snel een badjas"
Series / Specials

Emilia Clarke over haar befaamde naaktscènes in 'Game of Thrones': "Geef haar snel een badjas"

Emilia Clarke vond de naaktscènes in 'Game of Thrones' angstaanjagend.

Game of Thrones is een van de beste series aller tijden, maar werd ook berucht vanwege zijn vele naaktscènes. Ook Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelde in de serie, kon er niet aan ontsnappen. Ze omhulde dat ze zich ongemakkelijk voelde tijdens sommige van haar naaktscènes in de serie.

Het is intussen meer dan vijf jaar geleden dat de laatste aflevering van Game of Thrones uitgezonden werd en nu spreken mensen er nog over. De serie, die liep van 2011 tot 2019, was toen een van de populairste series en won heel wat prijzen. Ook Clarke werd vier keer genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Daenerys.

Angstaanjagende naaktscènes


Hoewel haar rol in Game of Thrones haar grote doorbraak betekende, was het voor Clarke soms ook moeilijk op de set van de serie en dan vooral wanneer ze naaktscènes moest opnemen. Clarke, die 23 jaar oud was toen ze begon met de opnames van Game of Thrones, vertelde dat ze soms in tranen was voordat ze bepaalde "angstaanjagende" naaktscènes moest filmen.

Tijdens een gesprek op de podcast Armchair Expert van acteur Dax Shepard zei ze: "Ik nam de rol aan en toen stuurden ze me de scripts, en terwijl ik ze las dacht ik 'Oh, daar is het addertje!' Maar ik was net van de toneelschool gekomen en beschouwde het als een baan: als het in het script staat, is het duidelijk nodig. Dit is wat het is, ik ga er betekenis aan geven en dat is wat ik ga doen, en alles zal goed komen."

Imposter-syndroom


Clarke vertelde verder: "Ik was nog nooit eerder op een filmset zoals deze geweest. Ik was twee keer eerder op een filmset geweest, en nu sta ik volledig naakt op een set met al deze mensen, en ik weet niet wat ik moet doen, ik weet niet wat er van me verwacht wordt, en ik weet niet wat jullie willen, en ik weet niet wat ik zelf wil."



"Onafhankelijk van het feit of er naaktheid was of niet, zou ik het hele eerste seizoen hebben gedacht dat ik niets waard was om iets te eisen. Ik ben het niet waard om iets nodig te hebben." Clarke zei dat ze een "imposter-syndroom maal een miljoen" had, maar gaf haar Game of Thrones-collega Jason Momoa de credits voor het beschermen van haar.

Khal Drogo


In de podcast bracht Shepard een scène uit het eerste seizoen ter sprake, waarin Momoa's personage Khal Drogo Daenerys "praktisch verkracht" tijdens hun huwelijksnacht. "Hij huilde meer dan ik," antwoordde Clarke. "Het is pas nu dat ik besef hoe gelukkig ik daarmee was, omdat dat op vele, vele verschillende manieren had kunnen verlopen."



Ze zei: "Omdat Jason ervaring had - hij was een ervaren acteur die al veel dingen had gedaan voordat hij hieraan begon - zei hij tegen me: 'Lieve schat, dit is hoe het zou moeten zijn, en dit is hoe het niet zou moeten zijn, en ik ga ervoor zorgen dat die blik correct is.' Hij zei altijd: 'Kunnen we haar een badjas geven? Ze staat te rillen!' Hij was zo vriendelijk en zorgzaam en gaf om me als mens."

Veel slimmer


Sinds Game of Thrones zei Clarke dat ze "veel slimmer" is geworden over wat voor haar comfortabel is en over het niveau van naaktheid dat nodig is voor een scène. "Ik heb eerder op de set discussies gehad waar ik zei: 'Nee, het laken blijft om me heen,' en dan zeiden ze: 'Je wil je Game of Thrones-fans toch niet teleurstellen.' En dan dacht ik: 'Rot op.'"



Wil je Clarke als Daenerys zien in Game of Thrones? Je kan de serie kijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'House of the Dragon'? Kijk dan deze spannende en epische serie op Netflix
Series / Featured

Ben je klaar met 'House of the Dragon'? Kijk dan deze spannende en epische serie op Netflix

Ontdek avontuur en fantasy met de perfecte aanrader voor House of the Dragon-fans.

Twee jaar geleden kwam het nu ongelooflijk populaire House of the Dragon uit. Heb je alle afleveringen al gezien en ben je op zoek naar een soortgelijke serie? Zoek dan niet verder, want wij hebben de perfecte aanrader.

House of the Dragon is een prequel van Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen en de 'Dance of the Dragons', een alles verwoestende oorlog.

De perfecte aanrader


Wat House of the Dragon zo speciaal maakt, is de geweldige combinatie van actie met avontuur en fantasy. Een andere serie met dezelfde elementen is The Witcher, wat het de perfecte kijktip maakt voor iedereen die fan is van House of the Dragon.

The Witcher is gebaseerd op de boekenserie van Andrzej Sapkowski en werd gecreëerd door Lauren Schmidt Hissrich. De bekendste naam van de serie is wellicht Henry Cavill, die schittert in de hoofdrol als Geralt van Rivia.

Het plot


The Witcher vertelt het verhaal van Geralt, een bovennatuurlijk sterke monsterjager. Of, in andere woorden, een witcher. Hij gaat de strijd aan met zichzelf om zijn menselijkheid te behouden in een donkere fantasiewereld vol corruptie, armoede en geweld.



Mocht je nog twijfelen of The Witcher iets voor jou is, dan overtuigt de hoge Rotten Tomatoes-score je misschien wel. De beste critici hebben de serie namelijk beloond met een geweldige score van 80%.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bruiloft Millie Bobby Brown: haar papa uit 'Stranger Things' maakt ceremonie onvergetelijk
Series / Celebrity

Bruiloft Millie Bobby Brown: haar papa uit 'Stranger Things' maakt ceremonie onvergetelijk

Millie Bobby Brown viert de liefde met Jake Bongiovi, terwijl haar Stranger Things-co-ster 'Papa' de ceremonie leidt.

Op 2 oktober gaf de bekende Stranger Things actrice Millie Bobby Brown het ja- woord aan haar nu man Jake Bongiovi. Een full circle moment waarbij een mede acteur van Stranger Things een bijzondere rol speelde die het hele internet emotioneel maakte.

Iets meer dan een jaar na hun verloving vond de bruiloft plaats. In een eerder interview sprak Brown over haar verloving met Bongiovi en de bijna-catastrofale gebeurtenis waarbij ze bijna haar ring verloor. Met veel enthousiasme vertelde ze hoe Jake zich als een echte held gedroeg en de ring wist te redden. “Hij doet de ring om mijn vinger en als ik hem wil laten zien, valt de ring van mijn vinger, zo snel naar beneden, het was net een film." “Jake gooide zichzelf zo in het diepe dat de duiker zei: 'Dat kun je niet doen! Je oren! Letterlijk, je hersenen zullen exploderen!' Zegt Brown met een glimlach.

De verrassende rol van 'Papa' bij de ceremonie


Brown kondigde haar huwelijk aan op Instagram met de woorden: “voor altijd en altijd, jouw vrouw.” Bongiovi voegde eraan toe: “Voor altijd en altijd, jouw man.” Maar de echte verrassing kwam pas toen fans ontdekten dat de ceremonie werd geleid door niemand minder dan Matthew Modine, die in Stranger Things haar 'Papa' speelde.

In een interview over de bruiloft onthulde Modine: “Ik heb een licentie om mensen te trouwen en Millie dacht dat het geweldig zou zijn, en Jake vond het ook een goed idee.” Hij vertelde dat hij de huwelijksgelofte had geschreven en dat het stel blij was met wat hij voor hen had geschreven. Fans op Twitter reageerden vol emotie toen ze de beelden van de ceremonie zagen, en velen zagen het als een mooie full circle afsluiting.

Fans emotioneel


Een Twitteraar merkte op: "Niet haar kwade papa die het ultieme goede voor haar doet in het echte leven." Een ander voegde toe: "Dit is zo emotioneel; ik herinner me Eleven als een kind en nu is ze getrouwd." De gebeurtenis liet zo de hechte band zien tussen de twee Stranger Things acteurs.

Bekijk op instagram



De bruiloft vond plaats in een intieme setting. Jon Bon Jovi, de trotse vader van de bruidegom, bevestigde dat het een klein, maar prachtig familiefeest was en prees het gelukkige paar. Het paar is erg gelukkig en kijkt vol optimisme naar de toekomst, gelukkig kunnen de fans meegenieten via social media.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf deze week gaan Josh Brolin en Peter Dinklage op roadtrip in nieuwe actiefilm
Films / Specials

Vanaf deze week gaan Josh Brolin en Peter Dinklage op roadtrip in nieuwe actiefilm

'Brothers', een nieuwe actiefilm vol bekende namen, is vanaf deze week te zien.

Kun je nu al niet wachten om dit weekend een avontuurlijke film te kijken? Dan verschijnt Brothers precies op tijd. De nieuwe actiefilm is namelijk vanaf donderdag te streamen op Prime Video.

Brothers is een Amerikaanse actie-komediefilm, geregisseerd door Max Barbakow. Hem kun je kennen van Palm Springs uit 2020. Het scenario is geschreven door Macon Blair, gebaseerd op een script van Ethan Cohen.

Roadtrip


In de film volgen we de complexe relatie tussen twee vervreemde broers, Moke en Jady. Jarenlang hebben ze geen contact gehad, maar opeens worden ze op een onverwachte manier herenigd door gebeurtenissen die niemand had zien aankomen.

De twee belanden samen op een roadtrip vol humoristische avonturen. Ze worstelen alleen nog steeds met hun verleden en onverwerkte emoties, die in de weg staan van hun band. Hun gezamenlijke reis dwingt hen niet alleen om elkaar in een nieuw daglicht te zien, maar ook zichzelf.

Cast


Als Moke zien we Josh Brolin, die je onder andere kunt kennen uit The Goonies, No Country for Old Men en Milk. Jady wordt gespeeld door Peter Dinklage, bekend van Game of Thrones, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Avengers: Infinity War.



Daarnaast is Glenn Close (The Wife) te zien als Cath Munger, Taylour Page (Zola) als Abby en Brendan Fraser (The Whale) als Farful. Bovendien was het de laatste film van acteur M. Emmet Walsh, die in maart van dit jaar stierf.

Prime Video


De opnames voor de film begonnen in 2021. Brothers was vanaf 10 oktober te zien in een zeer beperkt aantal Amerikaanse bioscopen, maar verschijnt zeer binnenkort Prime Video.

Vanaf donderdag 17 oktober stream je Brothers aldaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand keek naar een van de beste series uit de jaren 2000: bijna gecanceld
Series / Specials

Niemand keek naar een van de beste series uit de jaren 2000: bijna gecanceld

In het begin vond de misdaadserie 'Breaking Bad' moeilijk een publiek.

Breaking Bad wordt nu beschouwd als een van de beste series uit de jaren 2000 en zelfs aller tijden. Het liep van 2008 tot 2013 gedurende vijf seizoenen, maar de serie kon veel eerder gestopt zijn doordat het moeite had om zijn publiek te vinden.

Breaking Bad werd gemaakt en geproduceerd door Vince Gilligan voor de zender AMC. Het was een groot succes en won tal van prijzen, waaronder 16 Primetime Emmy Awards, acht Satellite Awards, twee Golden Globe Awards en twee Peabody Awards. Na de serie kwam de prequel Better Call Saul, maar er was een kans dat die er nooit was geweest.

Verhaal


Breaking Bad, die zich afspeelt en is opgenomen in Albuquerque, New Mexico, volgt Walter White (Bryan Cranston), een onderbetaalde en ontmoedigde scheikundeleraar op de middelbare school die worstelt met de recente diagnose van longkanker.

White wendt zich tot een crimineel leven en gaat een samenwerking aan met een voormalige leerling, Jesse Pinkman (Aaron Paul), om methamfetamine te produceren en te distribueren. Hij doet dit om de financiële toekomst van zijn gezin veilig te stellen voordat hij sterft, terwijl hij zich een weg baant door de gevaren van de criminele onderwereld.

Trage start


Breaking Bad had een trage start in het vinden van zijn publiek en AMC-executives overwogen zelfs om de serie te annuleren vanwege lage kijkcijfers. Toen de serie in januari 2008 in première ging, stond het voor verschillende uitdagingen, waaronder de staking van de Writers Guild of America (WGA), die het eerste seizoen beperkte tot slechts zeven afleveringen.



Het uitgangspunt van de serie - het verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die besluit drugs te gaan maken en verkopen nadat hij de diagnose terminale kanker heeft gekregen - resoneerde niet meteen bij het publiek.

Annuleren


AMC stond op het punt Breaking Bad na het derde seizoen te annuleren, maar veranderde van gedachten toen ze hoorden dat andere studio's interesse hadden om de serie over te nemen. Dit leidde tot een verlenging voor een vierde seizoen. Na deze bijna-annulering besloot de distributeur van de serie, Sony Pictures, een strategische samenwerking aan te gaan met Netflix om de eerste drie seizoenen te streamen voordat seizoen 4 op AMC werd uitgezonden.



Deze zet introduceerde de serie aan een veel breder publiek, wat leidde tot een aanzienlijke toename in kijkcijfers. Tegen de tijd dat seizoen 5 in première ging, was het publiek verdubbeld. Breaking Bad werd uiteindelijk een van de best bekeken series op de Amerikaanse televisie.

Better Call Saul


Doordat Breaking Bad zo'n succes werd, kwam de prequelserie Better Call Saul met Bob Odenkirk die zijn rol als Saul hernam. We kregen dit personage voor het eerst te zien in een terugkerende rol in het tweede seizoen en was vanaf seizoen drie een van de hoofdpersonages. Zou Breaking Bad na drie seizoenen gedaan zijn, was er dus een kans dat deze prequelserie er nooit kwam.



Uiteindelijk werd Better Call Saul ook een groot succes. Het liep van 2015 tot 2022 gedurende zes seizoenen en won ook tal van prijzen, waaronder twee Peabody Awards, 53 Primetime en Creative Arts Emmy Awards, 19 Writers Guild of America Awards en negen SAG Awards. Veel recensenten beschouwen het als een waardige opvolger van Breaking Bad en sommigen vinden het zelfs beter dan zijn voorganger.

Kijken?


Wil je Breaking Bad zien? Je kan de serie kijken op Netflix, net als de prequel Better Call Saul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze blunder in 'Vikings' ontging vreemd genoeg alles en iedereen
Series / Featured

Deze blunder in 'Vikings' ontging vreemd genoeg alles en iedereen

Bijna niemand heeft deze grappige fout gezien in de hitserie Vikings.

Een serie wordt gemaakt door een groot team van onder andere een regisseur, scenarioschrijver en ontelbaar veel assistenten. Toch kan het soms gebeuren dat er een fout over het hoofd wordt gezien. Deze bloopers blijven dan zichtbaar in de officiële aflevering.

Dit is ook gebeurd bij de populaire Vikings van maker en schrijver Michael Hirst. Dit historisch drama is in 2013 uitgekomen en heeft 6 seizoenen met in totaal maar liefst 89 afleveringen.

Vikings


Het historisch drama combineert actie met oorlog om de Noorse legende van Ragnar Lodbrok tot leven te brengen. De serie volgt Ragnar van zijn jeugd als boer in Kattegat tot aan zijn hoogtepunt als Scandinavische koning.

Er moet ongelooflijk veel gebeuren per aflevering en het is dan ook goed te begrijpen dat er af en toe een klein detail over het hoofd wordt gezien. Gelukkig moeten fans van Vikings alleen maar lachen om deze fout.

De blooper


Er is namelijk een scène waarin een groep Vikingen in een boot zit te roeien, maar er is één iemand die helemaal geen roeiriem heeft. Hij doet alsof hij aan het roeien is, maar hij heeft dus helemaal niets vast!

An extra in Vikings rowing without an ore.
byu/Badger_1066 inMovieMistakes


Fans vinden deze blooper vooral heel grappig en @chewywheat reageert zelfs met een grap op Reddit. De gebruiker schrijft: "Interessant. Ik kan niet zeggen of hij van binnen dood is omdat hij geen roeirriem heeft of dat hij echt helemaal opging in de stemming van de scène."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie moest het nieuwe 'Lost' worden: gecanceld en afgedankt na één seizoen
Series / Specials

Deze serie moest het nieuwe 'Lost' worden: gecanceld en afgedankt na één seizoen

Ondanks de waardering van zowel de critici als het publiek ging de stekker eruit.

Het iconische Lost trekt momenteel weer uitgebreid de aandacht op Netflix. Het mysterieuze verhaal over een groep overlevenden op een schijnbaar onbewoond eiland had elementen van mystery, het bovennatuurlijke en science fiction. Hetzelfde geldt voor het boek "FlashForward" van de Canadese scifi-schrijver Robert J. Sawyer.

Zijn boek werd in 2009 verfilmd als een tv-serie. Het kwam echter niet tot de geplande vijf seizoenen en FlashFoward werd na een seizoen, dat 22 afleveringen telde, gecanceld. De reden lag in dalende kijkcijfers, ondanks het feit dat de waardering op Rotten Tomatoes netjes is: de kijkers geven de serie 78%. In zijn blog legde Sawyer uit waar dingen, naar zijn idee, niet even soepel waren verlopen.

Onbekende zender


Op het oog zijn de parallellen met Lost redelijk duidelijk. Wetenschappers doen experimenten met deeltjesversnellers en vervolgens krijgt de hele mensheid een blackout die iets meer dan twee minuten duurt. Deze blackout veroorzaakt uiteraard de nodige rampen en dodelijke ongelukken. Tijdens deze globale blackout zien mensen flitsen van hun toekomst. Een groep FBI-agenten in Los Angeles krijgt de opdracht om te achterhalen wat de oorzaak is van deze gebeurtenis. Stanford Wedeck (Courtney B. Vance), Demetri Noh (John Cho) en Mark Benford (Joseph Fiennes) beginnen aan hun onderzoek, terwijl ze ook moeten leren omgaan met hun toekomstbeelden.

Spijtig genoeg daalden de kijkcijfers, waardoor de indruk ontstond dat FlashForward de belofte niet kon waarmaken. Voor een deel had dit te maken met het tijdstip waarop de serie geprogrammeerd was. In de Verenigde Staten was het tijdstip niet denderend te noemen, terwijl FlashForward in het Verenigd Koninkrijk op een minder bekende zender te zien was. Naar de mening van Sawyer hadden de makers de structuur niet zo handig vormgegeven.

Uitbreiden


Op zijn blog benoemt hij concrete redenen die ertoe bijgedragen hebben dat het eerste seizoen niet zo sterk was als het had kunnen zijn. Hij maakt hierbij de vergelijking met Lost, om duidelijk te maken wat anders had gekund. In FlashFoward is sprake van een wereldwijde ramp, maar dit wordt eigenlijk vrij makkelijk aan de kant geschoven. Alles gaat algauw weer zijn gangetje, terwijl dit in Lost duidelijk niet het geval is. Verder richtte de laatstgenoemde serie zich op een grote groep personages, terwijl FlashForward het bij een relatief kleine groep hoofdrolspelers hield. Volgens Sawyer was dit een gemiste kans, aangezien het niet in lijn is met het feit dat er wereldwijd iets schokkends gebeurd is. Ten slotte maakt de schrijver zijn derde punt en dat is dat de context nergens wordt uitgebreid. Lost speelt zich weliswaar af op een eiland, maar door flashbacks naar het verleden in de serie te verwerken werd deze nooit claustrofobisch.



Om deze redenen kreeg het verhaal niet de kans om het potentieel waar te maken en werd FlashForward volgens velen te vroeg gecanceld.

Waar te zien?


FlashForward is niet in Nederland te streamen. De dvd-box kun je echter online bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix beging een grote blamage met 'The Crown' die in het verkeerde keelgat schoot
Series / Nieuws

Netflix beging een grote blamage met 'The Crown' die in het verkeerde keelgat schoot

Helse haat op The Crown: dit detail is volgens sommigen historisch onnauwkeurig.

The Crown is één van de meest populaire historische drama's van de afgelopen jaren. Hoewel de serie veel toegewijde fans heeft, zijn er toch enkele mensen die zeer geïrriteerd zijn door dit kleine detail. Wat was het en hoe erg is het?

The Crown is een historisch drama uit 2016 van bedenker Peter Morgan en vertelt het biografische verhaal van koningin Elizabeth II. Zij regeerde het Verenigd Koninkrijk van 1952 tot 2022 en de serie volgt zowel haar privéleven als haar leven als de belangrijkste persoon in het land.

De ergste fout?


Het maken van een serie is stressvol en het is dan ook best te begrijpen dat er af en toe een foutje gemaakt wordt. Soms zien fans een fout of blooper over het hoofd, maar dat was zeker niet het geval bij dit detail.

Hoewel The Crown een historisch drama is, moet je deze serie niet gebruiken om alles te leren over deze periode. Er zijn namelijk enkele historische feiten die simpelweg niet kloppen.

Benen over elkaar


De Britse koninklijke familie moet zich aan zeer strenge regels houden, maar dit was The Crown blijkbaar even vergeten. Er bestaat namelijk een regel dat de koninklijke familie niet met hun benen over elkaar mag zitten.



Toch is dit wel gebeurd in het eerste seizoen van The Crown en veel fans vonden dit niet kunnen. Zo schrijft @debbietwiddy op X dat The Crown vergezocht is: "De koningin die met haar benen gekruist zat, was de eerste blunder!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire eerste trailer 'Silo' seizoen 2
Series / Nieuws

Spectaculaire eerste trailer 'Silo' seizoen 2

Over een dikke maand keert een van de populairste nieuwe series van Apple TV terug.

Apple TV+ heeft een oogstrelende eerste trailer onthuld voor het tweede seizoen van de succesvolle scifi-serie Silo. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De serie is gebaseerd op een boekentrilogie van Hugh Howey. Het eerste seizoen was relatief kleinschalig; alle actie en drama speelde zich af in een oude raketsilo die is omgebouwd tot een plek waar de laatste 10.000 mensen op aarde wonen. Althans, dat denken de inwoners.

Mysteries ontrafeld


In seizoen 2 wordt de wereld echter een stuk groter wanneer ingenieur Juliette Nichols (Rebecca Ferguson) het desolate landschap buiten de silo betreedt en erachter komt dat er veel meer van deze silo's met inwoners zijn.

De trailer van het tweede seizoen onthult dat twee verhaallijnen uiteindelijk samen zullen komen. We zien hoe Juliette buiten de mysterieuze wereld buiten de Silo betreedt en het moet opnemen tegen mogelijke vijanden.

Twee verhaallijnen


De sfeer doet ietwat denken aan de gamereeks Tomb Raider, maar voelt ook als een seizoen van de ooit zo populaire serie Lost.



In de tweede verhaallijn wordt getoond hoe andere belangrijke personages uit het eerste seizoen sceptisch zijn over het lot van Juliette, of in elk geval hoe dit wordt verspreid door leider Bernard Holland (Tim Robbins).

Veelbelovend


Silo-auteur Hugh Howey heeft al eerder laten weten dat seizoen 2 "een van de beste dingen is die ik heb gezien". Dat belooft dus was voor fans van de serie.

Seizoen 2 van Silo is vanaf 15 november te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwacht deze week: 3 series die je niet mag missen op je favoriete streamingdienst
Series / Specials

Verwacht deze week: 3 series die je niet mag missen op je favoriete streamingdienst

De selectie van de meest opvallende series deze week heeft vooral een Nederlands tintje.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

Nemesis



Verschijnt op: Woensdag 16 oktober | Kijk op: Disney+
Een Nederlandse productie van formaat op de internationale streamingdienst van Disney. Deze spannende misdaadserie, met Lies Visschedijk en Romana Vrede in de hoofdrollen, debuteert met acht afleveringen in het eerste seizoen.

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, bundelt haar krachten met Lars van de FIOD in de strijd tegen financiële misdaad: een schaduwwereld vol brievenbusfirma's, doodlopende paper trails en internationale belastingregels die gebogen en gebroken worden. Wanneer de grens tussen haar persoonlijke en professionele leven vervaagt, moet Sylvia op haar intuïtie vertrouwen om te overleven.



Oogappels



Verschijnt op: Woensdag 16 oktober | Kijk op: NPO Start
Eén van de betere series van de Nederlandse Omroep verschijnt deze week met een nieuw seizoen. Onder andere Bracha van Doesburg en Ramsey Nasr schitteren in deze serie, die op IMDb een uitstekende score krijgt van 8,8.

Over puberstress en ouderleed: vier volkomen verschillende gezinnen worstelen met de opvoeding van hun kinderen.



Rivals



Verschijnt op: Vrijdag 18 oktober | Kijk op: Disney+
Deze Britse dramaserie met een sterrencast, waaronder David Tennant en Aidan Turner, staat garant voor de intrige, ontknopingen en prestige, die nog wel eens gepaard gaat met het werken in de televisieindustrie.

Het is 1986 en de economie van Groot-Brittannië bloeit. 'Rivals', de langverwachte verfilming van de bestseller uit Jilly Coopers Rutshire Chronicles, speelt zich af in de meedogenloze wereld van tv, waar de kapsels volumineus zijn en de ambities torenhoog. Er worden deals beklonken in zowel bestuurskamers als in slaapkamers en niemand weet zeker wie er aan het langste eind trekt. Kan ware liefde ontluiken als elke man en vrouw uit eigenbelang handelt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sydney Sweeney kreeg "verrassend telefoontje" na haar onthullende scène in 'Euphoria'
Series / Celebrity

Sydney Sweeney kreeg "verrassend telefoontje" na haar onthullende scène in 'Euphoria'

Sydney Sweeney kreeg een ongemakkelijk telefoontje van haar vader na een gedurfde Euphoria-scène.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sydney Sweeney heeft verteld over het ongemakkelijke telefoontje dat ze van haar vader kreeg na een onthullende scène in de serie Euphoria. In de scène beleeft haar personage een bijzondere en intense ervaring op de carrousel. Naast haar vader waren ook de fans van de serie verrast met de scène.

In Euphoria speelt Sweeney de rol van Cassie Howard, een tiener die worstelt met haar identiteit en een zoektocht naar liefde. De serie volgt een groep jongeren die tegen verschillende uitdagingen aanlopen in hun weg naar volwassenheid, zoals verslaving en relaties.

Een ander soort carousel ritje


De bewuste scène vindt plaats in de vierde aflevering, wanneer Cassie uit verdriet MDMA gebruikt en op de carrousel stapt met Daniel (Keean Johnson). Terwijl ze onder de invloed is van deze drugs, berijdt ze letterlijk de carrousel waardoor ze haar hoogtepunt bereikt. Dit verbaasde zowel de medespelers als het publiek in de serie. Het moment bleef zo goed hangen dat het zelfs opnieuw werd vertoond in een toneelstuk dat door haar zus Lexi (Maude Apatow) werd opgevoerd in het tweede seizoen.

Sweeney benadrukte dat ze zelf toch echt een stuk minder rebels is dan haar personage in Euphoria. In werkelijkheid zou ze nooit zoiets doen en zegt ze in een gesprek met Drew Barrymore: "Ik zou nooit doen wat zij deed op die carrousel. Hoezo?"

Het telefoontje


Echter was haar vader niet op de hoogte van de expliciete inhoud van de serie toen hij samen met Sweeneys grootouders naar Euphoria ging kijken. Al snel kreeg Sweeney een telefoontje van haar vader waarin hij vroeg: "Wat is dit?" Sweeney lachte en besefte dat ze hem niet had voorbereid: "Dat is niet de show waar je met Nana naar moet kijken." Dit zorgde voor een ongemakkelijk maar ook grappig moment in Sweeney's carrière.

Bekijk op instagram



In tegenstelling tot haar vader was Sweeney's moeder wel op de hoogte van de inhoud van de serie, zij was namelijk vaker mee naar de set geweest. Haar rol in Euphoria heeft haar carrière een flinke boost gegeven, wat het zeker waard maakte, ondanks het ongemakkelijke telefoontje. Sweeney is ook te zien in populaire projecten zoals The White Lotus en Anyone but You. Dit laat maar weer zien dat ze een veelzijdige actrice is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.