search

Ons nieuws van donderdag 17 oktober 2024

Kaya Scodelario is "verbijsterd" over wat ze op 14-jarige leeftijd deed in de serie 'Skins'
Series / Celebrity

Kaya Scodelario is "verbijsterd" over wat ze op 14-jarige leeftijd deed in de serie 'Skins'

Kaya Scodelario reflecteert op de uitdagingen van haar rol in 'Skins' en de impact daarvan op haar carrière als toenmalige 14-jarige.

Kaya Scodelario, bekend van haar rol als Effy Stonem in de bekende serie Skins, kijkt terug op haar tijd in de serie waaraan ze begon op 14-jarige leeftijd. In het interview uitte ze haar verbazing over wat ze destijds op de set deed en ervaarde zonder begeleiding.

Skins is een Britse serie die uitgezonden werd tussen 2007 en 2012 die het turbulente leven van tieners volgt. De serie staat bekend om de realistische weergave van volwassen thema's zoals drugs, relaties en mentale gezondheid.

Reflecties op de set: vergelijkingen en uitdagingen


Tijdens een gesprek over haar huidige werk vergeleek Scodelario Skins met een ander bekende tienerdrama, Euphoria. Scodelario kijkt met veel lof naar de jonge ster-acteurs in Euphoria, waaronder Zendaya en Jacob Elordi. Het doet haar denken aan haar tijd in Skins en wat zij had meegemaakt tijdens het filmen van de serie als jonge actrice.

Scodelario vertelt dat ze tijdens het filmen een aantal moeilijke situaties heeft meegemaakt. In Skins werden complexe onderwerpen zoals drugsgebruik, seks en mentale gezondheid aangekaart, en veel van de acteurs, waaronder Scodelario, moesten op jonge leeftijd deze intense scènes uitvoeren. Ze reflecteert dat er weinig aandacht voor bescherming was voor deze tieners.

Verbijsterd
Hoewel het destijds normaal was, kijkt ze nu met verbijstering terug op deze momenten. Zo vertelde ze dat ze hoopt dat de jonge acteurs, onder andere uit Euphoria, goed begeleid worden tijdens hun werk op de set, omdat ze zich nu pas realiseert hoe kwetsbaar ze was tijdens het filmen van Skins.




Ondanks haar positieve gevoelens over de serie geeft Scodelario toe dat de bekendheid die volgde soms moeilijk was, vooral door het gebrek aan bescherming. De cast van Skins blijft voor haar als een "gekozen familie", en ze delen nog steeds een sterke band, zowel door succes als door gedeelde ervaringen. Momenteel werkt Scodelario aan nieuwe projecten zoals haar rol in The Gentleman en de serie The Pale Horse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'Lockerbie' over gruwelijk vliegtuigongeluk
Series / Nieuws

Eerste trailer voor 'Lockerbie' over gruwelijk vliegtuigongeluk

Een van de grootste vliegtuigrampen ooit wordt binnenkort belicht in deze aangrijpende nieuwe serie.

Op de koude woensdagavond van 21 december 1988 werd de wereld opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeval, nu bekend als de Lockerbie-ramp. Binnenkort verschijnt er een serie over dit voorval, en Peacock heeft zojuist de eerste trailer uitgebracht.

Hollywoodster en Oscarwinnaar Colin Firth schittert in de aangrijpende nieuwe serie Lockerbie: A Search for Truth. Hij vertolkt de rol van Dr. Jim Swire, een rouwende vader die zijn leven wijdt aan het verkrijgen van gerechtigheid voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash.

Terrorisme en tragiek


De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pan Am vlucht 103, die neerstortte boven het Schotse stadje Lockerbie na het ontploffen van een in het vliegtuig verstopte bom. In totaal kwamen 270 mensen om het leven.

In Lockerbie: A Search for Truth reist Firth's personage over land en zee, en raakt verwikkeld in politieke intriges en complottheorieën in een poging de waarheid boven tafel te krijgen en de verantwoordelijken achter de tralies te zetten.

True crime past bij Firth


Na zijn rol in HBO's The Staircase keert Colin Firth nu terug in het truecrime-genre op het kleine scherm. Naast Firth zijn er rollen voor Catherine McCormack, Harry Redding, Jemma Carlton en Claire Brown.



Op 2 januari gaat Lockerbie: A Search for Truth in première op Peacock en Sky. In Nederland zal de serie hoogstwaarschijnlijk verschijnen op SkyShowtime.

Lees ook
Deze thriller zorgt voor een enorme verschuiving in de Top 10 van Prime Video
De verfilming van dit korte verhaal van misdaadschrijver Jo Nesbø staat in de hoogste regionen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Invincible' seizoen 3 onthult gruwelijke beelden en startdatum!
Series / Nieuws

Trailer 'Invincible' seizoen 3 onthult gruwelijke beelden en startdatum!

We hoeven niet heel lang meer te wachten op nieuwe afleveringen van de succesvolle superheldenserie.

Amazon heeft via een teaser-trailer onthuld dat het derde seizoen van de geanimeerde superheldenserie Invincible vanaf 6 februari 2025 te streamen zal zijn op Prime Video.

Tevens is het mooie nieuws naar buiten gekomen dat er ditmaal geen onderbreking binnen het seizoen zal plaatsvinden. Dit was, tot de frustratie van velen, wel het geval bij het tweede seizoen.

Episch gevecht op komst


In de trailer zien we hoe Mark (Steven Yeun) wordt bezocht door Cecil Stedman (Walton Goggins), het hoofd van de Global Defense Agency, in een eettent. Stedman vraagt Mark waarom hij zich nog niet voorbereidt op het gevecht met de Viltrumites.

Afgezien hiervan is er nog niks over het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De serie draait om Mark Grayson, die plots superkrachten krijgt zoals vliegen en supersonische snelheid.

Minder tijd tussen seizoenen


Mark wordt getraind door zijn vader Nolan Grayson, alias Omni-Man (J.K. Simmons), een van de machtigste superhelden op onze planeet.



Tussen het eerste en tweede seizoen zat een gat van twee jaar, maar bedenker/producent Robert Kirkman liet eerder al weten dat dit bij toekomstige seizoenen niet langer het geval zal zijn. En dat is dus waar: deze nieuwe afleveringen verschijnen minder dan een jaar nadat de tweede helft van het tweede seizoen in maart dit jaar beschikbaar werd gesteld.

Cast om van te watertanden


De stemmencast bestaat naast Yeun en Simmons uit namen als Sandra Oh, Gillian Jacobs, Andrew Rannells, Zazie Beetz, Mark Hamill, Chris Diamantopoulos, Sterling K. Brown, Rob Delaney, Calista Flockhart, Phil LaMarr, Luke MacFarlane, Tatiana Maslany, Scott McNairy, Jay Pharoah, Ella Purnell, Tim Robinson, Ben Schwartz, Rhea Seehorn, Lea Thompson, Paul F. Tompkins, Shantel VanSanten en Peter Cullen.

De eerste twee seizoenen van Invincible stream je via Prime Video.

Lees ook
Ontdek de nieuwste Prime Video-series deze oktober: Mis deze spannende releases niet
Het wordt een maand waarin je aan spanning en avontuur op Prime niets tekort komt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.